Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#20652) D1Rect válasza Ric4m0nd (#20648) üzenetére


D1Rect
félisten

Engem ma reggel a lányom azzal fogadott, hogy nem jött el Pán Péter az éjszaka.
Mondtam neki, hogy nem is fog, mert ő csak a mesében létezik.

Ilyenkor mindig "büszke vagyok" magamra, hogy nincs itthon kábel a TV-ben, mert azt is valóságként élné meg, pedig még engem is sokkol azt a szoftpornó, amit "videóklippként adnak el".

(#20653) Ric4m0nd válasza D1Rect (#20652) üzenetére


Ric4m0nd
aktív tag

Erről Sean Penn interjúja jutott eszembe a Graham Norton Show-ból (video)

Mit tenne a lánya első udvarlójával. Valószínűleg én is így fogadom majd az első udvarlót, aki randira viszi a lányomat... vagy mint Liam Neeson ;) Elbeszélgetünk.

(#20654) D1Rect válasza Ric4m0nd (#20653) üzenetére


D1Rect
félisten

Jót szórakoztam a videón, de én szeretném elérni, hogy 16 éves korára már teljesen önálló legyen és el tudja dönteni, hogy mi a jó neki.
Persze valószínűleg fog hülyeséget csinálni(tegye fel a kezét aki nem csinált hülyeséget fiatalon), de szeretném, ha velem beszélné meg.

(#20655) kymco válasza Ric4m0nd (#20653) üzenetére


kymco
veterán

Van gyereked?

www.refujvaros.hu

(#20656) kymco válasza D1Rect (#20651) üzenetére


kymco
veterán

Én nem hiszek a démonokban, és a Biblia sem tanítja hogy higgyek bennük... mint ahogy a politikusokban sem hiszek, sőt abban sem hiszek....

www.refujvaros.hu

(#20657) Ric4m0nd válasza D1Rect (#20654) üzenetére


Ric4m0nd
aktív tag

Ezt a bizalmat pedig úgy érheti el a szülő, ha igazat mond a gyerekének és a realitásokra készíti fel. Az élet nem tündérmese.

(#20658) kymco válasza D1Rect (#20638) üzenetére


kymco
veterán

Ha a gyerek azt mondja, hogy látott egy tündért, az hazugság?

www.refujvaros.hu

(#20659) D1Rect válasza Ric4m0nd (#20657) üzenetére


D1Rect
félisten

Persze, nekem nincsenek illúzióim a világgal kapcsolatban.

(#20660) D1Rect válasza kymco (#20656) üzenetére


D1Rect
félisten

Ezt most úgy kell érteni, hogy számodra a démonok is annyira valóságosak mint Isten?

(#20658) kymco: Szituációtól függ, ha farsangon mondja akkor lehet látott. Vagy a mesében.
Ha random ezzel fogadna, akkor kideríteném, hogy mire is gondol valójában,
Eddig az én gyerekeim nem mondtak ilyet, igaz ők nem beszélgetnek Istennel, nem hisznek az angyalokban sem a démonokban, sőt tündért se láttak eddig.

[ Szerkesztve ]

(#20661) kymco válasza D1Rect (#20660) üzenetére


kymco
veterán

Tévedésben van az, hogy ez a gyermek világkép a keresztény pszichológusok tévtanítása. Ezt jószerével vallják a magukat ateistának valló ovónénik, kisiskolásokat tanító taanítók nagy része. A polgári tanítóképzésen oktatják. Nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy valaki számára felfedezhető legyen, hogy egy 4-5 éves gyerek történet mesélése tartalmazhat nem igaz elemeket, de ettől még nem hazudik.
Emlékszem szerencsére az elsős iskola évem egy epizódjára, amikor még masszívan nem voltam keresztény és a szüleim sem, de még a barátom sem, és emlékszem, hogy mesélek valamit, amit tudom mai fejjel, hogy nem volt valóságos élményem, de én annak hittem akkor.
És ilyeneket látok, láttam más hasonló koru gyerekeknél, akik beszélgetnek a babájukhoz, mert meg kell nyugtatni őket, mert félnek, akik elmesélik, hogy hogyan vezettek repülőt, és teljes átéléssel beszélnek az élményeikről. Mi felnőttek tudjuk, hogy nem igaz, de nem fogom összetörni azt, amit nem én építettem fel benne....
És nekem azért volt fontos a kétszer is feltet kérdés, mert gyerek szerintem ilyenkor nem hazudik...
És nem arról van szó, hogy én ültetem bele a tudatába a hazugságot, mert én minden híreszteléssel szemben nem hazudok neki a mikulásról, a fogtündérről stb... nem hazudom neki, hogy létezik, nem győzködöm.. Hanem hagyom, hogy gyerek lehessen.... és sajnos látom, hogy ezt egyre kevesebb felnőtt érti...

A másik: Bizonyos vagyok, hogy létezik egy szemmel fel nem fogható szellemi világ. Bizonyosan vannak gonosz lelkek is, de ettől még nem hiszek bennük, mint ahogy a politikusokban sem hiszek...

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#20662) kymco válasza Ric4m0nd (#20657) üzenetére


kymco
veterán

A hallgatásod beszédes....

www.refujvaros.hu

(#20663) D1Rect válasza kymco (#20661) üzenetére


D1Rect
félisten

Nagyon meg akarod magyarázni, hogy én tévedésben vagyok.
Nekem magyarázod vagy saját magadnak?

Az átlag gyerek 5 éves korára többet nézi a TV-t mint amennyit egész életében fog beszélgetni a szüleivel...

(#20664) kymco válasza D1Rect (#20663) üzenetére


kymco
veterán

Lehet, hogy te ilyennek látod az átlag 5 évest, de 30-40 éve nem volt ilyen tv mánia, de a gyerekek fantáziája akkor is ilyen volt....
Nagyon meg akarod magyarázni, hogy én tévedésben vagyok.
Nekem magyarázod vagy saját magadnak?

(Pszicho)Analizálj mester! :D

www.refujvaros.hu

(#20665) D1Rect válasza kymco (#20664) üzenetére


D1Rect
félisten

Nem én látom ilyennek, egyszerű statisztika.
Én is játszottam gyerekként, de tisztában voltam vele, hogy a párna valójában nem csapda.
A fiam is megpuszilgatja Fülest és betakarja, de pontosan tudja, hogy az egy játék.

(#20666) kymco válasza D1Rect (#20665) üzenetére


kymco
veterán

Mennyi idős a gyereked?

www.refujvaros.hu

(#20667) D1Rect válasza kymco (#20666) üzenetére


D1Rect
félisten

Miért? Miből gondolod, hogy csak 1 van?

(#20668) kymco válasza D1Rect (#20667) üzenetére


kymco
veterán

Nem ez a lényeg... az életkor érdekelt volna... de hagyjuk...

www.refujvaros.hu

(#20669) D1Rect válasza kymco (#20668) üzenetére


D1Rect
félisten

Túltárgyaltuk.

(#20670) kymco válasza D1Rect (#20669) üzenetére


kymco
veterán

Mi ez a paranoia?

www.refujvaros.hu

(#20671) D1Rect válasza kymco (#20670) üzenetére


D1Rect
félisten

Milyen paranoia? Túl lett pörögve a kérdés, én csak annyit akartam, hogy ne csapjuk be a gyerekeket, még szép történetekkel se.
Te vagy az aki rettenetesen megmondja, hogy "tévedésben vagy" és meg akarod nekem mondani a tutit, nem megfigyelés alapján, hanem mások véleménye alapján.

Ez nem csak rád jellemző, erős jellemvonás a keresztények körében, hogy folyamatosan bele akartok pofázni más életébe, miattatok nem tudok most vasárnap vásárolni és van kötelező hittan az iskolákban.
Amit én teljes mértékben ellenzek, szerintem a gyerekeknek nem való a vallás, majd ha felnőtt akkor foglalkozzon a kérdéssel.
Persze ettől függetlenül sokat járunk templomba, mert a gyerekek kíváncsiak, hogy mi az a fura épület, tetszik nekik, és elmondom ki az a Jézus és Szűz Mária is.

Azok a "szakemberek szerint" akik látják is a gyerekeimet, fantasztikusak és oda meg vissza vannak tőlük. Pont tegnap vártunk a nagyobbra amikor beszélgettem egy anyukával és megkérdezte, hogy "Milyen testvérek?" "Szoktak balhézni?"
Ott esett le nekem, hogy a gyerekeim szinte soha nem veszekednek, a legnagyobb konfliktusok a kádban vannak, amikor az egyik véletlenül lelocsolja a másikat.

Én a saját szememmel látom, hogy nem vagyok tévedésben, de nem akarom megmondani neked, hogy te abban vagy, még ha így gondolom is...

Itt lezártnak tekintem a kérdést, további szép napot!

(#20672) kymco válasza D1Rect (#20671) üzenetére


kymco
veterán

Megint félrecsúszik a vita.
Egyrészt elhangzott vádként, hogy hazudunk a gyereknek, mikor nem hazudok.
Másrészt elhangzott, hogy a képzelet világa káros a gyerekre, mikor nem káros, és ezt nem csak én mondom, hanem tekintélyes szakemberek.
Tehát alapból nem én voltam, aki minősített másokat, én csak védtem az álláspontom.

Amikor a gyerekem játszik a babájával, és megkérdezem, hogy valódi-e, tudja, hogy nem valódi. De nem engedné, hogy a plüss maciját tűvel szúrkáljam, mert az fáj neki. Simán képes lépkedni a valós és a nem valós között... (A fiamon látom, hogy már az agya azt mondja neki, hogy nincs pld mikulás, de még hinni akar ) És 10 gyerekből 9 így reagálna szerintem. És nem a tv miatt, és nem a vallásos nevelés miatt, hanem azért, mert gyerek....
Ezért kérdeztem volna a gyerke(ek) életkorát, mert kiváncsi lettem volna, hogy hogyan fogadnák (első, zsigeri reakció), ha kötőtűvel szurkálnád a plüs kedvenceiket... de ez az előítéleteid miatt halva született ötlet marad...
Nem volt hátsó szándék, nem akarok senkit kioktatni, hogy hogyan lehet csak jól nevelni a gyereket ellentétben veletek, akik rögtön ránk huzzátok a sztereotipiáitokat (pld démonizálás, Isten hit), és ezek után persze, hogy védem az álláspontomat...
Az, hogy te nem fogadod el a pszichológiát (a világ jelentős része tudománynak tartja), mint tudományt, az a személyes ügyednek tartom, és az utánaolvasottak miatt meg is értem, de ettől még nem lesz kevésbé hiteles számomra a pszichológia....
És a továbbiakban is hivatkozni fogok rá főleg akkor, ha azt tapasztalom meg, hogy működik...
Igazából meglepett, hogy milyen vehemensen támadtad ezt a tudomány ágat, amire azt gondoltam, hogy a nem teista vitapartnerek számára jól hangzó érv, mert tudomány alapú és nem hit alapú.
Tehát ezért kevertem bele.... Azt viszont most sem értem, hogy te miért keverted bele (és a beszédesen hallgató Ric4m0nd partnered) a kereszténységet és a vallást, mert én nem onnan közelítettem...
A szcientológiai részt pedig azért tettem bele, mert én is ezáltal értettem meg, hogy miért nem tartod tudománynak....

"Tévedésben vagy"
Nézzük csak, hogy mi az értelme az általam leírtaknak:
20632:
"Azt gondolom, hogy tévedésben vagy. Ha vitázni akarsz ezzel a tudományággal, akkor ne a matematikai egzaktságot kérd számon, mert ez nem egzakt tudomány. Gondolom a szcientológia ilyen irányú kutatásai sem egzaktak.
De tévedésben vagy abban is, hogy mindezt velem akarod lebokszolni. Vedd elő azt a nagy mennyiségű szakirodalmat, aminek a prominenseit felvetettem, és ezekkel vitatkozz."
Tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy én erről vitázni fogok veled... Ez nem arról szól, hogy az a tévedés, ahogy te neveled a gyereked... nem mondtam meg a tutit, nem minősítettelek... Egyszerűen értelmezned kellett volna, amit írok, és nem elborulni csupán..
20661:
"Tévedésben van az, hogy ez a gyermek világkép a keresztény pszichológusok tévtanítása." Te Istennel, angyali, démoni hittel magyarázod az elfajzottságát annak a gyereknek, aki ilyet képzel... ez sajnos tényleg tévedés... és erre jobb, ha itt világít rá valaki. Itt sem a tuti hangzik el, hanem az, hogy ezt nem a keresztények mondják csupán. Ranschburg sem keresztény, de Vekerdy sem tudtommal... de az a professzor sem, akinek a könyvéből anno tanultam ezeket.... Mi ez, ha nem tévedés?
Nem a gyereknevelésről beszéltem, hanem egy buta sztereotipiáról, ami tévedésen alapul...
Érdemes lenne tényleg olvasni is, amit írok szvsz...
Én nem élek újabb sztereotipiával, pld hogy ez jellemző más szcientológusokra (ellentétben veled: "Ez nem csak rád jellemző, erős jellemvonás a keresztények körében, hogy folyamatosan bele akartok pofázni más életébe, miattatok nem tudok most vasárnap vásárolni és van kötelező hittan az iskolákban." Ez egy gyönyörű sztereotipia volt)...

A hittan nem kötelező, mert van erkölcstan is,
A vasárnapi boltbezárás alapvetően a bolti eladók érdekét szolgálja, és hányingert keltő, hogy a többség nem képes önmérsékletet tanusítani (tisztelet a kivételnek), a kényelméből engedni a kisebbség érdekében. Pont az ilyen sztereotipiák miatt sok bolt eladóval, pénztárossal beszéltem, és kivétel nélkül mindenki örült a családdal tölthető vasárnapnak.... csak a lusta vásárló nem...

"Azok a "szakemberek szerint" akik látják is a gyerekeimet, fantasztikusak és oda meg vissza vannak tőlük. Pont tegnap vártunk a nagyobbra amikor beszélgettem egy anyukával és megkérdezte, hogy "Milyen testvérek?" "Szoktak balhézni?"
Ott esett le nekem, hogy a gyerekeim szinte soha nem veszekednek, a legnagyobb konfliktusok a kádban vannak, amikor az egyik véletlenül lelocsolja a másikat.
Én a saját szememmel látom, hogy nem vagyok tévedésben, de nem akarom megmondani neked, hogy te abban vagy, még ha így gondolom is..."

Nem kell magyarázkodnod, nem kell védened a gyereknevelési szokásaid, nem kell önigazolnod magad előttem, senki sem várja ezt el tőled. Tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy ezzel foglalkoztam a hozzászólásaimban...

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#20673) D1Rect válasza kymco (#20672) üzenetére


D1Rect
félisten

Az én hülyeségem volt, hogy olyannal vitatkozok a gyerekek realitásérzetéről, akinek a démonok és a politikusok ugyanannyira valóságosak. Nem kívánok ezzel tovább foglalkozni.

Közöd nincs hozzá, hogy milyen idősek a gyerekeim, ne aggódj értük, nem sérülnek, köszönik remekül vannak. Igen, én tudok kiemelkedő eredményeket mondani, amit te azóta is csak elmaszatolsz, és félrebeszélsz sok-sok oldalon keresztül.

[ Szerkesztve ]

(#20674) kymco válasza D1Rect (#20673) üzenetére


kymco
veterán

Ezt hívják paranoiának... :(
Nem aggódom a gyerekeidért, nem minősítettelek téged, te most is megtetted ellenben...
Leírtam, hogy miért kérdeztem az életkort, ezt sem tudtad megérteni...
Nem én beszélek félre.... te nem tudsz olvasni
Sajnálom, hogy ennyire képtelen vagy értelmezni az írottakat... őszintén sajnálom...
És szomorú vagyok a sztereotip személyeskedésed miatt... de túlélem... :)

Ja és a magyar nyelv érdekessége, hogy valakiben hinni mást jelent, mint valakinek a létezését elhinni.
Én hiszek a fiamban, bízom bene, merek rá támaszkodni. De nem hiszem, hogy létezik spagettiszörny...
A politikusi példamondat erről szólt... de kár, hogy ezt sem vetted...
(A lényeg, hogy rosszindulatúan kezeld a beszélgetésünket, akár érted, amit írok, akár nem...)

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#20675) D1Rect válasza kymco (#20674) üzenetére


D1Rect
félisten

Már értem akkor, hogy játszol a "hinni" kifejezéssel.
Nálam már ez sem fér bele a tisztességes kommunikációba.

(#20676) kymco válasza D1Rect (#20675) üzenetére


kymco
veterán

Nekem a hit nem játék. Nem hiszek a gonoszban, de tudom, hogy létezik. Ez számomra alap: nem hiszek benne... Így megint a sztereotipiád győzött le téged ahelyett, hogy visszakérdeztél volna.... Így nehéz kommunikálni.

www.refujvaros.hu

(#20677) D1Rect válasza kymco (#20676) üzenetére


D1Rect
félisten

Megint maszatolod a szart, pontosan tudod, hogy a "köznyelvben" mit jelent a "hit".
Te ezt szándékosan körbejátszod, elképesztően gusztustalan módon.

(#20678) kymco válasza D1Rect (#20677) üzenetére


kymco
veterán

Hálás vagyok, hogy igazolod minden szavam a személyeskedés miatt.
Egyszerűbb lett volna leírnod, hogy nem vágod, mit értek a politikusban hinni alatt, és akkor kifejtem, de neked muszáj ezt alpári szintre vinned. Nagyon sajnálom. Tényleg sajnálom.
Mert a vita alapja nem volt rossz, bár nem a vallás fórum profilja. Izgalmas téma, hogy a gyermeki képzelet és a gyermeki valóság hogyan viszonyul egymáshoz. Nem személyeskedtem, sőt személyes példákat hoztam. Ez a részemről egyfajta bizalom, mert magamról, a családomról írok...
Erre te jössz a félreértelmezéseiddel, és mikor korrigálom, akkor pedig a személyeskedő vulgarizmusoddal.
Az utóbbi hozzászólásokban jó párszor sértegettél, minősítettél, nem szolgáltam rá.
Annyi a "bűnöm", hogy nem értek veled egyet. Ez nem engem minősít.
Egyetlen konkrétumot nem tudtál megfogalmazni velem szemben, max, hogy maszatolok. Te nem, mert te személyeskedsz és sértegetsz.
És hogy pontosítsunk nem a "hit" fogalma volt kérdéses, hanem, hogy "kiben hiszek".
Te is megkülönbözteted, hogy hiszek a fiamban, nem hiszek a jeti létezésében, és hiszek neked.
Ugyanaz a szó, és három különböző jelentése van...és mindhárom köznyelvi fordulat...
Nem lett volna egyszerűbb visszakérdezni, ha nem teljesen világos, hogy mit akarok mondani?
Hibám, és ezt el is ismerem, hogy azt gondoltam, hogy a politikusi párhuzam világos mindenkinek. Sajnálom, tévedtem. De ez csak akkor vált világossá, mikor kikeltél magadból....
De azok után, hogy pontosítottam, mire jó ez? Szerintem nem én vagyok gusztustalan....
Veled szemben ezzel én tényleg lezártnak tekintem ezt a vitát...

Sokat tanultam ebből... az emberi rosszindulattal szemben a kitérés a legjobb stratégia, én nem fogok lesüllyedni alpáriba...

www.refujvaros.hu

(#20679) fjudors válasza kymco (#20672) üzenetére


fjudors
aktív tag

"A vasárnapi boltbezárás alapvetően a bolti eladók érdekét szolgálja, és hányingert keltő, hogy a többség nem képes önmérsékletet tanusítani (tisztelet a kivételnek), a kényelméből engedni a kisebbség érdekében. Pont az ilyen sztereotipiák miatt sok bolt eladóval, pénztárossal beszéltem, és kivétel nélkül mindenki örült a családdal tölthető vasárnapnak.... csak a lusta vásárló nem.."

aha...
erről elbeszélgetnék veled , és a hozzád hasonlókkal, amikor reggel 4:15-kor nem tudok munkábamenet reggelit vásárolni, vagy mások, akik éjjel végeznek, és nem tudnak hazafelé vásárolni

az eladó eldöntheti, elvállalja-e a munkát...a nem "úri" 8/9 órás munkakezdéssel dolgozók lettek megszivatva ezzel a törvénnyel.

az, hogy csak a vasárnapig látsz el, az a probléma. A törvényben más is van, pl éjszakai nyitva tartás. nekem ti ne szabjátok meg, hogy csak másnapos pékárut ehetek, mert miattatok nem tudok vásárolni frisset. Nem kissebség az, aki este 10-ig, vagy még tovább dolgozik, és/vagy reggel 7 előtt veszi fel a munkát. Nekem a másnapos pékárut (értsd: mindig csak előző napit tudok enni, mert előre meg kell vennem) ugyanannyiért kell megvennem, mint neked a frisset. És ha úgy alakul, akkor nekem szombaton meg kell vennem a hétfői reggelimet. Köszönöm. Remélem tovább fog csökkenni minden vallási szekta támogatottsága is, közte a templomosokéval az élen.

Van / volt kereskedő a családban. Mindig el lehetett dönteni, akar-e olyan munkahelyet, ahol lehet/ kell hétvégén dolgozni. De van csapos / pultos is a családban. Éjjel ő sem tud vásárolni, mert mindent bezárattatok. Pedig hosszú évek óta állandó éjszakás, aki hajnalban végez, és nappal alszik.

úgyhogy ne akard megmagyarázni. nem tudod, nincs igazad. Csak a saját fejeddel és életviteleddel foglalkozol, abból indulsz ki.

[ Szerkesztve ]

(#20680) kymco válasza fjudors (#20679) üzenetére


kymco
veterán

aha...
erről elbeszélgetnék veled ,

Rendben, beszélgessünk...

és a hozzád hasonlókkal,
Ez alatt mit értesz?

az eladó eldöntheti, elvállalja-e a munkát.. Elvileg igen... de kíváncsi vagyok, hogy találsz-e pld az árufeltöltők között olyat, aki azért helyezkedett el, mert ez az életcélja... Ez a munka sok esetben kényszerpálya, tehát nem vállalás kérdése elsősorban, hanem kényszer...

az, hogy csak a vasárnapig látsz el, az a probléma. A vasárnapról jött a felvetés... templomba járás stb... erre reagáltam. És persze tudom, hogy a törvény többről is szól, és azt is tudom, hogy én sem értek minden elemével egyet... de te tudni véled az ellenkezőjét rólam... és még hülyének is tartasz...

hogy csak másnapos pékárut ehetek, mert miattatok nem tudok vásárolni frisset
Ezen lehet segíteni, igaz egy kicsit körülményes, de bizonyítottan működik...
Három gyereknek naponta három-három pékáru a tízóraija. Ahol a pékáru olcsó és finom, messze van tőlünk, nem tudunk reggel frisset venni. Ez nem a vasárnap és nem az éjszaka kérdése, de a megoldás ugyanez lenne akkor is, ha az utóbbi lenne problémás.
A feleségem megveszi egész hétre a pékárut, és otthon lefagyasztja. A gyerekeknek fel sem tűnik, hogy nem hajnalban sütötték... pedig finnyásak a drágák...

Remélem tovább fog csökkenni minden vallási szekta támogatottsága is, közte a templomosokéval az élen. Szíved joga... várjad... Én meg teszem a dolgom.

úgyhogy ne akard megmagyarázni. nem tudod, nincs igazad. Csak a saját fejeddel és életviteleddel foglalkozol, abból indulsz ki.
Nem tudod, hogy milyen az életvitelem, nem ismersz, de van véleményed róla. Ez nem korrekt, de elfogadom, fórumokon sokszor ez így szokás.
Szerintem meg neked nincs igazad... Kvittek vagyunk? :)

www.refujvaros.hu

(#20681) Noddy válasza fjudors (#20679) üzenetére


Noddy
senior tag

A vasárnapi bolt bezárással mint keresztyén én sem értek egyet. Ez max képmutatásra jó, mert aki eddig se foglalkozott a családjával és eddig se járt templomba ezután se fog, de méginkább meggyűlöli ezeket a dolgokat ahogy itt a fórumon is látszik.
De a másik dolog, hogy ez politikai döntés volt, hogy a kormányközeli emberek járjanak jól, egyáltalán nem az emberek lelki életének a javítása volt a cél az csak egy fedősztori, a vallásosság leple alatt mutyiznak. A harmadik, hogy nem igaz, hogy vasárnap nem lehet vásárolni, sok kisüzlet van nyitva. Itt Újpesten 10 perc sétán belül 3 helyen is tudok vásárolni, nem igaz, hogy az emberek vásárlásban korlátozva lennének. Annyi, hogy a legtöbben begyepesedettek, képtelenek alkalmazkodni és ahelyett hogy változnának inkább a rendszert szidják. A bolt helyett B-ben kéne vásárolni, de ennyire képtelen és inkább csak hőzöng.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#20682) D1Rect válasza kymco (#20678) üzenetére


D1Rect
félisten

Következetesen tagadtad, hogy hinnél a démonokban, amikor pontosan tudtad, hogy mire vonatkozik a kérdés.
Akkor hoztad a politikust, amikor beidéztem egy 3 évvel korábbi elszólalásodat és "forrósodott a lábad alatt a talaj".
A mellébeszélés az megy, jó hosszan. Talán azért, hogy az olvasó elveszítse a fonalat?

(#20683) D1Rect válasza fjudors (#20679) üzenetére


D1Rect
félisten

Szerintem aki elhiszi, hogy a vasárnapi boltzár a dolgozók érdekében született, az vagy végtelenül naiv, vagy nettó hülye.

(#20684) fjudors


fjudors
aktív tag

persze hogyne..
(#20680) kymco
reggel 3-kor neki kéne állnom sütögetni..mivel kenyeret, vagy zsömlét/kiflit, bármit módomban áll süni így azt is süthetnék. Nem arról van szó, hogy nem tudom máshogy megoldani.Hanem arról hogy muszáj máshogy megoldani. És mellesleg a békeidőkben én szeretem vasárnap reggel nyitásra lemenni reggeli vásárolni a családnak. Vagy, ha pl vasárnap reggel elindulunk együtt családi kalandra, akkor útközben bevásárolni. Most ha elmész valahova akkor nem tudsz pl egy csomag ropit/ keksze, bármit megvenni a gyereknek. Aki pártfogolja a bezárást, az egyetért vele. Tehát "olyan" vagy.

(#20681) Noddy
látom megértetted a lényeget. próbáld értelmezni. az én lehetőségeimet ne korlátozzák a hozzátok hasonlók. A lehetőség a választás lehetősége. Nekem ne írjátok elő, hogy mikor vásárolhatok. Ha elmegyek a gyerekkel valahova, és megéhezik/szomjazik, nem tudok neki venni akármi. Mert csak bizonyos üzletek vannak nyitva.

Ebben az országban úgy csináltok, mintha mindenki 8/9 órára dolgozni járó milliomos lenne.
Pedig nem.

[ Szerkesztve ]

(#20685) kymco válasza fjudors (#20684) üzenetére


kymco
veterán

Köszönöm, hogy higgadtabban folytathatjuk a beszélgetést.
Nekem is kényelmetlenséget okoz a vasárnapi boltzár, a késő esti és a hajnali csak ritkán, de okoz...
A közelünkben van számos bolt nyitva vasárnap is, van amelyik vasárnap 23 óráig is, pedig vidéki vagyok. Kisebb a választék, drágább, de van. Ha valamit elmulasztottam, lehet akkor és ott pótolni.

Én nem a bezárást pártolom. Mert nem vagyok mazochista. Nekem az jelentett sokat, mikor beszélgetni tudtam alkalmazottakkal, akik hálásak voltak a döntés miatt... és nem egy emberrel beszéltem. Lehet, hogy ez naivitás, de így tudom vállalni.

www.refujvaros.hu

(#20686) Noddy válasza fjudors (#20684) üzenetére


Noddy
senior tag

Kik a hozzám hasonlók? A politikusok? Nem tudom miért úgy beszélsz mintha én hoztam volna a törvényt és én szavaztam volna meg vagy bármiben részt vettem volna benne. Nem vagyok államtitkár, nem vagyok benne a törvényhozásban, legalábbis nem jobban mint te.
Pedig nekem is épp annyi okom van téged hibáztatni a vasárnapi boltbezárásért mint neked engem.
Éppen amiatt mert rajtad kívül sokan dolgoznak három műszakban, éjszakáznak és köszönik megvannak, tudnak alkalmazkodni az új körülményekhez, a sírás helyett cselekednek, vagy ahogy látod pl a tanárokat, a megfelelő fórumokon ellenlépéseket tesznek amire neked is megvan a lehetőséged, mindenki máshoz hasonlóan. De egy fórumba beírni, hogy a "hozzád hasonlóak" a hibásak, egy csöppet szegényesnek tűnik. Nem is ismersz, azt se tudod kikhez hasonlítasz, fogalmad sincs az ország törvénykezéséről. Úgy beszélsz mintha csak a te életedet forgatta volna fel ez a törvény, pedig hidd el minden egyes emberét. Nem te vagy az egyedüli akinek változtatni kell(ene). Ha a gyerekednek speciális igényei vannak és megfelelően kell gondoskodnod róla, mert pl. glutén érzékeny, azért se az államot hibáztatják az emberek, hanem teszik a dolgukat és felkészülnek arra, hogy a gyerek éhes, szomjas lesz és nem kifelé mutogatnak, hogy mennyire korlátozva vannak.
Te is "olyan" vagy. Megoldás helyett csak rágalmazol. Ez nagyon "építő" dolog. Hibáztassuk a másikat, a "hozzád hasonló"-akat.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#20687) Buthán


Buthán
csendes tag

Érdekelne, hogy a szcientológia milyen egzakt bizonyítékokat ad a Nyolcadik dinamika, a Legfelsőbb Lény létezésére? Vagy a reinkarnációra? Vagy a thetán testen kívüli, attól független létezésére?

Csak nézek, Buthán.

(#20688) D1Rect válasza Buthán (#20687) üzenetére


D1Rect
félisten

"A Nyolcadik dinamika késztetés a VÉGTELENKÉNT való létezésre." [link]

Az előző életeket vagy a testen kívüli állapotot az emberek általában auditálás alatt megtapasztalják, nem kifejezetten célja semelyik eljárásnak ennek bizonyítása. "Csak azért foglalkozunk vele", hogy a régebbről hozott ártalmas hatásokat kezeljük.

Például, ha valakinek klausztrofóbiája van és ezt akarja rendbe tenni, akkor lehet, hogy belefut egy korábbi halálába, amit mint bányász élt meg, amikor rájuk omlott a bánya. Ezt kezelik és már lifttel mehet haza.

(#20689) Buthán válasza D1Rect (#20688) üzenetére


Buthán
csendes tag

Ezt értem. Ezek elméletek. (Pontosabban nem is elméletek {zone fentebbi, a tudományos elméletekről szóló leírása alapján}, hanem egyszerű hittételek.) Bár ez a VÉGTELEN szerepel azért más néven is: Isten, Teremtől, Legfelsőbb Lény. Amit majd megtapasztal valaki, ha eljut oda. De ha nincs egzakt bizonyíték, akkor a törekvő, amíg oda nem jut, csak elhiszi, hogy igazat mondanak azok, akik még önmaguk sem kaptak egzakt bizonyítékot. Mert az elmélet szerint csak a hetedik dinamika hozza el ezt.

„a régebbről hozott ártalmas hatásokat kezeljük”
Milyen régebbről? Előző életekből? Mert ezt tanítják. Mert akik átéltek valamit, elmesélték ezt az átélést, és a szervezet (vagy Hubbard) ezt így interpretálta. De az azért nem egzaktabb bizonyíték, mint a keresztények „beszélgetése” Istennel. Sőt, ez nem bizonyíték. Ahogy arra sincs, hogy a thetán kilép a testből, azon kívül is létezhet tudatosan. Ezek tantételek. Amit ugyanezen tantételek szerint megtapasztalhatsz. De ez szubjektív tapasztalat, nem egzakt, „ gyakorlati, mérhető/megismételhető, konzekvens eredmény”, ugyebár.

De tegyük fel, van reinkarnáció. Miért van? Azaz miért lett, mi a célja?

[ Szerkesztve ]

Csak nézek, Buthán.

(#20690) D1Rect válasza Buthán (#20689) üzenetére


D1Rect
félisten

Egyik eljárásnak sem célja ezeknek a bizonyítása.
Én hiába sorolom fel, hogy mi voltam az előző 17 életemben, neked ez még mindig egy nulla.
Hiába mondom neked, hogy az egyik eljárásnál a "menj oda a falhoz" utasításkor véletlenül ott felejtettem a testem ahol volt, neked ez még mindig nulla.

Ezek nem bizonyíthatóak, de megtapasztalhatóak.
Maga az eljárás "gyakorlati, mérhető/megismételhető, konzekvens", viszont vannak kivételek, az ő érdekükben van minden szcientológia szolgáltatáson teljes pénz visszafizetési garancia.

(#20691) Buthán válasza D1Rect (#20690) üzenetére


Buthán
csendes tag

„neked ez még mindig nulla”
Annak fényében mindenképp, amit a keresztények által megtapasztaltakról korábban nyilatkoztál.

Tudom, hogy nem ennek bizonyítása a cél. De ha egzaktságot kérsz számon, vagy leoltod a gyerekedet, hogy a plüssállat így megy úgy, akkor a tantételeket illene bizonyítani. Buddha pl. sosem beszélt előző életeiről, és azt is mondta, hogy felesleges ezzel foglalkozni, mert nem visz előre, az ő módszeréhez nem kell.

„Maga az eljárás "gyakorlati, mérhető/megismételhető, konzekvens"”
Nem, nem az. Mert te azt nem mérheted, tapasztalhatod meg, amit a másik, és fordítva.

Csak nézek, Buthán.

(#20692) D1Rect válasza Buthán (#20691) üzenetére


D1Rect
félisten

Ha te azt hiszed, hogy én leoltom a gyereket bármi miatt is, akkor nagyon el vagy tévedve. :)

"Nem, nem az. Mert te azt nem mérheted, tapasztalhatod meg, amit a másik, és fordítva."
De, mert az eredmény minden esetben nagyon-nagyon-nagyon hasonló.
(szándékosan kerülöm az ugyanolyan kifejezést, mert ahhoz két pontosan ugyanolyan ember kéne)

ui.: most még dolgom van/lesz. A hivatalos oldalt megtaláltad, ha nem csak a nettó kötekedési inger hajt, hanem tényleges kérdések merülnek fel, majd hétfőn megválaszolom. Kellemes hétvégét!

[ Szerkesztve ]

(#20693) Buthán válasza D1Rect (#20692) üzenetére


Buthán
csendes tag

„De, mert az eredmény minden esetben nagyon-nagyon-nagyon hasonló.”
De ezzel még mindig nem a másik tapasztalatát mérted meg, csak összehasonlítottad az övét a magadéval, és találtál egyezéseket, esetleg sokat.
Mivel:
1. azonos környezetben azonos terminológiát használtok, így a fantáziaképeitek is hasonlóak lesznek;
2. emberként meglehetősen hasonló a felépítésünk, meghatározott külső vagy belső hatásokra sokan nagyon hasonló reakciókat adnak. Így pl. a halálközeli élményeket is egészen hasonlóan írják le egészen más kultúrkörbe tartozó emberek. Mert a belső, hormonális világunk szinte azonos. Így bizonyos biológiai folyamatok hasonló pszichikai működéseket eredményeznek. De ettől még egy ilyen halálközeli élmény nem bizonyítja azt, hogy bármilyen fénybe beléptek volna, meg a többi, egyező tapasztalat valóban azt jelentené, amit kihoznak belőle.

[ Szerkesztve ]

Csak nézek, Buthán.

(#20694) kymco válasza Noddy (#20686) üzenetére


kymco
veterán

Sokat gondolkodtam az írásodon. Valami hasonlót akartam én is megfogalmazni, de nem ilyen összeszedetten.
Engem is zavar, hogy azt látom magam körül, hogy sodródnak az emberek. Van egy számukra hátrányos fordulat, és panaszkodni kezdenek, és megnyugodnak egy kicsit, mikor megtalálják a felelőst, meg tudják alkotni az ellenségképüket, akár valós, akár nem. És a probléma elhárításában nem vesznek részt, csak nyalogatják a sebeiket.
Amióta gyerekeim vannak, az Isten leszoktatott arról, hogy amennyiben nem az van, amit szeretnék, akkor a nyavalygás útjára lépjek.
Amikor Szenteste lett a középső gyermekem magas lázzal tüdőgyulladás gyanús, és az estét bent töltöttük az ügyeletes kórház ügyeletén hosszú sorunkat kivárva, vagy amikor pár évvel később egy üveg ajtó átrohanás után az egyik gyerekemet kellett vérző arccal vinni ide-oda, hogy ellássák karácsony első napján, vagy amikor az állam kötelezett arra, hogy 30 napon belül lépjek ki a vállalkozásomból úgy, hogy közben a feleségem innen szerzi a jövedelmét, és nélkülem a bt-t meg kellett volna szüntetni, akkor nem nyavalyogtam, hanem igyekeztünk alkalmazkodni az adott helyzethez, megoldást találni a problémára, és nem másokat hibáztatva, passzívan várni, hogy valaki segítsen visszaállítani a korábbi, békés állapotokat, amiben nagyon jól éreztük magunkat.
És így történhetett, hogy az ügyeleten töltött szenteste az életünk egyik legszebb, legbensőségesebb élményévé vált, ahogy szorítottam magamhoz a beteg gyerekem, ahogy érezhettem, hogy válik megnyugtatóvá számára a jelenlétünk, testi közelségünk (a feleségemmel felváltva pátyolgattuk, amíg a másik kettőre egy rokon vigyázott), és így élhettem, meg, hogy én, aki majd elájul a vértől, milyen határozottan tudom kezelni az adott helyzetet. A bt-vel kapcsolatban pedig azt, hogy egy-egy önzetlen rokon milyen nagy kincs....
Ha úgy állok az élethez, hogy ez meg ez jár nekem, akkor nem fogok tudni alkalmazkodni a változó helyzethez, pedig a világ arról szól, hogy mindig változik...

www.refujvaros.hu

(#20695) D1Rect válasza Buthán (#20693) üzenetére


D1Rect
félisten

Mond meg nekem, hogy lehet "egzakt módon mérni" egy emléket! Bármelyiket.

A szakkifejezéses-hormonális hablatyon jót szórakoztam, de ettől még a démonos racionalizálás is logikusabb. :)

(#20696) Buthán válasza D1Rect (#20695) üzenetére


Buthán
csendes tag

Ezt írtad egzakt bizonyítékok sorolása helyett? Karcsú.

Hát ez az, hogy nem lehet. De te állítottad alig egy hsz-eddel korábban, hogy „De, lehet”. És vegyük úgy, nem az emlékeket kell mérni egzakt módon, hanem a ti rendszerspecifikus állításaitokat:
„a "menj oda a falhoz" utasításkor véletlenül ott felejtettem a testem ahol volt”
A (mókásan utasításra végrehajtott) testen kívüliséget állítod mint valóságot. Mivel te korábban „gyakorlati, mérhető/megismételhető, konzekvens eredmény”eket kértél számon a pszichológián, így elvárható, hogy ha te állítasz valamit, akkor az igenis egzakt módon legyen mérhető. De ilyet (még jó, hogy) te sem tudsz szolgáltatni. Csak terelsz. Mert arra bizonyítékod nincs (bármilyen sokat is fizettél érte eddig és fogsz még ezután), hogy a te utad az egyedül üdvözítő, csak a hited szilárd ebben.

Csak nézek, Buthán.

(#20697) D1Rect válasza Buthán (#20696) üzenetére


D1Rect
félisten

A kettő között az a különbség, hogy azt tudományként kéne elfogadni, míg a szcientológia vallás.

"Mert arra bizonyítékod nincs (bármilyen sokat is fizettél érte eddig és fogsz még ezután), hogy a te utad az egyedül üdvözítő, csak a hited szilárd ebben."
Ilyet hol állítottam?

Miért zavar az téged, hogy én fizetek egy szolgáltatásért?
Összehasonlításként: valószínűleg nagyságrendekkel többet hagytam éttermekben és szórakozóhelyen, mint a szcientológia egyháznál. De ez miért baj? Azt csinálok a pénzemmel amit csak akarok.

[ Szerkesztve ]

(#20698) Buthán válasza D1Rect (#20457) üzenetére


Buthán
csendes tag

„a több mint egy évtizede szervezett titkos összeesküvésük miatt”
Nyilván nem a Hófehérke vagy a Kiakadás hadműveletekre gondolsz.

(#20697)
No, ha már így sikerült visszakanyarodni a közös alaphoz. Hit. Vallás. Te mégis ugyanúgy tudományos álcával próbálod bizonygatni a vallásod „igazságait”, mint itt már többen is.

És nem zavar, mennyit költesz a pénzedből. De az „egyházadnak” nem „fizetsz” a „szolgáltatásokért”, hanem „adományt” adsz, mert így „optimalizálható” az „egyház” adózása. Vagy rosszul tudom?

„Ilyet hol állítottam?”
Ezt pusztán a „bizonyítékok”ra vonatkozott volna. De a hit szilárdsága egyenes arányban nő a hinni vágyott célhoz vezető út költségeinek növekedésével.

„A szakkifejezéses-hormonális hablaty”
Azért vicces, hogy hablatynak nevezed, mert az „egyházad” egyik fő célja az egyébként sok beteg embert hasonló módszerekkel (azaz a nem jól működő hormonháztartás javításával) is gyógyító pszichiátria ellen.

Csak nézek, Buthán.

(#20699) D1Rect válasza Buthán (#20698) üzenetére


D1Rect
félisten

"„Ilyet hol állítottam?”
Ezt pusztán a „bizonyítékok”ra vonatkozott volna. De a hit szilárdsága egyenes arányban nő a hinni vágyott célhoz vezető út költségeinek növekedésével."

Olyan dolgokat adsz a számba amit soha nem mondtam, itt a vége fuss el véle.

(#20700) kiszi07


kiszi07
senior tag

Tyűű, találtam egy nagyon jó videót. Mi is a Biblia üzenete?

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.