Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Középső rostélyon leállítani nem állítottam még le, de az rémlik hogy nekem is fázott tőle a kezem ezért max felfelé állítottam (de én most onnan nem érzem hogy továbbra is jönne onnan mindenfele így a kezemre is, de ugye melegebre állítás miatt is lehet). És általában érzés az volt hogy nagyon hideget nyom a klíma (nem csak középsőn, mindenhol) ezért állítom mindig 24-re ha kint 30 vagy felette van. Kíváncsi vagyok majd az igazán melegre (40 és társai), ott még nincs tapasztalatom.
-
No.01
addikt
válasz
KubanitoS
üzenetére
...azota jobb a helyzet egy fokkal...

Egyebkent szintes sebesz. Rostelyoka nem szabad elzarni legalabbis masik markanal nem volt szerencses foleg az Auto moddal kombinalva.
Ott (Suzuki, de mondhatnam a korabbi Toyotakat is) hasonloan vagy meg rosszabbul mukodott a dolog. Nem rossz ez, de a tokeletes nem ilyen.
-
KubanitoS
veterán
Ezt én is észrevettem a fél éves Yarisomnál. Akkor tűnt fel, miután hosszabb útra mentünk vele, én meg a céges Oktáviám letettem. Utóbbiban be van állítva a stabil 22 fok és szabályozza is, ahogy kell. A Yaris ezután meg mintha állandóan csak a hideget nyomta volna. A rostélyok állítgatása sem segített sokat. A legjobb megoldás az volt, hogy feljebb tekertem 23 fokra, azóta jobb a helyzet egy fokkal.
-
Yeffy
veterán
udv. elsosorban mk5 Rav4 (Hybrid) tulajokat kerdeznek, ha vannak, nem tudom, h ez altalanos Tojó jelenseg-e.
egye jobban megkedvelem a kicsikét, fogyasztas is kezd alakulni sztem a meretehez kepest, miota tobbet vezetem, es kitapasztalgatom, hogy kell hajtani, viszont van egy elegge idegesito szokasa, amit nem tudom, hogy orvosoljak.
nevezetesen, h akarhova allitom a klimat, h fujjon, a muszerfalon a kezre fujo rostelyokbol mindig jon levego. akar auto, akar manual, akarhova allitgatom (nekem a szelvedore fujas a kedvencem, telen/nyaron, nem kell a kezemre a kozvetlen, adott esetben hideg levego), mindig fujja ott is. hogy a tokombe' lehet ezt kikapcsolni? nekem ugy remlik, mint ha regebben ezt nem csinalta volna.
ha pl "Front" (szelvedo) allasba rakom manualisan, akkor is fujja elol is, ami nekem nem kell. foleg mostanaban, h melegebb, napos idok voltak felenk, igy az utaster felmelegedett, igy nem langyos, hanem kifejezetten kellemetlen, hideg levegot fujt a kezemre. persze, feljebb tudom rakni a homersekletet, csak aztan meg ugy felejtem, oszt' legkozelebb meg fut, amikor kint mondjuk van 15 fok, esos ido. nem akarom allandoan tekergetni. leginkabb Auto modban hasznalnam, de abban meg egyaltalan nem tudom allitani, hova fujjon, mert ha hozzanyulok, kikapcsolja az auto modot.

a rostelyokat nem tudom, es nem is akarom be/lezarni. mit tehetek, h ez megszunjon? vagy ez ilyen?
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
Szerintem simán 5.5 körül el tudnád adni, vagy akár 5.85-be is.
A hatchback vonal gyász
5 millió alatt NINCS facelift utáni , 5.5-től lefelé gyakorlatilag csak ülésfűtés nélküli live-ok, de, értelmes darabok inkább 6 felett vannak. Az említett gödöllői meg kizárt. [kép] [kép] [kép] [kép] Azért olcsó, mert sáros. -
No.01
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Ecoboost meg a powershift nelkul is kerulendo. Legalabbis akinek volt tobb is nem szerette (ceges)
DSG nekem tetszenek, de ami a kis motorosokban van (szaraz kuplungos) az a szaki szerint ha nem is kerulendo, de nem annyira javasolt, mint a nedves valtozat.
Raadasul mukodesukben sem annyira jok.
Mi a Corolla elott gondolkodtunk kombi Golfon (VII) is DSG-vel (1.5) belulrol sajnos vagy sem azert legalabb 1 szinttel allt a Toyota felett... Mondjuk ugyanez elmondhato volt a Ceed-re is ami ugyszinten jatekban volt meg az Octavival
A "vicc" az, h kisse beleasva magamat a nemeteket viszonylag hamar elengedtuk, szerviz, megbizhatosag es nem utolso sorban a fogyasztas vegett. (egyeni preferencia)
A Ceed jo lett volna, de a vegso lokest megiscsak a kozel fele akkora fogyasztas es a megbizhatosag adta.Egyaltalan nem tokeletes auto a Corolla sem, de ha mindent beledobok egy kalapba akkor hosszutavon meg mindig ez ami nekunk a leginkabb megfelel. Ha meg oda kerul a dolog, h megiscsak valtunk akkor meg az eladhatosag temakorben is kis hatszellel indulunk ami szerintem ugyszinten nem elhanyagolhato tenyezo meg akkor sem ha viszonylag kevesen vesznek ilyen szempont szerint uj autot.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Paxker315
üzenetére
Családban korábban volt golf vi-vii meg kölcsön oktavia, most karoq, kamiq, mindegyik lényegesen jobb, igényeknek már gyári állapotban is megfelelő
Ezt adom, most kaptam cégesnek egy Scalat, hasonló benne alapból a szélzaj, mint a Corollában plusz szigeteléssel... Összességében mégis a Toyota egy sokkal jobb autó. A kuplung, a váltó, a motor sokkal kifinomultabb szerkezet. Úthibákon a Scala már most úgy zörög, mint a Corolla 65e km-nél. Ha választanom kellene a kettő közül gondolkodás nélkül a Corollát választanám, magasabb szélzaj ide vagy oda. Szegény azóta csak a garázsban áll, lassan meghirdetem aztán megy a háztól. Így utólag jó katona volt. -
válasz
OCTAMD
üzenetére
Annak a megosztott allapotfelmeres jegyzőkönyvet mutattam szerintem
egyértelműen nem ajánlott vétel, túl sok a gitt meg sérült elem, meg ne legyen rozsdás a futómű 38 ezer km után
Tudom hogy sovány az 5.5-6 milliós keret, de, ez már így is jóval több, mint amit eredetileg szántam volna rá. A szedanok nagyon szépek, jetta, oktavia, de szeretnék 4.3-4.4 méter hosszig keresni. ( garázs rövid és van bent két bringa, fűnyíró is meg lomok)
Családban korábban volt golf vi-vii meg kölcsön oktavia, most karoq, kamiq, mindegyik lényegesen jobb, igényeknek már gyári állapotban is megfelelő, hosszabb távon ha kicsit zsibog a fejem, lekapcsolom a médiát, zenét. De szél és menetzaj fenyevekre van a yaristol még a SUV-skodaknal is

De ha nem hibrid, akkor mi? Tsi-dsg? Ecoboost powershift?
az igenyekrol is: lentebb adtam, pl ct200 jöhet 222 ezer km-ig, 2012től 
Van esély 6 millioig vagy még türelem és gyujtogetes?
-
No.01
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Az azert mar mas kategoria minden szempontbol...
Mi neztunk regebbi CT-t. Jo-jo, de az terben nagyon messze van egy P3-tol hiaba jobb a belseje.
Egyebkent meg a regi CT-k szerintem nem annyira halkak, bar lehet meg azon a szinten is van kulonbseg a felszereltsegi szinteken.Ha szabad szemelyes velemenyt is belevinni az egyenletbe akkor ahogy korabban is irtak az elvarasok nem feltetlenul vannak fedesben az adott kerethez tarsithato kinalati halmazzal
-
Cifu
félisten
válasz
Paxker315
üzenetére
én kifejezetten a hang -zaj miatt keresek Hatchbacket, kombi nem játszik.
Akkor miért nem szedánt nézel? Az csendesen egy picit, hiszen a hátsó futómű zajok kevésbé jutnak előre. Bár csodát attól sem várnék, ha a Yaris HSD hangos volt...Kapott ugyan utólagos zajcsillapítást meg szigetelést, de, a papír-üveget nem tudod kicserélni.
Csak szólok, hogy amennyire tudom, az Auris / Corolla sem kap dupla üvegezést általában.
Szóval akkor inkább a Lexus-ok körül nézelődj...Amúgy úgy voltam vele: megbízható-eladható-gondmentes-olcsón fenntartható, kb octavia zajszintű kompaktot keresek, amiben elég egy láb.
Szigorúan saját vélemény, de nagyon sok az elvárás
Egyébként ezek alapján akkor inkább a CT... -
válasz
Gombinyó
üzenetére
Két pedál elég nekem
TSI-DSG-vel vannak kellemes tapasztalataim, csk azt nem én üzemeltetem. ..
Frusztrációtűrésem nem a legjobb, márpedig az 1.4tsi-dsg nem feltétlen a gondmentesség csimborasszója. Esetleg régebbi CT nagyobb futással?Egy időben gondolkoztam manuálváltó& átalakítás kézi kuplungra, de akkor a későbbi értékesítés nem adja annyira. Amúgy úgy voltam vele: megbízható-eladható-gondmentes-olcsón fenntartható, kb octavia zajszintű kompaktot keresek, amiben elég egy láb. Aztán hónapok után oda jutottam, hogy a HB Auris és CT erre megfelelő lehet.
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
Yaris hsd. Nem volt bajom vele, de, elviselhetetlen volt a beltér. Kapott ugyan utólagos zajcsillapítást meg szigetelést, de, a papír-üveget nem tudod kicserélni. Gyakorlatilag városon kívül használhatatlan volt fél óra után, városban is határeset, rossz burkolat mellett v erősebb forgalomban már zavaróan zajos. Eredetileg jövőre v 2 év múlva terveztem, de a trendek-árak alakulása miatt úgy döntöttem, nem várok, mert idén szerettem volna 1-2 rövidebb kirándulást csinálni nyáron, de a yarisszal esélytelen volt számomra. Próbáltam megszokni, nem sikerült.
de első autónak tökéletes, helyhiány nem volt, elégséges volt számomra a csomagtartó és beltér tágassága is (bár én 2-es priust szerettem volna). De, szvsz a hatchback kompaktokkal már azért 2-3száz km-es utakat is vállalhatok, és azért 5-6 évre terveznék vele. -
válasz
OCTAMD
üzenetére
én kifejezetten a hang -zaj miatt keresek Hatchbacket, kombi nem játszik. A 16-os felni annyiban "előny", hogy a 17-est úgyis cserélném kisebbre. Esetleg a CT-k még, de már a sokadik keret-bővítés után nem akarnék még többet rááldozni, így is jó 1m-val több megy rá, mint eredetileg szerettem volna
Mindegy, inkább szunya, alszok rá egyet, aztán holnap délelőtt még informálódok. Nyári napfordulóig mindenképp túl leszek ezen, mert idegileg egyre jobban megvisel a keresgélés, szerencsére az eladáson már túl vagyok - rezgett a léc, mert nagyon irritáló, hogy képtelenek üzenetben v emailben érdeklődni sokan, mikor kértem hogy telefonon inkább ne. Nem értem, miért nem lehet tiszteletben tartani, hogy levelezni könnyebb-egyszerűbb-gazdaságosabb, mint csörögni, amit úgyis kinyom az ember reflexből
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
tudom. Ezért sem kapkodós a megtekintés. Egyébként, a toyotánál is van gyakorlat arra, hogy szerényebb felszereltségű példányoknál kispórolják a filcet-szivacsot ajtókból, kerékjárati ívek mögül?
Katalógus alapján a hirdetett autó "Comfort"-nak tűnik. -
Tudom, csak akit ismerek- autorevizor - bp-pest megyében mozog
így előbb a tulajt&hirdetőt faggatom. Amúgy olyan 25-30ezer ft körül dolgoznak ezek a függetlenek 
Amúgy ha live plus v active, akkor sincs rossz áron, ennyi km-rel, csak jó tisztázni a felszereltséget, mi van, mi niccs. az előéletből ami "nem tisztázott", hogy miért került első tulaj által eladásra 14ezer km-rel, 1.5 évesen?

-
válasz
OCTAMD
üzenetére
az a baj, hogy, a tulaj telefonszáma van megadva, de a hirdetést a fia adta fel&kezeli. A tulaj amire tud, válaszol, de én meg nem szívesen utaznék szabócsbúl szigetvárra, hogy utána "csalódás érjen". : ) JSZP-n lekérdezve nem lettem okosabb a felszereltséget tekintve, de ami fix, hogy vonóhorog az van
Amúgy káosz az auris-piac. Rengeteg van exe-nek vagy active trendplüssnek hirdetve, ülésfűtés-radar nélkül. ..
drágábban
-
blg
senior tag
válasz
Paxker315
üzenetére
nekem magyarországi Active Trend van (nem hibrid)
ránézésre ugyanilyen a felszereltsége, kivéve, hogy itt nincs első és hátsó parkolóradar + parkolássegítő
nem látszik, hogy van-e automata világítás és ablaktörlő (ezek nekem vannak)
16-os a felnim, és ránézésre (bár oldalról van fotózva, és nem látszik jól) ugyanilyen az alufelnim -
-
Ez milyen felszereltségű? Mert, nem exe, abban biztos vagyok. LivePlus? Active?
ülésfűtés van, de nincs pl. radar, és színes üveg sem. A felni sem 17 szemre.. Valami nem kerek, JSZP-n lekérdezve sem találtam normálisabb képeket
Mit kellene látnom, ami ezekről a képekről "átjöhet"? Köszi szépen, ha bárkinek van észrevétele róla2018 febr-ban hozták be DE-ből, akkor 16ezer km volt benne, most 79ezer, szvl nem állt, összességében nem tűnik rossz ajánlatnak. Csak a felniméret& ablaküveg&radar dolgok elbizonytalanítottak, milyen felszereltségű is.

-
Motar
tag
válasz
Sobod87
üzenetére
Hát sajnálom, baj nem lesz csak nem fog eltűnni soha teljesen. Voltam a Toyotánál is 2*, különböző klímásoknál is, sajnos nem oldotta meg nekem a gondot. Idén mondom nem csinálom végig vele a nyarat és apró darabokra szedetem az egész rendszert, de már későn kezdtem el intézni és nem volt klímás aki ősz előtt vállalta volna. Legalábbis olyan akiben bízok is. Havonta egy ózonos sokat segít, meg én vettem ilyen befujos habot, azt szoktam befujni még a kifolyón.
-
Sobod87
tag
Helló!
Köszi a választ.
Járattam a parkolóban picit, igazából csepeg, szóval eldugulva (teljesen? ) nincs.
Vettem egy klímabombát, de másnap reggelre ugyanúgy büdös volt - legalábbis az elején...nem értem én ezt.
(Egy hónapja volt ózongenerátoros "tisztítás" is.)
Valami majd lesz
-
Sobod87
tag
Sziasztok!
A második generációs (2016.11.) Toyota Auris hibridnek hol található a klíma kondenzív elvezető/kivezető nyílása?
[Nagyon büdös a klíma, meg szeretném nézni, hogy el van-e dugulva esetleg.]
Köszönöm! -
silver10
aktív tag
válasz
silver10
üzenetére
Kész van. Az enyémen (faceliftes, 2017) mégsincs csavarral rögzítve. Egy félkör lemezkampó van csak. Simán kiakasztani az ülőlap elején, kétoldalt megemelve és aztán simán kihúzni. Emeléskor autómatikusan kiakad a kampónál. Hiába no, japcsi tervezés.
Ennél csak a pollenszűrőt egyszerűbb kivenni. 
-
VaZso
senior tag
válasz
silver10
üzenetére
Esetleg ilyen lehet?
-
silver10
aktív tag
E180(2017)Corolla hátsó ülés ülőlapja, jól sejtem, hogy le van csavarozva? Rendeltem egy méretpontos üléshuzatot, (valóban az lett)de a hátsó ülés ülőlap huzatának gumis füleit nem is kapisgálom, hogy lehetne kiszerelés nélkül alulra beakasztani, hogy kifeszítsen.
[kép] -
No.01
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
A 122 --> 140LE szvsz mar lehet valos fejlodes foleg ha meg a hangolassal is foglalkoztak.
Drizzt:
Szerencsere ritkan kell palyaznom ezzel az autoval, ha viszont megis akkro sokat megyunk egyszerre (800-1500km kozott)
A fogyasztast sajna nem mertem , de szinte biztos, h az ~5l-hez kepest azert magasabb legalabb 1 l-el.
Telen, futve es megpakolva 2 szemellyel a sietos nemeteket is beleszamitva volt egyszer 6.8 durvan szamolva. Ez volt a legrosszabb eddig es 4,5 a legjobb, bar az mas szint se csomagok, se futes se palya nem volt benne csak egyenes szakaszon faluk kozotti gurulas ahol a max sebesseg nem volt tobb 90-nel. -
Drizzt
nagyúr
Ha vegig palyan mesz, akkor mennyi a fogyasztas?
Nekem 1.8SD-vel azert nyaron is megkozeliti az 5-t.
Az auto vasarlasa ota nagyon megvaltoztak az autohasznalati szokasaim, kimondottan nem a hybridnek kedvezo korulmenyek a jellemzok(autopalya, hegy). Bar mas kocsiknak sem kedvez ez. De mindig bamulok, amikor Budapesten 20km lemegy 3l/100km alatti fogyasztassal. Mint a regi szep idokben, amikor ott laktam.
De mire elerek Egerbe, felmegy 4.6-4.7-re. Raadasul ez nyar. Helyben meg foleg setalok inkabb. -
4,7 és 3,9 azért már jelentős különbség (olyan kevés mind a kettő
). Ok, a kajás erős kifejezés volt 
De egyetértek hogy bármiben ami nagyobb mint egy yaris (és abban nem ezek vannak) én is a 2.0-t választanám az 1.8 helyett.Bár ha az 1,8-as 140 lova érzésre is meglesz (a 122 helyett) az lehet hogy már teljesen ok egy corollába.
-
válasz
Drizzt
üzenetére
Én mondjuk csendben azt is vártam hogy az ötajtós tengelytávját megnyújtsák szedán/kombi szintre mert hátsó lábtér elég gyengus... De erről nem láttam semmit szóval gondolom ez nem lesz. De az 1.8 140 lóerő lehet hogy éppen elég lesz ebbe az autóba. Amit nem igazán értek hogy az új 2.0 hibrid fogyasztási adatai kifejezetten gyengék (már toyota hibridhez képest), corolla crossban többet eszik a 2.0 mint rav4-ben a 2.5. De lehet hogy csak óvatosak az első adatokkal...
-
Drizzt
nagyúr
[Erosebb es csendesebb hibrid Corollak 2023-tol]
Hmmmm! Biztos kiprobalok egy ilyet, legalabb osszehasonlitasra a mostanival. A a +18 LE, ha ugyanolyan fogyasztassal jar, nagyon nem hangzik rosszul. Meg ha tenyleg csendesebb, az is kiraly lenne.
-
Dr. Oid
senior tag
Sziasztok,
2009-es T27-es Avensisem van. Szép a belső tér, egy helyen van zavaró kopás, mégpedig a kormányközép műanyag burkolatán. Mit lehetne ezzel kezdeni? -
nandow
aktív tag
Nem tudom a Toyotánál hogy van, de más márkánál hallottam olyanról, hogy kb 400 Ft-os euro árfolyammal kalkulálták a magyar árakat hónapokkal ezelőtt.
Aztan mondjuk hiába volt pl az euro “csak” 370 Ft, azt a különbözetet szépen benyelte a gyártó.De egyébként igazad van, a Ft leértékelődése is nagymértékben hatással van erre sajnos.
-
VaZso
senior tag
válasz
nandow
üzenetére
Egyébként csak zárójelben... mai 396Ft-os euró árfolyammal nézve a 17.1 millió a március-áprilisi 370 forintos árfolyam mellett cirka 15.98 millióba kerülne, vagyis csak az árfolyam-különbözet miatt másfél hónap alatt cirka 1.12 millió elolvadt...
Nem vagyok biztos benne, hogy áremelkedés volt a ludas, inkább a forint értékvesztése...
-
gaborn1
tag
Ma voltam pont Toyotában, Camryre is dobnak 900k-t, a mi Executive VIP-ünk már listaáron 17,1 lenne, ha ma rendelném és céges kedvezménnyel is csak 15,5-ig megy le kb. Mi tavaly 12,7-be kaptuk és akkor azt hiszem 15,6-15,8 körül volt a listaára, csak cégre hatalmas központi kedvezmény volt (18-19% körül).

szerk: ma voltunk lepapírozni mindent, jövő héten lenne az átadás, de el lett tolva júni 13-ra nyaralás miatt.
-
Senhi
aktív tag
válasz
gaborn1
üzenetére
Szerintem menni fog még az ára felfele a rav4-nek annyival, hogy a különbség már érezhető legyen. Most nézem, hogy abból is frissültek és mától érvényesek az új árak (link), bár nekem már 2 hónapja is ennyit mondtak a következő évi modellre szóval ez a lista nehezen értelmezhető, mert ezen az áron ilyen autó már nincs (csak az újabb my2023 az pedig technikában behozza a lemaradását a crosshoz képest).
-
-
Senhi
aktív tag
Egyébre reagálva: nincs ECO módban? Akkor tud ilyet produkálni.
Az újabb hybrideknél a klímát ugye nem a benzin motor hatja, hanem külön van, szóval elvileg álló helyzetben is menni kéne. Kérdés, hogy ha régebbi yarisról van szó, ott is ez-e a helyzet
pècsimunkás:Nyugi? Én emiatt nem akarok vérre menni. Csak azt mondom, hogy sokkal jobb a személyes tapasztalatának hinni, mint bármilyen újságírónak. Előttem tök jól leírták, hogy miért.
1.2t auris nem tudom milyen, én 1.2t corolla hatchbacket vezettem (az újat), na az pokol volt zaj szempontjából. -
BeZol
őstag
válasz
Paxker315
üzenetére
Húgom 2012/05 havi 1.4 diesel Yaris-a is ilyen.
130 km/h körül már 3/4 hangerőre kell tekerni a hifit h halljad a zenét, az apple watch-on pedig nem tudtam beszélgetni, le kellett lassítani 110 körülre h halljam mit mondanak.Ugye ez a széria 2 faceliftet is megélt (kérdés javult-e a zajszigetelésük) mire megjelent az új Yaris (2020 nyarától volt rendelhető).
Na nekünk most ez az új Yaris van hibridként, és hidd el, sokkal-sokkal halkabb, mint a régi Yaris.
Ezt a decibeles Adac tesztet amit láttam h régen linkeltél ezt nem tudom hova tenni, mert családi autónak faceliftes BMW 535D Gran Turismo volt eddig, amiben konkrétan a melletted álló hangos diesel kamiont/buszt sem hallod be, és 69dB zajt írnak rá 140km/h-nál, a 3. generációs Yarisokra meg 71-72dB-elt, holott ég és föld a két autó zajszintben, kétlem h 2-3dB ennyire bazira sok zajszigetelést jelentene!
Tehát igen, ezek után sztem is az a legjobb, ha hasonló próbaúton kipróbálod mindegyik típust, lehetőleg egyikből a másikba átülve, mert akkor azonnal feltűnik a dolog.
Azt azért hozzátenném, hogy videókártyák alapján a teszteken van, hogy teszem azt 44dB-elnek írnak két típust is.
Legyen példa kedvéért Gigabyte Gaming OC az egyik, a másik pedig egy MSI Gaming X Trio típusú.
Hiába egyforma a hangerejük (valszeg nem az, de most legyen az) a hivatalos online tesztek szerint (valszeg hasonló a ventifordulatszám is, kivéve ha egyik okosabban csinálta és ezért gyorsabb ventikkel is halkabb), többször tapasztaltam olyat, hogy a gyakorlatban a zajnak a frekvenciája teljesen más volt, tehát míg az egyik ilyen magasfrekvenciásabb zajt adott ki, a másik mélyebbet.
Az egyik konkrétan irritáló volt, a másik teljesen normálisnak tűnt, hivatalos méréseken pedig dB-elre azonosak (még a ventifordulatszámokat is megnéztem mi volt a hivatalos teszteken és nálam is annyi volt).Ezt a példát is csak azért hoztam, hogy el kell menni, ki kell próbálni, tapasztalatot pedig meg lehet osztani, online teszteknek pedig sajnos nem szabad 100%-osan hinni, sok az elfogult vagy rejtetten fizetett hirdetéses cikk.
Karotta pl. csinált nemrég Mercedes EQE youtube tesztet és csak ő hozta elő, h mennyire zörög, csattog a kocsi bizonyos esetekben 40m Ft-os árcédula mellett, az írott cikkbe ez talán be sem került...
De akár ott van az új Skoda Octavia-k központi kijelzője, hogy népítéletek alapján folyton lefagy, lassú és kvázi használhatatlan, ezt pedig kb. egyik cikkíró sem említette, csak h majd biztos frissítik, lehetne jobb, bla-bla...3. gen Yaris-t megjelenéskor eléggé dícsérték, pedig pl. számomra elég nagy kalap kaki az érzéketlen kormányával és a magas menetzajjal... Nyomvájús országúton esőben konkrétan életveszélyes, mert ha elviszi a kormányt a víz és korrigálni kell, akkor "túlkorrigálsz" az érzéketlen és túl könnyen járó kormány miatt.
A fékrendszerét is dícsérték anno a tesztekben, hát nyomj egy vészfékezést autópályán... Ki akar törni a hátulja és ideges az egész kocsi, az is balesetveszélyes, na meg megállni is alig akart ilyen vészhelyzetben...
(És ezek még az újonnan vásárolt kocsi első éves tapasztalatai, 2013 utántól nem voltam hajlandó beülni abba a kocsiba. Egyértelműen csak városon belülre való, csak akkor minek árultak diesel-t is...)Egyéb:
az mennyire normális egy hibrid Toyota Yaris-nál, hogy egy helyben állva nem hűt a klíma?
Amit előtte menet közben lehűtött azt álló helyzetben 3-5 percen belül kifújja és utána egyre melegebb lesz végül pedig már a kinti levegőt beengedni is jobb mert nem hűt semmit csak érzésre keringeti a belső levegőt ami 28fokos napsütében biztosan 30+ fok volt már 20+ perc egy helyben várakozásnál.
Nem akarom elhinni, hogy ez gyárilag normális, mondjuk azok után h 20km/h felett az ajtók sem zárnak be maguktól és be sem állítható sima kulcsos Yarisnál, ezt sem akartam elhinni. -
Bullitz
aktív tag
Nekem is hybrid Auris van, kombi. 2018-as tehát FL.
Szerintem városban kifejezetten nagyon halk, 70 körül is.
Az tény, hogy autópályán 110 körül már van szélzaj bőven, de a motor akkor is szerintem elég halk. 120-140 km/h utazó tempónál viszonylag sokat pörög már a benzin motor így szerintem itt már kicsit átlag alatti a zajszint, de pl. egy jó útburkolat jelentősen segít ezen, pl. M2 és M0 között zongorázni lehet a különbséget, mintha másik kocsiban ülnénk. Szóval szerintem is ez egy elég sokrétű dolog, de az tény hogy van halkabb de hangosabb autó is a kategóriában, alapvetően meg hosszútávra amúgy sem ilyen autót szokás venni.Összehasonlításképp a 2005-ös 2.4 Accordom 150-160 körül volt olyan mint ez 120-nál.
Pedig van köztünk jó pár év meg egy kategóriaVárosban cserébe hibernál.. és az előző P2-höz képest ég és föld a zajszint minden tempónál.
Kinek mi ?

-
pècsimunkás
addikt
Nem vagyok pécsi, ès főleg nem a kollègád!
Nekem 5 ajtós van, ami alapból halkabb mint a kombi!
Ráadásul 1,2 t, amit szépen le is írtam!
Elképzelhető, hogy a hibrid motorja is többet pörög mint az 1,2t?
Nem???Ès ha jól emlékszem, nem csak a vezess botfülü újságíróját említettem, hanem az autopult.hu tényleges mèrèseit is!
Téma részemről lezárva! -
Senhi
aktív tag
válasz
Tom1939
üzenetére
"A Comfort, Comfort Business, Style és Style Tech szereltségek 2023 márciusától rendelhetők, ezért ezekre vonatkozó ár- és felszereltség információk tájékoztató jellegűek."
Magyarán marad a premier idénre (talán) amiben bár minden benne van, de erősen rav4 teritórium árban. Jövőre meg kitudja mennyi lesz.
Az mondjuk pozitívum hogy bsm, inteligens park radar sokkal alacsonyabb szinttől benne van, mint a rav4-ben (bár szerintem a 2023-asban ott is változtatnak ezen) illetve megkapja a full digitális műszerfalat és 10.5-ös infotainmentet már comforttól. Összességében comfort business valóban nem lenne rossz ennyiért, ha idénre lenne tudnák hozni garantált áron
. -
Astery
senior tag
Sziasztok! Nem régen vásároltam egy 2019-es corollát. Lenne méhány kérdésem ezzel kapcsolatban.
Ahogy nézem gyárilag csak kompresszort meg vmi tömítőt adnak hozzá. Érdemes lenne beszereznem egy pótkereket? Ha igen hol keresgéljek és milyet? Elég ha csak méretben passzol a fentlévőkhöz (16 col)?
Van ugyan casco biztosításom de ettől függetlenül vmi rablásgátlót ajánlott beszereltetni? Ezzel kapcsolatban inkább az aggaszt, hogy nem fog-e belezavarni a kocsi elektronikájába. Tudtok-e esetleg ajánlani szakembert ehhez?
Köszi -
FLx
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Menekulj a Toyota-tol, ha ennyire zavarnak a zajok, kulonben fuldugoval fogsz maximum kocsikazni. De tenyleg az lenne a legjobb, ha kiprobalnal egyet. Menj el egy tesztvezetesre es nezz meg egy legujabb Corolla HB-t, az ingyen van.
Legjobb proba, ha belehajtsz egy tocsaba.
-
Fantasztikus
én csak annyit tudok, a yarisbol kb egy óra után fejfájással, csengő füllel, zsibogo fejjel mászok ki, a család többi autójával ( karoq, kamiq) meg simán merek hosszabb úton menni, akár 3-4 órákra. Síri csend van a skodek suv-okban a yarcsihoz képest ( utóbbiban az zajos, ha EV módban gurulok a garázs csempein, és hallani ahogy ropog a gumi alatt a kosz.. Vagy lámpánál állva az elhaladó forgalom zaja kb olyan, mintha szabad ég alatt lennék) . A VAG koncern más kompaktjaival sem volt bajom ( Golf, Oktav). Kolyokkent sokszor almodoztam hogy szonaros vagyok(minden beszélgetést felhallottam az emeletre, most is az udvaron állókat hallani a szobából), és tizenéves / huszonéves éveim is megnehezítette szociálisan, hogy képtelen voltam tolerálni a zajos / zsibogo helyeket, csacsogast, szökőkút, pláza vagy a klíma kültéri egysége nagyon taccsra ver. Így a hangosra húzott zene nem megoldás, ha fáradt vagyok, inkább lekapcsolom a medialejatszast is. Mindig van nálam amúgy munkavédelmi fuldugo pl séta vagy bringazas esetén, így nem látom értelmét annak hogy magasabbra tekerjem a hangerőt.
Arra tippeltem, hogy a két kompakt (Auris HB, CT200) azért lényegesen csendesebb, és legalább a škoda Kamiq vagy Karoq szintjét tudná, mert nekem az már hiperter ugrás a yarcsikahoz képest
esk ablakuvegektol még a folpack fólia is jobban szigetel
-
gaborn1
tag
Én megkockáztatom, hogy a 2014-es avensisünk csendesebb volt, mint a 19-es corolla. Mondjuk én autópályán szinte soha nem megyek, csak gyorsforgalmin, 120-as tempomatnál számomra! még elfogadható a zajszint, úgyis szól a zene vagy a rádió, szóval nem szokott nagyon feltűnni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Érzed már a Vibe-ot?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nem mindegy, hogy AIpa vagy AInya vásárol be
- TCL LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Xbox Series X // Számla // Garancia //
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Xcover 7 128/6
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ma ki is próbálok egyet

egyértelműen nem ajánlott vétel, túl sok a gitt meg sérült elem, meg ne legyen rozsdás a futómű 38 ezer km után 
az igenyekrol is: lentebb adtam, pl ct200 jöhet 222 ezer km-ig, 2012től
TSI-DSG-vel vannak kellemes tapasztalataim, csk azt nem én üzemeltetem. ..
pl Google drive mappa v hasonló megosztása
Valóban csavar is fogja.