Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#21433) borg25 válasza kymco (#21431) üzenetére


borg25
senior tag
LOGOUT blog

Jézus halálával megmutatta, hogy igenis lehet úgy szeretni, hogy az életünket adjuk a többiekért, valamint nem lehet tudni, hogy az alatt a három nap alatt mi történt. Jó kérdés, hogy az atyát ki lehetett volna-e engesztelni más módon is? A szentlélek is valószínűleg e nélkül is el tudott volna jönni. Mindegyik feltevés.
A tanítás fontosságára egy stratégiai megfontolással hívnám fel a figyelmed: Az ördög nem hülye. Ha tudta, hogy Jézus halálának milyen következményei lehetnek, akkor miért segített neki megdicsőülni? Két oka lehet: Elszámította magát, és arra számított, hogy most lehetősége lesz legyőzni Jézust, az is igaz, hogy valószínűleg sosem volt és lesz jobb lehetősége erre. A másik indok pedig, hogy Jézust megdicsőíteni még mindig kevésbé rossz, minthogy itt még tovább négy évet tanítson. Elszámította magát, ez a négy év is elég volt, s előbb nem tudta eltenni láb alól Jézust.
A kettő egyaránt fontos. Ha a Hold példádból indulok ki, akkor Isten a Nap, ami megvilágítja a Holdat, de a Hold is csak azért veri vissza a fényt, mert felszíne világos. Ha sötét színű lenne, akkor a fényt elnyelné, s csak hősugárzásként verné vissza az infravörös tartományban.
A szabad akarat miatt, Isten kegyelme, csak akkor tudja kifejteni hatását, ha mi is engedjük, és jók vagyunk. Bár ő választott minket, ha mi is nem választjuk őt, ő nem fogja direktben átírni lényünket, csak hogy megváltoztasson, mert tiszteli a szabad akaratunkat.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.