- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Híd alatt
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
- LordAthis: A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
-
49000 - 48901
50057 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
leslieke
Jómunkásember
Sziasztok!
Eddig nem nagyon volt dolgom Ubuntuval, egyszer tettem fel próbára, de egy dolog elriasztott: Hogy lehet Windows-os alkalmazásokat futtatni rajta? Néztem erről az új 12-esről videókat, nagyon tetszik, de én sokat játszom, pl. TDU, Minecraft stb. Meg lehet valahogy oldani, hogy Ubuntun is elfussanak ezek?
A választ köszi előre is!

-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Eddig nem nagyon volt dolgom Ubuntuval, egyszer tettem fel próbára, de egy dolog elriasztott: Hogy lehet Windows-os alkalmazásokat futtatni rajta? Néztem erről az új 12-esről videókat, nagyon tetszik, de én sokat játszom, pl. TDU, Minecraft stb. Meg lehet valahogy oldani, hogy Ubuntun is elfussanak ezek?
A választ köszi előre is!

-
szeva000
addikt
Nah,egy újabb csoda van ma is....
Kubuntu 12.04,eddig a boot is gyors volt,ment minden.Ma bekapcs és az egér kb 1-2perc múlva kezd működni...Erre van valakinek ötlete? -
Lacces
őstag
Egyébként nekem majdnem összejött a hőtermelés csökkentés

(powertop, alpm, laptop-mode telepítése - és tényleg jobb lett, sokkal hűvösebb lett a laptopt, ventilátor sem pörgött annyit. De sajnos 5-ből csak 1-szer tudtam belépni a felhasználói fiókokkal a rendszerbe... valami installibitást okozott) Szóval majdnem Win7-es hőmérsékletre ment le minden... De ez a belépés dolog... ez nagyon nem jó... Nekem meg most nincs időm sem felesleges hardverem a kísérletezéshez... -
hcl
titán
Előbb-utóbb csak meg lesz oldva ez is...
-
Thusor
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Reméltem pedig, hogy végre 12.04 alatt normális lesz a gépem, de így nyáron meg fog főni. Így sajnos megy vissza a Windows 7 mert az alatt nem hangos a venti, és normális a hőmérséklete is, valamint hosszabb az üzemideje is.
-
aldebaran
addikt
Szerintem a Unity felület valahogy nem jó.
Én letöltöttem a synaptic-ot és telepítettem mindent, amit a gnome keresőszóra kiadott és most azzal használom. Gyorsabb, jobb, mint a unityvel. Laptopon nem próbáltam, de hátha...
-
HXY
addikt
-
hcl
titán
-
Lacces
őstag
-
fradi81
veterán
-
Thusor
őstag
Lehetséges az, hogy Ubuntu 12.04 alatt jobban melegszik alapjáraton a laptopom és jobban is pörgeti a ventit, mint Windows 7 alatt?
-
Lacces
őstag
Akár úgy is meg lehetne oldani, hogy valami progival (akár a live CD-n lévő GParted, akár a Hiren's Boot CD-n is van pár) létrehozod a partíciókat előre, a telepítésnél meg csak meg kell adni, hogy melyik mi legyen.
(#48979) Lacces: Ez lett volna az ötletem, hogy rakj fel egy új kernelt.
Volt már itt téma, és az volt a konklúzió, hogy a 3.2 környéki kernel már jobb, mint a régiek, de még nem tökéletes.Nemtom.
Azért kösz. Egyelőre még jobb, amit küldtem linket, ott megcsináltam párat, így jobb egy fokkal, meg nem vlc-t használok, hanem a beépített médiaplayert.
Azért kösz, további kellemes pihenést mindenkinek

-
szoke12
őstag
-
törölt tag
hogy mi történt a partíciós táblával az érdekes... nekem ha "kinyírta" a wint akkor se kellett újrarakni, egy win telepítő (nálam pendrive mert gyorsabb mint a lemez) javítás funkció, és rendberaktam a bootot 2 sorból. kétlem hogy ezen túl hozzányúlt volna a wines partícióhoz
szerintem nem tudott elsődleges partícióra települni a grub ami a bottmanager, így nem is tudott elindulni, de kilőtte az eredeti wines cuccot, így megállt az indítás. de ehhez reinstall nem kell.bár lehet hogy ezek után nem próbálkozol vele wubi alól sem win alól, de ha mégis belefutsz hasonlóba így érdemes kezdeni. értelem szerűen ez visszaállítja a win bootmagagert.
-
MacCaine
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
MacCaine
őstag
Az a bajom, hogyí nem szeretném megint újrarakni a W7-et....
Eleinte legalább látta az Ubuntu/Kubuntu telepítő a partíciókat, de mióta csökkentettem a számukat 3-ra (+ az üres hely, ahová szeretném), azóta nem is látja őket. Csak a teljes legyalulással települne, ha egyáltalán. Ma elveszítettek egy potenciális , jövőbeni Linuxost....Amúgy lehet, hogy a gépem BIOS-a okozhatja? Már lövésem sincs. Winhez most szedem a frissítéseket (lesz vagy 2-3 óra), meg a holnapi napom rámegy a programok és a munkáim visszapakolására. Egyelőre elég volt belőle....

(#48980) szeva000: nem vagyok elég kitartó, a 4 napos ünnepből ígyis kettő arra megy el, hogy visszajussak a tegnapi állapothoz....
Meg lehet, hogy egy régebbivel kellene kezdened. Mondjuk 10.04 LTS. A 12.04 még nem az igazi...
Egy Acronis Partition Magic-es képet is megnéznék, az felismeri-e a partíciókat.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Akár úgy is meg lehetne oldani, hogy valami progival (akár a live CD-n lévő GParted, akár a Hiren's Boot CD-n is van pár) létrehozod a partíciókat előre, a telepítésnél meg csak meg kell adni, hogy melyik mi legyen.
Volt már itt téma, és az volt a konklúzió, hogy a 3.2 környéki kernel már jobb, mint a régiek, de még nem tökéletes.Nemtom.
Az a bajom, hogyí nem szeretném megint újrarakni a W7-et....
Eleinte legalább látta az Ubuntu/Kubuntu telepítő a partíciókat, de mióta csökkentettem a számukat 3-ra (+ az üres hely, ahová szeretném), azóta nem is látja őket. Csak a teljes legyalulással települne, ha egyáltalán. Ma elveszítettek egy potenciális , jövőbeni Linuxost....Amúgy lehet, hogy a gépem BIOS-a okozhatja? Már lövésem sincs. Winhez most szedem a frissítéseket (lesz vagy 2-3 óra), meg a holnapi napom rámegy a programok és a munkáim visszapakolására. Egyelőre elég volt belőle....

(#48980) szeva000: nem vagyok elég kitartó, a 4 napos ünnepből ígyis kettő arra megy el, hogy visszajussak a tegnapi állapothoz....
-
MacCaine
őstag
-
szeva000
addikt
Oh nekem fel is ment win7 mellé és többet egyik sem indult el
..de aztán megoldottam.próbáld meg win7 alól elindítani a telepítést.
Azt ne kérdezd meg miért,de én is vagy 4X raktam újra,mert nem volt jó kubuntu alatt.
Persze azóta sem tökéletes a kubi,de próbára jó.Az bizta,hogy nem marad sokáig,mert értelmetlen így,hogy a tintás canon nyomtatóm nem tökéletes alatta,a hanggal is szopás van minden indításnál.Nomeg az az egyetlen egy képszerkesztő amit használok,pótolhatatlan.
Gyakorlatilag oda jutottam,hogy most már van linux,de minek....
Amúgy más gond nincs vele.Ha tudnám teljes értékűen használni az MG5250-et és lenne valami komolyabb fotós progi(ami lehet van is...olyan,mint a DXO optics pro),akkor tuti lecserélném a win7-et. -
Lacces
őstag
Kernel Linux 3.2.0-24-generic.
Ebből a leírásból párat felhasználtam. https://wiki.ubuntu.com/Kernel/PowerManagement/PowerSavingTweaks
Így valamivel jobb, de ha még lehetne akkor faraghatnánk belőle
Amd drivert (gpuhoz) és Jupiter progit felrakjam szerinted?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Fogalmam sincs, mit szúrok el, de az Ubuntu telepítője is csak egyetlen üres 320GB-os partíciót lát most, fel sem ajánlja a Win mellé telepítést, miközben van egy működő W7 a gépen....
"Ezen a számítógépen nem található operációs rendszer"
Kezd a micsodám tele lenni az egész Linuxszal
-
Bogyó bá'
nagyúr
Fogalmam sincs, mit szúrok el, de az Ubuntu telepítője is csak egyetlen üres 320GB-os partíciót lát most, fel sem ajánlja a Win mellé telepítést, miközben van egy működő W7 a gépen....
"Ezen a számítógépen nem található operációs rendszer"
Kezd a micsodám tele lenni az egész Linuxszal
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
MacCaine
őstag
-
hcl
titán
Ha bátor vagy, lehet konvertáni elsődleges partisünt extended-dé. Én nem szeretem ezeket a műveleeket, de ez inkább csak paranoia.
-
törölt tag
ejgen, ezert irtam h lement, ujraformaz

-
Lacces
őstag
-
MacCaine
őstag
Fogalmam nincs...
Lehet, hogy egy kicsit "retrózok", és egy olyan disztrót nézek meg, ami életemben először volt a gépemen, igaz, még a 90-es években, ez pedig a Red Hat. (bár gondolom most is fizetős, mivel már akkor is az volt, de ez nem gond)Fedora? Az nem fizetős, és gyakorlatilag ugyanaz, mint a Red Hat.
(#48969) &rew: Ha már van 4 elsődleges, akkor nem tud létrehozni több partíciót, kiterjesztettet sem. 3 elsődleges után kell egy extended, és azon lehet logikai partíciókat létrehozni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
ezek kozul melyik elsodleges particio?
mod:pontosabban melyik nem az? asszem meg mindig max 4 lehet elsodlegesbol. szoval akkor mar csak extended-et tudnal letrehozni. megoldas: lement, ujraformaz. vindoznak csinalsz bootparticiot mint eddig, rendszerparticiot is, az adat viszont mar mehetne extended-nek (kiterjesztett). es akkor lesz hely ujabb primary-nak (elsodleges). hatha ez a gond.Basszus, a partíciók túlzott száma a gond? Ezt el is felejtettem.
Ha a win telepítőben a 2.-3. (jelenleg még üres) NTFS-t összevonom, akkor a maradék az jó lesz neki?szerk: marad az Ubuntu, mert a Kubuntu az kinyírná az összes partíciómat, nem akar Win mellé települni...
-
törölt tag
Help me!
Valaki tudna nekem online (akár privátban) segíteni felküzdeni egy (k)Ubuntut a Lenovo E125 netbookomra a Win7 mellé? Kb. Linux-szűz vagyok, de szeretném véglegesen, indítómenüből választható oprendszernek felküzdeni, de eddigi kísérleteim (pendrive-ról) kudarcba fulladtak. Most telepítem harmadjára a windowst, mert azt is sikerült már kétszer kinyírni.Helyzet: van 4 Windows partícióm:
0., 100MB, amit a W7 felpakol magának indításra. NTFS
1., 60GB, amire a Win és a programok mennek NTFS
2., 60GB ezen dolgozom (munkára van elsősorban a gép) NTFS
3., 150GB ezen vannak az adataim, filmjeim, fotóim. NTFS
...
Van ezen kívül 25GB partícionálatlan helyem, ide szeretnék a Kubuntut, swap nem feltétlenül szükséges, mert 8GB ram van a kis gépben.Most gyártom éppen másodjára az 1GB-os pendrive-ra az LTS 12.04 Kubuntut a LinuxLive USB-creatorral.
Gond a következő: a gép BIOS-ában a pendrive nem állítható be elsődleges booteszköznek, csak F12 billentyűvel, a bootmenüben tudom indulásra bírni. Ha innen bootolok, akkor elindul Live-ként, vagy telepíthetőként. Én a Live-ból indultam ki, mert itt tudok hálózatot is csinálni, hogy tölthesse a hiányzó drivereket és frissítéseket.
A három telepítési mód közül az utolsót választottam, hogy tudjak particionálni és formázni. Az üres területen nem enged létrehozni új partíciót, csak a Windowsosokat tudom "csesztetni". Itt rontottam el már kétszer a Windowsomat, pedig ahhoz a partícióhoz nem is nyúltam...
NA mindegy, nyomok egyet a telepítésre, kéri, hogy "vegyem ki a médiát", majd nyomjak entert a restarthoz. Restart, és indul a windows....semmi bootmenü, és még a telepítést sem tudom folytatni.
Hogyan tovább?

kieg: Ja, a kísérleteket még sima Ubuntuval követtem el, most a Kubuntut próbálnám, mert annak a kinézete valahogy Windowsosabb...

kieg2: A Kubuntu viszont egyetlen, üres partíciónak látja az egész HDD-t, fogalma sincs a windowsos partíciók létéről....

"Irányított - az egész lemez felhasználása" és "Kézi" de ott is egyben (szabadnak) látja az egész lemezt, hogy rohadjon meg....
ezek kozul melyik elsodleges particio?
mod:pontosabban melyik nem az? asszem meg mindig max 4 lehet elsodlegesbol. szoval akkor mar csak extended-et tudnal letrehozni. megoldas: lement, ujraformaz. vindoznak csinalsz bootparticiot mint eddig, rendszerparticiot is, az adat viszont mar mehetne extended-nek (kiterjesztett). es akkor lesz hely ujabb primary-nak (elsodleges). hatha ez a gond. -
Bogyó bá'
nagyúr
Help me!
Valaki tudna nekem online (akár privátban) segíteni felküzdeni egy (k)Ubuntut a Lenovo E125 netbookomra a Win7 mellé? Kb. Linux-szűz vagyok, de szeretném véglegesen, indítómenüből választható oprendszernek felküzdeni, de eddigi kísérleteim (pendrive-ról) kudarcba fulladtak. Most telepítem harmadjára a windowst, mert azt is sikerült már kétszer kinyírni.Helyzet: van 4 Windows partícióm:
0., 100MB, amit a W7 felpakol magának indításra. NTFS
1., 60GB, amire a Win és a programok mennek NTFS
2., 60GB ezen dolgozom (munkára van elsősorban a gép) NTFS
3., 150GB ezen vannak az adataim, filmjeim, fotóim. NTFS
...
Van ezen kívül 25GB partícionálatlan helyem, ide szeretnék a Kubuntut, swap nem feltétlenül szükséges, mert 8GB ram van a kis gépben.Most gyártom éppen másodjára az 1GB-os pendrive-ra az LTS 12.04 Kubuntut a LinuxLive USB-creatorral.
Gond a következő: a gép BIOS-ában a pendrive nem állítható be elsődleges booteszköznek, csak F12 billentyűvel, a bootmenüben tudom indulásra bírni. Ha innen bootolok, akkor elindul Live-ként, vagy telepíthetőként. Én a Live-ból indultam ki, mert itt tudok hálózatot is csinálni, hogy tölthesse a hiányzó drivereket és frissítéseket.
A három telepítési mód közül az utolsót választottam, hogy tudjak particionálni és formázni. Az üres területen nem enged létrehozni új partíciót, csak a Windowsosokat tudom "csesztetni". Itt rontottam el már kétszer a Windowsomat, pedig ahhoz a partícióhoz nem is nyúltam...
NA mindegy, nyomok egyet a telepítésre, kéri, hogy "vegyem ki a médiát", majd nyomjak entert a restarthoz. Restart, és indul a windows....semmi bootmenü, és még a telepítést sem tudom folytatni.
Hogyan tovább?

kieg: Ja, a kísérleteket még sima Ubuntuval követtem el, most a Kubuntut próbálnám, mert annak a kinézete valahogy Windowsosabb...

kieg2: A Kubuntu viszont egyetlen, üres partíciónak látja az egész HDD-t, fogalma sincs a windowsos partíciók létéről....

"Irányított - az egész lemez felhasználása" és "Kézi" de ott is egyben (szabadnak) látja az egész lemezt, hogy rohadjon meg....
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Fogalmam nincs...
Lehet, hogy egy kicsit "retrózok", és egy olyan disztrót nézek meg, ami életemben először volt a gépemen, igaz, még a 90-es években, ez pedig a Red Hat. (bár gondolom most is fizetős, mivel már akkor is az volt, de ez nem gond) -
kispx
addikt
Sziasutok,
bemásolom ide, hátha valaki nem látta a másik topicbanelőzmények:
#12429Jelenleg a 64 bites Ubuntu 12.04 van fent, és a képernyőremegés megszűnik ha az /etc/default/grub fájlba GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="acpi=off quiet splash" sort módosítom. Viszont ekkor nincs funkcióbillentyűk, nincs képernyő-kikapcsolás, (idáig csak ennyi volt feltűnő de lehet, hogy van más is ami emiatt nem működik) és leállításnál néha fagy.
Ha acpi=linux van az adott sorban akkor minden működik jól, viszont a képernyő remeg (de nem annyira mint nélküle)
Valakinek van valamilyen ötlete arra, hogy az acpi-t hogy kéne felparaméterezni, hogy csak a képernyőre vonatkozzon? Vagy valami hasonlót lehet csinálni?
-
b3Ro
senior tag
-
MacCaine
őstag
Eljátszottam ezt is, eredménye annyi lett, hogy kijelentkezés után rendszerhiba ablakkal indult az ubi. 
Azt hiszem megy vissza egy másik disztró ez az új ubi nem az igazi...Mit raksz föl helyette?
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Lehet, unlock-olni kellene a usert...
(#48960) berojocy:
Ubuntu.com azt mondja, hogy a rt2870sta modullal megy.
Eljátszottam ezt is, eredménye annyi lett, hogy kijelentkezés után rendszerhiba ablakkal indult az ubi. 
Azt hiszem megy vissza egy másik disztró ez az új ubi nem az igazi... -
b3Ro
senior tag
-
MacCaine
őstag
Lehet, unlock-olni kellene a usert...
(#48960) berojocy:
Ubuntu.com azt mondja, hogy a rt2870sta modullal megy. -
b3Ro
senior tag
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Igen.
MacCaine - szabványos fiókban ez van
-
MacCaine
őstag
-
MacCaine
őstag
Ha grafikus felületen akarsz valamit futtatni root joggal, akkor (terminálban vagy futtatásban) gksu <parancs>.
-
b3Ro
senior tag
-
hcl
titán
Azt mondtad, rootként fut. Sudo-val terminából indul?
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
MacCaine
őstag
-
MacCaine
őstag
Szabványos, azaz nem rendszergazda fiókból hogyan indítod, hogy ne kelljen root jelszó?

Sudo vagy gksu. Mindkettő a sima user jelszavát kéri.
-
hcl
titán
Szabványos, azaz nem rendszergazda fiókból hogyan indítod, hogy ne kelljen root jelszó?

Fene emlékszik már, láttam egy ilyet, hogy a sudo jelszavát ki lehet iktatni... Amúgy a sudo ugye nem a root jelszót kéri. De jó, akkor script neki, sudo-val, aztán be tudja a user gépelni a passwordjét terminálba is.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
hcl
titán
Egy Canon multifunkcios nyomtatóhoz telepítettem a nyomtató- és scanner drivert. A probléma az, hogy a beépített Simple Scan nem látja sehogy sem (root-ként indítva sem) illetve a Canon Scangearmp is csak root-ként látja a scanner-t, így user fiókból nem lehet scannelni.
Hogy lehetne megoldani ezt a problémát?Workaround : gksu -val indítsd, annak még valahogy a jelszókérését is ki lehet kapcsolni...
-
szaby_gyerek
tag
Sziasztok!
Egy elég érdekes feladatot csinálok éppen, miközben egy elég érdekes hibajelenségbe futottam bele.
Ubuntu 10.04 szerverek között syslog-ng segítségével elosztott naplózást valósítok meg. Azonban bizonyos logok nem csak a logszerver fájlrendszerében jelennek meg, hanem a konzolos is, vagy terminálon (kinek hogy tetszik). Valamit a syslog config fájljában mókolhattam el, de nem bírok rájönni mit. De gondolom más irányból is meg lehet közelíteni a problémát, biztos be lehet valahol konfigurálni, hogy mi jelenhessen meg a konzolon...
Minden ötletet nagyon szívesen fogadok.

-
b3Ro
senior tag
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Egy Canon multifunkcios nyomtatóhoz telepítettem a nyomtató- és scanner drivert. A probléma az, hogy a beépített Simple Scan nem látja sehogy sem (root-ként indítva sem) illetve a Canon Scangearmp is csak root-ként látja a scanner-t, így user fiókból nem lehet scannelni.
Hogy lehetne megoldani ezt a problémát? -
MacCaine
őstag
Na beállok a kérdezők sorába

Nekem kellene egy nagy segítség, ha nem lesz megoldás akkor lehet leváltom az ubuntut.
"Brace yourself, the summer is comming" - és ez motivál engem. Az energia hatékonysággal van nagy bajom az Ubuntukkal kapcsolatban.Hajlamos túlforrosódni az egész laptop. A cpu hőmérséklete képes eléírni akár a 60-70 fokot, és a ventiből áramlik a hő, simán tudom hajszárítónak is használni...
Hardver: ASUS X52-jr
CPU: Intel Core i3 M250
RAM: 3GB.
GPU: ATI mobility radeon HD5470 1GB
OP: Ubuntu 12.04 64bit Unity felület.Chromium böngészőben, ha csak 5-6 lap van megnyitva, akkor még okés, viszont ha olyan oldalon vagyok ahol aktív a javascript működés (gondolom én, mert sokszor jelez, hogy szkript-et megállítsa vagy tovább folytassa) akkor nagyon pörög a cpu...
Ha nautilus ablak és egy videolejátszó is van (a beépített Média player) és a cpu elkezd erősen pörögni.Még béta alatt próbáltam hogy felraktam az amd drivert a gpuhoz, de nem nagyon volt hőtermelés csökkenés, a jupitert is felraktam és az félig jó volt, de ha power save módba raktam, akkor néhány weblapott nem is tudott betölteni, meg lefagyott a firefox/chromeium.
Én kifogytam az ötletekből... Nem tudom mivel tudnám megakadályozni ezt a nagy hőtermelést.Próbáltam a Linux Mintet, Xubuntut, Lubuntut is, de ugyanaz az eredmény, mintha maga az Ubuntu, vagy esetleg a Debian alap nem szereti az én configomat.
Ti mit mondtok?

Én első körben megnézném, hogy nem-e poros belül.
-
MacCaine
őstag
-
törölt tag
Sziasztok!
Felraktam a 12.04-et, és néhány egyszerű kérdésre keresek választ...
- Ha átállítottam a bejelentkező képernyőn "Ubuntu 2d" re a felületet, azt hogy tudom visszaállítani? Mert, ha ugyanott rámegyek arra, hgy "ubuntu", akkor is ugyanaz a felület jön be, mint eddig.
- Pontosan milyen lépéseket kell tennem, ha Gnome 2 felülettel szeretném használni a 12.04et? Lehet ezt egyáltalán? Lesz belőle valami hátrányom? (instabil rendszer, stb)
- A "dash" ikonját ki lehet valahogy cserélni?
- Miért van állandóan bekapcsolva a webkamera (notiról van szó)
Köszi előre is
a gnome felületet gnome classic néven keresd. egy kattintás és megy. nálam stabil, a végleges lts óta ezzel használom eddig semmi gubanc nem volt vele. a jobbklikkes menüket a paneleken (hozzáadás törlés, új panel, mozgatás) super(win)+alt+jobbklikk módon éred el, váltani rá meg loginnál tudsz ugyanúgy.
a többire passzolok majd jön aki ért hozzá

-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Felraktam a 12.04-et, és néhány egyszerű kérdésre keresek választ...
- Ha átállítottam a bejelentkező képernyőn "Ubuntu 2d" re a felületet, azt hogy tudom visszaállítani? Mert, ha ugyanott rámegyek arra, hgy "ubuntu", akkor is ugyanaz a felület jön be, mint eddig.
- Pontosan milyen lépéseket kell tennem, ha Gnome 2 felülettel szeretném használni a 12.04et? Lehet ezt egyáltalán? Lesz belőle valami hátrányom? (instabil rendszer, stb)
- A "dash" ikonját ki lehet valahogy cserélni?
- Miért van állandóan bekapcsolva a webkamera (notiról van szó)
Köszi előre is
-
Lacces
őstag
Na beállok a kérdezők sorába

Nekem kellene egy nagy segítség, ha nem lesz megoldás akkor lehet leváltom az ubuntut.
"Brace yourself, the summer is comming" - és ez motivál engem. Az energia hatékonysággal van nagy bajom az Ubuntukkal kapcsolatban.Hajlamos túlforrosódni az egész laptop. A cpu hőmérséklete képes eléírni akár a 60-70 fokot, és a ventiből áramlik a hő, simán tudom hajszárítónak is használni...
Hardver: ASUS X52-jr
CPU: Intel Core i3 M250
RAM: 3GB.
GPU: ATI mobility radeon HD5470 1GB
OP: Ubuntu 12.04 64bit Unity felület.Chromium böngészőben, ha csak 5-6 lap van megnyitva, akkor még okés, viszont ha olyan oldalon vagyok ahol aktív a javascript működés (gondolom én, mert sokszor jelez, hogy szkript-et megállítsa vagy tovább folytassa) akkor nagyon pörög a cpu...
Ha nautilus ablak és egy videolejátszó is van (a beépített Média player) és a cpu elkezd erősen pörögni.Még béta alatt próbáltam hogy felraktam az amd drivert a gpuhoz, de nem nagyon volt hőtermelés csökkenés, a jupitert is felraktam és az félig jó volt, de ha power save módba raktam, akkor néhány weblapott nem is tudott betölteni, meg lefagyott a firefox/chromeium.
Én kifogytam az ötletekből... Nem tudom mivel tudnám megakadályozni ezt a nagy hőtermelést.Próbáltam a Linux Mintet, Xubuntut, Lubuntut is, de ugyanaz az eredmény, mintha maga az Ubuntu, vagy esetleg a Debian alap nem szereti az én configomat.
Ti mit mondtok?

-
b3Ro
senior tag
-
Kendek
MODERÁTOR
Sziasztok!
Regebben hasznaltam xubuntu 11.10 et egy regebbi laptopon, es most kiakartam probalni az uj ubuntut az asztali gepemen. Es persze, h elakadtam... A problemam, h van egy Belkin usb wif stick-em, amit nem akar felismerni. Talaltam leirast, h hogy kell felrakni a windowsos cd segitsegevel, ndiswrappert dobta a gugli. Az elso lepeskent a synaptic-ot kellene elinditan, de nem talalom. Xubuntun ment egybol, egyszeruen, de itt nem lelem. Probaltam felrakni egy synapticot, de erre mondta,h mar van fent egy ujabb verzioju.
Hogy tudnam mukodesre birni elso lepeskent a synapticot?Egy kattintás és két betű, vagy kikeresed az ikonok közül.
-
MacCaine
őstag
Sziasztok!
Regebben hasznaltam xubuntu 11.10 et egy regebbi laptopon, es most kiakartam probalni az uj ubuntut az asztali gepemen. Es persze, h elakadtam... A problemam, h van egy Belkin usb wif stick-em, amit nem akar felismerni. Talaltam leirast, h hogy kell felrakni a windowsos cd segitsegevel, ndiswrappert dobta a gugli. Az elso lepeskent a synaptic-ot kellene elinditan, de nem talalom. Xubuntun ment egybol, egyszeruen, de itt nem lelem. Probaltam felrakni egy synapticot, de erre mondta,h mar van fent egy ujabb verzioju.
Hogy tudnam mukodesre birni elso lepeskent a synapticot?Terminálba: gksu synaptic
-
b3Ro
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudnam mukodesre birni elso lepeskent a synapticot? -
Fire/SOUL/CD
félisten
Tudnátok ajánlani egy GUI benchmarkot, ami a 4KQD32 szegmensben is mér?
(Olyan progira gondolok, mint pl Windows alatt a CrystalDiskMark) -
draco31
veterán
Ilyeneket nem próbáltunk, ennyire behatóan nem ismerem a Linuxot. De legközelebb ha hazajön, akkor ki lesz próbálva.
-
Kendek
MODERÁTOR
A mi esetünkben csak a betöltő képernyőig sikerült eljutnunk mindig. Amikor a pöttyök mennek. Szépen mendegéltek, de 40 perc után már kissé unalmassá volt. A rendszerrel nem volt gond, mert asztali géppel előtte és utána is ment. Úgy is próbáltuk, hogy frissen készített usb, de akkor sem indult el.
De legalább kipróbáltatok pár kernelopciót is? Úgymint acpi=off meg nomodeset, ezek az F6 lenyomására beállíthatóak. Valamint nem a plymouth-ot kellene ilyenkor nézni, hanem debug módban, de legalábbis egy Esc billentyű lenyomásával a kiírt hibaüzenetet kell lecsekkolni.
-
draco31
veterán
A mi esetünkben csak a betöltő képernyőig sikerült eljutnunk mindig. Amikor a pöttyök mennek. Szépen mendegéltek, de 40 perc után már kissé unalmassá volt. A rendszerrel nem volt gond, mert asztali géppel előtte és utána is ment. Úgy is próbáltuk, hogy frissen készített usb, de akkor sem indult el.
-
Kendek
MODERÁTOR
Hali!
Néha használom az Ubuntut, épp most írom kifelé legfrissebb live cd-t a 12.04-esről. A kérdésem a következő lenne: barátomnak egy Acer Aspire One 522 notebook-ja van c50-es APU van benne. A 11.10-es Ubuntu nem indult el rajta live módban usb-ről. Korábban kérdeztem valahol, akkor azt mondták, hogy az APU miatt, még nem volt meg hozzá a támogatás. Az új rendszerben már ez meg lett oldva, vagy nem lehet tudni róla?Inkább az ACPI, a háttérvilágítás, vagy valami ilyesmi miatt lehetett az, hogy nem indult el rajta, mert nekem gyönyörűen ment az E-350-es, és most az A4-3400-as APU-val is. Viszont múltkor próbáltam egy A4-3300-assal szerelt notit, annál valóban voltak problémák.
-
draco31
veterán
Hali!
Néha használom az Ubuntut, épp most írom kifelé legfrissebb live cd-t a 12.04-esről. A kérdésem a következő lenne: barátomnak egy Acer Aspire One 522 notebook-ja van c50-es APU van benne. A 11.10-es Ubuntu nem indult el rajta live módban usb-ről. Korábban kérdeztem valahol, akkor azt mondták, hogy az APU miatt, még nem volt meg hozzá a támogatás. Az új rendszerben már ez meg lett oldva, vagy nem lehet tudni róla? -
szeva000
addikt
-
hcl
titán
sziasztok,
sikerült megint egy ki okosságot művelnem, lejjebb akartam venni a betűméreteket 96pdi-ről, de valahogy a elment nagyon nagyra (ugrott egyet a kép és egy képernyő most 3 sorból áll.
a gond az hogy hiába hívom elő a beállítást nem tudok el navigálni ahol vissza tudnám állítani és az ablakot sem tudom mozgatni, és persze a rendszermentést se tettem még fel.
tudja valaki, hogy hol és melyik fáljban tudnám vissza írni normál értékre, csak mert akkor elindítom helyreállító módban és ott terminálban át írnám.Ubi: 11.04 ha esetleg ez kell
Nem akarok hülyeséget mondani, de xorg.conf- ban, ha mingen igaz. Bár aztán ki tudja, a Unity hol állítja.
-
alfa20
senior tag
sziasztok,
sikerült megint egy ki okosságot művelnem, lejjebb akartam venni a betűméreteket 96pdi-ről, de valahogy a elment nagyon nagyra (ugrott egyet a kép és egy képernyő most 3 sorból áll.
a gond az hogy hiába hívom elő a beállítást nem tudok el navigálni ahol vissza tudnám állítani és az ablakot sem tudom mozgatni, és persze a rendszermentést se tettem még fel.
tudja valaki, hogy hol és melyik fáljban tudnám vissza írni normál értékre, csak mert akkor elindítom helyreállító módban és ott terminálban át írnám.Ubi: 11.04 ha esetleg ez kell
-
aag
őstag
Nah, eddig tartott egy 12.04-es Xubuntu rendszer 99%-os saját képre formálása. Még majd folytatom, de ebből már most csináltam egy saját LIVE-DVD korongot.
Ölöm é' bodottá!

-
törölt tag
Na látom, egyrészt megint bal lábbal keltél fel, másrészt megint megértetted a lényeget.
Nem Samba-ról van szó effektíve, hanem az elvről ugye. 
elvben vannak jóféle linuxos core szolgáltatások szerveren.
samba nem tartozik ezek közé.
az meg,hogy melyik bal lábam büdösebb megint más lapra tartozik.

-
God Vazzeg
veterán
-
sellerbuyer
őstag
-
törölt tag
Hja, ezek egy otthoni gépen elmennek, de egy publikus szervernél kicsit más a tészta. Itt nem lehet rizikózni ilyesmit, hogy "ja hát a Samba kicsit nem megy, majd megcsinálom".
Így marad a várakozás júliusra. 
aki publikus szerverre samba-t rak megerdemli.
szoges leccel vernem el a popsijat...
-
God Vazzeg
veterán
Hja, ezek egy otthoni gépen elmennek, de egy publikus szervernél kicsit más a tészta. Itt nem lehet rizikózni ilyesmit, hogy "ja hát a Samba kicsit nem megy, majd megcsinálom".
Ja hát ez érthető

-
sellerbuyer
őstag
Nem értelek titeket.. /etc config fájlokat menteni, rendszer szüzen újrarak, /home becsatolva a helyére formázás nélkül, tárolóból felrakva a legújabb verziójú progik, és fullra mennek a régi beállításokkal.. Lehet csak szerencsés vagyok, de nálem ez így működött. 10.04 ubi 64 bitről 12.04 kubi 64 bitre frissítettem.
Egyedül a samba nem akar elindulni valamiért, de majd gyökölök vele, most nem otthon vagyok..
-
hcl
titán
Nem értelek titeket.. /etc config fájlokat menteni, rendszer szüzen újrarak, /home becsatolva a helyére formázás nélkül, tárolóból felrakva a legújabb verziójú progik, és fullra mennek a régi beállításokkal.. Lehet csak szerencsés vagyok, de nálem ez így működött. 10.04 ubi 64 bitről 12.04 kubi 64 bitre frissítettem.
Egyedül a samba nem akar elindulni valamiért, de majd gyökölök vele, most nem otthon vagyok..
Sztem szerencsés vagy

Nekem mindig vannak apróságok, amikkel küzdeni kell -> ellenben gondolom jó ok van rá, hogy a 10.04 -ről még nem frissül, valszeg az is összeborulna
-
God Vazzeg
veterán
Jaja, bocs, én néztem el, csináltak egy rossz listát, abban láttam és megragadt a h...lyeség.

Na a lényeg, hogy nálam sehogy sem sikerült a normál 10.10-re frissíteni a 10.04 LTS-ről, mert egy idő után elakadt, ezt akartam kinyögni aag-nak.
-
sellerbuyer
őstag
Jaja, bocs, én néztem el, csináltak egy rossz listát, abban láttam és megragadt a h...lyeség.

Na a lényeg, hogy nálam sehogy sem sikerült a normál 10.10-re frissíteni a 10.04 LTS-ről, mert egy idő után elakadt, ezt akartam kinyögni aag-nak.
-
leslieke
Jómunkásember
Te sima 10.04-ről frissítettél 10.10-re, vagy LTS-ről rizikóztál?
Milyen az a sima 10.04? Eddig úgy tudtam, hogy abból csak LTS verzió van.

-
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
"de senkire sem erőltetem rá a véleményem.">Hiába is tennéd. Nálam kb. 4 éve dist-upgrade van.
(#48856) aag
Ez nagyjából úgy néz ki, hogy ha külső tárolós progid van, akkor a külső tárolók letiltása miatt azok nem fognak frissülni, de ha visszakapcsolod, akkor már igen, ha abban van frissebb. Pár éves tapasztalat.Véglegesre tutira nem lehet szerintem, sehol sem találtam rá korrekt megoldást. Nekem a -d-vel 10.10-re akar frissíteni, neked meg csak 12.04 beta-ra, tehát egyik sem korrekt ezek szerint.

Nekem nagyon rosszzul jön ki az időpont, mert addigra már rég futnia kéne egy komolyabb projektemnek és nagyon nem lesz jó ha akkor frissítek és akkor derül majd ki mondjuk, hogy az ISPConfig 3, vagy bármely összetevője nem fog együttműködni rendesen a 12.04.1-el... Frissíteni meg előbb-utóbb úgyis muszáj, mert jövő április itt van a nyakunkon.
-
törölt tag
Mondok egy példát. Fentvan egy Ümbürü nevű programból az 1.0-ás verzió a 10.04-es ubidon. Ez ott a legfrisebb. Namost frissítesz 10.04-ről 12.04-re és megnézed az Ümbürü programodat. Még mindig 1.0-ás verziód van fenn. Most szépen uninstallálod, majd újra felrakod és mit látsz? Hogy már 1.2-es verziószámú lett.
Egyébként meg mindenki azt csinál amit jónak lát. Én azt mondom, hogy a legjobb a tiszta install, de senkire sem erőltetem rá a véleményem.

"de senkire sem erőltetem rá a véleményem.">Hiába is tennéd. Nálam kb. 4 éve dist-upgrade van.
(#48856) aag
Ez nagyjából úgy néz ki, hogy ha külső tárolós progid van, akkor a külső tárolók letiltása miatt azok nem fognak frissülni, de ha visszakapcsolod, akkor már igen, ha abban van frissebb. Pár éves tapasztalat. -
leslieke
Jómunkásember
Hát ez szuper:
According to Ubuntu Engineering Foundations team manager Steve Langasek:
Upgrades between LTS releases are not enabled by default until the first point release, 12.04.1, scheduled for July. It is recommended that most LTS users wait until then before upgrading to 12.04.
If you choose to upgrade before then, you can pass the -d option to the upgrade tool, running do-release-upgrade -d or update-manager -d, to upgrade from vanilla 10.04 to 12.04.
This is what the release notes say:
Upgrades from Ubuntu 10.04 LTS to 12.04 LTS do not work using the alternate CD or the server CD as a package repository. It is recommended that users running Ubuntu 10.04 LTS wait for the 12.04.1 LTS point release, scheduled for July, before upgrading. (988941)
Lehet frissíteni most is 12.04-re, feljebb írtam linket is hozzá. De talán mégis érdemes várni 2 hónapot.
-
aag
őstag
Nos, a 10.04-ről a frissítés 10.10-re még lement hiba nélkül, de a 11-re való frissítés menet közben összefosta magát és többé nem indult el a rendszer. Ennyit a frissítésekről...

-
sellerbuyer
őstag
Rendben, nyilván az volt a gond az update-nél, hogy 10.04 LTS-ről akartam frissíteni normálra. Ezért 12.04 LTS-re próbálnék frissíteni, de Update Managerben annak ellenére nem jön fel, hogy settings-ben be van állítva a long term verziók megjelenítése.

Hát ez szuper:
According to Ubuntu Engineering Foundations team manager Steve Langasek:
Upgrades between LTS releases are not enabled by default until the first point release, 12.04.1, scheduled for July. It is recommended that most LTS users wait until then before upgrading to 12.04.
If you choose to upgrade before then, you can pass the -d option to the upgrade tool, running do-release-upgrade -d or update-manager -d, to upgrade from vanilla 10.04 to 12.04.
This is what the release notes say:
Upgrades from Ubuntu 10.04 LTS to 12.04 LTS do not work using the alternate CD or the server CD as a package repository. It is recommended that users running Ubuntu 10.04 LTS wait for the 12.04.1 LTS point release, scheduled for July, before upgrading. (988941)
-
sellerbuyer
őstag
Rendben, nyilván az volt a gond az update-nél, hogy 10.04 LTS-ről akartam frissíteni normálra. Ezért 12.04 LTS-re próbálnék frissíteni, de Update Managerben annak ellenére nem jön fel, hogy settings-ben be van állítva a long term verziók megjelenítése.

-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Nemrég frissítettem 11.10-ről 12.04-re, és azóta az Update managert nem tudom használni, segfaulttal mindig elszáll.
Találkozott vki ezzel a problémával? Mit lehet csinálni ilyenkor (tudom, hogy van apt-get meg minden, de nem tetszik ez nekem akkor se).Ehh, kiderült, hogy a disztrófrissítés összekavarta a csomagjaimat, de nagyon, azért halt meg az update manager. Asszem majd felrakok egy 12.04-et simán, de azért nem örülök ennek.

-
r3dsnake
nagyúr
Ez furcsa. Az acer notiban teljesen másképp tölt be, mint a thinkpaden. Ott normális, van live rész is. Itt meg csak telepíteni tud. Idén kiadott notiról van szó, pár hetes bios-szal. Mi okozhatja ezt?
Köszi!
(Sry a dupláért, de már kicsúsztam a szerkesztési időből.)
-
r3dsnake
nagyúr
Furcsa, 11.04-nél is ugyanezt csinálja. pedig régebben ezt használtam pendriveról az előző alaplapomnál. ennél notinál meg csak az instal jön be. Mitől lehet ez? Fontos lenne a linuxot használom most, de nem akarom feltenni, mert a wines vinyómat is összefirkálná a grubbal.
Köszi!
-
sellerbuyer
őstag
Ubuntu 10.04-ről 10.10-re frissítések telepítésének utolsó 36 percében 'Replacing config file /etc/default/grub with new version' sornál elakadt...már vagy sok perce meg sem moccan.
Mit tegyek?

-
r3dsnake
nagyúr
-
Kendek
MODERÁTOR
Ha erre gondolsz, akkor itt a legfelső menüpontot kell választani és már indul is a Live.
-
r3dsnake
nagyúr
A desktop telepítőre csak ilyen dosos norton commander kinézetű menü jött be. Legalább 4 féle linuxot használtam már, több hónapon keresztül, de egyszer sem volt ilyen. Asszem az utolsó jó a 11.04 volt, úgyhogy most azt töltöm, hátha.
-
hcl
titán
Mi volt vele?
Valószínű nem jót töltöttél le, vagy sérült az ISO, és azért nem bootol be normálisan (meg lehet még pár oka). -
Kendek
MODERÁTOR
Aktív témák
-
49000 - 48901
50057 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- Suzuki topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Thermal Grizzly által kupaktalanított processzor, csak most a kék térfélről
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Stabil, drága és szemtelenül lassú az új kínai VGA
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 45.000 ft
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Star Wars The Old Republic Collectors Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- HP USB-C 100W G6 Dock (9X3V1UT)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Royal 4000Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Fibocom L850-GL WWAN 4G LTE mobilnet kártya
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lehet, hogy egy kicsit "retrózok", és egy olyan disztrót nézek meg, ami életemben először volt a gépemen, igaz, még a 90-es években, ez pedig a Red Hat. (bár gondolom most is fizetős, mivel már akkor is az volt, de ez nem gond)
A driver cd-n csak rt2870-van, nincs rt2870sta, es termeszetesen nem megy 

Nem Samba-ról van szó effektíve, hanem az elvről ugye.