Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Érkezö új autóra tudnak adni kedvezményes téli gumit. A szettben:
- 17 gyäri alu felni
- Fulda Crystal Control SUV gumik
- TPMS szenzorMegéri az 1400€-t?
-
No.01
addikt
Tudja azt barki is, h a Corollara (kombi, 2.0) lehet-e utolag vonohorgot tetetni?
-
KTTech
veterán
Nekem a gyári nyomás 2.3 lenne, de 2.7-en használom, félrekopást nem tapasztaltam (most fog elfogyni az első gyári szett, 60000km után), de a fogyinak jót tett. Persze ezt ahhoz lőttem be, hogy folyamatosan terhelve van a kocsi, ha egyedül használnám, akkor 2.5 is elég lenne.
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Ja pl a Corolla Cross esetén a magyar fullba nem jutott lábbal kinyithatós csomatérajtó funkció (pedig csak egy us. szenzor), míg a németben van. Meg a csomagok is tök máshogy vannak kialakítva. Míg a magyarban pl az üvegtetö opcionális a németknél a csomag része (azaz nem variálható). Mondjuk az utóbbi kicsit értelmetlen de biztos van benne valami piackutatás...
ps: Jó a nicked
De majd cserélheted USS Titán azonosítójára 
-
almafa42
aktív tag
Yay, kaptam visszajelzést a 14 hónapja rendelt GR86-ra, elvileg augusztus végén tudom átvenni.
-
Cifu
félisten
válasz
Flashback
üzenetére
Nem meglepő, a helyi forgalmazó döntése, hogy a piac mire vevő.
A németeknél nem kapható a szedán sem, csak a ferdehátú és a kombi.
A Toyota általában elég jól monitorozza, hogy mire vevők az adott országban a vásárlók, és mire nem. Itthon (és kelet-európában) ezért kapható a benzines Corolla, és a szedánt ezért adják szívó motorral, míg a Nagy-Britanniában gyártott kaszni változatokhoz az 1.2T motor kapható csak.
Feltehetően aki sima benzinest keres, az nem Corollát akar arrafelé... -
Ck.
addikt
Mennyivel szabad/érdemes túlfújni a gumikat, ami jót tesz a fogyasztásnak, de még nem ront a komfort érzeten és félrekopni sem fog? Nekem 2 nyomás
érték van megadva, de ellentétben az eddig megszokottakkal nem az utasok számához, hanem sebességhez van kötve. -
Drizzt
nagyúr
Arról amúgy mit gondoltok, reálisan 2019. júliusi 1.8 hybrid Corolla Sedant mennyiért lehetne eladni? 36K km-rel?
-
Sajnos ezen nem is vältoztattak az új Corolla esetén.
Nekem hiänyozni fog az Auris kombi csomagtere, de hogy a babkocsi kikerült talán elég lesz a Corolla Cross is...ps: Voltam most kötelezö szervizen és mondták hogy a Yaris Cross nagy favorit lett, rengeteg rendelésük van.
Nem csoda, tök élhetö még a benzines verzió is. -
válasz
Theodorci
üzenetére
Amúgy mai fejjel rohadtul fölösleges volt megvenni az Aurist, hibrid Yaris bőven elég lett volna, mivel 95% egyedül ülök benne és a csomagtartót se nagyon pakolom meg. Annyi, hogy jó hogy belefér a kerékpárszállító (nem tom egy Yariséba beférne-e). A hátsó lábtér kritikán aluli az Aurisban, ha ez szempont és ha a Yaris kicsi, egy Prius simán jó lehet, ott van hátsó lábtér, és csomagtartó sem egy bevásárlókosárak elég, bár kisebb mint az Auris TS-ben.
-
Theodorci
tag
válasz
KTTech
üzenetére
Ugyan neked válaszolok, de köszi mindenkinek!
Alapvetően 2 fővel kellene, de a családban mindenki magas és még az auris is hátul kényelmetlen rövidtávon is ha beül valaki hátulra. Jelenleg egy 250Les csomagtartóval matekozunk, és a Yarist nem érezném nagyon előrelépésnek, (persze a 2004es micrához képest amivel pályára se merünk menni mert 90nél 3000res fordulaton olyan hangja van hogy kb mindjárt felszáll minden előrelépés lenne) ahhoz képest pedig drágállom is, hogy használtan a pár évesek 5-6Mról indulnak...igazából sajnos nem értek hozzá mi éri meg ár--érték arányban. Nagyon tetszik a hybrid hajtás, és mivel 80%ban városban lenne használva az is érné meg. De azért legyen kényelmes az esetleges hátul ülőknek, plusz el lehessen belföldre és külföldre is kényelmesen pályázni vele, bepakolni a csomagtartóba egy nyaralásra. A vásárlási szándékom fél-komoly (eljöhet nemsokára az a pont, hogy mindkettőnknek munka miatt kell autó, és az a fentebb említett kis nokedlink van) csak elkezdtem nézelődni a piacot és totál belebonyolódtam + egyre jobban elkeseredtem
-
KTTech
veterán
válasz
Theodorci
üzenetére
Mihez képest túl pici a Yaris? Hány emberrel lenne használva?
Mi 2 fővel felpakolva rendszeresen megtesszük az UK-MO távot vele autópályán, és ez igaz volt az előző MK3 HSD-mre és a mostani MK4 HSD-re is, de a következő Yaris Cross is így lesz használva (ha egyszer végre megjön, majdnem 2 év lesz megrendeléstől számítva). Soha, egyetlen egyszer nem éreztem, hogy kevés lenne pályára, megpakolva is simán elvittem az elektronikus sebességkorlátig a német pályán, igaz, csak rövid ideig, ott már nem jó a fogyasztása a hibridnek
- meg amúgy se szeretek ilyen gyorsan menni, felénk az autópályás sebességlimit amúgy is 113km/h, és ez több, mint elég - máshol is be kellene vezetni, rögtön csökkenne a kollektív károsanyag-kibocsátás.
De amúgy is Mo amúgy is olyan kicsi, hogyha középen köpök egyet, akkor az már külföldön esik le, felénk sokkal nagyobbak a távok, amit megteszünk vele (egy sima, egy napos kirándulás 5-800km simán megvan).
Idén UK-Corfu is be van tervezve (konkrétan a benzinen kívül minden ki van fizetve), nem kompon, hanem FR-NL-Németország-Ausztria-Szlovénia-Horvátoszág-Montenegró-Albánia-Görögország útvonalon, 2 nap alatt levezetve a 3000 km-t, visszafele még megállunk Párizsban is, mert miért ne
A napi munkábajárásnál 5 fővel használom a Yarist, azaz napi 40km megy így bele.
Az eddigi átlagfogyasztásom így 4.22l/100km, 56000km után, amit majdnem 2 év alatt tettünk bele (májusban lesz 2 éves). -
válasz
Theodorci
üzenetére
Inkább a kombi. Nem baj ha fapados az sem, csak hybrid legyen.
Nyilván a vidéki föutakon optimálisabb a fogyasztás de pályán sincs gond.
Èn sokat autópályázom vele óra szerint 140-150nél (némtország) nem problémás, annyi hogy ebben a tartományban már nem ugrik. De ahogy írják 110-120 körül még jól fogyaszt. -
Drizzt
nagyúr
Egerben mar kozben vannak 1.8-as 5th gen Corollak, de tesztauto jovo heten lesz. Belsore tenyleg nem sok a valtozas, de az nem is kulonosebb gond.
-
válasz
Theodorci
üzenetére
Nekem 15-ös exec van, csomagtartó rendes, hátsó lábtér meg max. 10 éves kor alatt.
Facelift utánit vegyél. Nem szereti nagyon a pályát, én csak 100km/h-t megyek, mert felette kurva hangos (facelift utáni kevésbé) és nő az étvágya, cserébe nyomaték az nincs. Városi/vidéki autónak tuti. -
Senhi
aktív tag
válasz
Theodorci
üzenetére
Hány fővel? 2-3-an oké, afölött inkább kombi. Autópályán, ha yarishoz kell hasonlítani akkor előrelépés és fogyasztás 130-140 között még teljesen elfogadható (afölött meg úgysem komfortos). Túl nagy dinamizmusra azért ne számíts pláne ha meg van pakolva.
Extrák terén lehet érdemes olyat keresni ami led lámpás, az alap lámpa max városban jó. Navigáció és ezen generációs TSS csak parasztvakítás, eladáskor jó max. -
válasz
Theodorci
üzenetére
Azért csomagokban elég korlátozott az ötajtós, ebben egy TS verzió jobb, bár ott meg kisebb a hátsó lábtér. Attól függ mit akarsz szállítani. Mi a prio

Én Facelift előtti Hybrid Aurissal járok, havonta azért megvan a Bp-Sopron / Szombathely táv, GPS szerinti 135-140 az M1-n, ott már 6.0-6.5l a fogyasztás, de nincsen vele gond, bírja
-
Theodorci
tag
[Ilyet] ajánlanátok ár-érték arányban? Yaris túl pici,.néha kéne pályára menni, környező országokba utazáskor elférni benne, csomagokra, emberekre értve és erőben is bírja.
-
KTTech
veterán
Nálunk 113 a sebességlimit az autópályán

De sajnos a villamos lét nem felel meg az utazási szokásainak, ahhoz legközelebb egy plugin hibrid állna, de az UK-ban nem kapható még az új Prius (meg a régi sem). De ha kapható lenne, akkor is jóval drágább lenne a magyar áraknál...
-
Cifu
félisten
Nem vennék Tesla-t. Előbb vennék VW ID.4-et vagy Hyundai Ioniq-ot. Ha már mindenképpen EV autót akarnék - de jelenleg nem akarok. De egy Model 3 árából inkább fullos Camry-t vennék (ami egy nagyobb autó)...
Tesla Model S-t bérelve vezettem. A geeksége miatt (kamerák, fedélzeti rendszer) élmény, de napi autózásra nekem nemgyerebe, ennyi pénzért igényesebb belsőt várnék. A Model 3-ban pedig a geekségen is spóroltak, illetve nekem egyszerűen nem jön be az orrának a kinézete (a Model S még tetszik).
A Model S esetén pedig megint az a gond, hogy azért a pénzért már Mercedes EQE-t lehet venni. Ami azért egészen más dimenzió... -
Ck.
addikt
Ha már így szóba jött a Model 3... jelen autó árak mellett, amelyikőtönek a töltés megoldott lenne és a tisztán elektromos élet nem jelentene vállalhatatlan kompromisszumot, még annak ellenére is inkább megvennétek drágábban a Toyotat vagy Lexust a megbízhatóság és a márkanév miatt? Én személy szerint ha abban a szerencsés helyzetben lennék, hogy lehetőségem van vadonatúj autót vásárolni épp most, akkor 2 másodpercet nem agyalnék rajta, hogy az olcsóbb Teslat vegyem. Kíváncsi vagyok ti mit gondoltok.
-
Cifu
félisten
válasz
Drizzt
üzenetére
Usaban meg Model 3 40k-tol indul, Prius prime 32.5k. Ez basz fel totalisan. Miert sokkal dragabb itt a Toyota aranyaiban?
Mások a VÁM és adó szabályok?
Almát körtével hasonlítasz...
A Model 3 40K-s árában nincs benne a föderációs (-3750 US$) és az esetleges állami adókedvezmény (Kaliforniában -2750 US$), a Prius Prime esetén ez nehézkesebb (nincs föderációs és pl. Kaliforniában max. -900 US$-t lehet).
Szóval értelmetlennek találom más földrészeken a kiírt árakat összehasonlítani... -
Drizzt
nagyúr
Sot, a Tesla Model 3 is olcsobban indul a 17.5M-javal.
A Corolla sd hybrid is felette van az elfogadhatonak. Viszont most legalabb a pre facelift modellekre van vagy 2M kedvezmeny. De nagyon osszeszoritva a fogamat azt(2023-as arat) meg kifizetnem, ha a 2019-esert jo arat kapnek. De annyira jot nehez lesz, hogy kijojjon a matek. Ha mondjuk 5M rafizetesbol megusznam, akkor siman belemennek, de arra 0 eselyt latok. Ahhoz az uj Corollarol kene 2M koruli kedvezmeny, eladni a regit meg 7M-ert talan eselyes.
Usaban meg Model 3 40k-tol indul, Prius prime 32.5k. Ez basz fel totalisan. Miert sokkal dragabb itt a Toyota aranyaiban? -
galervin93
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Én is ezt hiányolom, az öntöltő hibridet. Szeirntem bitang jó kis Prius lett.
