Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu


Ubuntu Linux Összefoglaló

Hivatalos Ubuntu dokumentáció



Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:

-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)

A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):

lspci
lsusb

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37860) ubyegon2 válasza Synaptic (#37851) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az gond, hogy sokezer app van? Nehéz rátalálni, az igaz, de ha ismered a Windowsos programot és beírod ide, feldob csomó alternatívát.

Cinnamonnál ott van az alap fájlkezelőben a NAS, csak be kell írni az azonosítókat, bár írták, hogy csak azonos hálózaton működik, én még nem próbáltam, van saját filemanagere böngészőben.

nVidiát nem ismerem, de azt azzal a verzióval tudod csak használni, amit ahhoz ajánlanak. Se régebbivel, se újabbal nem megy. Az egérgörgetés az ilyen, kell a konfigolásához külön kis appot feltenni.

Úgy néz ki a Linux egyébként, hogy vannak desktop Linuxok, amiket átlag user felrak és használ, ezek jórészéhez nem nagyon kell hozzá sem nyúlni, például ilyen a Mint Cinnamon.

Akinek nem elég egy fullos desktop Linux, az viszont bizony arra kényszerül, hogy elkezdjen megoldásokat keresni, viszont gyakorlatilag szinte mindent meg lehet oldani.

Szóval mindenki megtalálja a neki megfelelőt, a baj akkor van, ha valakinek spécibb dolgok kellenek és elvárja a home usereknek készült disztrótól, hogy minden pikkpakk működjön, ahogy azt Windowson megszokta. Nem fog, a Linux nem erről szól és ilyenkor kezdik el a Winesek szidni, hogy ez szar. Nem, ez pont így jó, minden home usereknek összerakott nagymama disztró csak egy plusz, hogy az is használhassa, aki totál nokedli hozzá. Sokan felrakják böngészőt használó nagyszülőknek ás ők gond nélkül használják.

A Linux nem Windows. Ez a mondat bár rövid, nagyon jól leképezi a lényeget, de ezt előbb-utóbb mindenki megérti. Másik közhely, hogy egyáltalán nincs ingyen a Linux, az időddel fizetsz érte. ;)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.