Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
Mukorka
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most vagy topik fail vagy egy új opció van a linuxban amiről nem tudok.

-
-
meoindil
aktív tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ez milyen dokkoló KDE-re?
-
Mukorka
addikt
Jó estét!
Dell Inspiron 5110, windows nincs.
Frissítettem 11.10-ről 12.04-re és azóta az otthoni wifi-m nem megy. Csatlakozni tud hozzá de nem tölti be az oldalakat böngészőben. Pingetni se tudok semmit. Próbáltam felrakni a wicd nevű hálózat kezelőt de ezzel meg egyáltalán nem tudok hozzá csatlakozni sem. 4 gép megy simán azóta az itthoni routerről. Munkahelyemen ment a wifi és ha itthon vezetékesként kötöm be routeren keresztül akkor is megy

Tudom kicsit X-aktás a dolog. Bármi ötlet?
-
Stefanie
tag
Sziasztok!
Ma frissíteni akartam a netbookomon az Ubuntut 11.10-ről. Minden szép és jó volt vele, de a végén, a boot után csak egy kék képernyő jelenik meg és semmi más nem történik. Ez mitől lehet és hogyan tudom javítani, anélkül, hogy az egészet újratelepíteném?
-
szoke12
őstag
Szeretnék 12.04 Kubuntura váltani. Mik a tapasztalatok?
Vannak-e komlyabb gondok? Folyamatosan olvasom a topicot, de nem mindig vagyok itt, és néha nem bírok mindent visszaolvasni.
Ami van hozzá: 2.4 egymagos proci, 1 gb ram. Nálam elfutkosna?
10.10 ubiról váltanék rá. -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ha elindítod a GUFW-t, akkor unlock-old (kis lakat a bal alsó sarokban), aztán ha azt jelzi, hogy a FW ki van kapcsolva úgyis, akkor kapcsold be, gép restart, szerintem utána simán megy a Samba, ha nem akkor meg szabályt hozol létre "neki". [link]
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Én mondjuk mindig csomagot kreáltatok vele, aztán azokból telepítek. Legutóbb is így tettem, azóta pedig megszűnt egy igencsak idegesítő probléma ami már egy ideje fennállt. Kikapcsolásnál és újraindításnál az esetek kb. 90%-ban megakadt, aztán csak a reset vagy a kikapcs gomb segített. De most egyszer sem fordult elő ez a hibajelenség, végre lefeküdhetek úgy aludni, hogy egy perc múlva biztosan kikapcsol a gép.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Inaktív a válasz
gufw fent van, azzal néztem, abban mutatja a státuszt hogy: OFF 
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Tökéletesen kompatibilis az AMD honlapjáról legfrissebbként letölthető driver az Ubuntu 12.04 LTS kiadással. Éppenséggel frissebb is mint ami a tárolóban található, mivel az csak egy előzetes verza.
Mint múltkor is, inkább az NV meghajtójával vannak megint csak gondok. -
kispx
addikt
Sziasztok,
az acpi=off paramter mennyire dobja meg az energiafogyasztást? Melegedhet tőle jobban a gép? -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
@ufw-t néztem, off@
Mármint mi off?
Erre mit mond: ufw status verbose
Ha meg esetleg szabályt kellene létrehozni, akkor inkább telepítsd a GUFW-t, azzal könnyebb a szabályok létrehozása/kezelése.
(Ugyanez található alapból pl a Linux Mint-be is stb) -
God Vazzeg
veterán
Hmm.. Észrevettem hogy valami nem kerek a vga körül, mert röcögtek full képernyőn a youtube videók
Akkor jutott eszembe hogy nincs telepítve hozzá driver
Uccu letöltöttem az amd honlapjáról a legújabbat, de nem kompatibilis a 12.04-el még. Így beaktiváltam a felajánlott zárt meghajtót, és tökéletesen működik
720p tartalmakat is tudok nézni akár, és még mintha gyorsult is volna minden, ahogy kattintok valamire rögtön betölt 
Nem bántam meg a váltást, ez a kwin is szépen teszi a dolgát, patent effektek vannak
Eddig kijelenthetem hogy sokkal jobban tetszik mint a 10.04 
Na de hogy ne csak ömlengjek, valamiért olyan a megosztásom mintha tűzfal blokkolná, nem látszik kifelé, pedig aktív a samba, be is van állítva, de önmagamat se tudom tallózni
samba.conf átnézve, kellene működnie, de mégse.. ufw-t néztem, off
Ötlet? -
-
Sziasztok!
Ubuntu 10.10-et futtatok VirtualBox-ban. A 12-es Firefox nem hajlandó megjelenni a frissítések között semmi pénzért.
Ez engem elszomorít rendkívüli mértékben.
Ez a 10.10-es verzió támogatásának vége miatt lehet, vagy más gubanc lépett fel?köszi!
-
válasz
Scroll Lock
üzenetére
Igen, az update a csomaglistát frissüli, hogy tudja, miből mi a legújabb, az upgrade mindenből felteszi az elérhető legújabbat.
-
MacCaine
őstag
válasz
Scroll Lock
üzenetére
man apt-get
"update
update is used to resynchronize the package index files from their sources. The indexes of available packages are fetched from the location(s) specified in /etc/apt/sources.list.upgrade
upgrade is used to install the newest versions of all packages currently installed on the system from the sources enumerated in /etc/apt/sources.list." -
törölt tag
válasz
Scroll Lock
üzenetére
az update az a csomagok listáját frissíti, az upgrade pedig magukat a csomagokat is, amennyiben van frissebb.
-
Scroll Lock
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a "sudo apt-get update" lényegében mit tesz? Az internetről elérhető csomagok nevének listáját frissíti?
A "sudo apt-get upgrade" pedig a már telepített csomagok verziószámát frissíti?
Előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
gksu nem terminálból indításra van, hanem alt+F2-vel.
Olyat nem lehet, hogy megnézed az indítófájl jogosultságait, és a kellő júzert hozzáadod a csoporthoz? Lehetőleg ne a root legyen a csoport. Remélhetőleg nem az.

-
Lacces
őstag
Amúgy jah, jól el van tüntetve minden, sőt én külön haragszom rájuk, hogy a bétákban az volt a bejelentkező képernyő mint ami az asztal háttere, de a kiadott változatban meg nem....
Én még a béta1-ben tudtam módosítani a rendszeren keresztül, utána már nem, kellett ez a kis tweak progi... Azért sikerült akkor rendszeren keresztül, mert egy frissítés után kizárt az ubi, nem tudtam belépni a user/password párossal, és hiába googlikaztam semmi, aztán itt meg googli találatokból hoztam össze egy 3. varáicót és úgy megjavult, sikerült belépnem és legalább +10 menüpontot kaptam bónuszban a rendszertől, mint ezt a boot képernyőt
A többire meg hátha valami ilyesmi is jó: google találat, hátha vagy valahogy így keres rá
-
HENE
aktív tag
válasz
Lacces
üzenetére
Köszi!
Grafikus driver elméletileg telepítve, legalábbis az egyik. kettőt ajánl fel.
A korábbi verziókban volt külön pont a menüben a bejelentkezési képernyőhöz. Ebben a kiváló Unityben ezt eltüntették. Lakat okés.
A többire is köszönettel várom a javaslatokat a guruktól.
-
Lacces
őstag
Csíkos esetén: Grafikus driver telepítése nem oldaná meg?
Bejelentkezési képernyő: Van egy program: Ubuntu Tweak-nek hívják ezt letöltöd és elindítod, akkor a szoftverközpont automatikusan felrakja. Szerintem hasznos kis program.
És ott ezt belehet állítani, Login screen menüpont, csak arra ügyelj, hogy ha minden szürke, nem tudsz kattintással befolyásolni semmit, akkor felül van egy lakat jel ( és unlock felirat) , előbb fel kell oldani ezt, és akkor mindent meglehet változtatni benne
.
Meg szerintem elég hasznos program, lehet ezt-azt konfigolni és a felesleges fájlokat (mik például frissítés során töltődtek le) azokat is tudja törölni.A többit paszolom a "pingvines" mestereknek.

-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére

-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Megoldottam!!

Csináltam egy symlinket a /usr/share/wallpapers-ből a /home/god/képek mappára, és csontra megjelenik minden háttérkép egy helyen

-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Akkor passz.

-
HENE
aktív tag
Sziasztok, ismét itt!
Terveimnek megfelelően elkezdtem beüzemelni a HTPC-met. Asrock E350M1 alaplap van benne, feltettem az 12.04 LTS-t.
Az XBMC indításakor csíkos a kép. (win alatt nem volt ilyen). Ez megoldható?
Aktiváltam a CIR headert, így viszont az Ubuntu alatt a PS2 portra kötött billentyűzet nem működött. (BIOS-ban még igen). USB-s billentyűzettel működik.
A legnagyobb gondom, hogy a távirányító nem működik. Illetve a nyilak működnek (lépeget az XBMC-ben), de az OK gomb meg a többi, nem működik. Hogyan álljak neki megoldásnak?
12.04-ben a bejelentkezési képernyő tulajdonságait hol tudom állítani? Az alap felhasználói munkamenetet szeretném majd átállítani, automatikus bejelentkezés esetére.
Köszönöm a válaszokat!
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Akkor lehet, a plasmát kellene kikapcsolni?
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
mondjuk szerintem annyira nem nagy katasztrófa, bár tényleg nem ártana egy egyszerűbb opció is erre. mondjuk az vicces, hogy szinte bárhova tudom importálni/exportálni a képeket gwenview-ból, csak háttérképnek nem lehet betenni

apropó, használja valaki a picasaweb exportálást gwenview alatt? amióta g+ albummá avanzsált a fotóalbumom, azóta nem tudok feltölteni vele. bejelentkezni tud, elvileg albumot is tud létrehozni (bár g+-ban nem jelenik meg), de feltölteni már nem megy, hibát dobál vissza...
MacCaine: akkor lehet, hogy eltűnne az asztal?

-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
És az F-spot?
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
hmm, most megnéztem, és tényleg nem lehet így jobbklikkel betenni háttérképnek képet. illetve firefox-ból lehet

talán az az egyszerűbb, ha egy konkrét helyre mented a képeket, amiket háttérnek szeretnél betenni, és az asztal tulajdonságainál kitallózod. -
Lacces
őstag
Nem bonyolult, csak hogy is mondjam, számomra, ismétlem, számomra a gnome, unity az egyszerűbb. Ha például valamit beakarok állítani, az egyszerűbb.
Én amúgy KDE alatt ismerkedtem meg a linuxxal, 3.5-el és szerettem, de a mostani 4.0+ már valahogy nem jött be. Ízlések és pofonok. Hál Istennek megtehetjük, hogy a gnu/linux disztrók alatt választhatunk a sok gui között
Azt a mappanézetet meg igyekszem mejegyezni és nem dobozkának hívni
-
-
Lacces
őstag
válasz
leslieke
üzenetére
És milyen szépek a fogai

Fire/SOUL/CD Lehet félreírtam valamit én nem magára a dockra gondoltam, hanem a kde-re, a "k menü gomb", az ott alatta, akkor a mappák abban a "dobozban". Látványra szebb a KDE nekem, csak hát elég bonyolult... a Unity-hez képest (vagy gnome-hoz)
De én ebből nem akarok flame-t, csak le a kalappal, szép asztalt hozzott össze a tulajdonos

Amúgy ha bárkinek van még jó ötlete, hogyan lehet Ubuntu alatt kevesebb hőtermelést elérni, az szóljon itt a fórumban. (Nálam eddig a laptop-mode nyert).
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Szép cica, harap is?

-
-
Lacces
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most úgy tetszett a KDE-s rész. Bár már túl bonyolult.
Én mindig lentre helyeztem el a Docky-t (nekem valahogy ez jött be). De ez a fenti megoldás is nagyon érdekes. Furcsa
.
Bár újabban jól elvagyok a baloldali panellel is... (elfelejtettem felrakni a docky-t és hozzászoktam
)
És köszi. Lehet kipróbálom odahaza.
-
-
Lacces
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
De szépen meg van csinálva az asztalod! Most elgondolkoztam a Kubuntun
, vagy hogy a Unity mellé a KDE-t rakjam fel. Ez így gyönyörű! 
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezeket már néztem, a gwenview az alap nézegető, de nem tudja ezt.. DigiKam-ba se találok ilyet.. Squirrel meg nem telepíthető függőségek miatt

-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nem tudom, hogy tudják-e ezt a funkciót és azt sem, hogy esetleg próbáltad-e már őket, de ezt a 3 app-ot megnézheted. Gwenview, DigiKam, KSquirrel.
Mondjuk lehet ezekkel még bonyolultabb lesz kivitelezni, mint a mutatott módszerekkel.

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Pampogott hogy rövid a jelszó, biztos ezt akarom-e használni, rányomtam hogy biztos, utána bejött egy figyelmeztetés, és hogy elinduljon-e legközelebb a wallet, rányomtam hogy ne. Azóta jónak tűnik..

-
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Pontosan mit jelent az, hogy a 10.10 már nem támogatott? Azt értem, hogy nem fog frissíteni, de instabilabb lesz tőle a rendszer? A programokat gondolom lehet frissíteni "manuálisan". Ha semmi komoly hátrányt nem jelent, akkor inkább maradok annál. Fűti a notit ez a pangolin...
-
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
mondjuk utólag látva, hogy KDE-t használsz, nem hiszem, hogy ez a megoldás. nekem ez a sima 10.04-en volt workarround.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Az F-spot tudja ezt. (F-Spot 0.6.1.5-ös verzió.)
Sőt, a gThumb 2.10.11 is.
-
God Vazzeg
veterán
Ott én is tudom

Még egyszer: azt szeretném, hogy egy bárhova letöltött képet be tudjak rakni háttérképnek úgy, hogy mondjuk rákattintok jobb gombbal és beállítás háttérképnek, vagy esetleg egy programmal, a képnézegetők szoktak tudni ilyet, de egyelőre nem találtam olyat amelyik meg tudná oldani

-
Nkboy
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Legalsó. Beállítások - Asztal. A többi szerintem már egyértelmű lesz.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Akkor meg az asztalon jobb egér és Desktop Activity Settings...
nehogy azt mond, hogy ez sincs.
(Igaz, így csak hamarabb jutsz el a Rendszer/megjelenésig)majd aki KDE-t használ, az talán tud valami gyorsabb megoldást.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt néztem elsőnek.. Nincs ilyen..
KDE - 12.04 
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Duplakatt a képen, megnyitja a képmegjelenítőben és ott már van a jobb egeres menün ez a lehetőség.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Kipróbálom!

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A háttérkép beállításoknál én is hozzá tudom adni, valami olyasmi kellene hogy képen jobbgomb - beállítás háttérképnek. Nem hiszem hogy nem lehet megcsinálni

-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
"Másik: jelszót még mindig kéri a chrome első indításnál, de nem használom a tárolót, hogyan tudom ezt kikapcsolni?"
az alapértelmezett kulcstartóknál üres jelszót kell megadnod. ezután rákérdez, hogy tényleg nem akarod használni, igent nyomsz és elvileg nem fog újra előjönni.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Rendszerbeállítások/Megjelenés/plusz gomb...

(Chrome-ot nem használok, nem tudom) -
God Vazzeg
veterán
Halee
Mondjatok már egy gyors módszert, hogy egy letöltött képet berakjak háttérképnek.. Láma vagyok, de nem jövök rá, egyik képnézegetőben se látom ezt a lehetőséget..

Másik: jelszót még mindig kéri a chrome első indításnál, de nem használom a tárolót, hogyan tudom ezt kikapcsolni?

Kendek: feldobtam a systemback-et, és tökéletesnek tűnik, 12.04 kubi 64 biten
Köszönöm 
-
Lacces
őstag
Közérdekű.
1napig használtam ezt a laptop-mode-ot , beállítottam a config fájljában, hogy AC-módban is legyen elérhető ez a mód, és egész kellemesen visszavette a hőtermelést az ubuntu 12.04 esetén. Természetesen a Win 7 hőfokot nem éri el
. De már közelít hozzá, jobb mintha natúrban lenne, a ventit sem pörgeti fel és nem nagyon áramlik a 70 fokos levegő inkább már a tűrhetű 50 fok környékén van a CPU. Igaz én a Unity 2D felületet is használom, jobban szeretem mint a 3D-t
Bár aksi időt nem hosszabítja... én ezt nem vettem észre... -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szoftverközponttal nem sikerült! Köszi, megpróbálom!
-
-
Sziasztok! Ilyen bajom lenne:
mobal@endeavour:~/Letöltések$ sudo apt-get upgrade
Csomaglisták olvasása… Kész0%
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása… Kész
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
1 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
A művelet után 0 B lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja [I/n]? i
Beállítás: avg2012flx (2012.1786) ...
Installing 'avgd' service initscripts...
ln: ”/etc/init.d/avgd” szimbolikus link létrehozása meghiúsult: A fájl már létezik
dpkg: hibás feldolgozás: avg2012flx (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
avg2012flx
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
mobal@endeavour:~/Letöltések$Ez az avg vírusírtó 2012 -es free változata okozza, gondolom nem kompatibilis a 12.04 -gyel. Hogy tudnám kiirtani?
-
aldebaran
addikt
Az miért lehet, hogy gnome classic-al indítom a rendszerem és amit kiteszek az asztalra, semmit nem enged vele csinálni. Még az enter-re se reagál, ha kijelölöm. Törölni se. A jobb gombos menüben nincs is opció a törlésre...

-
Tamoo
nagyúr
Köszi! Videokártya driver frissítés úgy tűnik megoldotta.
-
BoB
veterán
-
-
Tamoo
nagyúr
Valakinek lenne ötlete, hogy miért ILYEN kék nálam minden videó youtube-on?

-
vegyszer
addikt
És neked videó lejátszás téren mit produkál?
Én az XBMC live verzióját, talán 11.04 ubuntu alapon próbáltam ki, de valami szomorú oknál fogva, ami Win7 alatt tökéletesen ment, ott akadt.
Sokan a rossz AMD vga Drivert okolták. próbálkoztál etéren valamit?
Pl madaras videó, és barátai?(E350 Fusion van nekem, de pont elég a torrnet+FullHD lejátszáshoz, más meg nem kell nekem)
Köszi a választ!
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konteó topic
- One mobilszolgáltatások
- E-book olvasók
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Spórolós topik
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Uccu letöltöttem az amd honlapjáról a legújabbat, de nem kompatibilis a 12.04-el még. Így beaktiváltam a felajánlott zárt meghajtót, és tökéletesen működik