Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hibavissza

veterán

válasz Tuninger #13826 üzenetére

Hát megnéztem áttekertem a linkelt videót. Már láttam korábban. Az egész baromság vitatható. Elmondom miért gondolom így.
    1. Ahogy már említettem tökéletesen exponált és wb-zett felvételen valóban nem lesznek ordító különbségek. Nem lehetnek, hiszen mindkettő tömörített formátum.
    2. Talán egy eset kivételével mindannyiszor a GH5 10 bitet a Sony 8 bittel pixelkukkolta, majd a végén szépen bemutatta, hogy a Sony UHD mekkora mosott szoáré a GH5-höz képest, de ő mégis marad a Sony-nál mert ugyan az. Bolond az ember. A homályban nehezebb artifactokat találni....

Nem vitatkozni szeretnék, mert végső soron én is a 8 bit mellett voksolok, de olyan 8 bit legyen ami szép. Ne olyan mint a Pana CineD, ami egyszer egész jó, fordulsz egyet a kamerával – így 17,3 fokkal módosul a nap beesési szöge – és egy foshalmazt kapsz. Nevezhetjük ezt hozzá nem értésnek, de pl. akármilyen Olympus UHD felvételt nézek tetszenek a színek. Béna a fókusz, béna a tömörítés, alapból artifact tenger, de mégsem okádék a szín.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés