- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
potkem #23671 üzenetére
gyorsan írom neked
amit nem említek, az marad ugy, ahogy van.
ai over - manual így vszínű be fog jönni az fsb állítási lehetőség...
FSB freq - 400
FSB strap - 333
dram freq - 800 , idpzítést lődd be gyárira.
CPU voltage - VID értékére. VID értéket pedig coretemp progi megmutatja neked. VID rublikában lesz. terhelt állapotban nézd.
CPU PLL 1.5V
FSB termination 1.2V
Dram voltage - szintén a ram gyári feszére.
Nb voltage 1.2V
Load line calibration disabled
aztán teszt. small fft fél ora. blend fél ora. minimum.
-
APC ADAM
tag
üdv!
vettem 1 GTX-480-at és azt mondták hogy kevés a proci hogy maximálisan üzemeljen,most van 1 Q6600-m és az lenne a kérdés hogy meddi, hogyan kell húzni hogy ne keljen cserélni mert ha elég ez is nem cserélek sandy bridgre vagy ezt már illene cserélni??? -
potkem
aktív tag
Üdv egy kis segítség kellene.
Szeretném ezt a Q8400-et olyan 3-3,2-re húzni biztonságosan.
Cpu szorzó variálását is engedi a lap.
Most Jelenleg 333* 8-an megy.
A fesz állításokkal vagyok bajban, és a memóriával.
Képeket teszem. -
snataniel
tag
Melyik ram jobb?
1066-os vagy 800-as? Tuningra kellene.
Időzítés hogy legyen?
Üdv! -
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Végre egy topic ahol a magamfajta kezdök is kapnak segitséget
Van egy Asrock G41M-S alaplapom benne egy E3300 proci.Annyit olvastam már arról hogy ez a proci milyen jól huzható hogy gondoltam kiprobálom.Igaz nem nagyon értek a tuninghoz,de megprobáltam kicsit emelni az FSB-t.A szorzót maxra raktam(12.5) és gondoltam adok neki 250-es FSB-t.El sem indult a gépAztán megpróbáltam kicsit lejebb venni de akkor is semmi,még lejebb stb de max 220-as FSB-ig birta a rendszer.Emeltem kicsit a feszen aszem 1.36ra akkor sem volt változás.Aztán lejebb vittem a szórzót egész 8-asig de akkor sem lehetett 220-as FSB fölé huzni,ez semmi.
Az alaplapon kivül szinte minden alkatrészem minöségi RAM 2x2GB G.Skill 1066MHz-es,Chieftec 450W-os táp,vízhütés a CPU-n,északi hídon és a VGAn.
Én csinálok valamit rosszul vagy ez az alaplap nem képes egyáltalán a tuningra? -
spony1121
csendes tag
Hellotok.
Nekem van egy AsusP5QL/EPU alaplapom, C2DE7400-al karöltve.Ramok 1066MhzKingmax.
Elkkezdtem húzni a procit alapfeszem úgy, h a ramokat visszaosztottam 800Mhz-re 3250-es órajelig tudtam feltornázni.(FSB.310Mhz,Szorzó10.5)
Abba a problémába ütköztem h nemtudom állítani a biosba a cpu(vcore) feszültségét, ezáltal nemtudok továbbmenni a tuningaba.A laphoz való legfrisseb bios van fenn.
A kérdésem az lenne, h elő lehet-e hozni valahogy, hogy a vcore-t lehessen szabályozni.(jumper vagy valami titkos billentyűkombináció)
Egy másik kérdés:a ramok feszét csak akkor kell növelni ha mongyuk estemben 1066Mhz fölé keülne az órajelük vagy a megnövekedett fsb-val együtt kell emelni?A bios ai tweaker menüje a következő opciókat tartalmazza:
Dram frequvency
Memory over voltage
NB over voltage(auto 1,10 to 1,25)
CPU VTT(1.2v,1.3v)
SB 1.5v voltage
CPU Vcore offset(auto,0mv,50mv,100mv,150mv)
Phase operating control(auto,fix epu)A válaszokat előlre is köszi!
-
sittes79
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hajnalbros #23656 üzenetére
kérdezz rá a topikjában.
-
hajnalbros
tag
Helló! Olyan kérdésem lenne hogy miért fagy meg a rendszerem, ezen beállítások alatt:
Alaplap: Evga p55 ftw
Cpu: i5 750 (3800Mhz)
Ram: Gskill Trident 2x2G 1600Mhz (9-9-9-24)
Cpu Vcore :1.35v
D.ram : 1.52v
Cpu VTT:1.15
Pch:1.05v
Prime95 alatt 2.-dik tesztnél olyan fagyás van hogy csak a táppal tudom kikapcsolni a gépet!! -
Bocy67
csendes tag
válasz
darál0w #23606 üzenetére
Bocsi hogy csak most válaszolok
Azért nem akarom az energia takarékos űzem módot mert fizikai fájdalmat érzek minden álltalam nem kért segitségért amit a gyártók nyujtanak.Még rövidebben ha energiát akarok megtakaritani simán kikapcsolom a gépet viszont amikor be van kapcsolva akkor csinája azt amit tud .
Akkor a válaszod 1 részére volna még egy kérdésem milyen alaplapot tudnál ajánlani a meglévő P5LD2-x/1333 helyett amely ha egymód van rá tuningbarát , 775 tokozású procikat fogad be és nincs integrált videó kártya rajta ( szintén fájdalmat érzek ha van ) és nem utolsó sorban még beszerezhető mert ugye valjuk be nemnagyon elterjedtek már ezek az alaplapok.
Köszi előre is. -
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #23650 üzenetére
1,2V-on. miben nyilvánul meg ha kell neki még majd? fagyni fog? csípogni? nem bootol?
ezekkel a beállításokkal maradt meg:
cpu clock ratio 9
cpu host clock control enabled
cpu host freq 400
pci express freq 100
system memory multiplier 2D
dram timing 5-5-5-18.
cpu vcore teszt után stabil:1.31875
cpu termination 1.2V
MCH core 1.2V
dram voltage 1.8
-
ЯΞD
senior tag
hello darál0w!
korábban segítettél nekem tuningban azóta is faxa
Na most annyi lenne a kérdésem, hogy vennék még 2x1gb ramot
jelenleg az aláírásomban szereplő van. 1.8V 5-5-5-18-as időzítéssel.
na most ezt néztem ki melléjük:
AP2GD280050
2x1GB KIT
5-5-5-18
1.8vez így ebben a formában gond nélkül menni fog a tuningal? vagy változtatni kell valamit a bios-ban?
köszi előre is.
talán foszlányokban emlékszel még rám nem olyan régen került sor a tuningra. és 3.6GHz-re lőttük be a jelenlegi configom.
-
psg5
veterán
Pehnom X2 545 cput szeretném húzni.
Gigabyte GA-MA770T-UD3P a alpom.
Szájbarágós leírással segítenétek?
Csak addig ameddig a gyári hűtő elég lehet. -
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #23636 üzenetére
Ugyanezek maradnak benne csak a 3gb mellé lesz még egy meg vettem mind a 4-re egy hűtőbordát de ha a bordák olyan sokat számitanak akkor várjuk meg .Szerinted a procobol menyit lehet kihozni?Meg nem értem miért tudom hogy nem egy minőségi táp mi vele pontosan a baj?Meg nem egy túl durva tuningra gondoltam csak jó lenne kb 3ghz-re felvinni a procit na persze ha lehet meg a ramokat is kicsit.
-
boxos23
aktív tag
Nem az én beálításom csak a biosom ilyen E2200dual core procihoz kell segitség -
boxos23
aktív tag
Sziasztok szeretném felhuzni a procit meg a memóriát(DDR2 800mhz) ha lehet , de nem nagyon értek hozzá találtam a neten egy képet a bios-omról nem az én beállításain de így néz ki a bios ,valaki segitsen hogy mitt kell állitani a procim E2200dual core (Xilence quad core 2800rpm 92mm ) ventis hűtéssel a memóriára a héten jönnek meg a hűtő bordák. az lapom Gigabyte945pl-s3p.
A segítséget előre is köszönöm .
A képen a bios beállítások nem az enyémek csak a biosom néz igy ki, azért raktam fel hátha így többre megyünk, tehát mintha alap beállítások lenének úgy nézzétek. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
shaggy #23623 üzenetére
a topikjában probálkozz.
itt csak az alapokat tudom neked elmondani...aztán hogy még milyen titkos cselek vannak...azt csak jobban tudják azok, akik valoban használják is.
de ettől függetlenül ne vedd készpénznek, h meglesz a 4ghz...hisz nincs 2 egyforma rendszer/proci.
-
shaggy
aktív tag
Sziasztok!
Következő lenne az én gondom van nekem egy i3-540 procim és nem bírom rávenni a 4gigára vagy ha igen akkor nagyon nagy feszel.
a konfigom a következő
giga p55-ud3l
i3-540
2x2gb kingston 1333MhzÉs a az alábbi beállítást próbáltam
cpu 20*200
QPI 40x
1600 a ramok 9-9-9-28 idővelfeszek a következők voltak
QPI 1.25V
CPU 1.3V adtam de itt szerintem ez már magas mert másnak sokkal alacsonyabb feszen vitte a 4GHz-t nekem kb. fél óra prime alatt kifagyott.
ramok 1.64V kaptak.Nem tudom mi lehet a hiba de már mindent megpróbáltam valakinek valami ötlet
-
Beretvás
veterán
válasz
darál0w #23615 üzenetére
Hát az a szitu hogy ha nem osztom vissza a ramokat akkor nem birok fsb-t emelni mert nem birják a ramok, ha meg visszaosztom akkor meg 1:1 ben megy az fsb meg a ram..tehát hogyan kellene megcsinálni hogy a ram kb 400 on menjen de az fsb-t felbirjam huzni 14x250 körülire.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
balazs0102 #23616 üzenetére
Q9300, Q9400eket clock to clock, tehát ugyan azon orajelen elverik a phenomok.
-
Beretvás
veterán
Itt vannak a bios-rol a képek a memoriárol majd délután birok..
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
balazs0102 #23612 üzenetére
azért 1-2 helyen megérződik a Q9450 és felette lévő procik ereje...de csak a sok cache miatt.
Q9x00 szériát viszont clock to clock veri.
-
balazs0102
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Nyomtató topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Wii U
- Kompakt vízhűtés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest