- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
ez kevés....
mennyi a gyári fesz?
mennyit kapott fsb term, mch...
pcie freki 100?
-
szoki007
aktív tag
Sziasztok
Adott egy E2160 as proci ami 3ghz en fut nálam, de még kicsit fentébb szeretném tornázni ha lehetséges és nem a gyári hűtö van rajta hanem a rézmagos intel.
Tehát az lenne a lényeg hogy vmi módszerrel fentébb tudom e pakolni a megaherceket -
lipi67
nagyúr
válasz
Sátán44 #22384 üzenetére
1iknél 7-es, másiknál 8-as a szorzó. (elvileg 7hez több fesz kell kben). Viszont..A ramok?
7es szorzónál 1030-on mentek szinkronban, s lehet, a alapod azt a visszaosztást jobban szerette mint a mostanit! (G) MCH is uolyan volt mind2 esetben?Tök uazt a beállítást nézd mindíg!
Hiába az órajel, az elvileg nehezebben teljesíthető FSB, lehet azt a beállítást a lapod jobban szerette.
Ha uazt a beállítást csinálod és nem tudja (látványosan, mert 1,2V vs 1,216V még simán lehet a rendszer pillanatnyi állapotának (háttérben futó progik stb) az oka, szóval ha most uezt 1,246-on tudja csak, akkor a procid elhasználódásnak indult..ha úgy tetszik, degradálódott.
(lehet alaplapi áramkör elhasználódása is..) -
alex89
senior tag
válasz
darál0w #22391 üzenetére
ezt hogy érted?
most csináltam egy ilyet: 15.5x220,nb1980,ht1980,ram1172,alap 1.4V egy perc prime után kékhalál
(#22393), azzal próbálkoztam az előbb, visszavettem 12-re és a ref clockot meg 250-re és kifagyott a win pedig ez még az alap órajelet sem éri el , 12x245-ön még betölt
-
Kulbi
aktív tag
-
Kulbi
aktív tag
válasz
darál0w #22308 üzenetére
Köszi.
Most kipróbáltam, hogy a PCI-E-t felraktam 100-ra és minden mást fixen hagytam gyári értéken. A memória 2-es szorzóval. Így a 350 FSB megy (400 nem), bár a proci hőmérséklet aggaszt. Elméletileg ennek nem kéne melegednie nagyon (gyári hűtővel, a prohardveres teszt szerint az 50-et se éri el soha), de a sisoft sandra szerint 50 fokos, a core temp szerint 60 terheletlenül?? -
alex89
senior tag
üdv
Kíváncsiságból elkezdtem én is tuningolgatni picit, amd vonalon nincs tapasztalatom ,de elolvastam minden hasznos írást a témával kapcsolatban,de mégsem akar menni a dolog.A proci x3@4 próbáltam csak 3 maggal sem ment jobban, a gyári 3.1ghz-t már 1.25V körül tudja stabilan, 3.3ghz-n már már 1.45V-n is újraindul prime alatt, a mem időzítéseket magától állítgatja, lehet azzal lenne gond?
-
darál0w
Jómunkásember
-
Sátán44
addikt
E8400-am van! Most este 2-szer dobott kékhalált a gépem. Egyből az jutott eszembe, hogy prime95-el megnézem a stabilitását, 2 éve mikor megvettem szépen beállítottam a feszt és az órajelet. (3,7Ghz és 1.184V) A Prime akkor 1 órát ment hibátlanul így fixáltam és a mai napig nem nyúltam hozzá. Ma futtatom és teszt indítása után rögtön fatal error. Visszavettem az órajelet 3,5Ghz-re de még mindig Fatal error ír a középső ablak. Kezdek kétségbeesni, hamarosan megadja magát a CPU-m?
A hőfok Realtemp-el nézve 44,44 fok. Mi lehet a gond? -
wide
csendes tag
sziasztok!
tudna nekem valaki segíteni, AMD X2 5000->FX5000 Quad tuningal kapcsolatban?[link]
-
darál0w
Jómunkásember
-
CoronitaA
csendes tag
Sziasztok!
Felszeretném húzni a procit egy kicsivel.Csak nem tudom hogy hogy kéne, mert bios-ban már azt jelzi hogy fullon van (gyárilag).
Procim: AMD Athlon II X4 620, 2500 MHz -
-
adam1213
tag
válasz
darál0w #22319 üzenetére
Amiket írtál hogy nagyon fontos beállítás azokat elvégeztem és nem töltötte be a windowst.
Amiket írtál a biosben a legkisebb beállítás.(nem mint ha baj lenne csak írtam).
Így vissza állítottam.
Amúgy az fsb emelést nem én csináltam hanem a lap magától amikor a memória sávszélességet 12800 beállítottam.
Azt hitem hogy ez alapfesz, nem gondoltam volna hogy magas. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
CsiguszMaxim #22322 üzenetére
kupakhő marad. abbol lehet következtetni.
maghő és kupak közti különbség megmarad.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
CsiguszMaxim #22320 üzenetére
maradhat. ha hővel jol állsz
nameg ramok, nb , ht visszaosztva
-
CsiguszMaxim
senior tag
Na most jelenleg akkor úgy állok, hogy minden alap beállítás kivéve:
-3. 4. mag feloldva
- Vcore 1.3 fix
- pci-e 100Megmondom őszintén ha jól tudom itt az alapfesz az 1.4 V de az alatt sajnos a gyári hűtővel terhelésen összeomlik a rendszer. Szóval semmi tuning nem kell csak alul akarom feszelni. Kérdés, hogy ez így most maradhat-e ?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
CsiguszMaxim #22316 üzenetére
kell.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Na amit nem találtam meg PCI-E freki kell-e 100-ra vagy maradhat auton? (phenom II x2 b55 x4)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
adam1213 #22314 üzenetére
tehát csak orajelet állítottatok. értem.
procit sztm felesleges feljebb huznod...
amit még csinálj meg.
pcie freki 100.
és fixálj feszeket.
ami fontos :
pll 1.5V
fsb termination (cpu termination , fsb overvoltage...kinél hogy...) 1.2V
nb fesz 1.2V.
ja és természetesen magát a procifeszt is fixálni kellene. mennyin megy most?
-
adam1213
tag
Sziasztok.
Van nekem:
Asus Maximus extreme alaplapom
E8500 processzorom, cooler master geminII processzor hűtő 2db coolink swif2 120p ventilátorral
ocz platinum ddr3 2x1gb 1600Mhz 1,9VAmikor össze lett rakva a gép akkor kifagyott mert alapból nem 1,9V-on volt a memória, az fel lett emelve és tökéletesen működik de a processzort is húzta.Tavassal lett összerakva és az óta hibátlanul megy.
Az a kérdésem hogy így maradhat vagy változtatni kéne rajta?
Vagy mit lehet kihozni a processzorból még hogy stabil legyen és az élettartalomra se legyen veszélyes?
Gondolom ebből bőven többet ki lehet hozni de nem mindenáron húznám fentebb ha csak biztonságos.
Nem nagyon értek hozzá meg a bios-ban se szeretek nagyon turkálni de ha valaki egy pontosan leírná hogy mit hogy állítsak be azt megköszönném és be állítanám. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
fazekas1993 #22302 üzenetére
nem mondod, hogy van procihűtőd....
a kérdés, h milyen.
vsizont azt nem értem, ha megkérlek, h Írd le pontosan mi milyen miért nem tudod megcsinálni?
nehézséget okoz?
-
fazekas1993
csendes tag
Na kipróbálgattam 3,17GHZ-ig engedi felhúzni aztán már újraindul, lehet hogy a CPU Voltagen kellene növelnem?
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert sajnos nem sikerül húzni a procimat.
Röviden a konfig a következő:
alaplap: Gigabyte GA-965P-DS4 F12
proci: C2D E6300
memória: G.Skill F2-6400CL5D-2GBNQ CL5-5-5-15
videókari: Gigabyte GV-R467D3-512I HD4670
Mindenhol azt olvasom, hogy különösebb feszültség állítgatás nélkül mennie kellene 2.8 GHz-en (7*400), de a legkisebb húzásra is (7*300) fagy ill. nem indul el.
Milyen beállításokat kellene használnom?
Köszönöm a segítséget. -
fazekas1993
csendes tag
Megnéztem Kingmax + Nanya
-
fazekas1993
csendes tag
RAMből 2 giga Kingmax másik 2 talán nem Kingmax de nem vagyok benne biztos.. 700Wattos táp +proci hűtő is van
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
fazekas1993 #22300 üzenetére
milyen ram? táp? procihűtő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Befutott a Realme 14 Pro+
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest