Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
A/C + néha lehúzott ablak, vagy ha utóbbi nem alternatíva (pl. nagy sebesség mellett), akkor a belső és külső keringetés között lehet váltani, hogy jöjjön egy kis friss levegő. Én alapjáraton belső keringetéssel autókázok, be-kipakoláskor úgyis szellőzik eleget, továbbá a fentiek.
-
Ck.
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Jól van akkor, az egész az egyik The Car Care Nut beázásos video alapján indult, ahol egy hosszabb komment láncban kezdtek el ezzel foglalkozni, hogy a pára ami lefolyik az üvegek falán, vagy legyen az bármi egyéb mirelit cucc, stb hosszabb idő alatt akár problémát is előidézhet.
De ha no pára, akkor no para.
-
galervin93
addikt
Hú srácok, tényleg ne hari hogy mosolygok a zsugor víz témán. Nekem a Prius gyakorlatilag állandóan lehajtott hátsó paddal horgász autóként üzemel, vizes, büdös rongyok, haltartó, merítő hálók, esőruha...
Ilyenkor hidegen bb időben meg ugye a sok fém cucc hidegen berakva a kocsiba... Fűtés csak A/C mellett, no pára, no para.
-
aszamóca
aktív tag
Én nem javaslom saját tapasztalat alapján a szilika gélt! Illetve használható, de nagyon nézni kell, mikor telítődik!
A melóhelyen 4g-os zsákokban van, és én is úgy gondoltam, milyen jó páramentesító lesz a kocsiba. Először mikor a dohos szag megütött, az klímára gondoltam, majd hogy nem használtam és továbbra is büdös volt, keresgetni kezdtem mi lehet, hiszen bent van 4kiló szilika gél, annak rengeteg párát kell felszívnia. Utoljára megemeltem a hátsó gumiszőnyegre fektetett szákot, és már gyöngyözött a nedvességtartalomtól. Kidobtam a fenébe, és a dohos szag is megszűnt. Úgy hogy nekem többet nem lesz a kocsiba belőle. -
KTTech
veterán
Az ásványvizes palack légmentesen zárt
így abból semmi nem jön ki. Ellenben lehűl és kicsapódik rajta a kocsiban levő pára (ahogy az ablakon is). Természetesen ezt a kicsapódást fel tudja szívni a kárpit, és ha nincs kiszellőztetve, akkor bent is marad a kocsiban (és még hozzájön természetesen a saját magunk páraképzése, ami igen nagy mértékű). Segítséget nyújt a megállás előtti 3-500m-en lehúzott ablakkal való közlekedés, a klíma és fűtés együttes használata, és szilikonos macskaalom tárolása a kocsiban... -
Ck.
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Az milyen, sípol vagy mi? Én csak a muszerfalas fajtát ismertem eddig, az akusztikusat nem.
Simán meg lehet különböztetni a csikorgó fék hangtól?(#15470) KTTech:
Csak azért kérdezem, mert mióta bent hagytam azt a rekesz ásványvizet egy hétig, azóta minden reggel nyirkos a kormány és be van izzadva a szélvédő 5 fok alatt. Nem lehet, hogy a nagy hidegben annyira beizzadt az ásványvizes üveg fala, hogy az szépen átnedvesítette a szőnyeget és még mindig engedi ki a párát magából, nyirkossá téve ezzel az utasteret? -
Ck.
addikt
A Toyotak/Lexusok jelzik a kopott/csereérett fékbetétöt vagy manuálisan kell ellenőrizni?
-
No.01
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Szvsz nezegetni sosem folosleges. Ez szerintem olyan, mint a guminyomas... En havi 1x ranezek az a tuti tpms ide vagy oda.
Mellesleg nekunk volt az az 1.8-as motor a csaladban. A felujitas elott mar boven tobb, mint 1l volt 2 szerviz kozott (10e km) javitas utan jo lett, de sajna nem sokkal kesobb az auto egy baleset aldozata lett igy sokaig nem elvezhettuk.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Olvastam, hogy a 2005 előtti 1.6 és 1.8 Avensisoknál olajfogyasztás probléma volt, s volt rájuk visszahívás is. Ez csak a T25-ös szériát érintette, vagy a T22 is érintett lehetett ezekkel a motorokkal?
Egy 2001-es gyártású 3ZZU motorkódos 1.6-os Avensis-t nézegetek, 200k km van benne. A tulaj szerint minimális olajfogyasztása van, de pontos számot nem tudott mondani, 2-3000 km-t használta csak évente a kocsit.
Mi az ami még tolerálható mennyiség szerintetek? 1-2 dl / 1000 km? Vagy 3-4 dl / 1000 km maximum? -
KubanitoS
veterán
Tudjátok esetleg véletlenül hogy új autó esetében az 1000 km-es ellenőrzés kötelező-e, illetve járhat garanciavesztéssel annak elmulasztása?
-
Ck.
addikt
Hülye kérdés, de beázhat attól az autó, ha ezekben a hidegebb napokban egy hétig bent marad az utastérben 2-3 zsugor ásványvíz a hétvégi bevásárlásból? Hajlamos a vizes üveg beizzadni hidegebb időben ugyebár... okozhat komolyabb gondokat a későbbiekben?
-
Kicsit olyan Opeles kinézete van...
-
AXisBOLD
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
komoly díjazás...
én is szenvedek most, a tanksapka alatt már harmadszor jött ki a hólyag, így ki kellett hegeszteni, remélem már nem jön vissza és nem kell elem csere.
mert az autón ezen kívül nincs máshol rozsda, alvázvédelmet is megkapta idén tavasszal és a jobbik 1.3-as motorral van szerelve, nagyon kedvelem, pedig egy 1.8-as Civic Tourer-el van egy alomban, amit azért más vezetni, de ezt is még mindig szeretem megpörgetni. -
KTTech
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
Kb 18000-ért tudtam volna eladni a Yarist, innen nézve elég jó üzlet amit ajánlottak érte. Az új ára júniusban 24500 körül volt, nálunk is ment fel, ehhez képest 5000-el volt több a Cross, mert bár imádom a Yarist, a csomagtartója néha kevésnek bizonyul, amikor hazamegyünk Mo-ra vagy épp hosszabb kirándulásokon (mondjuk a Cross hátsó ülése is plafonig lesz pakolva még így is, sejtésem szerint). Illetve nem fér bele a 2 elektromos roller a Yarisba, ami még egy indok volt.
Az meg, hogy mit veszek helyette az én döntésem volt: a CHR még a Crosson felül 4-5000-be fájt volna, a Corolla szintén (és nem is tetszik), a RAV4 még több pénz és feleslegesen nagy. Alkura kb. annyi lehetőség van felénk, hogy megveszed a Toyota által megállapított áron vagy nem. A kereskedő saját szakállára adott egy ingyen szervizelést, hogy kenjen egy kis vajat a kenyérre...
-
No.01
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Ezt en azert nem teljesen ertem. marmint ezen en meg kulhonban sem huznam fel a szemoldokomet mert a forgo / /kopo alkatreszekre ott sincs garancia. Ide tartozik minden fek es futomu alkatresz. Nyilvan ha elvetemedik a feknyereg vagy valami az mas teszta, de mikent vedene azt ki a markaszerviz, ha te hulye modjara ~30-es tempoval fek nelkul athajtasz egy jardaszigeten (megtortent eset) ? Ott jopar dolog cseres, de nyilvan nem fer bele a gari hataskorebe.
-
KTTech
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Nálam még az ablaktörlő lapátot is garanciában cserélték a legutóbbi szerviznél (az olyan dolgok, mint az ablakmosó feltöltése, a kocsi lemosása az alap)... és itt komoly árnövelő tényezője is van annak, ha végig márkaszervizbe jár az autó - bár nálam visszavásárolja a mostanit a Toyota (piaci ár felett, többszöri megkeresés után mondtam csak igent az ajánlatra), amikor megjön az új Yaris Cross, január végén (még nem került legyártásra, júniusban rendeltem meg, 29000-ért (Excel + Panroof + City pack), a 21-es Yaris-ért (Excel + Panroof, 1.5 év alatt 45000km-t tettem bele) pedig 19.5-et írtak rá a szerződésre, mindkét összeg végleges... igaz, az átvételig bármikor elállhatok a szerződéstől, de ők nem tehetik meg ezt (szintén része a megállapodásnak).
-
-
Ck.
addikt
Azt ne felejtsük el, hogy az ott nem az undorító magyarország, az osztrák-német-belga, stb. szervizeknél benne van az évente hosszabbodó 10 év/160 ezer km garancia...így már mindjárt más a leányzó fekvése és a fizetési arányokkal összhangban is bárhogy nézzük, lényegesen olcsóbb...egyedül idehaza nézik hülyének az embereket.
-
Ck.
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Ha túlléped akár 1 méterrel vagy nappal, akkor amíg az esedékes szerviz nincs elvégezve, szünetel a garancia. Ha akkor kerül szar a palacsintába az szopóka, mert akkor saját zsebből megy a buli...de a szerviz elvégzését követően visszaáll a garancia. Ez így konkrétan le van írva.
-
KTTech
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Az apróbetüs lényege, hogy ha nem csinálod meg időben a gyári szervizben a kötelező szervizt (1 éven vagy a kötelezően előírt intervallumon belül, amelyik hamarabb érvényesül), akkor a kieső időtartalomra nem vonatkozik a garancia. Mondjuk ha valaki nem tartja be a kötelező intervallumokat, akkor alapból megvonhatják a garanciát - én pl. ezért vettem meg előre a service plant, 5 szervizre előre, havi törlesztéssel 0% kamatra. Így nem egyszerre kell kiadnom sok pénzt, hanem havonta, kis költséggel letudom a szervizelést.
-
Ck.
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Sajnos a Relaxban elég sok dolgot nem emeltek át, ami a hagyományos fizetős extended warrantynél még benne foglaltatott, többek között a fényszórókat. A Relaxnál egyedül a magasságállító motor van már csak benne.
Egyébként átfutottam az aktuális listát és meglepődtem, tavaly június óta több tételt is módosítottak/kivettek belőle. Tisztán emlékszem, hogy akkor még valamennyi futómű elem, beleértve a suspension arms, joints and bushes benne volt, mára ezek kikerültek... Nem tartom vmi korrekt lépésnek.
[link] -
Ok, köszi majd következőre rákérdezek szervizben.
-
No.01
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Az ujjal meg hasonlo tapasztalatomnem volt. Eddig egyszer allt hosszabb idot, de az keso tavasszal volt.
Anno mind2 priusunk (P2 es P3) is volt, h tobbet allt majdnem 1 honapot. Volt egy kis szivas a "melyalvas" vegett, de az akksival semmi gond nem volt. Igaz a vegen mar mindkettoben sarga Optima volt mert en nem akartam kiserletezni a sok rossz tapasztalat vegett a Varta es tarsaival a gyariert meg hiaba fizettem volna akar sokat is (egyebkent Yuasa) ha varni kellett volna ra 5-7 hetet.Ettol fuggetlenul szerintem beinditani es menni vele egy kisebb kort (~15km) nem akkora problema, de a melyalvas megakadalyozasara eleg csak gyujtasra tenni meg a beinditas sem szukseges.
Gondolom ez az ujabb tipusoknal azert mar kisse mashogy van.
-
KTTech
veterán
-
Cyborg
őstag
Rendben, elfogadom. Én az én esetemre gondoltam, nálam max 2 hetet áll, olyankor én nem indítom be az autót, csak mondjuk félidőben rátöltök picit, hogy ne merüljön le a kisakksi. Szerintem az meg benzinmotornak nem tesz jót, hogy állásában járatod, ha már jár a benzinmotor, akkor menni is érdemes vele.
...ha hosszabban áll a kocsi, akkor valóban érdemes időnként megjáratni, de akkor meg az egész autót.
...ettől még az eredeti kérdésre az a válasz, hogy lehet tölteni a kis akksit, igaz, ha, használatban van az autó, akkor felesleges. Szerintem.
-
-
No.01
addikt
válasz
Cyborg
üzenetére
Sajnos ezzel nem ertek egyet. Legalabis nekem nem ezt tanacsoltak...
Nekem kerult mar mind2 Prius "melyalvasba" mert sokat allt 3 het +
Egyszerubb idokozonkent beinditani, mintsem vacakolni a csepptoltessel.KubanitoS:
Szvsz ez csak reszben igaz. Amig a gyari (vagy azzal egyenertekuek) azokkal nincs gond.
Varta, Bosch 2 max 3 ev (legalabbis a nemet es holland Prius forumon ezeket irjak) -
Cyborg
őstag
válasz
KubanitoS
üzenetére
Igen, sőt érdemes is rátölteni néha a kisakkura, mert hosszabb állás esetén hajlamos leszívni az autó. Az csak a kisakkut tölti igen.
Lehet bikázni, nem lesz baja az inverternek, sőt, a fent említettek miatt időnként kell is őket bikázni.
nekem havi szinten áll az autó 1-2 hetet, olyankor rá szoktam tölteni rendszeresen.
-
KubanitoS
veterán
Szerintetek a hybrid Toyotákat mindenféle negatív következmények nélkül lehet külső akkumulátor töltővel tölteni? Ugye a pozitív vége megy a motortérben a kis felnyitható biszbaszra, a negatív meg valami fémre.
Ekkor a “kissaku” töltése menne, ami jellemzően a csomagtartóban van? Ez a töltés akár megelőző jelleggel is mehetne, ha pl sokáig áll a kocsi és inkább felteszed tölteni, minthogy megjáratod?
Olyat már olvastam, hogy amennyiben baj van, bikázni nem igazán kellene, mert kinyírhatja az invertert. -
Ck.
addikt
A mostani legújabb hybrid-rendszerrel szerelt Toyotak/Lexusok is rárántanak a motorra hidegen, néhány másodperc készenlét után vagy ez csak a régebbi rendszerekre jellemző?
-
ncc1701
veterán
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Senki.
Nem ismerlek, csak sokan vannak, akik nem foglalkoznak az apróságokkal, de mire összejön 10 apróság, addigra az autó már egy lelakott foskupac, és nem éri meg megcsinálni a sok apróságot.Nekem anya gen2 yarisán idén volt bal oldalt egy 20 centis ív csere. Mivel nem létezik hátsó ív, ezért bontóból kell megvenni a darabot, 60+tréfea volt. Hátsó lökös teli fényezéssel együtt lett a vége 250e. Brutál árak vannak.
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Elköszönök a topiktól, sajnos történt egy baleset ahol is totálkárra törött a 2020 as Colrolla TS.
Sok hasznos infót kaptam itt amit köszönök szépen.
Ha valakinek kell 4 db 16 os acélfelnin 4 Michelin Alpin6 téligumi akkor keressen meg. -
-
KubanitoS
veterán
Miért nem hívod fel őket és kérdezed meg?
Amúgy meg nagyszervíz ide vagy oda, nem hinném, hogy be mernék vállalni, hogy kettessel kezdődjön és hat számjegyű legyen a végösszeg. A Toyota azért nem a prémium szegmensben mozog, hogy ezt megengedjék maguknak. Ezzel lenne tele az internet…
-
No.01
addikt
A fekfolyadekot mondtak, de meres utan azt irtak, h felesleges. Ez nekem jobban tetszik mint korabban amikor nekem kellett kernem sot kicsit mar eroltetnem is.
Arakrol van barkinek tapasztalata? Az egesz onnan indult, h az egyik kollegam sokalta a nagyszervizre az majd 600EUR-t valahol Nemetorszagban...
Ahol en megfordultam (Belgium, Hollandia) ott eleg transzparensek voltak az arakat illetoen... ezert is merult fol bennem a kerdes, h mi lehet itthon a reallitas (nyilvan elegge hely fuggo is mert ketlem, h a fovaros (kozeli) arak aranyban lennenek a szolnokiakkal. -
No.01
addikt
Most nezegetem az arakat... (igazabol csak nezegetnem)
Mibe kerul egy Corollan / Rav4-en (szigoruan hybrid) egy nagyszerviz? (60e vagy 90e km)
Cserelnek ott (illetve egyaltalan) fekfolyadekot, valtoolajat, gyertyakat? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Programozás topic
- Konzol Screenshot
- Vicces képek
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ilyenkor hidegen bb időben meg ugye a sok fém cucc hidegen berakva a kocsiba... Fűtés csak A/C mellett, no pára, no para.
így abból semmi nem jön ki. Ellenben lehűl és kicsapódik rajta a kocsiban levő pára (ahogy az ablakon is). Természetesen ezt a kicsapódást fel tudja szívni a kárpit, és ha nincs kiszellőztetve, akkor bent is marad a kocsiban (és még hozzájön természetesen a saját magunk páraképzése, ami igen nagy mértékű). Segítséget nyújt a megállás előtti 3-500m-en lehúzott ablakkal való közlekedés, a klíma és fűtés együttes használata, és szilikonos macskaalom tárolása a kocsiban...
Ehhez kepest 2.1-re beallitott nyomasnal, 1,8-nal talan szol, de inkabb alatta. Tok profi.
3-ast erre kéne cserélni, #bilibeakezem.

Sok hasznos infót kaptam itt amit köszönök szépen.