Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
Ilyen napellenzőt bármelyik nagyobb áruházban kapsz 1000-6000 árban (nyár végén még lehet akciós is) , és sokféle méretben. Nekem mindig a tapadókorong megy tönkre, ezért most egy merevebb változatot vettem, amit a lehajtható napellenző is szépen megtámaszt.
-
válasz
dragon1993
üzenetére
Ja durvän felment az Alis cuccok ära mióta az EU extra vämot vetett ki a termékekre. Néha az amazon olcsóbb...
Az esernyös fényvisszaveröt még 3e vettem az elözö Aurisra...
-
dragon1993
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
A PDA alapból ki volt kapcsolva nekem.
KTTech
Passatban volt rá egy gomb, fura hogy itt nincs.
A Corollánál opcióként se láttam a 360 fokos kamerát. (nem mintha a cégesnél beleszólásom lett volna mit kapok)Flashback
Ezt megtaláltam, csak lelki sok, mert legutóbb 700Ft-ért vettem a Suzukira
-
válasz
dragon1993
üzenetére
Hol kapok jó áron fényvisszaverőt az első szélvédőre?
Egy gyors keresés után talán ez jó lehet: [link]
-
g0dl
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Én így értelmeztem Toyota Safety Sense | Proactive Driving Assist -Deceleration Assist
-
KTTech
veterán
válasz
dragon1993
üzenetére
Ha nem rendelted meg a 360 fokos kamerát, akkor nem lehetséges bekapcsolni, ha megrendelted, akkor is csak nagyon kis sebességnél engedi.
Mi az a PDA funkció? Nem rémlik ez a rövidítés...
-
dragon1993
addikt
Szerintem az utcai autót, meg a Porsche-t ne keverjük, azoknál a magas fordulatszám a 9000.
Győriként láttam jópár P-s rendszámos kocsit amit kivittek tesztre, ők tolták rendesen, ha károsítaná nem csinálnák.
Hanula Barna (Bugatti Veyron W16 fejlesztésén dolgozott többek között) egyik előadásában is volt szó, hogy tervezéskor kb egy hetet járarják teljes terhelésen a motort, majd szétszedik és megnézik van-e rendellenes kopás.
A hidegen nem toljuk nekivel egyetértek, illetve tudom hogy bizonyos autóknál a rajt program nem élérhető X ezer km előtt, de azok nagyon kihegyezett technikák.
-
g0dl
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
A tolató kamerára gondolsz? Az nekem is hasznos lenne, mikor vonalra akarok állni.
A PDA szerintem hasznos (korábbi kocsiban gyalog tempomat volt minden vezetéstámogató), csak azt nem tudom, a féklámpám felvillan-e.
Neked megy a vezeték nélküli Android Auto, ha androiddal használod? Nekem most ez a legnagyobb hiányérzetem ( de együtt tudok vele élni).
-
dragon1993
addikt
Sziasztok!
Csatlakozom a céges Corolla TS 2023 Stylelal.
Lenne pár kérdésem:
Tényleg nem lehet sehol bekapcsolni a kamerát ha előre felé megyek?
Hol kapok jó áron fényvisszaverőt az első szélvédőre?
A PDA funkciót érdemes használni vagy 130nál beleránt a betolfalba? -
KTTech
veterán
Így fog viselkedni, csak nem az angol 17 fokos nyárban 😃 meg minél erősebb a járgány, annál kevésbé érződik, de a modern klímák amúgy sem arról híresek, hogy túl erősek lennének (a régi Golf3-asban sokkal erősebb klíma volt, mint a mostani YC-ban - igaz az ki is kapcsolt teljesen, amikor odaléptem neki 😃)...
-
Ck.
addikt
Így konkrétan ezt nem vettem észre, de majd kipróbálom, hogy nálam is így viselkedik-e.
@KTTech:
A belső keringetést én pl nem szeretem huzamosabb ideig használni, kb 10 perc után klausztrofóbb érzés és heves fulladás, légszomj tör rám, illetve a fejfájásomnak sem a legjobb barátja.
#17673: Én RX nélküli, standard napszemüveg lencsére értettem csak, optikai lencsékkel egyáltalán nincs tapasztalatom.
Ja, amúgy az Essilor is az ördög gyermeke, a Luxottica egyik legújabb felvásárlása.
-
KTTech
veterán
Minél nagyobb a terhelés a motoron, annál jobban vissza fogja fogni a klímát, hiszen az a legnagyobb fogyasztó. Megoldás: használj belső levegő keringetést, és ezzel tehermentesíted a klímát (sokkal jobban hűt/és kevesebbet fogyaszt, ha nem 40 fokból kell 20-at csinálnia, hanem 23-ból).
-
_drk
addikt
Az normális, hogy minél gyorsabban megyek annál gyengébb a klíma?
Pályán vettem észre, hogy be volt allitva 120-130 tempónál, majd utjavitas miatt egy szakaszon 80-90el menve sokkal jobban tolta a hideget, állítani is kellett rajta, majd gyorsításnál vissza megint. -
AssAssynn
addikt
Én azt tapasztaltam, hogy először visszatölt, akkor nem fékez, utána meg, ha tényleg fékezned kell és jobban rátaposol, akkor meg rendesen ráfog már, de őszintén nem tudom mennyire jó az a féknek, hogy először nincs használatban, utána meg hirtelen nagy erővel van igénybe véve. Szóval nem nagyon van átmenet. Ez pont ugyanaz, mintha egy hagyományos kocsival nem fékeznél finomakat, hanem mindig csak beletaposnál erősen a fékbe. Ettől deformálódni is tud a tárcsa. Ennek jele, hogy fékezéskor remegést, hasonlót tapasztalni.
-
95%-os fényátengedésssel, mubizonylattal, forgalmiba bejegyezve. B-oszloptol elore. Több hasznát érzem, mint a B-oszloptol hatra
Ugye nem hatul ulok.Szerk: tudtommal míg legalabb 70%-ot atenged a szelvedo&folia egyutt, addig nincs gond. En csak annyit kertem a szakitol, hogy legalis-forgalmiba jegyezheto legyen
-
g0dl
addikt
Kezdő hibridesként kérdezném, hogy a fékkel hogyan szoktatok bánni?
Első szempont, hogy korai, nem túl erős fékezéssel jó az energia hatékonyság a visszatöltés miatt, ami mondjuk teljesen jó az én vezetési stilusomhoz.. Ugyanakkor a féknek nem biztos hogy jót tesz, ha nagyon ritkán van dolga.elektromos kocsiknál hallani, hogy ebből adódtak problémák.
-
válasz
KTTech
üzenetére
Jó igaz, volt P3-ban, de utána Auris, Corolla és RAV4 esetén nem volt (kivéve plug-in). Csak emiatt lepett meg.
No mindegy, meg igazából mióta egy 12”-os műszerfal van, kint a nagy méretű sebesség, sok értelme nincsen mert AA vagy CP navit sem tudja kivetíteni.Jók ezek az új generációs HSD rendszerek, fáj is a fogam Auris után újabb gèpezetre
-
KTTech
veterán
Nekem Essilor Varilux Physio 3.0 van, Cryzal réteggel ami a kínálat egyik csúcsa - sajnos a Varilux XR még nem volt elérhető, amikor vettem - ami egy progresszív varifokális lencse... egyébként a műszerfalat sem látnám élesen
A keret titániumból készült de nem márkás - a márkás kereteim általában hamar feladták a küzdelmet, és eltörtek akkor meg minek fizessek sokat érte? így is 570 fontba került, és ebből 400 volt a lencse, és 2 kellett belőle, egy normál - amiből most kihagyattam a Transitions-t, mert fotózásnál zavaró - bár majdnem 20 évig ilyen volt -, amikor napfényben besötétedik (és soha nem teljesen átlátszó) - és egy polárszűrős, vezetéshez.Az általad felsorolt márkák egyike sem gyárt optikai lencséket (csak kereteket), így jó eséllyel valamelyik 3rd party gyártótól vásárolják készen, abból meg nem sok van a világon, legalábbis a komolyak közül: Essilor, Hoya, Zeiss - Tamron, Canon, Sigma, Nikkor, Pentax, Fujinon, bár ezek inkább tényleges optikai elemeket gyártanak, nem szemüveghez lencséket - ha a "noname" kínai gyártókat nem vesszük annak - sokszor pedig pont ezek gyártanak a legmárkásabb cuccokhoz dolgokat (és néha tudnak jót is csinálni). A polárszűrő réteg elkészítése egyébként a könnyebb munkafolyamatok része (durván megfogalmazva, nagyon sűrűn meg kell karcolni a felületet egy irányban és kész is van, ez filléres művelet), a nehezebb a különböző AR és védőrétegek gyártása, amelyeket nanométeres pontossággal kell felgőzölni a hordozóra. Az igazi különbségek itt jönnek ki: kinek milyen a réteggyártási technológiája, és milyen a hordozója.
-
Ck.
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Az elmúlt időben elég sok komoly napszemüveg megfordult nálam és van az a kategória, ahol vezetés során nem sokat veszít az ember a polarizált lencse hiányával, ellentétben sok egyéb részlet nem veszik el. Érdemes tartani egy komoly nem polarizáltat is.
Én amúgy csakis Maui Jim és a Randolph Engineering-re esküszöm, a Luxotticat pedig igyekszem messzire kerülni (pár Ray-Ban azért persze becsúszott, fiatalság, bolondság, tájékozatlanság). Ha mégis nagyon muszáj vmi Luxottica , akkor csak Persol (van néhány must have modell nekik) vagy esetleg Oliver Peoples (de már ők sem a régik). -
KTTech
veterán
válasz
koxkids
üzenetére
A HUD-ot már lassan kivezeti a Toyota
még a 2020-as Yaris MK4-hez lehetett rendelni - egy ideig, a Cross-hoz is volt. Amikor én rendeltem, már nem volt a listában - mondjuk nem akkora baj, mert polárszűrőben nem látszik. A panroof viszont azután lett kivezetve, hogy mi megrendeltük, és emiatt vártunk több, mint 1 évet rá. -
válasz
koxkids
üzenetére
Konkrétan nem mentem vele, de tesztek alapján most már fogyiban is nagyon ott van az új 5. generációs hibrid 2.0. Plusz amikor beültem a legújabb corollába amíg éves szervizen volt a rav4-em az ülések és a belső anyagok is jobban tetszettek (de nekem kicsi mint autó).
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Napokban nézegettem a Toyota oldalát, és azért meglepően látom mennyit fejlődött az új Corolla TS. Pl. a Head-up display nagyon meglepett.. igyekeznek haladni a korral.

2.0 Hybrid azért eléggé mehet, főleg hogy ebben már talán az új, 5. generációs rendszer van (erősítsetek meg) és biztos fogyasztásban sem marad el annyira az 1.8-tól, meg ahogy látom már Li-ion akksi van benne.
Esetleg nem tudjátok a hűtés/fűtés hogy van megoldva az akksinak? Ugyanúgy utastéri szellőzők, vagy direkt levegő bevezetés? -
válasz
KTTech
üzenetére
Köszi, az is jó infó hogy az alap led is pöpec. Honda Jazz luxusárazásával (és a sok utazgatással
) ez jövő évi projekté vált, yaris cross mellett most már a corolla cross is felmerült (jazz árban már az is van 1.8al és méretben tetszett feleségemnek ugye az x1 ami majdnem ugyanakkora). -
-
No.01
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Tudom nem engem kerdeztel, de nekunk az van a Corollaban. Lehetne gyorsabb, lehetne pontosabb es tobb szegmenssel dolgozo, de ezt csak az tudja aki latott mar olyat.
Osszesegeben nem rossz hasznalni, foleg autouton ahol en sokat jarok.
Varosban (inkabb falvakban) is jol mukodik az egyetlen problemam(?) h nem kapcsol be 60km/h alatt es a vadak vegett nekem az sokat segitene, ha mar a kicsit hamarabb aktivalodna mert csak azert nem gyorsitok vakon, h bekapcsoljon. -
Oh köszönöm. Én is néztem, hogy volt hozzá rendelhető akusztikus-laminált oldalüveg, ezt mi jelzi az üvegen? VAG-nál egy szép A vagy AS jelzés . Ez gondolom, nem széria volt, hanem kérni lehetett csomagban - vlszg nem olcsón. Egyébként az A3 E-tronnál pl opciósem volt 2016-2019 közt az akusztikus-laminált oldalüveg, szvl kompaktok közt ez egy viszonylag "új ficsőr". Köszönöm a visszajelzést!
#17658 Gombinyó ez jó kérdés, mert "technikailag" a jetta sem zajos, de számomra az. Lehet a 2.0 crtdi hangját sem annyira szeretem (frekvencia)? oO hmm.
-
No.01
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Szerintem a 2.0 hybrid sem fogyaszt sokat 0.4-0.7l plusz...
Mi egymas utan probaltuk ki a kettot (1.8 vs 2.0) azonnal tudtuk a valaszt
Mellesleg a valosagban meg kevesebbet fogyaszt, mint gondoltuk (5.1 a jelenlegi atlag igaz heti 1 max 2 alkalommal palyazunk csak)
A 2.5 HSD-nel biztosan kevesebbet fogyaszt. Tovabba Exe felszereltsegnel van dupla uveg is. Nem lesz Audi, de nem is rossz (mi P2 es P3-hoz tudjuk hasonlitani) -
Oh, még tájékozódni: Pár napja felvetettem, hogy érdekes lenne hatchback compactra váltanom, mert ált 2 személlyel használom az autót, nem sanszos, hogy ez a következő 5-6 évben változna, illetőleg, praktikusabb, mint a 4.65 méter hosszú szedan.
Bevallom, az E210 2.0HSD nem tűnik "elsőre" hülyeségnek, de belegondolva sántít:
1) A 2.0 HSD azért nem olyan takarékos, nem sokkal jobb a fogyi, mint a 2.5HSD-nél, de gyengébb
2) A HB corolla lehet, hogy kompakt, de hátra azért nem szívesen ültetnék embereket, mert. Szűkösnek tűnik. Meg az 510 literes csomagtér-hosszú tárolófelület után a hatchback lehet, szokatlan lenne ilyen tekintetben is.
3) Nyilván füldugót használnék, de nekem csendesnek sem tűnik a corolla beltere.Tkp a legkevésbé kompromisszumos ~4.3 méter hosszú, maximum 1.8 méter széles hatchbacket keresném, amit nem kokainárban lehet fenntartani és nagyjából 5.5 literes vegyes átlagból elmászkálok - döntően pályán, hosszú utakra . Jól gondolom, hoy a 2.0HSD nem lenne megfelelő megoldás erre a feladatra?
CSak szép az E210, na! -
Upo
addikt
Az a baj, hogy nem lehet "látni".
Mondjuk 5000 km után látni hogy eszi az olajat vagy nem, de az nem egy bevásárlós próbakör.
Az előéletéről meg nem lehet semmit biztosra tudni, milyen olajat milyen időközönként cseréltek benne.
Nem az a motor, hanem az 1.3 87 LE ami "a világból kimegy".
Pl. ebben olyan van (csak találomra ráböktem egy hirdetésre a keresőből) [link] [link]
A Daihatsu a jászberényi barna? -
dj79
senior tag
-
Szép napot!
2012.04-i Toyota Yaris II (Daihatsu Charade) 1.33, 99 lovas autóról vélemény?
Vehető példány, jók ezek, van a nevén kívül (meg márkajelzés kb) különbség a Yaris-hoz képest?
Illetve mire érdemes figyelni, mik a típushibák? -
Ck.
addikt
Amióta felmerült témaként a múltkor a prémium vs hagyományos (az én szótáramban ‘rosszabb’) üzemanyag és többen is javasoltátok, hogy nyugodtan használjam a simát, az áron kívül semmi különbség nincs, de így cirka 2 hónap teszt után ugyanazokon az utakon járva, hasonló vagy jobb időjárási körülmények között, én úgy látom, hogy igenis van. Mióta a rosszabb üzemanyagot tankolom, elmondhatom, hogy 100 km-re vetítve átlagosan 3-3,5 MPG-vel rosszabbul fogyaszt az autó.
-
No.01
addikt
válasz
Pompiere
üzenetére
Tok jogos es valoszinuleg en sem tennem csak kicsit furcsa nekem ez a fajta uzletpolitika... Volt iden tavasszal hasonlo eset. "Gyari" TPMS-t szerettunk volna, de szerintuk nincs mert nem kapnak a kozpontba es ha van is 3-4 het varakozas...
Aznap este internet felut majd a 4. nap reggelen jott a csomag szallitassal egyutt is bo 30%-al kevesebbert. -
No.01
addikt
Az OBD tenyleg szivas... anno mar par eve hasznaltuk a Priust mikor vettem egyet. Volt varazsa, de nem ertem, h manapsag miert is tunik ez el... bar az olajhofok sokkal fontosabb lenne szerintem mert nalunk a csalad noi (de par ferfi tagja is) hitte azt, h a vizhofok az olajhofok es ha az mar elaludt akkor minden rendben... pedig az meg egyaltalan nem biztos.
Mindenkitol elnezest kerek aki ugy erezte, h belealltam
En leirtam amit gondolok es ahogy csinalom/csinaltam, de nyilavn szbad orszag szbad emeberekkel.Csak h bedobjak egy masik temat: A klimanal vette eszre barki szignifikans kulonbseget a 3 mod kozott? na jo az ECo nem er mert az majdnem olyan, mintha nem is mukodne
-
válasz
KTTech
üzenetére
Nälunk is van úgy hogy az autópályára kell menni kb 1km után.
Ilyenkor azért rögtön powerba kapcsolom minnél több ideje legyen melegedni. Kíméletesen gyorsítok olyan 90 környékére.
Mikor lätom hogy üzem meleg, jöhet a normäl mód.
Az új digitális müszerfalon szerencsére van vízhöfok jelzö, végre nem kell az ODB-vel szarakodni. -
KTTech
veterán
Nálam a napi használat: emelkedőn fel-le, 5 fővel, jelenleg reggel fütéssel, este klímával, max. 100km/h, de csak 5km-en, a többi 50-64 -80 közt, kismillió körforgalommal és lámpával... ilyen helyzetben pörög a motor. Bejáratni meg nem nagyon kell, a gyárban megtették, ha nem stimmelne valami az elején, a 0-8W olaj elég gyorsan fogyni kezdene.
Hazafele, indulás után 150m-el autópályafelhajtó, ahol azért nem árt felgyorsítani időben a 96-os korlát környékére a terhelt autóval, majd jön emelkedő is... szóval pörög rendesen a motor.
-
Ha már gondosság: Nem tagadom, a 2crtdi-dsg VAG-konszernes bódéval elég "óvatosan" bánok. Mióta nálam van, gyakorlatilag 100 km-től rövidebb utakra extrém ritkán kerül sor , tipikusan 2-3-4száz km-eket megy. Amíg az olaj nincs legalább 80 fok, addig nem "taposom". Pályán nem engedtem az olajat tartósan 110 fok fölé, így ott sem taposom. Igyekszem a fordulatszámot 1500-2500 közt tartani (kis odafigyeléssel megvalósítható még DSG-nél is). Kerülöm a városi használatot-forgalmat, minden szcenariot, ahol a kupplung "csúszhat". Hosszú pályázás után adok időt a turbonak hűlni, leállítás előtt fényszórók-klíma OFF-ba, indítás után sem instant kapcsolom ezeket. Sőt, indítás után nem is egyből indulok, hanem várok kicsit, forgassa át az olajat, mielőtt megmozdítanám a bódét. Közben tudom a médiát-navigációt csesztetni, így miért ne? Kizárólag OMV MaxMotion Diesel-el, most viszem majd még olajcsere-szűrőcserére ~10k km után (szóval nem 15, nem 18). Meg mondjuk a stílusomból adódóan az üzemi féket is keveset használom, így a tárcsa-fékbetét sem találkozik annyit. Mosásnál kifejezetten figyelek a kerékjárati ívekre, küszöb alatti részekre is. Sőt, örülök, hogy 16" felnivel és magas profilú gumival használom, mert, "broscience" szerint a ballonosabb abroncs még a lengéscsillapítókat is tehermentesítheti hosszabb távon.
Papíron jó tulaj lennék, de, a .... ... .... szűk helyeken manőverezés sosem megy, így szépen végighúztam oldalt a garázsomon... Nyilván nem tétel a sárvédő& ajtó fényezés, inkább, mint hagyni rozsdulni, de, mégis miképp' áll hozzá majd a jövőbeni vásárló-jelölt? Lehet dokumentálni, fotókat megőrizni, de ennek ellenére szinte biztos, hogy alkualap lesz majd, pedig mindig mindent megteszek, hogy a kínos helyzeteket elkerüljem.
Jó kérdés, sokszor miért abúzálják az emberek az autóikat, nekem az értékrendembe nem fér bele, ugyanis: ha eladni akarnám, nem lenne tiszta a lelkem, ha korábban valami szélsőséges idióta módjára szórakozom a technikával. Jobb a béke és belső nyugalom: ne legyünk énközpontú tajtékok, tegyük fel a kérdést: mernénk-e használtautót venni saját magunktól? Ha a válasz nem, érdemes kicsit elgondolkodni
Miért akarnál keresztbetenni egy idegennek? -
No.01
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Spekulacio, jogos
Nincs auto, nincs annyi menes en meg elkanyarodtam a temaban. Peace!KTTech:
En siman lehoztam. CVT-nel ez szvsz nem nehez, hisz nam nem nyomod annyira akkro nem is porog magasabba fordulaton. Mellesleg a 2500-at furcsallom mert en a napi kozlekedes mellett (igaz erossen videk) de siman eljarok ugy, h a fordulat eppencsak 2000 fole megy. Itt azert nyilvan van kulonbseg a Yaris es a Corolla kozott mert amikro eloszor csekkoltam a valos rpm-et a P2-ben akkor azert en is meglepodtem a szamokon. -
No.01
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Mi mast akarna egy vonohoroggal ha nem vontatni? Mielott lecsapnad a labdat en ugy tudom, h a vonohorog es a kerekpartarto nem egy es ugyanaz.
Nekunk a P2-van amin elegge meglepodtem, hisz azzal nem lehet vontatni semmit semmikor... Rakerdeztem es mondtak, h ez igy is van, de ez nem vonohorog csak ugy nez ki.
Mas a bekotese es a terhelhetoseg is, sot a formaja is eltert kisse.
A bajaratasrol valoban sokan sokfelet mondanak, sot a Magyar hasznalatit sem lapoztam fel a temakorben, de a legtobb bejaratasnal 2 dolgot nem javasolnak:
1) Konstans sebesseget
2) Magas fordulatszamot (mar nem tudom hol olvastam, de ha a Porschenel igy van akkor lehet mashol sem all messze a valosagtol, az a fordulatszam alapu bejaratas.
A szamok lehet valtoznak, de az aranyparok stimmelhetnek: Elso ~500km lassan kimelve mindent (1/3-a a max rpm-nek) Utanna 1000km amikor mar ovatosan es nem tartosan 2/3-a a max rpm-nek. Ezutan hit es vallas szerint olajcsere. Majd mehet a buli, de meg esszel nem padlozva.
En ezt tobb helyen is lattam, olvastam en igy jartam el, de az ismeretsegi korbol es a melohelyen is en voltam az egyetlen szoval siman lehet en pisalok szembe a szellel
-
No.01
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
...autopalyatempo a legjobb bejaratni...
Pont ellenkezoleg. A vontatasbol adodo extra terhelesrol mar nem is beszelve.
-
No.01
addikt
Szerintem ez a vonohorog dolog elegge nagy kamu... Kulon a modulokat sima ossze lehet vasarolni ugyanazon beszallitoktol es minden van keszleten. Arrol nem is beszelve, h kb 40%-al olcsobb a branding nelkul.
Pompiere:
En biztosan nem indultam volna a 0km-es autoval azonnal fontatni egy 1000+ km-es turara... bar ugye nem vagyunk egyformak
AssAssynn:
Szerintem azert tobb lesz az, mint 35e vagy 45e... Nyilvan fugg attol is, h hany liter kell bele, de en tippem inkabb valahol 55-60e korul van.
Ne sajnald 90e km-kent ez szerintem nem egy akkora tetel. -
Pompiere
csendes tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Mondjuk ez engem nem boldogít. :-)
A Corollánkat azért nem tudják átadni mert a cseheknél nincs vonóhorog amit rászerelhetnének. A hónap elején próbálkoztak, hogy vegye át anélkül az itthoni kereskedő, de ők elutasították... Szóval az én szemszögemből hiánygazdaság van... :-)) -
válasz
AssAssynn
üzenetére
Nekem vmi 35 ezer ft volt pár éve a hibrid yarisnál, akkor volt az autó 8 éves. Miért ne játszana a 4plusz programban? Rémlik még egy régi CT200H hirdetésnél is feltöltött szervizszámla, ahol ~45k körüli összeget gomboltak le a mutatványért márkaszervizben.
Oké, infláxió. De nem hinném, hogy olyan drága - főleg nem VAG-konszernhez képest
-
AssAssynn
addikt
Hajtóműolaj (váltóolaj) cserén volt valaki mostanság szakszervizben? Menyit fizetett? Jelentkeztem rá, mivel nem tudom mikor volt cserélve utoljára (ha volt), viszont azt a fülest kaptam, hogy mivel az nem része a 4+ programnak, így azt nagyon drágán csinálják.
-
Mik vannak, láttam itthon készleten rav4et és hilluxot... Még a végén visszajön a piacgazdaság kínálati oldala...
-
AssAssynn
addikt
Jól van, köszi srácok. FB-on mások is írják, hogy nem a "belevalóval" használják már évek óta és semmi gondja.
-
KTTech
veterán
válasz
AssAssynn
üzenetére
Az akku töltése miatt kell, nem úgy tölti a hibrid, mint egy normál autó, és főleg, nem is úgy veszi ki belőle (nincs pl. szükség nagy indítóáramra, viszont nagy töltőárammal találkozni fog). Normálissal is megy, csak kb. 3x sűrűbben kell benne cserélni, hamarosan számolhatsz egy akkucserével.
-
AssAssynn
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
De, márkaszervizben csinálták. Onnan tudtam meg, hogy ma mondta az ügyintéző, aki a gépén nézte ezeket. A kiadott papíron erről semmi sincsen, ahogy mondtam.
Amúgy egy dolog nem világos nekem, ugye ezekben a kocsikban elvben start-stoppos akksi való. Na most, ami ebben cserélve lett pár éve, az sima akksi, nem start-stoppos. Ennek dacára persze a motor ugyanúgy leáll-beindul a hibrid üzem miatt. Na most akkor ez hogy van? Miért kell egy hibrid kocsiba start-stoppos akksi?
-
-
AssAssynn
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Az a vicc, hogy nekem ma nem ajánlották ezt fel, de azóta mondták mások, hogy kérdezzek rá, hátha még az én "régi" autómra is megkötik.
Igazság szerint mivel végig márkaszervizbe hordták eddig a kocsit, nem én akarok lenni az első, aki megszakítja ezt a szép hagyományt.
-
válasz
AssAssynn
üzenetére
Én mikor 2020 végén vittem a yaricst a tepreszeni Toyota szervizbe, a pultnál az ügyintéző tájékoztatott erről a 4plusz lehetőségről, és így ment a dolog. Akkor 90k-s szervizben ezeket : olaj-olajszűrő-pollenszűrők, váltóolaj (hibrid) & gyújtógyertyák, fékfolyadék, úgy emlékszem 100k volt az egész tokkal-vonóval, munkadíjakkal. vö.: ismerős tavaly cserélte Jettamon olaj-olajszűrőt-gázolajszűrőt-pollenszűrőt & fékfolyadékot, első fékbetéteket, izzítógyertyákat - ez 120k-ra sikerült

-
válasz
blueye
üzenetére
Igen, és meg voltam győződve hogy minden alvó állapotba vagy spórolósabba helyezi magát mert reggel én érzek kis ébredési időt a kulcsmentes részen és a riasztón is, de lehet hogy csak beképzelem.
Család a bmw-ket egyébként szerette (feleségem főleg az x1-et hogy jobban látja az elejét mint a rav4-nek), mert ők csak a pihi puha kényelmes részt érezték. Meg aztán jó része az autókölcsönző hibája. Meg vagyok győződve hogy 1-2 évig olajcserén kívül semmi törődést nem kapnak ezek az autók aztán elsózzák őket. Nyilván egyszerűbb gép jobban fogja ezt tűrni. Mondjuk volt más is, de majd ha kipihenem magam leírom, ma csak az a cél hogy este 8ig fent bírjak maradni
-
AssAssynn
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Csak annyi van feltüntetve, hogy kis vagy nagy szerviz, semmi több, nincs részletezve, nincs az, hogy mit csináltak és olyan dolgokat mondott szóban, amik egyáltalán nincsenek a lapon, de még kikövetkeztetni se lehet.
Számlák nincsenek meg a kezdetekig vissza, csak az elmúlt egy-két évé volt a kalaptartóban, de ez nem a márkaszerviznek köszönhető. -
KTTech
veterán
válasz
AssAssynn
üzenetére
Ennyi a szervizkönyv. Mivel normál kis/nagyszerviznél mindig ugyanazt csinálják, így nem kell több... ha mást is csináltak, akkor az fel van tüntetve. Nem tudom mit akartál részletesebben, benne van a km állás, időpont, és mit csináltak. A számlán ott van tételesen, de az is csak hogy az ügyfél többet lásson.
A hibrid health check az a HV akkut nézi meg első sorban, de nem foglalkozik pl. az inverterrel terhelhetőségi szempontból, sem az MG1/MG2-vel - meg a hirtelen előforduló akkuhibákat sem fogja előre jelezni. Ha nincs gond, akkor annyi az eredmény, hogy pass. Többet úgyse kell tudnia az ügyfélnek (amúgy se értené).
-
AssAssynn
addikt
Köszi srácok.
Még két gondolat. Az autó korábbi papírjai között volt ilyen, hogy "hybrid healt check". Ez gondolom az, ami a hibrid gari hosszabbításához kellett. Ugye ez nekem már lejárt, de ettől függetlenül van értelme ezt megcsinálni, vagy amúgy semmi? Papíron is csak annyit látok, hogy "megfelelt" és kész, ez nem túl sok infó.Másik: ugye kérdeztem az előéletet, szervizmúltat, és ugyan nyomtattak nekem egy papírt, de azon csak az van rajta, hogy mikor, hol, milyen km állásnál volt bent az autó, de mellé jobbra csak ilyenek vannak írva, hogy "kis szerviz", vagy "teljes körű szerviz", de nincs részletezve. Én kérdeztem, hogy tudhatok-e többet, mire ő a gépen görgetett és néhány dolgot sorolt, de csak így szóban, a teljesség igénye nélkül, és azt mondta, hogy azt a listát nem tudja se nyomtatni, se átküldeni. A kérdésem, hogy ennyi volna az elektronikus szervizkönyv? Azt hittem, hogy részletes leírást találok majd a múltra nézve.
-
dj79
senior tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Lehetséges, ezt a részt tuti nem fogjuk kihasználni
hamarosan eladom úgyis az aurist.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ugye nem hatul ulok.

"
En leirtam amit gondolok es ahogy csinalom/csinaltam, de nyilavn szbad orszag szbad emeberekkel.
Jó kérdés, sokszor miért abúzálják az emberek az autóikat, nekem az értékrendembe nem fér bele, ugyanis: ha eladni akarnám, nem lenne tiszta a lelkem, ha korábban valami szélsőséges idióta módjára szórakozom a technikával.
Miért akarnál keresztbetenni egy idegennek?