Hirdetés
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nimda
addikt
válasz Peterzon94 #11093 üzenetére
Ez könnyen kideríthető, a bnőd kérje írásban ezeket a feltételeket. Ha nem hajlandó rá, akkor pontosan tudja, hogy jogilag nincs rendjén. Ha megteszi, akkor irány egy jogi képviselő, aki majd eldönti, mit lehet tenni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A jelenlegi jogszabályok szerint itthon senkit nem lehet kötelezni a covid elleni oltásra , ami a tesztet illeti annak az árát is a munkáltatónak kell állnia. [link]
-
HÁZIGAZDA
urak, ő az ismerősöm, akiről írtam, hogy meghalt a 35 éves felesége
https://telex.hu/koronavirus/2021/04/22/haromgyerekes-34-eves-kismama-aldozat
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
bár nem ezt kérdezted, de van egy jó megoldás: oltassa be magát.
-
Peterzon94
tag
Sziasztok, hátha itt tud valaki segíteni!
Barátnőm nem akarja beoltatni magát, de a főnöke kéri, hogy minden alkalmazotta oltassa be magát, illetve, ha nem teszi, akkor 2 naponta kér tesztet, ami ugyebár nem olcsó mulatság.
Tekintve, hogy senkit nem kötelezhetnek az oltás beadatására, ez jogilag mennyire helyénvaló? Tényleg eljátszhatja ezeket, vagy csak üres fenyegetések lennének? -
t72killer
titán
Én már a legelején feladtam a youtube-nézelődést, ha van valami érdemi infó, az benne lesz az írott szak/bulvársajtóban is. Volt az öregnek pár elgondolkodtató videója, de eleget gondolkodtam már covid-témában, túl sokat is
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Sir Pocok #11085 üzenetére
hát nem bírtam végighallgatni nyugiban, de szinte semmit sem beszélt erről a részről, csak a szokásos: nem biztos, hogy halálosabb, de sokkal jobban fertőz, ezért meghalnak olyanok is az ellátatlanságban, akik amúgy nem halnának meg.
az meg sajnos szerintem természetes folyamat, hogy a vírus "javítja a hibáját", hogy gyerekeket nem fertőz, nem üt meg annyira. az csak a kezdeti típus hiányossága volt, de az is egy olyan populáció számára, ahol terjedni tud, ergo a mutálódások révén fog is. az influenza is üti a gyerekeket szépen.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Sir Pocok #11086 üzenetére
ezt viszont te foglald össze, mert képtelen vagyok a csávót egy percnél tovább hallgatni már hónapok óta. nem is jó különösebben, de még rohadt unalmas, vontatott is, dinamikus dumával három percben le lehetne tudni az összes 30+ perces szörnyedvényét.
a másikat nézem (nézném, de a gyerekek terrorizálnak)
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Sir Pocok
őstag
Gyakorlatilag ha jól értem az indiai variáns egyelőre nem halálosabb inkább az a probléma, hogy egyértelműen a fiatalokat támadja jobban és nagyon gyors a terjedése.
Parci esetleg ha meghallgatod, javíts majd ki.
-
t72killer
titán
válasz catroot #11065 üzenetére
Ez mondjuk egész más tészta, ő kapott egy dózist, mivel tünetei voltak, valószínű van egy egészséges antitest-készlete. Én alapból 3-4hónap várólistára tenném azokat, akik átestek rajta - illetve ingyenessé tenném számukra az antitest-próbát, hogy ne kerüljön pénzbe értelmes döntést hozni.
#11070: 2022-23?? Ezek múzeumi kiadásokat akarnak venni? Izrael már leszerződött újgenerációs Pfizer oltóanyagra, gondolom pár hónap múlva tolják is.
#11080: küldjenek belőle pár hajórakománnyal Indiába. Ha onnan is ilyen szép számokat kapunk vissza, az szuper lenne - plusz vastagon rájuk fér a segítség.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz Sir Pocok #11082 üzenetére
Napi 1600 mikrogramm?
Az én dózisom napi 200 mikrogramm (ami 1 puff), ami szükség esetén megduplázható, de ennyi. Nem túl kellemes, a használata után kicsit irritál, enyhe köhögés, torokkaparás van. El sem tudom képzelni ennek a nyolcszorosát. Akinek súlyosabb asztmája van, véleményem szerint már komolyabb gyógyszereket kap.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Dobson Szabolcs fordításában:
A budezonid inhalációs szteroid 3 nappal lerövidíti a járóbeteg ellátás keretében kezelt 50 év feletti COVID-19 betegek gyógyulási időtartamát
A budezonid szteroid hatóanyagot egyébként asztma és krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kezelésére alkalmazzák. A fenti eredményt a Principle elnevezésű vizsgálat részeként 14 napon át naponta 2x800 mikrogramm inhalált budezoniddal otthon kezelt betegeken figyelték meg, szemben olyan betegekkel, akiket az Angliában szokásos gyógyszerekkel kezeltek.
Végül is az elemzésbe 751 budezonid és 1028 összehasonlító csoportba tartozó COVID-19 beteget vontak be. Ezek egyelőre köztes eredmények a 2021 március 25-ig gyűjtött adatok alapján.
Ugyanakkor az nem derült ki egyértelműen, hogy a budezonid csökkenti-e érdemben a kórházba kerülés kockázatát, ami egyébként alacsony volt mindkét csoportban és valamivel kisebb a budezonidot kapók között, mint az összehasonlító csoportban.
Ami azt illeti, ez az első olyan otthon használt hatóanyag, amelyről valóban igazolták, hogy csökkenti a gyógyulási időtartamot. A favipiravirral most zajlanak ilyen jellegű vizsgálatok.
Hivatkozás: Mahase E. Covid-19: Budesonide shortens recovery time in patients not admitted to hospital, study finds. BMJ. 2021 Apr 12;373:n957. doi: 10.1136/bmj.n957[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Köszi akkor jó döntés volt ez, a semmitől biztosan több ősszel vagy tavasszal meg szinte tuti lesz valami újrázás oltás terén remélhetőleg már a jól bejáratott gyártókkal.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Sir Pocok
őstag
Friss közlemény az EMA-tól az AstraZenecaval kapcsolatban.
Magas 80 százalékos hatékonyság és összességében alacsony kockázat.
-
bilimbalam
tag
válasz Micsurin #11077 üzenetére
Plusz infó nincs azóta, csak a szerb 30.000-re vizsgált tapasztalat. Az alapján egyáltalán nem rossz. Nyilvàn itt mindenki a saját hite szerint fog véleményt mondani meg persze a fájzer a legjobb, de én a helyedben nem várnék feleslegesen. Nagy valószínűséggel ez is működni fog és megvéd a súlyos tünetektől. Majd következő etapban ősszel meg kap mindenki mrns szurit...
-
HÁZIGAZDA
srácok, a szerbek által csinált reprezentatív felmérés szerintem a mi szempontunkból = egy fázis 3-mal, tessenek átnézni a linkelt cikket!
teljesen jó a kínai is, fiatalként nem félnék tőle.
-
Micsurin
nagyúr
Kínairól mik a fejlemények a nulla és a semmi közt? Legalább arra hívtak, elfogadtam mert őszintén én 22 évesen nem bízok benne, hogy egy hamar mást is kapnék mint nem krónikus.
Plusz nagyon közeleg a vizsgaidőszak és most nem opció ebből vagy abból bukni kihagyott vizsga miatt, hoztam magammal tárgyakat 2.-ból a 4. félévre nem játszik még egy év csúszás mert akkor ősszel nem tehetek szigorlatot. És igen ezt amott is bekérdeztem de csak Kékes adott bármiféle választ is de jó néhányan az eredeti társaságból akik követték a híreket amott már nincsenek jelen.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
catroot
veterán
Hát nem tudom. Van olyan üzletkötőnk, aki másodjára is elkapta és elég rottyon volt a 2. alkalommal (előtte enyhe lefolyású volt). Bár ebből lehet nem szabad nagy következtetéseket levonni.
Pusztán azt akartam mondani, hogy azért, mert valaki enyhe tünetekkel megúszta 1x, az még nem jelenti azt, hogy kvázi védve van en bloc a fertőzéstől.
Ennyi erővel nekem sem, illetve a feleségemnek sem nagyon kellene az oltás, mert mi sem dőltünk ki.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Rive
veterán
mivel már egyszer elkapta, a további megbetegedés már csak enyhébb lehet.
Csak, ha/amíg van neki elegendő ellenanyag, illetve amíg elegendően hasonló variáns van forgalomban, ami megfertőzte őket.
Az első eleve megbízhatatlan, a másodikra meg épp most alakul a vezércsere/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Ringman
nagyúr
Mit tehet a cégünk, ha nem vagyunk hajlandóak beoltatni magunkat?
Számos kérdés máig nem egyértelmű az oltásokkal kapcsolatban, sokan nem tudják például, milyen jogaik vannak nekik a cégükkel szemben, illetve éppen a munkáltatónak velük szemben. Viszló László ügyvéd, munkajogász segítségét kértük.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
[link]
Az Európai Bizottság hamarosan újabb szerződést köt a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal 1,8 milliárd adag koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag beszerzéséről – közölte Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke az amerikai Pfizer gyógyszergyár belgiumi üzemében tett látogatása után pénteken.
Ursula von der Leyen a belgiumi Puurs városában található Pfizer-üzemet kereste fel. A látogatás után elmondta: az elkövetkező napokban aláírni tervezett új szerződés immár a harmadik lesz a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal között szerződések sorában, azonban az első, amely második generációs, az újabb vírusvariánsok ellen is védelmet nyújtó vakcina szállítását teszi majd lehetővé 2022-ben és 2023-ban.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz nobela #11067 üzenetére
mert már ugye minek, hát túlestek rajta.
ezt az érzést erősítve kapnak egy védettségi igazolványt is.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nobela
senior tag
válasz Ringman #11066 üzenetére
Ugyanide kapcsolódik: nálunk a Covidból visszajövők (4 kolléga is van) ugyanúgy sz@rnak bele mint előtte.
Kamu maszk viselés, ebédlőben bandázás, maszk nélkül arcomba magyarázás... (rajtam van KN95).
Nem értem az embereket...
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 99.900.-
-
Ringman
nagyúr
Illetve mivel már egyszer elkapta, a további megbetegedés már csak enyhébb lehet
ami amúgy nem igaz - sajnos.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
catroot
veterán
válasz Pietrosz #11063 üzenetére
Nekem egyik kollégám, aki nemrég esett át a kovidon viszonylag enyhe lefolyással sem oltatja be magát.
Az ő elmondása szerint átesett a betegségen és nem igazán vágta földhöz (gyakorlatilag nem érzi, azt, hogy ez számára veszélyes lenne). Illetve mivel már egyszer elkapta, a további megbetegedés már csak enyhébb lehet.
Az a "vicc", hogy a 47 éves közös ismerősünk meg napra pontosan egy hete halt meg a kórházban...
-
Pietrosz
addikt
Tegnap elcsípett beszélgetések:
20 éves lány: én nem oltatom magam, mert meddőséget okoz!
60 éves mama: én biztos nem oltatom be magam, majd meglátjátok egy év múlva mi lesz itt halnak majd sorban az oltástól az emberek
Persze ők lesznek az elsők, akik diszkriminációt kiáltanak a mai hírek után -
Sir Pocok
őstag
Prof. Dr. Jakab Ferenc
Új, „kétszeresen mutáns” koronavírus variáns jelent meg Indiában.❓ Mit lehet tudni az új variánsról?
👉 2020 októberében jelent meg az új variáns Indiában, amelyben összesen 13 mutációt azonosítottak. Ezek közül kettő jelentősebb változást kell számon tartani, amelyek a tüskefehérjét kódoló génszakaszban következtek be (L452R és E484Q). A két mutáció már ismert volt, de most egy törzsben, egyszerre jelent meg. A tüske fehérje „484”-es aminosav pozíciójában lévő mutáció már megjelent korábban is, de most ugyanezen pozícióba egy másik aminosav épült be. A „484”-es pozíciócsere valamilyen módon az összes fontos variánsban megtalálható, tehát latszik, hogy fontos a vírus „evolúciós-stratégiájának” szempontjából.❓ Mi várható Indiában?
👉 Az, hogy Indiában mi várható, az sajnos „borítékolható”. Egyértelműen látszik, hogy igen komoly fertőzési hullámot élnek át, amit az amúgy is leterhelt és nem minden esetben elégséges egészségügyi ellátórendszer nem bír el. Még nem tudni biztosan, hogy az Indiában megugró fertőzési szám egyértelműen csak az új variáns megjelenéséhez köthető-e, de az eddigi laboratóriumi vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy az új mutáció hatására a vírus hatékonyabban fertőzi az emberi sejteket. Ez lehet csak a véletlen műve is, már csak azért is, mert a kutatók azt feltételezik, hogy az indiai variáns nem terjed olyan gyorsan, mint a brit variáns, hiszen az jelentős fertőzési szám növekedést eredményezett igen rövid idő alatt számos országban.❓ Milyen hatása lehet az indiai mutánsnak és az Indiában felpörgött járványnak Európára?
👉 Ezt nem tudjuk pontosan. Az biztos, hogy az indiai variánst 2021 első negyedévében kimutatták már Angliában, az USA-ban és további 21 országban, de, hogy lesz-e „ereje” olyan mértékben terjedni, mint a brit variánsnak, még nem lehet tudni. Ezt több dolog is befolyásolhatja: 1. az oltási stratégia és az átoltottság mértéke; 2. a járványügyi intézkedések megléte és betartása ;3. a brit variáns domináns szerepe. Úgy tűnik ugyanis, hogy a brit variánst nehéz „kiszorítani”, így az újabb törzsek nem biztos, hogy jelentős előnyre tesznek majd szert.❓ A jelenleg használt oltások hatásosak lehetnek az indiai mutáns esetében?
👉 Feltételezhetően az új mutációk lehetőséget adnak a vírusnak, hogy valamilyen szinten (ha nem is teljes mértékben) elkerülje a mostani oltások által generált immunválaszt, de erre vonatkozóan a laboratóriumi vizsgálatok még folyamatban vannak. Amennyiben ez így van, úgy előfordulhat, hogy re-infekció következik be, tehát bárki újra megfertőződhet a vírussal. Szerencsére azonban a kutatók úgy gondolják, hogy ebben az esetben a klinikai tünetek jóval enyhébbek lehetnek, mint az első fertőzés esetén.❓ Mi történik, ha a fejlődő országokban lassan halad az oltás, vagy egyáltalán nem is halad?
👉 A variánsok kialakulása és az átoltottság között egyértelmű összefüggés van. Minél többet oltunk, annál kevesebb lehetőséget adunk a vírusnak a fertőzésre és így a replikáció következtében kialakuló variánsok, mutánsok megjelenésére. Ez a vírus replikációs mechanizmusából adódik. Ennek mentén egy globális, a fejlett és fejlődő országokat is magába foglaló oltási stratégia kidolgozása nagyon fontos lenne!❓ Folyamatosan új mutánsok megjelenésére, a világjárvány elhúzódására lehet számítani?
👉 Szintén egy nagyon fontos kérdés, és egyértelműen a folyamatos oltásra és a globális oltási stratégiákra vezethető vissza ez is. Az szinte biztos, hogy RNS vírus lévén, folyamatosan új variánsok jönnek létre, számos mutáns törzs azonban gyorsan „elhal”, hiszen nem okoz jelentős terjedési növekedést és/vagy súlyosabb klinikai tüneteket. Ahogy eddig is láttuk, van azonban olyan eset is, amikor egy mutáns erősebbé válik. És itt ismét csak az átoltottság fontosságára lehet utalni, hogy megállítsuk a vírus folyamatos replikációjából származó variánsok kialakulást. A remény az, hogy lassan, csökkenő amplitúdóval, de szépen lecseng, kiég a járvány. Az átoltottság, a járványügyi intézkedések, valamint azok maradéktalan betartása nagyban befolyásolja a világjárvány kimenetelét. Tehát főleg rajtunk, embereken múlik……!❓ Mennyit számít ebben az esetben, hogy az európai lakosság oltott?
👉 Természetesen nagyon sokat, hiszen a vírus nem tesz különbséget fejlett és fejlődő ország között. Bárhol, bármikor kialakulhat egy új variáns törzs. Az oltás nagyon fontos! Az azonban nem teljesen egyértelmű még, hogy a most alkalmazott oltások mennyire adnak védettséget a jelenlegi és jövőbeli mutánsok ellen. A kutatók abban egyetértenek, hogy minden oltás ad valamilyen szintű védettséget az új törzsek ellen is, de ezek hatékonyságában nagy különbség lehet, ami az oltás típusától és az új törzs jellegétől is függ.❓ Hogyan tovább az új variánsok tekintetében?
👉 A legfontosabb a vírus teljes genom szintű, folyamatos elemzése! Tehát folyamatosan vizsgálni kell a vírus örökítőanyagát, azt, hogy abban milyen újabb mutációk, változások alakulnak ki. A vizsgálatokat pedig globálisan kell elvégezni, akárcsak az oltási program megvalósítását. Ez nagyon fontos! ☝Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Jablocskov
tag
válasz Ringman #11058 üzenetére
Ez csak azért kellett, hogy aki várna a Pfizer-re annak elvegyék a kedvét a várakozástól és fogadja el a kínait a jövő héten. Az érettségik másfél hét múlva kezdődnek, addig már biztosan nem oltják be a résztvevőket. Ha meg később oltanak, akkor már lesz újabb szállítmány.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Csatravi #11057 üzenetére
de miért kell félretenni, jelenleg nincs 16-18 éves az országban?
vagy több hét leszervezni az oltást, amit egy 7vége alatt el lehet végezni?[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Peat;)
veterán
válasz Kékes525 #11048 üzenetére
Köszi az infókat, sajnos várható hogy még odébb vannak ezek a tanulmányok.
Mindenki úgy dönt ahogy személyes helyzete engedi, jónak látja mikor optimális az oltás, legalább már van. Vagy a mostani időszakot oldja meg, vagy a kórházi ellátás időszakát. Az és-t még nem merném a kettő közé rakni egyelőre, nem egészen ez az ajánlott felhasználási mód.Ringman: ezt én is olvastam csak azt nem mi az alapja. Ráadásul pont 6 hónap, miközben már a 2-3-4-5 hónap is segítene nekik, azt feltételezné az ember van valami tanulmány csak nem futott bele..
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Kékes525 #11051 üzenetére
igen, csak azért linkeltem, hogy máshol is arra készülnek, hogy több hónap után kapod a 2. dózis.
-
Ringman
nagyúr
válasz Peat;) #11045 üzenetére
franciáknál már pedzegetik a hat hónapot:
[link]
A francia orvostudományi akadémia azt javasolja, hogy hat hétről hat hónapra növekedjen a Pfizer/BioNTech és a Moderna koronavírus elleni vakcinák két dózisának beadása közti időtartam az 55 évnél fiatalabbak esetében annak érdekében, hogy minél többen megkaphassák az első oltást. Közben az országban a fertőzéssel összefüggésben elhunytak száma meghaladta a 100 ezret.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
válasz Peat;) #11045 üzenetére
"Én nem találtam, de valaki belefutott Pfizer tanulmányba ahol azt vizsgálták meddig hatásos az első oltás? (tehát nincs második!)"
Ilyen adat nincs.
[Early rate reductions of SARS-CoV-2 infection and COVID-19 in BNT162b2 vaccine recipients]
"A recent analysis of BNT162b2 vaccine data estimated vaccine efficacy of 89–91% during days 15–28 after the first dose.3"
A fertőzés elleni védelem hosszát csak saccolni lehet, mert ahhoz nagyon kevés idő telt el, hogy pontosabban megmondjuk.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Peat;)
veterán
Én nem találtam, de valaki belefutott Pfizer tanulmányba ahol azt vizsgálták meddig hatásos az első oltás? (tehát nincs második!)
Magyarországon a várandósokat a 2. trimesztertől oltják, pfizerrel, csak egy dózist kapnak, szülés után jön a második (2. oltás után lehet láz ilyesmi, állítólag azért). Ez azt jelenti hogy aki hamar él a lehetőséggel az a kórházba fél éves és csak egy dózisú oltással menne be szülni.
Az eddig fellelhető infók alapján fél évig véd a pfizer, a két oltással, ez az ami igazolt úgy láttam, hátha van más tanulmány is..
-
-
Ringman
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
válasz daneel_hu #11036 üzenetére
ott is a fájzer lett a legjobb, ha mindegyiket elém teszik, azt kérem
de az összes működik most, fingunk sincs, hogy egy év múlva működik-e bármelyik, de úgy is kell majd koktélshot egy éven belül, szóval ennek sincs nagy jelentősége
legyen immunválasz és utána a user nyugodjon meg a ..csába. ha meg cukros, kövér, akkor próbáljon meg tenni ellene, amennyire csak tud, mert nem ez lesz az utolsó erős vírus a világtörténelemben
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #11032 üzenetére
értem, egyszeri 600k-s sino után el lehet rendelni tömeges oltást (bármit jelentsen ez), de heti (!) 300k pfizerre nem.
amúgy jó, hogy végre eljutottunk idáig.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #11023 üzenetére
érdemesebb lenne a napi 3x-i marhaságos kitaláció helyett minél inkább a már tudható dolgokra támaszkodni. lásd mai szerb tanulmány, az elég penge cucc. abban olyan rosszul szerepelt a sinopharm szerinted?
-
Sir Pocok
őstag
Müller Cecília elrendelte a tömeges oltást a mai naptól
Müller Cecília elmondta, hogy ismét léptünk egyet a járvány kezelésében, ami lehetővé teszi az óvatos és lassú folyamatot, amely elkezdődött:Az oltás további gyorsítása érdekében elrendelem a tömeges oltást a mai naptól.
Annak érdekében, hogy mind az oltópontokon, mind a háziorvosnál nagyobb számban lehessen felvenni a védőoltást, hiszen jelentős mennyiségben érkeznek oltóanyagok az országba.Első körben most 600 ezer Sinopharm vakcina érkezik, az oltásra várakozók így gyors ütemben fel tudják venni a védőoltást, és azt 35 százalékos oltottságot, amit ma elértünk növelni tudjuk. Az EU-ban csak Málta és Magyarország rendelkezik 30 százalék feletti átoltottsággal, az átlag 20 százalékon van.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
Peterhappy
őstag
válasz Floyd80 #11018 üzenetére
Ha jol ertettem, 18 ev alattiak mehetnek, csak kell mellejuk oltasi igazolvanyos kisero
Nem lenne ez amugy nagy hulyeseg, ha a masodik oltas utan kuldenek ki vagy legalabb - oltastol fuggoen - ket vagy harom hettel az elso szuri utan.
Kerdes, lesz-e letszamkorlat vagy lehet tollni fullbaa kretent. -
Dare2Live
félisten
válasz t72killer #11023 üzenetére
Klinikai tesztek nélkül nem csak népesség de sztem is dzsunka. Ha van más azt kell tolni. Ha nincs vészhelyzetben körültekintéssel elfogadható. Pont ezért nem értem minek kellett még 3.9misist venni belölle. Illetve dehogynem értem.
A HOknak és mindenki aki frontban volt az elmúlt fél évben tényleg a f*uk teli van.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Kékes525 #11021 üzenetére
Az EÜ romokban, MOnak nincs más esélye mint az oltás. Politikailag ráadásul lehet villogni vele. Ezért sztem politikailag lesz 3. oltás.
Aki oltatta magát eddig az sztem a 3.oltásra is rávehető.
Ahogy jönnek a mutánsok vagy ld lejjebbi gondolatom zárunk vagy fullba toljuk az oltást.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Chesterfield
őstag
Ez volt már?
Háziorvos bejegyzése a nála jelentett melléhatásokról. -
t72killer
titán
válasz Dare2Live #11022 üzenetére
Szuper ez a sino-s kör: a népesség egy része alapból dzsunkának tartja, másik része olvasott híreket/van ismerős, aki 2x sino után nem produkál antitesteket=tudja, hogy dzsunka, harmadik részén pedig tényleg nem működik.
A láblógató-unatkozó háziorvosok meg győzködjék a népet, hogy menjenek mégiscsak dzsunk.. izé, sino oltást felvenni.
-
Dare2Live
félisten
válasz catroot #11013 üzenetére
Tegnap beszéltem 2HOval kis/közepes körzeteknél sinora már lasszóval fogják az embert. A jövő heti kontingens még köremailel, facebookal, 100telefonnal összejön de utána vége.
Pfizer/modernara még sokan várnak, de ha nem lesznek új jelentkezők és kapnának csak heti 20at az is fixen lepörög május végére.
A csak védettésgi igazolvánnyal lehet menni, jó gondolat, evvel még 1millió vagy akár több is rávehető az oltásra. Úgy már 60%+ fölé mehetne az átoltottásig szint ami már a határon billeg.
A 70+éves HOk nagyja ha összel is ez a kabaré lesz bedobja a körzetét. Most még végigcsinálták a heti 60-80h melót a reggel 7től este 21iget de itt a vége. Ez elég nagy gond mert a HOk 25-30%+a 70évnél idősebb. Napi 6-8h eldolgozgatnak még évekig de 10-12h esetén inkább feláll és lesz ami most is: nyugdíjas.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Szerintem kell mindenkinek 3. oltás majd, szeptember-december környékén, de ez hamarosan kiderül."
Könnyen elképzelhető. Kérdés, hogy politikai okokból a kormány ezt elfogadja és behozatja e. Ja, és hogy mennyien fogják azt felvenni. Szerintem sokkal kevesebben.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Nem teljesen ertem, mert itt meg 129 esetet irnak tegnapra, worldometersen tovabbra is 315 szerepel. Viszont a cikkben az is ott van, hogy ez volt az elso nap, hogy nem halt meg senki Covid-ban 10 honapja. Illetve aktiv fertozott: 1897, 160-an sulyos allapotban, ebbol 97 szorul lelegeztetesre.
I am having fun staying poor.
-
Ringman
nagyúr
válasz proradeon #10955 üzenetére
amúgy ez kb. 1 heti pfizer szállítmány és az érettségi miatt jó döntés is, hogy őket fogják ezzel oltani (mással nem is lehetne).
egy részük már átesett covidon, ill. nem is fog élni ezzel a lehetőséggel (pl. nem is tud róla - vö. kisebbségiek nagyon alacsony oltottsága), így még kevesebb lesz a számuk.[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
Na, az előbb hívott a háziorvos, igent mondtam a kínai csodára.
Legfeljebb majd eljárjuk magam elől a kutyánkat, meg ne kívánjam, ha hazaérek.
-
Ringman
nagyúr
huh, megnyugodtam:
Nézők előtt fejeződhet be az NB I Védettségi igazolvány kell majd hozzá.
-
Sir Pocok
őstag
Egyébként megfordult a fejemben, hogy egy AZ-vel a szervezetemben beregisztrálok a kínaira....
-
Ringman
nagyúr
[link]
Sok múlik azon, milyen kóddal veszi táppénzre a háziorvos azt, akinek pozitív lett a koronavírustesztje, vagy kontaktszemély. A Nemzeti Népegészségügyi Központ állásfoglalást adott ugyan ki az ügyben, de ezt nem mindenki követi egyelőre, és még így is maradtak nyitott kérdések. Például az, hogy kitől, milyen részletszabályok alapján lehet teljes táppénzhez jutni koronavírus-fertőzés esetén.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
Ez igaz, de én csak a fogalomra reagáltam.
A vakcinák majdnem 100%-osan hatnak, csak nem teljes mértékben. Olyan nagyon kevés van, hogy egyáltalán ne hassanak. Leírtam 6 pontban (a 6.-kat később írtam), hogy milyen esetek lehetnek azok, amikor egyáltalán nem hatnak.
Például a Pfizer 90-95%-osan véd a gyakorlatban. Ez azt jelenti, hogy 90-95%ban nincs tünet, míg a többiben gyenge tünetek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
a sok pfizeres menjen már szobára, irigy vagyok!
-
Z.É.T.
őstag
Nu, gyorsan a saját oltási sztorim.
Tldr: az épületbe(!) egyszerre csak egy ember mehetett be.
Az első napon regisztrálva, 46 évesen, hivatalosan krónikus betegség nélkül (ME/CFS van, de itthon sem bno kódja, sem kezelési protokollja sincs), így a meglévő infók alapján mRNS vakcinát szerettem volna, de kizárni csak a Sinopharmot zártam ki, illetve az esetleges utazási nehézség miatt vaciláltam volna a Sputnikon, ha azt ajánlják. (esetleges külföldi meló miatt, nem vagyok utazós-nyaralós)
A háziorvossal egyeztetve ő is az mRNS-re szavazott volna.Április 21-ig semmit nem ajánlottak fel sehol, 10 nappal korábban még a dokim listáján sem voltam fent.
Egy oltóorvosként is dolgozó ismerősöm szerdán jelezte, hogy van esély megmaradt Modernára aznapra, vagy másnapra. Felöltözve, az oltakozós ruhámban ültem 6 órát a kanapén, de aznap nem volt kapás. Maradt a reménykedés a következő napra. Ekkor jött egy hívás, azt hittem, hogy az utolsó pillanatban mégis rohanhatok az oltópontra, de nem, a dokim hívott, hogy most először kapott a rendelő Pfizert és másnap (csütörtökön) 10:30-ra mehetek oltakozni.
Hurrá!A rendelőben 4 orvos dolgozik váltott műszakban, egyszerre kettő.
Kapu zárva, csengő, nővérke beenged a kertbe, ahol a kerekesszékes rámpán kell felmenni, nem a lépcsőn (ezek egybe vannak építve, tehát kétirányú forgalom esetén 20 centire egymástól mehet el 2 ember ) de a lényeg, hogy megtettek mindent, amit lehet. Előző oltott ki, majd két perc múlva mehettem is be, nagyjából 23 másodperccel később az időpontomhoz képest.
Nyilatkozat odaad, törlés, bökés - bőrt összecsípve, amire magamban hümmögtem egyet - majd a maszkom megdicsérése (KC Vírusmaszk), két mondat a haver dokival, majd ki az épület elé, de a nővérke szerint nem kell várni, menjek csak haza. (természetesen nem mentem, a rendelő előtt az autóban ültem 40 percet)Oltási reakciók 24 óra elteltével:
Az oltott karom "elvesztettem" - ami ráadásul a jobbik kezem - fáj, kissé bedagadt, ezt leszámítva csak némi mellkasi izgatottság, másnaposság-szerű érzés, összességében lepkefing.Ma reggelre minden oltási reakció csökkent valamennyit, vezetni még nem tudnék, de az evőeszközt, távirányítót már tudom vele fogni, kezelni.
Nagyjából ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest