- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
psycroptic
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
tehát azokban van írás.
akkor azt jelenti, h van 2 db 512es ramod.
ha tudnám milyen lapod van, akkor azt is tudnám, h mennyi slot van benne...de szvsz csak 2...ami azt jelenti, h csak akkor tudsz nagyobb ramot belerakni, ha ezeket kiveszed.( eladod...)
na irány az alaplapos topik és tudakold meg, h mivel állunk szemben pomtosan
-
bet0n
csendes tag
válasz
darál0w #20481 üzenetére
CZU-Z Mainboard fül alatt ezek vannak: Manuf.: ASUSTeK Computer INC. Model:T2PE1 Rev 1.04 ,Chipset: ATI RS400/RC400/RC410, Southbridge: ATI SB400, LPCIO: SMSC , BIOS Version- A M I - 0202 ,Date 09/20/2005 , A Memory fül alatt: General Type DDR ,Size:1024MB , SPD fül alatt: DDR Module size 512Mbytes ( WinAudit-ot is kipróbáltam az itt 512 kb-t ír ami kicsit más érték vagy nem? ) max bandwidth: PC3200(200Mhz) hát ez az össz karakter.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
psycroptic #20489 üzenetére
mondtam én
összekavarja a rendszert tuning szempontjábol....
van ugye egy max szorzod ( 11 )...nem tudod az égig emelni...
a p43as lapok pedig , ami az FSBt illeti....hát nem világbajnokok. ~415FSB a végük.
tehát szinte mind1, h 800as vagy 1066os ramokat veszel, mivel a 415ös FSB mellett 2es szorzoval a 800as CL4es ramok vígan el fognak szaladgálni ~830mhzen....
lényeg, h magasabb szorzo és kisebb FSB fog nálad menni. a 11es szorzoval viszont 4ghz felett is tud menni a proci...ha tudja
-
psycroptic
őstag
válasz
darál0w #20455 üzenetére
Szia!
Igazad lett! Kaptam kölcsönbe 2*2GB Geil BlackDragon 800MHZ CL4-est és azzal működött egészen 1600FSB-ig fel tudtam rángatni a processzort.
A sajátommal pedig csak külön-külön sikerült eredményt elérnem, mint ahogyan Te említetted.
Köszönet érte!
Azt szeretném kérdezni, hogy melyikkel járnék jobban tuning szempontjából ha vennék CL4 800MHZ-s ramot vagy 1066MHZ CL5-s ramot, melyikkel tudnám jobban kiaknázni a processzor működését? Ugyebár az E7500-as alapjáraton 1066FSB-vel működik. Tudom, hogy próbálkozni kell, de az fsb emelésével vagy az órajel szorzójának emelésével tudnék alapfeszen többet kicsikarni belőle?
Köszi előre is!
psycroptic
-
atee
őstag
válasz
darál0w #20435 üzenetére
Szia!
Újra itt. Most van egy kis időm foglalkozni vele.
Viszont még hozzá se nyúltam azóta és máris történt egy érthetetlen dolog.
A proci magától vissza állt az alapra.
Mindezt úgy, hogy a biosban be van neki állítva minden rendesen ahogy átbeszéltük. És ment is a 3.2 rendben. A biosban most is azt írja, de már bootoláskor csak 2.66
Nem reseteli ki a beállításokat. Egyszerűen figyelmen kívül hagyja őket....
Ilyet még nem láttam. Mi lehet a gondja? -
enemy107
senior tag
Üdv!
darál0w az E6300-ás kínlódásom befér szerinted a CPU tuning HQ-ba?
-
nónéjm
tag
Szia!
Nekem is az volt a probléma, hogy csupán 256 Mb memó volt a gépembe és kicseréltem egy 1 gigásra, hát ég és föld... (Mivel a windows XP olyan 250-300 Mb körüli memórihelyet igényel. )
Egyébként nekem "csak" egy 2,66 ghz-es celeron van benne, én speciel teljesen meg vagyok vele elégedve.(Nem lehet egyébként, hogy azért szaggat, mert lassú a net, vagy nagyfelbontásban van a vidó....?
)
-
bet0n
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi gépem és se lóvém nincs újra se túl nagy igényem, szóval nem dobnám most ki. Sima nettezésre használom a vasat de már gondot jelent neki egy sima Youtube-s video normális lejátszása. A gép: Intel Celeron 3.06 GHz 3.07GHz, 960 RAM Asus T2 házban. Windows XP friss. Pentium 4-re csere segíthet a gondon? Vagy bármi más szakértői véleményt.Előre is köszönöm
-
ViZion
félisten
válasz
szepsy #20459 üzenetére
Na igen... én is azzal kezdtem, h load fail safe -azaz a bolondbiztos beállítások betöltése.
De enabled volt, a korábbiakban is, leírás nem volt hozzá...Wattban biztos jelent valamit (pl. laptopok, stb...), de ha nincs terhelve a CPU akkor a C'n'Q is frankón lehűti pl. Prime, vagy játék után. Nálam csak bekavart, de bekapcsolod, és ha a rendszer iszonyat lassú (mintha valami 100%-on használná a procit, de 0 a terhelés), akkor ki kell kapcsolnod, ezzel elrontani nem lehet.
-
ViZion
félisten
válasz
szepsy #20457 üzenetére
Nah, ezt tudom, mert engem "megszopcsiztatott", reinstall (feleslegesen
), etc...
A C1E olyasmi, mint a Cool'n'Quiet, a C'n'Q felezi a szorzót, azzal csökkenti a fogyasztást (szinte mindig felezi, hiszen ma már netezésre, szövegszerkesztésre, stb. bőven elég).
A C1E az meg teljesen lekapcsolja a magokat, tehát ha elég egy mag, akkor a többi nem fogyaszt. Nálam ez olyan jól alakult, h mindig enabled volt, a korábbi BIOSokban is, de nem csinált semmit. Tuning miatt BIOSt is frissítettem, nah ezután meg túl aktív lett...
Folyamatosan kikapcsolta a magokat... és mindet akarta kilőni
Bootolás nem volt több 10 percnél...
Szal. tuninghoz szerintem kapcsold ki, illetve ha a CPU "nem húz" akkor biztosan kikapcs.Én törölném az univerzumból is
-
szepsy
senior tag
Másik: cpu configba mi az a C1E?
köszi -
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
psycroptic #20454 üzenetére
várom visszajelzésed
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
psycroptic #20452 üzenetére
el fogja indítani...lehet kicsit lomhább lesz a rendszer, de menni fog. és ha ez a tuninghiba oka, akkor ki is fog derülni
-
psycroptic
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
psycroptic #20448 üzenetére
kapj ki 2 ramot belőle...tuning alatt problémát szokott okozni a nem egyforma ramok jelenléte.
nézd meg 1el...ha megy, akkor megvan a hiba. ha nem akkor probáld ki mindegyikkel külön. ha így sem megy, akkor keressük tovább.
egyébként jol csinálsz mindent.
-
ViZion
félisten
válasz
psycroptic #20448 üzenetére
Majd megmondják a nálam szakértőbbek a tutit, de az biztos, hogy egyszerre csak egy dolgot változtatnék, ezzel is kizárva a sok hiba lehetőséget...
-
psycroptic
őstag
Sziasztok!
Visszaolvastam több hozzászólást, de nekem akkor sem akar összejönni a tuning.
A gépem:
alaplap: gigabyte EP43-S3L, processzor: Intel Core 2 TM Duo E7500, memória 3X1GB 800MHZ vegyesen (Kingstone, Corsair), vga: Galaxy Geforce GTS250 512DDR3,BIOS-ban a következekőet csináltam egy lépésben: cpu szorzót 266*11-ről felemeltem 300*11-re, PCI beállítottam 100-ra, C.I.A. 2. kilőttem (disable), performance: standard, az összes cpu feszültséget beállítottam normálra, a híd feszt. I/O feszt normálra, memória feszt. normálra, memóriát visszaosztottam, hogy 800MHZ-n üzemeljen, alapból CL5-ösök, de beállítottam azokat is manuálon 5-5-5-18-ra.
És a BIOS-ból való kilépés után az induláskor annál a képernyőnél, amikor az eszközöket keresi (HDD és hasonlók), akkor ott megfagy nem is ismer fel semmit és újraindítja magát az alapbeállításokkal és kész.
Próbáltam a memóriák feszültségén emelni 1,8-ról 2,0-ra, de nem történt változás.
CPU-Z progival megnéztem terhelés alatt mennyi voltot emészt a processzor 1,248-at ezt beállítottam a BIOS-ban, de ekkor sem volt változás. (lefagyott és újraindult az alapbeállításokkal)A célom az lenne, hogy feszültség emelés nélkül kihozni belőle a maximumot.
Ha van valakinek ötlete azt szivesen elolvasnám, mert kezdem feladni a harcot.
Ha valami adatot kihagytam, amire sszükség lehet, akkor szóljatok és pótolom.Köszönettel:
psycroptic -
darál0w
Jómunkásember
válasz
ViZion #20445 üzenetére
magas szorzo , illetve orajel nem vágja haza....
fesz 1.45-1.5V , hőmérséklet ~70°C.
1 ora prime elég neki...vagy gyorsabb az IBT...10-12 kör. max stress. ha az megvan, akkor stabil.
elindítassz egy játékot...és nézed, h nő e a max fps...ha nem, akkor ki van hajtva a VGA. innentől kezdve minimum fpst tudod feljebb tornászni.
-
ViZion
félisten
válasz
darál0w #20442 üzenetére
Helló!
Sokadik napja "nyúzom" a gépet emelt frekin (7750BE 205×15). C1E kikapcsolva (ez volt a kavarós), Cool'n'Quiet szépen dolgozik, CPU szorzó feleződik, ha nincs dolga.
Hőmérséklet még Prime alatt is alacsony, ~40°C körül (Ez azért durva, mert a GPU core 40-42°C, húzás nélkül).A BIOS-ban az auto voltage-t kikapcsoltam (mert auto-n emelte azt hiszem), és a CPU-t is alapfeszen pörgetem.
A kérdésem az, hogy mi az a fesz, hőfok és szorzó ami még normális, és nem fogja hazavágni, vagy erősen redukálni a CPU életét?
Mert a neten láttam, hogy húzzák, mint a fene (15,5-16×200-210), de azért más a pár órás Prime és a folyamatos használat szerintem. Erről mi a véleményed? Egyáltalán mikor nevezhető stabilnak a tuning? ~2-3 óra Prime teszt hibátlanul már jó?
A másik része a dolognak, hogy HD4770 VGA mellett meddig van értelme a CPU húzásának? Hiszen átlag hasnálat közben talán a boot sebességét és a nagy flash játékok sebességét (bár ennél inkább a sok FF plugin volt a lassító tényező, mint kiderült) leszámítva nincs látványos gyorsulás...
Köszönöm előre is.
-
stfu
csendes tag
-
szepsy
senior tag
Hali.
Csak szorzót állítottam, 20 x 4000-re +150mv, max terhelés mellet 57-58 fokig megy.
Jól van ez így, a rendszer stabil, de mást nem állítottam ezzel a szorzóval , vagy a többi cuccost:9 állítsam át manualra? -
stfu
csendes tag
válasz
bivalyolo #20429 üzenetére
teljesen igaz.. fölösleges 3.2 fölé huzgálni. az egyetlen akadály a videokarim. még aztis cserélnem kell.. egyébként meg, kicsit nézelődtem olvasgattam, próbáltam elméletben kitapasztalni a procimat. aztán végülis csak hozzányúltam, és egyre bátrabb voltam. egyelőre csak szorzót piszkáltam és a memóriafrekit, gyári hűtővel nem piszkálok egyebet.
prezentálom is életem első működőképes stabil beállítását -
KIRA\/NOVA
aktív tag
Sziasztok Dell optiplex 745 gépem van ezt lehete tuningolni ha igen hogyan?
-
darál0w
Jómunkásember
igen.
ramot jobban visszaosztani már nem tudod, ugyanis 2es a legkisebb szorzo.
feszeket egyelőre hagyd...aztán huzd feljebb az FSBt. ha kékhalál van az 2 dolog miatt lehet.
1. kevés a procifesz.
2. nem bírja tovább a ram.
ha az 1. eset áll fent, akkor egyszerűen emelsz egy kis feszt...0,05Vos lépcsőfok. ha még mindig nem jo, akkor megint mehet neki. egészen 1.35Vig...hűtést majd azért figyeld...
ha azonban a 2. eset miatt van a probléma, akkor az bukta. ugyanis akkor annyit tud a ram...esetleg idpzítés lazítással kiküszöbölhető a dolog...6-6-6-18-ra át és akkor ismét proba.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Mr.Dragonov #20423 üzenetére
na erről a táprol a tápos topikban kérj egy véleményt...sajnos nem ismerem, így nem merek neked mondani semmit, h mehet e a tuning vagy nem...
és ha jol látom vagy 2G apacer ramod, meg mellette 1G vmi más?
biost frissíteni pedig asus update nevű progival. felhasználobarát. menni fog.
-
bazsi0322
tag
Hali!
1 kis segítség kellene, hogy az AMD Athlon X2 Dual Core 4200+ 2,21GHz procimat meddig érdemes húzni, hogy stabil jó működő legyen! Tudom, hogy tesztelés alapján dől el de úgy kb mégis meddig érdemes?? PLS HELP
Köszi a választ előre is! -
bivalyolo
őstag
ehhez miért akarsz hozzányúlni?
3.2ghz-en teljesen jó mindenhez manapság. ha meg nagyon akarsz rajta húzni mivel be-s proci elvileg csak a szorzót kell megemelni. de majd jön az anti és részletesen elmondja mit hogyana gyári hűtővel meg a határ ott van h nem emelsz feszt.
-
Mr.Dragonov
csendes tag
válasz
Mr.Dragonov #20427 üzenetére
-
Mr.Dragonov
csendes tag
válasz
Mr.Dragonov #20426 üzenetére
-
Mr.Dragonov
csendes tag
válasz
Mr.Dragonov #20425 üzenetére
-
Mr.Dragonov
csendes tag
válasz
Mr.Dragonov #20424 üzenetére
-
Mr.Dragonov
csendes tag
válasz
Mr.Dragonov #20423 üzenetére
-
stfu
csendes tag
sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem! nemrégiben bővítettem.
(phenom II x4 955 BE (3.2)
gigabyte ma770t-ud3
2x2gb hyperx )egyedül nem nagyon merek nyúlkálni hozzá. valakinek van ilyen procija? ha igen ossza meg a tapasztalatait légyszi! hol lehet a felső határ gyári hűtéssel, ?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Mr.Dragonov #20420 üzenetére
nem azokra az adatokra gondolok
cuccokhoz...proci, lap ,ram ,táp , vga...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Mr.Dragonov #20418 üzenetére
töltsd ki az adatlapod, mert nem fogok több oldalt visszalapozni, h lássam pontosan mid van
-
-
atee
őstag
válasz
darál0w #20411 üzenetére
Értem.
Némi problémába ütközök.
A biosban nem találom meg azokat a beállításokat amiket leírtál.
Vagy egyéb progiban kéne keresnem?NB fesz állításra nem találok lehetőséget. Ilyen néven a biosban nincs opció!
FSB termination úgyszintén nincsen.Fogalmam sincs mennyin mentek a ramjaim. Nem néztem sosem
-
darál0w
Jómunkásember
mivel ha auto értékek vannak akkor FSB emelés hatására össze vissza állítgathatja magát a lap...aztán elfüstöl a magas pcie freki miatt a VGA pl...vagy a magas fsb termi miatt a lap...netán a magas cpu fesz miatt a proci. szerencséd volt...de nem kísérteném
előbb nézzük meg akkor 3200mhz környékén.
akkor a tübbi cumo beállítva...
cpu szorzo 8.
FSB 400.
ramszorzo pedig 2. így 800on fognak menni a ramjaid.
btw ramjaid le vannak tesztelve? eddig mennyin mentek?
-
atee
őstag
válasz
darál0w #20409 üzenetére
Csinálom a leírtakat!
3.4 volt sima fsb állítással. Most gyakorlatilag azt sem értem miért kell ennyi mindent állítani amikor néhány hónapig ( a kártya cseréig ) elegendő volt ennyit tenni
Egyszóval még szerintem lett volna benne tartalék, de nem is kerestem a határokat.
3.4 a cél, de, ha valami miatt nem menne akkor kevesebb is elég lesz. Gyakorlatilag az alap is elég ,de ha egyszer ment rendesen akkor elvárnám, hogy most is működjön ugyan úgy
-
polgi803
őstag
Szia!
Azt szeretném megkérdezni,hogy egy E8200-est gyári hűtövel fel lehet piszkálni 3 Ghz körülre?Tovább nem akarnám...Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest