- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
rien
senior tag
Sziasztok!
Azért még olvasgatom a topikot, nézem a képeiteket.
Már elfogadtam, hogy így alakult.
A kajcsira írnám, hogy az enyéim kedvence a Biks volt mindenek felett, imádták a vegetable-t nagyon-nagyon, de a linken látható complete menüt is. A Pepe-t nem szerették, egyszer vettem, de látványos volt a nem tetszés.És ők voltak a mazsolák (telós képek bocs):
-
rien
senior tag
válasz
D.Orion #2733 üzenetére
Sajnálom
Remélem nem jutsz oda ahova én.
Nem vagyok penye, orvoshoz is úgy kell elrugdosni de most esküszöm nem voltam benne biztos, hogy túlélem egyáltalán.
Kegyetlen köhögő rohamok jöttek rám, aki hallotta mindenki ki volt akadva, idegenek odaszóltak utcán/orvosnál (most voltam többször is) jómegfázottaranyos...mondtam nem vagyok náthás ez valami más. A közvetlen környezetem meg azt mondta azonnal orvoshoz ez nagyon aggasztó.
Kaptam antibiotikumot első körben allergia gyógyszerrel, háromnapos gyógyszer volt, de mondta a doki 10 napos a hatóideje. Hát én vártam a 10 napot, de egyre rosszabbul lettem, olyan szintre jutottam el, hogy olyan durva köhögőrohamaim voltak, hogy vizelettartási problémám is lett egy-egy ilyen roham alkalmával, úgyhogy ha éreztem kezdődik irány a budifasza volt
sípolt a tüdőm....újra orvos erősebb gyógyszer........a köhögés elmúlt már, de nem vagyok tökéletes. Bízom benne elmúlik nyomtalanul.
A doki nem egy állatbarát, nem tudom mennyire túlzott esetleg a beállítottsága miatt de mondta, hogy oké, hogy szeretem őket de azt tudjam, hogy akár megfulladhatok egy-egy ilyen roham alkalmával. Egy életem van, nagyon fájdalmas volt a döntés de megkellet hozni. -
rien
senior tag
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Sajnálom
Nagyvalószínűséggel utoljára írok a topikba megmaradok olvasónak mert nekem meg megkellett válnom tőlükHiába tűrtem én a szemkönnyezést (varasra sebesedtek a szemeim sokszor, de nem érdekelt: kenegettem) és a reggeli náthásságot....de felülkerekedett rajtam az allergia teljesen......eljutottam oda, hogy ha a nyakamhoz fogtam őket az érintkezett bőrfelületen kiütés és majd megfulladtam tőlük.....asztmatikus köhögés.....muszáj volt
A szívem szakad meg értükA legtávolabbi állatkereskedésbe adtam le őket, hogyha mennem kell a halaknak valamiért nehogy meglássam szegénykéket, azt nem bírnám ki.... bár nem hiszem, hogy sokáig ottmaradnak mert nagyon szépek. Nagyon remélem jó gazdájuk lesz aki legalább feleannyira szereti majd őket mint én szerettem
Halakon kívül szerintem más állatot nem fogok tartani többet, két kutyát szenvedve láttam kimúlni, meg a malikat is elveszíteni Ennyi elég volt..........befejeztem. -
rien
senior tag
válasz
orkester #2681 üzenetére
ja és lehagytam elvileg két leányzó lenne de a doki nem tudta alátámasztani mikor utoljára voltunk (egyik kb. fél éves, másik pár hónappal fiatalabb lehetett talán)
Ígértem is képet, hogy majd segítetek beazonosítani a nemüket, de csak telóm van és semmit nem látni sajnos a célirányzott képekenwwenigma:
az igen too much of heaven
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2681 üzenetére
Fülesnek örülök
Köszi a linket tök jó, hogy láttam így konkrétan, hogy néz ki. Akkor elsőnek veszek egy ilyet ez mindenképp jó lesz és egyúttal tudom rajta tesztelni a baldachint is, hogy kell-e majd? Ahol a lépcsőnek vannak a kis bemélyedések (gondolom nem teljesen lyukas, de forró tűvel áttudom szúrni) és oda felkötni próbaképp valami anyagot, hogy tetszik-e nekik ily módon a sötétítés "másik ház, alvóhely" gyanánt
Algieba: aranyos
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2678 üzenetére
Köszi és neked is EGOKA.
Szóval akkor ez az egyszerre nem alszunk házban ez nem csak nálam van. Ennek örülök
de szerintem tényleg nincsenek túl jóban.38cm
hát az nem lesz kicsi, lehet újra kell gondolni és inkább egy emelet
Csak nekem a hosszú szőrű malac nem túl, hogy is mondjam akrobatikus alkata ház tetejére se mászott még fel soha, ha felteszem is leugrik egyből, lehet tériszonya van, vagy nem tudom. Az emeletre tuti nem fog felmenni soha max az alatta lévő részt használná
ezért gondoltam hátha bebújna a hintaágyba mert aludni az nagyon szeret
lusta disznó, de imádni való nagyon.
-
rien
senior tag
Szeretnék tanácsot kérni.
Amit írtam korábban, hogy összeszoktatásnál gondjaim voltak.....ez meg is maradt valamilyen szinten. Elvannak, nem bántják egymást de nem is rajongnak egymásért. Érdekes a viszony közöttük ha kiveszem egyikőjüket a másik keresi, de jóban sincsenek. Egymás szájából veszik ki a zöldségetez nem is lenne baj, kapnak eleget, egy tálból se esznek. A nagyobb baj az az, hogy a házon nem osztoznak
Vagy az egyik alszik benne vagy a másik...felváltva. De látom, hogy aki kint reked és aludna...rossz neki, néha már toporog mikor mehet aludni
Jó persze elaludnak kint a forgácson is de az nem olyan..felriadnak mindenre, meg ha nem tudnak kint elaludni tényleg látszik rajtuk, hogy alig várják felébredjen a másik és mehessenek csucsulni egyet. Másik házat nem akarok betenni, hogy legyen mozgásterük. Azt találtam ki (ne röhögjetek ki) hogy az orkesteréhez hasonlóan függőágyat tennék be, de baldachinnal, hogy házhoz hasonlóan sötét is legyen. Ilyesmire gondoltam, ilyen fix fémkeretre ráakasztani magát a huzatot (nem tudok egérrel rajzolni
) De azt nem tudom mekkora egy kifejlett malac, mekkora fekvőfelület kell neki???
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2477 üzenetére
Szegény mazsola
mennyit szenvedhet
Nagyon szorítok, hogy sikeres legyen a műtét és felépüljön mihamarabb szegényke. Mennyi idős a malac egyébként és mit tudtatok adni neki fecskenőből?
És minden elismerésemhogy nem adjátok fel, nem biztos, hogy mindenki végig csinálná ezt.
szerk:
Ladybug: Köszi!
malacok.hu: Üdv
-
rien
senior tag
válasz
ladybug #2467 üzenetére
Szegényke
És hogy kell kivitelezned a hízókúrát?
Nekem amúgy pont az ellenkező bajom van, fogyóztatnom kéne Pálmát (nem nálam hízott meg, ilyen volt alapból) borzasztóan jó étvágya van, mindent megeszik, mindig éhes. A kaján nálam veszekedés van, egy tálból nem esznek, abból kisebb fajta bunyó van. Két táljuk van, vagy külön esznek vagy felváltva de együtt soha. Ez normális vagy még mindig nem túl jó barátok?
Majd nyáron gondoltam, hogy fogyóztatom egy kicsitcsak zöldséget és némi szénát kap, remélem ez nem állatkínzás
Kezdek ám reménykedni így hogy meló van, nem vagyok annyit otthon tompult a szemkönnyezésemL|zsidoboz: szerintem vidd el orvoshoz, az a biztos
-
rien
senior tag
Jó neked hát szívesen kihagytam volna az életemből elég a fém allergia
Még nem adom fel hátha van valami megoldás, de ma olyan 5-6 órát könnyezve töltöttemmeg reggel ilyen totál náthás tünetek...mondjuk lehet csak megfáztam, de ébredés után mindenem egybefolyt
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Ez enyém elég szomorkásan indul ha rágondolok lehet muszáj lesz megválnom tőlük -
rien
senior tag
Allergiás lettem a malacokra
Még orvos nem támasztotta alá ugyan, de tuti tőlük van. Ha velük foglalkozom utána kezd el kb. fél óra múlva kegyetlenül ömleni a könny a szemeimből...soha nem volt ilyen még...több órán keresztül dől belőlük a könny. Ha belenézek a tükörbe végig áll a könny a szemeimben vastagon.....ugye törölgetem attól meg frankón kipirosodik a bőr a szemem alatt, totál ki van száradva, a könny is csípi, szinte sebes. Faszán nézek ki.
Pálma hosszúszőrű, lehet őt nem bírom. Nem hiszem elösszeszoktak nagy nehezen erre én nem bírom őket
Kész
-
rien
senior tag
válasz
Algieba #2441 üzenetére
Örülj neki, nekem kezdő létemre volt a látványban részem bőven
mármint a verekedésben....jó persze nem hagytam, de nagyon rossz volt látni őket.
De egyre jobb a helyzetszerintem barátok lesznek az enyémek is
és nagyon jó hatással van az új jövevény - remélem lány és akkor Pálma lesz a neve - Nünükére.
Iszik....ennek örülök a legjobban. Sokkal nyugodtabb, kezesebb is lett. Ha kiteszem őket a folyosóra amit korábban írtam, hogy Nünüke nem tágított volna tőlem...na most csak úgy rohangál....felbátorodott
Pálma egy igazi zabagép neki minden jöhetbármit adok neki megeszi, jól nevelt malac
Nünüke is megkóstol vele mindent és így rájön, hogy jó az
sokkal több mindent elfogad azóta pl. salátát sose evett most meg csak úgy tömi magába
-
rien
senior tag
Igazad lett, iszik végre Nünüke
Na nem magától, kapott egy társat akitől ellesteKép még nincs majd pótolom.
Nagyon megjártam ám velük mert gyűlölték egymást, de nagyonegy hét kellett nekik mire összeszoktak, azért nem is írtam semmit mert nem voltam benne biztos, hogy maradhat mindkettő mert ahogy olvastam van ilyen sajnos, hogy nem jönnek ki, és valamelyiknek menni kell. Mindent bekellett vetnem permeteztem őket narancsaromás vízzel amikor egymásnak mentek, hatásos volt de jóbarátok nem lettek tőle
rengeteget ültem velük, hogy szokják egymást semleges területen és választottam szét őket újra és újra mikor egymásnak mentek, de lassan alakul a helyzet, elviselik egymást, remélem jóban is lesznek majd.
Nünüke ha minden igaz nőstény az új jövevény is valószínűleg az, de nem vagyok benne biztos (orvos se tudta biztosra mondani egyikőjüket se). Viszont Nünüke berreg és a popóját illegeti jobbra-balra
Nézegettem a gemont, de se a fejét nem hajtja le közben, se körbe nem járja a másikat, csak elmegy mellette és berreg. Volt már valakinek ilyen? mit akarhat?
Ja és a vakarózásra ilyen csepegtetőt kapott a nyakára és hatott már nem vakarózik
-
rien
senior tag
Bár én kezdő vagyok, de gondolom a nagy kő leesett
már most rosszul lennék ha megkellene válnom tőle....
-----------------------------------------------------------------------
Szerintem nekem van a legbeszaribb malacomHa kiveszem a kanapén szokott rohangálni/oda vagy az ágyra szoktam rakni, mert a földön nem biztonságos neki. De hát nem szobatiszta
és van egy nagyobb folyosó, ahol rohangálhatna semmi veszély számára...próbálgatom...de nem akarja
már többször próbáltam, hogy odarakom...hát el nem mozdulna mellőlem, sőt rám ugrik
és mászik fel a nyakamba
addig meg se áll
Imádom, de úgy érzem nagyon kell neki egy társ hátha úgy sok lúd........alapon bátrabb lesz a Lelkem
Csak nem nagy a malac kínálat, nem tetszenek.....és hát nem két hónapra szól a választás
-
rien
senior tag
Köszi szépen mindkettőtöknek!
Nem tökéletes az állapota...vakarózik néha, inkább elviszem orvoshoz és beszámolok majd mit mondott.
EGOKA: aztaszegény mazsola
Nálam szőrhullás nem volt, de én is úgy gondolom, hogy hozta magával. Más állat nincs (illetve akváriumban halacskák). Első perctől vakarózott néha, de semmi rosszra nem gondoltam, volt kutyám az is megvakarta néha a fülét vagy mikor hol. Asztalostól hozok neki forgácsot, nem tudom abban lehet-e bolha vagy valami más esetleg
Másfél hónapja van itt, pár hete kezdett el nagyon vakarózni, meg rágni is magát, mint egy bolhás macska. Gondolom elszaporodtak szegénykén a valamik és ugrált is, mintha belecsíptek volna. Nagyon sajnáltam szegényt mikor megláttam, szaladtam is gyorsan a bolhairtóért, külső parazita stop a neve. Lekezeltem, utána nagyon ugrált gondolom menekültek a gazfickók, meg csíphették szegénykét nagyonDe nem igazán hatott
másnapra a tünetek is megmaradtak meg még kerge is lett, ezért gondoltam nagy víz, úszás, hogy a szer is lejönnön róla, meg abolhák is. Jobban is lett a fürdés/úsztatás után, de pár nap múlva megint elkezdett vakarózni, ritkán ugyan de vakarózik.
-
rien
senior tag
Nagyon jó fejek
Beszámolok ~1,5 hónap malackodás utáni élményekről:
Új nevet kapott Nünüke lettez jobban illik hozzá.
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kicsi állat ennyit eszikés ebből kifolyólag ennyit piszkol
meglepődtem. Nagyon jó étvágya lett
A fürdést még mindig nem szokta meg de nagyon jól úszikteszteltem. Na nem gonoszkodásból, hanem bolhás lett szegényke vagy legalább is valami élősködője volt mert nagyon vakarózott, meg rágta magát, vettem neki bolhairtót de nem segített
sőt egy kicsit többet raktam rá mint lehetett volna (lehetetlen megcsinálni ami a használati útmutatóban volt a rávaló adagból) és szemmel láthatólag nem érezte jól magát tőle . Így került sor az úszásra, de jobban lett utána
Nagyon gyorsan úszik, alig bírtam elkapni
Amit írtatok többen, hogy a fűféléket szeretik a legjobban, ez nála is így van, az az első.
Nagyon bírom... meghallja, hogy nyílik a bejárati ajtó már kiabál, visít a kajáért (a zacskó csörgésre egyelőre még nem reagál) meg ha kiveszem is be nem áll a szája, feszt mondja
Egy probléma van csak, hogy nem iszik és ötletem sincs, hogy vegyem rá. A háza tetején lévő tálból nem ivott, itatóból se, bekentem paprikával, uborkával az itató csőrét megszagolta és ennyi, meg nem csak bekentem hanem konkrétan ráraktam a zöldséget a csőrre, de semmi. Nem kell nekinem tudom mit tehetnék még, hogy igyon.
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2349 üzenetére
Szeretném fürdetni rendszeresen, mindenhol mászkálhat.
Megvolt az első...........hát kezdetnek nem rossz, de szerintem most haragszik rám. Annyira nem örült neki
Egyem meg majd megfagyott vizesen, remegett, de a hajszárítót egész jól tűrtejobban mint a vizet. Nem baj, majd belejövünk
Értem, akkor nem csak ő ilyen
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2346 üzenetére
Aha.....azt olvastam már, hogy ők jobba összekapnak.
Igen kapott már banánt, egy szippantás elég neki belőle
nem hajlandó meg se kóstolni, alma egy-két harapás max. A szőlőt például eleinte ette nagyon, most hiába adom neki nem ugrik ki a bőréből örömében mint pl. ha gyermekláncfüvet, petrezselymet vagy káposztát kap
De úgy látom elég szeszélyesEddig például nem ette a paprikát csak beleharapott egy-kettőt, a mai menüből az a kedvenc. Nem értem
Az uborkával fordítva eddig nagy kedvenc volt most nem igazán. Ilyenek? Vagy csak én fogtam ki egy kis válogatóst?
Holnap fogom megfürdetni először....azt olvastam, hogy két hónap alatt nem ajánlatos, betöltötte úgyhogy nekiesnék
Ti hogy fürdetitek őket? Sampon vagy csak sima víz?
-
-
rien
senior tag
mit tesz egy kis magevés... ma bemutatta milyen a popcorn Sandy módra........hát megzabálom olyan édes
meg elmúlt a félelem is, nem spurizik a házába..........remélem nem lesz több ilyen félős korszak -
rien
senior tag
remélem itt is jól ellesznek majd (két nőstény
)
Képzeljétek megtört a jég, nem tudom mi történt de elkezdett enni magokat is
tegnap este láttam meg, hogy e fogyott valamicske belőle, ma meg konkrétan láttam, hogy ropogtatja
Lehet, hogy csak az éhség nagy úr érvényesültettől függetlenül kapni fog más kaját, lehet tényleg nem ízlik szegénykének.
-
rien
senior tag
Húha... a hétvégén megyek egy nagyobb városba, szétnézek majd társ ügyben.
Nem szeretnék kis malacokat, se másik ketrecet, legfőképp nem malacszobátnézegettem youtube-n vannak bőven fanatikusak
én egy ketrecben két malaccal beérem
Mondjuk ő eszik azért zöldséget és szénát, csak magvakat nem.
Ahogy figyelem kifejezettem élvezi ha a zöldséget tartom neki és nem a tálból/forgácsról kell ennieeközben simogathatom....ezt hagyja, de ezen túlmenően nem igazán áll velem szóba
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2332 üzenetére
Húúúúúúúú nagyon köszönöm
Lehet tényleg igazad lesz (igen narancsos a kajcsija) a másik is amit állítólag eddig evett mézes.......édes mindkettő és lehet tényleg ez a baj. Na berendelek akkor a linkről. Köszönöm!
Víz persze van előtte az itatóban is, de azt ugye nem ismeri szegényke perpill nem is zargatom, hogy odategyem a száját, most nem vágyik fogdosásra sajnosinkább bekenem majd uborkával az itató csőrét. De a házikója tetején lévő tálkába is raktam vizet és oda teszem mellé a zöldségeket....muszáj felmennie értük
hátha iszik valamennyit
A társra: igen majd szeretnék, de rá vadászok. Régóta követem nagyjából a topikot, egyszer véletlenül benéztem és ne haragudj, hogy felemlegetem, de pont a Te Zsömidet láttam meg és nagyon elvarázsolt
nagyon édes kis cucu volt. Olyat is szerettem volna venni, de nem találtam, de a társa 100% hogy olyan lesz....bármeddig kell rá várni, egyszer csak lesz
-
rien
senior tag
Elsüllyesztettem a topikot
sorry
De segítséget kérnék, mert Sandy-babám továbbra sem eszik magvakatSemmit, amit egy hete beraktam neki, az ott van és úgy ahogy beraktam talán ha 1grammot megevett belőlük
Az igazság az, hogy ahonnan hoztam ott nem kapott se vizet, se semmit szerintem (a vizet tuti mondta az eladó, hogy ne mert megbetegszik tőle). Amit olvastam a tengerimalacokról az totál ellentétben van azzal amit kapott hat hétig, mielőtt hozzám került.. Bár mondta az eladó mit evett, hoztam is neki belőle de nem eszi
Az eladó szerint no víz, csak zöldség és száraz kenyér. És tényleg ezt eszi szegénykém, de semmi kaját abból amit elé raktam eddig. Az egyik mézes kör magvakkal (eddig állítólag ezt ette), illetve vettem még neki Cavia Crispy nevű kajcsit. De nem kell neki, egyáltalán
Inni itt sem ivott még igazán, legalább is nem láttam.
És van is tünet az eddig kezes cucu menekül tőlem, meglát és driftelve menekül a helyére, annyira fél, menekül a hangokra. Ha gondoljátok felveszem, milyen a hangja és feltöltöm
Mindettől függetlenül a kezemből eszik, simogathatom is közben, a hang ahogy hallgattam a gemon oldal szerinti hangok közül a panaszkodik, fáj és a csipog közti átmenet.Légyszíves segítsetek, mi lehet a baj?
És még egy kérdés: elvileg ha a kezem a szeme előtt húzgálom, mintha valakinek mutatom, hogy hülye vagy? arra kéne reagálnia? Mert ő nem reagál rá, és rám se néz igazából .............nem vagyok teljesen biztos benne, hogy lát
-
rien
senior tag
Köszi!
Aha akkor az itató normál, hogy csöpög. Oké, értem.
Jaj dehogy zavar, hogy harapdálnagyon édes. Először nyalogat, majd elkezd harapdálni de nagyon finoman. Jajj nagyon imádom
Csak attól féltem, hogy nem eszik magvakat és nem-e éhes szegényke. De akkor értem, hogy malacszokás a harapdálás és a válogatás. Hát kap mindent dögivel...válogathat
Az uborka, a petrezselyem és a piros szőlő a kedvence (eddig ahogy látom).
A petrezselyemről olvastam, hogy nagy mennyiségben vesekövet okoz. Hány naponta lehet neki adni, hogy ne legyen baj belőle? mert nagyon-nagy élvezettel eszi -
rien
senior tag
Sziasztok!
Bemutatom Szendit
Hat hetes.
Két napja van nálam, nagyon beleszerettem, hihetetlen aranyos kis jószág.
Lenne egy-két kérdésem:
1. Mióta itt van még nem evett semmilyen magot. Csak szénát, zöldséget és gyümölcsöt. Semmilyen mag nem kell neki
Mit csináljak? Hoztam neki ugyanolyan kaját amit eddig evett, meg vettem ilyen vitaminos kajcsit is de nem kell neki egyik sem.
2. Ugyanilyen ketrece van mit dokarnak és az itató ami volt hozzá csöpög. Van valami technikája
csak nem jöttem rá, hogy kell csinálni vagy selejtes lehet?
3. Egy nap alatt megszokott, már nem fél
viszont harapdálja (finoman) a kezem. Ez normál, ilyenek? Vagy éhes lehet?
Köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest