Hirdetés
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
balazs0102 #22797 üzenetére
csak azért linkeltem, merthogy az egész cikk az "FSB"vel keződik
kérdezz nyugodtan.
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, adott egy abszolút antituning lap. (Abit IL9 PRO) Biosban semmi beállítási lehetőség.
Egy ilyen lapban lehet valamilyen módon húzni a procit? Pl Win alól? -
balazs0102
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
balazs0102 #22795 üzenetére
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Andrew Greg #22793 üzenetére
vedd vissza alapra és kiderül
-
Andrew Greg
tag
Nagy gondba kerültem...
Elkezdtem játszogatni és szétesik 20-30perc játék után a kép a játékba majd kidob, utána az egész rendszer összeomlik újrainditom és minden helyre áll...
Ez most a tuning miatt van ?? vagy ez minek köszönhető ??
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
balazs0102 #22791 üzenetére
ha meg BE, akkor mégjobban nincs értelme...
"régen" ugye intelnél, magasabb FSB kisebb cpu szorzo jobb teljesítményt adott azonos orajelen, mint nagyobb szorzo, kisebb FSB.
de az AMDnél már nagyon régen megszűnt
-
balazs0102
senior tag
válasz
darál0w #22789 üzenetére
Mivel BE a proci akkor semmi értelme nincs?
Hazamegyek még próbálom kicsit rántani a cpu-t ugy 4000-ig, ha azt bírja akkor áttérek az NB-re. ref. órajelet pedi hagyom, ha ugysincs semmi értelme.
Memóriával meg akkor legalább nem kell szórakoznom, mert ha a ref órajel marad akkor simán marad 8as szeorzóval 1600as a ram meg a gyári időzítéssel, ami működő párosítás. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
balazs0102 #22774 üzenetére
és annak mi értelme?
itt már régen nem ugy működik, mint intelnél régebben...attol, h magasabb az "FSB" nem lesz jobb a telejsítmény
2 dolog lehet most így hirtelen a kékhalál oka.
1. nem bírja a lapod a "magas" ref clockot.
2. az adott ramszorzot nem csipázza.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
KerteszP89 #22773 üzenetére
2 dolog kell még.
táp.
és VID.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Andrew Greg #22772 üzenetére
cpu fesz fel. és szorzo fel.
-
válasz
///Krisz\\\ #22785 üzenetére
Nem lesz baja, max, ha nagyon lecsökkented, instabil lesz.
-
///Krisz\\\
senior tag
szeretném egy kicsit csökkenteni a proci feszt és az lenne a kérdésem, hogy el lehet-e ezzel rontani a procit illetve mire számítsak ha túl kevés feszt adok neki?
-
válasz
Mika1227 #22783 üzenetére
Alapvetően először azt célszerű kideríteni, hogy mit megy a lapod FSB-ben, és, hogy ezt bírják-e a RAM-ok. Mivel 800-asok, ha jól látom, elképzelhető, hogy némi plusz feszt igényelnének 800MHz fölött. Szal első körön vedd visszább a CPU szorzóját, RAM-okat rakd 1:1-be, és nézd meg, hogy mit mennek így. Ha mennek 430-440-en, az már nem rossz, de neked a 450-et kellene megcéloznod a 3.6GHz-hez. Összességében elmondható, hogy amíg ki nem tesztelted a fentieket, addig nem biztos, hogy a CPU a szűk keresztmetszet. A RAM-ok időzítése a tesztek során maradhat AUTO-n, ráérsz később szűkíteni az időzítéseket.
-
Mika1227
őstag
Mennyi feszt lehet adni a procinak meg a RAM-nak gond nélkül?
Az Orthos-nál melyik tesztelőt alkalmazzam van egy pár ugye? -
balazs0102
senior tag
válasz
darál0w #22763 üzenetére
természetesen a szorzót levettem
Máshogy nem kivitelezhető
De szerintem amúgy valami memóriabeállítási gondom lesz. Most minden alapon van.
Ramok 8as szorzóval 1660-on 9-9-9-27-es időzítéssel alap 1,6 V-on
NB 2000-en 10es szorzóval
"FBS" 200-on.
csak a cpu van húzva 3,3-ről 3,8-ra. +0,05V- al.
Tegnap játékot lazán bírta, teszet nem futtattam, mert nincs türelmem hozzá..nekem a játék a teszt.Namost viszont amikor írtam ,hogy 300-ra vettem az FSB-t procit, NB-nél a szorzót visszaállítottam szinte gyárira -proc 3,2ről 3,3GHZ, NB 2,0 GHz->2,1GHz, a HT szintén megegyezett az NB-vel.
A ramokat pedig 5,5-ös szorzóval visszavettem 1599MHz-ra akkor a windows bejelentkezése után 1-2 percen belül kék halált kaptam,majd újraindult. (Win7) Ekkor természetesen minden alapfeszen ment. A memória időzítését ugyanúgy 9-9-9-27-re állítottam ahogy azt 1600-on kell.
Mi lehet a gond ekkor? Ha visszavett szorzóval DE FSB növeléssel érem el ugyanazt a frekvenciát attól még nem kéne meghalnia nem? Vagy mosmá teljesen hülye vok hozzá?Természetesen hőfokokat ellenőrizve csinálom mindezt. De alaplap 35C közelében, proci pedig igy 3,8-on se megy 55 fölé. memet nemtom mérni, de hűtőbordás...talán nem sül meg...főleg h alapon van járatva.
-
KerteszP89
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen konfigom:
Abit AW9D lap
C2D E6400 2.13 Ghz proci
Radeon 5670 videokari
2GB 800Mhz Kingston ramKérdésem a következő:
Szeretném megemelni kicsit a proci órajelét, de teljesen láma vagyok ilyen téren. Nyílván nem 4Ghz et akarok kihozni belőle, de egy 2.5 Ghz nek örülnék. Hűtő rajta gyári, alapjáraton 45 fokosak a procik, CoreTemp el ellenőriztem, BIOSt frissítettem a legutolsó Abit által kiadottra.
Minden hozzászólást előre is köszönök. -
Andrew Greg
tag
válasz
darál0w #22771 üzenetére
Most így állítottam be a gépet.
200 FSB (E.C)
16x szorzó
cpu voltage 1,3250v
10x HT BUS
1,2v NB voltage
1,65v memória volt mellett 1600Mhz 9-9-9-27 CR2 UngangedEz így stabilnak tűnik..
Mit érdemes állítani rajta, hogy kb 3,4-3,5ghz kijöjjön belőle ???
Amúgy gyári hűtőm van ez mennyire baj ???
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Andrew Greg #22770 üzenetére
nincsmit...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Andrew Greg #22766 üzenetére
NBnek nem kell...max cpu-nbnek, ha emelsz nb orajelet.
-
Andrew Greg
tag
Van a biosba egy olyan, opció, hogy NB és neki is lehet adni feszt, mennyi az egészséges ??? alapból 1,2v (egyáltalán neki kell adni plusz feszültséget ??)
-
Benhill
senior tag
Mitkell csinalni akkor, ha biosban be van love procira(Q6600), hogy 9x356 1.45V.
ramok 954mhz 2V.
minden mas normal.tudom hogy sok a fesz(megy kevesebbel is), de igy is prime stabil, majd amikor csak siman emelem fsb-t, elszall. Mit allitsak?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
balazs0102 #22761 üzenetére
biosban annyit ír, amennyira visszaosztottad volna, ha nem emelsz ref clockot...ne foglalkozz vele.
de 200rol 300ra emelted és csak 100mhzet ugrott a proci orajele? azt hogy csináltad?
-
balazs0102
senior tag
nem értem a dolgot...x4 B55 BE procinál, az "FSB"-t felvettem 300-ra. cpu szorzót visszavettem. így 3,2 alpmhz helyett 3.3 lett, az NB 200 helyett 2100 a HT szintúgy 2100. A ram nagyon elszaladt így , mondom visszaveszem a szorzót 5,5-re asszem. Így kijött a 1599 Mhz. (1600As Kingstone ramok).
Minden alapfeszem van.
BIOS-ból kiléptem erre bootnál 1066-nak írja a ramokat. Ez miért leeht? Pedig a szorzót mikor visszavettem írta is mellette h 1599mhz. A memória időzítéseket hagyjam automatán? -
GyN
csendes tag
Oké ez igaz...
De végül is ha nem viccelnéd el és ha tudod, válaszolnál akkor nem rontanám itt a levegőt -
GyN
csendes tag
Én arra lennék kíváncsi hogy a Gigabyte GTX 460-mat hogy, mivel tudnám tuningolni ??
A válaszokat előre köszönöm ! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
doktordrog #22750 üzenetére
akár ugy is lehet...olvasd át, aztán hajrá
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
doktordrog #22745 üzenetére
-
kukinyo
addikt
válasz
darál0w #22740 üzenetére
Igen az a rendszer
A ramokat vissza osztom mindig 1066MHZ alá egy picit.5-5-5-15-ben mennek,ezt biztos hogy bírja is.Ezt teljesen külön kiteszteltem.Az alaplap is bírja így kezelni a ramokat.
A procit is külön teszteltem,megvan a vége:3410MHZ-en stabil.Egyszerűen csak az FSB-t nem engedi emelni (úgy mint a régi memókkal) megfelelő értékig.Nincs erre valami beállítás hogy engedjen még egy kicsit?Vagy akármilyen megoldás? -
kukinyo
addikt
válasz
darál0w #22738 üzenetére
A régi memókat (Samsung 533MHZ)Fel tudtam húzni 800MHZ-ig FSB emelésével.Ekkor az FSB 350 volt.Tehát az alaplap bírna többet is.Most hogy kicseréltem a memókat már nem engedi az FSB-t olyan mértékben emelni mint azelőtt.A 300-at is csak ugy engedi hogy a memóriákat vissza osztom 1066-ról 800 MHZ-re.Ennyit számítana a memória az FSB emelésénél?
-
kukinyo
addikt
Erre nem tudna mondani valaki valamit?
Köszi -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sgteam #22728 üzenetére
kicsit debugolj...
először vedd vissza a cpu szorzot. és engedd rá a tesztet. ha nem fagy, akkor a cpu volt a probléma.
ha fagy, akkor vissza a cpu orajel és a ramszorzot vedd vissza....
cpu pll: 1.6volt - 1.5V...nem lehet többet adni.
fsb termination: 1.5volt - itt meg 1.4V a kritikus határ.
északi híd: 1.52volt - szintén sok...1.4Vnál többet ne. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
doktordrog #22727 üzenetére
töltsd ki az adatlapod...proci , lap...és akkor tudok neked mondani biztosat..
-
Mika1227
őstag
Van egy e6750-es procim 3,2-őn megy.Elég ez az órajel a 460-nak?Érdemes lenne húzni rajta? Próbálgattam már de 3,4-nél nem nagyon megy többet stabilan, már túl sok feszt kellene neki adni, hogy többet menjen. Elég neki a 3,2 nem sokat jelentene neki a 3,4? Úgy néz ki a RAM nem nagyon bír többet! 1680*1050-ben tolom.
-
törölt tag
Hi!
Már jó ideje probálkozom a tuninggal,de most kéne egy kis segítség.
Amúgy,úgy néz ki most stabil,pár órát teszteltem everesttel,primmal,játékokkal semmi hiba.
Csináltam pár képet:
Asus p6t7,i7 950 ozc 1600mhz,vízhűtés
ez stressz teszt alatt
ez meg játék alatt készült!
Jók ezek a beállítások,vagy állítsak valamit? -
sgteam
aktív tag
üdv
kéne egy kis help!!!
prime-ot lefuttatom csak cpu test stabil lefuttatom a memsetet csak ram stabil de ha a primet futtatom cpu és ram egy ben vagy az occt progit akkor 5-percen belül kifagyok. ÖTLETEK?
cpu: 475x8 1.4volt
ram 1140mhz 2.3volt
északi híd: 1.52volt
ram időzítés: 5-5-5-15 ramok
cpu pll: 1.6volt
fsb termination: 1.5voltcpu-z szerint a ram ratio 5:6
aida szerint 12:10 -
válasz
veronikapici #22725 üzenetére
Magasabb FSB-vel, ha bírják az alkatrészek. De nem feltétlenül rosszabb a 12:10-es beállítás, javaslom, próbáld ki mindkét verziót az általad használt alkalmazásokban, hogy melyik hoz jobb eredményt, és használd azt.
-
veronikapici
csendes tag
sziasztok
agy olyan kérdésem van hogy:q8200 proci húzva van fsb emeléssel 3080mhz-re 440 fsb-vel
corsair dominator 1066 ddr2-es ram-om auton 5-5-5-18-as időzítésen megy 440 körüli mhz-n
de fsb:dram 1:1.
na most biosban beállítottam neki 5-5-5-15 ös időzítést meg 1056mhz-t memori clock 528mhz
fsb:dram 12:10
ez így jó? nem kéne az fsb:dram ratio-nak 1:1 lennie,ha igen hogy tudnám elérni? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
doktordrog #22723 üzenetére
magára a tesztre gondolsz, vagy a feszállításra?
mindkettőre igen a válasz.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
doktordrog #22720 üzenetére
Ha a prime 95 tesztre gondolsz akkor pirosra vált, ha hibázik. Az azt jelenti, hogy vagy plusz feszt kell neki adni, vagy visszább veszed a teljesítményt. Minimális állítások is számítanak.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
doktordrog #22718 üzenetére
Igen. Első sorban azt kell tenned, hogy meg tudd nézni mennyit megy max a procid. Ha meg van a legmagasabb stabil érték amit szeretnél utánna foglalkozz a memóriával. Tehát, ha 1066-os a ramod, akkor osztd vissza mindíg az ennek megfelelő értékkel.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Andrew Greg #22715 üzenetére
18x200-at megpróbálhatod vele. Maximim 1.5v-ot adj neki. Annál feljebb ne menj. A hőfokokat feszemelés után feltétlen folyamatosan monitorozd! De +feszt csak akkor adj, ha instabil!
(#22716) doktordrog: Természetesen mindkettővel eljátszhatsz. Ha a szorzót tudod állítani, vagy is B.E. procid van, akkor egyszerűbb dolgod van. Ha az "FSB" (EC (External Clock)-t piszkálod, figyelj a ramok sebességére is! Feszemelésnek nem kell feltétlen megtörténnie. Előbb mindig alapfeszen teszteld mit bír a prockó.
-
doktordrog
aktív tag
Olvasgattam az irományt, amit jó pár hete kaptam.
Arra jutottam, hogy fesz emelés nélkül úgy lehet húzni a processzort, hogy az fsb-t és a szorzót állítgatom.
Így kell?
köszi,
drog -
Andrew Greg
tag
válasz
darál0w #22699 üzenetére
Nézegetem az általad említett oldalt és sikerült is kicsit tuningolni mostmár...
Eljutottam, 3,2Ghz-ig 200 Fsb és 16x szorzó melett, kicsit elvolt rejtve a megfelelő opció, adtam neki 1,365v a procinak a memcsi 1,65v és 9-9-9-27 1T így nagyon stabl semmi gond vele, egy 720 X3 B.E. mennyi kb, az a szorzó ahol megáll a tudomány...???
és mennyi a max feszt amit lehet adni neki ... ???A negyedik magot nem tudom aktiválni még így se, mindig fagy....
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Először is kellemes karácsonyt kívánok minden kedves fórum társnak.
Másodszor van egy kérdésem:Mióta lecseréltem régi 533Mhz-es Samsung memóriáimat azóta az alaplapom nem enged akkora FSB-t állítani.A samukkal (800Mhz-en)simán vitte a 350 Fsb-t,Az új ramokkal viszont a 300-at sem viszi csak akkor ha a memókat vissza állítom 800Mhz-re.Ez ennyire befolyásolná?És ha igen akkor erre nincs valamilyen megoldás?
Köszi -
Kulbi
aktív tag
válasz
enemy107 #22705 üzenetére
Most sajnos nem vagyok a gépnél, de a 1066-os memóriák elmennek 800-is.
Pl. ha 2.8 GHz-ig húzom az pont jó, mert 7*400, és a memória 2*400. Nem tudom lehet-e a memóriát eközben nagyobb szorzóval feljebb húzni (pl. 2,66*400).Egyébként a gigabyte honlapján a memória támogatási listában van 1066-os memória.
http://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memory_ga-965p-ds4_2.0.pdfJelenleg az F12-es BIOS van fent a lapon.
A kérdés arra vonatkozik hogyan húzzam a fentebb leírt paraméterekkel (milyen beállítások a BIOS-ban), mert nem akar menni akár hogy próbálom...
Üdv
-
Dave946
tag
Sziasztok.
Haladtam E8200 tuningal.artict freezer pro 7 hűtőm van.
3,76 GHZ-igadatok:
FSB:470
PCI frekvencia: 101
Ram: 941MHZ
CPU voltage: 1,26875
FSB TERMINATION VOLTAGE: 1,3
MEMORY voltage: 2,10
Nort Bridge: 1,3
South bridge: 1,5Intel burn test alatt 58-71 fok .
ez szerintem sok..
Mit csináljak h jo legyen?
minek kell még feszt adni?
válaszokat várom.köszi előre is -
enemy107
senior tag
* Dual channel architecture support up to 8GB by 4 DIMM slots
* Supports DDRII 800 / 667 / 533
Ez van a lapod memória támogatásához írva.
Azt linkeld be, mit ír a CPUZ a memóriákról, mi van az SPD-jükben, mert ha 1066Mhz, akkor elképzelhető hogy BIOS frissítés kell, mert a lap 800MHz-et támogat. -
törölt tag
Lenne egy kettő magos amd prockóm. Hol tudom kikapcsolni az egyik magot?
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Köszönöm a sok segítséget eddig is! Mivel a címben is benne van, hogy szájbarágós és az eddig kapott információkkal valahogy nem sikerül, pedig tudom mennie kellene, de mégse.
Ezért gondoltam még egyszer összefoglalom. Hátha vmi alapvető dolog kimaradt. Mellékeltem a Bios állítási lehetőségeit, a feszültségeket növekményekben lehet állítani, ezért vannak olyan jellemzők melyeknek a normál értékét nem is tudom. Elolvastam minden cikket, amit erről a lapról és prociről lehet tudni és bőven húzható az általam elérni kívánt szint fölé is (már a 2.8 GHz-nek is örülnék, 400 FSB):
pl:
http://www.tomshardware.co.uk/core-2-duo-overtakes-core-2-extreme-uk,review-2048-6.html
DDR2 Voltage +0.6 V
MCH +0.55 V
FSB +0.3 V
CPU 1.4 VKonfig:
- alaplap: Gigabyte GA-965P-DS4 Rev. 2.0
- processzor: C2D E6300 7*266, 1,8GHz Conroe
- Memória: Kingmax 2*2GB, 1066 MHzKöszönöm.
-
lipi67
nagyúr
válasz
adam1213 #22690 üzenetére
Kaőkodsz és elbeszéltek egymás melett!!!
1,45V és társai..Brutal sok!!! A ramok a ludasok de így..kva nehéz.
Talán jobban járnál ha a biosról csinálnál pár fényképet, lássuk, mi a kukit és hogyan..
Nem a főmenü kell, csak a cpu-ra és ramra vonatkozó almenük, de azok megnyitva is, hogy mik a lehetőségek.BOLDOG KARÁCSONYT!!!!
2 napog nem leszek, legyetek jók -
lipi67
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Processzor Intel Core Ultra 9
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest