- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
Milli82 #61088 üzenetére
"Szeretnék új routert, mit ajánlotok?"
Ha router-t keresel, akkor a "Milyen routert?" topikban hamarabb kapsz valaszt.
-
Headless
őstag
válasz
Milli82 #57449 üzenetére
a dmesg parancs csak a kernel logot írja ki, a |grep "valami"-vel pedig valamire keresel.
A lényeg az
ls -l /dev/lp*
És ha figyelmesen elolvasod a végén kiírja , hogy
ls: /dev/lp*: No such file or directory
Vagyis nem nem ismerte még fel a nyomtatót a router. Szóval ott kell még bogarászni. -
Milli82
tag
válasz
Milli82 #57447 üzenetére
Ez meg a vége ez lemaradt:
[935900.430000] usb 1-1: new high-speed USB device number 5 using ehci-platform
[935900.590000] usblp 1-1:1.0: usblp0: USB Bidirectional printer dev 5 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x2771
[937277.130000] usb 1-1: USB disconnect, device number 5
[937277.130000] usblp0: removed
[1007448.050000] usb 1-1: new high-speed USB device number 6 using ehci-platform
[1009297.900000] usb 1-1: USB disconnect, device number 6
[1022852.050000] usb 1-1: new high-speed USB device number 7 using ehci-platform
[1022852.210000] usblp 1-1:1.0: usblp0: USB Bidirectional printer dev 7 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x2771
[1037317.400000] usb 1-1: USB disconnect, device number 7
[1037317.400000] usblp0: removed
[1044395.730000] usb 1-1: new high-speed USB device number 8 using ehci-platform
[1063455.870000] usb 1-1: USB disconnect, device number 8
[1179064.360000] usb 1-1: new high-speed USB device number 9 using ehci-platform
[1179064.520000] usblp 1-1:1.0: usblp0: USB Bidirectional printer dev 9 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x2771
[1180357.640000] usb 1-1: USB disconnect, device number 9
[1180357.650000] usblp0: removed
[1252942.020000] usb 1-1: new high-speed USB device number 10 using ehci-platform
[1252942.180000] usblp 1-1:1.0: usblp0: USB Bidirectional printer dev 10 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x2771
ls: /dev/lp*: No such file or directory -
suste
veterán
válasz
Milli82 #57440 üzenetére
szerintem nagyon nem érted hogyan működik ez a nyomtatómegosztás
1: rádugod USB-n a nyomatatót a routerre, és a luciban engedélyezed (pipa be), mentés allkalmazás
2: a kliens PC-n feltelepíted és beálllítod a nyomtatót mint TCP/IP nyomtató (itt bukik el a legtöbb próbálkozó)
3: nyomtatsz -
-
suste
veterán
válasz
Milli82 #48527 üzenetére
én ezt vettem meg
teljesen meg vagyok vele elégedve
nálam a router helye fix, és a kamerát nem oda szerettem volna tenni (ráadásul szeretnék majd több kamerát), így egyértelmű volt az IP kamera....egyébként spórolni mindíg érdemes, ha az olcsóbbal is meg tudod oldani amit szeretnél
-
suste
veterán
válasz
Milli82 #48523 üzenetére
meg lehet oldani majdnem mindent az USB-s webkamerával is
egy nagy megkötése van, az USB kábel
ezt kell eldöntened, hogy a routert helyezed át a kemara telepítési helye közelébe, vagy inkább veszel 20K -ért egy wifis IP kamerát, amit oda teszel ahova akarod, mozgathatod is távolról, tudja a mozgásérzékelést, FTP-re ment, éjjellátó, e-mail-t küld.... -
-
mcmike
őstag
válasz
Milli82 #48113 üzenetére
Szia,
Abszolút jogos lehet a feltevés. A tegnapi napon arra kellett ráeszmélnem hogy a 8GB-os pendrive-omat alig két hét alatt kivégezte a router. Pedig nálam még overlay sem volt használva, csak a SWAP.
Most egy 4GB-osat raktam be de csak a sima /mnt van aktiválva a miniDLNA miatt, SWAP nem. Remélem így nem fogja kinyírni...
-
suste
veterán
válasz
Milli82 #48081 üzenetére
ssh_WAN kikapcsolás - nem éred el a routert kívülről SSH-n, csak belső hálón
ftp_WAN kikapcsolás - ua mint ssh, csak az ftp-vel
block internet acces ip kikapcsolás - ez eleve ki van kapcsolva alapból (nincsen bent a pipa az engedélyezésnél)
ezt először be kell állítani a megfelelő IP-re, amit akarsz tiltani a netezéstöl, és csak utána szokták bekapcsolni.... -
Milli82
tag
válasz
Milli82 #47926 üzenetére
Próbálkoztam a csatornák beállításaival.
Jelenleg így néz ki:
Client 40MHz T-Home-1043
Master 20MHz 1043-PCHa a T-Home átállítva 20MHz-re azt automatikusan követi.
De ekkor sem áll át a Master hálózat 40MHz-re. Pedig a beállításokban 40-re van állítva mindkettő. Force-olva sem megy. Egyedül egyébként a 40MHz +alatti beállítással megy.Pedig jó lenne, mert így kissé lassú a hálózat Wifi-n.
Gondolkoztam még ha a T-Home-ra csatlakozok fel, akkor meg nem látom a NAS-om és a megosztott könyvtáraim. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Milli82 #43273 üzenetére
Szia!
Valószínűleg sikerült néhány dolgot törölni, így logikailag törlésre is került. Vissza kellene másolni, vagy újra kellene építeni az overlay partíciót (vagy a logikai törléseket megszüntetni).
Esetleg privátban beszéljünk erről, vagy ha tudsz adni hozzáférést, akkor szívesen segítek.
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Milli82 #39484 üzenetére
Szia!
Értem a feladatot. Viszont megoldása több is lehet, attól függően, hogy a NAS hogyan érhető el. Ugyanis a másolás ugye mehet scp-n, samba-n, ftp-n, esetleg nfs-en, stb.
Azonban mindegyik megoldásban közös: screen-ben kell indítani. Így, ha kilépsz, akkor is folytatódik a művelet.
(#39486): nyilván azért van benne az MC, mert többen használják. Senki nem mondta, hogy az tovább fog futni akkor, ha kilépsz a putty-ból (persze, ha a fenti screen-es módszert használod, az más). Olyan ez, mint pl. ha windows-on nyitsz egy command promt-ot, elindítasz egy másolást (vagy nc-t, vagy bármit), akkor nem fog futni tovább, ha bezárod az ablakot.
-
suste
veterán
válasz
Milli82 #39484 üzenetére
na ez már mindjárt egyértelműbb
de azért jókat írtam eddig is, csak nem tudtam, hogy a sebesség fontos csak, vagy a kikapcsolhatóság is
ha SSH-n indítod az MC-t, akkor is megszakad a másolás, ha kilépsz SSH-ról
így gondolom ugyan ez lenne a webes felülettel is, bár nem próbáltam
vagyis kár vesződni a webes felülettel,
mint írtam, már volt erről szó egyszer, de nekem úgy rémlik, hogy nem volt konkrét megoldás
mintha azt írták volna, hogy az MC-vel valójában közvetlen másolást csinálsz, tehát nem a pc-n keresztül megy az adat (így gyorsabb is mint TC-vel), de mégis kell a folyamatos irányítás, tehát nem kapcsolhatod ki
ha valaki tud más megoldást, az ne tartsa magában! -
suste
veterán
válasz
Milli82 #39468 üzenetére
nem értem mire gondolsz
mi nem működik? mi van alapból benne?
mostanában az összes kérdező emberke fél információk (vagy 0 információ) megadásával kérdez
(átakarom írni a MAC-et, IP-t......MC-vel akarok másolni.....)
MC van a vargalex FW-ben, és működik is jól
írtam hogy sebességet nem néztem, de valszeg gyorsabb MC-vel mint TC-velleirnád pontosan mit szeretnél?
-
suste
veterán
válasz
Milli82 #39439 üzenetére
erről a közvetlen másolásról már volt szó régebben,de akkor sem volt egyértelmű megoldás
ha SSH-n indítasz egy MC-s másolást majd rögtön kilépsz, akkor is megáll a másolás...próbáld ki
vagyis tökmindegy hogy TC-ben vagy MC-ben másolsz, a gépnek mennie kell
mondjuk sebesség különbséget nem néztem -
suste
veterán
válasz
Milli82 #39233 üzenetére
egyszerre hány torrent letöltését engedélyezed
alapból 2, de ha nem csak a torrent fut, hanem másolgatsz, vagy DLNA is megy, akkor erősen ajánlott az 1
de főleg nem 3jól mondta alex, inkább korlátozni kell mégjobban, mint az alapbeállítások, mivel általában nem csak egy szolgáltatást (TM) használsz
pl ha DLNA is használsz, akkor kapásból felezheted a dolgokat, és akkor tuti stabil lesz (fel/le sebesség, kapcsolatok száma, letöltési sor)
kivéve ha állandóan a konfigban akarsz turkálni, hogy az egyik folyamatot leállítsd, amikor a másikat használod -
suste
veterán
válasz
Milli82 #39217 üzenetére
Egyébként a LUCI státusz fül akkor is ki tudja akasztani a routert, ha a miniDLNA aktív (ha más nem megy, akkor is!)
De abban a pillanatban, hogy másik fülre lépsz, visszaáll a normál terhelés.
Erről is írtunk már sokat.
Nálatok ennél a fájlmásolós terhelésnél bármelyik LUCI fülön nagy terhelés lesz? -
Burki
aktív tag
válasz
Milli82 #38920 üzenetére
120/50 megabites optikai net, kábelen speedtest.net által 122 up és 44 down érték mérve, többször, szerencsére elég közel vagyunk a legközelebbi alközponthoz, így szinte 100%-ban kapjuk a sávszélességet.
Huawei HG8245 ONT mögé van bekötve a suste által ajánlott módon, WAN helyett LAN-ba dugtam a kábelt. Se DLNA, se semmilyen más szolgáltatás nem fut. Egy gép volt csatlakoztatva a mérés időpontjában.
Nem torrentezés szempontjából érdekel a sávszélesség. VPN-en keresztüli munkavégzéshez, nagy fájlok mozgatásához jó lenne ha minél nagyobb sebesség lenne elérhető. Van két olyan laptop, amit nem tudok kábelen a routerre kötni.Sosem voltam a számok és a térerőpálcák megszállotja, tisztában vagyok a wifi korlátaival, ha full sávszélt akarok, a saját laptopomat kábelre kötöm, csupán csak arra lennék kíváncsi, hogy ez a durván 60%-os sávszél, amit produkál a router wifin mennyire jó, lehet-e ezen még feljebb tornázni.
Nem értem a logikád, gyakorlatilag a te megfogalmazásod alapján a minden mindegy kategória körvonalazódik előttem, nekem viszont az a meglátásom, hogy ha lehet többet, stabilabbat és gyorsabbat kihozni egy eszközből, akkor miért ne tenném meg?
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Milli82 #38891 üzenetére
Szia, köszi, overlay tele van sajnos igen. Beállításokat akkor elmentem, meg file-okat, aztán nyomok egy resetet. Hátha.
Viszont ezt a "nézd meg milyen csomagokra nincs szükséged" részt nem értem, azt olvastam, mivel firmware-ben vannak, nem lehetséges törölni, azzal csak nő a foglalt terület, ha törölni szeretnék.
Más, külső csomag, amit én tettem fel, az csak a lighttpd egyelőre. De az kell, ezért van az egész mizériám -
Grobyc
csendes tag
válasz
Milli82 #38849 üzenetére
Köszi a segítséget. Gyári origi firmware fut a legutolsó tavaly májusi. Sajnos nincs annyi kábelem hogy felvigyem a tetőre sugározni, alsó szinten jön be a kábel itt van a router is. Régi is itt volt 1 antennás kis G-s router 1 csíkig belőtte a tetőig a jelet, azt hittem azért már csak a fizikailag több antenna miatt megugrik jelentősen a lefedettség. Tévedtem! Openwrt-t olvastam az elején ha valóban meglehet nyomni a térerőt akkor kénytelen leszek felrakni, csak bakker már megint egy olyan cuccot vettem ami alapból szinte szart sem ér és ha normálisan a reklámban dobozon stb leírásban olvasott ígéretet el akarom érni akkor már megint kókányolni sumákolni kell a termékkel.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged