Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Egyébként eddig 16" 205/55 CC2-est használtam, de hőhullám idején pályán nem annyira jött be belsősávozni. Pár napja hozzámkerült egy szett 17" -es, 225/45-ös papucsokkal, 2019-es gumikkal & minta alapján még azért 1-2 év bennük van. És gondolkodtam, hogy tovább, mert "optimumnak" azt tartanám: októbertől májusig CC2, májustól-október elejéig dedikált nyári.
De közben nézegetem a 225/45 R17 négyévszakosokat, hátha lenne valami, ami a CC2-től "nyáriasabb", és inkább télen kompromisszum, mint kánikulában & csendesebb a franciától.
Na majd kiötletelem. Meg mondjuk az autóhoz kapott 16"-os felnik szénné voltak padkázva már mikor hozzám került, a 17-esek meg nagyon szép-megkíméltek, ez is befolyásolhat majd
A váltás fő oka mondjuk a 225-ös szélesség volt a 205 helyett. -
galervin93
addikt
-
Zsombe
senior tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Persze. Bár mindkettőn sport Bridgestone-ok voltak/vannak (Accord: Potenza S001, Corolla: Potenza Sport).
-
No.01
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Nem akarlak nagyon elkeseriteni, de nem a gumin fog múlni...
Arról nemis beszélve, hogy mindenkinek más fontos egy gumi választásnál ugyanúgy ahogy a felhasználás sem lesz ugyanolyan.
Nekünk a Corollahoz 2 szett van az összes többi 4 évszakoson gurul. -
válasz
galervin93
üzenetére
Hankook Ventus Prime 4
-
galervin93
addikt
Ha már a gumi a téma, mit ajánlanátok P3-ra, ha - természetesen a biztonság mellett - a legalacsonyabb zaj volna a cél (bent ülve természetesen
)? Most kifejezetten hangos gumik vannak rajta, mondta is anno a gumis, hogy hangos, de legalább "dolgozik" (főleg a téli, de a nyári is).
Önmagában a decibel érték mond valamit a specifikációknál, lehet rá támaszkodni? Ti mit ajánlanátok? Jövőre cserélném mindkét szettet, de lehet megvenném még mostanában előre a nyárit, a télit meg majd jövő tavasszal-nyáron. -
blueye
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Így van
-
No.01
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Most néztem reggel és valóban így van amiket írsz...
Ami számomra úgyszintén gáz, hogy az ülés ugyan elektromosan állítható, de memória az nincs így szerintem eléggé okafogy ez az opció is.
Tényleg kár érte, pedig szerettük volna szeretni.A LED-es témához: valóban lehet zsebbenyúlós a dolog ha gond van, de nagyon ritkán van és cserébe ég és föld egy mezei halogénhez képest.
-
válasz
KTTech
üzenetére
Hát akkor oda nem a legnagyobb dömper SUV-val érdemes menni

A komp sztrájkban annyi az érdekes hogy bár a jelentős érdeksérelem okozás megvan, de a fő bevételt hozó turista akit érint az nem megy vissza egy darabig (= bevételcsökkenés). Érdemes lett volna későbbre időzíteni hogy "csak" a helyieket szívassák (akinek háza és élete van ott az kevésbé teheti meg hogy "besértődjön" és ne használja többet). -
KTTech
veterán
A haldokló LED tünet az, amikor nem világít
fehér LED nem létezik, hanem több színből keverik össze és általában nem pontos a keverés, az autóknál pedig nem szempont a pontos fehéregyensúly (sem a jó CR érték).Mivel nem OLED-ről van szó, így öregedni nagyon lassan öregszik, 25-100000 üzemóra is lehet, mire a fényereje felére esik vissza, azaz hivatalosan "tönkremegy".
A kis méretű elszineződés simán lehet a burkolaton levő szemmel még nem is látható mattulás jele is akár.
-
Ck.
addikt
válasz
vicces
üzenetére
Nekem továbbra is az NX Bi-LED lámpája távolsági állásban olyan 10-15 méterre csinál egy jó tenyérnyi sárgás foltot. Maga az út további 100-150 méterét ugyanúgy jégfehéren világítja be. Ez haldokló LED tünet? Amennyiben igen, akkor inkább eladom, amíg tudom…másfél milliót nem tudnék lámpákra kifizetni csak úgy zsebből tegnapra, annyi pluszt nem ad a márka.
-
KTTech
veterán
Na, lassan véget ér a nyaralás első fele, az eddigi átlagfogyasztás 4,51-re jött ki. Elvileg szerdán indulnánk vissza, de gyakorlatilag sztrájkolnak a Görög tengerészek, így az előre vett jegyet törölték, és 14-re rakták át, az első reggeli kompra, de ez azt eredményezi, hogy nem fogok odaérni a 14-re befoglalt szállásra Ausztriában, és nyomhatom egész Párizsig megállás nélkül, mivel ott viszont 15-re van foglalva a szállás, és a Disneyland Park reservation is 16-17-18-ra van egyelőre - sajnos még nem törölték el az éves bérleteseknek a meglehetősen korlátozott foglalási rendszert - egész 20-ig. Nem felhőtlen a boldogságom a visszafele úttal kapcsolatban...
Ami a jó: eddig minden akadályt gond nélkül vett a Cross, itt Korfun a hegyes útvonalakon képes volt 3 körüli fogyasztásokat csinálni
Mondjuk olyan utakon, ahol még a tükröt is be kellett hajtani, és félig a szakadékba menni, hogy el tudjunk menni egymás mellett. Ezeket az utakat max. szamarakra tervezhették... de a városban is ilyenek az utak
-
-
-
-
Spórolás jelei felfedezhetöek Corolla Crossban. Csak pär példa:
- Hätsó lämpäk hagyomänyos izzósak, még a max felszereltségnél is... Pedig a Yaris Cross mär full ledes.
- Elsö lámpa "csak" Bi-Led. A YC, mätrixos.
- Hätsó kalaptartó elvászató rúd anyaga annyira könnyü, és sérülékeny hogy nekem a gyerek biciklije kicsit meg is nyomta mikor az automata csomagtér ajtó rähúzta.Gyanítom a lámpák majd a FL verzióban megkapja a Mätrix elöl, full led hätul-t. Ennek ellenére tudtäk hol kell spórolni. Az ätlag user lehet észre sem veszi ezeket, mert nem olyan nagyon égetö dolgok, de nem túl szép azért.
-
No.01
addikt
Ma reggel elhoztam kipróbálásara egy Corolla Crosst.
Az létezik, hogy a könyöklő nem állítható? (Nekem kényelmetlenül hátul van, de előrébb húzni nem tudtam, így erőlködés nélkül így gondoltam rákérdezek... -
g0dl
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
Hálás köszönet. Már szanaszét tapogattam a címlapon lévő utolsó út időpont mezőjét. -
g0dl
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Nekem nem kell minden esetben, de néha meglep ilyen kéréssel. Egyébként megadható, hogy az adott kulcs is lehet a telefon mellett, ami azonosít.
Én azt nem értem, hogy miként tudnám megnézni a MyT app-ban, a korábbi útjaimat, és azok átlagfogyasztását. A Toyota fiókban látszanak a korábbi utak (egyet kivéve, amit valamiért letagad), de ott nem mutat fogyasztást.
-
vicces
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Na akkor még egy strigula a majdani autócseréhez. Eredetileg 10+ évig terveztem megtartani, de nem vagyok benne. Persze ha leszegényedek akkor marad. A legfőbb indok a fogyasztása - 4.4 papás tempóval. Kevesebbre számítottam. És még a fenti téma is. Idén már semmi frissítés nem jött az autóra pedig az árban benne lenne.
-
Ez a váltógomb jó lehet e a 2012-es Toyota Yaris II-re (Daihatsu Charade)?
Innen rendeltem távirányító gombot, az jó lett, 1 nap alatt megkaptam, szóval a bolt nekem megbízható.
Ki tudom deríteni valahogy, úgy értem ha jól látom ha ez csavaros, akkor csak le kéne csavarozni a mostanit? Könnyen lejönne?Ui: pikpak lekaptam, csavaros
A feliratos cucc kéne csak, azt nem tudom kapni e külön... -
-
Gergőke88
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Akkor lehet elengedem.
Amit még nem értek, hogy miért kell állandóan elfogadni indítás után a feltételeket?
Próbáltam mindenhol örökre elfogadtatni de nem sikerült.
App leszedve, ott is megtörtént a regisztráció, összekapcsolás de továbbra is dobálja fel minden indításnál. -
huan
őstag
Sziasztok,
A Toyota support azt mondta, hogy a szerviz és garanciafüzet végén az „Egészségmegőrzési és Biztonsági átvizsgálás ütemterve” pontban megtalálhatók a kötelezően előírt karbantartások km futás szerint.
Na most én nem találom ezt és online sem érhető el sehol.
Tudna valaki küldeni erről egy fotót?
Köszi -
No.01
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Nagyon adom! Raadasul ha kicsi akkor el is mozdulhat es a toltes megszakad ami szvsz a telefonnak sem kedvez tulsagosan (a vezetekmentes toltesen felul)
Flashback:
Latszik, h te nem jartad vegig a letrat
Szerintem a P2 is elheto volt kis odafigyelessel, de a P3 utani era mar azert jelentosen kedvesebb a fulnek (is) -
válasz
Gergőke88
üzenetére
Én a style csomagból legkönnyebb szívvel éppen a wireless töltőpadról (és az elektromosan nyitható csomagtérről) mondtam volna le mondjuk egy holttér figyelőért vagy 360-as kameráért.
Gyári inkább fűtötte a telefont mint töltötte (iphone 13 mini, mondjuk úgysem vagyok wireless töltés kedvelő). -
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
tett valaki vásárlás után wireless töltőpadot Toyotába?
Egyáltalán lehetséges a gyári helyére berakni úgy, hogy nem látszik a barmolás?
Alany: Rav4 2023
köszi
Gergő -
Az 5 gen hybrid alul nyomatékosabbnak érzödik gondolom a villanymotor(ok), inverter(ek) jobban optimalizältak
1.8-assal összehasonlítva pedig olyan 40-80 között nagyon hasonló, viszont felette már a 2.0 elönye érzödik. Szerintem ezt az 5gen 2.0-át eléggé elatlálták.
Csak ne lenne ez a Hybrides bögése... De már megszoktuk az elmúlt pár évben... -
No.01
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Igaz csak rovid idore volt alkalmam kiprobalni a 140LE valtozatot cserebe a sima 122-el azert mentem viszonylag tobbet (igaz C-HR-ben)
Nem mondom, h nem erezheto a plusz ero (bar a 2.0-s valtozatbol atulve en azert meglepodtem) de aki nem palyazik vagy nem pakolja fol a hazat vagy/es a csaladot annak nem biztos, h hianyozni fog…Szerintem ami lenyegesen javultt az az osszbenyomas, a finomhangolas. Az viszont akkora ugras, h tan meg a P2 mi Corollank kozotti kulonbseg sincs ekkora.
Ott nagyot guritottak a mernokok az fix.
-
Corollán sokat dobott a 122-ről 140 lóra az 1.8 esetén. Meglátjuk mit tesz a yaris és a yaris cross esetén. Nem bántani akarom, de a 116 lovas yaris cross elégé hasonlít dinamikában a 122 lovas 1.8-as corollára (most még az asszonynak is kevés lesz kategóriában van nálam).
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
A motor nem újabb generációs, már megvehető most is Mo-n a sima benzines Cross-ban (felénk nem volt elérhető, csak a hibrid hajtás)... csak most párosították a hibrid hajtással. Nélküle kb. +2L a hátránya jelenleg.
A sima szívó benzinesek soha nem voltak hatékonyak . Amik mentek - fogyasztottak (amik nem, azok is). Nem volt mit kinyírniuk 😃
-
_drk
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Nagyon nehezek lettek és ugyebár mindent belepakolnak már egy kissebb autóba is.
Egyik kolléga becsípődése az autók ajtaja, hogy mennyire nehéz, onnan látszik tele van anyaggal és igaza is van valamilyen szinten mert azon látszik egyik legjobban.A környezeti normákkal inkább az a baj, hogy az egyszerű, kiforrott motorokat is át kellett tervezni és/vagy telerakni mindenféle bizbasszal ami miatt kevesebbet eszik vagy a kibocsátást csökkenti.
Ezres turbós motorok a másfél tonnás gépekben nekem senki ne mondja hogy jó.
Vagy már olyan bonyolult befecskendezési technikák minden féle szűrővel és turbóval pl kezdeti TSI motorok... -
válasz
KTTech
üzenetére
Környezetvédelmi normák önmagukban nem növelik a fogyasztást, de a szívó benzineseket teljesítmény leadás szempontjából is kinyírták (ezért aztán sokan jobban nyomták neki ami közvetve aztán növelte a fogyasztást). Kíváncsi leszek majd a yaris cross mennyit eszik majd az újabb generációs mocival ha az lesz a nyerő a feleségemnél. Bár a Rav4 városi 5-6 literre is durván jó (automata allgrip scrossal ez simán 10 volt nálam).
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
A környezetvédelmi normák magukban nem növelik a fogyasztást. Ellenben a személyvédelem és a zajcsökkentés jelentősen növeli (pl. a legnagyobb súly az üveg, ha dupla, zajcsökkentett akkor az kapásból 2-2.5x nehezebb, mint a sima), ahogy a kialakítás is (azonos hajtásláncnál a Cross kb 0,3-0,7L extra fogyasztást hoz a Yarishoz képest).
A Golf3-am 1.6 benzines 101Le volt 980kg, a mostani Cross majdnem 300kg-al több. A Golfnál a manuálban benne volt, hogy minden 100kg súly 1L-el növeli a fogyasztást, és olyan 6.5-7L alá nem lehetett vinni egy személlyel (télen +1-1.5L). Lehet számolni, mennyivel hatékonyabb a mostani hajtáslánc... -
-
dellfanboy
őstag
válasz
King Charles
üzenetére
minden belsoegesu motor felujithato, a kerdes hogy gazdasagileg megeri-e
(persze ha idokozben nem gyartanak hozza alkatreszt akkor neccess, de nem hinnem hogy ez fenall egy ilyen mass production toyota-nal)
-
pècsimunkás
addikt
válasz
King Charles
üzenetére
Szervizköny nekem van fizikai is, ès digitális is.
Elképesztő, hogy amit megnèzel autót, annál is így lesz. -
King Charles
tag
Sziasztok,
Egy kis segitseget szeretnek kerni. Megyek hetvegen megnezni egy 2016 os avensis-t, 1.8 175e km. Tudnatok esetleg tippeket adni mit kell megneznem? Hol vannak azok a pontok ahol konnyen rohad illetve mik azok amikre mindenkeppen ra kell kerdeznem vagy meg kell jobban neznem. Ha jol tudom akkor a szerviz konyv digitalis, csak a tulaj fer hozza vagy barkinek kiadjak? Ez az 1.8 as motor felujitható ha valamikor problema merulne fel mert az 1.6 osrol azt hallottam , hogy nem?
Köszönöm a segitseget.
-
No.01
addikt
Szerintem meg a leirt szamok egyaltalan nem rosszak az o eseteben. A mi ismeretsegi korunkben a legtobbek autoja 7-9 liter kozott eszik (es megkockaztatom, h az atlagtol ez nem is nagyon ter el)
-
dragon1993
addikt
Ma lemosták a két hetes éjfekete corollám. A szállítási védő fóliák széle bent maradt karcban.
Nem egyedi, 18 kocsit vett át a cég már úgy hívtak, hogy majd kipolírozza a cég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black - Karcmentes állapot - 2029.02.26 garancia
- Honor Magic 6 Pro 512GB Black Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Legalábbis én & család& néhány progresszívebb és racionálisabb közeli ismerős ezen az állásponton van.
A váltás fő oka mondjuk a 225-ös szélesség volt a 205 helyett.
)? Most kifejezetten hangos gumik vannak rajta, mondta is anno a gumis, hogy hangos, de legalább "dolgozik" (főleg a téli, de a nyári is).

.
Hálás köszönet. Már szanaszét tapogattam a címlapon lévő utolsó út időpont mezőjét.
Ez a