Aktív témák

• rene85

aktív tag

Helló evriván! egy linuxos blogot indítottam. az olyan elb@szott fickóknak szólna mint én, akik windowsos aggyal gondolkodnak, de linuxot akarnak. a végső formája a dolognak igen képlékeny, a lényeg az lenne hogy az új linux disztribeket kipróbálnám, mennyire (gyorsan) használhatóak, lesznek érthetőek egy windows-agyú ember számára. átnéztem a következő megjelenéseket és ezekre gondoltam: fedora, ubuntu, debian, suse.

a kérdésem az lenne hogy hogy lenne legyegyszerűbb a partícionálás, stb. van egy szuperül működő ubuntu dapper-em, azt meg akarom hagyni és a windowst is. az új disztribek kapásból meglátják mindkettőt (most konkrétan az ubuntu érdekel), és csak más lesz a boot menü (annak a linuxnak a bootja lesz, amit épp utoljára feltettem)? működik-e az úgy, hogy 1. partíció windows, 2. ubuntu, 3. cserélgetős, épp az aktuális linux van fenn rajta? köszi a válaszokat!

mod: és Sianistól eltérően én csak végleges állapotú disztrókat merek kipróbálni, néha még azok is elég érdekes állapotúak, lásd suse 10.1...

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés