Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
neooen #42075 üzenetére
Ahogy az FSB-t növeled a proci tuningnál az húzza magával a ramot.
PL Host Freqency 333 MHz (proci FSB) akkor System Memory Multiplier 2.40 333X2.40=800MHz
Tehát nagyon konyhanyelven a proci FSB-t megszorzod avval a szorzóval ami a System Memory Multiplier beállításnál van. Így megkapod mennyin megy a ram. Ha túl magas a freki a ramnak, akkor ezt máshogy kell állítani, kisebb szorzóra. (vissza kell osztani) Ezt a Giga biosra írtam. Más gyártóknál előfordul hogy a bios nem a valós órajelet írja.
Tehát egyszerúen
CPU FSB X "ram szorzó" és megkapod mennyin megy a ram.
Nagyon leeccerűsítve, konyha nyelven.A procid steppingje alapján rákeresel mennyi a Tjmax és látod mi az a hőfok amit elbír a gyártó szerint.
Utána a többi rajtad múlik.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest