Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz hcl #11492 üzenetére

Miért, mit tud az Lubuntu ?
    Pedig nem megy 12.04 LTS-el.
    A régi laptopomon 11.04 van, azzal pedig működik - ezért akartam pont ugyanazt a verziót felrakni.

Amit használni szeretnék, az egy EasyCap 4 csatornás digitalizáló, ilyen: [link]
    Tavaly nyáron már kikísérleteztük egy Linuxhoz jól értő kollégával, hogy a 4 csatornás EasyCap-et olyan chippel szerelik (STK 1160), ami 13-as Mint alatt alapból működik (és amúgy 9-es Mint alatt nem). A 13-as mint pedig a 12.04-es Ubuntura épül.
    Ezért egy másik helyre is ilyet vettem áprilisban, vateráról, az azóta is tökéletesen megy Ubuntu 12.04 LTS alatt.
    Múlt héten ugyanettől az eladótól vettem 2 db ugyanilyet - azok még sem működnek 12.04 LTS alatt.
    VLC-ben megnyitva 2-3 másodpercre megjelenik a kép, majd eltűnik.

Annak ellenére hogy 4 csatornás volna, csak egy csatornát használtunk belőle mindig (nem sikerült olyat beállítani hogy - pl. a 25 FPS felezésével - nézhető legyen két csatorna képe is normálisan). De minimálisan olcsóbbak az 1 csatornásak, szóval nem foglalkoztunk ezzel túl sokat. Ez bevált Linux alatt, akkor ezt használjuk alapon.

Hétvégén felraktam a digitalizálókhoz adott drivert és szoftvert Win XP alá - és így kiderült hogy mégis van egy apró különbség a régi és az újak között.
    Egy csatorna használatával (egy bedugott kompozit jelforrással);
    Régi típus:
    Megjelent az egy kép, és a többi 3-ra kiírta, hogy "Nincs jel". Automatikus csatornaváltást a programban bekapcsolva folyamatos maradt a kép az 1. csatornánál - gondolom tudva hogy nincs jel, meg sem próbált átváltani a többi 3 bemenetre a program.
    Új típus:
    Nem írta ki a többi 3-ra hogy nincs jel. Automatikus csatornaváltásnál átváltott a többi 3 csatornára is (amiken ugye csak feketeség jött be), de így 3 másodperc mozgókép után kb. 9 másodpercig állt a kép; aztán ahogy visszaért a CH1-re, megint 3 másodpercig volt kép - és ugyanez így ciklikusan.

Van esélye, hogy ezt a fajta automatikus csatornaváltást valahogy meg tudjam szüntetni ?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés