- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
Major Major #12593 üzenetére
Na, az lsusb ezt adja ki:
Bus 001 Device 003: ID 0af0:6971 OptionŐ lenne szerintem a modem, de továbbra sincs a hálózati kapcsolatok között
Lehet, hogy mégis a HSO-val kellene próbálkoznom? A Hardy alatt próbáltam, de nem jött össze az se. Óóóóó... csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Másnak megy mint az ágyba sz***ás, én meg szenvedek. -
VaZso
senior tag
Én sane-val és mustek_pp-vel próbáltam a sajátom majdnem sikerrel.
Ha minden igaz, a sane konfigurációs filejában írták fórumon az 1200+ -os beállítást (a file alapján is egyértelmű volt) és olvastam olyan választ, akinél működött is a dolog.(Meg persze olyanokat, akinek ugyanaz volt a probléma mint nálam, közülük egyeseknek a CIS típusát állítva megoldódott, másoknak nem - sajnos én is így jártam.)
Mindenesetre érdemes próbálkozni vele, mert többeknek sikerült. Kicsit hardware függő, úgy láttam.
Szerk.: Viszont csak egy gépen próbáltam, lehetett az is a problémám oka.
-
Siriusb
veterán
Sziasztok. 3 kérdés:
1) gnome-commanderben ntfs partíción lévő mappára bokkmarkot hozok létre, újraindítás után eltűnik. Megoldható valahogy a megjegyzése?
2) mc-ét feltelepítettem (synaptic), de nem tudom elindítani. Gnome-do, alt+f2 beírva mc, nem indul.
3) ufw logját hogy tudom megnézni? Csak ez a lehetőség van: grep UFW /var/log/syslog ? Azt nem látom, hogy pl. milyen kimenő kapcsolatok voltak? -
VaZso
senior tag
válasz
Major Major #12593 üzenetére
Nálam ugyanígy működött Mandriva alatt, külön megjelent a LAN és WLAN rész alatt miután rádugtam USB-n és rá tudtam menni, hogy "csatlakozás" a szolgáltatóhoz.
/Esetleg érdekes lehet egy dmesg kimenet a csatlakoztatás után, hogy milyen hibaüzeneteket ír, ha ír valamit...
-
Major Major
senior tag
Nálam speciel úgy működik, hogy ha bedugom a mobilomat USB-vel, akkor a listában a vezetékesek mellett kiválaszthatóvá válnak azok a kapcsolatok, amik a Mobil szélessávnál vannak beállítva. (amúgy nincsenek ott)
Azt, hogy látja-e a géped a modemet, úgy tudod megnézni, hogy terminálban kiadsz egy lsusb parancsot.
Elég beszédes a kimenet, nálam többek közt ezt adja vissza:
Bus 001 Device 003: ID 22b8:4902 Motorola PCS Triplet GSM Phone (AT) -
Keem1
veterán
válasz
Major Major #12590 üzenetére
Nagyon köszi, jelszó eltűnt
De továbbra sincs net... Ha kattintok az óra mellett a hálózat ikonra, akkor csak az eth0 látszódik. Másnak is kellene? Bepipáltam a mobilnál, hogy automatikusan csatlakozzon. Hogy deríthetem ki, hogy felismerte-e az ubi a modemet, és egyáltalán annak ismerte-e fel?
Ha tényleg nem vagyok messze a céltól, akkor csak szóra tudom bírni... Segítetek nekem? -
VaZso
senior tag
válasz
pc-user #12588 üzenetére
Pff... jómúltkorában ugyanilyen scannert akartam beállítani Mandriva alatt.
Addig jutottam, hogy végül scannelt, de a CCD kb. fele által ovasott kép volt kétszeresére széthúzva. (A scannelt lap fele volt meg, de a "normál" méretre húzta szét.)
Rákerestem a neten, úgy néz ki, hogy több altípus létezik belőle (CP-n belül is legalább kettő), mindenesetre az enyém volt a legrosszabb eshetőség, ahogy néztem... már nem tudom hol, de lehetett állítani a scanner (al)típusát, ezt kellett, ha jól rémlik CP+-ra állítani, hogy egyáltalán kép legyen... volt, akinek ezután működött rendesen.
Egyébként jó régi egy darab.
Keem1:
Azt gondolom, nem vagy messze a céltól.
Az alapján, amit írsz, minden szükséges dolog fent van a rendszeren, tehát fordítani biztos nem kell semmit.A jelszókezelést nem tudom, miért hülyéskedik, olvastam már itt, hogy Ubuntu alól valakinek problémája volt az egyik szolgáltató alapértelmezett adataival (ez valószínű mindegyik disztribúció alatt egyformán rossz, elírhatták).
Telepítettem viszont egy Vodafone-os netet Mandriván, az rendesen működött, jelszó nélkül (nem kell ott sem megadni).
Viszont én nem használtam a rendszerben lévő adatokat (valahogy eszembe sem jutott, hogy benne van a magyar szolgáltató), hanem megérdeklődtem a szolgáltatótól, hogy mit kell kitölteni.Tehát beírtam a hozzáférési pontot és mondták, hogy felhasználónév/jelszó nem kell, így üresen hagytam és egyből működött.
Szerintem próbáld meg elölről beállítani a hálózatot úgy, hogy nem a listából választassz szolgáltatót, hanem kézzel töltöd ki az adatokat (gyakorlatilag az AP-t).
Szerk.: Major Major ötlete jól hangzik
-
Major Major
senior tag
-
Keem1
veterán
Hali!
Ubuntu 8.10-et telepítettem, hogy kicsit jobban megismerkedjek a linux-szal (a legfelhasználóbarátabbnak tartják). De csak pont a net nem akar ellátogatni. T-Mobile web'n'walk stickem van, úgy harangozták be az intrepidet hogy a mobilnettel alapból is megbirkózik.
Nos, cáfolandó... A történet az, hogy az origo cikke szerint a magenta szolgáltató adatai hibásak, mert felhasználónevet és jelszót "égettek" az alapbeállításba (pedig egyik se kell), a cikkíró szerint korrigálható. Valóban, de a korrigálás nekem nem jön össze. A felhasználónevet simán ki tudom törölni, de a jelszó ragaszkodik, mint takony a falhoz. Ha átírom, akkor semmi gond, eltárolja az újat. De ha egyszerűen kitörlöm (karakterhossz==0), akkor a legutolsó beírt szöveg marad benne. Így viszont használhatatlan, nem is csatlakozik.Tudna valaki gyógyírt a problémámra?
Kérlek, csak azt ne, hogy ezt töltsem le, azt fordítsam le, mert 1.) a verziót pont úgy harangozták be, hogy alapból tudja, 2.) elvileg a megcélzott réteg pont az enyém, akik csak most ismerkednek a linux használatával
-
pc-user
senior tag
Itt is megkérdezem:
Szokott valaki szkennelni Linux alatt?
Drivert keresnék, de még linket sem nagyon találtam... -
harry
veterán
-
Narxis
nagyúr
-
harry
veterán
válasz
Narxis #12576 üzenetére
Ha jól értem tehát szeretnéd a vindóz _helyett_ használni? Nem tudsz kialakítani egy szabad partíciót Ubuntunak, és akkor mindkettőt megtarthatod? Vagy nem is szeretnél?
x64 a 64 bites verzió. 3-4GB ram felett, esetleg 64 bites procinál megfontolandó, bár én egyelőre maradnék az i386 Desktop verziónál. ISO-t letöltöd, lemezre ír, boot, és mehet is a telepítés. Lesz egy particionálós rész, ha ott a manuált választod, akkor szabadon állítgathatod a partíciókat, vagyis akár az egész lemezt leformázhatod
Parancssor: hát őszintén, szerintem azért kell, vagy legalábbis néha jól jön, vagy van pár dolog, amit könnyebb onnan megoldani (vagy van, amit onnan kell, pl. nvidia driver telepítése, de persze ez csak pár parancs, nem nehéz). Annyira nem vészes, neten sok segítséget, konkrét leírásokat, parancsokat találsz, ha esetleg nem ismernéd őket annyira.
Szerintem érdemes kipróbálni, bár az első telepítést én inkább virtuálisan csinálnám (pl vmware-en, ingyenes), és ha ott megy, akkor mehet élesben. Illetve a vindózt megtartanám, jól jöhet az.
-
Narxis
nagyúr
Sziasztok!
Kezdő lévén lenne pár kérdésem. Melyik változatot kell leszedni? Van egy amd64 meg egy i386, 386=x86 vagy teljesen másra utalnak ezek a számok? Elolvastam ubuntu.hu-n a telepítést, de nem teljesen világos. Van 3 partícióm, ebből egy 40GB-os van windows-nak, ha én erre akarom telepíteni, úgy, hogy leformázza ezt a partíciót akkor mit kell választanom? Parancssort mennyire kell használni? Azt olvastam, hogy átlagfelhasználónak nem sokat kell. Ha nem tetszik akkor simán visszarakhatom windows-t?
-
harry
veterán
Szerintem jobban jársz, ha élesben rakod fel, vagy kísérletezésnek inkább virtuális gép. De szerintem mehet az.
Az a 40gb szabad hely hogy jött össze? Amúgy Ubinak elég lenne 10-15. Én vindóz alól valami particionálóval hozzácsapnék még 25öt a már meglévőhöz talán (bár annyira azért nem szeretek az ilyesmivel játszani), és akkor a maradék 15re mehet. -
strat
csendes tag
Üdv!
Az a helyzet, hogy van üres egy kb. 40 GB-s partíció a lemezemen. (a gépemen XP van és szeretném ha maradna is, tehát ilyen dualboot féle dologra gondoltam) Úgy döntöttem, installálok egy linuxot. Ez lett az Ubuntu. A kérdés az, hogy első nekifutásra érdemes inkább a Wubival kezdeni, vagy mélyvíz, ilyesmi, kezdjek rögtön teljes installal?
Más. Ha teljes install mellett döntenék, a telepítésnél ki tudom választani, hogy melyik partícióra települjön és így elég csak azt az egyet formázni?
Köszönöm
-
escape
aktív tag
Sziasztok.
Most azokhoz fordulnék, akik használnak virtualboxban win7-et.
Nem tud valaki valamit arról, hogy mikor lesz win7 kompatibilis guest-additions?
Lassan már jó lenne ha adnának -
-
Vladi
nagyúr
válasz
pc-user #12566 üzenetére
Attól függ mennyi kényelemről vagy hajlandó lemondani. Kis plusz munkával gyorsabb lesz a géped, nemet közben és bootnál is.
Hmm... tessék egy leírás. Ha ettől nem rettensz el, akkor belevághatsz.
-
12545-re van vkinek 5lete?
-
Vladi
nagyúr
-
vizimi
tag
Sziasztok!
Ma délután a Lenovo Care programban Update My System szolgáltatást futtattam és a felkínált frissítéseket telepítettem.
Emlékezetem szerint ezt követően még minden rendben volt a géppel.
Majd a Back up now fülre kattintva hosszan telepített vagy letöltött valamit a gép.
Sajnos nagyon hiányos az angol tudásom.A problémám az, hogy eddig a ventillátor hangját alig hallottam, csendesen járt max terhelésre pörgött fel, most viszont magas fordulaton hangosan erőteljesen jár folyamatosan.
A gépen a windows mellett Ubuntu is telepítve van és a ventillátor folyamatos hangos búgása ott is jelentkezik.Mi lehet az oka, hogyan oldhatnám meg a problémámat?
Gépem: Lenovo SL400 Type: 2743-4MG
-
harry
veterán
válasz
Major Major #12555 üzenetére
Időközben megoldódott, sajnos nem tudom mitől, volt pár csomagtelepítés és restart, most már szerencsére minden stimmel.
-
rtom
senior tag
válasz
Major Major #12553 üzenetére
Ha már itt tartunk, egy kérdés: router mögött vagyok, dhcp-vel kap a gép IP-t, routeren nincs port forward (vagyis nem arra a portra, amin a transmission megy) sem UPnP, mégis a Transmission az általa alapból beállított porton tud kommunikálni, ha átírom másra, akkor is. Az nmap csak a 80-as portot látja nyitottnak (futó torrent kliens mellett), a netstat -l viszont kilistázza, valamint további 3-at: netbios-ssn; localhost:ipp és *:microsoft-ds - ezek mik? (kapok egy ilyet is: Illegal character(s) in hostname -- replacing with '*') Magyarázat?
-
harry
veterán
Skype kérdés: régebben már használtuk ismerősömmel, azóta nála opr. újra lett húzva, de mikrofon, skype verzió ugyanaz, mint eddig, és mégis, mélyebben, furcsábban hallom. Gondolom valami rendszerbeállítás lehetett, de így hirtelen nem találtunk semmit. Van valami tippetek?
Esetleg más program beszélgetésre (hang)? Az emesene/pigdin(msn)-ben nem találtam ilyen funkciót. Mondjuk, lehet nem is a progival van baj, de azért tennénk egy próbát. -
-
balco
aktív tag
Eljött az idő a búcsúra az XPtől a szüleim gépén.
Valami user freindly Linux disztróra gondoltam.
Pl.: Ubuntu (ami mellett az szól, hogy én egyébként is azt használok sajáton, illetve ők is használnak Kiwit az irodában, illetve ennek van letöltve installja)A gép maga: P3 Celeron 700 MHz, 768 MB RAM, 30GB HDD stb
Felhasználás: net + openoffice
El fog bírni egy Ubuntut? Vagy tegyek valami könnyebbet? Mit?
Mekkora SWAP partíciót csináljak?
-
gyurman
tag
válasz
Jester01 #12547 üzenetére
És az hogy lehet, hogy ugyanez windowsról andlinuxon ami ugyanúgy ubuntu filtered? Tehát ha áteresztem a tűzfalon direktbe, akkor opened lenne. S fut rajta a játékszerver. Vagyis egyik játék sem csatlakozik ubuntu alol a netre. Persze linuxos játékok. Pl a savage2
Az is wines és linuxos is.
Valakinek sudo nmap 81.169.128.191 -p 30720 parancs filtered lesz?
Végső elkeseredésemben megnézem egy suse alatt. Lehet hogy alapjaiban rossz lenne az ubuntunk? -
Kérdés: hogyan lehet fixre beállítani a keymap-et? Bootoláskor mindig újragenerálódik, de nem kell, hogy ez mindig megtörténjen...
-
Magic
tag
Lokális hálóban hogyan oldható meg, hogy a kliensek ne tudjanak egymás között másolgatni, csak a szerverekkel legyen kapcsolatuk. Hasonló lenne a cél mint AP-kban a kliens izoláció. Maga az elv érdekelne, hogyan működik? XP-s kliensekről van szó, amik dhcp-n kapják az IP címüket egy Ubuntu firewall/dhcp szervertől. Van 1-2 nyomtató amit kliensek osztanak meg, az viszont jó lenne ha elérhető lenne többi kliensnek, de ha nem megoldható, jön printserver. Van erre megoldás?
-
gyurman
tag
Hálózati hiba!
Srácok Ide nagyokosok kellenek!$ sudo /etc/init.d/firestarter stop
[sudo] password for gyurmo:
* Stopping the Firestarter firewall... [ OK ]
$ sudo /etc/init.d/ufw stop
* Stopping firewall: ufw... [ OK ]
$ sudo nmap 81.169.128.191 -p 30720
Starting Nmap 4.62 ( http://nmap.org ) at 2009-01-14 01:27 CET
Interesting ports on hansaserver.de (81.169.128.191):
PORT STATE SERVICE
30720/tcp closed unknownEzt szeretném nyitottnak!
$ sudo iptables -L -n -v
Chain INPUT (policy ACCEPT 3272 packets, 1300K bytes)
pkts bytes target prot opt in out source destination
Chain FORWARD (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes)
pkts bytes target prot opt in out source destination
Chain OUTPUT (policy ACCEPT 3293 packets, 249K bytes)
pkts bytes target prot opt in out source destinationPróbáljátok meg légyszi!
sudo nmap 81.169.128.191 -p 30720
Mert nekem ez a szerver ubuntu 8.1 alatt closed már újratelepítás után is.
Viszont a windowson futó andlinuxon még szűrt. Bár azon is 8.1-van, de ott nem tudtam valamiért kernelt frissíteni. S ott se tűzfal, semmi nincs.
Nektek megy? Ha igen, én mit tegyek, hogy nekem is menjen.
Hálás lennék ha összehoznánk. -
pc-user
senior tag
gyurman, csendes: köszönöm!
-
zodo
nagyúr
Köszi. Közben feltettem a 8.10-et és megnézem majd,hogy itt mi lesz a reakció. Ha nem akarja az ígazat , ígérem meg mondom mit történik a te verzíódnál.
Kb. ezt tudja a progi: Link
Otthonra megfelelő "studio szerű" alap.
Lehet ,hogy találnék megfelelő linuxos verzíót csak,hogy én vagyok a 33 éves kezdő linuxos aki gondolta megpróbálja a hírhedt wine-al futtatni a régi kedvencét.
Viccet félretéve, tényleg most tettem fel kb. 30 perce a kecskét,de holnapra testreszabom és majd nézzelődők linuxos verzíó ügyben.Most engedélyeztem a zárt meghajtókat (ati vga),így kicsit ízgis,hogy mi lesz a restart útán. Múltkor nagyon bumburnyák volt a képernyőfelbontást illetően. 8.04-en símán ment minden,remélem itt is úgy lesz
-
törölt tag
válasz
Kicsirics77 #12535 üzenetére
olyankor meg kell nézni, hogy minél szállt el, és azt a csomagot feltenni, aztán "./configure". nekem eleinte volt vagy 10 csomag, amit hiányolt, de mostmár a frissítgetéseknél nincs gond, mert már fel vannak téve.
de persze, ha nem akarsz vele foglalkozni, akkor nyilván a másik kliens célravezetőbb. -
csendes
addikt
válasz
pc-user #12529 üzenetére
A Zenwalk gyakorlatilag Slackware, kicsit módosítva, saját csomagkezelővel, szép Xfce-s felülettel. Tényleg gyors (viszont az Ubuntu is az, bár lehet, hogy csak a gépem nem elég régi
) Viszont sokkal kevesebb csomag van a repository-ban és nem minden állítható grafikus felületről. Érdemes kipróbálni. A telepítés is egy kicsit "Slackware-s", de van Live CD is.
-
törölt tag
válasz
Kicsirics77 #12520 üzenetére
még mindig nem megy?
úgy kell amúgy ezt telepíteni, hogy kitömöríted, aztán terminálból belépsz abba a könyvtárba, és mondassz neki egy "./configure" parancsot. ha ez lefut gond nélkül, és megtalálta az összes függőséget (az utolsó sor nem valami "error XY not fount, exiting...." jellegű dolog, hanem egy rakás OK, meg "exiting directory ..."), akkor kell neki mondani egy "sudo make" parancsot, majd he ez is végig lefutott hiba nélkül, akkor "sudo make install". általában így kell forrásból fordítani, vagy ha mégsem, akkor az a program mappájában egy "INSTALL" nevű fájlban le van írva.Sianis: nekem nem segített az msn-pecan...
-
gyurman
tag
Skype videó.
Édekes dolgot tapasztalok. Van egy gagyi tv kártyám, amit még nem használtam, szóval nincs beállítva. Meg egy USB webkamera.
A probléma, hogy amns-ben van kamera, de a skype csak a tv kari képét mutatja, hiába világít a kamera. Mit tegyek neki? -
zodo
nagyúr
8.04-es verzíóval próbálkozom ,lehet,hogy az a baj?
Amúgy a felbontást lejebb vettem 1024x768-ra és kikapcsoltam az efekteket ,kívéve a célzás ikont ill. víz efektet akkor már jó lesz a kép,csak épp nem élvezhető.
Érdekességképp : minden felbontás melett van olyan efekt amit nem bír megjeleníteni.Pl.: ha meghagyom a 2 bekapcsolt efektet és leveszem 800x600-ra ,ismét villog a kép.
Asszem elleszek a mostani beállításokal egy darabig.Köszönöm.Más: Gondoltam telepítem a Reason 2.5 zeneszerkesztőt ,fel is ment ,de índulás után be kell adni neki a 2 db cd-t csak mutatóba. Látja a meghajtó a lemez tartalmát mégsem fogadja el ill.olvas róla. Pedig ,csak ennyit kellene tennie ,hogy beolvassa a progi automatán kéri a következő lemezt, azt is felismeri és kész.
Wine configba bemegyek: meghajtók alatt , D: /media/cdrom0/ kiválasztom ,látja a lemez nevét ,seria számát , de valami nem stimmel. Mi lehet a gondja?
Bemásoltam a 2 db cd taralmát a Reason mappába az sem segített. -
pc-user
senior tag
Olvastam, hogy a ZenWalk - egyesek állítása szerint - teljesítményben felülmúlja a Xubuntut. Ennek régebbi pc-k esetén lehet jelentősége... Gondoltam, keresek valami összehasonlítás-félét, de nem igazán találtam.
-
dbius
veterán
válasz
vizimi #12524 üzenetére
Gondolom a grub-ban még benne van a korábbi kernel is (abból, ahogyan fogalmaztál szerintem így vanI). Egyelőre szerintem akkor használd a korábbi verziót, aztán keresgélj az ubuntuforum-on, valószínűleg ez esetben más is kellett tapasztaljon hasonló problémát, akár ugyanolyan, vagy más notival.
-
vizimi
tag
Sziasztok!
Néhány nappal ez előtt a 8.10 -es Ubuntu frissített. A kernel verzió száma 2.6.27-7 -ről 2.6.27-11 -re változott.
Ezt követően tapasztaltam, hogy a számítógép kijelzőjének fényerejét sem billentyűvel sem az ikonból nem tudom állítani.
Korábbi kernel verzió száma alól indulva nincs problémám, ott még működött.
Szeretném megkérdezni ilyenkor mi a teendő, hogyan javítható a hiba, várható e frissítés vagy valami javítás erre a hibára? Esetleg kell ezt valaki felé jeleznem?
Lenovo SL400-as gépem és 64 bit-es op.rendszerem van.
Válaszokat előre is köszönöm. -
strat
csendes tag
Üdv!
Kérdésem volna:
- live cd-t próbálok éppen, és az internet szépen működik. Onnan írom a hszt is
Így fog ez működni ha beinstallálom az Ubuntut akkor is?
Köszi
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77 #12519 üzenetére
sőt proxy mögött most sem megy
-
Vladi
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #12516 üzenetére
Nem kell frissíteni. A régi is feljelentkezik. Szerver oldalon állították vissza a dolgot.
-
pc-user
senior tag
Köszönet Neked is és Vladinak is!
Van valami magyarázat arra egyébként, hogy az auto-csatolás miért nem működik alapból XUbuntun az Ubuntuhoz (gnome) képest?
Ettől a kis pluszmunkától (meglepetéstől) eltekintve, jobban jártam (gnome helyett xfce), mert pörgősebb lett a rendszer, úgyhogy hagyom is rajta...
-
törölt tag
akit esetleg érint: ma reggel érkezett frissítés a pidginhez, a 2.5.4-es verzió ismét fel tud jelentkezni msn-re (anélkül, hogy a protokollt átírná az ember wlm-re).
-
Vladi
nagyúr
válasz
pc-user #12511 üzenetére
Na ha már linuxozol akkor tanuld meg az fstab használatát. Nem olyan bonyolult. Beírod mit hova, milyen fájlrendszer meg 1-2 opciót. De ezeket a példák alapján le lehet puskázni. Ne hagyd magad kiszolgáltatni automatikus eszközök kényének, kedvének.
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #12510 üzenetére
Köszi a segítséget!
Az a szitu, hogy Ubuntu helyett kipróbálom / tesztelgetem a XUbuntu-t, PIII, 512 MB RAM jellemzőkkel. Jók az első benyomásaim, főleg a teljesítmény terén. De ez egy váratlan fordulat, hogy nem csatolódtak fel automatikusan a partíciók... -
Major Major
senior tag
válasz
pc-user #12509 üzenetére
NTFS partíciókra gondolsz? Nincs automount?
Én a Xubuntus gépemen csak ext3 partíciót használok, azért nem tűnhetett fel eddig.
A hagyományos módszer: beírod az /etc/fstab file-ba az automatikusan felcsatolandó köteteket a csatlakozási ponttal, és csatolási beállításokkal.
Van egy grafikus program, pysdm, amivel elkerülheted a kézi fstab szerkesztést, Synapticban megtalálod. Még nem próbáltam, de nem lehet annyira bonyolult a kezelése... -
pc-user
senior tag
XUbuntu-sok segítségét kérném!
Ubuntu (Gnome) használata esetén - ugyebár - minden állítgatás nélkül elérhetőek a hdd partíciók. XUbuntu esetén viszont alapból (még) nem.
Mit lehet tenni ilyenkor?
Előre is köszi.
-
dbius
veterán
válasz
Siriusb #12503 üzenetére
Most még nézegettem. Úgy látom, hogy a munkamenetek részben ha szerkesztjük az induló programokat/szolgáltatásokat, akkor ubuntu nem képes több parancsot futtatni.
Emiatt az általam javasolt sleep xx && parancsot scriptbe kell rakni, és magát a scriptet kell megadni a munkamenetek résznél.
Érthetőbben, a Te esetedben:
nautilusszal hozz létre a home könyvtáradban egy
conky_start.sh
nevű fájlt, aminek a tartalma legyen az alábbi:
#!/bin/bash
sleep 60 && conky;mentsd el, majd add ki az alábbi parancsot (futtathatóvá tesszük a fájlt):
chmod a+x conky_start.sh
Ezt követően a munkameneteknél cseréld ki a conky indítóparancsát conky_start.sh-ra.
Ez pontosan egy perccel késlelteti a bejelentkezést követően a conky indulását. Ubuntuforumon (amit linkeltem is) azt írják, hogy így rendben van.
Esetleg még egy próbát megér, ha így sem megy, akkor még elküldhetem a saját, teljes conky konfig fájlomat, aztán kifogytam...
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Valamit nem jól tettem az bíztos!
Játszani akartam a Tomb Raider Anniversary-al ami elvileg fut wine-al a platinum lista szerint. Ezért felraktam a Wine-t , később a Furius Iso Mount-ot , telepítettem a játékot a Wine/Program file/Tomb Raider Anniversary mappába. De a játék índitása után mintha csak valami 4bit-es rendszerem lenne kriszk-kraszkok fogadtak,másodpercenkénti képernyő villanások közepette.Benavígáltam magam a menűbe letiltottam minden effect-et.Ez már hozott némi javulást, a játék menüje már tökéletesnek mondható,nem villodzik és 1440x900/60hz-en teljes pompában tündököl. Start Game és valami nagy gebasz látszott kirajzolódni.Mit nem csínáltam jól? Wine-t kell konfigurálnom? Vagy?
-
dbius
veterán
válasz
Siriusb #12496 üzenetére
# Create own window instead of using desktop (required in nautilus)
own_window yes
own_window_type normal
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pagerNekem így néz ki a .conkyrc fájlom azon része, ami felelős azért, hogy hogyan jelenjen meg a conky. Ezen beállításokkal minden munkaasztalon megjelenik nálam!
Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest