Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
Most találtam csak rá a topikra, örülök hogy ilyen is van.
Tegnap érkezett meg a régóta dédelgetett Brass: Birmingham, jelenleg betanulási fázisban van, de már most imádom.
Viszont megfogalmazódott bennem, hogy kellene egy gigászi (90x160-180 körüli) playmat. Nem tudom, hogy filc kellene vagy ilyen "egéralátétes" szövet. Kinek mi a tapasztalata? Nem akarok tematikusat, egyszerű sima fekete/szürke kellene csak. Vett valaki ilyet mostanság, akár itthonról akár külföldről?
Alin nézegettem, nem nagyon találtam értelmeset. Puzzle mat van, de az ugye össze van "firkálva".
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
Tegnap futottam rá egy helyen az árára, amikor az Eclipse "2" után kutakodtam, azért 80 3D nyomtatott lapért meg egy dobozért ~130 euro-t elkérni enyhén pofátlanság. Ezért is áll ahol áll pontozás tekintetében szerintem.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
válasz mike1334 #3188 üzenetére
Eddig nem játszottam vele, de nagyon régóta nézem már, így elhatároztam hogy támogatom a KS kampányt és beszerzem a Complete Editiont. Az ottani kommenteket olvasva csomóan ketten játsszák és imádják, de ezek lehet hogy csak az elvakult fanok. BGG szerint a 2-3 a legjobb, 2 vezet nem kevéssel. Ismerősi körben csak olyanok vannak, akik 2-en játszottak eddig, és ők is szeretik.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
válasz mike1334 #3190 üzenetére
Leginkább jövőbeli befektetésnek vettem, gyerekek ezen nőhetnek fel, családokkal lehet majd közösen körbeülni miközben a srácok játékosan tanulhatnak egy kis angolt.
Aztán lehet hogy ez eléggé utópisztikus gondolat, de valahogy ez fogalmazódott meg bennem mikor megláttam
-
Nunder
őstag
válasz mike1334 #3197 üzenetére
Fedőnevek: Négyszemközt meglepően izgalmas, valamint a Kuruzslók zseniális. Nagyon jókat játszik vele mindenki akinek mutatjuk, és ketten is remekül működik. Kiegészítőt (A javasasszonyok) nagyon ajánlom, csavar egy kicsit a játékon, és talán még inkább balanszol.
-
Nunder
őstag
Más: kattogok a kártyatartókon egy ideje, de nem találtam normális árút és kinézetűt. Az ALDI árul egy faék egyszerű "Rummy" játékot 2100 magyar forintért, amiben van 4 db jó minőségű plasztik kártyatartó állvány. Sötétkék színű, 3 sávos, és pont frankón dönti a kártyákat hogy láthatóak maradjanak. Akinek esetleg kell ilyen, annak ajánlom. A Rummy lapkákat meg jól lehet használni mondjuk alátétnek billegő asztalnál
-
Nunder
őstag
Az itteni havi merítés:
- 7 Wonders: Duel
- Decrypto
- Sushi Party Go!
- Nidavellirmike1334: Kuruzslókhoz most jött meg a 400db 21mm-es érmevédő ebay-ről, és pont a méret. Mivel a kéz izzad, meglepően könnyen kopnak a tokenek, főleg a fehér összetevők. Aki a Kuruzslókat tervezi annak nagyon ajánlom, hogy szerezzen be egy ilyen készletet.
-
Nunder
őstag
Lidl, OBI stb. szokott lenni kis méretű fém tálka, néha mágneses, néha nem. Nekünk az bevált, valamint a Pepco árul ilyen téglaszerű, tejüveg kinézetű kozmetikai tárolókat, külön tetővel. Alja tároló, teteje preztentáló.
De a legjobb az a Tesco kis 4db-os műanyag tároló készlete, kb 210 forint a 4db, ha ügyesen legózol, akkor a dobozokba is beleférnek.
Emellett hallottam, hogy valaki az IKEA-s műanyag tálakat preferálja.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Igen, van benne szerencse persze. De folyamatosan számolni tudsz vele. Érdekes nálunk általában azok nyernek akik nem csak úgy húznak, hanem latolgatják az esélyeiket/taktikáznak. Különböző könyvek nagyon meg tudják kavarni a dolgot, és ha valaki berobban akkor sincs veszve minden.
Nem egy kockadobós valami, ahol mindegy mit találsz ki, akkor is a random-ra vagy bízva. Itt tudod építeni a stratégiádat, hogy mivel töltöd a zsákod és senki se érzi magát szivatva a végén.
Mikor este 10kor le tudsz ülni a családdal egy kicsit szórakozni, nem feltétlenül akarok olyan eléjük tenni, ami folyamatos újra gondolást, bonyolult tervezgetést igényel. De nyilván a BGG rating is csak dísznek van és kukába való az egész
Ezt az "1 óra után dolgot" meg pont nehezen értem, mert minél jobban telik az idő, annál inkább hígul a zsák és egyre jobban lehet taktikázni.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Tudja valaki hogy milyen néven fut magyarul a "foamcore" vagy "foam board" nevezetű polisztirol+papír tábla? Hetek óta keresek egy boltot ahol kapni lehetne, de mindenhol csak szigetelés, építőanyag stb. jön szembe folyamatosan. Insert-et akarnék belőle fabrikálni, és az istennek se tudom, hogy a magyar társasos kollektíva hogy hívja ezt, és honnan szerzi be.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
válasz Mexbacsi #3375 üzenetére
Nidavellir működik 2 fővel, de 3-4 fővel az igazi. Szinte hiányzik neki, hogy szűkítve legyenek a döntési lehetőségek, akár a kártyákról, akár az érmékről beszélünk. Thingvellir nem tudom mit ad hozzá, még nem mentünk rá, bár ez is egy tipikusan olyan kieg. aminek benne kellett volna lennie az alap dobozban.
-
Nunder
őstag
válasz Mexbacsi #3384 üzenetére
Mi eddig 3 partit tettünk bele 4 fővel, imádjuk. Aki szereti az Indiana Jones témát, annak telitalálat, de e mögött van egy komolyabb euro, ami nem egy Caverna, de kezdőnek elég meredek.
Ha tippelhetnék akkor azt mondanám, hogy a szép borító megtéveszti az embereket, valami családias játékra számítanak, de ahhoz képest meg komplex. Vagy csak szimplán nem jön be nekik a körítés vagy a mechanizmusok.
Kb. így vagyok a Szellemek Szigetével is, ott van az Auchan polcain is, látom néha mikor ott vagyunk, hogy az emberek nézegetik, mert szép és tanakodnak, hogy jó lesz-e a gyereknek...
Akinek van már valami hasonló euro, annak nem ad sokkal többet/mást. Kipróbálja, azt kb. bolti áron el is tudja nyomni, pont a "hype" miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
válasz Mexbacsi #3390 üzenetére
Megkérdezhetem melyik ez a csoport? Mert én eddig csak tarsasjatekok.com-on nézelődtem, valahogy viszolygok a FB-os csoportoktól
TrollBalint: Feast-et én is hajtom már egy ideje, de nem érkezik belőle készlet. Gondolkoztam egy rendelésen, de nem tudom mi a garancia, hogy akár a Lovas akár másik "külföldről berendelős" bolt be tudja szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Tudom, hogy digitális, de most elég jó áron lehet beszerezni pár nagy klasszikust kiegészítőkkel tarkítva a Humble-n.
Teljesség igénye nélkül:
- Scythe
- Terraforming Mars
- GoT
- SmallWorld“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
válasz DrDobos #3503 üzenetére
Auchanban -20% van minden társasra. (Szegeden pl. Nemesis, Mars, Macskák Szigete, stb. ami jó árban volt kb.) Társasjátékok.com gyűjtögetni kezdte az akciókat, de én speciel nem láttam semmi kiugrót.
-
Nunder
őstag
válasz jansky1 #3526 üzenetére
Azokat az Auchanban keresd, ott van az összes. (Legalábbis Szegeden itt vannak) Nem tudom, hogy ott még tart-e a 20%-os akció.
Tesco-ból én ma hoztam el egy Splendor: Marvel-t 9k-ért, más nem ragadta meg a figyelmem.
Ha már akciók, holnaptól a Reflexshop is akciózik, BF lesz
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
válasz DemonDani #3574 üzenetére
Elsőre nekem az ilyen beszélgetős party játékok ugranak be: TOP 10, Wavelength, valamelyik Werewolf játék adaptációja, Dixit, Mind, Fedőnevek, Cash n' Guns, stb.
