Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- HUNNIA1920: Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Én újabbat nem látok, de nem kizárt, hogy azóta érkezett valami.
T653T01 platformon v560 van. Az észak-amerikai modelleknél (T653T02 platform) pedig v313.
Nálad milyen FW van? Mert eléggé random jelennek meg a frissítések OTA -n. Tehát az, hogy most jött valami, TCL -nél nem jelent semmit. Lehet csak például a v509 -et kaptad.
-
pozsgai
csendes tag
válasz
B.Gábor 76
üzenetére
Én kifogtam egy Hisense 55U8Q-t, ami a bal alsó sarkában bevilágított valahogy, ha feltte világosabb képrészlet volt. Illetve filmeknél a fekete sávok alul-felül totál egyenetlenek voltak, az Euronicsben 3 napon belül minden gond nélkül visszavették szerencsére, pedig kb csak képen tudtam megmutatni az eladóknak mi a gondom, mert sötét szobában látszott igazán, és végül annak az árát levásárolva hoztam egy C7K-t helyette, mert U8Q több nem volt, és hiába rosszabb kicsit papíron a TCL, élőben egyáltalán nem tűnt/tűnik annak, sőt, így, hogy ezen nincs semmi kijelző hiba, nyilván sokkal jobb élmény.
Amúgy ha biztosra akarsz menni, rendelj online, ott van 14 (sok helyen akár 30) napos elállás, különösebb indok sem kell, ha valami miatt nem tetszik, vissza tudod küldeni/vinni. Vedd át boltban, ott meg is tudod nézni egyben van-e, egy Euronics/MediaMarkt valószínű kipróbálni is engedi ott (legalább bekapcsolni), akkor tuti nem kell a barbár szállítócégekkel sem hadakozni. Macerás, meg lehet áll benne pár napig a pénzed ha nem jön be, de ha kifogsz egy rosszabb panelt, legalább nem leszel meglőve vele.
Egyébként az U8Q-nál olvasgattam sok-sok fórumot, és több ember panaszkodott hasonló problémára, mint ami nekem volt. Utána rákerestem konkrétan C7K-nál is hasonló hibákra, és számottevően kevesebb jött szembe.
Fekete szinttel én teljesen elégedett vagyok bár ez ugye több zónás, mint amit te nézel, és azt tudni kell, hogy nem lesz tökéletes, mint az OLED (az ára sem annyi), csak nagyon jó, de a sima LED-eknél meg sokkkkkal jobb. Sokat számít az is, hogy milyen világos helyen nézed, neked milyen beállítások tetszenek, mert nekem pl sötét szobában a csúcsfényerő sokkal jobban bejön "szabvány" beállításon, mint a sok helyen ajánlott "magas dinamikus"-on, egyszerűen azzal szebbnek tűnnek a feketék, fényerő meg azon is van bőven (aztán ez lehet csak az én hülyeségem). -
B.Gábor 76
kezdő
válasz
rainman72
üzenetére
Hát azért kérdeztem mert azt csak sötét szobában lehet látni.és kipróbálva boltban esélytelen!ha valakinek van ilyen az gondoltam megosztaná.sajnos van sok tapasztalatom.szereztem egyszer egy fasza Sony tv olcsón 1 pixel hibával a szélén.kb 3órán át azt néztem csak!addig volt nálam.ha megveszem és felhős akkor buktam.
-
rainman72
nagyúr
válasz
B.Gábor 76
üzenetére
Mire gondolsz amúgy amikor kérdezed a felhősödést?
Mennyire van tapasztalatod rossz irányban?
Mindig lesz
Igazából otthon derül ki,tartalom függő nem is kicsit.
Vki azt mondja neki perfect a mások meg csak a hibákat látják.
Amúgy teljesenj ó feketét tud a C6K ami speckók alapján nem biztos hogy mindenki elhiszi. -
B.Gábor 76
kezdő
Üdv venni szeretnék holnap tcl 55 c6k.elég jó árban van most. Érdeklődni szeretnék hogy ez a típusnál van e felhősödés Fekete háttérnél és hogy a fekete az Fekete e?gyorsan tölt e be, wifin használnám sweet tv, netflix Sky show.filminvázió......sport,filmek néha Xbox.ezeket használnám rajta. YouTubon néztem teszteket,de jobban hinnék akinek ilyen készüléke van.vagy van tapasztalata benne. Előre is köszönöm szépen a válaszokat.
-
kenicsab
tag
válasz
szabochris
üzenetére
Szia!
Igen létezik, [ChanSort] a neve avval tudod szerkeszteni a tv-ről lementett csatorna listát!
-
Kronk
őstag
válasz
szabochris
üzenetére
Létezik, de amúgy ki a szolgáltatód, mert ha át állítod a csatorna keresésnél, pl a országot lengyelre, keresés után vissza magyarra, az exdigi/one-nál olyan sorrendbe teszi amit a szolgáltató küld
-
szabochris
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy 65c7k-t.
Elég gagyi hogy ABC sorrendbe állítja a tv a csatornákat. Nem akarom a tvn állítgatni a távirányítóval a csatorna sorrendet.
Létezik itt olyan mint pld a Samunál hogy lementem pendrive ra és számítógépen remdezem úgy ahogy én akarom???
Köszi. -
ρσгτσ
addikt
Némelyikhez kukáznak össze logot, de általában nem nagyon van. Sajnos itt nem úgy megy, hogy letöltöd a hivatalos oldalról az FW -t, ahol van némi blabla is a frissítésről.
Közösségi munka van abban, hogy néhány helyen elérhetők ezek az FW -k. Pl. Telegram vagy XDA. TCL mögött nincs akkora support, mint más ismert, általában nem kínai márkák mögött.
-
ρσгτσ
addikt
Igen. TCL -nél nem igazán jellemző az egységes frissítés, de ez már évekkel ezelőtt is így működött. Illetve van hogy átugrik egy-egy FW -t, ahogy most nálam is.
531, 534, 538 és 560 jött ki azóta. De neked is azt mondom, ha nincs gondod a mostani FW -n, akkor felesleges vele foglalkozni.
T653T01 platformon (C765, C805, C855...stb.) a v486 volt jelentősebb ugrás. Akkor jött be a Filmmaker mód is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Ha nincs gondod vele, akkor nem fontos. Amúgy olasz, francia, angol régiót érdemes próbálni, ha nagyon szeretnéd. Aztán ha ott nincs, átmehetsz máshova is, vagy manuálisan felrakhatod.
509 után még 4 FW van. 560 a legfrissebb.
Egyébként nekem is ma frissítette be magát erre a C805.
-
soldi3r
veterán
A C765 a napokban frissült 509-re. Érdemes rápróbálni valamelyik külföldi lokációnal frissebbre?
-
Vhiktor
Topikgazda
Dobozból kivéve hasonlóak ez igy van (es en inkább erre mondom azt hogy 2 model kozott delta2 alatt van a kulonbseg) de az nem azt jelenti hogy szinehlyesek is, főleg komolyabb muszerrel megmerve. Egy gyarilag kalibralt asus referencia qd oled monitor ami 7-800k is deltae 4-5, nem 2, hiába allit mast a gyarto.
-
PuMbA
titán
válasz
Morph76
üzenetére
Az RTINGS-en ott a 75 colos QM6K fogyasztása és semmivel sem több, mint az EU-s C6K-é

"Power Consumption 51 W
Power Consumption (Max) 187 W"A TCL-nek felesleges pénzkidobás lenne kétféle fogyasztású, tápegységű és hűtésű TV-t terveznie és az adatok alapján nem is csinál ilyet.
Vhiktor: Lehet különbség, nekem a mostani már a 3. kalibrált monitorom, bár itt a monitor bevonata meg ilyesmi is bejátszhat
De azért elég hasonlóak is. -
-
Vhiktor
Topikgazda
A dellek a garantalt deltae2 ellenére sokszor nem olyanok am. Amit adnak a monitorhoz mérési jegyzőkönyvet az rosz vicc kategoria, semmi lényeges nem derül ki belole.
A szemed simán észreveszi a deltae 0.5 elterest, a deltae 2000 sajnos mar idejét múlt mérőszám, az dITP sokkal jobban kifejezi a hibát. Ol van olyan szinarnyalat aminél a deltae2000 0.5, iTP-ben 10 felett van es szemmel rohadtul látszik is.
Sajnos nem tértek még át az ujjabb szabványok széleskörű használatára. -
blakey
titán
Azért ekkora szóráshoz több kell mint másik műszak…
- nem kell, láttam már érdekes dolgokat, elég egy másik szerszám, másik beszállító, másik műszakvezető, stb. Egyébként, ha minden termék tökéletesen ugyanolyan lenne, akkor az sem lenne jó, mert nem csak a jó tulajdonságok, hanem a rosszak is jelen lennének. Jó, ha nem minden termék ugyanolyan, csak fő paraméterekben egyeznek meg.Ha például a Dell garantált 2 alatti delta E monitorokat tud kiadni több kontinensre...de más gyártó is csinál ilyet.
- ez is egy határérték, mert ugye nem azt garantálja, hogy minden monitor pl. pontosan 1,89 dE, hanem 2 alatti, és innentől már biztosított, hogy nem lesz két azonos termék. -
PuMbA
titán
válasz
blakey
üzenetére
Nem gyártottam összeesküvés elméleteket, csak kérdéseket teszek fel, hogy miért.
"Akár egy másik műszakban készült azonos termék is lehet eltérő."
Azért ekkora szóráshoz több kell mint másik műszak
Ha például a Dell garantált 2 alatti delta E monitorokat tud kiadni több kontinensre...de más gyártó is csinál ilyet. -
blakey
titán
Azért, mert a gyári beállítás nem annyira színhelyes, még nem jelenti azt, hogy gyengébb a panel. Akár egy másik műszakban készült azonos termék is lehet eltérő. Semmit nem jelent, és nem kell összeesküvés elméleteket gyártani. Rtings beállításai nem feltétlenül a nálunk megszokott beállításokhoz igazodnak. Rendre más eredményt látok övékéhez képest. Ha megnézed, akkor leginkább a gamma 2.2-höz igazodnak, holott nem feltétlenül jo, de a ph-s beállítások is érdekeseb szoktak alakulni.
-
PuMbA
titán
"Eleve mas a szoftver rajta"
Nem bírom elképzelni, hogy miért éri meg más panelvezérlést írni USA és EU modellekre. Ez a TCL-nek csak több meló és egy profitorientált cégnél minden fillért spórolni akarnak.
A fő szoftver ugyanaz, Google TV 12 van ott is. Egyedül az USA és EU közötti régió, régiós szabályozások miatt kellene belenyúlni a szoftverbe, pl. energiagazdálkodás, egyes funkciók engedélyezése vagy letiltása.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
mlacko1111
üzenetére
C645 -nek nem nagyon kellene fagyni, lassulni. Én a helyedben megpróbálnék egy pár másodperces áramtalanítást. Ha az nem segít, akkor egy gyári visszaállítást.
Ezek voltak már? FW újratelepítés előtt érdemes ezt az utat bejárni.
-
mlacko1111
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék tőletek tanácsot kérni. Egy TCL 55C645 készüléket használ a család és sajnos az utóbbi időben alkalmanként lefagy vagy belassul. A jelenlegi szoftver verzió ami rajta van az V8-R51MT05-LF1V701. Tudnátok ajánlani helyette újabb, stabilabb verziót és ha igen akkor honnan lehetne letölteni? A segítségeteket előre is köszönöm és szép napot kívánok mindenkinek! :-)
-
hunaqua
addikt
Felugrott a 85C6K "malac" a falra. Egyelőre tetszik !
-
theooracy
aktív tag
Üdv. Lehetne egy olyan kérésem felétek, hogy akinek 55-ös C7K-ja van, megmérné, hogy a doboza mekkora? Szélesség, hosszúság. Inkább kocsival hoznám el, a futárszolgálatok "csomagkezelési" szokásai miatt. Csak nem tudom, hogy beférne-e...
Köszi. -
PuMbA
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
95%-ban megegyezhetnek, hiszen ugyanazok a specifikációk és csontra ugyanaz a hivatalos honlapon a promó anyag is
Hogy a panel annyira más lenne, ez jó kérdés, de a TCL saját maga gyártja a paneljait Kínában ha jól tudom.Azt tudom, hogy az AvForums-on volt szó, hogy mostanában kapott a QM6K TV frissítést és kicsit megváltoztak a színek. Valamit javíthattak a gyári kalibráción.
-
PuMbA
titán
Hogy Kelvin hozzászólása értelmezhető legyen, mert közben átszerkesztettem a hozzászólást
Az USA-ban C6K-nak megfelelő QM6K gyárilag kiváló pontosságú színekben. RTINGS és DigitalTrends mérései szerint is."Now, for the great news. This is the most color-accurate TV of its price that I can recall testing. The color in SDR and HDR is outstanding. In fact, the skin tones on this TV are better than the now-$15,000 QM891G 115-inch monster TV — the color accuracy is just so dialed-in. The QM6K, at just under $1,000, has stellar out-of-the-box performance"
-
balojazz
aktív tag
2. A 933A tényleg jobb, mint az alap távirányító. Épp most jött Amazontól. Megerősítem, hogy az előlap fémből van, ugyanis habár rövidebb 3.5 cm-rel, nehezebb 6 grammal (75 vs 81 gramm), másrészt amikor megjött, az előlap sokkal hidegebbnek érződött a hátlapnál. Ha akármilyen finoman hozzáérsz, világítani kezd. A karika fölött csak 4 gomb van, a legalsó sorból az alsó 3 gyorsgomb hiányzik: csak Netflix, Prime és YouTube van, ezzel a gombtalan sima alsó rész még hosszabb. Röviden ennyi. Fasza.
-
Kiss4ever
tag
Na végre több mint 3 hét után megjött az extended gariról az email(mondjuk félig cseh félig magyar de ez részletkérdés), viszont alul azt írják hogy 30 napon belül regisztráljam a tvt. Ez mit jelent? Hol kell? Az oldalukon?
-
KoVee84
senior tag
-
kokokka
addikt
85c765: nincs a kép menüben az IMAX. Kivették? Újonnan benne volt.
-
Pro Koryak
addikt
A Sony procija/képalkotása az egyik legjobb így a felskálázása is + az XE8505 széria akkor a felsőbb kategóriába tartozott, utána már csak a 9xxx széria volt.
Ekkor még a Sony eléggé figyelt az lcd vonalra.Szóval egy régebbi de komolyabb lcd-ről egy új de középkategóriás lcd-re váltva ... talán jó lesz.
-
TCr
veterán
A megfelelő opciókkal?
Vagyis van a felskálázásra hatással bíró funkció?
Szerk: ok, köszi.A színekkel meg főként az emberi bőrnél van problémám, ott igazán látványos.
-
blakey
titán
Létezik, hogy a 7 éves alsó-középkategóriás Sony-nak jobb a 4K felskálázása, mint egy 2025-ös "prémium" tévének?
- -A C7K nem prémium, simán elképzelhető, hogy az előző TV-dnek jobb volt a felskálázása.A színek... valahogy olyan pasztelles, "eltolt" az egész, …
- foglalkozni kell vele, nem minden márka és típus rendelkezik jó képpel a dobozból kivéve. -
TCr
veterán
Sziasztok,
Tegnap beüzemeltem a 65C7K-t.
Mint ahogyan a napokban említettem, egy Sony 55XE8505-öt váltott.
Sok időm eddig nem volt foglalkozni vele, amik viszont elsőre feltűntek:1.
A fullhd tartalmak kevésbé szépek, mint az előző tévémen.
Létezik, hogy a 7 éves alsó-középkategóriás Sony-nak jobb a 4K felskálázása, mint egy 2025-ös "prémium" tévének?2.
A színek... valahogy olyan pasztelles, "eltolt" az egész, a Sony már out-of-the-box is sokkal természetesebb, "nyugodtabb" képet adott.
Mozi módba tettem, kicsit játszottam az alapbeállításokkal, de egyelőre nem vagyok teljesen elégedett.3.
A mozgás az, amivel viszonylag többet tudtam foglalkozni, nagyjából sikerült úgy beállítani, hogy fluid legyen, és közben mégsem szappanoperás.Van ezekre tippetek - trükkötök, hogy miket hogyan érdemes beállítani?
Előre is köszönöm!
(És az esetleges félreértések elkerülése végett: nem Sony vs. TCL vitát akarok indítani, nem vagyok márka-fan)
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE98QN90FATXZT) 250CM NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN990FTXZU) 215CM 8K 240HZ NEO Q-LED VISION AI CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN70FAUXXN) 215CM 4K NEO QLED 120HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85Q60DAUXXN) 215CM Q-LED SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

köszi