- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
Aktív témák
-
-
törölt tag
heti pebkac:
egyik szerverem szolidan megdemhedt 5 nap után.
load egekben io egekben.
rengeteg sok 1Gb ram mind elfogyva.
sorra lelöttem szervizeket,majd elkeztem keresni a hibát.Némi idő után leesett,hogy egy hete hdd csere volt és rsync/grub költöztetés.
No és a swap elfelejtödött az fstabban átiródni.
Szóval jó kis cucc ez a 12.04 64 bit netbruszt p4-en 1G rammal is szépen elketyeg swap nélkül is egy hétig.
mondanom sem kell swap csatolása után megy tovább restart nélkül szépen
-
szoke12
őstag
válasz
Kendek #48397 üzenetére
Nincs sajna rendszermentem, de legalább most ismerkedek kicsit a terminállal. Most Lynx Browser-ből írok. Egész jó. Kicsit puritán megoldás, de egész gyors.
Azért kérdeztem, mert hátha járt már valaki úgy mint én. Lehet, hogy reinstall lesz a vége. Nem tart sokáig átrántani egy rendszert. Legalábbis nálam nincs nagyon mit.
Na azért még próbálkozok, de mostmár biztos, hogy grafikus vmivel van baj. -
válasz
szoke12 #48396 üzenetére
Most mondanám szívesen, hogy add ki ezt meg azt a parancsot és megjavul, de gondolom te is érzed, hogy ennyi információból fogalmam sincs (nem is lehet) még arról sem, hogy mi a hiba, pláne nem a megoldásról. Úgy gondolom, hogy a linkelt leírás pontos követése nem okozhat ilyen problémát, az illető nyilván sokszor kipróbálta a leírtakat mielőtt publikált volna. Valahol valami probléma nálad mégis fellépett, de persze én azt nem tudhatom, hogy hol, és itt más sem fogja csak úgy kitalálni.
Tényleg nincs egy visszaállítási pontod? Az most nagyon jól jönne, seperc alatt megjavulna a rendszer és nem kellene újratelepíteni. -
-
-
szoke12
őstag
Sziasztok! Már megint segítséget kérni jöttem.
Ma kipróbáltam ezt a ramdisk-es valamit, és utána nincs kép.
Hogy tudom visszacsinálni?
Próbálkozok, de nem tudom hogy tudnám megoldani.
Előre is köszönöm. -
fradi81
veterán
-
válasz
Mtbsrác #48386 üzenetére
Na arról még nem hallottam, hogy a -gb3-as változat lefagyott volna, és persze nem is tapasztaltam. Mindenesetre én a PPA-ból való telepítést javaslom, hiszen az abban található Gambas 3-mal fordítom és tesztelem az alkalmazást. Te amúgy honnan vetted akkor a Gambas 3-at hozzá?
Egyébként a Systemback tesztelése közben most se tapasztaltam semmilyen problémát, nem fagyott le, nem okozott problémát, hanem jól megcsinálta jó pár alkalommal is a másolást/telepítést.
Én még mindig hardveres vagy hardverbeállításos hibára gyanakszom, mert az alkalmazás direktben nem okozhatja másolás közben az egész gép lefagyását. -
ViZion
félisten
Hmmm... Több egyszerű megoldás is van: hozzá lehet adni Win 7 bootloaderéhez a linuxot, de ezt nem kedvelem. Ami nekem bejött, az a Super Grub Disk. Egyszerű LiveCD-ként elindítod, és vagy ebből helyrepofozod, vagy amikor megtalálta a telepítésedet, akkor azt elindíta. Ha meg már bent vagy a HDD-n a linuxodon, akkor csak újratelepíted a Grub2-t.
-
-
Mtbsrác
senior tag
Másik kérdés ismét a Rendszermenthez kanyarodik vissza. Régebben már írtam hogy nemcsinálja meg a full mentést. Akkor a vinyóra gyanakodtam de most kiderült hogy nem az a hibás, mert kipróbáltam még vagy 4 vinyóval és mindnél kifagy másolás közben. Keverve is csináltam hogy másikra tettem a rendszert és arról is másoltam összevissza de mindig kifagyott. Mostár 6-7gb-ot átmásol és utána kattan le, eddig semmit se másolt át csak lefagyizta a gépet. Ez már haladás
Amúgy nemtudom hogy jólcsinálom-e mert én bye to bye féle rendszermentést akarok végezni, így a most bekonfigolt cuccot kapnám elvileg vissza, és nemcsak egy "alap linuxot". Ahogy csinálom:
- Funkció menü
- Rendszer másolás
- Felh. adatfájlok másolása
- "Vinyó/partíció" kiválasztása
- Másolássystemback-gb3_0.6.0.106_all mostmár a progi magától is lefagy minden hozzányúlás nélkül.
Erről azthiszem egyszer volt szó hogy írtok egy szösszenetet hogy mégis mit hogy de én nemtalálom meg hogy lenne-e ilyen.
-
Mtbsrác
senior tag
Olyat kérdeznék hogy az Avidemuxban az XVID kódek kezeli a sokmagos procikat? Értem itt ki is használja őket és nem csak egy magot teker! Ilyen infót még nemtaláltam és nekem ez a progi fekszik igazán kézre így nemakarok mást használni miatta. Azért kérdeztem mert ha kezeli lehet bevásárolok nagyobb progit meg lapot hogy gyorsabban menjenek ezek a dolgok. Most egy asus p5k, c2d 6320 procival küldöm és ha mást nemcsinál a gép akkor karcolja a 30fps kódolási speedet.
-
skyli
senior tag
Sziasztok!
Eddig volt egy Win7 és egy XP partícióm, az XP-sre telepítettem az ubuntut, engedtem hogy ext4-re formázza. Telepítés után viszont most csak a Win7 hajlandó elindulni. Így néz ki windowsbólHogy csináljam meg, hogy az is menjen? Bootolásnál 3 közül lehet választani most: win7, xp és a harmadik ubuntu. Csak a Win7 indul. Köszönöm szépen
Régebben már telepítettem ubuntut, nem tudom mit rontottam el :/
-
ViZion
félisten
válasz
sambuce #48379 üzenetére
Jó. Ha SSD-d van, akkor vagy W7 alól vagy Linuxal (persze nem 5 évessel) formázd, akkor a partíciók kezdete helyesen lesz beállítva. Utána már csak finomítani kell, csökkenteni az írások számát, kész. Túlzásba nem kell esni, bírják ezek
unyadavid: Ha Gnome Shell tetszik és Ubuntuval akarod: Comice OS Ez sem tökéletes, de használható, Ubuntus ismeretekkel főleg egyszerű. A Linux Mint nagyon jó cucc, azt is kipróbálhatod.
-
Thusor
őstag
Hogy tudom azt ellenőrizni, hogy a 12.04 alatt be van-e kapcsolva az RC6 támogatás?
-
Nincs neki jelentősége, talán csak pont akkor frissítettél amikor éppen bekerült a tárolóba a csomag. Egy kis ideig fennállhat olyan probléma, hogy nem lehet beszerezni a tárolóinformációkat, vagy az ellenőrzőösszeg nem felel meg, esetleg, hogy a listában szereplő csomag még nincs a tárolóban. Rend szerint pillanatok múlva megoldódik az összes ilyen jellegű probléma.
-
ViZion
félisten
válasz
unyadavid #48376 üzenetére
alt-F2 r
vagy terminálba gnome-shell --replace
Hátha megoldja.
Ehh, ha Gnome Shell kell, akkor szvsz. inkább erre rendesen felkészített disztrót választanék. Ha Ubuntu és Gnome Shell, akkor Comice OS a legjobb azok közül, amiket láttam, próbáltam. Tudom ez így nem igazán segít... -
viw
aktív tag
Kendek,
ubi 12.04b2 mai frissítésnél ezt dobta:
Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/nemh/systemback/ubuntu/pool/main/s/systemback/systemback_0.6.0.106~precise1_all.deb Connection failed
majd mikor másodszorra próbálkoztam, akkor már hiba nélkül lefutott. nem tudom mi jelentősége van ennek, csak gondoltam szólok. -
unyadavid
senior tag
Sziasztok lenne egy olyan problémám, hogy a frissen telepített luninux os-nél (ubuntu 11 alapon) a fönti statusbar-ba (gnome shell) beégtek bizonyos menüpontok. Mit lehetne tenni?
itt van róla egy képA segítséget előre is köszönöm!
-
Mi? Nem. A telepített rendszer fájlját kell szerkeszteni, ennyi. Nem kell chrootolni sehová, és a telepített rendszert sem kell több helyre felcsatolni.
(#48371) pazzo: gksu-val jó, a sudo helytelen
(#48374) hcl: A linkeden van ez az Emergency Reset videó, erről van szó, csak egyéni jelszóval.
-
Máshol se találok --bind-est, sry, akkor én gondoltam rosszul.
Itt mondjuk nincs szó Live CD-ről, de nem biztos, hogy jó
@Kednek : Ja, közben utánajártam jól.
-
-
pazzo
tag
válasz
Kendek #48370 üzenetére
Live cd-vel boot-oltam, rákattintottam a fájlkezelőben a meghajtóra, terminálban azt hiszem gksu-val szerkesztettem a shadow fájlt. Lehet, sudo gedit-el kellett volna.
A fájlban csak a felhasználónevem melletti két :: között nem volt semmi a felkiáltójelen kívül.Akkor megpróbálom az általad javasolt módszerrel. Köszönöm!
-
A /etc/shadow fájlban nem lehetett felkiáltójel jelszónak megadva, mert akkor az azt jelentené, hogy nem volt megadva egyáltalán jelszó.
Live rendszert indítva fel kell csatolni a telepített rendszer partícióját, majd root jogosultságú szövegszerkesztővel lehet szerkeszteni a telepített rendszerhez tartozó shadow fájlt. Látsz egy ilyesmit:kendek:$6$mHdvv4X0$sCACMKRCmYgbM5iuWPx2tyjOsqtMTOst0e4s5wNdcvWTKfQlbsLyb0vTnF7bUHH/H.eyyhb4DzdSwUw2uiEwh0:15282:0:99999:7:::
Az első és a második kettőspont között található karaktersorozatot kell kicserélni az újra:
kendek:idejönazújjelszó:15282:0:99999:7:::
Az új karaktersorozatot úgy kapod meg, hogy terminálba beírod a következőt:
mkpasswd -m sha-512 "új_jelszó"
Természetesen behelyettesítve a jelszavadat. A parancs kimenetét pedig maradéktalanul be kell másolni a helyére.
-
törölt tag
-
pazzo
tag
Üdvözletem!
A hibás jelszóval még mindig nem tudtam mit kezdeni. Megvolt a recovery mód, minap live cd-vel szerkesztettem a shadow fájlt. Itt úgy nézett ki a dolog, hogy a felhasználónév utáni :: között, ahonnan elvileg ki kell törölni a kriksz-krakszokat, csak egy felkiáltójel volt. Azért azt is kitöröltem.
És még mindig nem jó. Ha programtelepítésnél jelszót kér, a régit nem fogadja el. Viszont így újat sem tudok adni.
Mit lehet még megpróbálni? Végső esetben újra telepítem, de hátha... -
törölt tag
válasz
#40553216 #48365 üzenetére
hmm, most nem tudom fejből, de úgy emlékszem, hogy simán csak volt benne ilyen opció a kontaktnál, ha az ő kliensük is támogatta a videóhívást. de azt hiszem csak talán 11.04 óta megy, nem tudom, hogy a Wheezy-ben melyik verzió van benne. esetleg próbáld meg testing ágról frissíteni csak az Empathy csomagokat...?
-
Thusor
őstag
PPA-ból hogyan lehetne frissíteni a libupower-glib1 és upower csomagokat újabbra, hogy az ubuntu 10.04 kezelni tudja a laptopom fényerejét?
-
ViZion
félisten
válasz
sambuce #48357 üzenetére
Milyen kernelt használsz? Terminálba: Uname -r
SSD-hez be kell kapcsolni a trim-et, temp-et áthelyezni a ramba (ha van sok ram), és kikapcsolni a swappot/swappinest.
Terminálba: sudo gedit /etc/fstab
Itt látsz majd egy ilyesmit:
UUID=2c8db407-0fd7-459d-b754-b84fdf5a141f / ext4 defaults,discard,noatime 0 1
Az UUID az eszköz azonosító, utána TAB, majd a / jel jelenti a linux rendszer csatolási pontját, TAB ext4 jelenti a fájlrendszer típusát TAB opciók, vesszővel, szóköz NÉLKÜL egybe írva:
Defaults: fájlrendszer alapérgtelmezéseivel csatolja
discard: trim bekapcsolása
noatime: írás/olvasás idejét ne írja ki SSD-re, csökkenti az írásokat
A végén a 0 és az 1 ezekkel különösebben nem kell foglalkozni, az indításkor a fájlrendszert ellenőrzi, ha kell.Még mindíg Fstab-ban, a végére, ha van sok ramod ezt illeszd be:
#temp és log áthelyezése ramba
tmpfs /tmp tmpfs nodev,nosuid,noexec,relatime,mode=1777,size=15% 0 0
tmpfs /var/tmp tmpfs defaults,size=8% 0 0
tmpfs /var/log tmpfs defaults,size=8% 0 0restart. Majd Terminálba
cat /sys/block/sda/queue/scheduler
ha deadline, akkor jó.Ezután terminál (vagy gksu, ami Neked szimpatikusabb) sudo gedit /etc/rc.local
valahova dobd bele:
# Economize the SSD
sysctl -w vm.swappiness=1 # Strongly discourage swapping
sysctl -w vm.vfs_cache_pressure=50 # Don't shrink the inode cache aggressivelyTrim lekérdezése terminalban:
sudo hdparm -I /dev/sda
"Data Set Management TRIM supported" vagy ilyesmi lesz a sorok között.Lehet a naplózást is kikapcsolni, de utána a fájlrendszer ellenőrzés nálam már nem dob clean-t:
sudo tune2fs -O ^has_journal /dev/sda1Lehet a root-nak foglalt 5% helyet is felszabadítani, viszont ha betelik a partíció, baj van
sudo tune2fs -m 0 /dev/sda1
Persze a Te meghajtódat írd be. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
vodkaboy22 #48360 üzenetére
Leírnád, hogy hogyan sikerült? Nekem 1920x1080 kellene mindkét megjelenítőre.
-
vodkaboy22
addikt
végreeee
10.04 alatt sikerült multiple screen funkciót aktiválni
Laptop :1680*1050
HDMI:1920*1080
EXPAND funkció
XUBUNTU alatt -
-
sambuce
tag
Sziasztok!
Most ismerkedem még csak linuxal. Lenne pár kérdésem,ha tudnátok segíteni.
1. SSD-vel használja vki? Kell valami spec beállítás?
2. Tűzfal?
Köszi előre is a válaszokat -
leslieke
Jómunkásember
-
Thusor
őstag
Milyen program van ubuntu 10.04 alá ami kiírja a laptop különböző hőmérsékleteit, és ki lehet tetettni az óra mellé?
-
Stefanie
tag
Sziasztok!
Feltettem a netbookomra az Ubuntu 11.10-et és az lenne a bajom, hogy aMSN-el nem megy a webcamera, azt írja, hogy nincs telepítve (a Cheese látja), vagy más használja. Próbáltam gúgliban találni megoldást rá, de nem jutottam előrébb ): Van valakinek valami tippje? -
RBJ
addikt
Ha jön az új ubi, kubi érdemes csak frissíteni vagy az a legjobb ha full tiszta installt csinál az ember?
-
viw
aktív tag
még egy hasonlóság win és ubi között.
az idő elteltével mintha lassulna....:/
r@r-lap:~$ sudo glxspheres
[sudo] password for r:
Polygons in scene: 62464
Visual ID of window: 0x93
Context is Direct
OpenGL Renderer: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
2.983280 frames/sec - 3.031919 Mpixels/sec
1.873787 frames/sec - 1.904338 Mpixels/sec
1.868978 frames/sec - 1.899450 Mpixels/sec
1.874799 frames/sec - 1.905366 Mpixels/sec
1.881431 frames/sec - 1.912106 Mpixels/sec
1.875601 frames/sec - 1.906180 Mpixels/sec
1.873638 frames/sec - 1.904186 Mpixels/sec
1.865350 frames/sec - 1.895763 Mpixels/sec
1.873013 frames/sec - 1.903550 Mpixels/sec
1.858955 frames/sec - 1.889263 Mpixels/sec
1.854964 frames/sec - 1.885208 Mpixels/sec
1.875118 frames/sec - 1.905690 Mpixels/sec
1.878006 frames/sec - 1.908625 Mpixels/sec
1.878376 frames/sec - 1.909001 Mpixels/sec
1.834699 frames/sec - 1.864612 Mpixels/sec
1.804305 frames/sec - 1.833723 Mpixels/sec
1.841727 frames/sec - 1.871754 Mpixels/sec
1.813314 frames/sec - 1.842878 Mpixels/sec
1.868861 frames/sec - 1.899331 Mpixels/sec
1.873363 frames/sec - 1.903907 Mpixels/sec
1.828694 frames/sec - 1.858509 Mpixels/sec
1.806840 frames/sec - 1.836299 Mpixels/sec
1.816423 frames/sec - 1.846038 Mpixels/sec
1.805536 frames/sec - 1.834974 Mpixels/sec
1.830927 frames/sec - 1.860778 Mpixels/sec
1.859636 frames/sec - 1.889955 Mpixels/sec
1.878324 frames/sec - 1.908948 Mpixels/sec
1.825776 frames/sec - 1.855544 Mpixels/sec
1.831569 frames/sec - 1.861431 Mpixels/sec
1.822749 frames/sec - 1.852467 Mpixels/sec
1.877338 frames/sec - 1.907947 Mpixels/sec
1.857103 frames/sec - 1.887382 Mpixels/sec
1.864942 frames/sec - 1.895348 Mpixels/sec
1.834491 frames/sec - 1.864401 Mpixels/sec
1.822206 frames/sec - 1.851916 Mpixels/sec
r@r-lap:~$ sudo optirun glxspheres
Polygons in scene: 62464
Visual ID of window: 0x21
Context is Direct
OpenGL Renderer: GeForce GT 525M/PCIe/SSE2
118.278097 frames/sec - 120.206503 Mpixels/sec
123.625496 frames/sec - 125.641086 Mpixels/sec
121.909388 frames/sec - 123.896999 Mpixels/sec
122.963896 frames/sec - 124.968700 Mpixels/sec
119.789056 frames/sec - 121.742097 Mpixels/sec
122.586061 frames/sec - 124.584704 Mpixels/sec
123.416390 frames/sec - 125.428570 Mpixels/sec
123.971063 frames/sec - 125.992287 Mpixels/sec
121.879481 frames/sec - 123.866604 Mpixels/sec
122.186385 frames/sec - 124.178512 Mpixels/sec
r@r-lap:~$ -
törölt tag
igen, a Kubuntu elég jól működő rendszer, és a 4.8-as KDE verzióval megoldódik az AMD videókártyák problémája is (ez a verzió egyelőre ppa-ból elérhet, a 12.04-ben már ez fog szerepelni alapból).
illetve most, hog ymár nem közvetlen a Canonical finanszírozza a Kubuntu projektet, kíváncsi vagyok milyen irányba mennek majd... -
RBJ
addikt
teljesen más. ubi theme t kérdeznék andoroid telora?
-
-
vodkaboy22
addikt
Persze ha alaból unity-s rendszer akkor válthatsz LXDE-re attól még betöltögeti az összes gnome csomagot ... de ha kapásból lxde verziot raksz fel (LUBUNTU) raksz fel akkor 2-350 megából elvan mint a befőőőttt
nekem xubu ha csak filmet nézek pl és minden mást becsukok (asztali widgeteket nem) akkor 500mb-on el henyél a drága (pedig 4 giga ram van és 64 bit).
-
dbius
veterán
válasz
leslieke #48325 üzenetére
Esetleg próbáld ki a Linux Mintet.
Én azt (LXDE) raktam most fel Ubuntu helyett. Történt ugyanis, hogy van egy főként netezésre használt gép anyámnál, amiben egy HT-s Pentium4 2.6 van, 1 giga rammal.
Eddig Ubuntu volt rajta, 10.10. Gondoltam felrakom a 12.04-et, tekintve, hogy lejár a 10.10 frissítése.
Csalódtam - ismét -, főként ezt a Unityt nem bírom megszokni, hiába próbálgattam már 11.04 óta VM-en, de emelett olyan érzésem IS volt, mintha egy p3-ra cserélték volna a gépet, belassult, az 1 giga ramból 600-700 kellett a gnome desktopnak (és ez nem a cachelt érték, hanem a tényleges használat). Ég veled Unity, gondoltam kipróbálom anélkül, csomagkezelőből felraktam a Lubuntu desktopot, de még azzal is lassúnak éreztem a gépet, bár a helyzet jobb volt.
Így próbáltam ki a Linux Mintet, annak is az lxde változatát, ami az Ubi 11.10 alapjaira épül. Ezzel újra olyan lett a gép, mint az Ubuntu 10.10 alatt: gyors és használható, az 1 giga ramból ténylegesen 200 megát használ.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
leslieke #48336 üzenetére
11.04-et xubuntut használok rendesen kiherélve műmellplasztikázva szegénykét és ha nem is mondanám, hogy tökéletes de megbízok benne és merem használni munkától elkezdve mindenre mer stabil jó és megvan benne majdnem minden ami csak kell (játékok wine alatt csak kisebb felbontáson futnak
pl borderlands wow heroes5 de futnak
) viszont rengeteg windows-os softvert tudok használni ami jól és stabilan működik wine-al (meglepően komoly softverek és mégis stabil pl már 2 napja gyilkolom autocadat és semmi fagyás wine alatt
).
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
vodkaboy22 #48334 üzenetére
Nekem az Ubuntu 10.04 is jó lenne, de annak jövőre lejár a támogatása, ezért is kell keresnem másik rendszert.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
vodkaboy22 #48326 üzenetére
senkise használ google calendar widgetet?
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
vodkaboy22 #48332 üzenetére
Aha, azért Live-ban teszek vele egy próbát.
-
vodkaboy22
addikt
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
vodkaboy22 #48326 üzenetére
Mi a baj a yum-mal?
-
-
Thusor
őstag
Alternate és desktop verziók között mi a különbség?
-
vodkaboy22
addikt
valaki tud xubu alá tényleg jó widgetet ami a google calendarral szinkronizál is? (vagy háttér is jó)
-
aag
őstag
válasz
leslieke #48322 üzenetére
Nekem tetszik az ubi. Én nem váltok, de csak akkor frissítek, ha valóban jó az új verzió. Valószínűleg XFCE-s felületű lesz belőle, de a KDE-set is ki fogom próbálni. Viszont az UNITY-sre nem is szánok időt. Szerintem az egy hibás koncepció. (És ez nem csak az én véleményem.)
-
Fooler89
őstag
Bootolás után a Chromium nem indul el csak másodikra, meg néhány applikáció néha eldobja magát. Elviselhető, de a stabil 10.04-ről még nem érdemes frissíteni.
Én várnék a megjelenés után néhány hónapot akkor frissíteném le, ha valaki most dob fel új rendszert akkor a sok frissítéstől kímélje meg magát és tegye fel a 12.04-et. -
törölt tag
válasz
leslieke #48317 üzenetére
nálam a 12-es béta meglepően stabil, bár sokmindenre nem használom. egyetlen fájó pontom a synergy ha a laptopom van vezérelve (ubi 12.04 lts béta) a céges gépről (win 7) akkor eldobja magát billentyűzet kombinációknál néha. azon kívül nem igazán találkoztam (én) komoly gondokkal. mondjuk nekem ez elég idegesítő, de szokható végülis, majd megoldják remélem
-
RBJ
addikt
Érdekes én még mindig küszködök Kubuntu alatt az msn alternatívákkal. A webcam csevegés nuku.
-
v.attis
őstag
Igen, laptop és ami mégrosszabb: ugye általában bedugod a fülhallgatót, akkor az kiiktatja a hangszórókat. Ez minden esetben működik is, kivéve ezt a hibát.
Megpróbálok majd keresgélni driver fronton valamit, esetleg valami régebbit feltenni.
Amúgy ez nem új keletű dolog, mert volt egy Fu-Si laposom, azzal is csinált néha ilyet a 9-es ubi valamelyik kiadása, de most egy Samsungom van, ezzel meg a legújabb ubi csinálja. Szerintem biztosan driver gond... -
-
klayton#1
tag
Köszönöm a válaszokat, ma reggel elindítottam és valamiért azóta működik a hang..
-
klayton#1
tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Frissen telepített 11.10-es rendszerben valamiért nem működik a hang. Acer 4830TG notiról lenne szó, alaplapi hangkártyával (Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller). Mit lehet ilyenkor tenni?
Aktív témák
Hirdetés
- World of Warships
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Whisky topik
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Okos Otthon / Smart Home
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest