Hirdetés
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Tavaly nyári munka volt. Nekünk ott már sérült volt, osztrákoktól jött. Ott nem sokat szarakodtak vele, rátettek a sérülésre egy lemezt, alatta jól nem kezelték le. Nem lehetett nagy sérülés amúgy, csak ilyen 10cm-es darabon tudtam mérni a rétegvastagságmérővel, ajtó falc már hibátlan volt.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Itt nem tudom hogy volt-e üregvédelem, de már nem is fogom megtudni, nem úgy váltunk el... hasonló cipőben járok, évekkel ezelőtt tip-top volt a kiadott munka minősége, mostanra folyamatos zuhanó tendenciát mutatnak.
Mikor csináltak a Tiéteket?
Ez a rozsda egyébként, hogy indulhat meg? Alulról vagy felülről kaphat vizet? -
ncc1701
veterán
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Nem, qrva jól megcsinálták, igaz, ennyiért el is vártam. Miután megcsinálták, szerelő havernál alánéztem, vittem magammal üregelőt, hosszú csöccsel, meg alvázvédő rücsis sprét (bár a lakatos mondta, h megcsinálták ezeket), de láttam h tök felesleges. A hátsó sárhányónak még tettek alá egy spec műanyag alátét bigyó szerűséget, h ne a fémbe legyen becsavarva.
Na, ezek után a saját kocsimat meg elb@szták. Nem értem őket. -
AXisBOLD
addikt
-
ncc1701
veterán
"Az autó van értem". Szép.
A kocsi amúgy baromira kéne, mióta láttam egy ilyet élőben. -
embe
nagyúr
Még egy kérdés: Milyen alkalmazással használjátok ezt TechStreamET? Vagy a kábelhez adnak programot?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Na kész a javítás, végül nem én rendeltem, hanem a karosszériás, kivágták, cserélték, nem panaszkodtak rá. A végeredményt inkább nem kommentálom, de nem is ezért írok.
Ez a berozsdásodás jellemző a gen1 Yarisokra?
Honnan juthat be a víz? Csomagtér ajtó, lámpa vagy az üzemanyagbetöltő felől? Megelőzném a további bajokat, ha van erre módszer.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Unokatesómnak van 3 Toyotája. Egy régebbi Yaris, egy Corolla, és egy új Yaris Cross.
Kérte, hogy valami hibaolvasós androidos, esetleg Windowsos hibakódolvasó megoldást nem tudok-e. Hát nem.
Fordom van, ahhoz van OBD kütyü, és program.Toyotához mit használtok?
Emlékeim szerint androidra (talán) a Carista volt.
Tudtok ajánlani kütyüt, és alkalmazást ami jól működik, és használható? -
_drk
addikt
Lexus-t gondolom Lexusra érdemes cserélni. Sima Toyota valószínű vissza lépés, hiába új.
Kolega újabb i30-al is csalódott volt hogy fapadosabb mint a 15 éves bömös.Speedzone tesztben néztem az NX450nek is nagyon jó fogyasztási értékeket mondtak. Valami 5-6 liter 130-140el pályán lemerült aksikkal.
Kb az lett az álom autóm! -
Ck.
addikt
Köszi srácok a megnyugtató szavakat, véleményeket, asszem egyelőre akkor mégsem utaltatom be magam a vicc-osztályra.

@CrAzY88:
Hybrid lévén elég nehéz egy konkrét, egzakt számot mondani, sok tényezőtől függ, de nagy átlagban elmondhatató, hogy az NX 300h pályán 130-nál olyan 8-9 liter körül, országúton olyan 5.8-6,5 körül van, városban változó, de jó időben, nyáron stabilan 6 alatt lehet tartani, 4,8 és 6,2 között szokott lenni vhol.
Ezek csak ilyen nagyon durva értékek, nyugodtan rá lehet számolni bármikor +/- fél litert.
Én egyébként önmagában nem nevezném egyáltalán szűkösnek az NX-et, egy F10 5er BMW-m is volt, abban kevesebb volt a hely minden irányban.U.i.: Szép ez az IS, a közvetlen NX-előd nekem is egy 2018-as IS 300h F-Sport, nagyon baba kis gép volt, a fogyasztás pedig durván 1-1,5 literrel volt kevesebb az NX 300h fenti értékeihez képest.
-
Tele von Zsinór
őstag
P3-ra szeretnék 15" felnit venni, de a középfurat és az ET nincs benne a kézikönyvben, hogy mi legyen; neten meg ellentmondásos infokat találok. A kinézett felni furata 54.1mm és ET45, jó lesz ez rá?
16" és 17" téli/nyári felnikkel kaptam, az ezeken levő gumik mostanra lettek cserések és váltani akarok ballonosabbra.
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Alfäk híresen szépek. Nekem is tetszenek. Egy közepes felszereltségü Tonale-en gondolkodtam is kb 5 percet. De nem vagyok hozzä elég bátor
ezért maradt a Toyo.
Tényleg a legszebb a Giulia quadrofolio a AR palettáról. De mióta a kombiról suvra vältottunk érezhetöen könnyebb mozogni a gyerekekkel. Talán pär év mulva jöhet valami sportosabb forma megint. -
-
válasz
aszamóca
üzenetére
Yaris cross-nak nem tudom a faceliftes vagy az ázsiai változata ami sokkal rav4-esebb, de nekem az pl jobban tetszik előröl mint a mostani európai.
Szerk: Flashback: Szerintem a corolla crossban a jobban felszereltek jól néznek ki, az alapok kicsit tényleg olyan átlagosak. Ebben jobb a rav4 ott a fapad is jól néz ki (mondom én fapad rav4-el
). -
Gombinyó
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Ez tényleg jól néz ki. -
dj79
senior tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Há nem tom, ez úgy néz ki, hogy a prius4 valahogy megszekszuált egy yaris crosst aztán ez lett belőle....
Az biztos, hogy "egyedi" -
BoneDragon
veterán
-
válasz
koxkids
üzenetére
Rav4-ek azért nem a pályás csendességről híresek. Nem rosszak de kategóriában messze nem a legjobbak. Az NX biztosan csendesebb és szűkebb lesz mint egy rav4, ez már csak ilyen. Plusz előző generációs NX-ben még 3. generációs hibrid van az többet fog kajeszolni autópályán mint a jelenlegi rav4 4. generációsa (ha előző rav4 akkor ebben hasonló).
-
Sziasztok!
Éppen minap gondolkoztam rajta, ha lekellene cserélnem a jelenlegi hybrid Aurisom (2014-TS) milyen autó lenne a megfelelő - elég nehéz a kérdés
Amiből nem engedek, a nagy csomagtartó, és legalább 2.0 motor, és legyen csendesebb pályán.
Rav4 lenne a megfelelő? Lexus vonalon néztem az NX-t is (2018), bár ahogy olvasom tőletek, azért az szűkös belül..de a 2.5-s motor gondolom viszi a bódét
-
-
CrAzY88
aktív tag
Üdv!
Csak hogy egy kicsit én is belemagyarázzak a fogyasztásos gondolatmenetbe, nekem a vegyes fogyasztásom 6.5 L, DE város szinten inkább falvakról beszélünk, pályázás és országút van döntő többségben.
Viszont ami érdekes, az előző munkahely 18 km helyett csak 4 km távolságra volt ami alatt nem igazán tudott akkut tölteni, akkor is 6.5-6.7 L volt.
Persze hülyegyerek módban (Sport+)3 nap alatt simán feltoltam 7 literre a fogyit, persze nem kevés rajtolgatás meg előzések árán.
(amúgy meg reggeles műszak esetén nyilván sietni kell, estizés után ki tud 13 szundi nélkül kelni...)Ck.: az NX neked mennyit eszik?
[kép]
Szerk: 2015/06
Mk 3
F-SportÉn ismertem a típust, mivel nővéremnek Elegance verzió van, nekem meg nagyon nagy szerencsém volt hogy tavaly 83.000 km-rel rátaláltam 23.400 svájci frankkért, téli kerékszettel.
Szóval a fogyasztás nem lepett meg, de nem tudom mennyire számít kiemelkedően jónak/rossznak/átlagosnak.
A katalógusi hülyeségen kivagyok, ezzel 4.7-et még tréleren sem lehet összehozni.Én csak lesek amikor itt 4.xx L fogyasztásról beszéltek, és ebben csak 183 LE van, persze villanymotorral már 223 LE, de aztán tudatosul bennem hogy ez majdnem 2 tonna.
Mielőtt valaki nekem esne, nem vagánykodni jöttem, hanem fecsegni, meg tapasztalatot gyűjteni.
Béke
-
-
válasz
Flashback
üzenetére
Rav4-ben műszerfal és ajtó burkolat elég nagy részen pihi-puha de az igazán lényeges hogy szerintem jóval nagyobbak az ülései meg a tér úgy általában benne mint a corollákban. Fiam már kifejezetten nem szeret feleségem jazzével utazni, scrossnál még kb mindegy volt neki.
Hangszigetelés meg azért nehéz mert motorhang az kb nincs vagy nagyon ritkán (pl amikor felhajtok a pályára). De biztos lehetne jobb mert szélhang az van.
Mondjuk a corolla crossnál csak jót hallottam a motor/futómű kombóról, kíváncsi vagyok lesz e Lexus változat belőle (jobb lenne mint a CHR alapú UX azt biztosra veszem).
-
válasz
Tom1939
üzenetére
A Corolla Cross sem egy prémium. Mondjuk a bőr ülések sokat segítenek de a műszerfal műanyag. Engem ez pont nem zavar, vagyis inkább azt mondanám nem ez döntött. Amúgy sehol nem zörög, nyeklik nyaklik.
Autópályán egész halk még 140 körül is, az Auris után.
Ha pont úgy fúj szél (800km úton kb csak 20km szakaszon volt) akkor viszont jobban belekap, és annak nagyobb hangja van mint a motornak meg a kerekeknek.
Valamelyik videóban panaszkodtak pl az anyós ülésre a feleségem pedig pont azt mondja hogy nagyságrendekkel jobb mint az Auris. Szóval ez is elég szubjektív. Nyilván nem egy Cadillac
Akit érdekel augusztus közepén BP körül leszünk meg tudja nézni.

-
Érdekes módon hallomásból legalábbis ez a hangszigetelés dolog olyan toyotánál mint mazdánál a rozsdavédelem. Van hogy sikerül van hogy nem... Csak toyotánál modelévek között van néha jelentős különbség (23-as corollákról több helyen olvastam hogy csendes, néhány korábbira meg panaszkodtak hogy hangos, de ugyanez aurisnál is évjárat függvényében). 22-es rav4-emnél nem mondanám hogy jönnének a prémium gyártók ellesni milyen a hangszigetelés (elmegy de lehetne sokkal jobb).
-
Gombinyó
őstag
A minőséget választottad, nincs ezzel baj. Több fogyasztásért kapsz jó minőségű belteret, zajszigetelést, stb, sztem ne bánd
egy yaris hozzá sem fogható a lexusosodhoz.
A sávtartó, amit először kapcsolok ki minden indítás után miután egyszer majdnem ráhúzta a kormányt egy biciklisre... -
Senhi
aktív tag
válasz
blueye
üzenetére
Mit értünk újabb alatt? Legújabb rav4 itt áll a garázsban, köszönöm a kérdést. Yaris és corolla hibrid volt kezem alatt többször is. Yaris cross és corolla cross maradt ki eddig teljesen (előbbit csak üléspróbáztam), de az itteni elmondások és más tesztek alapján nem ezekkel a modellekkel fogja a prémium szegmensbe felpozícionálni magát a toyota
. -
Senhi
aktív tag
Te a kényelmet és nyugalmat választottad. Azért ha lexusból átülsz egy alsóbb kategóriás toyotába (ahová szerintem a camry és highlander kivételével bármelyik hibrid beletartozik) bizony meglepetés fog érni, hogy hangos autópályán, rövid és kemény az ülés, zörög a beltér, futómű jobban üt stb. Nyilván egyénfüggő is ki mennyire érzékeny ezekre, de én magamat ismerve biztos, hogy nem tudnék visszalépni.
-
Én is gondolkoztam NX-en de akkor (2021 őszén) a kifutó modellnek éppen a városon kívüli fogyasztása nem tetszett (új meg látatlanban nem veszünk irányban került elvetésre). Eddig az az érzésem hogy jó az 5. generáció hibrid de az ugrás kisebb mint volt a 4. generációnál. Valószínűleg azért mert a 4. generációban a benzinmotor részt fejlesztették nagyon (ezért nem eszik annyit pályán ahol azért sokat nem segít a hybrid rendszer). Mondjuk értem én hogy hangszigetelés és formaterv, de mintha a fogamat húznák amikor beülve meglátom mennyivel kisebb mint a toyota testvérmodell (kb eggyel nagyobbat kell venni ha nagyon általánosan akarok fogalmazni). Mondom úgy hogy nagyon tetszene különben a Lexus.
-
Ck.
addikt
Hát gyerekek, elnézve, hogy ezekkel a mostanában vásárolt autókkal milyen fogyasztásokat produkáltok, komolyan néha elkap a felismerés, hogy mégis mi járhatott a fejemben, amikor tavaly megvettem az akkor 5 éves, 100 ezer km-es NX-et egy harmadik generációs, 14 éves hybrid rendszerrel, Apple Carplay és Android Autó nélkül, normál sávtartó helyett csak ping-pongozó vezetéstámogató rendszerrel, V-motorokat idéző fogyasztással, stb.
Félreértés ne essék, imádom az autót, rendkívül kényelmes és minőségi, jó érzés bármikor beleülni és végigtapogatni, maga az ülésszellőztetés, a 360-as kamera, a HUD és a Mark Levinson audio nagyon finom cucc, de hasonló (ill. picivel kevesebb vagy több) pénzekért lehetett volna szintén egy új Yaris, Yaris Cross, C-HR, Corolla vagy Corolla Cross akár, minimum 1, de akár 2 generációval is újabb hybrid rendszerrel, feleannyi vagy kevesebb fogyasztással, zsírújan, első vagy második puki élménnyel, stb.
Ezen a gondolatmeneten tovább haladva kétlem, hogy innen közülünk bárki is ezt az utat választotta volna a fentebb felszerelt opciókkal szemben és erősen megkérdőjelezem a sajátom és a család kollektív elmeállapotát.
/Sírás over![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ncc1701
veterán
válasz
BoneDragon
üzenetére
Én elvinném.
-
BoneDragon
veterán
Sziasztok,
Egy ideje nézem már a Corollákat, érdemes elvinni állapot felmérésre 2 évest is? Van ajánlott hely Pesten?
Köszi. -
válasz
Flashback
üzenetére
Én mondjuk simán odaadnám az elektromos csomagtartót a lábszenzorral együtt mondjuk egy 360-as kameráért vagy holttér szenzorért de azt csak fullosban adták volna (ebben különbözik azért pl amiktól a felszereltség politika ott legalább a holttér szenzort bepakolják minden modellbe). Mondjuk nyilván direkt csinálják, a körbe radart is csak 2 csomaggal együtt kapsz rav4-nél(meg az alap highlanderból kihagyták sokáig talán még most is a körbe radart, bár éppen árlista sincs ki tudja ezzel mi újság).
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Na majd este végignézem. Amúgy mi nagyon elégedettek vagyunk vele. Pláne a tavalyi äron...
Egy dolog van csak: Mi még úgy rendeltük hogy benne volt a läbszenzor a csomagtér nyitáshoz. Viszont ezt a Toyota kihúzta a feature listáról kb novemberben miután mi megrendeltük.
De van egy ígéretünk a központi Toyotától, hogy be fogják még szerelni késöbb. -
vicces
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
én is a vásárlás óta 1x újból konfiguráltam az autómat. tökéletesen ugyanazt nem tudtam csak kb. valami 7000 euróval jött ki pluszba. egyébként én az autó-projektet lezártam. most motorra megy a spórolás.
egyébként csak jobb volt nekem visszaülni a yaris után a corollába.
most hoztam el a szervízből. 15000km-es szerviz 8700km-el kapott elvileg friss olajat, szűrőt. leellenőrizték a hibrydakkut. az sos gombra van visszahívás. azt is frissítették. mikor beszálltam az összes biztonságiöv be volt kapcsolva. nem tudom még milyen buliban volt az autó
jah és végre 1 év után kiporszívóztam és áttörölgettem a műanyagokat. ennyi idő után már kezdett látszódni egy pici por
-
-
válasz
vicces
üzenetére
Ja, valahogy minden toyotát szűknek érzek belső térben a külső mérethez képest a rav4-ig, de biztos velem van a gond
Mondjuk múltkor üldögéltem egy közepesen felszerelt corollában szerviz alatt és az ülésszövet kifejezetten tetszett, szerintem jobb volt mint ami a rav4-emben van. Corollával ki is békülnék mint feleség autó ha nem lenne az 5 ajtós kisebb tengelytávú mint a többi. -
vicces
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
nekem nagyon tetszett eddig. főleg a szürke fényezéssel. az olcsóság kiábrándító, de A-ból B-be tökéletes. nem tudom mik az árak most éppen. tarok tőle, hogy a corollám árában van most kb.
-
vicces
addikt
na nekem is megvolt a próbaút:

ezt adták amíg tart az éves szervíz az autómon.
az ülés nekem szűk/keskeny. a beltér nagyon műanyag. a csomitartó nagyon hangos robothanggal csukódik. a csomitartó viszont leengedett padlóval jó nagynak tűnik. a fogyija 4,4 literen állt mikor beszálltam. egyébként nem rossz, de szerintem a corolla után nálam nem alternatíva![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ami még tetszik, hogy a tempomatot lehet 1 km/h-val állitani. és érdekes a hud is a szélvédőn. -
Akula
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
Na, olyasmit vártam volna én is.
#17306 pilóta: igen, ez soktényezős dolog, a kerékre is gondoltam már, hogy esetleg alacsony sebeségvél nagyobb az érintkező felület és ezért nagyobb a gördülési ellenállás, de a legvalószínűbb, hogy a fedélzeti comp. csal ilyen mély gázpedál állásnál. Ugyanis ezek nem tankolással mért értékek, hanem a műszert olvastam le.
-
válasz
KTTech
üzenetére
Az 5gen 2.0 HSD-vel elég hihetetlen lett a szämolt fogyasztäs (teli tanktól teli tankig):
- DE-IT 4.2l/100km sok lejtös terep
- IT-DE 5l/100km - visszafelé értelemszerüen sok emelkedös rész, meg sok dugó...Egyenlöre szupernek tünik. Az sävtartó, meg adaptív tempomat pedig iszonyat hasznos ahogy te is írtad.
-
ncc1701
veterán
Mit nem értesz rajta? A sebességgel négyzetesen nő a légellenállás, magas a bódé. Próbálj egy áramvonalas (dízel) kombit, ott is nő a fogyasztás, de nem ennyire horror szinten. Hely ugyanannyi benne. Insigniám elvan 5.5-6L körül, ha cipőzöm a pályán, akkor +1 liter, szóval nem éri meg lassan menni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Építő/felújító topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Eladó egy Pixel 7a
- LG UltraGear 38GN950P-B Monitor! 38" 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A kocsi amúgy baromira kéne, mióta láttam egy ilyet élőben.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)