Mondjuk ilyen árak, forint mellett nem fenyeget az új autó, legalábbis ennyiért biztosan nem. -
Cifu
félisten
válasz
Drizzt
üzenetére
EU-ban csak a 2 literes motorral szerelt Plug-In hibridet árulják, márpedig listaárakat nézve PHEV-ből kb. itt kezdődik minden, ami a Prius 5-el egy szinten lehetne emlegetni. Az Opel Astra 1.6 PHEV is 18 millióról nyit lista áron (16.5 körül látni kedvezménnyel).
A másik oldalról pedig nézzen ki bármilyen jól egy Prius 5, és legyen PHEV, a nem plug-in ajánlatok közül is egy Camry hibrid 16.2 milliótól nyit, egy Corolla Sedan hibrid 11.75 millió. Innen nézve valóban horror a 18.5 milliós ár.
A fő gond itt már, hogy aki a PHEV-sége miatt venné, az ennyiért már full elektromos autót is vehet (iD.3, Opel Mokka)...
-
válasz
Drizzt
üzenetére
Az mindig melengeti a szívem amikor egy 4,6 méter hosszú autóban (=rav4) meg sem adják szemérmesen a műszaki adatok között a csomagteret... Mondjuk nyilván nem családi autónak szánták. Plug in-ként mostanában nem is drága... Sima hybrid 2.0-ként lehetne 14 alatt, az már sajna kb corolla ár mostanában.
-
Drizzt
nagyúr
Hat, aprilis 1-tol ervenyes arlistakent raktak. Mondjuk ebbol akar azt is lehetne gondolni, hogy viccnek szantak. Igazabol amugy ha valami mas markaneven adtak volna ki ugyanezt, akkor kevesebb ok lenne a hisztire, de Priuskent szerintem nem tul szerencses ilyen aron adni.
Azert probakorre elvinnem, de ennyiert biztos nem veszek autot. -
Drizzt
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Kinn van mar arlista is az uj Priusra. 18.5M a legolcsobb. Teljes botrany.
-
KTTech
veterán
A régieknél még lehetett, bár a Priusoknál már az sem működött régen sem
teljesen elektronikus sok esetben a váltó. A kormánylakatok működnek (na nem a gyáriak, azt 10mp alatt el lehet törni), hanem a jó vastag, műszerfalba beleakaszkodók, de azoknak is a zárszerkezete viszonylag könnyen feltörhető...Tényleg nincs, amit ne lehetne elbugázni néhány mp-en (max 1 percen) belül, megfelelő felkészültség mellett. A mechanikus zárakat a legegyszerűbb úgy megkerülni, hogy feldobják egy lopóautó hátuljára, 2 emberrel ez kevesebb, mint 60mp alatt kivitelezhető. Biztonságos helyen meg korlátlan idő áll rendelkezésre az esetleges mechanikus védelem kiiktatására.
A legjobb azoknak az autóknak a védelme, ami ugyan viszonylag könnyen feltörhetőek, de nincs értelme elvinni, tipikusan a Tesla-k, mivel ott minden nyomon van követve, hiába lopják el, nem tudják továbbértékesíteni, ami jelentősen csökkenti a lehetséges bevételt.
-
KTTech
veterán
Teljesen mindegy, hogy ott van-e az a 3m vezeték vagy sem. Kb. ugyanannyi idő lenne feltörni. Ráadásul legalább 4 vevő van az autóban (1 a start gombnál, 2 az első ajtók mellett, 1 a csomagtartónál), nem egy ponton veszik a jeleket, amik szintén a CAN buszon jutnak el az ECU-ba, ahol jóváhagyásra kerülnek - innen tudja az autó, hogy a kulcs az autón belül van, vagy nincs, az enyém nagyon panaszkodik, hogyha indítás után kiszállok...
Olyan védelem nincs, amit ne lehetne néhány másodperc alatt feltörni/megkerülni, akár gyári, akár egyedi megoldásról van szó.
-
Upo
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
A keyless ECU ugyanúgy CAN buszon üzen, hogy rendben van a kulcs, indíthat az autó. Ezt az üzenetet is tudják utánozni. Tehát rákerül a dobozka, nyitod, nyomod a gombot és elhajtasz.
Aki nagyon akarja, az meg tényleg pártíz másodperc alatt viszi. Olyankor nem nagyon állnak neki szerelgetni, simán betörik a lámpát, addig roncsolják amíg a vezetékköteg előkerül, onnan még 5 másodperc hogy elhajtson. Összesen nincs fél perc és már viszik. -
-
g0dl
addikt
válasz
aszamóca
üzenetére
Az a dodgem.
A Security through Obscurity általában ellenjavallt. Mert ugye meg kell mondani a szervizesnek, aztán meg a titok, amit már ketten tudnak, az nem titok. Ezzel együtt persze ha a tolvaj másik kocsit választ, az neked már jó.
-
-
Senhi
aktív tag
válasz
Flashback
üzenetére
Itt egy elég részletes leírás, hogy hogyan is működik a dolog: https://kentindell.github.io/2023/04/03/can-injection/
Sajnos tényleg megvan 2-3 perc alatt a művelet, szétszereléssel együtt (lásd a cikkben linkelt videót) és az autó is indul. ECU csak annyit lát a támadás során, hogy itt a valid kulcs, nyomd a gombot haver és mehetünk
.
Egy megfelelő pontra berakott immobilizer segíthet, pl. előző gen-es rav4-re úgy kötötték még be anno, hogy a gázpedál jelére volt kötve és bár az autó járt, de amíg nincs deaktiválva addig nem reagál semmire. Mostani rav4-ben még nem sikerült megfejtenem, hogy hova is kötötték, mert ha aktiválva van akkor gombnyomás után pillanatra életre kell mintha gyújtást kapott volna, majd fél másodperc elteltével fogja magát és leáll teljesen
. Mindkettő a márkakeres m43. Aztán, hogy a valóságban mit ér az másik kérdés... -
Szerintem te CAN busz támadásra gondolsz. Az most a felkapott új metódus. Azzal egyenlöre csak ki tudják nyitni a kocsit de elindítani nem. Persze ehhez a CAN hálózathoz hozzá kell férni. A RAV4-nél szétfeszítik a lökhárítót és a lámpa mögötti kábelkorbácsra csatalkoznak rá. De ez nem 1-2 perc azért.
A másik ami müködik kb minden autó esetében mikor ki akarod nyitni távirányítóval akkor "ellopják a jelet" és a kocsi felé pedig zavarják. Ilyenkor ha megvan a minta kikapcsolják a zavarást és te gyanútlanul még 1x rányomsz.
Az egyedi védelem mindíg jó. Csak téged ne gátoljon.
Az elsö Hondámba valami custom riasztó volt és egyszer úgy gondolta nem ad gyujtás jelet. Akku le, vissza majd jó lett. De elég kellemetlen tud lenni. Amúgy ha el akarják lopni úgyis elfogják.
Filléres tipp: Az elözö autóimra ragasztottam az ebayröl rendelt matricát hogy GPS security system, de ez is csak az amatöröktöl véd. Meg lehet az is hogy csak szerencsém volt. -
g0dl
addikt
Corolla TS esetén milyen szállítási határidővel lehet most számolni?
Illetve pár hete olvastam, hogy toyotákat pillanatok alatt lehet lopni. Létezik ez ellen valami megbízható védelem, akár mechanikus? -
almafa42
aktív tag
válasz
Flashback
üzenetére
Simán lehet, JIT jó a stabil ellátási láncoknál, ha azok borulnak akkor a gyártás is velük együtt.
GR86 esetében van több más faktor is. A Subaru Gunma gyárában készül, ugyanazon a gyártósoron, mint pl a Forester. Utóbbin sokkal nagyobb a profit marzs, feltételezem szűkös kapacitások esetén nem ez a pénz igazából nem hozó, de brand szempontjából fontos modell kapja a prioritást. Voltak ezen kívül EU-s homologizációs akadályok ('24 júniusától üzembe sem lehet helyezni EU-ban ezt az autót), plusz kicsiny hazánk nemzetközi prioritásban elfoglalt helye sem túl kecsegtető (nyugatra már egy éve mennek a szállítások). Halmozottan hátrányos helyzet :/ -
válasz
Flashback
üzenetére
Igen, sajna az árgarancia is vagy a múlté vagy nem olyan biztos mint régen. Mondjuk múlt áprilisban is már aggódtam hogy lesz e árgari... És ki tudja az új modell rav4 mennyivel lesz drágább. Mondjuk corolla cross céges ajánlatok egész jók most ahogy nézem a hahu-t, főleg 1.8-assal (városi cégautónak teljesen jó szerintem).
-
válasz
Flashback
üzenetére
Az simán jelentheti hogy megrendeli a mostani Rav4-et és megkapja a következő generációt... Majd számolj be a corolla crossról, a most csordogáló tesztek alapján nagyon jól sikerült az új hibrid. Pedig elsőre rosszabb fogyasztási adatokat adtak ki róla, de most simán jobb fogyasztást hoz mint a rav4 (valahol ez a normális, csak furcsák voltak az első adatok).
-
galervin93
addikt
Az új Prius meg 19-21 milla körül indulhat. Jóóó lesz még pár évig a hármas úgy érzem.
-
Legfrisebb infó szerint Június középén érkezik a Corolla Cross amit még November elején rendeltünk. 4-5 hónapot mondtak akkor ebböl lett (eddig) 8. Nem olyan rossz

-
No.01
addikt
Egyszer volt epp az emlitett Michelin Energy saver. Ha csak annyit mondok, h meg a teli Conti 860 is fenyeveket vert ra tapadasban es zajban(!) is.
Nekunk nem jott be soha tobbet pedig ugye a Michelin az nem meguszos kozepszer...
Nem vagyunk egyformak
Akula:
Ertem amit irsz, de ha csak egyszer ezen mulik, h belecsuszol az elotted levobe (a jo es a kozepes gumik kozott is van meterben merheto elteres) akkor lehet majd gondolkozni.
Szerintem ez a gumi kerdes pont olyan, h a kiadja akkor sosem gondolkodsz, h ez most amiatt volt-e vagy sem. ha meg beut a krach akkor meg mar ugyis mind1. -
Cifu
félisten
Ha világ életedben kerülted az eco gumikat, akkor mi alapján nyilatkozol róluk?
Nekem Michelin Energy Saver-rel van hosszabb idejű tapasztalatom, és nedves burkolaton is stabilan megálltam vele egy-két rizikósabb helyzetben. A párom EcoContactjával is volt már vészhelyzeti esetem, és szerencsére mindenki megúszta.
A "hideg március végi" napokon sincs semmi probléma vele (a Contival most volt példa rá, mi lecseréltük pont március végén). Havat itthon már télen se láttunk, nemhogy márciusban, és az, hogy 7°C alatt van reggel pedig nem azt jelenti, hogy a nyári gumi korcsolyaként viselkedik.
Ilyen téren a Falken-ről sincs eddig negatív tapasztalatom, de a Michelin és a korábbi Conti gumikhoz képest már látom rajta az gumiöregedés jeleit, pedig csak 4 évesek...
-
No.01
addikt
Ez itt mar nagyon OFF, de en meg vilageletemben kerultem minden ECO szeias gumit.
Szamomra tul nagy kompromisszum. Ha az ember egyszer olyan helyzetbe kerul amikor ezen (is) mulhat akkor az okosabbja levonja a konzekvenciat... Na meg van a butabbja aki a 19-re lapot huzz mert o azt jobban tudja es kulonben is mar levezetett 600e+ km-t.
Mindezek ellenere egy hideg marcius vegi napon neki nem adja ki... amire az osztrak rendor is csak annyit mondott, h lehet jobb gumival nem ez lett volna a vege a storynak. -
Cifu
félisten
Én az idei szezont még kihúzom a gyári Falkennel, de jövőre lecserélem. A páromé gyárilag Continental Ecocontact-ot kapott, azért az más kategória...
Fogyasztásban kb. 3-4%-ot jelent egy jobb besorolású gumi, hozzávetőlegesen ilyen értékkel célszerű számolni.
Én a saját tapasztalatom és tudásom alapján a minőségi gumit javasolnám. 4 papucsnál ez kb. plusz 40e Ft összesen egy középkategóriás és 60-80e Ft egy belépő kategóriás gumiabroncshoz képest. Cserébe azért pár szezonnal többet bírnak, és kopottan/öregen is jobban viselkednek.Nekem eddig a Michelin jött be leginkább, de a Continental is kellemes meglepetés volt, szóval ha most kéne választanom, akkor Continental Ecocontact-ot vennék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Apple iPhone 12 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De majd cserélheted USS Titán azonosítójára
erre továbbra is csak
és sírás
amúgy mivel jelenleg nem sürgős, még az is játszik hogy orvoskedvezményt tudunk használni márkakereskedéseknél. Asszem az csak új autóra van