Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
válasz RAiN91 #12398 üzenetére
Érdekes, pár napja tartott egy előadást munkaértekezleten egy magánkórház főorvosa, és ő azt mondta hogy 50-es értéktől számít védettnek az illető. Azt mondta hogy neki 19 ezer valamennyi jelenleg ez az érték és ő Pfizer-t kapott. Hát gondolom hogy most egy értékről beszélünk.
-
RAiN91
őstag
válasz tothjozsi96 #12397 üzenetére
A kapott leleten 10-1000 van feltüntetve. Háziorvos szerint is rendben van.
-
RAiN91
őstag
Sinopharm, 2. oltás után 10 nappal antigén IgG teszt: 28,5 AU/ml. A referencia 10-1000, tehát megvan a védettség, bár nem valami sok.
[ Szerkesztve ]
-
tboj
tag
Ne aggódj, biztos nem lesz vészes, és legalább kiderül, hogy nem csak placebót kaptunk.
Amúgy nekem azóta sincs konkrétan semmilyen reakcióm az elsőtől így majd 30 óra elteltével, éjszakát is nyugiban végig aludtam. Még a karom sem fáj, max. néha érzem picit a szúrás helyét, ha épp úgy mozdulok, de ezt nem nevezném fájdalomnak sem.
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
blakey
titán
"pussy"-k vagytok.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ringman
nagyúr
válasz daneel_hu #12383 üzenetére
az egészségem meg sokkal fontosabb mint a pénz.
ebben egyetértünk. csak 1-2 dolog van, ami tényleg nem várhat, aztán a munka nagy részét meg egyedül kell csinálnom. (tervezés, mindent nem lehet kiadni alvállakozónak)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mpo
veterán
válasz FіkuszKukіsz #12388 üzenetére
Ha érted, akkor már elavult.
-
kw3v865
senior tag
Ja, gondoltam. De a mai világban ez már mindegy, mert max. 1-2 nap alatt amúgy is körbe lehet repülni a világot, annyi, hogy nem 1, hanem több átszállással, nincs már sok jelentősége. Itt csak egy megoldás lenne: teljesen lezárni az EU határait. De az nem fog megtörténni sajnos.
-
mpo
veterán
A 18-24 évesek 14%-a, a 25-49-es korosztály 30%-a legalább egyszer oltott,
a kétszer oltottak a 18-24 közöttiek 3,6%, a 25-49 közöttiek 7,4% arányban vannak.
Ennyit a nyitásról és a focimeccsről.Ha érted, akkor már elavult.
-
titán
válasz Kékes525 #12354 üzenetére
Itt írtam az első oltás tapasztalatairól: [link]
Igen, ugyanoda kértem. A másodiknál jóval erősebb volt a fájdalom a vállban/izomban , éjszaka is alig pihentem, pumpált a szívem. Másnapra a fájdalom enyhült, délutánra lett 37 fokos hőemelkedésem és gyenge voltam egész nap, szívem ugyanúgy dolgozott, olyan érzés volt, mintha úgy "tekerne" az ember szíve, mintha kézzel szorítanád és nehezebben tudna dolgozni. Fura egy érzés volt. Az oltást követő 2.-3. napra mindez (fájdalom, hőemelkedés, szorító érzés a szívben) elmúlt.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Elektrosokk #12382 üzenetére
A mai EU-s fejlemények tükrében ez összhangban áll a kormáyzat izolációs törekvéseivel. Ideális pont a fiatalabb korosztály külföldi utazgatását nehezíteni.
#12381: engem az lepett meg nagyon, hogy az első hullám nem durrant be náluk. Emberek egymás hegyén-hátán, mocsok a köbön, higiénia 0.0...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
daneel_hu
addikt
válasz Ringman #12379 üzenetére
Nekem is ez volt.
A cég egyik legnagyobb megrendeléssorozata közben estem ki 2 hétre. Úgy, hogy közben emiatt 3 ideiglenesen felvett ember is ott volt, tehát bőven ott kellett volna lenni.Viszont összességében megoldották, és az egészségem meg sokkal fontosabb mint a pénz.
-
t72killer
titán
Az imprinting-téma időközben tisztázódott megnyugtatóan? Az mRNS mellett nekem az nem túl megggyőző érv, hogy "erősebb immunválaszt" vált ki, mint a hagyományos vakcinák, ez továbbra is lehet több darab de elavult típusú antitest.
-
Ringman
nagyúr
válasz daneel_hu #12375 üzenetére
tudom
csak ev-ként nem mindig egyszerű, de amit tudtam, már átütemeztem a megrendelőkkel.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
félisten
Masodik Sino utan azert nem vagyok fenyesen. Igazabol meg sem tudom mondani, mi a baj, csak ugy valahogy a bal felem fejtol derekig kicsit .. olyan homalyos.
while (!sleep) sheep++;
-
Z.É.T.
őstag
#posztcovid #longcovid #poszt-covid #long-covid
"Dr. Komaroff ugyanakkor megjegyezte, hogy a „long-COVID” betegek gyakran panaszkodnak légszomjra, és a folyamatos anosmiára (íz- és szagérzés vesztésre), ami nem jellemző ME/CFS-ben. Korábbi adatok szerint a CFS tüneteinek kb. 10%-a különböző fertőző megbetegedések után legalább egy évig fennáll, és ha 2021 végéig 200 millióan betegednek meg COVID-19-ben, akkor 20 millió „long COVID”-ossal kell jövőre számolnunk."
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Ezekiell #12365 üzenetére
Jobban vagy, minden rendben?
alapvetően nincs nagy probléma (csak a magas pulzus teljesen leszedál), a favi szedése erősen kérdéses így min. 2 héttel a fertőzés után negatív antigénteszttel.meg pihenni kell(ene), ami így a 3. héten már elég terhes
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bazsi83vp
senior tag
válasz Ringman #12366 üzenetére
Azt azért tudod, hogy itt mintavételes ellenőrzés van?
Pl kiveszik kb minden 10.000. darabot és a 600.000-es tételnél csak 60 minta van. Hamar megy ez.
A lényeg az, hogy a szállítmány több szekciójából veszünk mintát.
A maradék 599.940 pedig mehet a felkarokba.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz daneel_hu #12368 üzenetére
vsz. szinte mindenhol engedélyezni fogják egyesével. (déli és keleti államok tuti)
-
blakey
titán
válasz Ringman #12364 üzenetére
csak akkor ki garantálja hogy azok megegyezőek voltak az engedélyezettel? - Bakker, ez bármelyikre igaz lehet, ez már túl van tolva. A most szállított amerikai vakcinák p. 1:1-ben ugyanazok mint amikor engedélyezték őket? Mint hallhattuk, olvashattuk, ott is előjöhetnek a problémák.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ringman
nagyúr
-
Ezekiell
veterán
válasz Ringman #12364 üzenetére
Elkvileg visszamenőleg is elfogadott lesz a Szputnyik, igen. Garantálni meg.. hát, látod hogy semmit se lehet.
Jobban vagy, minden rendben?
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #12362 üzenetére
várható volt, így az egyes tagállamok egyéni döntése lesz az engedélyezés.
délen vsz. el fognak mindent fogadni, mint ahogy azt a görögök is jelezték.nem tudom akkor mi lesz, ha a szputnyik megkapja az ema-engedélyt, visszamenőlegesen is rendben lesznek az oltások? (csak akkor ki garantálja hogy azok megegyezőek voltak az engedélyezettel?)
-
Ezekiell
veterán
Hát, ez attól függ, hiszel-e az ellenőrzésben, és annak mélységében... Ezt nem fogjuk tudni megmondani.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Sir Pocok
őstag
Mondjuk ez igaz.
Ha rohadt sok a tüskefehérje az nem biztos, hogy jó az immunrendszer számára. Gyakorlatilag amíg tud a vírus és a fehérje is szaporodik szegény szervezet meg fut az esemény után...
-
HÁZIGAZDA
válasz Sir Pocok #12357 üzenetére
lehet. ahogy több potenciális probléma is keletkezhet, mert így nehezebben tartható kontroll alatt az egész. hogy ne menjünk messzire, én laikusként eleve valami ilyesmit értettem a trombocitopéniáról olvasgatva is, hogy az a gond, hogy túl sok a tüskefehérje és túl agresszív a válasz, ezért az átvérzés...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Gothmog
senior tag
válasz Sir Pocok #12352 üzenetére
Ha igazak az állítások, akkor lehetnek olyan szállítmányok, amelyekben olyan verzió van belőle, ahol elfelejtették "kikapcsolni" a replikációs képességet. Magyarán el tud szaporodni a szervezetben. Valószínűleg maximum egy náthán kívül más problémát ebben az esetben sem okoz, viszont ha igaz a hír, akkor azért gázos a helyzet, mert jól jelzi - a poénkodó sztereotípiákból ismert - ruszki minőségbiztosítási rendszer hiányosságait. (És ugye, ha ennyire hanyagok, akkor simán lehet legközelebb durvább hiba is.)
Endure. In enduring, grow strong.
-
Kékes525
félisten
válasz Elektrosokk #12336 üzenetére
"Az influenzavírusok a legönzőbb vírusok közé tartoznak, és általában mindig egyedül fertőzik meg a testet, míg az adenovírusok szívesen osztoznak más kórokozókkal."
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Sir Pocok
őstag
Valaki összefoglalná mi a baj az Ad5-tel?
-
steele80
senior tag
válasz OPiiPO #12346 üzenetére
Sajnos a legnagyobb probléma, hogy a jelenlegi rezsim teljesen alkalmatlan a vírus elleni védekezésre. Teljesen átláthatatlan statisztika hamisító. Az egész járványkezelést teljesen rossz irányból közelítik meg. Minél kevesebbe kerüljön és minél több hasznot hozzon. Az oltási igazolványhoz nyújtott kedvezmények egyenes következménye a feketézés. A propagandamédiában megszólaló szakértők inkább politikusok már mint szakértők. Az emberekben nagy a kétely és a gyanakvás. Ne legyen igazam, de a 4. hullám tarolni fog! Én március közepén regisztráltam és tegnap kaptam kínait, úgy, hogy letelefonáltam a háziorvosommal, hogy legyen már valami, mert az ismeretségi körömből aki hetekkel utánam regisztrált is megkapta már. Én kínait kaptam, ez jutott talán jobb lesz mint a semmi.
-
HÁZIGAZDA
válasz blakey #12349 üzenetére
tuti, de azért a megállapítások akkor is valódi problémára mutatnak rá, ha igazak
és úgy amúgy nekem is alacsony a bizalmam a híres orosz termékek iránt, csak hát épp azon a héten robbant az astra-bomba, amikor jött a telefon
na mindegy, az élet harc!
-
blakey
titán
úgy látszik, az astra felvette kesztyűt és visszavág - ebben bíztos lehetsz, pontosabban mindegyik gyártó felvette a kesztyűt és ott támadnak ahol csak tudnak. Egy darabig biztos ez lesz.
-
OPiiPO
veterán
Eléggé csúnya pletykát hallottam: állítólag van háziorvos errefelé, aki az oltástagadóknak egy kis pénzért cserébe kiállítja a igazolást mintha be lenne oltva
Nem akarom elhinni, de sajnos megbízható akitől jött."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
HÁZIGAZDA
válasz blakey #12341 üzenetére
ez mind igaz, de ha a hír igaz, akkor az mindenképpen azt jelenti, hogy a sputnik egy rakás sz.r. vagy azért, mert ingadozó a gyártási minőség (ultragáz), vagy azért, mert ekkora hibát benne hagytak (ultragáz). nincs harmadik opció.
ettől még reménykedjünk, hogy frankón működik, csak hát... izé...
(pont akkor ment az astra-para, amikor én sorra kerültem, ma már valszeg inkább újfent azt kérném... most a sputnik van terítéken , meg a pfizer a szívparákkal, úgy látszik, az astra felvette kesztyűt és visszavág )
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz Elektrosokk #12336 üzenetére
Ja csak pont az adeno ami szívesen osztozik másokkal. Olvasd el amit linkeltél.
[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
-
blakey
titán
válasz fatal` #12338 üzenetére
Mnden fura a vakcinák körül, igazság szerint az lenne a fura ha nem lenne semmilyen utóhatás, mellékhatás, stb. Vészhelyzetben készült oltásokról van szó, én megkaptam a második Szpunyikot, semmilyen megfázás nem kerülgetett, fél nap tompaság, fejfájás, ennyi, de ez kb. mindegyikre jellemző és ugye egyénenként is változik. Minden ilyen hír csak kételyeket vált ki azokban akik még nem döntőttek az oltás mellett, pedig bármelyik oltás jobb a Covid-nál, lásd pl. Ringman-t aki nemrég elkapta a vírus, és bár nem lett nagyon súlyos mégis olyanokról számol be, hogy inkább azt nem kéne "besz@pni".
-
fatal`
titán
válasz _ATi_1 #12332 üzenetére
Fura nekem ez a történet. Ha ez így lenne, akkor, ha van körülötted egy Sputnik ad5-tel oltott, akkor családon belül már hatástalan lesz oltás, hiszen ha megfertőzött vele, akkor védettség alakul ki.
De itthon ilyen példát még nem hallottam. Majd kiderül, anyámat múlthét csütörtökön oltották a másodikkal én meg jövőhét hétfőn megyek.
De továbbra sem hiszem, hogyha ez így lenne, akkor nálunk (és a Szerbeknél is) engedélyezték volna.
Ilyesmit még a szlovákok sem említettek.
#12336: Rhino != ad5. Meg ugye kisöpri és nem megvéd
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
-
Elektrosokk
veterán
válasz _ATi_1 #12332 üzenetére
A KÖZÖNSÉGES MEGFÁZÁST OKOZÓ VÍRUS KISÖPRI A SEJTEKBŐL A KORONAVÍRUST
Azt kell mondjam az oroszok megcsinálták a tutit!
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Sir Pocok
őstag
Napi új fertőzöttek száma: 2584 (az előző naphoz képest: +892)
Napi új halálos áldozatok száma: 186 (az előző naphoz képest: -2)
Kórházi ellátást igénylők száma: 5554 (az előző naphoz képest: -353)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 662 (az előző naphoz képest: -40)
Napi mintavételek száma: 22379 (az előző naphoz képest: +3590)
Az első dózissal oltottak száma: 3 870 222 (az előző naphoz képest: +96 001)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 822 655 ( az előző naphoz képest +48 755)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Gothmog
senior tag
Ha igaz az állítás, akkor a második dózisban használt adenovírus esetén az oroszok elcseszték a vírus szaporodóképességének a kiiktatását. (Valószínűleg nem minden esetben, csak bizonyos gyártási tételeknél - "ruszki minőségbiztosítás".)
(Ezeknek a vírusoknak elvileg úgy módosítják az örökítőanyagát - legegyszerűbb módon bizonyos szakaszok célirányos deléciójával -, hogy se szaporodni, sem az immunrendszert külön csesztetni (mármint a specifikus felhasználási célon kívül) ne legyenek képesek. Emiatt egyszerűen csak bekerülnek a szervezetbe, ahol nekiállnak a vírusra jellemző fehérjéket termelni, köztük jelen esetben a koronavírusra jellemző tüskefehérjét is, de "elszabadulni" nem képesek.)[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
Rive
veterán
Úgy fest, az oroszok 'elfelejtették' kivenni az ad5 vektorból a szaporodási képességet.
Persze, kell még majd megerősítés más forrásból is, meg a dolog nem feltétlenül igaz az összes szállítmányra, meg egy megfázás az nem annyira nagy ügy, de akkor is Ez így valahogy olyan elcseszettül ... oroszos
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz Ringman #12327 üzenetére
Szuper Vasárnap megyek AD5-re...
Mondjuk a védettséget nem befolyásolja, a megfázással meg majd megbirkózok valahogy, de arra játszottam, hogy utóbb el fogják fogadni az EU-ban. De ezt így, ebben a formában nem fogják => lehet megsz*ptam a céges kiküldetésekkel.Amúgy meg: nem csalódtam az oroszokban
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Ringman
nagyúr
a tegnapi brazília vs szputnyik hírhez: egy virológus magyarázata arról, hogy miért nem engedélyezték a brazilok a szputnyikot - a 2. oltással (ad5) van probléma.
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
blakey
titán
-
Ispy
veterán
A kínai esetében nem 3 hét a 2. oldás beadása? Mert mi kereken 1 hónap múlva kell, hogy visszamenjünk.
Vagy ennek nincs akkora jelentősége?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
titán
-
tisn
addikt
válasz polonic #12318 üzenetére
Supporting a longer-interval immunisation strategy, vaccine efficacy was significantly higher at 81·3% (60·3–91·2) after two standard doses given at an interval of 12 weeks or longer, compared with 55·1% (33·0–69·9) when given less than 6 weeks apart.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00528-6/fulltext -
t72killer
titán
Neutralization of variant under investigation B.1.617 with sera of BBV152 vaccinees
" In this study, a drop in neutralization was detected with the B.1.617 variant., However, the reduction of neutralizing capability was limited to 2-fold "
-
polonic
félisten
A legkisebb tanulmányok szerint az AZ-nek mi a hatékonysága, ha az eredeti terv szerint 4 hétre rá kapta valaki a második adagot?
-
kw3v865
senior tag
Honnan van az infó? Itt nem látom, hogy jönne holnap: https://www.bud.hu/erkezo_jaratok
-
HÁZIGAZDA
"Érdekes, hogy már azt sem tudnám megmondani melyik karomba kaptam, semmi nyoma neki, nem is érzem a helyét."
hát engem ez a veszély nem fenyeget, most a másik karomba kértem, kirohad a helyéről mindjárt, a hónaljam is fáj, aludni sem tudok tőle. daneel_hu írta, hogy az orosz "finomabb anyag"... inkább egy lada...
-
balojazz
aktív tag
válasz forceberg #12299 üzenetére
Ezzel az ötlettel nagyon sok baj van. Pl. én akár 50k-t is kicsengettem volna pár hónapja egy mRNS-ért, de van, aki 5-10-szer ennyit is nyilván: akkor a gazdagok juthatnak csak nyugatihoz? Ha meg egységár van, a többség röhögve kifizeti, de mi van a szegényekkel? Tudomásul kell venni, hogy ez egy webshop: mindenki a neki legjobbat akarja, főleg, ha ugyanazon az áron van, és még inkább főleg, ha ingyen: a polcon van x termék, jogom van levenni bármelyiket.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
BlackV
őstag
válasz Floyd80 #12028 üzenetére
"Épp a kormány vakcinatáblázatából derül ki, hogy a kínai oltás kevésbé hatékony, mint a többi"
"a táblázattal számos komoly szakmai probléma van, mert egy sor fontos tényezőt nem vettek figyelembe az összeállításakor, így a végeredményből önmagában semmilyen érdemi következtetést nem lehet levonni. "
Mostakkó' melyik? -
titán
válasz nobela #12256 üzenetére
Ez a vakcinától függ. A pfizeres az a "gyári" kinézetű, például mellettünk szputnyikkal oltottak, náluk olyan sima fehér volt.
--------------------------------------
Lassan elindul az eü ellátás is:
Május harmadikától újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás” – írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán a Facebook-oldalán.
A járvány miatt felfüggesztett onkológiai szűrővizsgálatok újraindítását szintén csütörtökön jelentette be a miniszter. [link]
[ Szerkesztve ]
-
pit stop
addikt
Mindegyiknek megvannak a hívői mint a fociban, miért ne kaphatna olyat amiben hisz. Most jobb, hogy huszonévesek kapják, mert ismeri az oltó Julikát, urambátyám hálapénz vagy bármi alapon?
Regisztrált mailekre ellenben x naponta lehetne írni, hogy x db z érkezett és q db w. Regisztrálni mostantól, de minél előbb vagy védett annál jobb.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
MuMa012
tag
Friss élmény a szabályozás hülyeségéről és a tervezés hiányosságairól:
Gimnáziumunkban jövő héten érettségizik közel 200 gyerek, akik közül ketten jelezték, hogy tipikus covid tüneteket produkálnak. Nem hajlandók teszteltetni (pedig az iskola még állná is), mert akkor karanténba kerülnek és nem érettségizhetnek. Nem tudják, hogy jobban lesznek-e addigra. Milyen döntés született: A tornaterem kijelölt "covid gyanús" vizsgahelyként fog futni, nagy távolságtartással, átesett és beoltott önkéntes felügyelőkkel. Így aki lázasan jön vizsgázni sem lesz hazaküldve, hanem külön írja. Ez nem központi szabályozás, csak az iskolánk kezeli így a helyzetet, de feltételezem máshol is sor kerülhet hasonlóra...
Legalább 2 hetett várhattak volna ezzel a szerencsétlen terasznyitással is, meg akkor kezdik oltani a középiskolás korosztályt, mikor visszatérnek az iskolába...Én már tényleg nem találok logikát. -
Vesa
veterán
Miért is? Ha már a kormány nem veszi figyelembe a vakcinák tudományos kritériumok szerinti dokumentáltságát, akkor az ember, akibe be fogják tolni, talán hagy tehesse már meg! Ha már szankcionálgatni akarsz, akkor inkább az antivaxerekre menj rá, azok valóban veszélyesek. De a hívők egy része sem kevésbé. Ma 2 ember is mondott olyat, hogy a jóistenben bízva ő nem oltat. Pöttyet nagyobb gond ez.
A tudomány a valóság költészete!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest