- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pit stop
addikt
válasz
bilimbalam #12293 üzenetére
Bejövő oltóanyagot, vagy annak egy fix százalékát töltsék fel oltóponti lehetőségre, és akkor szerintem kollégának sem lenne ellenvetése.
-
Vesa
veterán
válasz
Tomikaa. #12281 üzenetére
Két Astrán vagyok túl, nálam nem ütött semmilyen nagyot, enyhébb tünetekkel megvolt mindkettő. Egyén függő, hogy milyen az oltási reakció. Nincs olyan, hogy ez+az ekkorát+akkorát üt, tehát ne ez alapján válassz! Az igG gyorsteszt masszívan pozitív lett az Astra után. Laborosra jövőhéten megyek, akkor konkrét értékek is lesznek.
-
_Atesz
addikt
válasz
_Atesz #12137 üzenetére
Oltottaknak én még javasolnám a természetes vérhigítók szedését. Úgy gondolom nagymértékben meg tudják előzni a különböző embóliákat, trombózisokat.
Nem adok konkrét tippeket, mert reklámnak tűnhetne, de mindenki rájuk tud keresni.
Többnyire olyan élelmiszerek, készítmények, amik amúgy is jól jönnek a mindennapi étrend kialakításánál, negatív mellékhatásuk nincs. -
Vesa
veterán
válasz
Ringman #12204 üzenetére
"A sinonak Max 1 hónap után nem lesz letjogosultsaga ha jön a többi vektoros is"
Bár ne lenne, de I. Döbi császár sajnos abban érdekelt, hogy legyen.
Az öregasszony kijelentését sem értem, mivel az érintett korosztály kb. 200k fő, de abból bőven nem fogja mindenki oltatni a gyerekét. Már mennek a fröcsögő kommentek neten, hogy "el a kezekkel a gyerekeinktől!".
355 ezer Pfizer jött, abból gyerekeknek eloltanak jó esetben 100k-t, valamennyit második körösöknek is, de nem valószínű, hogy mind elmenne. Egyértelműen a kínait erőltetik. Kenjék a hajukra. -
-
Chesterfield
őstag
Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó
Az új indiai SARS-CoV-2 vírus variánsokról"Indiai kutatások szerint a Covishield (az AstraZeneca helyi verziója) és a hazai Covaxin vakcina képes jelentős védelmet nyújtani az indiai variáns ellen is"
-
Depression
veterán
Nekem ez a járvány általi fegyelmezettség csak azt sugallja, hogy egyszer, a nem túl távoli jövőben jön egy Zombieland. Nem kell ahhoz egymást megharapni, de ha pl. nem Covid lenne, hanem ilyen úton terjedő AIDS, több éves lappangási idővel, de szinte azonnali fertőzéssel...
És anyósom (73 éves, cukorbeteg, 100 féle gyógyszert szed), se apám (66 éves, cukorbeteg) nem kapott oltást, miután a kínait nem kérték. Nekem, és a páromnak meg itt a második orosz is a vállunkban.Persze nem átadható, mégis van lelkiismeret furdolásunk.
-
tboj
tag
válasz
Erre szerintem nem lehet jó választ adni. Én például még éppen 30 év alattiként visszamondtam 2 hete az Astrazenecára előjegyzett időpontom, ma pedig felvettem a Sinopharmot, de ebből aztán az ég világon nem következik semmi. :D
Egyébként így 8 órával a szúrás után sem érzek egyelőre semmi különöst.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
A STATISZTIKÁK SZERINT AZ ASTRAZENECA VAKCINÁJÁNAK ELŐNYEI FELÜLÍRJÁK A KOCKÁZATOKAT Ezt érdemes átfutni, én is ezen kattoggok.
-
Tomikaa.
tag
válasz
nobela #12263 üzenetére
A szüleimet márciusban oltották kórházban Pfizerrel és ilyet kaptak.
----------------
Szerintetek AstraZeneca vagy Sinopharm? Az AstraZenecánál információim szerint valamivel több a komplikáció (pl. vérrögképződés) és több mint 3 hónap múlva kapnék csak teljes védettséget. A Sinopharm 2 adag után jobban véd, mint az Astra 1 után? Viszont a Sino-ról kevesebbet tudunk, valahogy kevésbé bíznék meg benne. -
Ringman
félisten
mindenképp megírom ha sikerült beszéltem vele.
a b117-nél amúgy a fázisok hosszabbak lehetnek (bár ez elég "korlátozott" study) [link]
de ha konzervatívan a mintavétel időpontját veszem kezdetnek, még úgy is a 14. napnál tartok ma (ami lehet a 17. nap is, ha a teszt előtti tünetek is a covidhoz tartoztak, nem megfázáshoz/egyéb nyavalyához) -
_ATi_1
senior tag
Otthoni antitest szint
mérésbecslés eredménye gyorsteszttel: [kép]
A: Sputnik első dózis utáni 21. napon (Gyártó szerint: megfelelő)
N: Pfizer első dózis utáni 19. napon (Gyártó szerint: kevés)
(Természetesen az eredményt a tesztkörülményeknek megfelelően kell kezelni, csak érdekességképpen osztom meg) -
VIPowER
őstag
válasz
Ringman #12266 üzenetére
Testvérem lányánál a szaglás olyan 3 hét múlva jött vissza az ízleléssel együtt. De volt egy kis gond a szaglással, mert vagy 2 hétig úgy érezte mintha állandóan dohányzó emberek lettek volna körülötte (ő sosem dohányzott), de aztán ez is elmúlt, és meggyógyult teljesen.
-
-
Sir Pocok
őstag
Nem tudom mert itt is 80 százalékot írnak...
Nekem is szokatlan....
-
polonic
félisten
válasz
Sir Pocok #12253 üzenetére
Köszönöm, ez jó hír.
Az a helyzet, hogy vettem még tavaly Dumaszínház jegyeket. Aztán nyilván jöttek a lezárások. És ez feledésbe is merült. Most jött az email, hogy meg lesz tartva az előadás, védettségi igazolvánnyal lehet menni.
Feleségem már megkapta mindkettő adagot. El is telt már több hét azóta. Nekem pedig az első oltastól számítva 3 hétre lesz az előadás. Így akkor bevallálhatjuk? Mit gondoltok? -
nobela
senior tag
Mitől függ hogy az első oltás utáni igazolást tollal kitöltött biankó nyomtatványon vagy előre nyomtatott színes kártyán adják ki?
A környezetemben Moderna és Sinopharm után is kézi kitöltésűt adtak, de fényképeken láttam hogy pl. Pfizerhez és Modernához is van előre nyomtatott (a vakcina adataival, gyártó nevével, első-második oltás időpontjával, stb).
-
Sir Pocok
őstag
-
Ringman
félisten
köszi.
pcr-t nem csináltak amúgy, azt mondták, hogy vsz. már nem fertőzök, csak még nincs vége a történetnek.
vérvizsgálat a fizetős poszt-kovid-csomag nagy részét lefedi, de nem értek ehhez, csak meg tudom nézni, h mi van a javasolt intervallumon belül, szerencsére tüdőgyulladás + bakteriális fertőzés nincs.
d-dimerhez nincs határérték, az 0,29 ug/ml (de majd a háziorvossal beszélek)ja és 3 hónapon belül nincs poszt-covid miatti beutaló a tüdőgondozóba, ehelyett az sbo-ra tudott csak küldeni a háziorvos.
-
polonic
félisten
A Pfizer első oltás után mikor is lesz valami védelem?
-
Rage47
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #12226 üzenetére
Ki az a HO? Mikor mondták kb.?
-
Ringman
félisten
válasz
tothjozsi96 #12245 üzenetére
én? covidot 2 hete :/
-
Ringman
félisten
pár nap tünetmentesség után itt a 2. felvonás
(olyan tünetekkel, amit eddig nem v kevésbé voltak pl. 37,5 feletti testhő, köhögés), most sbo-n felírtak favi-t is meg clexane-t, de a tüdőröntgen ok, vérképet is csináltak, spo2 is ok.
negatív antigén mellett. (a pcr-en kívül előtte + most is negatívra teszteltek)
---
szerintem menjetek el oltatni, melléfogni egészségeseknek nem nagyon lehet. -
Gothmog
senior tag
válasz
Dare2Live #12241 üzenetére
Simán elhiszem (mármint, hogy nem feltétlenül bíznak meg a saját hazai termékekben).
Én, amit írtam, arra akartam kihegyezni, hogy a fickó a nagykövetségükre hivatkozott, meg arra, hogy ő újságíró, és fényképet kell készítenie. Némileg szürreális volt. Azért poénkodtam azon, hogy biztos a Nagy Testvér írta elő nekik fővesztés terhe mellett... -
Dare2Live
félisten
válasz
Gothmog #12237 üzenetére
Nem ritka szentiment kínaiak közt, hogy EÜ/élemiszer vonalon jobban bíznak a "Nyi"(bb) dolgokban. Vagy inkább senki se bízik a hazaiban.
Senki se bízik a szervekben, rengeteg szőnyeg alá söpört botrányuk volt aki teheti most is EUból importáltat babatápszert, teljesen általános náluk a "gutter oil" használat... [link]
-
nobela
senior tag
Sokszor elmondtuk már hogy a járvánnyal kapcsolatos kormányzati kommunikáció nem csak hogy botrányos, hanem konkrétan emberi életeket veszélyeztet.
Az ún. "védettségi" igazolványok postázása plusz a hétvégi terasz nyitás elképesztő következményekkel jár.
Ma már a takarítónő is maszk nélkül jött kitakarítani az irodát...
(Munkaidőben, dolgozók és ügyfelek között)
-
Micsurin
nagyúr
válasz
fatal` #12229 üzenetére
Köszi mindig elfelejtem a street view-ot...
Attól nagyobb tömeg nem lesz ott sem mint ősztől megint az előadókban szvsz kisebb kockázat...Coyot helyileg gondoltam nagyon ritkán járok azon a városrészen, Óbuda - 4. és 13. vonalban ismerem inkább a várost utcanév pontossággal.
-
Gothmog
senior tag
Én ma voltam háziorvosi rendelőben a kínai mikrochip első feléért.
Szüleim és húgom elmondása alapján szigorúan csak öt ember lehetett bent, nyugis körülmények stb.. Na ja, de szüleim és a húgom is egyaránt reggeli időpontra mentek. Délután 16 óra tájban viszont nagyjából 15 ember ücsörgött már a rendelő várójában különböző szobák ajtaját stírölve (ezek szerint van működő járóbeteg ellátás? - ez eszembe sem jutott). Azért a távolságot szerencsére még így is könnyedén lehetett tartani (meg kivételesen ffp2-es maszkot húztam), de nem pont erre számítottam.Viszont ami miatt egyáltalán írok, az egy furcsa jelenet. Kicsivel az én érkezésem után (én voltam az 5. a sorban) megjelent egy kínai házaspár. Már ránézésre is tabgacsok voltak, de a férfin lévő smicisapka gyakorlatilag 100%-os etnikumjelzőnek vehető. Ők is oltásra jöttek (kiderült, hogy csak a nő), amit furcsállottunk, mert ugye 5 fő jegyezhető elő egyszerre, de az már kitelt. Persze kiderült, hogy csak papírt töltöttek ki, online nem jelentkeztek be. Ám rendes volt a nővér, és beoltotta. Hanem most jön a lényeg: amikor a nő ment be szobára az oltásért, a smicisapkás pasas is mindenáron vele akart tartani. Nagy nehezen (annyira tudtak magyarul, hogy megértessék magukat) kiderült, hogy valamilyen módon kapcsolódnak a kínai nagykövetséghez, és a férfinak (aki állítólag újságíró) le kell fotóznia, amint a feleségét beoltják. Beszarás
Meg is jegyeztem poénból, hogy biztos börtön vagy kivégzés jár, ha nem a hazai szert nyomják magukba. Persze lehet, hogy csak én vettem poénnak, és náluk ez a valóság. (Nem tudom, nyomni majd valami kínai pártlapba, hogy Sinopharmmal oltanak az EU-ban, vagy büntetés jár, ha a kínai helyett valami bűnös imperialista mérget fogadnak magukba, vagy mittudomén.)
-
t72killer
titán
válasz
zilazil #12203 üzenetére
" vakcinájuk az Európában uralkodó brit vírusváltozattal szemben még hatékonyabb, mint az első, vuhani változattal szemben, amely ellen eredetileg kifejlesztették."
Nno, nekem itt egy kicsit gyanús lett a dolog, kb mint a kazah csodavakcina hatásfoka...
Egyelőre 1-2 konkrét mérési eredményt, laborkísérletet leszámítva csak dumát hallottunk a témáról. A labor egyelőre azt mondja, hogy a 484-es tüskemutáció nem feltétlen tragédia de nem is vicc. -
Még mindig nem szoktam meg a mentők állandó szírénázását . . . Mondjuk ezen a héten mintha valamivel már kevesebb lenne.
-
fatal`
titán
-
Sir Pocok
őstag
Egy hónapja betegségen átesett cimbit ma oltották. Én se tudtam, hogy most már erre is lehetőség van:
-
Coyot
őstag
válasz
Micsurin #12201 üzenetére
Annyi katona fog útba igazíani, hogy vakon részegen lábak nélkül is jó helyre fogsz menni.
Engem mondjuk az felbasz kicsit, hogy az asszony meg azért nem kapja meg első helyen a helyi listán, mert most épp nem adnak. De az audi dolgozói azért fájzereznek - ez kicsit olyan izé, meh.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
tothjozsi96 #12199 üzenetére
Pfizer jövőre lesz a kívánságkosárban. Az ATV-ben mondta HO
Most meg nem találom az adást de keresem még.
-
válasz
Elektrosokk #12220 üzenetére
70+-os férfi ... más részletet annyira nem de nem beteges... Ha jól tudom lassan e javulgat...
Amúgy Sinopharm hétfőn kaptam 48 órája és most kezd el szerintem a szervezetem dolgozni ellene... Melegem van lázam nincs még ... 36,5 (tudom nem láz) de nomális esetben nekem 35,6-36 között van a testhőmérsékletem. Oltás után tegnap reggel 34,5 volt a hőfokom(ha esetleg a kihülés tünet lenne
-
na, ma délelőtt megkaptam én is a chipet az aksiba, ezúttal a kutya nem volt ott, azonnal oltottak, amint beléptem. a másik, bal karomba kértem, hátha az nem fog pusztulni 10 napig. egyelőre semmi, annyi, hogy a jobb karom megint érzem
-
tboj
tag
Jelenleg 1 a százezerhez becsülik az előfordulási arányt, de ez az összes korcsoportra vonatkoztatott átlag. A jelenlegi adatok alapján korcsoportonként lehetnek eltérések a gyakoriságban (úgy néz ki, fiatalokban - értsd 30 év alatt - akár gyakoribb is lehet), de egyértelműen ez még nem jelenthető ki.
-
tboj
tag
válasz
tothjozsi96 #12218 üzenetére
Ezt nem tudom, mert nem kérdezték, hogy mikor lenne jó, hanem csak kiadták önkényesen, hogy mikor legyek szíves megjelenni és hol. Mivel én kötetlen munkaidőben dolgozom home office-ból, így kb. bármilyen időpont megfelelt, de ha tudtam volna előre, hogy nem jó az időpont, akkor azt biztos még ott rákérdeztem volna, hogy mi a teendő ebben az esetben.
-
tboj
tag
Na, nemrég engem is megetettek kínaival
Eddig semmi különöst nem érzek, remélem így is marad.
Szeged, Tisza Lajos krt.-i oltóponti tapasztalatok: 1 katona állt a bejárati ajtónál az utcán, akitől lehet eligazítást kérni, aztán az épületbe lépve rögtön felveszik az adataid a hozzájáruló nyilatkozatról pár extra kérdéssel, illetve lázméréssel. Ezt követően továbbküldenek egy sorszámozott ablakhoz, ahol egy másik ügyintéző lekönyveli a rendszerbe, hogy megjelentél és megkapod a 2. oltásra az időpontot egy kis kártyával, majd eligazít, hogy melyik ajtónál fognak szólítani. Fél 2-re volt időpontom, 10 perccel hamarabb érkeztem, kb. 5 perc volt az adminisztrációs folyamat, és pöccre fél 2-kor már meg is voltam szúrva. A folyosó hosszú és elég széles, kb. 10-20 oltásra és oltás után várakozó volt egyszerre benn, nem volt tömegnyomor. A székek normálisan vannak elhelyezve, de ettől függetlenül voltak természetesen olyanok, akik leülés helyett inkább lézengtek, nem érdekelve azt sem, hogy időnként belemásznak az ember pofájába, majd ott szépen elidőzgetve néznek ki a fejükből, pedig volt hely bőven. Nem értem, miért kell ezt, de ez nem a hely hibája, hanem a nemtörődöm embereké... Mindegy FFP2 maszk volt rajtam, de akkor is zavaró volt. Behívás után a doki meg sem nézte a kitöltött papírom, csak megkérdezte, hogy nem-e voltam lázas, van-e allergiám és szedek-e gyógyszert, majd szúrt is. A szúrás egyáltalán nem fájt, alig éreztem valamit, ami kellemes meglepetés volt, mert szerencsére csak a gyermekkori emlékeim vannak injekciókról, azóta semmivel nem szurkáltak
A doki azt mondta, hogy 15 percet üljek kinn a folyosón, ha nem érzem rosszul magam, akkor mehetek, de mivel ráértem, így kivártam a fél órát is inkább, aztán rendben hazabicikliztem. Amin meglepődtem, hogy a következő időpontot nem ugyanarra az oltópontra adták, hanem a Vasas Szent Péter utcaiba.
-
válasz
Elektrosokk #12191 üzenetére
tudni kellene az előfordulás pontos arányát az Astránál mert én személyesen ismerek olyat aki kórházban van elvileg túl az életveszélyen. Amúgy édesanyám szerencsére nála semmi gond nem volt 1-2 nap láz csak.
-
Micsurin
nagyúr
Egyre több Astra időpont van még cimbim is tudott magának Tatabányán befoglalni.
Remélem nem ott akarják közölni, hogy csak kínai maradt...
-
Ringman
félisten
válasz
tothjozsi96 #12209 üzenetére
Hogy anélkül is lesz elegendő oltóanyag.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
blakey #12202 üzenetére
Azt tudom, hogy odaesik de ez: ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET (Budapest) Belgyógyászati szakrendelés
Erről nincs lövésem se, ha lement haverok TDK előadása megcsörgetem őket. Volt valami rémhír, hogy csak pestieknek játszik ez a téma, de bevették a regisztrációt jött is megerősítő mail akkor ez már fix nem?Amúgy mielőtt valaki megtalál, hogy az én dumám a finnyázás... én előre megmondtam , hogy gyak. Kínain kívül bármi jöhet.
-
válasz
Sir Pocok #12200 üzenetére
És persze ez se úgy megy, hogy előbb felmérik az igényt a 16-18 éves korosztályokban, és azt követően raknak félre annyi vakcinát. Nem. Félreraknak annyit, ahányan az adott korosztályban vannak, aztán majd lesz ami lesz. Aki pedig esetleg más korosztályból Pfizerre vágyik, az
dögöljön megfogadja csak el szépen a kínai vakcinát.Persze az én hibám és én döntésem, hogy Pfizerre/Modernára várok, de azért eléggé irritáló, mikor úgymond állok egy sorban, és beállnak elém 300.000-en.
Kíváncsian várom, hogy a jövőheti Pfizer szállítmányt milyen indokkal nem fogják a nép rendelkezésére bocsátani.
-
zilazil
őstag
Hogy mennyit ér az első oltás az ismétlőoltások előtt, akut kérdés Magyarországon is. Egy friss brit vizsgálat az AstraZeneca és a Pfizer-BionTech vakcinái esetében jó híreket hozott erről és az oltottak fertőzőképességéről is: az egyszeresen beoltottak akkor is csak fele akkora eséllyel adták tovább a fertőzést családon belül, ha az oltás után maguk még megfertőződtek. [link]
------------------------------------
Minden bizonnyal az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Indiában felbukkant változata ellen is véd az amerikai Pfizer és a német BioNTech együttműködésével kifejlesztett vakcina – mondta a német biotechnológiai kutatóvállalat vezérigazgatója.Várakozásaikat a többi között arra alapozzák, hogy vakcinájuk az Európában uralkodó brit vírusváltozattal szemben még hatékonyabb, mint az első, vuhani változattal szemben, amely ellen eredetileg kifejlesztették. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Futás, futópályák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Szólánc.
- Óra topik
- LEGO klub
- Mini PC
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!