Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Hát kezdem már megbánni, hogy vettem egy ilyen routert. (tplink 1043nd). Csak a gond van vele. Eddig az volt a baja, hogy nem jött a net csak 4 megabittel. utána tanácsra kivettem a QoS-t, akkor jött 24-25 megabittel. Gondoltam szolgáltató hiba, de aztán rákapcsolódtam direktbe a modemre a gépemmel. És ekkor a speedtest 91-92 megabitet írt ki letöltésre.
Aztán elkezdtem piszkálgatni a networknél a wan-t, majd odáig jutottam, hogy bármit állítottam nem lett net. Ezért visszaállítottam a backup menüponttal. Most megint előlről kell kezdenem, nincs rajta QoS, de még így is csak 24-25 megabittel jön 120 helyett. Elvileg a router 300mbps-es, de a gépem csak 100mbps-t ír. De nekem a 100 is elég lenne. Van valakinek valami ötlete, hogy esetleg mit lehetne beállítani?
A legelső open wrt-vel, ami rajta volt, akkor kiírta a 90-95 megabitet a speedtest.
Kérem valaki segítsen, mert már ez nagyon gáz, ami itthon van.
Köszönöm! -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha jól olvasom, kihúzás előtt nem umount-olta a vinyót, így teljesen normális, hogy következő csatlakoztatáskor sdb-nek ismerte fel (az sda más foglalt volt). És be is csatolta a /jffs alá.
-
ggaben1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nos a helyzet az hogy nem kapcsolja le a vinyót.Jelenleg a samba,ftp.torrent is kilóve tehát nincs ami adat forgalmat generáljon vinyón és mégsem kapcsolja le.

-
válasz
ggaben1
üzenetére
Csak az a baj, hogy ez nem két partíciónak látja, hanem két külön HDD-nek. A lemezek azonosítók kiosztása úgy néz ki, hogy az első lemez kapja az sda nevet, a második az sdb-t, és így tovább... A partíciók ezen belül pedig úgy alakulnak, hogy az első lemez, tehát az sda első partíciója lesz az sda1, a második az sda2. A második lemezen úgyszintén, sdb1 az első partíció, és sdb2 a második. Mivel neked sda és sdb lemez jelenik meg, ez így elvileg két külön HDD, mellesleg a kettő azonos mappába van mountolva (/jffs), és teljesen azonos rajtuk a foglalt terület mennyisége is. Tudom, hogy ez valójában nem így van, bizonyára valami "anomália", de minden esetre érdekes. Normális esetben lenne egy sda1, és egy sda2 eszközöd.
szerk.:
OK! Sokáig írtam, de most már itt hagyom, hátha még jó lesz valakinek...
-
ggaben1
tag
válasz
ggaben1
üzenetére
Lecsúsztam a szerkesztésről.
Megoldottam a több merevelemez kérdését úgy hogy USB támogatás kikapcs-reboot-USB be és így már csak egy SDA-t lát. Ezek szerint ha valamiér kihuzom a vinyot és ujra bedugom akkor azt új lemezként csatolja fel.Így már ment a
hdparm -S 15 /dev/sda parancs is.Remélem jó is lesz, mert amúgy a vinyó is tudná saját magát kapcsolgatni ami win alól működött is de itt a routeren még sosem kapcsolta le magát tétlenség esetén.
-
ggaben1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A helyzet az hogy egy 500GB Mybook log rajta usb hubon keresztül.Két részre van formázva egy ext3 és egy NTFS partició.A felcsatolást a router saját maga végezte a ddwrt webes felülete segítségével JFFS ként.
"Egyebet nem tudok elmondani ,kérem kapcsolja ki"
-
-
ggaben1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ezt
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 6400 6400 0 100% /
none 512 0 512 0% /dev
/dev/sda1 201582220 51843708 139498684 27% /jffs
/dev/sdb1 201582220 51843708 139498684 27% /jffsMost elvileg ezzel
hdparm -S 15 /dev/sdb
azt írja hogy beállított 1perc 15mp-re a leállítás idejét
-
-
ggaben1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
SDB-vel megy de mi benne a vastagon szedett rész?
/dev/sdb:
setting standby to 60 (5 minutes)
HDIO_DRIVE_CMD(setidle) failed: Invalid exchange
root@DD-WRT:~# -
ggaben1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ugyanaz.
-
-
ggaben1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Opkg installal felnyomtam mert alapból nem akarta ismerni a hdparm parancsot.Most a parancsot már ismeri de ezt kapom:
/dev/sda: No such device or address
Gondolom sda helyett valami mást kéne neki megadni de mit? -
válasz
ggaben1
üzenetére
Én ezt sosem használtam, de a fentebbiek szerint..
hdparm -S 300 /dev/sda
ez lenne egy 5 perces beállítás. Próbáld meg, és ha sikerrel jársz, akkor be kell tenni a Startup Scriptbe, hogy minden rendszerinduláskor érvénybe lépjen.
-
ggaben1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Aham. Ennek tudatában mi a csapásirány? Hogy tudnám működésre bírni?
-
-
válasz
vargalex
üzenetére
Elvileg benne van.. Legalábbis az x86-ban.

root@DD-WRT:~# /bin/busybox
BusyBox v1.13.4 (2010-12-24 10:58:29 CET) multi-call binary
Copyright (C) 1998-2008 Erik Andersen, Rob Landley, Denys Vlasenko
and others. Licensed under GPLv2.
See source distribution for full notice.
Usage: busybox [function] [arguments]...
or: function [arguments]...
BusyBox is a multi-call binary that combines many common Unix
utilities into a single executable. Most people will create a
link to busybox for each function they wish to use and BusyBox
will act like whatever it was invoked as!
Currently defined functions:
[, [[, adjtimex, arp, arping, ash, awk, basename, bunzip2, bzcat, cat, chattr, chgrp, chmod, chown, chroot,
clear, cmp, cp, cut, date, dc, dd, df, dirname, dmesg, du, e2fsck, e2label, echo, egrep, env, expr, false,
fdisk, fgrep, find, free, fsck, fsck.ext2, fsck.ext3, ftpget, ftpput, getopt, grep, gunzip, gzip, halt,
hdparm, head, hexdump, hostname, hwclock, id, ifconfig, ifdown, ifup, insmod, install, kill, killall, klogd,
less, ln, logger, login, logread, ls, lsattr, lsmod, lzmacat, md5sum, mesg, mkdir, mke2fs, mkfifo, mkfs.ext2,
mkfs.ext3, mknod, more, mount, mv, nameif, nc, netstat, nice, nohup, nslookup, pidof, ping, pivot_root,
poweroff, printenv, printf, ps, pwd, reboot, renice, reset, resize, rm, rmdir, rmmod, route, run-parts,
rx, sed, sendmail, sh, sha1sum, sleep, sort, strings, stty, sync, sysctl, syslogd, tail, tar, tee, telnet,
telnetd, test, tftp, time, top, touch, tr, traceroute, true, tty, tune2fs, umount, uname, uniq, unlzma,
uptime, usleep, uudecode, uuencode, vconfig, vi, watch, wc, wget, which, whoami, xargs, yes, zcat
root@DD-WRT:~# -
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
_szantos_
üzenetére
Hi!
Mivel egy másik topictársnál ugyan ez a hiba volt a scripttel, és ő hamarabb tudott hozzáférést adni a routeréhez, így kiderült, hogy mi a hiba. A javított script:
#!/bin/sh
COMMAND=$1
PACKAGE=$2
setdest () {
for i in `grep dest /etc/opkg.conf | cut -d ' ' -f 3`; do
if [ -f $i/usr/lib/opkg/info/$PACKAGE.list ]; then
DEST=$i
fi
done
if [ "x$DEST" = "x" ]; then
echo "Can not locate $PACKAGE."
echo "Check /etc/opkg.conf for correct dest listings";
echo "Check name of requested package: $PACKAGE"
exit 1
fi
}
addlinks () {
setdest;
cat $DEST/usr/lib/opkg/info/$PACKAGE.list | while read LINE; do
SRC=$LINE
DST=`echo $SRC | sed "s|$DEST||"`
DSTNAME=`basename $DST`
DSTDIR=`echo $DST | sed "s|$DSTNAME\$||"`
test -f "$SRC"
if [ $? = 0 ]; then
test -e "$DST"
if [ $? = 1 ]; then
mkdir -p $DSTDIR
ln -sf $SRC $DST
else
echo "Not linking $SRC to $DST"
echo "$DST Already exists"
fi
else
test -d "$SRC"
if [ $? = 0 ]; then
test -e $DST
if [ $? = 1 ]; then
mkdir -p $DST
else
echo "directory already exists"
fi
else
echo "Source directory $SRC does not exist"
fi
fi
done
}
removelinks () {
setdest;
SRC=$LINE
DST=`echo $LINE | sed "s|$DEST||"`
DSTNAME=`basename $DST`
DSTDIR=`echo $DST | sed "s|$DSTNAME\$||"`
test -f $DST
if [ $? = 0 ]; then
rm -f $DST
test -d $DSTDIR && rmdir $DSTDIR 2>/dev/null
else
test -d $DST
if [ $? = 0 ]; then
rmdir $DST
else
echo "$DST does not exist"
fi
fi
done
}
mountdest () {
test -d $PACKAGE
if [ $? = 1 ]; then
echo "Mount point does not exist"
exit 1
fi
for i in $PACKAGE/usr/lib/opkg/info/*.list; do
$0 add `basename $i .list`
done
}
umountdest () {
test -d $PACKAGE
if [ $? = 1 ]; then
exit 1
fi
$0 remove `basename $i .list`
done
}
case "$COMMAND" in
add)
addlinks
;;
remove)
removelinks
;;
mount)
mountdest
;;
umount)
umountdest
;;
*)
echo "Usage: $0 "
echo " Commands: add, remove, mount, umount"
echo " Targets: , "
echo "Example: $0 add kismet-server"
echo "Example: $0 remove kismet-server"
echo "Example: $0 mount /mnt/usb"
echo "Example: $0 umount /mnt/usb"
exit 1
;;
esac
exit 0 -
Sziasztok!
Igaz szellősen, de átfutottam a történetet.
Az lenne, hogy vennék egy ilyen routert és az alábbiakat szeretném:
Nem akarom babrálni az sw-t, 1 asztali gép kábellel, 1 laptop és egy HTC -wifi- csüngene rajta,
ha rádugok mondjuk egy 1Tb-os winyót, HD filmek ( általában MKV ) akadás nélkül mennek mondjuk a laposon? Meg ha esetleg lesz egy DLNA-s tv...
Amúgy egy kellemes 40/20 Mbit/s -os Digi net van itthon.Alternatív megoldásnak a Linksys WRT160NL-re gondoltam. Igaz az nem gigabites, de mindenféle elfogultság nélkül ti mit ajánlanátok a fenti paraméterekkel?
Előre is köszi
-
nonsense
csendes tag
Sziasztok.
Pár hónapja már nyüstölök egy ilyen kütyüt és elég sok mindent sikerült vele megoldanom. Új vinyó és a torrent miatt gondoltam, hogy újrahúzom, mert elég sok script és csomag került fel rá. /kisérleteztem egy kicsit/.
Valamit elszúrtam az újrahúzáskor és most az alábbi helyzet állt elő.
Be tudok menni failsafe módba, de ott ezt látom: root@(none):#
mount_root, firstboot és passwd után viszont ssh-ba már nem tudok belépni.Érdekes az is, hogy ha nem fix ip-n vagyok (192.168.1.2), és be van dugva a wan, akkor működik a net. Opkg parancsokra viszont hibaüzenetet ad.
Bármilyen megoldást szivesen veszek.
Előre is köszönöm.
-
-
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igazával nincs bajom most vele.. csak múltkor akartam valamit betoni és akkor nem maradt bent.. csak gondoltam most megkérdem

-
-
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
az h ha webesen a parancsok-hoz beillesztek egy sort annak látszódnia kellene a tmp/root/.profile fájlban.. csak abból kiindulva h az amit elsőnek beillesztettem ami feljebb is írva van az benne van..
vagy tévedek?.

csak mert webesen benne marad minden amit beteszek.. csak a fájlba nem kerül át.. -
-
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
na az vajon miért lehet h ha script-be teszek valami webes a StartUpba akkor meg marad de ha megnézem a /tmp/root/profilban akkor csak :
echo "export PATH=/jffs/bin:/jffs/sbin:$PATH" >> /tmp/root/.profile
echo "export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib" >> /tmp/root/.profile
ez marad... -
törölt tag
válasz
Feribacsi555
üzenetére
QoS-nél állítsd be a sebességet
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
A tplink 1043nd routeremre másodjára raktam rá az open wrt-t. Kb minden ment elsőre kivéve a szamba. Most viszont az a bajom, hogy akárhányszor mérem a speedtest-en, nem megy föntebb 3-4 megabitnél. Pedig a jelenlegi netem 120megabites. Az előző open wrt-vel ment 90-95 megabittel. Mi lehet a probléma? -
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ftp-ről beszélgetünk és a dd sincs kliens, ezért gondoltam hogy telepíteni kell valamit.... guglizok guglizok guglizok....
ha valami eszedbe jut merre hogy keressek, kulcsszó stb, azt megköszönöm, ha valamit találok akkor meg majd beírom.path: ehhez nem kellett volna hozzányúljk....
beírtam a kettőspontot lefuttattam, újrainditottam, nem volt jó, vissza írtam, ujraindit azóta se jó, sőt, a parancssorban pl nem megy a trans inditása sem ami eddig viszont ment....
minek piszkálom ami egyszer mrá működik..... 
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy meg lehet-e oldani ezen a routeren,hogy az usb-s hdd-t power save-be tegye ha tétlen?
Openwrt van fenn. -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ez oké, de ha a shell script nem működik, mert a DDWRT nem tudja végrehajtani amit a sh szeretne akkor leshetek... ha nem muszáj nem telepítenék még egy cumót, hogy ne lassuljon a rendszer.
Csodálkozom egyébként hogy senki nem használja még csak hasonlóra sem a a routert. milliós rendszereket lehet igy kiváltani, kvázi párezer forintból és a sztreemelés is költséghatékonyabb igy, sőt mobilnetről is elérhető biztonság... -
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
rágugliztam de senki nem használja.... Mindenhol abba a scriptbe botlok amit te írtál nekem... csak azt nem értem hogy ha mindenkinek jó akkor nekem miért nem?

Igaz nem is nagyon esik szó ddwrtről sehol sem...
-
válasz
bpmcwap
üzenetére
Konkrétan nem használtam soha, tehát én is csak a fentebb linkelt weboldalból tudnák kiindulni. Annyi történt, hogy a VMware-es DD-WRT-ben megnéztem, hogy milyen lehetőségek vannak parancssori FTP-re, és ezt találtam. A /tmp tartalma pedig mindenkinek eltűnik, mivel az valójában a RAM-ben van.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nagyjából értem hogy mi ez csak nem nagyon tudom hogy hogy működik... te tudod? megadom a változókat és includolom vagy hogy?
---
más: amit a tmp könyvtárba csinálak az a router újrainditása után törlődik?vagy ez nálam megint valami anomália??? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A héten oktatáson vagyok, úgyhogy nem volt időm keresgélni!

És igazad van, kettőspont kell. -
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még egy kérdés, multkor ugye elkezdtem ezt a shell scriptet ami miatt tulajdonképpen átváltottam ddre... na most hogy végre megy a shell újra próbáltam a kamerákat kezelni. minden szupi, müxik a kód ia mit multkor segitettél, efy dologgal van bajom az ftp-re dobja hogy notfound. Ezt most azért dobja mert rossz az ftpcim vagy azért mert telepítenem kellene egy ftpklienst? (openre is kellett ddben ugyan van benne alapból de ezt nem tudom mit tud... )
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
és pontosan hova fűzzem ezt a pontosvesszőt?
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
bocs de 42órája vagyok fent és kicsit fáradok...igyekszem jobban odafigyelni hova ütöm az ujjam...
. -
-
-
bpmcwap
senior tag
-
_szantos_
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Ezzel a javított verzióval a kövekező parancsokra:
root@OpenWrt:~# opkg-link add samba3
root@OpenWrt:~# opkg-link mount /mnt/progikA következőt írja:
Not linking /mnt/progik/etc/config/samba to /mnt/progik/etc/config/samba
/mnt/progik/etc/config/samba Already exists
Source directory /mnt/progik/etc/samba/smb.conf does not exist
Not linking /mnt/progik/bin/smbpasswd to /mnt/progik/bin/smbpasswd
/mnt/progik/bin/smbpasswd Already exists
Not linking /mnt/progik/bin/nmbd to /mnt/progik/bin/nmbd
/mnt/progik/bin/nmbd Already exists
Not linking /mnt/progik/etc/init.d/samba to /mnt/progik/etc/init.d/samba
/mnt/progik/etc/init.d/samba Already exists
Not linking /mnt/progik/etc/samba/smbpasswd to /mnt/progik/etc/samba/smbpasswd
/mnt/progik/etc/samba/smbpasswd Already exists
Not linking /mnt/progik/bin/smbd to /mnt/progik/bin/smbd
/mnt/progik/bin/smbd Already exists
Not linking /mnt/progik/etc/samba/smb.conf.template to /mnt/progik/etc/samba/smb.conf.template
/mnt/progik/etc/samba/smb.conf.template Already exists -
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen, ez baj? csak egy felhasználó van a routeren
-
válasz
bpmcwap
üzenetére
Hát, akkor ezt én is feladom, így már nem tudok mit mondani... Minden esetre így, hogy már több fw-vel is ugyanezt csinálja, biztos vagyok benne, hogy ott Te csinálsz rosszul valamit, de nem tudom, hogy mit. Még egy utolsó kérdés:
A felhasználóneved, amivel belépsz, a webes felületen, és SSH-n is root?
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
most az egészet vi ben írtam tmp mappában és ugyanúgy not found....

-
válasz
bpmcwap
üzenetére
Akkor ez lesz a baj... Nem igazán szereti a Windows-os szerkesztést, mert az össze-vissza gányolja az egészet. Sorvége jeleket nem ismerik a Win-es progik. A vi-ben kell nyomni egy i betűt, és csak utána tudsz beleszerkeszteni a file-ba. Ha meg mindenképpen ragaszkodsz a Windows alapú cucchoz, akkor használj Notepad++ programot, abban át tudod állítani UNIX/Linux típusúra a file-t, és akkor nem rombolja össze.
-
Erről Laca 012 is írt az ASUS topikban, még régebben... Lehet, hogy G^zC^mp€r gondja is tényleg ugyanez lesz.

-
vargalex
Topikgazda
válasz
_szantos_
üzenetére
Hi!
Úgy emlékszem, hogy anno Speeedfire-nak pont ezt a hibát javítottam az OpenWrt Wiki-ben található opkg-link-ben. De az oldalán nem a javított verzió található. Elvileg ez kell legyen a tartalma:
#!/bin/sh
COMMAND=$1
PACKAGE=$2
setdest () {
for i in `grep dest /etc/opkg.conf | cut -d ' ' -f 3`; do
if [ -f $i/usr/lib/opkg/info/$PACKAGE.list ]; then
DEST=$i
fi
done
if [ "x$DEST" = "x" ]; then
echo "Can not locate $PACKAGE."
echo "Check /etc/opkg.conf for correct dest listings";
echo "Check name of requested package: $PACKAGE"
exit 1
fi
}
addlinks () {
setdest;
SRC=$LINE
DST=`echo $SRC | sed 's%$DEST%%'`
DSTNAME=`basename $DST`
DSTDIR=`echo $DST | sed 's%/$DSTNAME%%'`
test -f "$SRC"
if [ $? = 0 ]; then
test -e "$DST"
if [ $? = 1 ]; then
mkdir -p $DSTDIR
ln -sf $SRC $DST
else
echo "Not linking $SRC to $DST"
echo "$DST Already exists"
fi
else
test -d "$SRC"
if [ $? = 0 ]; then
test -e $DST
if [ $? = 1 ]; then
mkdir -p $DST
else
echo "directory already exists"
fi
else
echo "Source directory $SRC does not exist"
fi
fi
done
}
removelinks () {
setdest;
SRC=$LINE
DST=`echo $LINE | sed 's%$DEST%%'`
DSTNAME=`basename $DST`
DSTDIR=`echo $DST | sed 's%/$DSTNAME%%'`
test -f $DST
if [ $? = 0 ]; then
rm -f $DST
test -d $DSTDIR && rmdir $DSTDIR 2>/dev/null
else
test -d $DST
if [ $? = 0 ]; then
rmdir $DST
else
echo "$DST does not exist"
fi
fi
done
}
mountdest () {
test -d $PACKAGE
if [ $? = 1 ]; then
exit 1
fi
$0 add `basename $i .list`
done
}
umountdest () {
test -d $PACKAGE
if [ $? = 1 ]; then
exit 1
fi
$0 remove `basename $i .list`
done
}
case "$COMMAND" in
add)
addlinks
;;
remove)
removelinks
;;
mount)
mountdest
;;
umount)
umountdest
;;
*)
echo "Usage: $0 "
echo " Commands: add, remove, mount, umount"
echo " Targets: , "
echo "Example: $0 add kismet-server"
echo "Example: $0 remove kismet-server"
echo "Example: $0 mount /mnt/usb"
echo "Example: $0 umount /mnt/usb"
exit 1
;;
esac
exit 0 -
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
nem engedlek be de megőrülök most már ettől a xartól hogy nem tudok sh-t futtatni....

viszont képzeld szerkeszteni se... vi megnyitja de nem tudom átírni... nem igazán értem, mert az hogy mondjuk open alatt nem ment azt még betudom valami hüjeségnek de hogy ddvel se megy az már nem kerek... megpróbálom még azt hogy nem mnt alatt hanem mondjuk tmp alatt bűvészkedek, hátha úgy...nem igy sem.... not found... no comment....
-
bpmcwap
senior tag
Két dolog miatt nem akartam írni többet, egyrészről aki már megvette az tudja mit vett, másrészről nem akartam jobban lehúzni...
(nekem akkora csalódás volt mikor először bekapcsoltam, hogy nem akartam elhinni...) de ddvel és opennel nagyon klassz vas lett belőle 
Viszont átküldöm neked privben és nyugodtan tegyél hozzá, írd át, egészítsd ki ahogy szeretnéd, mert ha jól emlékszem te is akartál írni egyet, hát írjuk meg közösen
-
CS_D
senior tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Diginetnél nem kell semmit sem regelni. Viszont nekem is volt ilyen problémám, hogy gyakran megszakadt a net, és nem tudtam csatlakozni.
A router nem tudott csatlakozni, de ha gépre dugtam rögtön működött. Utána visszadugva a routerre újra jó volt. Valahogy a router nem tudott megfelelően újracsatlakozni, és ez okozta a probléma egyik részét.
Javaslom, hogy hívd fel az ügyfélszolgálatot, és mondd el, hogy szakadozik a vonalad. Kijönnek a helyszínre, és a helyi elosztó doboznál átkötnek valamit.
Én is így csináltam, és mostmár többé-kevésbé megúszom szakadás nélkül, vagy pedig szakadás után egyből vissza tudok csatlakozni.
-
-
RockHaRD
addikt
sziasztok. Van egy olyan problémám a routeremmel (ami kb 1 hónapos sincs), hogynem csatlakozik a netre
minden reggel arra ébredek, h nincs net... connecting..
jól be van állítva az tuti, mert eddig jó volt. Nyomtam hard resetet, meg mindenféle dolgot, de egyszerüen nem csatalkozik. Át dugom a gépbe a falból a kábelt, és egyből jó a net, szóval tuti, h nem azzal van probléma.Lehet, h a meleg a baja? Elég meleg maga a router...
iPonba vettem, nemtudom hogy ott milyen a garanciális ügyintézés, de azt nem szeretném, h ha visszaviszem, akkor nincs router egy hónapig

-
_szantos_
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi a segítséget!
Tehát ha jól értem a lépéseket:
1 - felinstallálok egy csomagot a külsőre:
opkg -dest kulso install csomagneve
2 - mountolom
opkg-link mount /mnt/progik
3 - majd hozzáadom
opkg-link add csomagneve1. lépés lezajlik.
2. lépésnél rengetegszer ezt írja:
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Usage: basename FILE [SUFFIX]Strip directory path and suffixes from FILE.
If specified, also remove any trailing SUFFIX.sed: unmatched '|'
BusyBox v1.15.3 (2010-04-06 03:14:11 CEST) multi-call binaryUsage: mkdir [OPTIONS] DIRECTORY...
Create DIRECTORY
Options:
-m Set permission mode (as in chmod), not rwxrwxrwx - umask
-p No error if existing, make parent directories as neededsed: unmatched '|'
BusyBox v1.15.3 (2010-04-06 03:14:11 CEST) multi-call binary
--------------------------------------------------------------------------------------------------
3. lépés uaz, mint a 2. ez normális ?!
És reboot után sincs változás az alapproblémát illetően. -
Bernath
tag
A Demilitarizált zóna (DMZ) engedélyeztem a 192.168.1.1-et s így is zárva a port
Nem kell még valami beállítást eszközölni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- sziku69: Szólánc.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Eladó Sony 55-210mm f/4.5-6.3 E OSS
- AORUS B450 ELITE 5800X3D 32GB DDR4 2 SSD RTX 4070S 12GB GAMER PC
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- Újszerű Samsung Galaxy TAB S9 5G 8GB/128GB - TAB S11 5G 12GB/128GB
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- Apple iPhone 13 Pro ( picit Karcos Kijelző) / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / 86% Akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

beírtam a kettőspontot lefuttattam, újrainditottam, nem volt jó, vissza írtam, ujraindit azóta se jó, sőt, a parancssorban pl nem megy a trans inditása sem ami eddig viszont ment....

minden reggel arra ébredek, h nincs net... connecting..