Hirdetés
Aktív témák
-
gyurman
tag
Nincs menu.lst
Szervusztok! Eljátszottam a grubbal.
Adott egy raid kártya, és azon van 3 vinyó. A középsőre az az sdb, ugye és a 3. partícióra akartam grubot tenni, miután telepítés végeztével nem lett grubom.
Királyság mert a grub installal van egy grub parancssorom, ha azt a vinyót választom a biosból.
Nade hiába adom neki a varázs parancsokat:
grub> root (hd0,2)
grub> setup (hd0)
Csak kiírja hogy successfull és mégsem teljes.
Írja, hogy a /boot/grub/menu.lst is elkészült. És hova, mert abban a könyvtárban nincs semmi.Mit tegyek?
Köszike! -
gyurman
tag
Virtualbox BRIDGE
Háló mindenkinek! Valakinek sikerült megcsinálni az ubunutra telepített virtuálboxot bridge-vel, hogy az xp hálózata elérhető legyen linux alatt?
Pontos leírást adjatok légyszi! -
gyurman
tag
válasz body007 #11529 üzenetére
Alsa Szerintem a próbálkozz a rendszer/beállítások/hang -gal és válasszd ki a legfelső eszközt.
Nálam emu10k1 vagyis Creative Sound Blaster 5.1 hangkarim van. Jó régi, de hardveresen felkeveri a sztereót 5.1-re és van benne dmix, tehát az sem kell.
Azért én konfigoltam a ~.asoundrc filet.pcm.emu10k1 {
type hw
card Live
}
ctl.emu10k1 {
type hw
card Live
}
pcm.!default {
type plug
slave.pcm "surround51"
slave.channels 6
route_policy duplicate
}Még azt kellene tudni neked milyen karid van.
-
gyurman
tag
válasz body007 #11535 üzenetére
nekem ezzel a beállítással símán megy. Bár én nem sípolgatom, de jól megy.
Kapcsolóknál csak az external amlifier van bekapcsolva és hanegerőt meg a Fő, pcm surround center és a lfe vel tudom állítani. meg néha ezek wave párjával a filmeknél. A xine-t újrainstalláltam és Amarok-kal hallgatok netrádiót. a Xine pluugint beállítottam 5.1-re és default eszköz van a szetereóhoz rendelve és jól szól.
Próbáld ki te is így, és nézd meg mi az alsa chippe az audigy2-ődnek. ahoz komponálsz egy asoundrc-t és máris megy. szerintem. a stereo usb fülesem meg alapból lekezeli. bár az hrtf-et tud de azt még nem állítottam be. -
gyurman
tag
válasz -=Sziszi=- #12218 üzenetére
Section "Screen"
.....
Option "UseEdidFreqs" "False"
Option "NoBandWidthTest" "TRUE"
Option "ExactModeTimingsDVI" "TRUE"
Option "ModeValidation" "NoEdidModes, NoMaxPClkCheck, NoVertRefreshCheck, NoHorizSyncCheck, NoEdidMaxPClkCheck"Máris bevesz mindent, csak a Modes sort se felejtsd el a SubSection "Display" -ből. a modelinet hogyan csináltad a gtf paranccsal?
-
gyurman
tag
PATH kilistázása
Szevasztok, valahol régen találtam egy parancsot. Annyit tudott, hogy kilistázta azt hogy éppen mi az útvonala a futtatandó fájlnak. Mi az a parancs?
pl.: firestarter
eredmény /usr/sbin/firestarter
Mi az a parancs? -
gyurman
tag
válasz vizimi #12232 üzenetére
sudo dpkg -r panda-security_1.01.01r8833-ubuntu.shareware1_i386
Vagy ha nem megy akkor apt-cache pkgnames | grep panda
így megkapod mi a csomag neve, és utána azt sudo dpkg -r ezed.Amire én kerestem a megoldást, hogy hol a binje a programnak a dlocate megtaláltam, de van jobb megoldás is rá:
sudo dpkg -S firefox | grep bin
Így találom meg, hogy hol van a firefox. -
gyurman
tag
válasz Xmodule #12236 üzenetére
1. Linux cd megír
2. indítasz consolet
3. sudo grub
4. find /boot/grub/stage1
5. root (hdX,Y) hdX,Yhejére teszed, amit kaptál fent.
6. setup (hd0) ha nem akarsz másik boot managert telepíteni, ha akarsz akkor a felső hdX,Y akkor installálhatsz pl GAG -ot ha pl van egy BSD-d.
7. quit
8. restart -
gyurman
tag
válasz Xmodule #12241 üzenetére
Meg lehet csinálni, hogy úgy is bootoljon és ne keressen az XP.
1. megoldás: Keresel egy linuxot, vagy valamit amivel tudod szereszteni a boot.ini fájlt. Vigyázz, mert rejtett védett és minden. Megkeresed mi az a partició amire telepítetted és átírod a számát. Valószinú valahol nagy számot látsz pl 3 vagy 2 azt kell kevesbbre írni.
2. megoldás, fogod a feltört xp lemezed, és miután kéri hogy nyomj egy gombot a folytatáshoz, elkezded pár 1-2 másoderces megszakításokkal nyomni az F10-et addig míg meg nem jelenik a nyomjon F2-őt felirat.
Hátradőlsz és várod míg betölt a konzol ott kiválaszthatod a telepített wint, majd bootcfg paranccsal talán find de arra rájösz. kapsz egy bejegyzést a boot.ini-be. Akkor megint keresel egy rendszer amivel azt editálhatod és beírod a végére azokat a paramétereket, mint az eredetinél volt.Ezután kersel egy windowst vagy wine alá letöltesz Registry Workshoppot, és betöltöd a softver és a local user hivet, tudod azok merrre vannak? Abban keresel E:\-t és lecseréled az összeset c:\-re.
Majd újraindít a rendszert és máris megy a win. Jó játék.
-
gyurman
tag
válasz Major Major #12250 üzenetére
S mi az amit ajánlotok DVD-ből Xvidet csinálni?
-
gyurman
tag
válasz vizimi #12251 üzenetére
Másolásvédett DVD másolásához meg ez kell:
DVD lejátszás libdvdcss2[ Szerkesztve ]
-
gyurman
tag
Boot log? /dev/pts
Srácok, létezik olyan megoldás hogy humánusan kilistázza szövegbe azt amit látok induláskor?
Az mc nem nyit semmit CTRL+O-ra.
Amikor indul látom elvesztette a /dev/pts -t és még mást is, de nem tudom elolvasni. Hogyan tudom meg, hogy még mit hagyott el? Pedig csak egy rosszul sikerült újraindítás volt. -
gyurman
tag
válasz dr_strange #12291 üzenetére
Srácok, még mindig hanyadt vágta magát a rendszerem. Már tudom /dev/shm és a /dev/pts képtelen felkapaszkodni a rendszerbe.
Ez mind az etc/init.d/mountdevsubfs.sh -ben van. A hibaüzenetet még mindig nem tudom hogy lehet kiszedni a dmesgből. De induláskor azt írja ki, hogy ezeket nem tudja felcsatolni.Úgy gondolom a virtualbox szerencsétlenség újabb verziója vágta hanyadt a rendszerem.
Sok baj nincs csak csak az udevd induláskor kiírja hogy idegesíti a vboxusers group, és persze nem indul mc-ben ctrl+o-ra a console.
Cannot open master side of pty
hibaüzenetet kapok.Mit tegyek?
Ráadásul a vmware toolbox is elszáll nekem. Valaki tudta installálni kernel halál nélkül? -
gyurman
tag
válasz gyurman #12300 üzenetére
Jólvan srácok. Lett jó kis újratelepítés. Sajnos sok mindent a google alapján csináltam, és jól betojt a rendszerem. Most semmit nem olvastam utána, csak visszamásoltam az userem, és ami beállításokat értettem azoka szerkesztettem, voálá, jobb, mint volt.
Csak rájöttem, érdemes lementeni synaptic-cal azt amit telepítettem.
-
gyurman
tag
Hrrr Cedega! Szedtem egyet, és rögvest indítás után a M$ élményeim jönnek elő. De utáltam azt, azért váltottam. Üzenetet kaptam fizessek ezért a vacakért.
wine vagy playonlinux. A playonlinux ráadásul valahogy fogadja a cedega config fájlokat. Csak nem tom, hogyan lehet olyat szerezni. Valaki tudja?Van még ilyen ami játszós lehet? Van még Cross Over Offices-pro 7.1-em még mikor 1 héten át ingyen lehetett szerezni 1 éves licencet, de azzal sem jutottam sokra. Lehet vele társítani, az nagy előnye, és automatikusan csinál kis üvegeket és abba telepít. Hogy is hívják azt? WINEPREFIX. De azt tudom kézzel is, csak bonyolultabb. Na, ilyen sincs win$ alatt, hogy csinálsz kis üvegcséket progiknak. Már rég óta próbálkoznak, így hordozhatóvá tenni progikat, de csak a wine-nek jött össze.
Szóval van még valami tuti wine vagy hasonló megoldása valakinek? Pl a virtualbox nekem bazi lassú. -
gyurman
tag
válasz floatr #12349 üzenetére
Amúgy nekem sok gondot megoldott a http://wiki.winehq.org/winetricks bár az IE-t installáltam, azt nem kellett volna, mert így a wines progik nem akarnak nyitni sehogy sem internetböngészős ablakot.
Már gondoltam veszek egy xboxot, meg egy jó tv karit, és máris van egy jó játékgépem, csak szerintem elég kevés játék van xboxra. -
gyurman
tag
válasz fradi81 #12360 üzenetére
1. Mintha lenne particiószerkesztő a live cd-n. Talán a system-en belül.
2. Ha routered van, akkor kapcsold be rajta a dhcp-t és autómatikusan van neted. Ha több karid van akkor lehet szórakozni az /etc/network/interfaces -sel. Én csak a statikus kártyát konfigoltam oda.
3. Minden, kivéve a felületet, és a felülethez tartozó progikat. A KDE-set nem ajánlom. Én várom hogy megjelenjen a 4.2 stabil verziója. 4.1 akármit próbáltam de nagyon gagyi és nehezen kezelhető volt. Régen a Gnomet tartottam gagyinak, de már okos ő is.
4. Azt én is szeretném tudni. De szerintem csak erőforrást zabál.
5. Az ubuntu. Próbálkoztam fedoraval, és más gagyikkal. Többségük 1 napot sem bírt. Ubuntu megy, bár most raktam újra. Hiába telepítgettem össze vissza, és mint máshol is, el kell dönteni mit használok, és más nem kell. Érdemes Synapticban mentegetni a kijelöléseket, mert szövegszerkesztővel szerkesztve le lehet szedni amit felrakott.Apropó! Előzmények listáját merre találhatom a Syneptic-nak?
-
gyurman
tag
Játékok, ami nekem tetszenek, és pár link, ami nekem új volt
playdeb
tremulous
playdeb-avagy-hogyan-telepts-knnyedn
Savage 2 - A Tortured Soul
List_of_repositories
http://ubuntu-tweak.com/[ Szerkesztve ]
-
gyurman
tag
Kedves W500!
Valóban nehezen érthető a problémád. Küldenél egy képernyőfotót?
S amúgy a saját gépedre kell telepítened az előírt szoftvert?
S mit ajánl az ottani rendszergazda? Kbubuntu? Vagy mindegy milyen linux, csak KDE legyen rajta? Vagy KDE 4 legyen rajta?
Miért ragaszkodnak ehhez? Ez alá fejlesztetek, vagy ez valahogy központilag managelhető mint a windozok?
Gnomeben is lehet futtatni KDE progikat. Az nem elég nekik? Vagy nézegetik az asztalod?
Én pl már azért le lettem cseszve egy helyen, hogy a lopott MS office helyett open officeben számolgattam.
Szóval azért örülhetsz, hogy tákolhatod kedved szerint a rendszert. Szerintem.
Szerinted rosszul látom? Akár egy sör vagy bor mellett erre már kíváncsi vagyok. -
gyurman
tag
KDE nagy ratyi. Majd talán sok sok hibajavatás után.
Valaki próbálta az új PULSEAUDIO 13-at? Nagyon praktikus, elég sok extra van benne. Már ismeri a hangkártyáim nevét, működik mindig a devicechouser, ha piszkálom deamon.confot, nem kell demonizalni, csak start, elmenti a hangerőszabályzót, emlékszik mi volt az utolsó hangkártya, meg ilyenek.
De van egy jó hibája, önmagát ismétli, és késik a hang a hang a hang.
Meg truutytymmmaaa.Szóval kiváló. Marad a 10-es. Hajrá Jaunty
[ Szerkesztve ]
-
gyurman
tag
válasz pc-user #12431 üzenetére
Én firestartert használok, mert az rögvest átengedi a netet a másik hálókártyára. Meg virtualboxos megosztáshoz is firestarter jó ha nincs routered. CSak akkor lesz net a virtualboxon és helyi hálózat is. Ahoz hogy a firestarter elinduljon induláskor ahoz trükközni kell, de ha érdekel leírom.
Ezt ufw-vel hogy csinálom meg hogy meg legyen osztva a net?Eladom a Awang A9000 telefonom. Érdekel?
-
gyurman
tag
válasz pc-user #12439 üzenetére
DHCP szűrés? Van egy dhcp a beállítás a progiban, de csak akkor kell az, ha megosztod a netet másik hálókarira. S az nem szűrés, hanem dhcpserver3 ad ip-t a vendég gépnek. Persze akkor a dhcpserver3at is telepíteni kell, és konfigolni. Én azt kézzel állítottam és csak azt választom hogy a meglévő beállítások alapján szórjon.
Kérdezz, én már utánajártam a firestarternek, s kipróbáltam egy marék tűzfalat, de az én igényeimnek ez volt a legjobb. Érdemes egy csomót kipróbálni, azt újrainstallálni az egész ubit, mert nekem valamelyik szépen mindent letiltott. Szóval csak 1-et érdemes használni.
-
gyurman
tag
-
gyurman
tag
Skype videó.
Édekes dolgot tapasztalok. Van egy gagyi tv kártyám, amit még nem használtam, szóval nincs beállítva. Meg egy USB webkamera.
A probléma, hogy amns-ben van kamera, de a skype csak a tv kari képét mutatja, hiába világít a kamera. Mit tegyek neki? -
gyurman
tag
Hálózati hiba!
Srácok Ide nagyokosok kellenek!$ sudo /etc/init.d/firestarter stop
[sudo] password for gyurmo:
* Stopping the Firestarter firewall... [ OK ]
$ sudo /etc/init.d/ufw stop
* Stopping firewall: ufw... [ OK ]
$ sudo nmap 81.169.128.191 -p 30720
Starting Nmap 4.62 ( http://nmap.org ) at 2009-01-14 01:27 CET
Interesting ports on hansaserver.de (81.169.128.191):
PORT STATE SERVICE
30720/tcp closed unknownEzt szeretném nyitottnak!
$ sudo iptables -L -n -v
Chain INPUT (policy ACCEPT 3272 packets, 1300K bytes)
pkts bytes target prot opt in out source destination
Chain FORWARD (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes)
pkts bytes target prot opt in out source destination
Chain OUTPUT (policy ACCEPT 3293 packets, 249K bytes)
pkts bytes target prot opt in out source destinationPróbáljátok meg légyszi!
sudo nmap 81.169.128.191 -p 30720
Mert nekem ez a szerver ubuntu 8.1 alatt closed már újratelepítás után is.
Viszont a windowson futó andlinuxon még szűrt. Bár azon is 8.1-van, de ott nem tudtam valamiért kernelt frissíteni. S ott se tűzfal, semmi nincs.
Nektek megy? Ha igen, én mit tegyek, hogy nekem is menjen.
Hálás lennék ha összehoznánk.[ Szerkesztve ]
-
gyurman
tag
válasz Jester01 #12547 üzenetére
És az hogy lehet, hogy ugyanez windowsról andlinuxon ami ugyanúgy ubuntu filtered? Tehát ha áteresztem a tűzfalon direktbe, akkor opened lenne. S fut rajta a játékszerver. Vagyis egyik játék sem csatlakozik ubuntu alol a netre. Persze linuxos játékok. Pl a savage2
Az is wines és linuxos is.
Valakinek sudo nmap 81.169.128.191 -p 30720 parancs filtered lesz?
Végső elkeseredésemben megnézem egy suse alatt. Lehet hogy alapjaiban rossz lenne az ubuntunk? -
gyurman
tag
Érdeklődni szeretnék, hogy ki és mivel játszik ubuntu linux alatt, ami hálózatos?
-
gyurman
tag
http://video.hirado.hu/videok/keszpenz/20080406/keszpenz_080406.wmv
Ezt mi játsza le?
[ Szerkesztve ]
-
gyurman
tag
válasz sh4d0w #12716 üzenetére
Eddig azt hittem, hogy az ubi nem képes neten játékot elindítani.
De megoldódott.
Az MTU-m nagyon alacsony volt.
ifconfig 576-ot írt ki.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=972612
Azt 1500-ra állítottam, mert UPC netem van és úgy tudom ADSL-hez kell kisebb ugye?
S így mennek a hálózaton a játékok. Eddig a savage2 és a Tremolous -sal próbálkoztam.
Tudtok még más hálózati tweaket?[ Szerkesztve ]
-
gyurman
tag
válasz sh4d0w #12716 üzenetére
http://video.hirado.hu/videok/keszpenz/20080406/keszpenz_080406.wmv
videoprobléma: install the win32-codecs packagesajnos ezt a csomagot nem találom. Mi lehet a címe?
amúgy a médialejátszó azt írja ki, hogy MMSH protokolt igényel, ami nincs telepítve.
Az mi és hogy kerül föl? -
gyurman
tag
Skype webcam select
Srácok neketek megy a skypeben a webcam? Én kiválasztom, majd tesztelem, világít a kam és csak futó képet látok. Miért?
Tudtok erre jó angol cikket? Vagy jó magyar is.
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest