Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
lakatosturbo
aktív tag
Üdv!
Felraktam a router-re a legfrissebb dd-wrt-t és olyan problémába ütköztem, hogy putty-al szeretnék ssh-val csatlakozni és azt dobja a putty hogy ˝server unexpectedly closed network connection˝ az sshd engedélyezve van a services menüben a másik menüpontban meg az ssh vezérlés.
Remélem tud valaki erre valamiféle megoldást.
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
-
lakatosturbo
aktív tag
Üdv!
Van kaptam egy 5 éves gateway notit és ha a routeren csatlakozok beállítom a wpa2-es titkosítást akkor kb a gép 10 perc elteltével tud csak csatlakozni a routerhez, ha wep-re állítom ami nem biztonságos akkor egyből felcsatlakozik.
Erre lennék kíváncsi, hogy ez miért van?
Wifi kari tipusa Realtek RTL8185 54M Wireless LAN Network Adapter
-
lakatosturbo
aktív tag
transmissionnal olyan 1mb körül töltött lefele de most az kivan kapcsolva és csak szeretném áthozni a 4gb méretű iso fájlt és mint a képen is látni döglassú.
Másik géppel nem tudom kipróbálni mert nincs. -
lakatosturbo
aktív tag
Mit kellene beállítani a routeren, hogy amit letöltöttem torrentel és azt akarom áthúzni a gépre az olvasási sebesség ilyenkor 985-1065kbyte/mp ami iszonyat lassú.
Erre tudtok valami megoldást?
-
lakatosturbo
aktív tag
A segítségeteket szeretném kérni, arról lenne szó, hogy szépen beállítottam mindent kivéve az ftp-vel van gondom.
Azt szeretném megoldani, hogy legyen egy user nevű felhasználó és egy hozzá tartozó jelszó és mondjuk van egy ftp nevezetű mappa ami kivan neki jelölve.
Tehát a mappából feljebb lépni nem tud, de a mappán belül mozoghat.Na ezt szeretném megoldani.
Átturtam az egész netet ami vsftpd-ről szól de így konkrétan hogyan kell beállítani arról egyik se ír. Volt egy linuxvilágos cikk is de az se nagyon írta le, hogy mi merre.
-
lakatosturbo
aktív tag
Közbe rájöttem a külső portot is 9000-re kellet állítani és nem 9999-re.
-
lakatosturbo
aktív tag
Urak a segítségeteket szeretném kérni portnyitás ügyben.
Szóval megakarom tartani a router belső ftp-jét ugye lefoglalta magának a 21-es portot.
Az én gépem IP címe 192.168.1.243 beállítottam a file zilla szervert, hogy a 9000-es porton működjön [link].
A router-en belül beállítottam ezeket [link]
De nem mükszik a dolog azt szeretném megtudni hol rontom el a dolgot?
-
lakatosturbo
aktív tag
Segítséget kérnék nem tudom leszedni az 1.02-es verziót mert error 404-et ír ki.
Valaki eltudja küldeni vagy valami?Előre is köszönöm!
Bocs éppen frissített verzió került fel

-
lakatosturbo
aktív tag
Most ismerkedek az Openwrt-vel és nayyi gondolom lenne, hogy van a gépemen egy FTP server aminek ki kellene nyitni a 21-es portot 192.168.1.2-es IP címre.
Ebbe szeretnék segítséget kérni mert nekem egy kicsit komolyabbnak tűnik az openwrt felülete mint a gyári firmware-nek. -
lakatosturbo
aktív tag
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tudom beállítani azt hogy az ftp ne /mnt mappát mutassa rögtön hanem lenne egy saját könyvtára /mnt/ftp néven és ami ebbe a mappába van csak azt mutassa.
Meg lenne egy másik dolog, hogy hogy tudok csinálni egy másik felhasználót pl: user a felhasználónév és bebede2011 a jelszó aki ha ezzel a felhasználónévvel csatlakozik az ftp-re az csak letölteni tud. De ha én felcsatlakozok a saját felhasználónevemmel akkor én fel is tudok tölteni az ftp-re.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
lakatosturbo
aktív tag
Oké sikerült csak át kellet nevezni.
Ha be akarok lépni az 192.168.1.1:9091 akkor mi az alap felhasználónév és jelszó mert ezt sehova nem látom leírva vagy valami. -
lakatosturbo
aktív tag
Emebrek mi lehet a gond frissíteni szeretném a gyári fw-t vargalex féle légujjábra de ilyet dob nekem [link] ilyenkor mi a teendő?
-
lakatosturbo
aktív tag
Emberek hogy lehetne webkamera servert feltenni openwrt ha rádugok egy webkamot?
-
lakatosturbo
aktív tag
DD-wrt-ben az ftpnél, hogy lehet átálítani, hogy UTF-8 legyen?
Mert az ékezetes betűket hülyén jeleníti meg az FTP. -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Köszi kipróbáltam visszatettem egy régebbi dd-wrt firmwaret de akármit állítok mindig zárva van a port és elnem tudom képzelni mi a búbánatot csinálok rosszul.
-
lakatosturbo
aktív tag
Emberek szeretném beállítani a DD-WRT-n az ftp-t addig megvagyok, hogy a dyndns frankón beáálítva elvileg a portfordítás is jó [link] akkor az ftp is szerintem jól van beállítva [link] és az a probléma csatlakozni akarok és egy olyat dob, hogy időtúllépés.
De próbáljatok ti is belépni azt majd szóltok amikor elérhető leszek
Kiszolgáló: lakatosturbo.dyndns.org
Jelszó: bebedeMost várom az ötleteket mi lehet a hiba.
Azt mondjuk nem tudom miaz a portfordításnál Source Net üresen is hagytam.Kérek mindenkit segítsen.
Előre is köszönöm az ötleteket.Itthon tudok gond nélkül csatlakozni rá csak külső gépről nem akar menni.
-
lakatosturbo
aktív tag
Emebrek honnan tudom leszedni a legfrissebb DD-WRT-t?
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
NA nyomtam neki egy újraindítást.
Úgy látom működik lehet csak ennyi kellet neki egy újraindítás. -
lakatosturbo
aktív tag
A DDNS már rég bevan állítva.
Akkor próbáljátok letesztelni ti.
Kiszolgálónév: lakatosturbo.dyndns.org
Felhasználónév : user1
Jelszó: bebedeHA itthon beírom a böngészőbe, hogy lakatosturbo.dyndns.org akkor csak bejöna routerem kezelőfelülete.
Egyik haveromnak akarok megosztani de ő beállotta az ftp-t totalcommanderrel és azt mondja nem tud csatlakozni.
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Oké köszi müxik csak azt nem tudom, hogy kell beállítani, hogy kívülről is elérjem az ftp-met.
Ebbe szeretnék még segítséget kérni. -
lakatosturbo
aktív tag
Emberek szeretném beállítani DD-WRT-n az FTP elérést.
A winyó már csatlakoztatva van ext3 fájlrendszer van rajta.
Már itt vagyok a beállító oldalon [link]
Azt szeretném, hogy én jelszóval tudjak belépni az ftp-re még kívülről is de tudjak rá másolni de letörölni már nem (kívülről).
Csak azt nem tudom, hogy ezt hogyan kéne beállítani.
Pl: az user password list-be hogy kell beírni, hogy működjön (most fogom csinálni először).
Meg nem tom esetleg mit kel még ehhez beállítani.Ebbe szeretném a segítségeteket kérni.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
lakatosturbo
aktív tag
Néztem a legfrissebb DD-WRT frimware-t és látom, hogy a méret nem egyezik az előzőekkel mert régen eddig 8.126.464 volt a mostaninak meg 8.060.928 a mérete. Ha felteszem a legfrissebbet akkor nem lesz baj?
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
adamka16
üzenetére
Az ext2-ről azt hallottam hogy nem naplóz.
Ext3-nak meg annyi hátránya van hogy ha elakarod vinni a winyót akkor windows-os gép nem látja.Én már csak annyit szeretnék hogy tudjak dd-wrt-n torrentezni.
Annyi baj ezzel nagyon láma vagyok a linuxhoz úgyhogy elhatároztam hogy megtanulom a linuxot használni és ha még teccik is a dolog akkor lehet áttérek mert nekem a windows 7 nem tetszik. -
lakatosturbo
aktív tag
Na feltelepítettem a legfrissebb DD-WRT-t és rákötöttem egy külső tápos 500-as winyót ext3-ra formázva sambát beállítottam írási sebesség 9MB. Felmásoltam rá a programjaimat és mindent tudok róla faszán telepíteni kivéve az office 2007-et meg a 2010-et ilyet dob rá [link]. Erre esetleg tud valaki valamilyen megoldást? NTFS-re azért nem formázom mert akkor az írási sebesség csak 3MB.
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hallottam, hogy a legfrissebbel gondok vannak ez igaz vagy csak kamu?
-
lakatosturbo
aktív tag
Abba kaphatnék segítséget, hogy tudok DD-WRT alá transmissiont telepíteni?
-
lakatosturbo
aktív tag
Valaki meg tudja mondani melyik a legfrissebb és megbízhatóan működő DD-WRT és hogy honnan tudom azt leszedni?
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
OKsa holnap megpróbálom így ahogy te leíttad nagyon kössz a segítséget!
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bocs de nagyon kedő vagyok ezek [link] alapján próbáltam csinálni.
-
lakatosturbo
aktív tag
-
lakatosturbo
aktív tag
Emberek DD-wrt-hez hogy tudok SSH-n csatlakozni mert nem engedi.
-
lakatosturbo
aktív tag
Emberek nagyon kezdő vagyok szóval a routerre a legfrissebb DD-WRT van felrakva megosztani már megtudom hálózaton a winyót de én ftp-n is szeretném elérni [link]
itt mit kéne még beállítani hogy működjön?Másik kérdésem hogy tudnék SSH-n csatlakozni mert nem enged.
Hogy tudnék transmission torrent klienst feltenni?MEg nemtudom, hogy kinek működi kdd-wrt-vel egy HP1020-as nyomtató mert nekem nem sikerül életre kelteni vele ebbe is szeretnék segítséget kapni.
-
lakatosturbo
aktív tag
ÉS azt hogy tudom megcsinálni szambán, hogy csak én tudjak a winyóra írni és a többi gép csak olvasni?
-
lakatosturbo
aktív tag
Szeretnék segítséget kérni DD-WRT-hez beszeretném rajta üzemeltetni a HP LaserJet1020 nyomtatómat ahhoz mit kell csainálni egy 500GB-os fullra ext3-ra formázva winyót szeretnék mellé betenni usb hubbal.
Engedélyeztem mindent dd-wrt-ben az usb részen de utána nem tudom hogy kell felcsatolni a winyót meg a nyomtatót hogy kell életre kelteni.
-
lakatosturbo
aktív tag
Most tettem fel dd-wrt és az lenne a kérdésem hogy ha ext3 fájlrendszert használok akkor mennyi a másolási sebesség illetve az írási sebesség a winyóra routeren át?
ÉS ha torrentet haználok akkor ide is kéne használni swapot? -
lakatosturbo
aktív tag
Leszettem a legfrissebb DD-WRT-t a factory.bin mert visszatettem a teljesen a gyári firmwaret.
Kérdésem ugye csak annyit kelll csinálnom hogy webes felületről fel töltöm azt működik is igaz? -
lakatosturbo
aktív tag
Emberek egy 500GB-os WD winyót szeretnék csatlakoztatni eddig eljutottam [link] de it kell még csinálnom?
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És csak egyszerűen csináljak egy swap pa5rtíciót meg mellé egy ext3 partíciót utána meg már csak csatoljam fel azt annyi?
-
lakatosturbo
aktív tag
Van egy zsír új formázatlan 500-as vinyóm hogy tudok particionálni linuxn hogy legyen rajra egy 2GB swap partíció az összes többi meg adattárolásra kellene.
-
lakatosturbo
aktív tag
Feltettem az Openwrt-t és UPC netem van a gyári firm-el megvan a sebesség open alatt meg nagyon lelassult van valami megoldás?
MEgoldódott QoS-en kellet állítani.
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egy ilyen bildnek én is örülnék.
-
lakatosturbo
aktív tag
A Backfire 10.03.1-ről tudni valamit mikor jelenik meg?
-
lakatosturbo
aktív tag
Emberek a legyen net résznél mit kell csinálnom ha UPC-s vagyok?
Hogy tudok MAC-cím klónozást csinálni? -
lakatosturbo
aktív tag
Emberek én ezt a firmware-t szeretném feltenni a routerre [link].
Kérdésem az lenne elég lesz-e neki az a 36MB ram?
Meg nekem egy teljesen szűz gyári firmware van rajta és melyik firmwaret kell feltenni a kettő közül?
ÉS ugye csak webes felületen tudom majd frissíteni?
És ha jól láttam akkor samba meg FTP nincs még benne telepítve fel tudom még tenni őket mellé lesz a annyi hely? -
lakatosturbo
aktív tag
Ha openwrt használok amire rávan dugva egy 500GB WD merevlemez és az megvan osztva szambával akkor mennyi lesz az írás olvasás sebesség ha ext3 fájlrendzser van rajta?
-
lakatosturbo
aktív tag
Emberek egy gyári firmware van a routeren hogy tudok rárakni dd-wrt-t?
Az oldalon megtaláltam ezt [link] de itt hogyan tovább?
-
lakatosturbo
aktív tag
Valaki már üzemelt be a routeren print servert HP LaserJet 1020-as nyomtatóval?
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ahha értem.
Amúgy valaki próbálta már Nokia CA-42-es adatkábbelel [link]? -
lakatosturbo
aktív tag
Ilyen dku-5-ös adatkábelt hol lehet venni?
Mondjuk én majd CA-42 adatkábellel szeretném megcsinálni mert azt tudok venni csak a dku-5-ös kábelt nem láttam sehol. -
lakatosturbo
aktív tag
Na azthiszem sikerült megölnöm a routert felakartam tenni egy dd-wrt firmware-t winscp-vel felmásoltam ssh-n keresztül 760-as bejegyzés alapján megcsináltam újraindult a router és onnantól se kép se hang csak ég egyfolytában a PWR led a többi meg egyszerre villog két másodpercenként.
Múlthét hétfőn rendeltem kíváncsi leszek mit szólnak hozzá ha visszaküldöm

-
lakatosturbo
aktív tag
NA most kipróbáltam amit mondtál [link] de felül pirosan ott jelez valamit hogy unsaved 3 vagy valami hasonló és csak tölt és nem történik semmi vagy sokat kell várni?
Bocs közbe minden frankón megjavult csak várni kellet

NA ezt is megszültem köszönöm mindenki türelmét! -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Akkor a WAN az legyen dhcp-n a LAn meg csak 192.168.2.1 255.255.255.0 azt ennyi?
Most kipróbáltam ezt is de ez se jött be [link]De kipróbálom a te megoldásodat.
Csak mindig amikor a LAn részt állítom át akkor mindig a router csak tölt és nem történik semmi egy idő után azt lehet visszahozni telnettel. -
lakatosturbo
aktív tag
Hát emberek akárhányszor akarom beállítani a lan-t mindig megdöglik csak tölt tölt és tölt utánam ge qss gombal lehet visszahozni [link]
Valaki legyen olyan türelmes és mondja már meg hogy mit rontok el állandóan.
Ezer köszönet előre is. -
lakatosturbo
aktív tag
Hát emberek nem sikerül sajna netet csinálnom én vagyok a béna tudom de hogy lehet megcsinálni hogy net nélkül rátegyek egy dd-wrt firmware-t?
-
lakatosturbo
aktív tag
Még mindig nem nagyon akar működni a net [link]
még ebbe segítsetek hogy álítsam be openwrt alatt a wan és lan interface-t
ezer köszönet mindenki türelméért. -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Közbe sikerült én voltam a béna rendesen láccott hogy felgyorsult és csatlakozott is szépen
és vissza tudtam állítani.Ha ezt a firmware-t teszem fel [link] akkor az eredeti tp-linkes firmware lesz rajta?
És betölthetem-e a webes felületen kesrsztül openwrt-be? -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Eltelik egy kisidő és bezáródik
Akkor ez azt jelenti hogy küldhetem vissza gariba? -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ez oké de amikor puttyal csatlakozok telneten az 192.168.1.1 címre akkor csak egy üres fekete képernyő fogad
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Közbe sikerült villogot az sys led de amikor csatlakoztam a routerhez telneten nem adott semmi életjelet.
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Azt hiszem sikerült elállítanom mert most már nem tudok belépni az 192.168.1.1-es IP címen a webes felületre.
Próbálkoztam ezzel:
Visszaállítás:
Mi van abban az estben, ha annyira belepiszkáltunk a rendszerbe, hogy nem reagál semmire.
Erre találtak ki egy kiskaput a rendszerben.1. Áramtalanítsuk a routert.
2. Húzzunk ki minden ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a gépünk csatlakozik.
3. Állítsunk be a gépen statikus ip-t (ezt minden rendszernél máshol kell beállítani).
Az ip legyen 192.168.1.2, maszk 255.255.255.0, átjáró 192.168.1.1 .
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerre.
5. Amikor indul a rendszer nyomjuk egy kis ideig a qss gombot, amikor gyorsabban villog a sys gomb telneten tudunk rá csatlakozni, majd újra kezdhetjünk az egész rendszer konfigurálni.2 parancs van amit ekkor használni kell:
mount_root
firstbootDe amióta feltettm az openwrt azóta nem villog sys led hanem csak világít ilyenkor mi a teendő?
-
lakatosturbo
aktív tag
Maradok még az openwrt-nél de vannak gondjaim nagyon kezdő linuxos vagyok csak most keztem vele ismerkedni.
TP-Link TL-WR1043ND okosítás I. leírással kezdtem beállítani a routerem.
1. gondom a legyen netbelépek a vi /etc/config/network parancsal
De nekem úgy jön a net hogy T-Home Pirelli routerből abból DHCP-n ad egy IP címet a tp-linkes routernek na ezek után nem tudom hogy módosítsam a parancsot
Akinek adsl kapcsolata van, csak módosítja, majd menti. Más kapcsolatoknál, más-más opciót kell írni a 'proto' után.
A proto lehet: static, dhcp, ppp, pppoe, pppoa, 3g, pptp, none
Na ilyenkor nekem melyiket kell választanom?2.Gondom amikor benne vagyok a szövegszerkesztőbe és ESC-vel akarok kilépni akkor nem lép ki belőle és csak úgy tudok kilpni ha bezárom az egész Putty-ot.
Erre is tudtok valami hasznosat?
-
lakatosturbo
aktív tag
Felraktam az Openwrt-t de kiszeretném prübálni a dd-wrt-t is.
Akkor csak annyi a teendőm hogy leszedek egy dd-wrt firmware-t és openwrt-n belül az update firmware-re megyek?
Meg melyik a legfrissebb DD-WRT firmware? -
lakatosturbo
aktív tag
Tegnap megjött a tp-link WR1043ND router és szeretnék rárakni openwrt-t csak nem tudom melyik a legfrissebb firmware meg hogy innen melyiket kellene leszedni [link]
Ebbe szeretnék egy kis segítséget kérni.
-
lakatosturbo
aktív tag
Nem tudom ismeritek-e ezt az oldalt [link] de azért megosztom hát ha valakinek hasznára lesz valami belőle.
-
lakatosturbo
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 7
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi Redmi A5 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest