- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w #21994 üzenetére
Elolvastam es kakit se ertek belole... xDDD Mintha egy Atomfizikus beszelne nekem a maghasadasrol kb. annyit ertettem belöle!!!
Na de itt a kép
És közben próbálgattam is...A Bisoban allitott feszultseg 1.4625V......Ha 0%-ra raktam az LLC-t akkor a bisoban levo "Hardware monitor" 1.428V-ot mutatott.
Ha 100%-ra allitottam akkor a "Hardware Monitor" 1.368V-ot mutatott.
"Auto"-n pedig 1.404V-ot jelzett.......Na most mi van ilyenkor???Aztan most raallitottam 12.9%-ra(ne kerdezd miert),igy is a HardwerMon. 1.404-et mutatottJah es se 0%-nal se 100%-nal nem indult ujra a gep!RESET-bios alapbeallitas...es csak igy indult...
A CPU-Z meg a Biosban beallitott 1.4625V-os 12.9% LLC-nel 1.476V-ot mutat....Es most kozben elinditottam a Prime64-et es a CPU-Z-ben felugrott 1.512V-ra!!!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Szabikaa20 #21993 üzenetére
olvasd el a linkben lévő HSZt. és gondold át
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Greyfoot #21988 üzenetére
darál0w: A forditas megvolt csak nagyon ertetlenul forditotta le,azert kerdezem...
Greyfoot: Na mar csak az lenne a kerdes hogy hany %-ra tegyem???
AUTO= 50% körul
Na most meik a "Disabled=0%"??? Enabled=100%??? Mostmar annyira zavar hogy csinalok nektek kepet is!!!Rögtön jövök! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Szabikaa20 #21986 üzenetére
ezt olvasd el. régen ment rola a vita jol emlékeztem...
-
Greyfoot
tag
válasz
Az egész cikk azt jelenti hogy lényegében a LLC-t ha megemeled akkor korrigálja a feszkót ha a proci teljesítménye leesne. Végülis ha a feszkót emeled, de a proci nem dolgozik akkor azzal megrövidíted az élettartamát, tehát a cél hogy a feszkónövelés többé kevésbé rugalmas legyen. Itt jön képbe az LLC, azonban a második angol írás azt mondja, hogy igazából amikor az LLC beavatkozott és csökkentette a feszkót, az alaplap nem tudott elég gyorsan reagálni így a proci kapott egy egy nagyobb pofont, akkor is maxon futott amikor már nem kellett volna. Értelemszerűen ez is csökkenti a proci élettartalmát. Én azonban, személy szerint kiiktatnám, mert inkább elviselem hogy állandóan emelt feszkót kapjon a proci, bár én lecsiszoltam illetve políroztam az enyém, így nem produkál túl magas értékeket egyik mag sem.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
google fordíto
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w #21985 üzenetére
Overclockers were thrilled, this meant they didn’t have to set the VCORE at levels that caused idle VCORE to be through the roof in order to get full load VCORE where they wanted it. Then came an article at Anandtech that used some graphs and logic to prove that LLC actually caused voltage spikes when going from full load to low load. In theory, the voltage regulators on the motherboard could not react fast enough to the sudden change in CPU load, and kept delivering full load power for an instant when the CPU did not need it, resulting in a brief jump in VCORE.
Ez mit jelent???
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Szabikaa20 #21983 üzenetére
jol értelmezed. így működik. csak ez rendellenes a procinak. direkt vannak így tervezve...
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Greyfoot #21982 üzenetére
Na hat pont ez a baj hogy a proci egyaltalan nem stabil!!!!Az egy dolog hogy 3600MHZ en megy,de Prime-nal 2-3perc utan elhasal!Ezert kell allitanom sokkal tobb V-ot mint masnak.Azert kerdem hogy jo lenne tudni hogy most mi is ez.Hogy most tegyem inkabb nagyobb %-ra vagy inkabb kisebbre???
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w #21981 üzenetére
Most talatam valamit....
It turned out that what this setting did was prevent the CPU VCORE from dropping under load, a situation known as “vdroop”. Normally if the idle VCORE was 1.300v and you put a heavy load on the CPU the VCORE would drop to 1.28 to 1.24, sometimes even more then .1v! What LLC does is watch for that drop and supply more power to prevent it, keeping the VCORE at a steady level and helping avoid crashes caused by the suddenly lower VCORE.En azt veszem ki belole,hogy terheles alatt,ha pl 1.3volt a VCore akkor ez leesik 1,28-1,24 sot meg 0.1Volt-ot is...Es ez az LLC pedig allandositja a Voltot....vagyis nem csökken terhelesnel...Vagy rosszul ertelmeztem???
-
Greyfoot
tag
válasz
Szabikaa20 #21979 üzenetére
Valóban, a vdroop-ot befolyásolja, semmi értelme hozzányúlnod ha a procid hozza azt amit tőle vársz, az ECC-t meg végképp, szerintem a géped nem is POST-olna
Azonban ha nem tudsz stabil OC-t elérni csak a feszkó emelésével, akkor valszeg az LLC-t állítanod kell. Szerintem 0%-on kapcsol ki teljesen, akkor jelez majd CPUz ugyanazt amit BIOS-ban állítasz be, bár AMD-vel nekem sincs nagy tapasztalatom.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Szabikaa20 #21979 üzenetére
az LLC a vdropot mérsékli. AMDnél nem tudom, h meddig ajánlott használni...de intelnél 1.3V felett ovakodni kell tőle. sosem használtam...átlagfelhsználoknak szvsz teljesen szükségtelen.
-
Szabikaa20
őstag
-
Greyfoot
tag
válasz
Szabikaa20 #21968 üzenetére
Az ECC az RAM parity check asszem, egy ellenőrző értéket küld minden adattal együtt majd megnézi hogy stimmelt e az adatátvitel. Ez szervereknél alkalmazott technológia, az asztali gépek jelentős többsége nem is támogatja az ECC memória modulokat.
Ami a Load Line Calibrationt illeti, az ha jól tudom egy olyan érték amely közvetlenül befolyásolja a processzorodra beállított Vcore feszkó értéket, azaz ha auto-n hagyod hiába tolod fel a feszkót mondjuk 1.5V-re az LLC le fogja neked szabályozni vissza. Biztos vagy benne amúgy, hogy az értékei %-ban vannak megadva? Ha jól emlékszem nekem, auto, manual, performance van, ebből az utóbbi ami legjobban engedi a feszkót felhúzni. Egy régebbi ASUS lapomon asszem ki lehetett iktatni teljesen és a CPUZ azt az értéket mutatta ponosan amit BIOS-ban belőttem.
-
Szabikaa20
őstag
Valaki tudna segíteni hogy ezek a beallitasok mire vannak a Biosban???
Kép Tudom hogy a RAM-al kapcsolatos,de ezeket be kell kapcsolni vagy nem?A másik kérdesem pedig az lenne hogy mi az a VDDNB Voltage vagyis min allitom ott a voltokat???Eloszor azt hittem hogy a Chipset,de nem mert arra is kulon van.Es mi az hogy Loadline Calibration??? Ott valami %-ok at lehet allitani..Auton van az 50%...Itt a kép
-
darál0w
Jómunkásember
jo. akkor előbb megnézzük alapfeszen
amit nem említek az marad alapon.
ai ocerclocking - manual.
ratio cmos setting - 8
fsb freq - 400
pcie freq - 100
dram freq - 800
cpu voltage - azt az értéket, amit coretemp mutat
cpu pll - 1.5V
FSB termination - 1.2V
dram voltage - gyráilag előírt fesz.
NB voltage - 1.3V
ha van LLC, akkor off.
-
PPetya19
csendes tag
Sziasztok!
Problémám a következő:
Asrock 775i945GZ alalplap
Celeron D 346 ( 3.06 GHz )Megcsináltam a BSEL modot rajta a linkelt kép alapján és ugyanúgy 133 MHz az FSB-je a CPU -nak. Mi lehet a probléma?
Üdv.: Petya
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #21958 üzenetére
az
-
xplayerx
csendes tag
helo
GIGABYTE alaplapokhoz easytune-t próbálta már valaki? én felraktam de nem engedi az OC részt használni!
mi lehet a probléma ? -
xplayerx
csendes tag
helo
GIGABYTE alaplapokhoz easytune-t próbálta már valaki? én felraktam de nem engedi az OC részt használni!
mi lehet a probléma ? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tappancs2001 #21944 üzenetére
a lapodhoz kapott CDn rajta van.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #21943 üzenetére
nem...nem nálad van a probléma
a nagyítás névre hallgato linkeket nem néztem. azok valoban nem jönnek be...de lényegtelenek
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Honnan tudnám letölteni az Ai Tweaker programot? Üdv
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #21939 üzenetére
az összes linket végigkattingattam. jo mind
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #21937 üzenetére
megy benne minden link...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #21935 üzenetére
hát figyelj...ahogy gondolod
én azért fixálnám még az fsb és mch feszeket.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
darál0w #21932 üzenetére
Szóval procifesz belőve, memófesz belőve ami a feszeket illeti ennyit állítottam.
Többi az FSB, és memó időzítés (CCL) is Auto akkor stabil és nem droop-ol.Fogalmam sincs miért van de így hajlandó működni
Memóriát nem sikerült rendesen kitesztelni de ez az én tudatlanságom eredménye.Viszont úgy látom nagyon stabil a Corsair.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ja még annyit hogy nem tudom ez az élmény index mennyire reális..de minden esetre ugyan annyit kap mint a proci.
[link] -
darál0w
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #21928 üzenetére
szoval auto feszen hagytál mindent?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #21927 üzenetére
core i szériához van egy jo kis leírás
-
Kakaduku
senior tag
Itt egy kép ehhez a kérdéshez -> [LINK]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
darál0w #21926 üzenetére
Nos nem tudom esetleg P5Q Deluxe tulajt érdekel e ilyesmi de tesztelgettem d.u és hát akkor kapok stabil rendszert ha kizárólag azt állítom be ami biztos és a többit a lapra bízom.
Proci fesz, memó fesz, időzítések, meg ugye az FSB-k, Sajna a memóriám nem igazán szereti ha húzzák..viszont a proci szépen dolgozik "bárhova" állítom.
Nyúztam egy órát a Blend-el meg a Small FFT vel is.(Ja és így nem is droop-ol semmit), Stabil mint a beton.(Minden időben)Ha fix értékeket állítok az alsó szekcióban a feszeknél egyből problémája van mindennel
Nem tudom hát nekem jelenleg így jött össze 440 x 8.5 (3,7Ghz), 1.3v csak a memóriával annyira meg vagyok elégedve hogy szívem szerint gyorsabbért nem cserélném le.
Birta még a 900at is szegény
Biztos lehetne még játszani vele, mondjuk 2,2őt adva..nem tudom.Asszem majd VGA ra gyúrok inkább
Köszönöm darál0w Atom Anti minden esetre a segítséged -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #21924 üzenetére
Üdv darál0w!
Ismét beköltöznék kicsit a topikba...
A múltkori XFX lapom beállításában is sokat köszönhettem neked, most örülnék, ha végig küzdenénk a jelenlegit is, mivel platform váltás történt nálam. Ezt a lapot most azonban egy jó ideig szeretném megtartani, azért lenne jó belőni egy tuti beállítást.Próbáltam az "auto tuning" meg "turbo" megoldásokat, csak valami mégsem volt pöpec...
A tuti az lenne, ha kis proci hajtás - valahol max 3,5 környékén - mellett menne szépen a ramom 2000-en, ha nem sok ez a proci mem. vezérlőjének /1333 FSB/. Állítólag gond nélkül megoldható megfelelő beállításokkal... Bízom benne. Majd kiderül, mit mondasz rá.Egy-két napon belül kereslek majd, aztán neki ugorhatnánk.
Köszönet!
Szia!
-
Kakaduku
senior tag
Segítség kellene! Most jött meg az új gépem és szeretném a procit felhúzni de egyenlőre frekvencia emelés nélkül. A szóban forgó proci egy Core2Quad Q8400 2,66 Mhz.
A kérdésem a következő. Milyen frekvenciákat kell beállítani, mármint milyen fajtákat, illetve ha valaki tudná azt, hogy hol találom és milyen néven a biosban azt megköszönném, valamint a ram-fsb arányának mennyinek kell lenni? Mert a fentebbi képen 1:1-et láttam a jónak.
Jah, a lapom egy asus p5p43 td pro.Előre is köszi a válaszokat!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ZeN973 #21915 üzenetére
i5-i7el a következő a probléma. a jelenlegi foglalatok ( 1156 és 1366 ) jövőre ujulnak és megszűnnek jelenlegi formájukban bármiféle kompatibilitás nélkül. szoval ha intel, akkor még várj.
AMDnél szintén ugyan ez a szitu. AM3at jövőre váltja az AM3+. az AM3as procik azonban fognak menni AM3+os lapban. viszont AM3+os proci nem fog menni AM3as lapba. szal én azt mondom, h inkább itt is érdemes várni. 2011 első félévében jönnek az uj cuccok.
-
Csövy
tag
Hali!
A kérdésem az lene, h hogyan tudok a procimból 3.0Ghz vagy nagyobb teljesítményt kicsalni? azaz h mit mire állítsak a BIOS-ban?
Sajnos még nem csináltam ilyet és nem tudom h mi a teendő.A proci: E6750 2,66
A lap: P5KE-Wifi( intel 935)
A hűtő: Hyper TX2Köszönöm a segítséget!
-
-
Arpee78
senior tag
Üdv! Lehet e olyat hogy pendriveról bootolni DOS, esetleg valamilyen linux oprendszerbe, majd ott stabilitás tesztelő és hőmérsékletet jelző progit futtatni? A rövid választ megelőzendő megkérdem hogyan és milyen programokkal.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tappancs2001 #21902 üzenetére
lapod oldalán...asus.com. megkeresed a lapod. majd ott a download fül. és megkeresed
el lehet rontani, ha jön egy áramszünet. mással nem. a progi pedig eléggé felhasználobarát.
-
ZeN973
tag
válasz
darál0w #21900 üzenetére
Jelenleg konkrétan a Black Opsnál jött ki hogy valami kevés!
A kolégámnak ugyanilyen konfigja van csak egy E8400 es procival és ott jól muzsikál a cucc! Ezért gondoltam hogy talán sikeres lehetne a freki nővelés!
Bár mondjuk nem 1920x1080 on hajtja!
Mit javasolsz , VGA is kellene?Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest