Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
vizimi
tag
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek felcsatolni egy külső vincsesztert, még nem csináltam ilyet és nem férek hozzá az adataimhoz.
Köszi
-
rtom
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Majd biztosan kell valami "parasztvakítás" szerűség, mert megrögzött Win felhasználó a srác
Igaz, megszívta, mert a frissen vett occsó laposról kiderült, hogy csak Vista drivert biztosít a gyártó, azt meg ennek a vasnak sokallom, 1 Gb RAM, XP meg not supported... Mindenesetre holnap megnézem, köszMás: adnék hozzá a szoftverforrásokhoz egy repót, azt mondja:
"GPG hiba: http://ppa.launchpad.net intrepid Release: Az alábbi aláírások nem igazolhatók, mert a nyilvános kulcs nem elérhető: NO_PUBKEY 53BABE78DF90C47A" Honnan szerzzek neki kulcsot? Eddig már többször telepítettem innen, eddig nem volt gond vele...
Ja, ha már itt vagyok, mai pozitív élmény: fent említett gép nem volt netközelben, gondoltam, megnézzük mennyire működik az új network manager vagy mi, mini USB-n rákötöttem a mobilt, megadtam a szolgáltatót meg az országot és kb 30 mp-el bedugást követően már működött! Ez még engem is meglepett, remélem a mobilnet is ilyen gyorsan bejön neki.
-
Kephamos
addikt
Az emesene-ben hogy lehet beállítani, hogy egyáltalán ne jelenítse meg a szmálylikat?
-
rtom
senior tag
Feltettem egy ismi laptopjára (Fujitsu Li 3710) Intrepidet, Dual-Celeron proci, próbáltam a panelhez hozzáadni a CPU órajel figyelőt, erre azt mondja, nem támogatott

Kéne neki vmi kernel modul?
AMD-s vagyok, Intel-t még nem használtam
Szerk.: lehet, hogy csak a BIOS-ba nincs engedélyezve a CnQ...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmmm, eszembe sem jutott, hogy
sudo apt-get install screenlets
Egyből felrakja, aztán csak meg kell mutatni a tar.gz fájlt ennek a screenlets cuccnak, és már működik is, pár kattintás után már a havi adatforgalmat is méri.
Egyébként nagyon hasznos dolgokat lehet kitenni vele az asztalra.
-
Siriusb
veterán
Intrepid + gnu backgammon. Terminából indítva a következő üzenet jelenik meg:
Python supported.
SQLite database supported.
Window system supported.
External players supported.
XML match equity files supported.
Long RNG seeds supported.
3d Boards supported.
External commands supported.
ESD sound system supported.
/usr/share/themes/Clearlooks/gtk-2.0/gtkrc:47: Invalid symbolic color 'bg_color'
/usr/share/themes/Clearlooks/gtk-2.0/gtkrc:47: error: invalid identifier `bg_color', expected valid identifier
(gnubg:8546): Gtk-WARNING **: GtkSpinButton: setting an adjustment with non-zero page size is deprecated
(gnubg:8546): Gtk-WARNING **: GtkSpinButton: setting an adjustment with non-zero page size is deprecated
***WARNING***
Note that gnubg does not use the gnubg.bd file.
You should obtain the file gnubg_ts0.bd or generate
it yourself using the program 'makebearoff'.
You can generate the file with the command:
makebearoff -t 6x6 -f gnubg_ts0.bd
You can also generate other bearoff databases; see
README for more details
(gnubg:8546): Gtk-WARNING **: GtkSpinButton: setting an adjustment with non-zero page size is deprecatedSajnos background/foreground is fekete, és nem sok minden látszik. A neten nem találtam működő megoldást. Van valakinek ötlete?
-
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Szerintem ez kell hozzá. Csomagkezelő. Utána ezen belül kell telepíteni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Találtam magamnak ilyen szép net forgalommérőt: [link], de a telepítésére nem találok utalást.
-
gyurman
tag
Mountolt eszköz neve
Srácok, azt szeretném megtudni, hogy egy felcsatolt cd/dvd vagy truecrypt tárolónak mi a neve? Hogyan tudom meg? KDE4.2. A gnome legalább az asztalra kidobta neve alapján, ha síma cd volt, de a kde nem.
Tehát valamelyik progiban hogy látom ezeknek a joliet nevét? Tehát nem a 8 nagy ékezet mentes betűset, mert annó volt valami olyan progi. -
olloczky
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
Szia
Kösz a választ. Igen, tudtam. Csak én felraktam ubuntura a xubuntu kinézetet, és vissza szeretném csinálni..mert a log in screen még mindig xubuntus.
üdv: olloczky
-
blaces
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Lassacskán működnie kéne... Nem tudok simán szerkeszteni a fájlt, mert nincs hozzá jogosultságom...
Terminálban pedig a jogokat próbáltam átírni, de azt írja, hogy ehhez sincs jogosultságom
, hogy tudnék Rootként bejelentkezni? -
Major Major
senior tag
válasz
blaces
üzenetére
a wl az egy broadcom wifi modul, azt megpróbálhatnád blacklistelni, annyit kell beírni az /etc/modprobe.d/blacklist file végére, hogy blacklist wl
upgradelni 8.04-ről nem tudsz közvetlenül 9.04-re, 8.10 mindenképp van közte (már ah frissítéskezelőn keresztül csinálod)
ha új telepítést csinálsz,és a home partíciót nem bántod, akkor az adataid, és a programok beállításai is meg fognak maradni, csak a programokat kell újrainstallálni
-
blaces
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Na hali! Most már vége az egyetemnek - igaz egy órája, csak voltak még itt gondok ezért nem jött a gyors válasz
lsmod parancs eredménye:
Module Size Used by
ipv6 263972 10
af_packet 25728 4
rfcomm 44432 0
bridge 56980 0
stp 10628 1 bridge
bnep 20480 2
sco 18308 2
l2cap 30464 6 rfcomm,bnep
bluetooth 61924 6 rfcomm,bnep,sco,l2cap
ppdev 15620 0
acpi_cpufreq 15500 0
cpufreq_ondemand 14988 2
cpufreq_stats 13188 0
cpufreq_userspace 11396 0
cpufreq_powersave 9856 0
freq_table 12672 3 acpi_cpufreq,cpufreq_ondemand,cpufreq_stats
cpufreq_conservative 14600 0
container 11520 0
sbs 19464 0
sbshc 13440 1 sbs
wmi 14504 0
pci_slot 12680 0
iptable_filter 10752 0
ip_tables 19600 1 iptable_filter
x_tables 22916 1 ip_tables
parport_pc 39204 0
lp 17156 0
parport 42604 3 ppdev,parport_pc,lp
joydev 18368 0
snd_hda_intel 384176 1
snd_pcm_oss 46848 0
snd_mixer_oss 22784 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 83204 2 snd_hda_intel,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy 10884 0
snd_seq_oss 38528 0
snd_seq_midi 14336 0
evdev 17696 10
snd_rawmidi 29824 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 15232 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq 57776 6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
ieee80211_crypt_tkip 17024 0
psmouse 45200 0
wl 1080212 0
serio_raw 13444 0
snd_timer 29960 2 snd_pcm,snd_seq
ieee80211_crypt 13572 2 ieee80211_crypt_tkip,wl
atl2 34072 0
fglrx 1813960 29
snd_seq_device 15116 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
ac 12292 0
video 25232 0
output 11008 1 video
battery 18436 0
asus_laptop 24568 0
snd 63268 11 snd_hda_intel,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
i2c_piix4 16144 0
led_class 12164 1 asus_laptop
pcspkr 10624 0
ati_agp 14988 0
button 14224 0
i2c_core 31892 1 i2c_piix4
soundcore 15328 1 snd
agpgart 42184 2 fglrx,ati_agp
snd_page_alloc 16136 2 snd_hda_intel,snd_pcm
shpchp 38036 0
pci_hotplug 34976 1 shpchp
ext3 133256 1
jbd 55828 1 ext3
mbcache 16004 1 ext3
loop 23180 2
sr_mod 22212 0
cdrom 43168 1 sr_mod
usb_storage 82752 0
pata_acpi 12160 0
libusual 30356 1 usb_storage
pata_atiixp 12800 0
sd_mod 42392 2
crc_t10dif 9984 1 sd_mod
sg 39732 0
ata_generic 12932 0
ehci_hcd 43788 0
ohci_hcd 32016 0
ahci 37132 1
usbcore 149360 5 usb_storage,libusual,ehci_hcd,ohci_hcd
libata 178208 4 pata_acpi,pata_atiixp,ata_generic,ahci
scsi_mod 155212 5 sr_mod,usb_storage,sd_mod,sg,libata
dock 16656 1 libata
thermal 23708 0
processor 42156 4 acpi_cpufreq,thermal
fan 12548 0
fbcon 47648 0
tileblit 10880 1 fbcon
font 16512 1 fbcon
bitblit 13824 1 fbcon
softcursor 9984 1 bitblit
fuse 60828 3az lsmod |grep ath-ra nem reagál, az lsmod /grep ath-ra pedig ennyit ír ki a terminálban usage: lsmod
És akkor ennek az eredményét kell blacklistbe beírni?
(onnan gondolom, hogy jó windows drivert tettem fel, mert xp alatt azzal a driverrel megy a wifi, ha ezt nem rakom fel akkor természetesen nem műxik a wifi)De ha tényleg igaz az, hogy 9.04-en megy majd atheros akkor max visszaváltok 8.04-re és onnan majd egy upgrade 9.04-re, Öhm lehet úgy upgradelni, hogy minden program is fájl megmarad?
-
vizimi
tag
Nem jött össze, a következő az üzenet:
Starting Common Unix Printing System: cupsd cupsd: Child exited with status 1!
[fail]
vizimi@vizimi-desktop:~$A Rendszer - Adminisztráció - szolgáltatásoknál a cups nem található, már kerestem ott korábban. Synaptic segítségével újra is telepítettem
-
vizimi
tag
Segítsetek légyszíves!
Az asztali gépemen és a laptopomon sem működik a nyomtatás. A következő hibaüzenetet kapom:
A CUPS nyomtatásisor-kezelő nem fut. A javításhoz válassza...... ellenőrizze a "cups" szolgáltatást.
Légyszí segítsetek a hiba elhárításban.
Előzmény: Nem rég újra telepítettem a számítógépet egy remastersys backup cd-ről.Előre is köszönöm
-
Major Major
senior tag
válasz
blaces
üzenetére
a blacklist pedig szükséges, mert ha betölötődik az egyébként nem működő modul a wifihez, akkor az ndiswrapper már nem fog működni utána
tehát lássunk egy lsmod-ot, vagy egy lsmod |grep ath -t
ha van betöltött atheros driver, akkor ezeket értelemszerűen be kell írni az /etc/modprobe.d/blacklist fileba, és utána már működni fog az ndiswrapper (már ha jó windowsos drivert tettél fel)szóval a képen szereplő hiba akár ez is lehet
-
blaces
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Ooohh hogyne tudnám, hogy teljesen más KDE van itt 8.10 alatt mint 7.10 alatt, de én nem a KDE-be szerettem bele (persze nekem jobban bejön mint a gnome), hanem magába a Kubuntuba. Opensuse, Fedore, Mandrake linuxok KDE alatt nem tetszenek...

ndiswrapper-ben kérnék segítséget: hát én a programos részét raktam fel (ehhez találtam jó leírást, és nem voltak kétségeim), és nem kínlódtam a terminálban vele, mert itt már több variációt olvastam, meg szerepelt benne valami backlist-ben való írás is (google találatok) és nem akartam kockáztatni, ezért terminált nem próbáltam.
Itt ndiswrapper-rel mi lehet a gond?
Kép link
Hardware presentre: no-t ír ki. És ha a Configure Networkra katttintok, semmit sem csinál. Pedig az inf fájlt betöltöttem, és ahol van mappában még a sys fájl is ott van (ilyet is olvastam, hogy az is legyen ugyanabban a mappában)
Valaki tud segíteni?Madwifi nem vált be sajnos

-
harry
veterán
Volna egy olyan gondom az ubuntu (8.10) és notebook párossal, hogy ha a wifit kapcsolgatom (legalábbis úgy vettem észre, valahogy ezzel kapcsolatos), idő után nem működik a touchpados scrollozás, sőt, megnéztem a System/Preferencesnél, a egér résznél el is tűnik a touchpad fül, ami amúgy persze ott szokott lenni, és ott lehet engedélyezni a vízszintes/függőleges scrollozást.
-
Hörpi
tag
sziasztok!
a következő problémám van:
adott egy linux-windows hibrid hálózat, a linux gépeken samba megosztás van.hogyan tudnám én monitorozni, hogy a megosztás fájljait éppen melyik számítógép (IP cím) használja (novellnél is volt ilyen) ???
-
Siriusb
veterán
Múlt héten frissítettem netbookon az ubuntu 8.10-et a 11-es végződésű kernellel. Azóta vezetékkel nem tudok csatlakozni, csak wifivel.
Most bebootoltam az előző kernellel, azzal megy a wired network. Mi lehet a gond, hol keresgéljek? -
rtom
senior tag
Egy kiírt Ubuntu LiveCD-ről honnan tudom meg, hogy 32 vagy 64 bites rendszerre készült? Olvasgatom a névjegyet, de nem igazán... Esetleg kernel verzió?
-
hunbalu
csendes tag
Már ismerkedem vele egy hete, mert igazából már múlt héten telepítettem az Ubuntut, és azóta már éjszakákat átolvasgattam, hogy a frissítést és a hangot hogyan tudnám előcsalogatni. Egyébként már nagyon sok apróságot felraktam, és sztem nagyon jó ez a csomagkezelős módszer

Most majd próbálkozom tovább, hátha én is eljutok odáig, hogy 100Hz-es frissítéssel fusson a monitorom. -
hunbalu
csendes tag
válasz
üzenetére
Sajna szerkesztettem a xorg-ot, és utána behalt az egész rendszer.
Sehogy nem tudtam bejelentkezni egyik terminálra sem (nem csak a grafikust, de a többit sem jelenítette meg a monitor).
A recovery módban visszaállítottam a xorg-ot alapra, és úgysem ment, ezért újratelepítettem az egészet.
Gyorsan letöltöttem az ajánlott frissítéseket, és láss csodát, most van hangom alapból
A 60Hz azonban még mindig stabil, shogy nem tudom módosítani, mint előbbi hozzászólásomból is kiderül.
-
hunbalu
csendes tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Én a catalyst control centerben winfos alatt sem tudtam állítani a frissítést. A monitor beállításánál kellett valahol engedélyezni, hogy a frissítés az asztal frissítésével legyen azonos, és engedje az alapbeállítás felülírását az asztal beállítására.
Most sem mutat mást, csak a 60Hz-et, és a monitort nem ismeri fel. Ha valahogy be lehetne állítani valahol, hogy a monitorom egy EIZO Flexscan F730, akkor talán már engedné a monitor által bírt összes frissítési gyakoriságot beállítani (ami egyébként az Eizo oldala szerint erre a monitorra 107Hz is lehet 1280*1024-en - sőt ez lenne a recommended
) -
Vladi
nagyúr
válasz
hunbalu
üzenetére
Szia!
Első jó tanács: ne tölts le drivert! Telepítsd a csomagkezelővel.
Akkor máris itt a második: ismerd meg a csomagkezelést. Mindent a csomagkezelővel telepíts!Olvasom tovább a topikot. Megnézem merre kalandozol.
Csak ennyi hiba? Ma már tök könnyű linuxosnak lenni.
-
törölt tag
válasz
hunbalu
üzenetére
nézd meg ezt, itt van pár módszer, hogy átállíŧsd: [link], illetve itt egy másik leírás, szerintem ez jobb is talán.
ha xorg.conf-ot akarsz szerkeszteni, akkor ahhoz kellenek a monitor paraméterei. a hivatalos oldaról a frissítések: H: 30 - 115 kHz V: 50 - 160 Hz, ha kell még valami, ott meg tudod nézni.
-
hunbalu
csendes tag
válasz
üzenetére
köszi sheratan, nagyon jó ki segítség vagy te

pont ilyen egyszerű és könnyen végrehajtható utasításokra van szükségem;
rögtön az első kis módosítás megoldotta a problémát, újraindítás után már van is hangommost már csak a 60Hz-es képernyőfrissítést kellene feljebb tornázni mondjuk 100-ra, és teljesen boldog linux user lennék
-
-
hunbalu
csendes tag
lspci beírtam, a következő adatokat adta többek között:
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV380 0x3e50 [Radeon X600]
01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV380 [Radeon X600] (Secondary)miért írja azt, hogy secondary?
-
VaZso
senior tag
válasz
hunbalu
üzenetére
Ahogy Sheratan is írta, sudo-val tudsz super-user (ill. root)-ként futtatni, de ne terminál ablakból próbáld, hanem szöveges terminálból (tehát ne a grafikus felületen).
pl. Ctrl + alt + F1-re átváltassz egy terminálra,
majd sudo /etc/init.d/gdm stop-pal leállítod a grafikus felületet. (Esetleg /etc/init.d/dm stop.)Innen pedig sudo-val indíthatod a telepítést.
Ezen kívül szükséged lesz az aktuális kernel "header" filejaira, ezt előtte telepítsd a csomagkezelővel. Ill. kelleni fog neki a gcc is, ha nincs fent.
Telepítés után /etc/init.d/gdm start elindítja az ablakkezelőt, ha mnden jól megy.
Gép újraindítása parancssorból: restart, elvileg szintén sudo-val.Egyébként hang beállításához lspci segíthet tuvábbjutni.
-
törölt tag
válasz
hunbalu
üzenetére
szuperuserré válni nem nehéz. egyszerűen odateszel egy "sudo" parancsot az aktuális utasítás elé (meg egy space-t nyilván). aztán amikor kéri, megadod a jelszavad.
vagy külön kiadod azt a parancsot, hogy "sudo bash", és akkor az a terminálablak átmegy szuperuser módba. -
hunbalu
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, és látom, hogy itt azért akad egy-két hozzáértő.
Én teljesen új linux user vagyok. Most tettem fel egy Ubuntu 8.10-et, és én is abba a problémába ütköztem (mint ált. más atisok), hogy a videokártyát és a monitort nem ismeri fel a rendszer.
Letöltöttem az Ati honlapról tegnapelőtt a legújabb 9.2-es linux drivert, de mikor futtatnám, a terminál ablakban lefut a .run file, és utána pár másodperc múlva azt a hibaüzenetet kapom, hogy "you need to run the installer as the super-user".
Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok super-userré válni, hogy lefuttathassam az installert? Előre is köszi a rövid és egyszerű választ
Mindezt azért szeretném, hogy a képernyőfrissítést be tudjam állítani. RadeonX600PRO-m van, és egy Eizo F730-as monitor.
A másik problémám az alaplapi hang (vagyis inkább némaság), de egyszerre elég csak egyet megoldani

-
harry
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nem bonyolult az, mondjuk nem tudom miről volt szó, de annyit csinál, hogy linuxról bebootol (akár live cd), becsatolja a többi partíciót (amiket láthatsz amúgy is a menüdben), megkeresi a vindózos partíciót, aminek a gyökerében van egy boot.ini file, amiről csinál egy bizt. mentést, majd szerkeszti, és két helyen kicserél két számot (vagyis a boot-ini kétszer hivatkozik partícióra, azt kell helyesen beállítani, amit pedig gondolom tudsz fejből is [hogy hova van telepítve a vindóz]). Már ha jól értem.
Azt mondjuk nem tudom minek a gparted van a menu.lst. -
ttower
aktív tag
üdv
lenne egy problémám ubuntu 8.10, a gnome és a gépem viszonyával. ubuntu minimal cdről feltettem az alaprendszert, majd az xserver-xorg, gdm, gnome-core, xfonts-base, pmount, synaptic, buildessential és gnome-mount csomagokat. utána reboot. eddig minden rendben is ment, de amint betölt a gnome login screenje, a kép kék csíkos lesz keresztbe, és nem lehet semmit csinálni, csak az egér mozog. (egér mozog, de semmilyen billentyűre nem reagál (ctrl+alt+backspacera sem)). valakinek van valami ötlete vagy tapasztalata mi lehet?
gépem: [link] -
törölt tag
-
gyurman
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Azért nem tudtam böngészni, mert rossz volt az smb.conf beálíátsásom
[global]
domain master = yes
local master = yes
preferred master = yes
os level = 65 -
30z.Samu
titán
válasz
Major Major
üzenetére
Húú, ez nekem magam.

-
mcs
veterán
Most már megoldódott.

Rootként kellett átszerkeszteni a configot. Mindenesetre köszönöm!

-
-
harry
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
BIOS-t megnézem (bár szerintem s3), a vesa drivernek nem örülnék... de majd teszek egy próbát.
-
30z.Samu
titán
válasz
Major Major
üzenetére
Nem volt semmi előzmény, a Windows működik tökéletesen, a linux pedig nem akar elindulni. Utolsó futtatáskor nem volt probléma. Wubi install volt (ha ez azt jelenti, hogy windows alatt install-áltam.)
-
Major Major
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
apt-get install lxde szépen felrakta, viszont az eltávolítás a remove-val nem szüntette meg a működését.
??
teljes eltávolításhoz apt-get remove --purgeHogyan kapom vissza a Gnome-ot?
Ha fent van a gnome, akkor a GDM-ben (bejelentkező képernyő) menj be a beállításokba, és a gnome-ot jelöld ki. Ha nincs fent, akkor
sudo apt-get install ubuntu-desktop -
Major Major
senior tag
válasz
olloczky
üzenetére
Egész pontosan mit ügyködsz? Nem értem a problémát. Miért akarod letörölni a xubuntu skint? Tegyél föl egy másik témát az xfce ablakkezelőhöz. (Bocs, ha sértő a kérdés, de sose lehet tudni: ugye tudod, hogy a xubuntu és az ubuntu között a különbség nem csak a kinézetben van, hanem más ablakkezelőt és alapprogramokat használnak?)
-
30z.Samu
titán
-
Major Major
senior tag
válasz
blaces
üzenetére
Elvileg az egymást követő verziókban folyamatosan nő a támogatás. Szerintem az atherossal nem lesz gond, barátnőm laptopján kipróbáltam a Jaunty Alphát, és ment vele simán a wifi, amivel gondok voltak Intrepidben. Ha jól emlékszem atheros chipsetes.
Azt ugye tudod, hogy a 9.04-ben már egy teljesen más KDE van, mint a 7.10-ben?
(Ja, és az ndiswrappernek működnie kellett volna.) -
Nkboy
senior tag
válasz
üzenetére
Szia!
Van egy másik lehetőség is, ami Nálam működött. Nyisd meg a lsb-base-logging.sh fájlt Alt+F2 (gksu gedit /etc/lsb-base-logging.sh. Ha KDE-t használsz akkor kdesu kate /etc/lsb-base-logging.sh. Keresd meg a következő sort:
echo "[ OK ]"
Eredeti:
log_to_console log_end_msg "$@"
if [ "$COL" ] && [ -x "$TPUT" ]; then
printf "\r"
$TPUT hpa $COL
if [ "$1" -eq 0 ]; then
echo "[ OK ]"
else
printf '['
$TPUT setaf 1 # red
printf fail
$TPUT op # normal
echo ']'
fiAz echo "[ OK ]" sort módosítsd a következőre:
printf '['
$TPUT setaf 2 # green
printf OK
$TPUT op # normal
echo ']'Így kell majd kinéznie a módosítás után:
log_to_console log_end_msg "$@"
if [ "$COL" ] && [ -x "$TPUT" ]; then
printf "\r"
$TPUT hpa $COL
if [ "$1" -eq 0 ]; then
printf '['
$TPUT setaf 2 # green
printf OK
$TPUT op # normal
echo ']'
else
printf '['
$TPUT setaf 1 # red
printf fail
$TPUT op # normal
echo ']'
fiEzek után szép zöld színű lesz az OK
-
blaces
tag
Anno nálam asztali gépen is a Power gombbal ébredt fel Alvó (Sleep) állapotból.
De villog valahol rajta valamilyen kis led? Monitor is be van kapcsolva?Szerintem semmi köze a Swaphoz, én nem használta Swapot - fórumon ezt írták anno, hogy felesleges ma - és én nekem nem volt swapom, és úgy tudtam hibernálni, alvásba meg minden, és nem volt gond... De majd jönnek a "nagyok" és mondok valami okosat ők.
-
harry
veterán
Ebben tudtok segíteni?
Illetve az a gondom, hogy ha az asztali gépemet Sleep-re állítom, nem tudom felkelteni... Próbáltam egér mozgást/gombot, billentyűzetet / kombinációkat, bekapcs gombot, sleep gombot... Mivel lehet gond? Gnome, Ubuntu 8.04, Amd x2 proc, 1giga ram, nVidia kártya és 'nvidia' zárt meghajtó, egyebek. A notebookomon működik, ott a bekapcs gombbal bekapcsol (azon amúgy gnome+8.10 van, és intel vga, bár nem emlékszem melyik driver).
-
blaces
tag
Hello!
Csak pusztán érdeklődnék, hátha ti többet tudtok ebben a témában. Azt szeretném kérdezni, hogy az Ubuntu/Kubuntu 9.04-ben nő vagy csökken az atheros wifik támogatása?
(Anno a Kubuntu 7.10 szeretette meg velem a linuxot, és nagy élvezettel használtam, de sajnos a 8.10-ben nincsen ilyen wifi támogatás... ndiswapper és a madwifi sem segített. Természetesen van fent helyette másik linux, de ezt csak órán veszem elő, szabad időben inkább a windows - hiába keresgéltem semmi sem tudta helyetesíteni a kubi-t. Szerelem volt első látásra
) -
törölt tag
szia!
sajnos magamtól nem igazán tudok ilyesmit szerkeszteni, nem értek annyira az ilyen scriptekhez. viszont próbáltam egy leírás alapján ([link]), az onnan letölthető, elvileg módosított fájllal, illetve egy Mint6-ból átemelt fájllal is, de nem csinál semmit ugyanúgy (mármint marad ff a log).
nem akar ez sikerülni...
-
mcs
veterán
Most már én is beléptem az Ubuntusok klubjába. Suli miatt feltelepítettem az XP mellé.

Rögtön lenne is egy kérdésem:
Feltelepítettem az NVidia drivert, amit az Ubuntu ajánlott (177.82), és működik is rendesen egyetlen dolgot leszámítva, a képfrissítést. A konkrét baj az, hogy minden újraindításkor elfelejti az X Server Configos beállításomat, ami amúgy jól működik, és visszavált 60 hz-re. Mi lenne rá a gyógyír?
-
Kephamos
addikt
A feleslegesen fent maradt csomagokat hogyan tudom letörölni?
-
olloczky
senior tag
már jó a xubuntu kinézet .. de nem tetszik.. a log in screen nagyon ott van de amúgy utána még a Rendszer fül sincs fent a tálcán :S
lehet törölni a xubuntu skint?
-
30z.Samu
titán
-
olloczky
senior tag
Sziasztok!
sudo apt-get install xubuntu-desktop - ot csináltam..restart..a log in screen már xubuntus volt csak "belül" nem..vajon miért? át kell állítani valamit?
üdv: olloczky
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most végre megint megy az itteni kis P3-am, próbáltam az LXDE eltávolítás, majd újrarakást.
apt-get install lxde szépen felrakta, viszont az eltávolítás a remove-val nem szüntette meg a működését. Hogyan kapom vissza a Gnome-ot?
Ez azért kell, hogy komplett ubi telepítés nélkül tudjak kezdeni valamit nagyszüleim gépén, ahol kinyírták nagyrészt az lxde-t.
-
-
ngabor2
nagyúr
kérdezek 1-2 lámaságot, mert eddi nem volt rá szükségem, most viszont lett.
fellapátoltam egy ubi 8.10-et egy gépre. beállítottam a képernyőfelbontást, minden jó... újraindításig. hogyan lehet ezt "kattingatós" módszerrel elmenteni? mert akinél feltettem, az a parancssortól fél, mert nem akar parancsokat megtanulni, vagy egyáltalán begépelni.
másik probléma: ntfs partíció automatikus csatlakoztatása, szintén kattingatva. azt tudom, hogy ha megnyitom, automatikusan felcsatolódik, csakhogy pl. a háttérkép is azon van... és pillanatnyilag nem opció a "másold át a home-odba". most épp az fstab-ba beírtam, de gondolom van kevésbé hozzáértés-igényes cucc (hasonló helyre fogok jövő héten még egyet feltenni, és hogy ott egyből menjen).
-
gyurman
tag
Srácok, hogyan érdemes beállítani az xp és ubuntu közötti fájlmegosztást? Mivel és hogyan tudom böngészni a munkacsoportot?
-
törölt tag
igen, tudom, hogy ideális esetben minden zöld, de mégis szebb, mint a sima fekete-fehér képernyő.
egyébként megpróbáltam amit linkeltél fájlt betenni, meg egy Mint 6-osból kiszedett init-functions fájlt is, de (bár hibátlanul bootol velük) nem színez semmit
nem értem a dolgot egészen. mert például abban teljesen biztos vagyok, hogy ha Mint-et bootolok, akkor ott nem fekete-fehér.
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Konteó topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- XPEnology
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Formula-1
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Foligain Minoxidil 2 db flakon (2 havi adag)
- Apple iPhone 11 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Igaz, megszívta, mert a frissen vett occsó laposról kiderült, hogy csak Vista drivert biztosít a gyártó, azt meg ennek a vasnak sokallom, 1 Gb RAM, XP meg not supported... Mindenesetre holnap megnézem, kösz

AMD-s vagyok, Intel-t még nem használtam
, hogy tudnék Rootként bejelentkezni?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)