- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sh4d0w
üzenetére
Köszönöm, ez a Tab jó ötletnek bizonyult, még nem jutott eszembe kipróbálni.

Most megpróbáltam az itt látott módszerrel az alias-t, és csak annyi a probléma vele, hogy nálam nem működik, még nem tudom, mit rontok el.
Wine-nal szeretnék működtetni egy programot, ami jelenleg a Windows-os "C-n" (rendszerpartíción) van, ami egyelőre ugye a /host, mivel WUBI-val használom az Ubuntut. A program a kiadott parancssal működik is, de maga az alias nem:
A /root/.bashrc fájlba a következő sort szúrtam be:
alias gib = "wine /host/Program\ Files/GIB\ 3.2\ szótárak/GIB30_32.exe"De a parancssorba beírva a gib-et azt dobja, hogy "No command 'gib' found, did you mean: ..." És egy pár javaslat.
Mi lehet a megoldás, hogy működjön az alias?
Még egy kérdés:
azon eléggé meglepődtem, hogy az alapfájlokban az utasításoknál az egyes "blokkok" úgy vannak lezárva, hogy a blokk kezdetét jelentő szavak (if, case, stb.) fordítottjával zárják le (fi, esac, .bts
), mint itt mutatja: [link] Ez a Linux Shell Scripting sajátos szintaktikája, hogy mondjuk nem kapcsos zárójeleket ( { ... } ) használnak az utasítások elejének-végének jelzésére, hanem ezt a módszert? 
Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia)
- Honor 200 Pro - Black - 12/512GB - Új Garanciába cserélt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Dell ALienware AW3225QF 32" 4K QD-OLED Gaming Monitor 27% áfás - 3 ÓRA ÜZEMIDŐ!!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), mint itt mutatja: