Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algieba
őstag
Mai kép a haspókokról. Végre nő a fű és nyílik az ibolya. Egyikre se mondtak nemet.
-
EGOKA
tag
-
orkester
őstag
Füles imád a puha sárkány papucson feküdni.
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2681 üzenetére
ja és lehagytam elvileg két leányzó lenne de a doki nem tudta alátámasztani mikor utoljára voltunk (egyik kb. fél éves, másik pár hónappal fiatalabb lehetett talán)
Ígértem is képet, hogy majd segítetek beazonosítani a nemüket, de csak telóm van és semmit nem látni sajnos a célirányzott képekenwwenigma:
az igen too much of heaven
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2681 üzenetére
Fülesnek örülök
Köszi a linket tök jó, hogy láttam így konkrétan, hogy néz ki. Akkor elsőnek veszek egy ilyet ez mindenképp jó lesz és egyúttal tudom rajta tesztelni a baldachint is, hogy kell-e majd? Ahol a lépcsőnek vannak a kis bemélyedések (gondolom nem teljesen lyukas, de forró tűvel áttudom szúrni) és oda felkötni próbaképp valami anyagot, hogy tetszik-e nekik ily módon a sötétítés "másik ház, alvóhely" gyanánt
Algieba: aranyos
-
Algieba
őstag
A legkisebb húgom készítette a legkisebb telefonomnak, ami épp benne is van. (SL55)
Vajon, miféle állat látható rajta gyöngyből kirakva? -
orkester
őstag
Az emeleten nálam egy malac sem alszik, maximum ücsörög. Szóval szerintem emelet és függőágy is jó ha van.
Feljárót is tudsz venni a szinthez, így hamarabb megbarátkoznak vele. Legalábbis itt sem volt minden mali bátor, de így, hogy maguk sétálhattak fel fokozatosan, hamar hozzászoktak. Én itt vettem.
Fiú malacok soha nem fognak olyan harmóniában élni, mint a lányok.(Bár most nem is tudom hirtelen Neked milyenek vannak.)
"Mellesleg" Füles malacom végre tökéletes egészségi állapotban van, nő mint a gomba, a pocak is kerekedik, már több mint 700g-os.
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2678 üzenetére
Köszi és neked is EGOKA.
Szóval akkor ez az egyszerre nem alszunk házban ez nem csak nálam van. Ennek örülök
de szerintem tényleg nincsenek túl jóban.38cm
hát az nem lesz kicsi, lehet újra kell gondolni és inkább egy emelet
Csak nekem a hosszú szőrű malac nem túl, hogy is mondjam akrobatikus alkata ház tetejére se mászott még fel soha, ha felteszem is leugrik egyből, lehet tériszonya van, vagy nem tudom. Az emeletre tuti nem fog felmenni soha max az alatta lévő részt használná
ezért gondoltam hátha bebújna a hintaágyba mert aludni az nagyon szeret
lusta disznó, de imádni való nagyon.
-
EGOKA
tag
Ha mindenáron akarsz nekik házad adni, akkor napközben vedd ki, mert ha megszokják irtó félősek lesznek.
Amúgy amit leírsz, azt nem az, amire gondolsz. Egyáltalán nem utálják egymást, sőt, szerintem nagyon is jól kijönnek egymással. Nálunk is csak az egyik van a házban, ketten csak akkor vannak (és csak addig), amikor nagyon megijednek vmitől.
-
orkester
őstag
Nálunk a függőágy kb. 15*38cm-es, ebben kényelmesen elfér Pötyi, még akár nőhetne is.
Amúgy meg szokás kérdése, hogy mennyire tud nyugodtan aludni a malac házon kívül. Nyafi kevésbé félős, Ő elnyúlik a ketrec közepén is és nem zavarja a mozgás. Ház sem feltétlenül kell, nálunk az emelet is bevált, nyitottabb, nem foglal szinte semmi helyet, több mali is alá fér(a házba itt sem mentek be egyszerre többen), nőtt a mozgástér és az alatt is ugyanolyan biztonságban érzik magukat, mert van a fejük felett valami. A baldachin sem rossz ötlet, biztos jól nézne ki, de Pötyi anélkül is tökéletesen el van, ráadásul olyan nyugodt benne, mint sehol máshol a ketrecben.
Persze szerintem ez is malac függő.
-
rien
senior tag
Szeretnék tanácsot kérni.
Amit írtam korábban, hogy összeszoktatásnál gondjaim voltak.....ez meg is maradt valamilyen szinten. Elvannak, nem bántják egymást de nem is rajongnak egymásért. Érdekes a viszony közöttük ha kiveszem egyikőjüket a másik keresi, de jóban sincsenek. Egymás szájából veszik ki a zöldségetez nem is lenne baj, kapnak eleget, egy tálból se esznek. A nagyobb baj az az, hogy a házon nem osztoznak
Vagy az egyik alszik benne vagy a másik...felváltva. De látom, hogy aki kint reked és aludna...rossz neki, néha már toporog mikor mehet aludni
Jó persze elaludnak kint a forgácson is de az nem olyan..felriadnak mindenre, meg ha nem tudnak kint elaludni tényleg látszik rajtuk, hogy alig várják felébredjen a másik és mehessenek csucsulni egyet. Másik házat nem akarok betenni, hogy legyen mozgásterük. Azt találtam ki (ne röhögjetek ki) hogy az orkesteréhez hasonlóan függőágyat tennék be, de baldachinnal, hogy házhoz hasonlóan sötét is legyen. Ilyesmire gondoltam, ilyen fix fémkeretre ráakasztani magát a huzatot (nem tudok egérrel rajzolni
) De azt nem tudom mekkora egy kifejlett malac, mekkora fekvőfelület kell neki???
-
dokar
addikt
válasz
D.Orion #2675 üzenetére
Szobatisztaság:
A malac vissza tudjon menni önállóan a ketrecébe és ne találjon a szobában alkalmasabb bújó- vagy pisilőhelyet, mert akkor azt fogja választani. Jó dolog még a pisiltetős sarok is. Lerakod a szobában és akkor oda fog visszamenni a malac üríteni. De első alkalommal nem árt beletenni egy kevés pisis-kakis forgácsot, hogy érezze a WC hívogató szagát. Ha pisilnie kell neki és nem talál megfelelő helyet, akkor kínjában el kezdi harapdálni a szőnyeget és zavartan fog viselkedni. Ekkor be kell tenni a ketrecébe, be fog menni egy sarokba és elvégzi fél perc alatt a dolgát. Utána már veheted is ki. Vagy ketrecrács rágással jelzi, hogy futni akar kint még egy kicsit.
Névadás, hívás:
Nevet nem tudsz úgy neki adni, mint egy kutyának, ahogy a macskának sem lehet. A legegyszerűbb, hogy etetés előtt ugyanazt mondogatod neki. Pár nap után ha meghallja azt a szót és éhes, akkor visszafütyül. Amikor civakodni szoktak, akkor mondok nekik mindig ugyanazt amitől egyből abbahagyják, mert tudják, hogy az a szó a vad dögönyözés előzménye.
-
D.Orion
veterán
Egy ismerősöm kapott tengerimalacot(kb 6 hetes) és érdeklődik, hogy be lehet-e tanítani a szobatisztaságra. Hallottam már róla, hogy ez lehetséges, csak a módját nem tudom. Valaki esetleg tud segíteni? Továbbá nevet adni, hogy lehetne neki, hogy hallgasson rá?
Ötletek?
-
EGOKA
tag
Mostanában folyton éhes, és eszik is, bár válogat.
Akárhányszor meghallja, h valaki mozog, rögtön elkezd üvölteni kajáért. A másik meg már akkora, mint egy ház.
-
orkester
őstag
Reméljük azért most már minden rendben lesz vele!
Pár napja elszórtam 1 marék fűmagot a szobai cserepekbe. Van kertünk, de gondoltam így biztos nem éri semmi szennyeződés. Másra úgysem használnám. Már 2-3 cmes a fű, a másik cserépben nő a metélőpetrezselyem(ezt ugyan készen vettük, de remélem meg marad sokáig). Tervezek salátát is, bár kérdés még abból mi lesz.
Füles már egészen jól néz ki szőrileg, bár még nem 100%-os a bundája.
Pötyi legtöbbször nem a bejáraton megy a ketrecbe, hanem beugrik a lenyíló részen, de miután egyszer véletlenül ráugrott Nyafira, azóta mindig benéz előbb van-e ott valaki, ha nincs, akkor fut egy kört és ugrás.
Érdekes, hogy amit akarnak rögtön megtanulnak, másra meg esély nélkül veszem rá őket.
-
malacok.hu
csendes tag
válasz
Algieba #2666 üzenetére
szia,
atka alapvetően van a malacba, és teszi a dolgát, amikor kijön rajta, akkor kell lekezelni (de végleg nem tűnik el, csak nem látszik).
Általában a fejen jelentkezik először, az orron vagy a füleken. A kezelése egyszerű, hetente egyszer 3 csepp SH-Rhodemectin (1-1 a jobb és bal fülre, 1 a tarkóra).
Amin fennakadtam, az az, hogy meghalt tőle malac. Ez nem egy halálos kór, általában az immunrendszer legyengülése vagy stressz után jön elő (illetve rossz minőségű forgács vagy széna lehet még okozója). Kezelése egyszerű, én inkább az orvos "szakértelmében" látom a halál okát.Bálint
www.malacok.hu
--------------------------------- -
EGOKA
tag
válasz
Algieba #2666 üzenetére
Nálunk speciel Bogyó hozta be az eredeti almából. Nem sokkal a születése után elkapta, akkor állítólag kikúrálták, hozzám került majd nem sokkal később újra kijött rajta. Szóval szinte tuti, h onnan volt. Amit persze a másik malac is megkapott.
De a doki mondta, amikor kapták a szurit, h igazából akárki bevihette. Szálló por, kosz a cipőd talpán...
-
Algieba
őstag
Mitől atkásodnak el a malacaitok? Karamella még 2007-ben volt fertőzött vele, de az injekció megölte a kis mocskokat. Azóta mindkét malacom szőre és bőre normális.
A szájuk is tiszta, a fogaik fehérek, nem fosnak, nem köhögnek, nem hullik a szőrük, nem fogytak le, nem haltak meg hirtelen.Ti mit csináltok a malacokkal??? Már nem azért... de tiszta x-akta itt néha a malacok élete és halála.
-
EGOKA
tag
Nos Bogyó. Napokig ki voltam készülve attól, ahogy kinézett szegénykém. Ilyen lehangoló látványhoz még sosem volt szerencsém.
Nem evett és csak gubbasztott a sarokban. A doki javasolta, h etessem bébiétellel fecskendővel vagy pipettával. Megtettem. Irtó macerás meló. Az ember csupa mocsok lesz, ahogy a malac is. Az utóbbi ráadásul irtó büdi a rászáradt kajamaradékoktól. No meg a harc, h ő már nem kér több ilyet és hagyjam már békén.
Nem hagytam, naponta többször is lenyomtam a torkán egy-egy kisebb adag kaját. (Közben már többen is azt mondták, h nagyon szomorú vagyok.) De akkor is harcolok a legényért, már túlélt 2 atka támadást (az elsőt még otthon, az anyukája mellett, amikor végre megkaptam kb fele akkora volt, mint annyi idősen kellett volna lennie, de behozta a lemaradást).
Tegnap reggel azzal fogadott, hogy üvöltött a kajáért. Adtam nekik szárazat, rögtön neki is estek mindketten. A zöldségeket is rágcsálja már magától. Nem olyan hevesen, mint azelőtt, hanem kicsit komótosabban, de eszik, sőt üvölt a kajáért akárhányszor felé sétálok. Nem tudom, hogy végleg meggyógyult-e, hiszem még most sem nyerte vissza eredeti súlyát (közel 1 kg volt), de lassan gyarapszik a sok finom falattól, amit adok neki.
Szóval nagyon köszi a szorítást érte, úgy érzem jó úton halad, hogy még sokáig velünk legyen.
(Csak mellesleg jegyzem meg, hogy most a másikra jött rá a bolondgomba, vagy a sima gomba, mert egyre többet vakaródzik, bár még nem annyit, mint amikor tényleg beteg volt.)
-
nyilas10
csendes tag
Bocs hogy így reagáltam,de dokar kommentje után dühbe gurultam.Nem azért adom el mert nem akarok velük foglalkoni.Egy hétig próbáltam őket összeszoktatni,mindhiába.Lily és Dió úr akar lenni és én nem bírom nézni ahogy verekednek.Szegény Mazsolám meg ahogy nyöszörgött a ketrec sarkában.....
Elhatároztam hogy ezt mégegyszer nem,nem engedem őket össze többet.Pedig mindennel próbálkoztam,úgy is voltak hogy egy rács volt bent a ketrecbe és hagy haverkodjanak,de így is csak egymást tépkedték.Tetőzi ezt,hogy a ketrec nem megfelelő 3 malinak,tehát ez is ingerli őket.Ezért jutottam erre az elhatározásra,nem azért mert nem akarom gondozni őket.
Remélem megvilágosodott minden és mégegyszer elnézést a durva beszólás miatt,de dokaré sem volt semmi. -
dokar
addikt
üvegterráriumban van a malac ketrec helyett, ez már alapból elég rossz körülmény, továbbá tetőzi a bajt, hogy az állat mozgástere kicsi. egy nagyobb ketrec sokat javítana az állat közérzetén, ahol legalább tudnának kergetőzni, játszani. feltételezem, hogy egy boldogabb malactól a gazdi is boldogabb. nem nagy beruházás egy ketrec. már 8-10 ezer környékén lehet venni megfelelőt. ez nem lekezelés, ha a másik tudtára hozom.
aki pedig beteg malacát egészségesre cseréli...
-
dokar
addikt
Ha Ön azt észleli környezetében, hogy valaki
- nem megfelelő módon tartja állatát, nem a jó gazda gondosságával jár el
- állatának nem biztosít megfelelő mozgásteret és az időjárás viszontagságai elől menedéket
- állatának nem biztosít megfelelő élelmet és állatorvosi ellátást
- engedély nélküli beavatkozást hajt végre állaton
- az állat terelésénél, lábonhajtásánál, a szállítóeszközre való fel- és lerakásánál, valamint szállításánál az állatnak fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozakkor Ön az állatvédelmi törvény megszegésének tanúja. A fenti és a hozzájuk hasonló esetekben értesítse a kerületi jegyzőt vagy az illetékes állat-egészségügyi állomást!
Bővebben az Állatrendőrségről és a vonatkozó jogszabályokról: [link]
-
Timyyy
őstag
Nem csak vele voltál lekezelő, hanem úgy általánosságban... ha a stílusod ilyen az a te bajod lesz úgyis, de kritizálni, lenézni nincs jogod. És nem velünk van a baj, akik ezt észrevettük.
Az, hogy ki hogyan kezeli vagy reagálja le a te vélemény nyilvánításaidat, egyéni felfogás kérdése, amikor ezt a hsz-t írtad inkább átsiklottam felette, de látom nem változol. -
Algieba
őstag
A két fickó malacom távolság tartó, maguknak való, önérzetes cocik. Még sem akarom lecserélni őket, mert nem kedvesek velem.
Karamella ráadásul 2007-ben atkás volt. De mégsem dobtam el. Kapott egy oltást, ami végzett az élősdikkel. Most mindketten jó súlyban vannak és jelenleg szabadon futkosnak a szobában. Holnap veszek nekik zöldséget és gyümölcsöt, meg tápot és forgácsot. Nem unom a gondozásukat. Karamella most januárban múlt 3 éves, Fantomasz júliusban tölti be második életévét. Még nem voltak betegek, jó a közérzetük, és reggelente kiabálnak, hogy etessem meg őket.
Remélem, még sok évet megélnek! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Filmvilág
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Raspberry Pi
- eBay
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest