Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kokokka

addikt

válasz mikrofon #35400 üzenetére

Akkor a leírás és ami kell hozzá:

Projectivity Launcher
    Launcher Manager Mini

Először is engedélyezni kell a TV-n a Fejlesztői módot, azon belül is az USB hibakeresést.

Settings -> System -> About

A lap alján van a Build menü, erre kell rányomni hétszer, ekkor kiírja a rendszer, hogy innentől fejlesztő vagy. Vissza kell menni a Beállításokba és itt megkeresni az új, Fejlesztői beállítások menüt. Ebben van az USB hibakeresés, ezt mindenképpen be kell kapcsolni.
    Ha ez megvan, fel kell telepíteni a két appot. A TV-n meg kell adni nekik a jogosultságot, anélkül nem működik a dolog. A Projectivity-t be lehet ugyan állítani alap launcher-nek, de újraindításkor, vagy a Home gomb megnyomásakor a gyári felület fog visszajönni. Itt jön képbe a Launcher Manager. Ebben be kell állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett launcher, és innentől már mind újraindításkor, mind Home gombra az új felülettel ébred a TV. A Projectivity ingyenes, elég sok dolgot lehet benne beállítani, de a fizetős se drága és úgy még jobban testre szabható. Én megvettem, így pl. már a saját háttérkép beállítása is működik.

Screensaver:

Play-ből fel kell telepíteni az Aerial Views-t. A Google TV már nem enged 3rd party monitorvédőt beállítani alapértelmezettnek, de ez szerencsére manuálisan is elvégezhető. Viszont így ADB-zni kell, de ez sem nagy ügy. Úgyhogy szintén Play-ből mehet fel a telefonra pl. a Termux, ami egy ingyenes ADB app.
    Szükség lesz a TV IP címére, ezt a hálózati beállításokban meg kell keresni.
    Van még egy fontos dolog. A TV gyári biztonsági appjában (Safety Guard) az Automatikus indítási engedélyeknél engedélyt kell adni az Aeriel Views-nak. Ebben a menüben minden app gyárilag automata engedélyre van állítva, ezt először felül ki kell kapcsolni (ezzel az összeset lezárjuk) majd utána Meg kell benne keresni az Aerial-t és külön engedélyezni kell (Close-ról Opened-re állítani). Ezzel mindennel kész vagyunk ami a programokat érinti, jöhet az ADB.
    Nyissuk meg a telefonon a már letöltött Termux-ot, ezzel bejön a parancssoros felület. Írjuk (másoljuk) be a következőket:

pkg update
    pkg install android-tools

Ha ez megvan (le lehet llenőrizni az adb version paranccsal), jöhet a következő, amivel csatlakozunk:

adb connect ipaddress

Az ipaddress helyére természetesen a TV készülék IP címét kell beírni. Ezután jöhet az

adb Shell

parancs. Ha először csatlakozunk a TV-re, megjelenhet egy megerősítő panel, ezt fogadjuk el. Jöhet a következő:

settings put secure screensaver_components com.neilturner.aerialviews/.ui.screensaver.DreamActivity

Ezzel készen is vagyunk, innentől Aeriel az alapértelmezett monitorvédőnk. Van még egy parancsunk, amivel azt állítjuk be, hogy mennyi idő után induljon a program:

settings put system screen_off_timeout 600000

Természetesen a szám módosítható. A 600000 10 percet jelent, de ha csak 5 percet akarunk várni, akkor 300000-et állítsunk. Ez tetszés szerint beállítható.

Ha bármilyen okból vissza szereténk állítani a gyár monitorvédőt két lehetőségünk van.
    1. TV készülék alaphelyzetbe állítása.
    2. ADB parancs használata.
    Utóbbi a logikusabb, ennek parancsa:

settingsputsecurescreensaver_componentscom.google.android.apps.tv.dreamx/.service.Backdrop

Ezt még nem használtam, mert nálam így marad az biztos, de elvileg működnie kell.
    A szükséges appokat feltöltöttem Mega-ra, innen leszedhetők:

Launcher Manager Mini : [link]
    Projectivity Launcher: [link]
    Aeriel Views: [link]
    Termux: [link]

Pár hasznos link az Aeriel-hez, ezekről saját magunk is tölhetünk le szebbnél szebb videókat:

Apple: [link]
    Jetson Creative: [link]
    Robin Fourcade: [link]

Ilyenkor azt szokták írni, hogy mindenki csak saját felelősségére módosítson a gyári dolgokon, de nálam ez hibátlanul működik a 85C765-ösön.

Sikeres feljesztést :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés