Új hozzászólás Aktív témák

• Monsterr

csendes tag

válasz Kean_Sorbo #45488 üzenetére

olyan eszméletlen tuningot nem szeretnék, de egy 4GHz et jó lenne, ha stabilan bírna.
    Most egy E5450 es pörög, de már 3.8GHz nél gondok vannak... 3.6 ig stabil, a hűtés is masszívan 45fok átlagon tartja terhelés alatt. Bár ez C0 steppinges... A Vcore t nem merem 1.35 fölé vinni, lehet itt a gond, de így pedig ez csak 400MHz FSB ig stabil. Az alaplap elméletileg 600MHz ig bírja az FSB -t, bár nem tudom, ez a gyakorlatban előhozható e, mindenesetre ezt a procit nem merem jobban kínozni. Már eljutottunk olyan szintre, hogy a VGA t nem ismerte fel a gép, ez egy elég furcsa jelenség volt.. Driver, minden helyén, mégis úgy viselkedett a win, mintha csak valami alaplapi vga lenne a gépben, DX kezelés sem volt, semmi. De a felbontást engedte állítani. A PCIe fix 100MHz re volt állítva. lehet ez megint csak az alaplap hibája volt.
    Kíváncsi vagyok teszteredményekben hoz e valamit az X-es proci hasonló órajeleken, mint az E5450, ha ugyanaz marad minden, akkor pedig egy próbát megért :) Vagy alap órajelen, ugyanazt, mint az E5450 húzva, ez sem lenne rossz eredmény. És persze ha sikerül vele a 4Ghz, akkor főleg megérte.
    Az E sorozattól kicsit félek, nem tudom, meddig bírják a magas értékeket állandó használat mellet, bízom benne, hogy a xenonnak ez sétagalopp lesz, ha a hűtés tényleg elbírja. A memóriákra vigyázok, 1066osak de pont annyin, vagy az alatt tartom őket.
    Mindenesetre köszönöm a tippet, meglátjuk mi alakul. Tapasztalatot szinte sehol sem találtam erről a prociról, félek, ez nem véletlen. :)

Új hozzászólás Aktív témák