Hirdetés

Aktív témák

• Visormail

addikt

Sziasztok van egy Ubuntu Linux virtuális gépem, VMWare alatt fut 11.10-re frissítve és kicsi volt a beállított háttértároló maximális mérete. A VMWare-ben megnöveltem a maximális méretet, utána a friss gparted-live-0.11.0-10.iso lemezképről bootoltam és kiterjesztettem a meghajtó méretét az üres területre is. Ezt csak úgy tudtam megtenni, hogy kitöröltem a swap partíciót mert ez az adatpartíció és a partícionálatlan terület között volt.
    Ez után a meghajtó végén újra létrehoztam egy partíciót linux-swap fájlrendszerrel, formatálás linux-swap fájlrendszerrel, swap bekapcsolása. Mindkét partíció elsődleges.

Az Ubuntu működik nincs vele semmi baj, viszont ha a feltelepített gparted-et elindítom akkor a swap partíción azt mutatja hogy Méret 509.88 MiB Használt - Szabad - Állapot: nem aktív. Ha itt újra rányomok jobb gomb/swap bekapcsolása akkor úgytűnik megcsinálja a jobbgombos menüben swap kikapcsolása lehetőséget mutat és az Állapot: aktív, de újraindítás után megint ugyanaz van mint az elején.

Mitől lehet ez, mit kellene még csinálni? A jelzőknél esetleg be kell pipálni valamit?

Aktív témák