- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
zsizsef #40399 üzenetére
Próbáltam a memória tuningot freki emeléssel Kingston HyperX Blu 1600 feltoltam 1750-re és 0,2 FPS-t hozott játékokban az időzítést nem próbáltam lejjebb vinni de szerintem az is kevés
Inkább told fel az NB 2400-ra a HT 2200 ( bár nekem 2400 MHz NB az 1,25v ) nem találom azt a linket ahol Thuban procikat tuningoltak és mindenkinek stabilabb volt ha megemelte a HT-t ,sebességbe nem dob de stabilabb -
zsizsef
senior tag
válasz
Gabrikovics #40398 üzenetére
Thuban magos proci esetén, hogy jobb a memória tuningolása? Időzítés csökkentése vagy frekvencia emelése?
Jelenleg cpu:3000MHZ-1,1V (15x200) ; cpu-nb:2200MHz-1,1V; mem:1600MHz-1,65V 9-9-9-24 1T.
Vagy vegyem vissza 1033MHz-ra alacsonyabb időzítéssel?
Köszi! -
Apollo_21
addikt
válasz
Gabrikovics #40396 üzenetére
Köszi, megoldódott a probléma
Nem egy tuningos dbEgy kis toronyszerüség van rajta
Persze a 965Be hűtésem megmaradt anno..de 2200nál nemmegy továbbinkább kihasal a memória miatt valszeg
Mind1...nővéremnek akartam ezt a lap proci párost...mert ez nemmelegedik el..ellenben a mostanival.
Nemgond 2.2megvolt...38 fokos volt terhelés nélkül.
Majd egyszer lesz belőle vmi -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Apollo_21 #40394 üzenetére
A fiu gépében egy 4200+ proci van Asrock N68UC ( 2200 MHz ) én alapfeszen 1,3v ( tényleges fesz 1,28v ) 216*11=2376MHz a RAM ( CPU/6 ) 792 MHz
Azért nem lövöm be magasabra mert akkor feszt kell emelni és nem működik a C'&'Q egy netezős gépnél meg felesleges hogy mindig maxon pörögjön , a másik hogy nehéz belőni a memóriát hogy kihasználja a felső határt hiszen alap 2200-on csak 733 MHz-en megy ha meg 2376 fölé megyek akkor visza kell osztani de akkor meg alacsony a frevencia Pl : 228*11=2508MHz RAM ( CPU/7 ) 716 MHz
Ha tuningolni akarod szerezz egy nagyobb hűtőt én is egy Phenom II X4 965BE hűtővel hűtöm alacsony ventifordulaton -
bigobert
tag
Sziasztok!
Egy Athlon 750k-m van FM2A75pro4-m lapon (+HD7770). Azt hallottam, hogy jobb, ha beállítom fix 4,0GHz-re, mint hogy a turbo tegye ezt magától. Valami a feszeléssel... Nem értek hozzá, de ha valakinek van tapasztalata ezzel a procival, kérem, ossza meg velem
Mekkora fesszel érhető el stabilan ez a teljesítmény? Gyári hűtővel bírja vajon a 4Ghz-t?Van értelme? Planetside 2-ben CPU limitem van nagy csatákban
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Most egy Athlon X2 4000+ (2x2,1Ghz) Brisbane magos procit szeretnék meghajtani.
Lapja egy MSI K9N Neo V2.
Olvastam hogy 1.35 a fesz amit lehet neki adni..efölé szabad menni?
Tehát ebben jártas embert keresnék2.5Ghz körül a cél, talán felette...
Nemtudom mivel veheti fel a versenyt egyáltalán, vagy hogy mennyit fog dobni rajta.
De jelenleg a net és a film is eléggé halottasan fut alatta... -
pucz
senior tag
válasz
garambe #40391 üzenetére
Valahogy Én is így vagyok vele. Gépet már raktam össze, sőt, csinálgatok a mai napig is. De ez valahogy így szakmai nyelven nekem bonyolultnak tűnik. Ha valaki itt lenne, segítene, biztos menne. Amúgy is lehet menne, és lehet csak így első nekifutásra tűnik bonyolultnak.
Egy parasztnyelven elmutogatós, mondós dolognak örülnék. De nem tudom, hogy az "Agyasok" (nem bántó, sértőképp mondom..) mennyire tolerálják az ilyet.
Általában mindig az első hsz-el jönnek, valaki segít, valaki nem. Vegyes..
(Az S3 topik fertelem ilyen szempontból...)Reggel úgy is nekiállunk haverral 2 gépnek, majd akkor átolvasom megint, hátha fog az agyam...
-
garambe
tag
Gondoltam h vmi ilyesmi választ kapok
Elolvastam az elejét meg olvasgatok utánna csak azért igy se olyan tiszta. Én meg ugy vagyok ezzel h mindenre azt mondanám h ehhez nem konyitok akkor semmit se csinálnék hiszen ki az aki alapból konyit vmihez. Gépet se raktam még sose össze de azt most magamnak megcsináltam végülis legű az egész
nem bántásként irom félre ne értse vki. csak szeretném "parasztba" megtudni a módját a dolgoknak
-
pucz
senior tag
válasz
garambe #40389 üzenetére
Le van írva az elején, hogyan kell.
De én inkább nem piszkálom, mert mikor átolvasom, csak felb'sz agyilag, és inkább hagyom a fenébe. Hát igen, rossz tulajdonságom egyike, hogy amihez nem konyítok, belesz'rok. Közbe pedig lehet konyítanék, csak úgy vélem, nekem nem menne...
-
garambe
tag
Sziasztok. A processzoromat szeretnem tuningolni. Amd fx 8320 asus m5a97 evo r2.0 alaplap es scythe ashura huto. Jelenleg minden gyari beallitas mellett megy. Sose tuningoltam meg de szeretnem most a 8350 szintjet hozni vagyis a 4ghz et. Tapom. Chieftec ctg 500. Keres az lenne h mit hogyan kene elkezdenen
-
enemy107
senior tag
OK rendben, én nem ott rontottam el a beállítást, hanem ott, hogy nem használok OC profilt egy lapban sem, mert nekem ne a lap állítsa a feszt automatán, hanem én.
Annyi, hogy legalább a PCI Express frekit állítsátok 100-ra fixen, mert 112-114-ig simán feltolja a lap automatán, ami könnyen kinyírja a VGA-t. -
Ueda
senior tag
válasz
enemy107 #40385 üzenetére
Nekem sima P5KPL-AM lapban ment a Q8200-m 2800 MHz-t azaz 400x7-es értékkel. Ezt a cinebench eredményt is akkor csináltam: [link] Szerintem ott rontottátok el a beállításokat, hogy nem osztottátok vissza a memóriát. Ezért is javasoltam most is, hogy legyen 667-re (FSB: DRAM 1:1) állítva és akkor a memória is elmegy 400-ig lazán. Mondjuk nekem a csipszet G31 nem sokat mond, a gyártó honlapján van feltüntetve, hogy FSB 1600-ig van támogatva a processzor túlhajtása.
-
enemy107
senior tag
Konkrétan ismerem azt a lapot, G31 es chip van rajta. FSB-ben KB 340 -350 et tud, esetleg legjobb sesetben 400-at, kevés fázisú táp ellátással. Egy 8300-át akarunk benne tuningolni, ami alapból 333 (1333) FSB-n megy, ezért látom úgy, hogy elég esélytelen.
Szerintem nem sokat ér, hogy emel 20 (80 MHz) et az FSB-n, és esetleg auto feszen szépen megfőzi magát a lap. Nem volt még rá példa hogy beállított feszekkel ment volna egy stabil tuning. De azért hajrá -
Ueda
senior tag
válasz
metalbos #40378 üzenetére
Lehet tuningolni, a kolléga valószínűleg konkrétan ezt a lapot nem ismeri. A BIOS-ban van Advanced menü és ezen belül is a Jumperfree configuration . Alapbeállításon minden [Auto]-n van. (Nagyobbrészt fejből mondom, elnézést, ha valahol nem pontos a leírásom) . A DRAM Frequency-t [667] -re érdemes állítani, mert a processzoral együtt fog úgyis nőni az értéke. Az AI Overlockingot állítsd [Overlock Profile] módra és tetszés szerint állítsd be a %-ot. Illetve ki kell próbálni, hogy mit bír, tehát első lépésben lehet 5%-is adni, ha jó, akkor lehet tovább növelni. De lehet [Manual] -ra is állítani és akkor számmal adod meg az értéket, pl. 350, mert az alap az 333.
-
törölt tag
válasz
spyro1411 #40377 üzenetére
Üdv
Ez teljesen normális jelenség, élettartalma nem fog csökkenniMost ha nincs terhelve a processzor, minek járassa maximálisan az órajelet?
16x szorzó a legkisebb ami van nálam, és mikor nem terhelem 1.6Ghz-en megy a processzor. Tehát energiát spórol meg. Viszont mikor terhelem, felugrik egyből a maximális órajelre.
Ez általában így szokott működni -
metalbos
csendes tag
Üdv. Lenne egy asus P5KPL-am epu alaplapom egy e8300 procival ! huzni szeretném a procit, hogyan csináljam !
Meg a ramokat is huzni szeretném DDR2 !
-
spyro1411
tag
Sziasztok!
Sikerült egy kicsit megemelni a CPUm órajelét, csak az vele a gondom, hogy mindig ilyen spórolós módba vált vissza, amikor éppen semmi komolyabb dolgot nem csinálok. Ez engem egy kicsit zavar, szerintem csökken így a CPU élettartama is.
Játék közben az órajel kb.: 4,3GHz, viszont ha netezek visszaesik 1,6GHz ra. Ezt nem lehet valahogy kikapcsolni? Nem csökkenti az élettartamot? (terhelés alatt max 70 fokos (nyári melegekben))
Egy i5 2500K prociról van szó. -
törölt tag
válasz
enemy107 #40374 üzenetére
A proci most már tuti fsb wallos, ugyanúgy vége van 520 körül itt is, meg az X48ba is ott volt vége. Meg persze órajelben is a vége fele van, de az fsb wall előbb megfogja. Talán validra egy 4.7 GHz összejönne, benchre meg fel tudom majd tenni 4.5-re. De 24/7 ez a 4 GHz mehet csak.
Amúgy 1.32V-on van most, most lett stabil, mert előtte fél óra net után kifagyott. Gondoltam, hogy más lapba más feszt fog kérni, meg itt nincs Loadline Calibration se. Prime stabilnak valószínű még kérni fog kicsit, de az 1.36V viden belül marad szóval egész jó. De azért nem kiemelkedő, meg még talán átlagon alulinak is mondható.
Ha régen 1.47 körül kért a 4.5 GHz-hez akkor most majd 1.52-vel fog majd csak lemenni a bench? Az úgy mondjuk elég cudar, bár azt a negyed órát kibírja, de azt már csak vízzel próbálom ki, vagy meglátom milyen léget sikerül eszkábálni.Amúgy milyen értékekre volnátok kíváncsiak? Én Winrar, Cine, meg Aida memória sebességtesztet szoktam csak. Esetleg érdemes az Aida teljes sebességteszt, meg a SuperPI meg ilyenek? Sose mértem még ezekkel. Vagy 3Dmark? És abból melyik évet kell tolni? Mert mindegyik más pontszámot ad ha jól rémlik.
-
törölt tag
Nah, közben csesztettem kicsit, a jumpereléssel tényleg ki lehet küszöbölni ezeket a post kép behalásokat. Már ahogy, mert volt mikor csak másodjára jött helyre tőle. Szóval elkezdtem húzni, de 533-on a francért se akar életre kelni, kicsit jobban is odafeszeltem persze azért nem ökör módon, de semmi javulás, kicsit se. Ahogy megjelenik a Win logó egyből kékhalál. Ez ugye már nem a bios bug, mert a post képen túljut és nem ott indul újra. Szerintem ez ennyit tud. Aztán elkezdtem visszafele, 510-en sikerült életre kelteni még szintén, de mondom nem szórakozok vele, mert az 533 úgy is esélytelen, akkor valahol 515-520 körül lesz a vége ahol meg lehet fogni. Pont mint az X48-nál. Ez azért elég gyanús. Akkor ez proci FSB wall? Adtam a procinak is, de nem javult.
Szóval akkor megfogom 500-on aztán adok neki 8-as szorzóval 4 GHz-et, szép kerek jó számok és egész jó feszeken is tartja elvileg X48-ba 1.27V-tal ment, de 4.2 már 1.36, 4.5 már 1.46.Jah, hát ha elsőre így viselkedik akkor az ember kapásból tudja mi a baj, hogy hol van a korlát, de mikor ugyanarra a beállításra százféleképp reagál és se feszemelésre, se órajelcsökkentésre nem javul, meg csinál mindent össze-vissza ez valami katasztrófa mennyire bezavar.
Most akkor megpróbálom belőni a 4 GHz-et. -
törölt tag
válasz
enemy107 #40371 üzenetére
533-on is volt, ott se szólalt meg. Azt hittem az már sok neki. De nem, mert 510-en is ugyan az, utána meg 500-on is, ahol meg jó volt. Én is szeretem amúgy így állítani az FSB-t -533- mert abból szoroz/oszt ki könnyen a gép. De hát ennek ez is mindegy.
Szóval akkor legyen egy jumperzárás és akkor elvileg ha beállítok elsőre mindent akkor most mennie kellene újra. Kezdek kicsit belefáradni. Lehet majd csak később próbálom meg, mert közben más dolgom is van a gépen és állandóan abba kell hagynom.A ram 2.2V-on megy, mert a Geilnek ez egy energiatemető szörnye. Gyárilag 2.2V-2.4V a feszértéke.
-
enemy107
senior tag
válasz
#90933760 #40370 üzenetére
Ezt ismerem, ez szerintem viszont az F11c biostól van, elég hamar behülyül. Én nem szeretek biost cserélgetni, nem is szoktam, nem is ajánlom, ha nem muszály, Nekem eddig stabilitás terén az F7 es volt a legjobb, azt heletett állítgatni folyamatosan. Ennél 3-4 állítás után általában reset, vagy F7 betöltés szokott lenni. Ne 510-re tedd, hanem 533--ra próbából, az olyan szép referencia. Pont 1066 a ramoknak is. RAM fesszel vigyázz, mert ha egy kicsivel is több kapásból nem jó, kifagy, vagy hibázik.
-
törölt tag
Ez most elég érdekes, mert feltoltam 510-re az FSB-t és kezdődik elölről. Ugyanúgy meghal. Emeltem kicsit északit, emeltem kicsit procit, emeltem kicsit Termination-t, felváltva is és ugyanúgy kihal. Még a ramnak is adtam kicsit. Visszarakom megint ahogy az előbb, és most meg már megint nem megy 500-on, az előbb meg pár percig a Prime is stabil volt. Végig Turbon ment.
Na most akkor mi van. Kezdem unni az ilyen hülyeségeit.Ja amúgy türelmes vagyok ám ilyenekkel, szeretek pöcsölni a beállításokkal, de mikor látom hogy valami abnormális és nem úgy működik ahogy kéne és teljesen..... Szóval ilyen mint ez. Na akkor fel tud idegesíteni. Az X48-ammal olyan szépen frankón tudtam kicentizni az FSB-t, ez meg minden másodpercben másképp reagál.
-
enemy107
senior tag
válasz
#90933760 #40368 üzenetére
Tapasztalat csak, standard ram beállítással még egy Giga lapot sem tudtam normálisan megjáratni. Az időzítéseket állítod a performance-el is, csak úgy a lap állítja auton be a ramokhoz. Viszont ha manualra rakod, akkor be kellene állítana a szokásos 5-5-5-15 mellett azt a zsák másik időzítést is ami még ott van a biosban. Ahhoz viszont talán az extreme tuningos fórumtársak értenek. Normal beállításon szerintem az lehet a gond, hogy a magas FSB miatt a ram lemarad a procitól. És amennyit én értek hozzá, a RAM a Random Acces Memory,(írható memória) konyhanyelven a proci munka területe, tehát ha lassabb az elég gáz
-
törölt tag
válasz
laca000 #40367 üzenetére
A kolléga külön mondta, hogy Turbora tegyem, ő valamit tud ami erre magyarázatot ad. Mert egyébként én is ezért raktam Standardra, mert a Turbotól miért lenne stabilabb.
Majd jön és elárulja, de egyébként a tuningkirályt is megkérdeztem hogy ő erről mi tud. Majd meglátjuk. -
-
törölt tag
válasz
laca000 #40365 üzenetére
Arra igen kicsi esély van, ugyanis szinte minden alkalommal visszaállt alapra, vagy nekem kellett resetelni ami megtörtént a mai nap kb. 30x és ennyiszer nem üthettem félre. Meg azért még látom mit írogatok át. Egyébként minden alapon van, csak az északi kapott +0.2V-ot.
-
törölt tag
válasz
enemy107 #40362 üzenetére
Nem csináltam semmi egyebet az előző beállításaimhoz képest, csak Turbora raktam és már egy perce megy a Prime. Le is állítom, mert ez most fasza. A Winrar felugrott 400 ponttal és a memória olvasás is egy ezressel nőtt.
Na, ennek valahogy így kell működnie. Akkor most leteszek mindent alapfeszre, hátha ott is megbírja. Akkor mehet tovább is, apránként bepróbálom az 533-at.Egyébként valami magyarázat arra, hogy Standardon hulla volt, Turbon meg száll és stabil? Én az X48-on is Standardon használtam mindig.
-
MasterHUn
senior tag
válasz
enemy107 #40362 üzenetére
húúú ezt a processzor állítgatásos históriát végigolvastam... ennyit szenvedni egy procival
isten tudja még át is érzem valahol.
én anno egy ASUS P5B deluxe lapban huztam egy Celeron E1200-őt 1.6ról 4.2ig! ugy hogy csak fsbvel és a szorzóval jácottam! semmi fesz emelgetés semmi ilyesmi és 4.2őn stabilan ment. 4.5ön kékhalállal indított
aztán beszereztem egy E6700 és onnantól kezdve abbahagytam a tuningot
sok sikert a további tuningokhoz
Baltoafarkas kollegának szólt
-
enemy107
senior tag
-
törölt tag
válasz
laca000 #40359 üzenetére
Nem egy csúcs hűtése van az igaz, de a töltőképnél már kidöglik, a borda még átmelegedni se tud. De már a post képnél. Esélye nincs felmelegedni se. És még marha sok feszt nem is kap ráadásul. Nem stabil netezés közbe se, pedig ott terhelve sincs, egyáltalán nem stabil. És nem meleg.
Én nem procit akarok húzni, hanem rájönni hogy az 500-as FSB miért nem stabil. A proci az alapon van 3 GHz, a 6x szorzóval.
Ramot turbóra? Hmm... 1:1 az nincs, 2x szorzó van talán az felel meg az 1:1-nek? s478-nál volt 1:1. -
enemy107
senior tag
válasz
#90933760 #40358 üzenetére
Hát jah, na most ennek azért örülök, mert nekem is pont ilyen lapom van, de nem használtam még nagy FSB-s procival. Előző tulaj egy Q9550-et hajtott benne 470-es FSB-n. Ennyit tudok.
Mondom próbáld ki, hogy csak Vcore-t állítgatsz. Az összes többi normal. Ha a proci max szorzón van, akkor 4 Ghz felett elkezdi kérni a feszt keményen.Jah és a ramokat, ne standard-on próbáld, hanem turbo beállításon, 1:1 arányban.
-
törölt tag
válasz
enemy107 #40357 üzenetére
Giga P45-DS3R
E8400 E0
Geil Ultra Plus 1066 CL5Nem egy csúcslap ami ugye a hűtésen, a raid, a sata, a CF stb. képességeiben nyilvánul meg, de ettől még P45 és a tápellátása sincs lespórolva elmebeteg módon. Ehhez képest majdnem nulla amit fel tud mutatni. Előtte az X48-DQ6 az alapon vitte 500-as FSBvel a procit és egész stabil is volt, simán használható. Órás Prime-hoz kellett emelni, de akkor is +0.2V. Még írtam ide is, hogy megfutotta az 515-öt is, de azt már csak +0.35V-tal talán és nem volt értelme, az volt a lap vége. Ehhez képest ez a P45 nulla....
-
törölt tag
válasz
laca000 #40351 üzenetére
Majd lassan lesz pénzem és veszek normálisat is, de ez kicsit rosszul esett, hogy a hőn áhított P45 egy talicska gané. Legalábbis ez. Nem gondoltam volna, hogy ilyen rosszul fut meg. Azt látom, hogy az északi alatt nem a gyári lapka paszta van hanem már kencés, szóval hozzá lett nyúlva.
Ezt vagy valaki jól megtépte és ezzel jutalmaz, vagy alapból ilyen rossz. De azt meg kétlem.
A korábbi gazdát még megkérdezni se lehet, mert egy boltostól vettem, őhozzá is úgy került. Alapon meg ugye stabil, szóval működik. -
enemy107
senior tag
válasz
#90933760 #40350 üzenetére
F11e nem ismerem, de F11c-t használok én is. Csinálj neki időnként egy F7-es alap beállítás betöltést, össze tud kavarodni kicsit. De úgy hogy mentsd is el, és indítsd el a rendszert is alap beállításokkal. Utána mehet tovább. Próbálj minden feszt normalra, és csak Vcore-t adj neki, illetve a ramok feszét fixáld. Lehet a proci nem tud többet.
laca000: Ez a szépsége a tuningnak. Erről szól.
-
törölt tag
válasz
enemy107 #40349 üzenetére
A legújabb az F11e amúgy, akkor tegyem fel azt? Mert most visszavarázsoltam az F10-et.
Viszont van egy kis bibi, mert 500-on elindul végre, lehet netezni de a Youtube már beszaggat, Prime pedig azonnal leállítja a második magot. Északi kapott +0.26V-ot, mert ha kevesebbet adok akkor töltőképnél kékhalál. Adtam neki +0.3V-ot arra viszont nem javul semmi pozitívat, ugyanúgy Prime kidobja a második magot. Ha adok a procinak meg a Termination-nek is feszt akkor meg már a post képnél újraindul. Mi van ezzel?
Nem hiszem el, hogy az agyonhájpolt P45 ennyire moslék értékeket tudjon, ennél az X48 ezerszer jobb volt. Kétmagos proci meg két ram ráadásul, még terhelést se kap igazán. Mi van ezzel, ezt valaki már meggyilkolta előttem? -
törölt tag
válasz
#90933760 #40347 üzenetére
Próbáltam kicsit emelni a Termination-ön ahogy írtátok korábban, ehhez igazítottam a Reference értéket is, sőt még a PLL-nek is adtam picit, de semmi javulás. Aztán visszább is vettem, mert mondtátok eléggé érzékeny és a túlfeszeléstől is instabil lehet, de semmi javulás. Próbáltam csak a Termination-nek adni kicsit, meg kicsit többet is. Semmi. Mindezt 525 FSB mellet. Az X48 lapba se tudta, akkor vagy a proci nem bírja az FSB-t vagy én állítok még mindig rosszul valamit itt. A ramokat próbáltam 2.0D és 2.0B értékkel is, a MCH latch izé Auto.
Északinak +0.2V-ot adtam, hiába adtam +0.3V-ot nem lett jobb. Ha +0.1V-ot adtam akkor viszont meg se mukkant.Aztán ki akartam próbálni 500-on, mivel azt tudta az X48-ba is a proci tehát itt is tudnia kell, ha nem akkor én állítok rosszul valamit.
Csak közben történt egy kis baleset, a postkép után kijött egy teljes képernyős WARNING! Main BIOS Checksum Error és elkezdett dolgozni valamit majd ment tovább. És azóta az eddig fent lévő F10 BIOS helyett most F11c van. Ezek szerint a második chipen lévő BIOS amit visszaállított az más volt? Én azt hittem az is frissül a @Bios progival. X48-nál biztos, hogy így volt. Most akkor vissza kéne varázsolni az F10-et, mert az a legfrissebb stabil, amivel most megy F11c az egy béta ráadásul nem is a legújabb. De ha mindig visszarakja ezt a bétát akkor agyhalált kapok, hogy lehet azt kiölni a második chipből? Vagy mi van ilyenkor? -
törölt tag
Na szóval itt vagyok az E8400 E0 és a P45-DS3R lapocskával. Gyári hűtés van sok ventivel, úgyhogy nem erőltetem, csak próbálgatom a kicsikét.
Kezdtem azzal, hogy 533x6. Ramok alapon mennek. Semmihez se nyúltam, minden fesz alapon. Értelem szerűen meg se mukkan. Északi kap +0.2V-ot, elindul és post kép újraindul majdnem egyből. Kap +0.3V-ot, postkép megáll villogó kurzorcsíkkal. Nem erőltettem, visszavettem +0.2V-ra és 525 FSB, Win töltőcsíknál kékhalál. 515 FSB és bejön az asztal, kékhalál. Majd levettem 500-ra, bejött az asztal és kicsit később kékhalál.
Tehát akkor minek kéne feszt adni? Mert jó lesz ez szerintem az 533 is összejön, csak én ennyi beállításon nem igazodok el. Az X48-as lapomba volt FSB fesz állítási lehetőség, gondolom az kéne. De itt az melyik?
A proci ugye alapon megy, azzal most nem foglalkozok. -
MasterHUn
senior tag
ÜDV! valaki tudna adni egy linket (ha van ien) ahol HD 6770 et tuningoltak a prohardveres kollegák (toplista féleség)
mert ennyit sikerül kihúzzak a vidikarimból
-
bigobert
tag
válasz
Rypejakten #40344 üzenetére
A gyári hűtő bírja, ha fixen 4,0Ghz-en fut a proci?
Ha a szorzót beállítom, a feszültséget tudja majd a bios, mert én nem!
-
bigobert
tag
Sziasztok!
Az X4 750k procim állítólag 3,4-ről felhúzza magát 4,0GHz-re terhelés alatt. Hol tudom megnézni, hogy ezt tényleg csinálja-e, illetve, hol van ez beállítva? Nem szeretném parlagon hagyni a potenciált
Köszi!
-
törölt tag
válasz
#90933760 #40341 üzenetére
Közben utána érdeklődtem és elvileg 25600 és 19200 MB/s. Most már csak az a kérdés, hogy ezt meddig lehet húzni, mert én 7.2-re szeretném, hogy a triple channel 1600 ramok sávszéle ki legyen használva. Ahhoz pedig a procinak 50%, az alaplapnak meg 25%-kal kell többet produkálnia QPI terén.
-
törölt tag
Nehalemnél van a QPI. Ez 4.8 illetve 6.4 GT/s. Na engem az érdekelne, hogy ez mekkora MB/s?
-
enemy107
senior tag
Kis segítség kell. Havernak a gépét kellene kicsit tuningolni, viszont AMD, amit annyira nem vágok.
AMD Phenom II X4 955 BE-em (C3 stepping), egy Gigabyte GA MA770-DS3 rev2.0-ban csücsül , 3 Gb Kingston DDR II 800 (KVR800D2N5), Gigabyte HD 5670 512 GDDR5 . CM Hyper TX2, de egy TX3 venti van rajta, mert a régi megadta magát. CM Elite házban van a gép, elől egy 12-es, hátul szintén 12-es ventik vannak. Chieftech 350-es táp.
Jelenleg 18,5x200-on megy a proci, HT van még lefixálva 1 Ghz-re.Vid-et nem tudok még most, feszeket majd beállítom, a kérdés hogy minek mennyit maximum? Mit lehet ebből a konfigból kihozni 24/7-re?
-
törölt tag
Esetleg valaki elmagyarázná az Intel lelki világát? AMDnél van az L3/NB/IMC órajel ami alapból 2000 MHz és ezt szokás 2500-2600-ra húzni, bikábbakon 2800-3000. Ez ugye tulajdonképp a kommunikációs csatorna a proci, memvezérlő, ram között.
Intelnél ilyet látok, hogy DMI meg QPI. Gondolom ezek ugyan azt a célt szolgálják. De ezek mennyit mennek órajelben és ezeket is lehet húzni? Mert csak GT/s értéket látok, de ez nekem magas.
-
Gtaati
őstag
Helló! Érdeklődni szeretnék, hogy asus p8z77-m alaplap 3570k 4,5 4,8ghz körüli tuninghoz milyen alaplapi bios beállításokat tudnátok ajánlani? Gondolok itt a cpu táprészére stb! Köszönöm!
-
Vigilante
őstag
válasz
RetepNyaraB #40332 üzenetére
Crysis 3-at tolom LOW-on, hogy minél több FPS-em legyen, hát mind a 4 mag fullon a 3570K-n hiába a 4,4GHz. Irgalmatlanul CPU igényes az a game, főleg multiba.
-
banánttészta
tag
Hát én azt hittem 1920x1080< kell az 2/3/4gen. i5/i7 xD
-
válasz
banánttészta #40333 üzenetére
Olvass utána. Kisebb felbontáson nem limitál a VGA, tehát ott derül ki a processzorok ereje. Ez nem jelent sokat, tesztekben szokták így összehasonlítani a procikat. A lényeg mit írtam, a multin van. Ha játszol BF3-at 64-es pályákkal, az simán megeszi a quadot, még húzva is. Ha nincs ilyen, akkor C3 is jó lesz high keverék beálítással. Pont.
-
banánttészta
tag
válasz
RetepNyaraB #40332 üzenetére
Akkor most ez ,hogy is van kisebb felbontáson gyérebben teljesít mint FHD-n????? xD
-
válasz
banánttészta #40330 üzenetére
A C3 sokkal komolyabb dolgokat is megesz tízóraira, ha ultrán tolod. FullHD-nál kisebb felbontáson ki fog lógni a bele a quadnak is, nem csak a VGA-nak. Sandy i5-ből viszont csak a 2500K ami egyértelműen durván erősebb, de játékok alatt ez nem feltétlenül látszik (a VGA limit okán), csak ha nagypályás multiplayert tolsz. Ott aztán erősen kiderül.
-
Ueda
senior tag
válasz
banánttészta #40330 üzenetére
Itt van egy összehasonlító oldal, te magad is ki tudod választani a procikat.
Q9650 vs. i5 2400
Ez alapján én is úgy látom nincs olyan nagy különbség.
Másrészt valóban elég nagy a gyorsítótár a 775-ös procikban, de ez azért van, mert régebben lassabb volt a rendszermemória (DDR2) elérése és ezt kompenzálták a nagyobb cache memóriával, plusz a memóriavezérlő még külön chipszett (az alaplapon) része volt.
Az újabb prociknál a memóriavezérlő be van építve a processzorba (direktebb, közvetlenebb elérés), plusz a memória (DDR3) sávszélessége is nőtt, ezért elegendő fele akkora gyorsítótár is. -
törölt tag
válasz
banánttészta #40328 üzenetére
A Q9650-et meg a Q9450-et ha el tudod adni az olyan 50 pénz. Csak épp eléggé eladhatatlan cuccok, nem valami fasza erre bízni a dolgot.
A ramokat is el kéne adni, abból tudsz venni simán DDR3-at helyette, az 50-ből meg kijön a Sandy i5 meg a lap hozzá.
Az SSD meg a vinyó az igen jó kérdés, az egy újabb 40k körülbelül. A proci hűtés meg más tészta, de arra elég egy 4-5 ezres cucc is, hacsak nem K-t veszel.Az i5 meg jóval erősebb. A gyorstár nagyon nem számít, mert nem az a szűk keresztmetszet, nem azon múlik. Ez régen volt így max.
Nem tudok mit mondani, nézd meg hogy meddig lehet húzni abban a lapban a procit aztán meglátni elég-e. Ha nem akkor meg vagy veszel egy normális alaplapot alá, vagy cserélsz komplett konfigot. -
banánttészta
tag
válasz
banánttészta #40327 üzenetére
Az van most (Q9450) azt eladnám meg hát ez a kártya nem rég lett véve ez jó lenne de a kártya nélkülki venné meg annyiért a gépet ,hogy én i5 öt vegyek... + mondom kell HDD mondjuk ha a 2 őt eladnám... de hát jó lesz ez a Q9650 gondolom azért egy 2.gen I5 se fénnyévekkel jobb vagy igen? Végül is gyorsítótárban az enyém veri az i5 öt
-
banánttészta
tag
válasz
banánttészta #40325 üzenetére
Jobb lett volna azért ha Qx9770-nézem az a 775 foglalat "Falkavezére" csak neki Q9650-je van de mind1 ingyenbe van szoal ő neki meg lesz Ivy-je
-
törölt tag
A proci jó, a vga jó. Jó ez a rendszer csak épp egy fospumpa alaplapba van. De ha a proci jó darab akkor megfutja a 4 GHz-et minimális feszemeléssel és nem lesz gáz az alaplap se annyira. Mondjuk a 450-es FSB akkor is igen kérdéses, főleg hogy most látom 4 darab ram van benne. Ki kell próbálni hogy mit reagál. De eléggé esélytelennek tűnik. Egy alaplap csere jót tenne neki mindenképp, meg valami normális fet hűtéssel rendelkező.
Nem gondolkozol az eladásán? Egy kis pénz hozzáadásával egy Sandy i5 kijönne. És mi van a Q9450-nel, azt nem kapod meg? Az is lóvé ha el tudod adni.
-
banánttészta
tag
Egyébként igen pontosan ugyanez az alaplapom...és ez a léghűtés kb mennyivel hatékonyabbb a H70-nél? No meg ár/teljesítményben ez a legjobb lég?
-
banánttészta
tag
válasz
#90933760 #40323 üzenetére
Köszi! A linket is! Ezek szerint röviden tömören te nem húznád 4Ghz-ig a a Q9650-et és a vízhűtés ennél a lapnál egyáltalán nem nyerő! Váltanék én 2/3 -dik genereációs i5-re de oda zsé is kéne
Úgyhogy ingyen kapom gondolom manapság még azért nem olyan rosz az a Q9650? Vagy Igen? No meg szerintetek nyerő,hogy egy ilyen GTx 580-nal lesz? Szerintetek fog menni Minden Ultrán 1440x900-ban ami eddig játék megjelent? Főleg a Crysis 3? -
törölt tag
Mindenképp Q9650 legyen. Ezek eleve válogatott procik, jobb eredményt futottak, ezért kerültek a csúcsra. Persze ez nem teljesen biztos, hogy mindig így van, de általában. A másik, hogy a Q9650 az E0 steppinges, a Q9450 meg csak C0 vagy C1.
A harmadik szempont, hogy nagyobb a szorzód, tehát tovább húzhatod. A négymagos procik nem egy FSB bajnokok általában, kipusztul alóluk a lap, az X38 meg főleg, mert nem egy FSB tuningbajnok. A Q9650-nel 450-es FSB-vel éred el a kívánt 4 GHz-edet, már ez is elég kétséges de azért lehet. A Q9450-nel meg 500-as FSB kéne hozzá, ami hogy is mondjam kb. lehetetlen.A Q9650 és a 3 GHz-re húzott Q9450 közül a Q9450 lesz a gyorsabb, mert kicsit magasabb FSBvel dolgozik, mivel csak azzal húzhatod. Nagyobb lesz a kommunikációs sebesség a ramokkal. De mondjuk ezt nem nagyon fogod észrevenni játék alatt, más programokban is alig, ez inkább benchmark élvezet.
A VRM pedig a teljes feszrészleg, amiben nagyon sok alkatrész benne van. Ebből a legmelegebb a FET amit hűteni kell. Nem érdemes komolyabban magyarázgatni, a lényege amit tudni kell az ennyi. [link]
Annyira azért nem döglenek meg ezek olyan könnyen, ha nem kell sok fesz a procinak akkor jók borda nélkül is, de venti, vagyis légmozgás mindenképp kell nekik.
[link] Ez a te alaplapod? Jól látom, hogy ráadásul állnak a fetek, még csak nem is fekszenek? Akkor még a nyák, meg ab enne lévő rézréteg pozitív hűtési segítsége sincs. Érdekes lesz ez. És ha jól látom kőkemény 4 fázissal áldotta meg a sors. Reménykedj benne, hogy nem fog a proci sok feszt kérni a 4 GHz-hez....Amúgy meg nem nagyon döglenek meg a tuningtól a procik, az alaplapok szokása inkább. Ha nem kap elmebeteg feszt, meg nem melegszik szarrá akkor nincs miről beszélni. Én meg inkább mondanám az 1.45V feletti értéket veszélyesnek, mint 1.38V-ot. Az is sok-sok idő után és akkor se egyből, hanem fokozatosan, úgyhogy nem para, nálad meg főleg nem. Ilyen alaplappal nem érdemes a Vid max fölé menni ami meg 1.36V.
Ez a füst kiszáll a prociból időszak már rég eltűnt. -
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40321 üzenetére
Scythe Ashura - nem csak az ipon létezik.
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40315 üzenetére
Ez amit linkeltem jó lehet, és szerintem egy jó árat megtudnál vele beszélni, főleg, hogy március eleje ül rajta!
-
banánttészta
tag
És nem fog rövidülni a tuningtól a procim élettartama no meg hogy játszadozzak a feszültséggel mennyire emeljem?
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40317 üzenetére
lazán.
-
banánttészta
tag
válasz
Rypejakten #40316 üzenetére
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40315 üzenetére
nem kell nagyon komoly léghűtés. Scythe Ashura 13k, és tökéletesen lehűti a procit.
-
Vigilante
őstag
válasz
Rypejakten #40313 üzenetére
Max olyan tuninghoz jó lehet, ahol nem kell még semmi feszt emelni!
Mert akkor még nem fognak szignifikánsan nőni a maghőfokok!
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40312 üzenetére
alapórajelen valszeg elbírja, de tuninghoz kevés.
-
banánttészta
tag
válasz
Rypejakten #40311 üzenetére
és addig amíg gyűjtök errre a komoly vízhűtésre akkor szerinted is hatásosan hűteni fogja a Q9450 gyári hűtője a Q9650-et alapórajelen?
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40310 üzenetére
nem akarlak elrettenteni tőle. most úgy tűnik, hogy a komplett vizek ellen vagyok - nem, csak a szimplaradisokat vetem meg.
vagy told ki a kereted 30k körülire, és vegyél egy H100i-t, vagy maradj a léghűtésnél. -
banánttészta
tag
válasz
Rypejakten #40309 üzenetére
hoppá akkor vízhűtés felejtős?
-
-
banánttészta
tag
válasz
banánttészta #40307 üzenetére
de miért lenne minden forró? az vízhűtés
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40304 üzenetére
Kisebb felbontáson, több munkája akad a procinak.
Rypejakten: Azért ez enyhe túlzás!
Több FPS-e tuti nem lesz max ugyan annyi egy CPU igényes game-nél! De pl egy Metro 2033-nál, ami piszok GPU igényes, nyer bőven FPS-t az 1440x900-as felbontással a full HD-hoz képest. Azért ilyeneket ne állítsunk már!
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40304 üzenetére
nem ram, hanem VRM. picit más a kettő.
azért, mert alacsony a felbontás. minél alacsonyabb a felbontás, annál erősebb cpu kell az adott kártyához, hogy ne limitálja, ergo ne hagyjon fps-t a kártyában.
biztos vagyok benne, hogy fullhd-ban több fps-t hoznál össze ezzel a kombóval, mint 1440*900-ban.
-
banánttészta
tag
válasz
Rypejakten #40302 üzenetére
Miért lennének 70 fokosak meg tűz forró ramjaim?? Lesz Hydro H70!!
Hát miért ne tudná egyáltalán mi az a kihajtás? Ultrán lesz minden élsimítás már hogyne tudná kihajtani ez kicsi felbontás... -
banánttészta
tag
Ez így jól hangzik?
Milyennek látjátok a konfigot?
Hál Istennek csak az SSD + a Vinyó kell már (No meg ismerősöm Ivire vált így megkapom a Q9650-et teljesen ingyen)
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40301 üzenetére
aha, így lesz csini 70 fokos északi hidad meg tűzforró VRM-jeid.
ezen a felbontáson meg nem tudja a Q9650 sem kihajtani az 580-at.
-
banánttészta
tag
válasz
Rypejakten #40300 üzenetére
Én azt hallottam a víz még azért is jó mert a meleg levegő nem áramlik az alaplapra meg a ramokra ami pl léghűtésnél ki jön....és mármint mondtam TuDOM ,hogy van ennél jobban lég ami megéri de kiszeretném próbálni a vizet mert nekem még sosem volt és hát na egyszer élünk
Egyébként ilyen felbontáshoz lesz: 1440x900 legalább minden megy majd Ultrán
+ jó is mert Zotacom AMP-m van ami 815Mhz-es Gpu nem 772Mhz
Így szerintetek jó lesz:
-Hp w 4600 Workstation
-Q9650+ Hydro H70 4Ghz-ig
-GTx 580 Zotac AMP 815Mhz Gpu 4100Mhz Ramok
-8GB DDR2 (4x2GB)
-Be Quiet 550W
-SSD az vagy 120GB Kingxton vagy ADATA 128GB (lesz)
-1TB Barracuda vinyó (lesz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 3 3200G processzor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged