Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #23942 üzenetére
Én még csak távoli ismeretségben vagyok a Fuji film szim.-ekkel, néha próbálgatok egy-egy LUT-ot - ez inkább csak lustaság -, vagy a vázban lévő processzorral feldolgozok pár jpeg-et. De folyamatosan azon kapom magam, hogy ez nekem édes kevés.
(És a Fuji jpeg motor állítólag a legjobb a piacon. Képzelem akkor mennyire használható bármilyen másik márka SOOC jpeg-e/videója. A telefonok alapból túlszaturált képi világáról nem is beszélve.)Nekem kell a dodge&burn, kell a +-3EV expozíció korrekció, kell a color grade, kell az újrakomponálás, és néha kell a retus is. Ha jpeg-ben lőnék, akkor a legtöbb képem kuka lenne, ami spontán készül. Jpeg-gel max kontrollált körülmények közt lőnék csak. Ugyanez a 8 bites rec709. Harmadik nekifutásra talán a helyére kerülne minden beállítás egy adott jelenetben. De egy megismételhetetlen pillanatra nekem kell a mozgástér utómunkában.
Persze fényképből lehet raw-ozni telefonnal is, de az messze van még a 14/16 bites 11-14EV szenzoroktól és qrva messze a drága üvegektől.
Live focus meg egy kalap kaki - az csak egyetlen egy szituációban működik jó hatékonysággal: ha csak két rétege van a képnek (előtér és háttér). Ha komplex és többrétegű képed van finom átmenetekkel, akkor az algoritmus csütörtököt mond.
Egy Fuji DR400-as dinamikát mikor fog hozni egy telefon?
Vakuzni elektromos zárral meg amúgy sem lehet, szóval komolyabb fotónál meg meg vagy lőve.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Kerékpársportok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tippmix
- PlayStation 5
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Eredeti játékok OFF topik
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest