Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• herkulesminusz

tag

Sziasztok,
    65c765-öm van kb 1 hónapja 135-ös fw-el. A linkelt tesztfile-kat megnéztem, egyik sem akadt (Kodi-val). Őszintén szólva csábít egy fw frissítés 420-ra, csak a hozzászólásokat végigolvasva kicsit remeg a kezem, hogy esetleg ezzel fogom elba...ni, akadóssá tenni. Lenne egyáltalán valami értelme egy ilyen frissítésnek, tesz hozzá valami pluszt?

Őszintén szólva egy dolog zavar jelen állapotában, hogy nem teljesen konzekvensek a képbeállítások, elállítom mondjuk a képprofilt Kodi alatt a HDR10 tesztfile-t lejátszva és elviszi magával a kezdőképernyő profilját is. DV alatt is mintha a TV választana profilt, néha DV sötét lesz belőle akkor is, ha előtte pár nappal monjuk fényesre is állítottam.

Más: lehet nem hiba, de a FALD beálításokkal játszottam, mert bár mindenhol a magas beállítást javasolják én a világos feliatokon pl. ezáltal fényerőcsökkenést látok (mintha kevésbé "ragyogna" a kép). Ráadásul tök sötét szobában semmi különbséget nem látok a magas és a közepes beállítás között a feketeszinten, mindkettő tökéletesen sötét, csak ez a "képragyogás" dolog változik. Alacsonyra állítva persze már nem teljesen fekete a fekete, de ezzel párhuzamosan nő a "ragyogás" is. Ha sötétszürke képen világos képrészletek vannak (pl. TV kalibrátor app-ban) érdekesen voltos lesz a kép, a szürke marad szürke, a világos objektumok körül pedig sötét foltok jelennek meg. Persze lehet ez a FALD hátulütője, de esetleg valaki letesztelné, hogy ennek így kell lennie?

Új hozzászólás Aktív témák