- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intruder2k5 #8199 üzenetére
erre a linkre gondoltam.. vagy lehet h ott van csak nem találtam meg .. mert elvesztem az erdőben
-
válasz
Intruder2k5 #8197 üzenetére
köszi..
épp megtaláltam közben de azért köszi.
pont ilyen kellene h ezeket a hsz.eket össze kéne gyűjteni a topic elejére.
-
sziasztok..
annyi gond akadt h most beszerzett router a gyári helyett felkerült egy OpenWRT amit a linkben volt pár hsz-el feljebb..
majd a net adatok is bekerültek és jött a reboot.. azóta semmi.még a 192.168.1.1-en sem lehet elérni, hálókártya ikon sárga felkiáltó jelet kap.
vajon mi lehet a baj?
-
-
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8191 üzenetére
a párosítás nem úgy van h DD +ipkg és open + opkg?
láttam már h lehet vegyíteni..
már azon is gondoltam h fogom és ujra teszem a routert ... ha felteszek egy új DD-t akkor a beálljtások nak is annyi?jah még valami .. fogta magát és a HDDre (külső) tett rá.. ipkg és opkgt is tett rá..
a router tárhelyén ott meg..ipkg -
http://e51.xf.cz/wrt/index.php?path=tl-wr1043nd%2Fdd-wrt/
Optware od Tplink - My solution - Tutorial
1. Mount usb-disc as /jffs (formated as ext2)
2. Run in console
Quote:
cd /jffs
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/opkg-ddwrt.tar.gz
tar -zxvf opkg-ddwrt.tar.gz
rm opkg-ddwrt.tar.gz3. Add to startup scrips
Quote:
echo "export PATH=/jffs/bin:/jffs/sbin:$PATH" >> /tmp/root/.profile
echo "export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib" >> /tmp/root/.profile4. Save and reboot router.
5. opkg update
6. Now you can install openwrt`s packages
Quote:
opkg install <package>WARNING
Openwrt`s packages aren`t compile with prefix /jffs and ARE compile with UCI support. Well same of package may not work correct.
###################Transmission
I recompiled transmission 2.03 for tplink&ddwrt
Quote:
cd /tmp
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
opkg install transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
opkg install transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipkEdit /jffs/etc/transmission/settings.json file and set login, password, whitelist etc. Save and run transmission
Quote:
/jffs/etc/init.d/transmission startdone
###################Nano
If you have a problem with nano (xterm error) you have to do:
Quote:
cp /usr/lib/libncurses* /jffs/usr/lib/###################
The End Smile
-
laolaj
aktív tag
válasz
Speeedfire #8188 üzenetére
akkor a DD-re hogyan birok torrentet rá tenni hisz mondták már h nehéz.. probáltam nem ment.
se packet lista frissítést se bírtam tenni.. mert mindig hisztizett h írásvédett..!
-
mszl
aktív tag
SZIASZTOK!
A napokban üzemeltem be egy ilyen kis fincsi routert, minden rendben vele.
A gyári firmware-ből hiányzott a print server funkció, és az időzített wifi kikapcsolás-bekapcsolás.
A DD-vel megoldódott az első problémám,de a másodikra nem találtam benne megoldást
,pedig a help-ben van utalás rá, de a GUI-n nem találtam meg a lehetőséget.
Esetleg valaki tudna segíteni hogy tudnám megoldani, hogy a wifi-t ki-be kapcsoljam autamitice, amikor nem használjuk.
Ezt találtam róla a help-benRadio Times Restrictions
The Radio Times Restriction facility constitutes a time switch for the radio. By default, the time switch is not active and the WLAN is permanently on. Enable the time switch, if you want to turn off the WLAN during some hours of the day. Hours during which the WLAN is on are marked in green, while red indicates that the radio is off. Clicking on the respective hour toggles between on and off.De ezt az állítási lehetőséget nem találom a menüben. Pedig így órában megjelölve lehetne a használati időmet beállítani.
Segítséget előre is köszönöm!
Üdv.
Laci
(Ja, az Open-hez még nem éreztem elegendő energiát magamban!)
A firmware verzióm Firmware: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std -
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8185 üzenetére
ahogy néztem ... lényegesen nincs különbség a DD és Open között..
Open: v1.8.luci:* File rendszer: EXT2/EXT3/EXT4, NTFS
* Rendszer: +adduser, +addgroup, +deluser, +delgroup, +hostname
* Alap funkciók*: DynDns, QoS, UpNp, p910nd, NTP
* USB: 1.0 - 1.1 - 2.0 Eszközök: Háttértárak - bővített driver -ekkel, Nyomtató szerver.
* Extra: Külső rendszer meghajtó csatolás (ext_rootfs).
* +Webes felület: LuCi: Minden alap funkció* kezelése + élő statisztika.
* Javítások: usb-storage-extras, hostsa DD is tartalmazna ezeket... igaz nekem egy régebbi (lb 2 hónapos van fent) de minden benne van amit itt olvasom..
igaz csak az lenne még a kérdéses h az Open automata HDD moutolás webesen benne van e vagy nincs
illetve mennyire gázos DD-re a torrent feltétel.. :
-
válasz
Intruder2k5 #8185 üzenetére
az külön remek, próbáltam korábban de sehogy nem ment.
kár, hogy melóm van, máris megcsinálnám de úgyis belemélyednék akkor és arra most nincs időm. -
-
válasz
Intruder2k5 #8183 üzenetére
köszönöm szépen, ha lesz egy kis időm megcsinálom.
nem akarok semmi extrát, csak hogy működjön.
aztán meglátjuk. -
válasz
Malachi #8181 üzenetére
"Köztudott", hogy a gyári firmware egy rakás...! Ha nincsenek különleges kívánságaid, mint pl. torrentezés a routeren, akkor én a DD-WRT-t javaslom neked. Igaz, hogy utólagosan nehezebb rátelepíteni programokat, de ha ilyen igényeid nincsenek, akkor ez lenne a legjobb választás. Jól is néz ki, rengeteg beállítási lehetőséggel, és stabilabb, valamint gyorsabb is mint a gyári. Gondolom már ismered látásból, de ha mégsem, akkor ITT megnézheted. Ha tetszik, akkor pedig EZT fel is töltheted rá. És ezt nem mondanám hegesztett fw-nek sem...
-
Speeedfire
félisten
Mostanában a fejlesztők valamit nagyon nem jól csinálnak, össze vannak keverve a csomagok, nem működnek, stb
Pl ma a régi backfire verzióhoz akartam felmountolni egy ext4-es partíciót, de nem akarta megcsinálni.
Mondom akkor felrakom az új snapshot verziósat, ott meg a luci nem akar bejönni....igazán összekaphatnák már magukat. -
válasz
Intruder2k5 #8180 üzenetére
á, akkor ezért, ez világos, köszi.
egyéb kínjaimra ötlet? majd egy éve működik remekül, erre most meghülyül. érdemes lenne ezek közül a hegesztett fw-k közül rátenni valamit a gyári helyett? vagy tényleg csak ütközés lehet?
-
válasz
Malachi #8179 üzenetére
Van egy olyan, hogy DHCP Lease Time. Ez az az időtartam, amennyire a laptop-od megkapja a kérdéses IP címet a routertől. Ez lehet 1 óra, lehet 24 óra, de akár 1 hét is, és amíg ez le nem jár, addig szerintem látszódik a gép a DHCP kliens listában. Szerintem...
Nálam legalábbis ASUS + Tomato pároson így van! Illetve mellette mutatja, hogy mikor fog lejárni a bérlet...
-
és az hogy van, hogy a laptopot kikapcsoltam 5 perce, de a DHCP kliens listában továbbra is szerepel? más is használja a hálózatot? valami más gépet lát és azzal ütközik? hogy lehetne ezt kiküszöbölni?
-
válasz
Malachi #8159 üzenetére
semmi javulás és kezdem elveszteni a fonalat.
az a baj, hogy nagyon amatőr vagyok ehhez, eddig általában csak bekapcsoltam és ment.
szóval egyik percről a másikra meghülyült a wifi és egyszerűen bármit csinálok - reset, új fw, új beállítások, újratelepítés - nem kapcsolódik, vagy csak percekre.
a jelerősség kiváló, a titkosítás stimmel, a router néha látja is a gépet, pedig az azt írja nincs kapcsolat, meg találtam egy szabad wifit, arra simán csatlakozik. csak az itthonira nem. a laptop látja a hálózatot, felismeri, de nem kapcsolódik, vagy ha mégis, le is dobja hamarosan.
olvastam itt ezt az inSSider programot, feltettem és a közelben van vagy 15 más hálózat, de viszonylag gyenge jelerősséggel. a legerősebb -80 dB. a channel és a width AUTO-ra van állítva és azt látom, hogy 1 és 3, 1 és 7 között váltakozik, az erőssége -27 dB.
miközben ezt írtam, automatikusan csatlakozott és 10 perce megy, de nagyon lassú. nem értem.
és le is dobta megint. garancia lesz? vagy én rontok el valamit? ja igen, kábelen repeszt, hibátlan, tökéletesen működik. csak a wifi nem megy.
-
-
nimfas
addikt
továbbá.... nem tudok file-t könyvtárat létrehozni a medialejátszón...
Rádugtam a gépre a lejátszót, látja a wincsit, le tudok játszani róla, csak épp ftp-n keresztül nem tudok rá másolni, smb-n keresztül igen, de nyilván úgy lassabb.
Megoldás van rá?
Hol tudok UBUNTU alatt jogosultságot adni rá?
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Feldobtam a gépre egy Ubuntu linuxot, vmiért se Krusader-rel se Gnome Commanderrel nem tudok csatlakozni, csak a Linux saját ftp progijával.... Szerintem az lehet a baj, hogy Windows alól is csak passziv vagy aktiv módban tudok csatlakozni Total Commanderrel...
Hogy lehet ezt belőni, hogy menjen rendesen???
Jó lenne ha simán menne, mert a medialejátszón is ext partició van, egyszerűbb lenne így átmásolni a filmeket-zenéket...
Előre is köszi!
-
Bernath
tag
Sziasztok!
Mostanában haldoklik az openWrt s megnézném a ddwrt. Simán lehet frissíteni vagy van valami trükkje? Vinyó nincs rá kötve.Tudom,hogy volt már róla szó,de nem találom -
Én nem használok WiFi-t csak alkalomszerűen, nagy ritkán... Meg amúgy is olyan helyen lakok, hogy itt aztán válogathatok a csatornák közül nyugodtan, szerintem mind szabad. Így, én nem is próbáltam még, sok mindent úgy sem látnák rajta, max a saját hálózatomat, ha bekapcsolom, meg esetleg talán a szembeszomszédét. Csak már többször ajánlgatták itt, így én is azt tettem. De köszönöm a kiegészítést, mostmár ezt is tudjuk!
-
CS_D
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8163 üzenetére
Sajnos ez a Wireless NetView szerintem nem igazán jó választás. (de lehet, hogy csak én használtam bénán)
Először én is ezzel a programmal néztem a hálózatokat, és olyan csatornát választottam, ami a Wireless NetView szerint szabad volt (bőven szabad: 3 csatorna távra senki sem volt). Ennek ellenére szenvedtem, hogy sose találja meg a telefonom elsőre a routert, illetve a hatótáv is gyenge volt...
A megoldást az inSSIDer 2.0 szoftver adta. Kiderült, hogy a szomszédságban több n-es wifi is van, és ezek több csatornát foglalnak le (HT40+/HT40-), így ütközésem volt, amit csak az inSSIDer tudott feltárni. A wireless net view csak az első csatornát írta ki, a 3-mal fölöttit nem.
Szóval kiderült, hogy szinte ugyanazokat a csatornákat használtuk a kedves szomszéddal, így nem csodállom, hogy ütközések votlak.
-
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8168 üzenetére
DD lenne még a lényeges h mennyivel több..
akinek ez fent van kérek tőle véleményt..
köszi a linket
-
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8119 üzenetére
ebben milyen finomságok vannak a legfrissebb DD és openben?
csak h mennyivel több mint ami nekem van fent. illetve eléggé stabil h felkerüljön?
+ havernak is ez kerülne fel azért is kérdem ezt.... -
-
válasz
#95561216 #8162 üzenetére
Bevallom, hogy nem olvastam vissza, így most nem tudom, hogy konkrétan mi a problémád, de van egy kis program, a WirelessNetView, amivel remekül feltérképezheted a környező WiFi hálózatokat, és könnyebben kiválaszthatod azt a csatornát, ami a legkevésbé foglalt.
-
-
-
hhx
tag
Sziasztok!
Ma beléptem én is a WR1043ND tulajok közé.
Most kötötték be a kábelnetet, és sehogy sem akart ip-t kapni a router a modemtől sajnos. Ha gépre dugtam a modemet egyből ment, dinamikus ip-re volt állítva a router, ahogy azt kellett, meg statikussal is megpróbáltam, de nem tudott ip-t kapni így sem. Átmentem a kuzinomhoz, nála is kábelnet van, ott sem akart menni a dolog. Aztán feltettem egy OpenWRT-t és azzal elsőre jó lett.Szóval üzenem a TP-Link fejlesztőinek, hogy kalapsz@r a gyári firmware.
És itt köszönném meg ennek a topicnak a közreműködését, hogy az első hsz-ben minden össze van szedve rendesen és volt hova nyúlni az OpenWRT telepítése közben.
-
válasz
Keresztapper #8156 üzenetére
Köszi, megpróbálom ezeket.
-
tony70
tag
válasz
Speeedfire #8153 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
adamka16 #8144 üzenetére
Most már tényleg valami, mert tegnap úgy éjfél körülre összeállt minden. Végre nem veszekednek a különböző oprendszerek és mindegyik szépen boot-ol.
Ezt persze megelőzte, hogy véletlenül letöröltem az összes master boot recordot a nagy kapkodásban. Amikor kiadtam a lilo-nak a parancsot, már tudtam, hogy elb***tam, de akkor már nem volt visszaút, hiába húztam újra a grub-ot...
Mindegy, közben megcsináltam a router vinyóját is és most szép az élet végre.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Malachi #8154 üzenetére
Talán egy újabb restart?
Ha meg nem segít, akkor gondolom, a router webes config felületén el lehet menteni a beállításokat. Tedd meg, majd flasheld még egyszer ezt a firmware-t és tedd vissza a backup-ot.
Illetve legelőször nézd meg a beállításokban, hogy a DHCP-t nem kapcsoltad-e ki véletlenül, vagy valamitől nem kapcsolt-e ki...
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #8153 üzenetére
...sokszor életet ment
-
sziasztok,
kb, 1 éve van egy ilyen routerünk, UPC szélessávra kapcsolódik, kiszolgálja a lakásban a wifit és van rajta egy asztali gép.
tegnap éjjel az UPC kimaradt, ezért kihúztam minden cuccot visszadugtam, stb, a szokásos. egy idő után visszajött a szolgáltatás, de a router wifije azóta meghülyült, vagy nem tudom, de semmivel nem tudunk rá csatlakozni, legfeljebb másodpercekre, vagy azt írja csatlakozott kiváló jelerősséggel, mégsincs net aztán ledob. a legújabb firmware van rajta, az asztali gépen remekül megy a net a routeren át, csak a wifi bolondult meg egyik percről a másikra.
minden ötletért és javaslatért nagyon hálás volnék.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #8150 üzenetére
Nekem is csak nemrég óta vannak jobb oldalon kint a gadgetek, néha hasznosak tudnak lenni, amúgy én is minimalista párti vagyok.
tony70: Erre nem is gondoltam...
Itt van akkor 16:10-es arányban is.
adamka16: Az a plus 2 kattintás... -
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #8147 üzenetére
ha egyik haverom hoz valami anyagot, gyorsan lementem aztán onnan könnyen tudom tanulmányozni. meg ugye jobban szeretem ha nem a start menü van tele a programokkal. amúgy ott is van jó pár progi, de csak amiket ritkán használok. pl word, visualc++,utorrent, paint, hdtune. ezek csak ott vannak. meg ugye még a mi játék nincs kitéve ikonként
-
tony70
tag
válasz
Speeedfire #8149 üzenetére
Köszi! Amúgy 1920x1200-on használom a monitort.
-
-
tony70
tag
válasz
Speeedfire #8147 üzenetére
Bocsi, nem a témához vág de ez milyen háttér? Kellene a gyermekemnek!
Köszi! -
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #8145 üzenetére
köszi. notimat látnád vizsgaidőszakban, vagy ZH-k előtt...
na persze az kisebb átlóra (1366*768) és hasonlóan kb ennyi ikon. csak ott játékok nincsenek
-
adamka16
őstag
válasz
Keresztapper #8141 üzenetére
Na az már valami
-
Keresztapper
senior tag
válasz
sittes79 #8142 üzenetére
Olvasd el az első hozzászólást.
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
szeretnék egy ilyen routert digi nethez és szeretnék rádobni egy moddolt fw-t amivel
megoldható a fájlmegosztás, torrent stb. miket kéne olvassak és van-e
valami szájbarágós cikk? illetve melyik fw-t érdemes feltenni?linux-bó béna vagyok jó lenne valami windows-os felület vagy hogy hívják!?
Köszi
-
Keresztapper
senior tag
válasz
adamka16 #8140 üzenetére
Mondom, hogy elhiszem, csak eddig még nem láttam.
A vinyókról jut eszembe hogy fekete nap volt tegnap, mert azon túl, hogy a 4 oprendszerem közül 3 megadta magát és összekavarodtak a MBR-ok, még a routerre kötött 300-as vinyó is kifingott, de annyira, hogy nem pörög fel. Még jó, hogy tenap előtt mentettem róla mindent...
-
adamka16
őstag
Bizonyíték, nem ígéret
10-11MB/s - samba
ext4 + 128 mb swap a winyón. winyó egy WD Scorpio Blue 320 GB + Vipower külső rack, meg az újonnan beszerzett Targus USB hub, mert a régi 1 hónap után leégett. -
adamka16
őstag
válasz
Keresztapper #8137 üzenetére
napközben 15kb/s-re le van véve a letöltés és a feltöltés a transmission-ben és így most mértem egyet 10,7-10,9 között stabilan másoltam róla. ha kell készítek printscreent!
-
adamka16
őstag
válasz
Keresztapper #8133 üzenetére
már bocsi, de nekem átlag 10-11 MB/s között van az olvasás, írás pedig ~9 MB/s. FTP-n valamivel gyorsabb. akkor miért ne tudna ennyit?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #8127 üzenetére
Hi!
Időt tudsz beállítani manuálisan a date paranccsal. De szinkronizálásra teljesen jól működik az alap rendszeren létező rdate is. Mi a /etc/config/system tartalma nálad? Illetve telepíthető az ntpclient csomag, ami jobban konfigurálható. Én ez utóbbit használom.
OpenWrt alá több ftp kliens is létezik.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8128 üzenetére
abban esetleg hogy van e openwrtre olyan csomag amivel lehet ftpn fel tölteni...??? ns nincs openre, wget csak lefele tud, vs szerver meg ugye szerver.... már kifolyik a szemem de nem találok semmit...
így meg nem nagyon tudok backupot írni....
-
Bernath
tag
Sziasztok!
Olyan jelenséggel találkoztatok már hogy a routeren az összes led kialudt csak a power világított? Két nap alatt már 2x csinálta -
bpmcwap
senior tag
backup shell script írással próbálkozok, de nem elég hogy süket vagyok hozzá még a rendszer is hátráltat....
Hol lehet beállítani az időt az openwrtben manuál? Az hogy időzóna egy dolog, de xar a dátum is meg a pontos idő is....
Másik tudna nekem valaki egy példa sort irni arra sheel scriptben hogy adott könyvtár legfrissebb fájlját adott ftp kapcsolaton keresztül minden 10másodpercben frissitse adott ftp könytárba adott névvel pl kep.jpg....
már tök begojóztam és angolul dob csak infot a gugli azt meg nem nagyon töröm, a forditások meg elég zagyvák márezen a szinetn....
Köszönöm -
-
yodee_
őstag
szeva!
megoldható a routerrel, hogy webszervert üzemeltetek rajta?
most ha a dyndns-es címem beírom akkor kívülről a luci jön be. meg lehet e azt csinálni, hogy az általam létrehozott lap jöjjön be a 80as porton?
köszi
-
CS_D
senior tag
válasz
bpmcwap #8123 üzenetére
Javaslom, hogy nézz utána, hogy miképp tudnád megoldani irányított antennával. Egy nagy nyereségű irányított antenna átlőné a födémen a jelet, majd a padláson venné egy router egy másik irányított antennával. Így tulajdonképpen egy elég erős pont-pont összeköttetésed lehetne.
Elvileg megoldható, hogy ha több antennás a router, akkor az egyik egy minden irányba sugárzó botantenna, a másik pedig egy ilyen irányított.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8122 üzenetére
képtelenség, körbe megy a félházon.... ~25méter girbegurba.... ha a koak belsejét ki tudnám húzni akkor már röhögve áttudnám húzni a csatornát is...
Teljesen kész vagyok már...
Zsír új házat szét kell véssem a 21.században mert a wifi nem lát át a födémen... -
bpmcwap
senior tag
Sziasztok.
Sajna csak nem sikerül összehozni hogy a tetőtérben is legyen net, mert a router nálam nem tudja átütni a betont sehogy sem...Ellenben van egy koaxkábel a tetőtérbe a router mellől, áthúzni sajna nem tudom viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy hány vezetéken kommunikál a routerből kijövő lankábel? azt tudom hogy a net meg az adsl is 1párral megelégszik, ha ez is akkor elvileg rá tudnám kötni a koakxra és a padláson beüzemelnék egy másik routert... ez megoldható szerintetek?
-
válasz
adamka16 #8116 üzenetére
DD-WRT-ből van egy online demo, amiben majdnem minden benne van... Mondjuk történetesen a samba (filemegosztás) nincs, de ettől a routeren még rajta lesz, ha arra váltasz. Ebben benne van az FTP szerver is, és mint láthatod elég aprolékos a beállítása, viszont a plusz dolgok (pl.torrent) telepítése nehezebb rá, mint az OpenWrt-re. Ezt azoknak ajánlom általában, akiknek elég az, amit a webes felületről elérnek. De ha valaki nem fél a parancssoros "hegesztéstől", és többre vágyik, akkor annak OpenWrt kell. Az alap dolgok persze ott is mennek webes felületről.
Ehh... Bocs adamka16, természetesen nem Neked akartam címezni!
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #8113 üzenetére
hát azért általánosságban egy megfelelő teljesítményű külső meghajtóval+usb hub-al elérhető ez a sebesség. egy otthonra bőven elegendő samba+trans+ftp konfiggal.. szerintem..
legalábbis a sajátom és másik két ismerősöm 1043-asa tudja... és ugye ext4 fájlrendszer a minimum.
ftp-n minimum ennyit kell tudnia... -
adamka16
őstag
az openwrt egy másik "opreciós rendszer" a routerre. ez elméletben garanciavesztéssel jár, gyakorlatilag pedig nem, legalábbis nem jelezték még, hogy visszadobták volna a módosított firmware miatt.
openwrt-vel nagyon jó dolgokra megtaníthatod a routert. pl: fájlmegosztás, torrent kliens, ftp szerver, printer szerver és szinte végtelen sok minden...
Egy kis olvasnivaló:[link]
és ezen topik első hozzászólásában találhatsz még.
viszont ha nem szereted annyira a linuxrendszereket akkor a DDWRT a te barátod. amiket fentebb leírtam, azokat alapból tudja (kivéve a torrent). mind az openwrt mind a ddwrt rendelkezik grafikus kezelőfelülettel, tehát csomagokat feltenni elég egyszer (openwrt esetén) és utána csak használni. leírás nagyon részletesen kitér mindenre.
további kérdéseiddel keress nyugodtan engem vagy bárkit itt a topikban -
cut
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8113 üzenetére
A váltás mi jelent? Mit kell csinálnom?
gondoltam. De honnan lehet leszedni? És hogyan tudom fel installáni?
-
-
válasz
adamka16 #8111 üzenetére
Azért ne vezessük Őt félre...
Ez a "legalább 10-12 mb/s" kicsit erős. Van akinek csak 5-6 MB/sec jött össze, van akinek 8, és valóban van olyan is, aki elérte a 10-12 MB/sec-et. De, hogy legalább ennyi, az túlzás! Viszont tény, hogy mindenképpen több, mint a gyárival, és e-mellett még ezer már dologra is ad lehetőséget, pl. ugye torrent kliens futtatása a routeren, ami miatt a legtöbben szeretik. Ellenben ha valaki csak HDD megosztásra szeretné használni, akkor én sokkal inkább javaslom a DD-WRT-t, de ez már úgyis az Ő döntése kell legyen majd, ha egyáltalán akar váltani. -
adamka16
őstag
itt szinte mindenkinek ilyen routere van
valamit kell varázsolni a jelszavakkal azt tudom. és IP cím alapján kell rá belépni. mellesleg, megosztani megosztod... de túl sok haszna nem lesz 2-3 mb/s írás/olvasásnál többet nemhinném hogy fog tudni. ajánlom egy openwrt telepítését a routeredre majd arra egy samba megosztás és se jelszóra se semmire nem lesz gondod és legalább 10-12 mb/s-el tudsz majd rá és róla, írni/olvasni. -
cut
aktív tag
válasz
Bruteee #8109 üzenetére
Sziaztok!
Most láttam van ilyen téma is....Egy rövid kérdés, hátha van valakinek ilyen eszköze...
Vettem ma egy TP-LINK TL-WR1043ND gigabytes router.
A hálozat műődik is, a wifi is... viszont az usb winyot nem tudom műkődésre bírni.???
Megadtam a nevét, jelszot, elindittotam..stb... És a win7 nem látja..
Mi ilyenkor a teendő??válaszokat előre is köszi
Cut
-
tony70
tag
Sziasztok!
Nézegetem a router beállításait ( gyári firmware), és kérdeznélek benneteket, hogy a Binding Settenigs-nél mit lehet beállítani?
Az ARP Binding kikapcsolva és a litában szereplő eszközöknél a Bind oszlopban pipákat lehet tenni! Ezek mire jók?
Más:
Van egy Nasom ill. egy MédiaPlayerem és nemtudom beállítani rajta az NFS Funkciót, pedig a Nasban aktiválom és a lejátszó nem látja úgy a Nast! Valamit engedályezni kell a routerben? -
wwenigma
Jómunkásember
Windows Virtual PC, a Win7 XP kiegeszitoje.
-
greeny7
tag
Sziasztok!
a 1043 tudná azt, hogy egy linksyswrt54g-n wifivel megosztott netet/hálózatot, wifi-n fogadna, majd azt etherneten tovább osztaná másik eszköz felé?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows Insider Program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- KBDFans Tofu 60 Redux, custom, angol feliratozású, PBT kupakos, hot swap, programozható billentyűzet
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Vegyes szimulátoros kiegészítők
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Lenovo 14 Thinkpad X1 Carbon G9 WUXGA IPS i7-1185G7 vPro 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest