- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csabee. #21196 üzenetére
AUTO feszen ne hagyj semmit, ne feszelje túl feleslegesen az alkatrészeket a deszka. Ha Prime-stabil, akkor nagy gond nem lehet.
Általánosságban elmondható, hogy gyorsabb a konfig összteljesítménye, ha adott EC-t magasabb FSB-vel, és alacsonyabb szorzóval érsz el, mint fordítva. Persze az is fontos szempont, hogy meik FSB-beállítással tudod jobban összelőni a DRAM frekit. -
Csabee.
nagyúr
válasz
darál0w #21192 üzenetére
Sajnos ezt nem vágom, de egy kérdés.. ha most hagyok mindent auto=alap fesz-en, és a prime is lefut szépen, akkor ha nem állítok semmit akkor nem lehet gond nem?
Most 2,6ról 3,2-re állítottam és még simán bírja prime-ot is. illetve 59fok a max amit elért terhelés alatt a proci.
Proci szorzónál mi a jobb? 18x180 vagy 17x 190? ez számít valamit amúgy?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo #21181 üzenetére
miaz pl hogy cpu/nb frequency? annak ez a neve. alaporajele 2000mhz. ezt tuning során mindig ide kell visszaosztani, vagy alá. akárcsak a HTt. majd ha kész a procituning, akkor ezt is lehet kicsit huzni. gyorsabb lesz tőle a rendszer.
VDDNB overvoltageez lesz az imént említett opcio feszültsége.
a a CPU VDDA voltaget nem tudom mi lehet...lapod topikjában kérdezd meg.
-
ЯΞD
senior tag
Üdv!
Arra jutottam, hogy procit cserélnék de valahogy anyagilag most nem fér bele. Ezért E7500öm szeretném felhúzni és ebben a segítségeteket kérném. Azt sem tudom, hogy álljak hozzá. Az első hsz-t elolvastam de nem látom át az egészet pedig biztos nem egy nagy wasisdas. Az aláírásomban szereplő config-ról lenne szó. Jelenleg 500as táp és gyári hűtő van. ebből szeretnék minél többet kihozni. köszönöm előre is!
-
apro
senior tag
válasz
freestailo #21181 üzenetére
hali
Ez hátha segít[link] -
freestailo
őstag
válasz
darál0w #21179 üzenetére
a 21176 -os hozzászólásomban felülről lefelé a 2. képen lévő lehetőségeket nem értem. miaz pl hogy cpu/nb frequency? a cpu freki osztva a north bridge frekivel? Az overvoltage-ot értem. VDDNB overvoltage, ezis valami túlfesz de mi az a VDDNB? Meg ez a CPU VDDA voltage? baszki ki kéne találni 1, aza egy darab szabványt a jelölésekre melyek az összes gyártóra kötelezőek volnának. Ha segítenél hogy a fennt leírtak mit jelentenek, vagy hogy milyen néven vannak abban a jókis tuningleírásban akkor valahogy talán boldogulnék. köszi
-
PH-User
addikt
Halihó!
Ez a lap már megfelelő lenne a Q9300 @ 3.6GHz-hez?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo #21176 üzenetére
az a leírás teljesen szájbarágos...attol jobban nem lehet leírni. melyik elnevezéssel nem vagy tisztában a cikk elolvasása után?
-
freestailo
őstag
héló, vettem egy normális tápot (enermax pro82+ II 425w) és kifogtam egy 4magosított athlon II x3 440-et, ami most phenom II x4 B40 (propus magos, tehát L3 cache nyista, C2 stepping). 3Ghz az alapórajel, nagyon örülnék, ha 3,5-en stabil lenne. Szorzózáras (15x200), asus lapom van M4A785TD-V EVO, amiben van lehetőség 10% tuningra, így 3,3-on atomstabilan fut. A konfig többi részei:
-procihűtő: AC Freezer Pro7 rev. 2.
-4890 vaporx
-2x2 GB DDR3 1333 (kingston, de a legegyszerűbb)
-5db 12-es venti
-1db 320-as samsung F4
-van még egy pci wifikártya, de dvd nincs, mert külsőt használok.Igen, elolvastam már az AMD tuning útmutatót, de a lapm biosában tök más elnevezések vannak melyeket nem tudok beazonosítani, ezért belinkelem a biosom képeit. (annyit tudok hogy kezdésnek PCI freki 100
)
Nagyon megköszönném, ha valaki szájbarágósan, vagyis SZÁJBARÁGÓSAN. kiokosítana, hogy mit hová állítsak. Tesztelni úgy érzem tudok, prime95 és társaival.
-
Csabee.
nagyúr
Üdv skacok!
Eljött a hideg idő, gondoltam belefogok egy kis tuningba, ha a konfigom megengedi!
Corsair 400W
Asus P7P55 LX;
Core i5 750;
OCZ 6GB 1600MZH;
460GTX;
Samsung 320GB;
A processzoron egy Zalman CNPS8700 LED es hűtő van, a proci jelenlegi állapotában nem igazán megy 32-35fok fölé terhelés alatt sem..Érdemes ezt húzni?
Nagyon kezdőnek számítók e-téren, igazából a fesz adásokkal nem vagyok tisztában. De úgy gondolom hogy 2,6ghz-et 3fölé lehet vinni.
-
pumi1980
tag
köszi.
Én csak azt nem értettem, ha 4-4-4-12-4-en eljutok a prime-ig, akkor az elvileg lassabb 5-5-5-15-5 mellet miért van mindig BSOD win betöktésekor.
De ahogy darál0w is írta: nem egyforma a 4 ram.
Most 2.15V-on van a ram feszültség, 2.25-öt még megpróbálok majd adni neki.a linken amit adtál nálam túl kicsi a képméret
-
apro
senior tag
válasz
pumi1980 #21171 üzenetére
hali
Bocs hogy bele szolok,de nekem volt ilyen comfigom csak annyi különbség,(2X1GB Geil ram)
A ramok 2.3V-én adják le az előírt teljesítményt (Geil800/5.5.5.15.5) Gyári adat.,csak tájék. képest nekem AUTO feszekkel ennyit bírt
[link]
szerintem ha emeled a ramok feszt 2.25,vagy 2.3v-re simán fog menni. -
pumi1980
tag
válasz
darál0w #21170 üzenetére
Az a baj hogy kezdetben( 2006-os a PC) csak 2GB memória volt a gépben. Aztán pár év múlva lett bővítve újabb 2GB-tal. Nem biztos, hogy tudtam volna pont ugyanolyan típust venni, de akkor erre nem is figyeltem
Azt sikerült elérni, hogy most megy a gép 3200MHz-en 4-5-4-12-6 időztések mellett stabil Prime-al.
A 3200MHz-es tuning is csak azért kellet volna mert átmenetileg van egy ATI6870 VGA a gépben.
Szerintem a CPU 2800MHz-en nagyon visszafogja ezt a VGA-t, de most már próbáltam 3200 MHz-en is, és ott sem sokkal jobb a helyzet. Ez a proci ide kevés lesz.Ha kiveszem a 2*1 GB ramot akkor biztos menne a tuning, csak akkor meg a memória lenne kevés (Win7 64bit).
-
pumi1980
tag
válasz
darál0w #21164 üzenetére
P5B topikban ennyi az ajánlott érték, sőt NB-re 1.45-öt írnak.
Melegedni melegszik 40-50fok körül van az alaplap hőmérséklete.
Úgy néz ki a CPU Vcore-t nem tudom 1,3625 alá vinni, mert ott a Prime
4-5-4-12-6 mellet is hibázik. 1,3625 mellett már stabilnak tűnik.Majd próbálom csökkenteni az NB/FSB feszültségeket (ezek 1 éve ilyen értékűek). De még mindig nem értem mért kapok 5-5-5-18 mellett BSOD-t?
-
-
pumi1980
tag
Üdv!
Adataimnál lévő géppel lenne egy kis gondom. Kb 1 éve tuningoltam először és azóta megy 8*350=2800Mhz-en (CPU Vcore 1,3250; Mem 2*350Mhz@2.1V 4-4-4-12-4; FSB 350MHz@1.4V ).
Most szeretném 3200-re húzni. FSB-t 401MHz-re emelem (a többi érték marad) WIN betölt, de a Prime95 már az első teszteknél hibázik. Ha a MEM időzítésket lazábbra veszem 5-5-5-15-6 vagy 5-5-5-18-6, akkor már a Win betöltés közben mindig BSOD az eredmény (pedig a ramok CL5-ösök). Ez nekem nem logikus.FSB 401, MEM vissza 4-4-4-12-4-re és CPU Vcore emelés 1,3375 1,350 1,36250: WIN OK, Prime 95 eredmények szépen javulnak: ~30 perc után van csak hiba. 1,3750 nél már semmi javulás.
FSB 401, MEM 4-4-12-6-ra, CPU Vcore 1,375: megint egy kis javulás de még mindig van Prime95 hiba.
FSB 401, MEM 4-5-12-6-ra, CPU Vcore 1,375: 1 óra Prime OK.
FSB 401, MEM 4-5-12-6-ra, CPU Vcore 1,3625: 1 óra Prime OK.Szóval ha nagyon lazára (CL5) veszem a memóriát akkor BSOD, ha túl szorosra (CL4) akkor nem stabil a gép, ha valahova a kettő közé akkor tűnik a legstabilabbnak??
Most még próbálok minél kisebb Vcore-t beállítani, meg variálni az időzítésekkel,
de már nem találom a logikát a dolgokban. -
kukinyo
addikt
Jaaaaa
Hát persze!!!!
A fele illetve több. -
PH-User
addikt
Sziasztok!
Ismét itt vagyok.darál0w-hoz szólok,
Elkerülhetem-e azzal a lapcserét, hogy lecserélem a processzort egy Q9400-ra, aminek 8-as a szorzója? Így 8x450 = 3600MHz lenne.
VID-je: 1,2875V
2k-t tennék az enyémre.Nos
-
kukinyo
addikt
Ha jól értem ezt a tuning dolgot az fsb-vel együtt emelkedik a memória teljesítménye is,amit vissza lehet (kell) osztani.Itt viszont határt szabhat a memória erőssége is.Próbáltam 533Mhz-es memóval az fsb-t 400-ig felvinni (a lap és a proci biztos bírná) de a memóriát csak 800Mhz-ig (lejjebb nem engedte) lehetett vissza osztani ,amit természetesen a modul nem bírt.Az én lapom max 1066-os memót kezel.Na most ha teszek bele 1066-ost és az fsb-t megemelem,gondolom akkor is lesz egy alsó határ ameddig vissza tudom osztani.És ha ez a vissza osztott érték több mint 1066 akkor mi van? Vagy ilyenkor az alaplap csak annyit kezel belőle amennyit tud és nem érdekes a dolog?Vagy érdemesebb 800Mhz-es modulokat vennem (ha tuningolni akarok) és akkor azt felhúzni ameddig bírja?
Remélem érthetően írtam le a gondolataimat. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
doktordrog #21131 üzenetére
meg még ram, uncore , qpi. olvassd még át
-
ponuda
csendes tag
válasz
krammerka #21140 üzenetére
ha jobban odafigyeltel volna arra amit irtam..mint mondtam, azon a gepen egy corsair 850HX tap volt, ezen meg egy chieftec 350Wos....azon a tapon a 24pines csatlakozon kivul volt megy egy 8pines az alaplapra, ezena csifteken meg csak egy 4pines van fuggetlenul attol, hogy a MAXIMUSon 8 csatlakozosnak van helye...szoval a 8csatlakozos tapdugaszban jelenleg egy 4csatlakozos van
Masik, szepen leirtam, hogy azon a lapon 4GHZ nem bootolt be 1,25V alatt, ha megnezted volna a kepet akkor lattad volna, hogy az ASUS MAXIMUS 1,23V-n is bebootolt. A tag nem hiszi el, hogy a proci kihuzza a 4,5GHz-et, en pedig ezt azzal cafoltam, hogy ime ez a kep a bizonyitek, /amit mar itt az elobb bemutattam/...de tovabb nem lehet huzni, mert ez a tap kurvara gyenge egy E8600 4GHz+8800GTX-hez 4GB RAM+3vinnyo+4ventihez....
Ezert szeretnem ha valaki hozzaertobb szolna hozza, tamogatna azt amit mondtam, hogy ezzel a tappal nem lehet tuningolni....
Kosz....
-
krammerka
őstag
a q6600 köztudottan kazánként tud üzemelni,feltétele a tuningnál egy jóféle hűtés,nállad ez talán rendben is van.
Ennél a procinál a 3.4-3.6GHz az amit mennek a jobb példányok,de ehhez kell neki 1,5V körül.FSB tekintetében szintén elérhető egy 480-500MHz körüli érték.
Itt a magok jó hűtéssel is,terhelés alatt 70C°-ot is elérheti. -
ló úr
őstag
válasz
doktordrog #21137 üzenetére
Akkor gondolom elég lesz az FSB-det húzni
-
ponuda
csendes tag
válasz
krammerka #21130 üzenetére
http://img15.imageshack.us/i/45ghz1thermalrightifx14.jpg/
ez anno volt egy GIGABYTE lapon...namost az az erdekes, h azon 4giga nem jott ki meg booton sem 1,25V alatt, most pedig siman bebootolt 1,23V-n. Lehet RAM miatt is volt, nem tudom. Minden esetre nagyon erdekes, az a GIGABYTE lap nekem komolyabbnak tunt anno, most lettem csak ra figyelmesebb, hogy ha minimalisan de akkor is kiseebb Vcore-on is bebootol..Ja, MAXIMUS lap, ami RAMPAGE biosszal ketyeg.
-
ló úr
őstag
Sziasztok.Szeretném a normális keretek közt lévő maximumot kihozni a gépemből,főként a procimból,ehhez szeretnék segítséget tőletek. Mit állítgassak biosba,mennyire,mennyi feszt adjak,stb. Konfigom adatlapomon olvasható.(A proci G0-ás) Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
krammerka
őstag
válasz
doktordrog #21131 üzenetére
+ a feszekkel,a ramokkal............
-
ponuda
csendes tag
Lenne egy kerdesem. Van egy tag aki nem hiszi el, hogy az e8600asom megy 4,5ghz-en. Namost, valamikro januarban csinaltam egy tesztet, szkrinsat meg minden, es azt hiszi netes. Mondtam neki, hogy jelelnleg egy asus maximus lapon van a proci, ezmellett egy 8800gtx meg 4 venti, es hogy meg ha akarnam se tudnam tovabbnyomni a procit mert gyenge tap...szeretnem, ha ezt vki megerositene v megcafolna...
-
PH-User
addikt
Egy ASUS P5Q Pro alaplappal esetleg meglenne a stabil 3.6GHz?
Vagy milyen lapot szoktatok ajánlani ilyen procik tuningjához?Bocsi a dupláért.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
PH-User #21120 üzenetére
45nmes prociknál 1.1Vrol indul az fsb overvoltage. ugyanis ez procifüggő
az mch pedig p35ös laponál 1.25V. ez meg lapfüggő.
21122) PH-User 2 magos procival joval könnyebb elérni magasabb orajelet, mivel annyira nem terheli a lapot. p35ös lapok quad alatt ~450FSBnél kifulladnak. legyen az bármilyen hiperszuper p35ös lap. egyszerűen nem bírnak többet.
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #21121 üzenetére
Próbáltam ezek szerint is állítani a dolgokat, hogy hogyan sikerült nekik 515MHz FSB-t elérni, azt nem tudom. Én bárhová állítom, Win7 boot screen egyből befagy. Igaz a PCI-E feszültséghez nem nyúltam, nem szeretném gallyra vágni a HD6850-et.
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #21119 üzenetére
Olyan opció az enyémben nincs.
Itt egy kép róla, hogy mi van.
CPU feszültség 1,11500V azt hiszem, FSB 460-on még stabil, felette már nem.
(CPU 2,76GHz) Értékelt FSB 1840MHzHogyan tovább?
"FSB overvoltage control. az lesz. told fel 1.3Vra én nézd meg feljebb
"
Ott konkrét feszültség érték nincs megadva, csak lehet hozzáadni, +0.1 , +0,2 stb.
Akkor így hogy? Honnan tudom meg mennyin van?
MCH-nál ugyan ez. -
darál0w
Jómunkásember
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Sikerült lecserélnem a Gigabyte P35-DS3R 1.0 alaplapomat egy Gigabyte P35-DS4 1.0-ra.
Ennek az alaplapnak már igen jelentős hőcsöves hűtőrendszere van és 2db 4pin áramellátást igényel.Ezzel az alaplappal esetleg el tudnám érni a 3.6GHz-et? Q9300 processzorom van, ultra alacsony VID-del.
Ebben az alaplapban már van Load Line Calibration.
Segítenétek beállítani, hogy érhetném el a fent említett órajelet?
A két memóriám 5-5-5-15-ös 1000MHz G.SkillVálaszotokat előre is köszi!
-
AusWolf
őstag
Sziasztok.
Milyen programmal lehet egy Core i3 330M mobil prociban lévő GMA HD-t tuningolni? Vagy ha a procit tuningolom, akkor a GMA órajele is megy vele együtt? Ha igen, akkor ezt hogyan tudom megcsinálni? (laptop, ergo nincs BIOS tuning) Asztali GMA HD tuningról már hallottam, tehát kell lennie valami módszernek erre is.
Előre is köszönöm a segítséget. -
mgm81
aktív tag
ez a jw rs780uvd-mkll(64) szar semmit nem lehet a bios-ba állítani.
Vagy valaki ki tudott hozni valamit belőle? -
johnny101
csendes tag
Sziasztok!
Ha a gépemben 2x1GB 800-as ram van akkor annak a valós órajele 800 vagy 400? -
Pyro05
tag
Hali!
Jövő héten rakom össze az új gépemet, és ha már egy AMD Phenom II 955 x4 Black Edition processzorra esett a választásom - Cooler Master Hyper 212+ hűtővel -, akkor úgy döntöttem, hogy kicsit tuningolni is fogom.
Korábban semmi ilyesmit nem csináltam és az utána olvasást is csak ma kezdtem, úgyhogy abszolút kezdőnek mondhatom magam.Oliverda AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutatója adja eddigi információimat a témával kapcsolatban.
Ha jól értelmezem: ha én csak alapfeszültség alatt szeretnék tuningolni, akkor:
- Először BIOS-ban a CPU órajel szorzóját állítgatom 100MHz-en ként (x0,5) és minden emelés után Prime Small FFTs-sel figyelem a stabilitást.
- Miután megtaláltam azt az órajelet amit alapfeszültség mellett stabilan bír a CPU, jöhet az NB állítgatása. Az NB stabilitását (minden megemelt fok után) a Prime Blend-jével tesztelem le.
- Most már a CPU ás az NB is be van állítva alap feszültségen stabilra. Most beállítom a HT-t fix 2000MHz-s (x10) értékre.
- Végül a RAM-on tudnék állítani, de akár alap helyzetben is hagyhatom (Kingston 1333Mhz 4GB KIT CL9)Ha mégis elrugaszkodnék az alap feszültség gondolatától - amire kicsi az esély - akkor pedig miután megbukott a Prime tesztje, kicsit emelek az aktuális rész feszültségén óvatosan.
Kérdezném, hogy jól látom a helyzetet, vagy ennél "bonyolultabb" dolgokról lenne szó? Esetleg kifelejtettem bármi létfontosságút az üggyel kapcsolatban?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elérhető az iOS 18.4, vele pedig megérkezett az Apple Intelligence is
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- DOOM - The Dark Ages
- OLED TV topic
- Nyaralás topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Honda topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged