- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
snemeth
aktív tag
válasz
Feribacsi555 #9199 üzenetére
Jól látom, hogy 653 byte a fw mérete?
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
sittes79 #9198 üzenetére
Sziasztok!
Végső elkeseredésemben megpróbáltam visszaállítani eredeti fw-re a routert. Hát erről ennyit. Sztem meghalt az egész.
Ez alapján csináltam: "
1. Bejelentkezel SSH-n a routerre (PUTTY)
2. Belépsz a /tmp mappába (cd parancs)
3. Ide letöltöd wget-tel a kívánt firmware-t (wget http://www.stb...)Én itt le szoktam egyeztetni a letöltött file méretét, az eredetivel.
ls -l
paranccsal megnézheted a /tmp mappa tartalmát. Ha stimmel, akkor ezután mehet a frissítés.
OpenWrt alatt a parancs:
mtd -r write filename firmware
DD-WRT alatt pedig
mtd -r write filename linux
filename = a wget-tel letöltött firmware image file neve.
A frissítés 1-2 percet vesz igénybe, és a végeztével a router automatikusan újra fog indulni. Természetesen az SSH (PUTTY) ablakot nem szabad bezárni, míg a folyamat véget nem ér, tehát amíg a router újra nem indul."
Itt a kép, hogy mit csináltam:
Vártam legalább 10 percet a routeren folyamatosan villog az összes led.
A router nem reagál semmire. Most mit csináljak?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sittes79 #9196 üzenetére
Hi!
Ha csak belülről kell, akkor az Administration->Management->Remote Access-nál az SSH Management-et állítsd Disable-ra (default-ban egyébként ez).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ErosenZold #9193 üzenetére
Igen.
-
ErosenZold
senior tag
Lehet buta kérdés, de DD WRT alá is lehet Torrent klienst telepíteni nem?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sittes79 #9189 üzenetére
A telnetet tiltsd is le azonnal!
Azt, hogy ne minden IP-ről engedje, nem lehet default-ban beállítani, így DD-Wrt-n elég körülményes. A lényeg az, hogy ehhez tiltani kell az ssh távoli elérést és saját iptables szabályt kell létrehozni. Egyébként tudnál mondani valamilyen fix IP-t, ahonnan el akarod érni? Vagy el szeretnéd egyáltalán érni SSH-n kívülről?
-
sto1911
veterán
Udv!
DDWRT-re lehetseges bongeszot telepiteni? Valami egyszerubb is eleg, annyi, hogy a letoltes-visszaszamlalos oldalakrol tudjak letolteni, ha ugy alakul, ill. egy, a ddwrt wikijenel egyszerubb telepitesu samba server is erdekelne, ha letezik.
Koszi!
-
hati
addikt
-
sittes79
addikt
hali,
ddwrt szakértőket kérdezném, hogy a log fájloknál vagyis a tmp/var/log
2db file van messages és messages.0
mi a különbség illteve ilyen sorok vannak a logban
8 11:23:09 DD-WRT authpriv.warn dropbear[10030]: bad password attempt for 'root' from 221.163.216.122:36015
az ip konkrétan Kóreából jön de van pár oroszból is, mit akarnak tőlem a kommunisták FÉLEK
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Keresztapper #9180 üzenetére
Már megy a build, de szinte minden csomagot újrafordít. Ha kész van, felteszem a szokásos helyre és jelzem.
-
hati
addikt
Transmission 2.20 (2011/02/06)¶
van vkinek lefordított binárisa belőle, ami felmegy a 10.03-ra is?
A trunkon már fent van, de az ha jól tudom, nem megy a 10.03-mon. -
nimfas
addikt
Én pedig rájöttem hogy hülye vagyok :-D
Azért 60K a wifi sebesség a routerre kötött wincsi felé ill onnan, mert én sorba kötöttem 2 routert, egy dlinket ami kapja a netet ez osztja a wifit és a tp-linket amin fut a torrent kliens és erre vannak kötve a gépek és a nyomtató... ezért aztán ha a wincsiről töltök le-fel anyagot akkor a net feltöltési 60-70kb-os sebessége a limit :-S Ha netről töltök le telefonra akkor nincs gond ugye 1,5 Mbyte-al hasít....
Ez az egész azért kellett mert a torrent annyira lefogja a routert, hogy a wifit eldobálta a CPU-ja leterheltsége miatt, bárhogy is konfigoltam be a torrentet. ha esetleg vki ilyen cipőben járt és sikerült neki belőni a torrent conf-file-t igazán bemásolhatná ide :-D
Üdv.
-
sittes79
addikt
válasz
Intruder2k5 #9170 üzenetére
winscp bejött köszönöm...sokat kell még tanulni de linux-ban az erő
-
-
sittes79
addikt
válasz
Intruder2k5 #9168 üzenetére
meg googliztem és fizettetni akart velem
letölteni, hogy tudom?
-
válasz
sittes79 #9167 üzenetére
A syslog fizetős? Hát ezt meg honnan szedted?
A parancsot elvileg PUTTY-ba kell bírnod, ami a logfile-hoz készít egy linket, a www mappa alól, így azt egy böngészőben is meg lehet nézni... Valami ilyesmiről van ott szó. De természetesen le is töltheted a "/tmp/var/log/messages" file-t, és megnézheted PC-n is egy notepad-ben, vagy akár PUTTY-ban is lehet nézegetni a "cat" paranccsal.
-
sittes79
addikt
én is egy szavazatot adok a DD-nek eddig működik és igen csak többet tud mint a gyári...
donate-t is dobok a srácoknak hogy folytassák a jó munkát
intruder2k5: köszi közben megtaláltam, de még fel kell dolgozzsam, hogy
mi ez a syslog dolog, fizetős ez?illetve ott van egy parancssor
ln -s /tmp/var/log/messages /tmp/www/log.html
ezt csak simán beírom a putty terminálba vagy kell pendrive is?
-
válasz
ErosenZold #9164 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem a fejlesztési ütemtervüket... Tudomásom szerint nincs a szerveren olyan build, ami bármilyen maradandó kárt okozott volna valakinek a routerében, de még egyszer mondom, nem kötelező ezt használni!
Az általam használt Tomato is "beta"! Igaz, hogy a most fent lévő Victek Mod-on nincs rajta a beta felirat, de ez is ugyanarra a teddy_bear modra épül, amin viszont ott van. Nekem ez még sohasem jelentett gondot...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
ErosenZold #9164 üzenetére
az enyém mondjuk elég stabil.... nem a ddvel van gondom.
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9162 üzenetére
Amúgy DD-ből váltható az elkövetkező 20 évben stabil verzió?
-
ela
tag
válasz
Intruder2k5 #9161 üzenetére
Köszi a választ .
Én is hasonló dologra gondoltam.
Meg kell szereznem a UPC által a 120 MB NET +HD TV csomihoz használt CISCÓ Modemekhez egypár dolgot szerintem is.
Mindenestre köszönöm a megrősítést és beszélgetést .
Üdv:
ela -
válasz
ErosenZold #9160 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy ki akarod használni... Csak kérdezted, hogy érdemes-e feltenni rá DD-WRT?! A válaszom egyértelműen az, hogy mindenképpen érdemes feltenni rá valamilyen moddolt fw-t! Kinek Open, kinek DD, ez már részletkérdés.
-
Nem kell bocsánatot kérni, tudom én, hogy nem sértő szándékkal mondtad, de nem jár ki nekem semmi ilyesmi, és kellemetlen is!
Látod itt van pl. rögtön ez a dolog, amire nem tudok válaszolni neked. Semmilyen tapasztalatom sincs UPC nettel, és nem ismerem az eszközeiket sem. Mint szinte minden modemnek, bizonyára annak is van valamiféle diagnosztikai oldala, ahol meg lehet nézni jelszinteket, és hasonló dolgokat, amik erősen befolyásolhatják az elérhető maximális sebességet. Szerintem én ezen a vonalon indulnák el, mert az a 40-90 Mbit/sec is elég tág határ, és nagy ingadozásra vall...
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9158 üzenetére
Persze, azt tudom hogy garancia vesztéssel járhat, dehát ki akarom hasznáni a routert
-
ela
tag
válasz
Intruder2k5 #9157 üzenetére
Oké Oké .
Bocsánat ,de valóban nem volt benne részemről semmi sértő szándé
k
Olvasgattam időközben a WIKI-s linket ,de ott is az elméleti sebesség 74-600 MB-ig mozog N-es szabványnál.
Szerinted nem lehet gond a UPC CISCO modemével Routertól és FW-től függetlenül ?
Idehaza (Sopron) cseréltetnem kellett a UPC-vel a Modemet + a szürőt (vagy hogy hívják) a 30 MB-s csomimhoz.A cser óta remekül megy dróton és WLAN-on keresztül is.Üdv:
ela -
válasz
ErosenZold #9142 üzenetére
Mint azt már megválaszolták előttem is, a gyári firmware-el nem tudsz nyomtatót megosztani, csak háttértárat, és azt is csak LAN-on. Ha felteszel egy OpenWrt-t, vagy DD-WRT-t, akkor a lehetőségek szinte határtalanok. Megoszthatsz nyomtatót, indíthatsz FTP, vagy webszervert, torrentklienst futtathatsz a routeren, hogy csak a leggyakrabban használt funkciókat említsem. De gondolom, hogy azért ezekkel tisztában vagy Te is valamennyire.. Illetőleg a gyári firmware-re sok egyéb panasz is volt már, tehát nem a legszerencsésebb választás. Azt viszont tudni kell, hogy a hivatalos álláspont szerint a moddolt fw-k használata garanciavesztéssel jár, és mindezt csak saját felelősségedre csináld.
-
-
-
ela
tag
válasz
Intruder2k5 #9153 üzenetére
NAGYURAM JÓÓÓ Szórakozást hozzá !!
Máris sasolom a linkedet és köcc
e
Jóó TV-zést Néked .
Üdv:
ela -
Intruder2k5 ébren van, és figyel... Többnyire! Csak közben Barátok közt-öt néz.
Viszont nem tudom, hogy mire is kellene nekem válaszolni? Már sokszor, és sokaknak leírtam, de leírom még egyszer. Nekem már nincs ilyen routerem, és DD-WRT-t sem használok. Ettől eltekintve próbálok segíteni mindenkinek, akinek, és amiben csak tudok, de mindezt csupán a Tomato-ra való hasonlóságra, illetve az Online DD-WRT Demo-ra, és a VMware-s változatban kipróbált dolgokra alapozom!
Vannak itt viszont többen olyan emberek is, ráadásul egyre többen, akik élesben használják a DD-WRT-t 1043-ason, gyakorlati kérdésekkel inkább őket kellene bombázni...
ela
Annyit mondhatok, hogy a 300 Mbit/sec csak elméleti sebesség, a gyakorlatban ez sokkal kevesebb. Erről bővebb infót a WiKi-ben találsz.http://hu.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi
És most Go Back a TV elé, Barátok közt 2 rész...
szerk.:
Majd közben azért gondolkodom ezen is. -
sittes79
addikt
ddwrt-ben hol találom a log funkciót?
ErosenZold: én használom, szerintem fain, de még ismerkedünk erősen...
-
ela
tag
válasz
ErosenZold #9150 üzenetére
Igen bár mégsem ,csak kipróbáltam .
Majd a GURUK !!
Ébreszd fel Intruder2K5-öt ,ha tu
dod.
Én is leginkább az Ő válaszára
várok.
ela
-
ErosenZold
senior tag
Valaki innen használ amúgy DD-WRT-t a routeren vagy mindenki Open?
-
Tommyboy86
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy másoláskor két gép közt(wifin és utp-n is), valamiért megáll a másolás és azt írja ki h fájl nem olvasható. Valami ötlet? Tűzfal beállítva stb...
-
ela
tag
Sziasztok GURU-k és FÉL/TELSEJ/LEENDŐ ISTENEK !!
Érdekes problémával küzdök már pár napja .
Adott egy UPC 120 Mb-s Internet elérés egy CISCO-s UPC modemmel .
A sebessége olyan ,amilyen.
Értem ezalatt ,hogy a tulajdonosa 60 Mb-s csomit vásárolt .de most akció keretén belül ,elméletileg 120 MB-s Net-je van.
A sebessége közvetlen drótos modem - gép kapcsolaton keresztül mérve : 40-90 Mb maximum.
Ugyanezen Cisco modem a kedvenc Routerünkre Dróton dugva (GB-s Kapcsolat ) hozza az előbbi nagyon ingadozó értékeket ,tehát a modemnek megfelelő sebességgel dolgozik.
WLAN-on keresztül viszont közvetlenül a Router mellett is csak max 40 ,de inkább csak 15-20 MB-s a max kapcsolati sebesség N-es WIFI kártyán ,illetve USB-s TP-LINK Stickeken keresztül is.
Mi lehet a probléma szerintetek ?
Nem tudja a 1043 WLAN része a sebességet (elméletileg 300 MB az N) ,vagy én értek valamit félre/csinálok valamit rosszul ?
Valakinek hasonló tapasztalata és/vagy megoldása ?
Persze nem vagyok Linux -ban odahaza.
Gyári ,aztán DD-WRT-t próbáltam , a többihez nem értek .de tanulok /okulokszivesen !!
Kicsit hosszú lett ,de talán érthető.
Elöre is köszönöm a válaszokat.Üdv:
ela -
DaniTm
csendes tag
Közben megtaláltam rá a megoldást!
WiFin laptopomban N-s kártya van, így 7-8MB/s el másolok laptopra. Kis teszt a filmekkel: HD 1080p -s filmet simán viszi, ha a lejátszóban kis +cache -t adsz neki!
A megoldás:
1. Kapcsold ki a wifi-t
2. Reboot
3. A wifinél HT mode -t állítsd 40MHz - 2nd channel below-ra.
4. Save & Apply
5. Wifi enable majd Save & Apply
6. Reboot
7. Kész-- Nem biztos, hogy 100% de jó lett így! --
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #9139 üzenetére
valami hasonló lehet ha csak nem ugyan ez...
mount -t ext2 /dev/sda1 /jffs -o rw,noatime
mount -t ext2 /dev/sda3 /mnt -o rw,noatime
echo "export PATH=/jffs/bin:/jffs/sbin:$PATH:" >> /tmp/root/.profile
echo "export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib" >> /tmp/root/.profile
sleep 10
/jffs/etc/init.d/transmission start -
bpmcwap
senior tag
válasz
ErosenZold #9142 üzenetére
gyári fw nem tudja a nyomtatót megosztani, úgy hogy ha akarod akkor kénytelen leszel feltenni a ddt.. vagy más alternativ fwt.
-
ErosenZold
senior tag
Üdv
Most rendeltem meg ezt a routert, és azt kérdezném, érdemes rá feltenni dd wrt-t vagy jó rá a gyári?
4 gép közt akarok 100 as hálózatot csinálni, + usb nyomtatót megosztani
-
DaniTm
csendes tag
Hello!
Az mitől lehet, hogy a router és a gép közötti sebesség wifin max 1,5Mbit? Ha FTP-n akarok lehúzni valamit a winyóról akkor pedig átlag 50kb között mozog... Torrent kikapcsolva, swap van...
-
tbmf
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje használom 10.03-at, annyi bajom van vele hogy az USB Bluetooth-t és az UVC kamerámat sem szereti
Az OpenWrt factory firmwareket "bűntetlenül" lehet variálni? Úgy értem most sima Backfire 10.03 van fent felrakok egy 10.03 RC4-et, majd vissza ezt. A firmware feltöltés előtt, után ugye nem kell semmi egyéb művelet?
-
ggaben1
tag
válasz
bpmcwap #9134 üzenetére
Az a roppant érdekes hogy nem csak a transmission hanem hdparm sem indítható a dd-wrt command menüpontja alól mert ezt a hibát generálja:
sh: eval: line 1: hdparm: not found
míg ha ugyanazt a parancsot puttyban adom ki akkor kérdés és hiba nélkül végrehajtásra kerül.
Vargalex által tippel visszanéztem az rc_startup tartalmát és betüről betűre megyegyezik azokkal a parancsokkal amit puttyban gond nélkül elfogad.Igazából elképzelésem sincs mi lehet a különbség a startup scriptben illetve a puttyban kiadott manuális parancsok között de a router valamit mégs csak lát benne mert b*szik végre hajtani azt ami nem puttyból jön.
-
sittes79
addikt
DD-wrt szakértők kérlek fordítsátok le ezeket a funkciókat, kezdek belezavarodni
a célom az lenne, hogy a digi netem pontban hajnali 5-kor szakadjon meg
és kapcsolódjon újra. 24h bontás végett...ne érjen váratlanul a szakadás pl. nyomom
live-ban az fps-t stb.Force reconnect
This option schedules the pppoe reconnection by killing the pppd daemon and restart it.
-> This forces a disconnect and connect again (reconnect) at a specified interval.Keep Alive: Redial Period
This option keeps you connected to the Internet indefinitely, even when your connection sits idle. To use this option, click the radio button next to Keep Alive. The default Redial Period is 30 seconds (in other words, the router will check the Internet connection every 30 seconds).
-> This was intended to reconnect after the connection was dropped (usually due to being idle).melyiket kéne használni? a force reconnectet beállítottam, de szétkapcsol és nem kapcsol vissza. 5:00.
köszi -
QG
tag
válasz
Intruder2k5 #9112 üzenetére
És teljesen jogos, én kérek elnézést
-
vargalex
Topikgazda
-
ToBeY
nagyúr
Az én kérdésemben tudna valaki segíteni?Vagy is ha 2 gép rá van kötve a routerre,hogyan tudom irányítani az egyiket a másikról?
-
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9124 üzenetére
meg van a fájl, de nem ott van, hanem tmp/root
és nincs benn se a mountolás, se a transolás....
???csak a pathelés...
jó, oké hüje vagyok... persze hogy nincs benne hiszen ezeket nem írom bele.... azok a parancsok hol vannak amiket abba az ablakba írok!!!! vagy írjam ezeket is bele a profilba és akkor úgy menni fog?
-
válasz
bpmcwap #9122 üzenetére
Igen, akkor már tudod, hogy lehet file-ba írni...
Ahogy Alex is mondja, ezeket az NVRAM-ban tárolja, de mivel a parancs minden induláskor létrehozza a
/tmp/.profile
nevű file-t, és abba írja bele ezeket, így ott is megtalálhatod.
szerk.:
Most olvastam tovább, hogy nincs meg a file... Pedig szerintem ott kéne lennie, vagy valamit elkutyultál a parancsban, és nem fut le. De lehet, hogy én emlékszem rosszul, és nem ez a file.. Most nincs előttem a parancs sem. -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9119 üzenetére
na akkor most már azt is tudom hogy lehet fájlban fájlt írni????
(ez kérdés volt!A parancsdoboz alapján gondolom...)szerk: a tmpben nincs se ilyen nevü se ilyen kiterjesztésű fájl a PUTYY ls szerint...
szerk2: winscp se látja-rejtve sincs
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9118 üzenetére
hallgattam volna bölcs maradtam volna....
túúúúdom
-
-
-
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9108 üzenetére
igen megy tovább.(nem csak nálam áll fent ez a hiba)
A fura az hogy amig nem cseszekedtem azzal a kettőspontal addig nem volt gond, ezért szerettem volna megnézni hogy azt a parancssort amit a weben szerkesztek ddben at hova menti milyen fájlba, hátha maradt benne valami szemét.... -
-
QG
tag
válasz
Intruder2k5 #9109 üzenetére
Kösz, de mint írtam nem megy a net, tehát a wget nem lesz olyan jó.
Anélkül hogyan juttatok el egy fájlt a /tmp-be? -
-
-
QG
tag
Hogyan tudom eltávolítani az OpenWrtét, és visszatenni a gyári firmwaret?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #9102 üzenetére
Milyen parancssorba beírt parancsokra gondolsz? Pl. amit a putty-ban beírsz? Azt pl. a bash parancsértelmező menti, de a DD-Wrt által (is) használt ash nem.
Ha a web felületen beírt command-okra gondolsz, akkor azt NVRAM-ban tárolja. Pontosan nem tudom, hogy melyik paraméterben, de ha kiadod az
nvram show
parancsot, akkor ott megtalálod.
-
bpmcwap
senior tag
ha valaki tudja hogy a ddwrt a parancssorba beírt parancsokat hova milyen néven menti az kérem árulja el.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- OLED monitor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- eladó 4db 2TB NASware WD red (WD20EFAX)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM - 2027. FRBRUÁRIG GARANCIÁS / akár beszámítással is
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- LG OLED42C44LA 2 Év Gyári Garancia
- LG OLED65B49LA 2 Év gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest