- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
Nalunk meg mindig normalban van. Az ECO tul sok dolgot korlatoz le (klima/futes, mennyire "eroltesse" az akksit...) a sport meg erzesre tul agressziv.
A valosag meg az, h most igaz nem talalom, de lattam, h merve a gyorsulast ugyanazon adatokat hozta mindegyik programban szoval max erzesre jobb. Padlogaznal ugyis megindul. -
AssAssynn
addikt
Hiszek neked, de ez azért inkább új autónál lehet így, ha jól sejtem. Toyota/HSD/Prius csoportokban azért lehet olvasni, hogy beleszaladtak illetők komolyabb 600-800 ezres költségekbe. Nem tudom a sima szívó benzinestől olcsóbb-e ez.
Meg, ha jól tudom, hibridnél ha kigyullad a piros felkiáltójel, akkor megállsz és várod a trélert, ezzel szemben szívóbenzinnél nekem még nem volt olyan, hogy félre kellett volna álljak, vagy a lábán ne tudtam volna vele elgurulni a szervizig.
De ezzel most nem érvelek, csak felsorolom az ismereteimet, hogy vagy megerősítsék azokat, vagy kijavítsák. -
phaet0n
tag
Nem vonom kétségbe, de nekem ez azért furcsa, mert Camryvel (2022) 3 km-en 10 liter (/100km) így télen. Ha már megvan az 5 km, 7 l/100km alatt van mindig - 10 km város esetében még 5 alatt. És az említett 3 kmben mindig van legalább 3 piros lámpa, ami után "meg kell lódulni" a közlekedés remek hangolásának és a csúcsforgalmaknak köszönhetően. Tény, hogy helyben nem járatom, mert ha fagy is van, jégoldó spray megoldja a dolgokat.
Amit megfigyeltem, hogy akkor van ez így, ha klímát használok, anélkül a fűtés 20%-ot dob rövid távon.Szerk: Eco módot sem használok, mert azzal meg folyton tapostam, és szintén többet evett.
-
AssAssynn
addikt
Az a baj rohangálni kell mindig, nincs idő gyalogolni, illetve cuccokat is viszek magammal, az se férne el normálisan kézben. Bicikli és tömegközlekedés nem működik itt, muszáj autóval megoldanom, és most már a gyerekek is be kell, hogy férjenek.
Nem vadiúj autóban gondolkodom különben. A katasztrofális az szerinted mi, 10 liter? Verso/Corolla Verso-t néztem sima benzinesben, de ilyen távon azok is beharapják a 10, inkább 12 lityót az internet alapján.
-
No.01
addikt
Melyik szerviz ha szabad kerdezni? Ilyenkor egyebkent szolnak elore?
Ja es ha mar szerviz: hol talalok arrol infot, hogy az europai modelleknek mikent alalkul a szervizelese? Ertem en ezalatt, hogy pl mit kell (esetleg ajanlott) cserelni 15e km-nel, 30e-nel...
Amcsit talaltam, de az itt europaban szerintem nem relevans egyaltalan. -
AssAssynn
addikt
Értelek. Az a baj, ha a példádnál maradok, akkor számomra ez az egész egy nagy piros STOP táblát vág be az arcomba, hogy ilyen bizonytalan pénzügyi helyzetben inkább engedjem el a témát. Persze értem, hogy neked most többet ér az autód, meg jól jártál, de valahogy magát a kedvemet veszi ez el az egésztől, vagy mintha az elveim mondanák azt, hogy ez netto ráfizetés most. Aztán persze lehet később én fizetek rá a legjobban, de most ezt mondja a belsőm.
-
AssAssynn
addikt
-
Upo
addikt
Pont erre van a kit-in, az indításgátló kiiktatását gátolja fizikailag. Sok idő, mire hozzá lehetne férni az ECU-hoz.
Az érték meg nem nagyon játszik, bontani is visznek tized akkora értékű autókat is. Épp az lehet a jelentősége, hogy a védelemmel ezt inkább ott hagyják és keresnek másikat ami két átdugással vihető.
Tréler ellen meg nincs védelem, talán ha körbeöntöm 20 köbméter betonnal. Csak reggel tartana sokáig a bejutás...
-
Upo
addikt
Be lehet programozni az autóba 8 szenzort. Téli-nyári váltásnál egy gombnyomás. Egyszer kell beprogramozni a két garnitúrát, utána csak váltani kell közöttük.
Persze ha dilettáns csinálja, és nem a meglevő 4 mellé, hanem helyette programozza a másik garnitúrát, akkor ez a helyzet. Vagy nem dilettáns, csak generálja magának a rendszeres könnyű bevételt. De ez legalább olyan rossz, mintha nem értene hozzá. Csinálja meg rendesen, vagy mást kell keresni.
Amúgy meg pont azon megy mindig a hiszti, hogy már jelez hogy kicsi a nyomás, pedig nem is olyan kicsi, legalábbis sokan erre panaszkodnak. Alacsonyabb nyomáson szokták olyankor resetelni, és utána fújni nyomásra, mert különben átmeneti időszakban hajlamos egy hidegebb éjszaka után már alacsony nyomást jelezni.
De ha neked ez ekkora gond, akkor tényleg ott a linkelt készülék, és ott fognak virítani neked a nyomások.
Nem gondolom hogy tömegigény lenne a gumi nyomások megjelenítésére az átlag tulajok körében, szerintem a toyota se fogja erőltetni a jövőben, bőven elég a figyelmeztetés.
Ha egy 2.3-2.4 nyomásnál a figyelmeztetés 2.0-2.1 környékén megjelenik, az én még nem gondolnám kritikusan kicsinek, veszélyesnek meg semmiképp. Állítom, hogy az úrvezetők jelentős része ezt meg sem érzi vezetés közben, sőt a mai túlszervózott, kevesebb visszajelzést adó autóknál nem is biztos hogy érezhető. -
Upo
addikt
Érdekes. A gyári toyota diagnosztika is mutatja a nyomást, sőt megfelelő OBD adapter esetén app is mutatja: Tire Assistant
Illetve itt vannak a tpms szenzorok: [link] [link]
Tehát tisztában van a nyomással, ugyanolyan elemes szenzor van a kerekekben amit cserélni kell ha lemerül. Annyi, hogy a műszerfalra esetleg nem írja ki a konkrét nyomást, csak figyelmeztető jelzés van. De attól még a nyomás kinyerhető a rendszerből.
Ez olyan, hogy manapság már vízhőfok, olajhőfok, olajnyomás stb. kijelzés sincs, de attól még nem vacak a hűtése vagy az olajozása.
Ha neked igényed van rá, akkor vehetsz valami hasonlót, gyári kapcsoló helyre betehető, és OBD-ről kiolvassa az autóból a nyomás értékeket: [link] -
No.01
addikt
Szinten zenesz. Lassu defektem volt multheten. Eloszor a hideg reggelnek tudtam be, de kiderul egy oriasi csavar volt a ludas.
A gyari ertekektol viszont nem ajanlanam a tulzott elterest, viszont a korabban irt minimum erteknel en is javasolnam a tanitast majd kicsit tobbet fujni bele.
Nalam ez ugy nez ki, h 2,3 az ajanlott elore (225/40R18 ha ez szamit) ekkor tanitom es ehhez kepest teszek bele =0.1bar-t amiota igy csinalom nem volt gondom vele leszamitva a valobal eles helyzetet multheten. Gumis szerint szinte semmilyen meretnel nem ajanlott 0.1 vagy max 0.2bar-nal tobbet fujni legyen az barmilyen gumi es auto kombinacioja.
En hallgatok ra es meg a /40-nel is peresebb sport(osabb) auton sem volt igy gondom a magyar utakkal. (igaz a kenyelem ilyenkor egy masik dimenzioba vandorol) -
KubanitoS
veterán
Kértem ajánlatot a helyi gumistól (igencsak komolyan felfejlesztett maszek vállalkozás saját felnibemutatóteremmel és vagy 10 kocsiállással - fél megye odajár).
Az előző hozzászólásomban lévő Dezent felnivel, gyári TPMS-sel és Toyo téligumival 18"-esen szerelve 520. 17-es változatban, magasabb oldalfalú gumival kb -70 ezer.
Gyári Toyota 18" felnivel a szett 590.
-
bajnokpityu
félisten
Nem hiszem.
én ma vettem át a 0km swace-t, amit ugye egy 1.8 corolla kombi.
195cm vagyok, és elférek hátul.
Anya kocsija lett, volt egy új vitara, majd két sportage, majd ilyet kért.
a vitara és az scross (3cm különbséggel ugyanakkora hosszában 3cm), nekünk a vitarától kicsit nagyobbnak hat a corolla. sportagetől nyilván kisebb, az minimum 1 mérettel nagyobb kocsit ezektől. sztem nüanszok lehetnek a különbségek vitara, scross,corolla esetén, inkább üléspozició más, és ezért más a hatás, de ha beállítod rendesen, akkor nem lesz ez se kisebb.viszont lenne egy kérdés. a toyota úgy adja el a suzukinak ezt a tipust, hogy nincs, és nem is rendelhető bele tolatóradar. (helye belülről is, kivülről is megvan) Vajon, ha megveszem a toyota gyári radarokat, az fog működni ebben?
-
ncc1701
veterán
Ford Fiestára, meg Focusra plö már rendelést sem lehet leadni.
Szlovéniában az ex kollega a feleségének most vett egy Corollát, 1 hónapot vártak rá. Annyi volt a trükk, h a kereskedő mondta, h lesz 100db, fehér, x felszereltséggel, sima 1.5 benzin. Nem ilyet akartak, de az extrásra még időpontot sem tudtak volna adni, így elhozták.
-
Drizzt
nagyúr
Majd eldontom mi mit er meg nekem, ha a gyakorlatban ki tudom probalni. A szamok es igeretek alapjan erdemes elgondolkodni rajta. De nyilvan a penztarca csak akkor nyilik ki, hogyha ez visszaigazolasra kerul. Tehat atulok a mostani Corollabol az ujba es megnezem, hogy tenyleg erosebb-e es csendesebb-e erezhetoen. Ha igen, akkor nekem er ennyit. Latatlanban meg nyilvan nem.
-
KubanitoS
veterán
-
Drizzt
nagyúr
Oke, van aki kiad 4-5M-et zsakbamacsakara, en nem. Szamomra kiprobalas nelkul elkepzelhetetlen, hogy megvegyek egy kocsit. Meg igy is, hogy az elod megvan 3 eve. Mielott azt megvettem, ketszer probaltam ki. Most is legalabb egyszer ki akarom probalni, hogy mi valtozott. Mert ha nem erzodik a dolog, akkor nem fogom a semmire kiadni a nagy penzt. Ha viszont van miert, akkor elofordulhat.
-
Drizzt
nagyúr
Egyedul a hajtas erdekel a gyarkorlatban, azt tudom, hogy kulsoleg minimalis valtozasok lesznek.
Meg errol mar beszeltunk a multkor szerintem, nekem a 122-es is megfelelt autopalyara, 10 sec alatti gyorsulas az nekem meg mar hiperursebesseg.
Az uj 1.8-as gyorsulasa 9.2, az uj 2.0-se pedig 7.5. A 2.0-nak meg elvileg csokken az emisszioja is minimalisan, tehat valoszinuleg a fogyasztasa is. -
No.01
addikt
A nyari (225/40 R18) egy Michelin Primacy 4+ lett a "teli" (225/45 R17) pedig egy Goodyear Vector4 season gen 3 lett.
Mindkettovel baromira meg vagyok elegedve.
A csendesseget illetoen azert valoban lennenek felveteseim a tervezok fele. A gumicsere valoban segitett, de a dupla uvegezes ellenere (igaz nalunk van tetoablak is) azert tavol all egy suketszobatol... bar egyaltalan nem annyira veszes. Mindig van jobb na meg rosszabb is.
Tervezem, h majd merek egy zajszintet ha a kozeli jovoben megyek a nemetekhez mert ahogy korabban mar v.ki megjegyezte a 100 es a 120 meg egeszen vallalhato. A nemet palyan szaguldozni nem szokatm (~140km/h) azert mar egy magasabb zajszintet ut meg.
Inkabb ugy fogalmaznek, h 120 felette prorogressziven emelkedig. -
ncc1701
veterán
Ha gari lejárta elött eladod a kocsit, akkor természetesen gazdaságilag az a normális magatartás, h nem is foglalkozol vele extrán. Én addig tartok meg autót, míg gazdaságosan fenntartható, környezetvédelemnek is jobb í]y szerintem.
Ha igazán jól csinálnád, akkor már eleve mikor átveszed a kocsit, megrendelnéd a következőt, úgyis mondanak rá 1 évet, és mikor átveszed, eladhatod az előzőt jó áron (vételi ár felett akár), miközben ha nem tekertél bele sok métert, akkor még a szervízbe sem kell vinned olajcserére. Ismerek emberkét, aki 5-ös bömbikkel csinálja ezt. Mondjuk ehhez kell a zsebben lenni felesleges 50 millának. -
Hát én kifejezetten örülnék ha nem lenne hitvita, mert nem érzem azt hogy tuti nekem van igazam (még a focihoz sem értek, furcsa vagyok na
). De ezt az autót remélem sokáig meg fogom tartani. Most nagyon úgy állok ezzel hogy lesz egy első csere 5 ezer körül, aztán tartom a 15 ezret. -
gaborn1
tag
Én is a hidrogénre tippelek. Ha meg tudják oldani, hogy olcsóbb legyen a gyártás, a hidrogén ne földgázból legyen (jelenleg azt hiszem 95%-ban ebből van, újrahasznosítható cuccok helyett), akkor ötvözi az elektromost a belső égésűvel: gyors tankolás, elfogadható hatótáv, mellette alacsony (0?) károsanyag kibocsátás.
-
vicces
addikt
a válságok miatt - épp nem tudom, hogy melyik miatt is - én azt hallottam, hogy sokáig tart a szállítás, és jobb korábban rendelni. de gondolkozok 4 évszakoson is.
egyébként ez a méret 70 euró körül van 4évszakosból. a continantal ami drágább 97 euró. az ibizámra a 15 zollosak voltak 81 euró. nem tűnik vészesnek. maradok a 4évszakosnál. itt nem nagyon van tél, nyáron meg nyáron keveset megyek. arra ott a robogó a legtöbbször.
az autó rendelésnél nem lehetett négyévszakos gumit választani a nyári helyett. -
Nem tudom. Ma kipróbáltam a HB aurist, és:
gördülési zaj, motorzaj kulturált, a yarishoz képest ég-föld, teljesen élhető. Út felőli zajok, kinti zajok városban nem voltak erősek. Nem volt zavaróan hangos a motor sem gyorsításkor, se a gumik sz.r okádék aszfalton.Mégis otthagytam. Két ok:
- városban- autóúton csendes-élhető, de 120 körül, felette nagyon erős a szélzaj.
- hátsó ülésen utazó apum szerint nagyon zajos a beltérTeljesen rendben van az az autó, csomagtere is élhető számomra. Dinamikában is bőven az 1.5hsd felett van. Jó autó. De nem tempózásra-pályára való, esetleg kanadai-holland pályákra
Szóval, jobb, mint amire a "rémhírek" alapján számítottam, de tényleg nem egy oktávia.
-
Bullitz
aktív tag
Nekem is hybrid Auris van, kombi. 2018-as tehát FL.
Szerintem városban kifejezetten nagyon halk, 70 körül is.
Az tény, hogy autópályán 110 körül már van szélzaj bőven, de a motor akkor is szerintem elég halk. 120-140 km/h utazó tempónál viszonylag sokat pörög már a benzin motor így szerintem itt már kicsit átlag alatti a zajszint, de pl. egy jó útburkolat jelentősen segít ezen, pl. M2 és M0 között zongorázni lehet a különbséget, mintha másik kocsiban ülnénk. Szóval szerintem is ez egy elég sokrétű dolog, de az tény hogy van halkabb de hangosabb autó is a kategóriában, alapvetően meg hosszútávra amúgy sem ilyen autót szokás venni.Összehasonlításképp a 2005-ös 2.4 Accordom 150-160 körül volt olyan mint ez 120-nál.
Pedig van köztünk jó pár év meg egy kategóriaVárosban cserébe hibernál.. és az előző P2-höz képest ég és föld a zajszint minden tempónál.
Kinek mi ?

-
gaborn1
tag
Én megkockáztatom, hogy a 2014-es avensisünk csendesebb volt, mint a 19-es corolla. Mondjuk én autópályán szinte soha nem megyek, csak gyorsforgalmin, 120-as tempomatnál számomra! még elfogadható a zajszint, úgyis szól a zene vagy a rádió, szóval nem szokott nagyon feltűnni.
-
Német osztályozás szerint az alacsonyabb pontszám a jó. Kompakt kategóriában átl. 2.4-2.5 közt kapnak az értelmesebb darabok, a 3.1 lefelé "Kilóg" rendesen, a 2.3 viszont abszolút hozza a kategória-átlagot, inkább a jobbak közé való. Persze az A3 vagy A-classe lényegesen jobb, 2 körüli, de az én csak arra voltam kíváncsi, a FL utáni Auris v FL utáni Ct-é alacsonyabb-e?
Mert neten van mindenféle adat.. És méréseken a CT abszolút nem halkabb autóúton.. -
pècsimunkás
addikt
A fülem jó, ahogyan másé is, akik ültek az autómban!
Amikor megvettem az autót, több kategóriatársát megnéztem benzines, turbó benzines motorral- Golf7, I30, Focus, Ceed, 9.gen Civic-, ès csak az autopult mèrèseit néztem, hogy almát az almával...
Jé... Az Auris 1,2t volt a legcsendesebb!Ès ahogy a vezess is írta: autópályán, se hang se rezgés se semmi!
-
gaborn1
tag
-
Van benne M43 indításgátló, csoportban írták hogy valakinek szórakozik még így. Plusz új kora óta éppen ennek a ledjétől hallok elől zajt (és érdekes módon nem kátyúnál hanem fék, gyorsítás kanyarnál, mintha egy kis golyó gurulgatna, más nem is hallja a kocsiban csak én a vezető), szerintem valami túl hosszú vezeték, vagy rosszabb esetben valami "elengedte magát ".
-
Kivéve ha korrodál egy 6 ezer dolláros kábel mert akkor az csak sima garis. Nem vagyok gonosz remélem, de gondolom hallottatok a rav4 hybrid cable gate-ről. Kb azt sem sikerült senkitől megtudni hogy csak awd modeleket érint-e (nagyon annak tűnik és könnyen lehet hogy csak Észak Amerikai probléma).
-
Palesztin994
aktív tag
Hello! Igen, valóban fontosabb,hogy megbízható, nincs dsg/ triptonic/turbó, de ha a hyundai tucson belterére gondolok, akkor meg azért fájna a szívem. 😥
Nehéz döntés,mert ha azt nézzük,hogy autot keresek, akkor valószínűleg ésszerűbb a rav4. El fogok menni tesztvezetésre, de azért kíváncsi voltam a véleményekre. Köszi! :) -
Ck.
addikt
Miért érne nullát a nyomva tartás? VW csoport, Honda, csakaBMW, illetve a legtöbb egyéb gyártó dettó ugyanezt tudja csak …tudtommal egyedül a Ford húzza fel magától hosszú nyomást követően, de lehet vannak még páran. 2017-es Mercedes meg csak akkor tudja, ha van memóriás ülésed. Anélkül felejtős, lol.
@Cifu, #1428:
Azért ha kényelmesebb és minőségibb autót keres valaki, nem kell rögtön elfordulnia a márkától teljesen…elég csak a Lexus háza táján szétnéznie. Én azóta azt kívánom, bárcsak az Audi, BMW, Mercedes idegbajt kihagytam volna közben, de való igaz, hogy akkor meg a márkát nem értékelném talán ennyire. -
Cifu
félisten
Pro és kontra is vannak érveim. Igen, engem is mellbevágott, hogy a 2004-es VW Golf Mk.5 alapból tudta azt, hogy automatán le- és felhúzta az ablakokat a nyitó/záró gomb folyamatos nyomvatartására. Hozzáteszem: tudja a Corolla, csak tényleg a szervízben aktiválni kell
Állítólag azért van kikapcsolva, hogy véletlenül a zseben megnyomódó gombbal ne nyissa ki az ablakokat - ha kéred a lehetőséget, az ebből fakadó esetleg lopást, károkozást (esőkár), stb. magadra vállalod, azért a Toyota már nem vállal felelősséget. Érdemes elgondolkozni rajta, hogy ez így tényleg rossz döntés-e - én megértem ennek fényében...
Másfelől azért kényelmi funkciónak gondolom, hogy itt nem kell minden egyes induláskor kikapcsolnom a start/stop rendszert, ami pl. a Ford-oknál így van (az enyémben alapból ki is volt kapcsolva, amin meg is lepődtem).
Szintén kényelmi funkciónak gondolom, hogy a fedélzeti elektronyika bár egy generációval a konkurencia mögött jár (ez engem is zavar), de ha laikus egyorrú user szemüvegén keresztül nézem, nincs vele probléma - csak működik. Nem lassú, nem akadozik, nem szenved.
Élből tudom az ülésfűtést kezelni, élből tudom a légkondit kezelni, stb.Szerintem a Toyota az egyik legracionálisabb autógyártó, megbízható, jól összerakott autókat ad el. Ha kényelmes autót szeretnél, akkor a Peugeot és Citroen márkákat ajánlom, ha több pénzed van, VW csoport (tapasztalat), ha még több, akkor meg nem itt fogsz fórumból informálódni
. Eszméletlen dolgokat tudnak azonos, vagy kicsivel magasabb árért. Csak a szervízt is sűrűbben fogod látogatni (szintén tapasztalat). -
-
Gombinyó
őstag
Pedig sokan vették a Sedant pont az 1.6 szívó miatt, Magyarországon vagyunk, itt még mindig a 4 hengeres szívó motor a megbízható, a többi max 100ezret megy el és szar.
Az 1.6 és az 1.2T is jó vétel volt Corollából, a konkurens gyártókhoz képest is, elég sok autót megnéztem mikor végül a Toyotát vettem és nem a hibridsége miatt választottam én se.
FB csoportban rengeteg 1.6 sedan van, aki nem városozik annak egyszerűen nem éri meg a hibrid felár. -
Amire még az is lehet a válasz hogy éppen nem rendelhető... Mert amennyire előre akartak vállalni az már elment. Elég kemény.
Mondjuk én a CHR-t soha nem értettem, ezért ott az átadóban elég aránytalanak éreztem egymás mellett az 1,8-as chr és a 2,5-es Rav4 közti 1 millás különbséget (de ugye ízlések és pofonok, meg nem én vettem a Chr-t szóval gyorsan túl voltam rajta
) -
KTTech
veterán
Nekem ugyan van garázsom (éppen), csak még be se tudok állni, mert amikor tervezték ezt a bungalow-t, nem számítottak ilyen széles autókra, mint a Yaris... konkrétan a bejárón 1-1 cm van a becsukott tükrök mellett és kiálló beton tartókat kell kerülgetni... Áram még csak lenne ott, 16A-es kismegszakítóval (a bejövő standard 100A, ebből 32A a tűzhely), de 25m kábel kell, hogy kiérjen a bejáróig, ahol meg tudok állni. Na azzal vacakoljon aki akar naponta reggel összegyűjteni 😃. És ki tudja a következő albérletben milyen lehetőségek lesznek (az előző egy flat volt, a parkoló meg 200m-re, ha mázlim volt)... na én ezért nem választottam egy jó állapotú használt plugin-t.
Mo-n a lakásom a 9. emeleten van, nem igazán logisztikázható ki a töltés az út másik oldalán levő parkolóba, ami ráadásul a ház másik oldalán van 😃 -
Ja, sajna szerintem utoljára 2007-ben volt az i30-ban alapból pótkerék mint új autó. Azóta mindegyikben külön kellett rendelni (virsli pótot szoktam hogy csomagtér is maradjon, meg haza is tudjak vánszorogni). Mondjuk defektre én is mobil gumist/assitance-t hívok elsőre, de jó tudni hogy van B terv

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Ajkai ólomkristály
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én azért bíznék benne, hogy rendeződik népiképp a helyzet, ha helyreáll az ellátás. Ha más nem, legalább a használt autók piacán, ahol kb. másfélszeresére-duplájára emelkedtek az árak.
, de nem veszem le a listáról.

.