- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
Táplálkozási segéd embereknek, szóval azért vannak benne olyan ételek amiket a malacnak nem adunk.
De ettől még a savas és lúgos kategória teljesen jó.Savasító élelmiszerek:
- Húsfélék: csirke, bárány, disznó, marha, borjú, halak
- Édességek: torták, sütemények, csokoládé, cukor, méz, lekvár, szirupok
- Zöldségek: spárga, gomba, savanyú káposzta, rebarbara, torma, karalábé, bab, borsó, lencse
- Gyümölcsök, csonthéjasok: mogyoró, dió, mandula, kesudió, pisztácia
- Gabonafélék: liszt, rozs, árpa, rozs, kukorica, liszt, hajdina, kukoricapehely
- Tejtermékek és tojás: tejszín, vaj, margarin, túró, tejföl, sajt, gyümölcsös joghurt, író, tojás
- Italok: kóla, sörLúgosító élelmiszerek:
- Tejtermék: savó
- Hüvelyesek: zöldbab
- Zöldségek: fejessaláta, sóska, spenót, brokkoli, karfiol, cukkíni, padlizsán, paprika, paradicsom, sárgarépa, burgonya, cékla, retek, hagyma, zeller, kelbimbó, káposzta, endívia, kömény, uborka, petrezselyem, cékla, szójabab, tök, sütőtök
- Gabonafélék: köles
- Italok: ásványvíz, ionizált lúgosvíz*, kakaó, kávé, tea, bor
(#2621) orkester: Ajj, hát ez nemsemmi fekhely.
Mellesleg a malac is aranyos nagyon. 
-
malacok.hu
csendes tag
szia,
a berregést nem mindig a domináns nőstény csinálja, 17 naponta ciklusuk van és általában ilyenkor fél-1 napig körülberregik egymást. A domináns jegyek pl. elsőnek megy enni, inni, néha odakap a másiknak, ha kell...
De pl. van egy olyan, hogy egyik nyalogatja a másiknak a fülét. Erre is azt mondták régen, hogy az alárendelt nyalogatja a főnök fülét, kifejezve, hogy elismeri a főnökséget. Sok csoportot tartunk és már 1 hónap múlva láttuk, hogy egy 8 hetes kicsinek nyalogatja a fülét a csoport főnöke... Szóval így sem lehet ezt "lemérni".
Valószínűleg tehát az idősebb a főnök, a kicsi csak "kívánós" napjában volt.Bálint
------------ -
rien
senior tag
Nagyon jó fejek 
Beszámolok ~1,5 hónap malackodás utáni élményekről:
Új nevet kapott Nünüke lett
ez jobban illik hozzá.
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kicsi állat ennyit eszik
és ebből kifolyólag ennyit piszkol
meglepődtem. Nagyon jó étvágya lett
A fürdést még mindig nem szokta meg de nagyon jól úszik
teszteltem. Na nem gonoszkodásból, hanem bolhás lett szegényke vagy legalább is valami élősködője volt mert nagyon vakarózott, meg rágta magát, vettem neki bolhairtót de nem segített
sőt egy kicsit többet raktam rá mint lehetett volna (lehetetlen megcsinálni ami a használati útmutatóban volt a rávaló adagból) és szemmel láthatólag nem érezte jól magát tőle . Így került sor az úszásra, de jobban lett utána
Nagyon gyorsan úszik, alig bírtam elkapni
Amit írtatok többen, hogy a fűféléket szeretik a legjobban, ez nála is így van, az az első.
Nagyon bírom... meghallja, hogy nyílik a bejárati ajtó már kiabál, visít a kajáért (a zacskó csörgésre egyelőre még nem reagál) meg ha kiveszem is be nem áll a szája, feszt mondja
Egy probléma van csak, hogy nem iszik és ötletem sincs, hogy vegyem rá. A háza tetején lévő tálból nem ivott, itatóból se, bekentem paprikával, uborkával az itató csőrét megszagolta és ennyi, meg nem csak bekentem hanem konkrétan ráraktam a zöldséget a csőrre, de semmi. Nem kell neki
nem tudom mit tehetnék még, hogy igyon. -
orkester
őstag
Fidó most fogyott egy kicsit(kb.100g-ot), 1050g körül van. Biztos a meleg miatt nem eszik annyit. Őt "nem rég" mértem, azért nem írtam be.

-
-
rlazol
veterán
ezt hol olvastad?
nem egészségtelen, ez a természetes. A vehem fő növekedési szakasza a kihordás utolsó harmada, ehhez kell a sok energia, eddigre viszont a szoptatásnak már vége.
Sőt, az az egészségtelen, ha egy nőstény tengerész huzamosabb idegig üresen marad, ekkor könnyen ciszták alakulnak ki a petefészekben. -
Anee
csendes tag
-
Anee
csendes tag
Nagyon szeretném megtartani. Ha kisfiú lesz mégis (én megkuksiztam, mikor szopizott, oldalán fekve, és úgy tűnt nincs ott semmi, de persze messze nem vagyok szakértője a témának). De sajnos csak akkor tarthatom meg, ha kislány... Több ketrec el sem férne már, mert icuri picuri a szobám
De ebbe még bele som gondolok, örömmel nevelgetem. Imádnivalóak!!! Egytől-egyig! -
orkester
őstag
Nem eszik állandóan, de mindenképpen jobb lenne egy festékmentes doboz. Nincs bajuk attól a pár falattól, legalábbis nem nyöszörögnek, nincs étvágytalanság stb. Inkább szoktam a szobában hagyni egy üres lapot, hogy ha nagyon muszáj inkább azt rágják a doboz helyett. Volt, hogy hajtogattam nekik egy kaja-tartót tiszta, fehér papírból, majd a teli "tálat" kezdték el enni, a benne levő dolgok helyett, amiket kiszórtak mind.
Nem tudom miért ilyen papírmániásak. Pedig gondolom, hogy nem a legegészségesebb. -
Diego!
senior tag
És a kedvencem...Fontos!
Egyes zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma
-
dokar
addikt
A legfiatalabbat (Pipe) neveltem be főnöknek, mert az a legokosabb. Már 100g-al nehezebb, mint a 2 idősebb, de mind a három kölyök még! Szóval beérte a nagyokat, mert nem válogat a kajában és nagyon emberbarát is. Amikor pici volt, sokat bántotta őt a kettő nagyobb, ekkor el kezdett sírni és odamentünk megsimogattuk és megnyugodott. Amelyik pedig csattogtatta a fogát annak vagy az orrára pöcköltem vagy pedig ráraktam a hátára a Pipét (dominancia jele). A Pipe tanította meg a másik kettőnek, hogy vissza kell mászni a ketrecbe ha kakilni-pisilni kell. Továbbá már olyat is tudnak, hogy odahajolok a ketrecük fölé, fütyülök egyet és ha visszafütyűlnek, akkor azt jelenti, hogy éhesek. Tök jó móka.

-
Igen, nálam is Fantomasz a lelkesebb. Mikor kiteszem őket futni, akkor Karamella mögött kocog.
Fantomasz sokkal érzelmesebb. Ha a mellkasomra teszem, a nyakamra mászik, hogy egészen az arcomhoz bújjon. Azért kezd férfi lenni, mert már hallottam berregni.

Bár békésen megvannak, de ha Fantomasz is eléri a kifejlett méretét, tartok tőle, hogy kitör köztük a harc az uralomért.
-
-
dragonfx
veterán
-
niti
aktív tag
Köszi a választ! Akkor elméletileg hamarosan kap egy pajtást!
Gondolhatod, hogy én is kiakadtam! Körülbelül egy hónapja találtam, már elég hűvösek voltak akkor is az éjszakák. Nem tudom, ki lehetett ennyire okos, meg az egész olyan érthetetlen, mert egészséges, jóltáplált és szelíd volt már akkor is.
De hamár megunta, legalább reggelig várhatott volna
Fiatal, szerintem max fél éves lehet!
Ladybug, köszi a linket! Nagyon hasznos! -
dokar
addikt
enyémeim is egy kezdték, aztán kiszöktek.
de legalább visszamásznak, ha üríteniük kell.van egy nagyon jó trükk:
a lakásban a két malacot (vagy többet) helyezzetek el a lehető legtávolabb egymástól, aztán engedjétek el őket. hatalmas fütyörészésekkel egymást megtalálják. nagyon aranyosak ilyenkor. ha csöngetek, akkor pedig odarohannak a ketrechez. akár több szobányi távolságból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
- iPhone topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mellesleg a malac is aranyos nagyon. 

meglepődtem. Nagyon jó étvágya lett
teszteltem. Na nem gonoszkodásból, hanem bolhás lett szegényke vagy legalább is valami élősködője volt mert nagyon vakarózott, meg rágta magát, vettem neki bolhairtót de nem segített
sőt egy kicsit többet raktam rá mint lehetett volna (lehetetlen megcsinálni ami a használati útmutatóban volt a rávaló adagból) és szemmel láthatólag nem érezte jól magát tőle . Így került sor az úszásra, de jobban lett utána

Fiatal, szerintem max fél éves lehet!