A teljesség igénye nélkül a BGG legjobb party játékok rangsora
Emellett az ivósabb, esetleg obszcénabb vonalon a CAH (Cards Against Humanity), Villamos Dilemma, Exploding Kittens, Secret Hitler, Unstable Unicorns és társaik, de ezek eléggé megosztóak.
Vannak tematikusan leittasodáshoz (Dinking), humoros estéhez, mozgolódáshoz játékok (Action / Dexterity) amik mind játszhatóak kisebb-nagyobb társasággal és kisebb-nagyobb alkohol bevitellel. Nagy általánosságban ezek nem nehezek, úgyhogy amelyik témája megfog azzal nem jársz rosszul.
-
Nunder
őstag
válasz jansky1 #3858 üzenetére
Tegnap voltam a szegedi Napfény parkiban, és már akkor parlagon volt a készlet, nem is nagyon várnám az esetleges nagyobb akciót. Attól mondjuk egy Unmatched-et (Robin Hood vs. Bigfoot) hazahoztam, 6000-ért már megéri kipróbálni talán.
-
Nunder
őstag
válasz cool3636 #3998 üzenetére
Gameshelfen is talán beszerzik őket.
-
Nunder
őstag
Auchan-ban minden társasjáték -22% lesz 03.04.-06 között.
Polcon lévő ár már tartalmazza az akciót.[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Társasjátékpont is akcióz, van egy két egész jó köztük.
-
Nunder
őstag
Két újdonság landolt még pénteken nálunk: Praga - Capvt Regni és Ark Nova.
Viszont aki ezt a Praga-t kitalálta, azt élete végéig arra ítélném, hogy puchboard-ot nyomkodjon. Katasztrófa mennyit kellett vele mókolni, még a nagy táblán is volt mit. Ilyennel még nem találkoztam korábban.
-
Nunder
őstag
Legutóbb az Ark Nova-n gondolkoztam el, hogy bevédőzöm. De egyszerűen képtelen vagyok egy 17 ezres játékra több mint 6000 forintot költeni csak a kártyák miatt. Vannak védőzött játékok, mindkét KS nagyágyúra rendeltem (Everdell Complete, Witcher OW), de szerintem az itt emlegetett 10% ráfordítás a lélektani határ nálam.
Nyilván ha egy sokar forgatós, draftolós, kézben tartós kártyajátékról van szó, akkor esetleg megérheti az olcsóbbra is a védő, de ez már tényleg egyéni megítélés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Ti mit ajánlanátok 6 főre ami működik, és nem is tart mondjuk 4-5 óráig? Ami már van:
- Kartográfusok (mindenestül)
- Railroad Ink
- TI3 - sose fog előkerülni egy fárasztó nap után
- 7 csoda
- Fedőnevek, Kódfejtő, Csak egy stb.
- Kuruzslók (ketten együtt az 5. játékos)Keresgéltem már elég sokat, rá is akadtam erre a BGG listára. A gond az, hogy nagyon nem akarunk még több fillert, inkább valami tartalmasabb lenne a cél.
Ferfiu: Na pont ezek azok, amik nem jönnek be a brigádnak annyira, de köszi a javaslatot.
JoinR: Erre rálesek, köszi
Így már megvan, mikor először láttam, azt hittem valami diszkont Great Western Trail[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
válasz TrollBalint #4480 üzenetére
Eddig 2x tettem nem prémium védőt játékra (nem vagyok elitista vagy ilyesmi, prémiumozva talán ha 6 játék van összesen), de soha többet. Ark-ban 255 kártya van, az már 6 pakk prémium 50-es csomaggal számolva.
goccer: Viticulture lemaradt, megvan a társaságnak, de nem annak a hatosnak akik általában összejárnak. Scythe jó lenne ugyan mert a teljes szett van nálunk, de az 6 fővel nekünk még nem ment le soha 5 óra alatt
Tristis: Köszi a részletes listát!
-
Nunder
őstag
Tesco-ban -20% van társasokra. A szokásosak között volt egy-két meglepő tétel, köztük a The Crew: A mélytengeri küldetés 3800 helyett 3000.
Juharvölgyet is előttünk 13800-ra jött ki.
Kis vidéki Tesco volt, nagyobbakban hátha bővebb a választék.
-
Nunder
őstag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest