Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-06 22:56:53

LOGOUT.hu

Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10658) Prosector


Prosector
addikt

Hello!

Remelem a legjobb helyre irok...tapvasarlassal kapcsolatban kertek segitseget 1 fb csoportban. Mikor meglattam a tap specifikaciojat, azt irtam ra, hogy nem jo mert a 12V-os ag kette van osztva.

Erre azt irta vissza nekem 1 masik csoporttag, hogy ez tevhit. Amikor rakerdeztem a miertjere, ezt a valaszt kaptam:

"A több ág olcsóbb, ha nincsenek külön ellátva védelemmel az ágak, az ilyen tápok általában olcsóbbak az egyágas társaiknál alsó kategóriában, és gyengébb béllel vannak is ellátva általában.

Viszont, felső kategóriában nagyon jó jöhet egy több ágas táp, nem véletlenül volt a Corsair Vengeance is rohadt jó választás (kifogyott minden belőle 2 hónap alatt), gondolj bele, egy transzformátorról van levéve a feszültség, de minden ág külön OCP-vel (vagy akár más védelmekkel) van ellátva, jellemzően külön fesszabályzót kapnak. A táp belseje attól még ilyen esetekben nem feltétlenül gyengébb, csak annak tűnik, hiszen ennek a megoldásnak a hátránya az ,hogy a 12V-ot előállító trafóról nem képes egy ág minden terhelést levenni, a trafó minden erőforrásának kihúzására csak a két ág képes együtt."

En eddig ugy tudtam, hogy a single rail mindig jobb, bar nem vagyok elektromernok, meg semmi ilyesmi, de pl. a "Melyik tápegységet vegyem?" topik osszefoglalojaban is ez szerepel:

"A mai, modern konfigurációk döntő részben(~90%-ban) a 12V-os ágról fogyasztanak, így tápvásárláskor a 12V-os ágon leadott teljesítményt súlyozottan érdemes figyeleni. Megemlítendő, hogy az osztott ágas tápegységek egyes ágainak az ágankénti teljesítménye sok esetben nem adható össze, a közös maximumuk kevesebb, mint amennyi a két ág maximumának összege"

Tudna errol velemenyt irni vki? Ha rossz helyen jarok, akkor elnezest es iranyitsatok a megfelelo topikba.

Sry a novellaert es koszi elore is :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.