- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
denko
senior tag
Sziasztok
Exploding kittens kieg-el együtt hol érdemes venni?
(Konkrét link/bolt érdekelne) tudom hogy eBay valószínűleg, csak nem tudom melyik a megbízható eladó ami nem utanzatot árul. -
Frod
addikt
válasz
Bugarov #2186 üzenetére
Az Ankh a "Lang-trilogy" záró darabja lesz, a vikinges Blood Rage, és a japán Rising Sun után érkezik az egyiptomi mitológiára építő harmadik rész.
Alapvetően szerintem ugyanazt várhatjuk tőle, mint a fenti két játéktól, mindkettő area-control, a BR kockamentes, sokak szerint szinte már euró, káryta drafttal az elején.
Az RS diplomácia építős/hátbaszúrós elemmel bolondítja meg az alapot.
És nyilván nagyon dög minik, bár ez a Cmon-nál alap.
BGG -n van egy jópár kép, lehet csemegézni. -
maross
nagyúr
spirit island is ketszer nehezebb, komplexebb es hosszabb mint a pandemic. pandemic egy csaladi jatek, mars már halado kategoria, spirit island meg heavy euro szint (3.92-es nehezseg bggn). pandemic nehezsegi foka egyebkent skalazhato, szimplan egy-ket lap kivetelevel vagy hozzaadasaval, supereasytol very hardig. (
pandemicet es terraforming marsot ki lehet kolcsonozni digitalisan a nemzeti tekabol egy proba erejeig) -
Azie
őstag
annyi a fő különbség, hogy marsnál mindig nyertek - kivéve solo mód, ott kell 3-4 játék, mire kitapasztalod mi nem jó, a pandemicnél meg veszíthettek is.
én még nem játszottam, de a spirit island is jó választás lehet, 15k körül már beszerezhető
kérdés, hogy mennyire megy az angol, mert ha nem gond, akkor a társasok világa is kinylik -
maross
nagyúr
pandemic sokkal konnyebb mint a mars. es sokkal rovidebb is, ami nem hatrany. a 4 oras mars menetek azert erosek tudnak lenni. pandemic most akcios valahol, 7k-ra emlekszem, en azzal nyitnék (tarsasjatekok.com -on meg tudod nezni hol a legolcsobb). aztan még mindig raersz marsot venni utana
-
leeka
tag
Sziasztok!
Új vagyok a újhullámos társasokban, barátnőmmel játszanánk, esetleg barátokkal...
Eldel Sign-t rendeltem meg elsőkörben magamnak, 7 csoda párbajt a gyors menetek miatt, és egy Mars Terraformálását is szeretnék, de sehol sincs.
Van ahol írják, hogy Október végén lesz rendelhető.
Ez szerintetek erős kezdés?
Pandemic-re is gondoltam, de az nem tűnt könnyűnek, nem a szabályokra értem a nehézséget... -
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #2184 üzenetére
szinte biztos hogy kihagyom, pedig kb osszes zombicideba beszallok. nagyon eszetlenul nagyot kene durrantaniuk a stretch goalokkal, hogy ezt ennyiert megvegyem. posta is iszonyu sok. invader szeria jott be eddig a legjobban, lehet delta is hozza majd magyarul mint az elozoket. donaberger ur irja minden alkalommal, hogy ankhra var, még nem jutottam el addig hogy ranezzek.
. mas: trudvang legendsbe esetleg akar tarsulni valaki? most szolt ram emailben, hogy ho vegen pledge manager zaras es vege a bulinak.
-
Bugarov
aktív tag
Gondoltam, eladom a first Edition-omat, és máris beljebb vagyok a 2nd Edition árával. Ami engem inkább zavar, az a CMON lehúzós és FOMO-ra épülő üzletpolitikája, amit nem szívesen támogatnék.
Mit lehet tudni erről az Ankh-ról? Többen írták a face-en a Zombicide-os posztnál, hogy arra várnak. -
Frod
addikt
válasz
Bugarov #2184 üzenetére
Alapvetően a ZC-dal mindig ellenérzésem van, mert kicsit olyan, hogy megtalálták "a receptet", és jöttek a rókabőrök belőle.
DE elnézve ezt a második kiadást eléggé pofás, nagyon szépek a minik, jó sokat is adnak belőle. Az áramvonalasított szabályoknak nem néztem utána, így arról bővebbet nem tudok. Nyilván ha nem lenne 1st kiadásod könnyebb a döntés, én nemtudom megvenném-e így a helyedben. De az igazi sg-k még csak most kezdenek el jönni, hátha megfog valami.
Én személy szerint az Ankh-ra várok -
Bugarov
aktív tag
-
Predator2
addikt
Helló
A Firkalandnak megszűnt a forgalmazása? Gyakorlatilag sehol nem lehet kapni
-
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #2176 üzenetére
meglatjuk. mondjuk az, hogy facebook chatgroupban folyik a tarsalgas, es te egy emailcimet adtal meg fb profil helyett, jelentosen rontja az eselyeid
(felvettem valakit a neveddel, remelem te vagy az, ha nem, irj ram egy privit). A tieddel egyutt meglett a 670eur, lezartam a rendelest.
-
maross
nagyúr
[link] vengeful kozos rendelés, tervezett lezaras 670euronal, ingyen posta, átvétel 18 ker vagy foxpost, hacsak mas nem tudja bevinni kozelebb a kozponthoz.
-
Tristis
őstag
Én szerencsére már öregszem, idén már több játékot adtam el, mint amit vettem. Minden esetre a Brass Birmingham még első játék után is izgat. Nem bántam meg. Ez a Rise of Tribes is jól néz ki
-
Bugarov
aktív tag
Na ezeket nevezem akcióknak!
Egy Rise of Tribe megingatna... még szerencse, hogy nem lesz közös -
maross
nagyúr
This war of mine 23.95gbp, History of the World 18.95gbp, Rise of Tribes 15.95 gbp, és még pár érdekesebb tétel meeplescorneren. 100gbp fölött érdemes rendelni, úgy 15gbp a posta.
-
DJGABI
addikt
mit játsszunk csoport, köki teszkó: [kép]
kínálat már van, már csak a jó árak kellenek
majd egy minusz 20-30%kal lehetnek dealek, imagine tűrhető árban van
-
Tristis
őstag
válasz
gyantaszuz #2159 üzenetére
Catanhoz ne vegyél kieget, akkor vegyél egy másik játékot. Drágák a kiegek és nem érik meg a pénzüket. Amelyik meg jó (lovagok) azzal meg annyival nehezebb, hosszabb, komplikáltabbá válik a játék, hogy akkor meg vegyél helyette valami jobbat. pl. Concordia
-
válasz
gyantaszuz #2159 üzenetére
Ha nem felejtem el, szólok a társas klubban pénteken, hogy hozzák el és kipróbálom
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
fateless #2158 üzenetére
En sem gondoltam, hogy miert ne lenne az. Csak annyi valaszra leltem, hogy a kartyak hatlapja eluthet bizonyos kiegeszitoknel, valamint a terkepet nem lehet osszeszerelni rendesen, mivel a regi verziohoz nem keret van (na bumm).
Illetve nehany webshopban valami ehhez hasonlo uzenet olvashato:
Csak az eddig megjelent olyan Catan Telepesei kiadással kompatibilis, mely műanyagfigurákat tartalmaz. -
válasz
gyantaszuz #2157 üzenetére
Nekünj is fabábús van, kiegészítőkből is, pl fahajó, de a műanyagok nagyon gázak.
Egyébként nem tudom, miért ne lenne kompatibilis -
gyantaszuz
aktív tag
Kb. 15 eve kaptunk karacsonyra egy Catant, ami egy jatek utan a polcra kerult. Tegnap elovettuk es megtetszett.
Nem tudjatok, ezzel a regi fababus kiadassal kompatibilisek a jelenleg kaphato kiegeszitok? -
DJGABI
addikt
bestmarkt ingyenes szállítás 5k felett BM105EIS kuponnal [link]
társasaik is vannak
-
DJGABI
addikt
ja doppelt vagy railroad ink persze nincs náluk, azokat rendeltem is volna egyből.
második esély so-so.. mi van ha megnyerem nyereményjátékon
Schotten Totten-en gondolkozok, de az szerintem van müllerben meg talán helyi társasboltban is. meg amúgy nincs nagy igénye, LAMA-ból simán kijön, csak 6 helyett 8 színnel
-
DJGABI
addikt
Játékmester Társasjátékbolt ingyenes szállítás maholnap. Hát nem látok túlzottan jó árakat, vidékiként max az ilyen 2-3k-s kártyajátékokon gondolkodnék el (Micsoda pech most így jó árra jönne ki, de majd később inkább. Meg alis hanabit akarom lecserélni, de egyik se égető.) Meg a hónapban amúgyis eleget vettem.
Arborétum piszkálja a fantáziámat mostanában, meg a Fedőnevek négyszemközt.
Múzsa előrendelés -20% kedvezmény... hááát a hint kártyákon van egy utasítás hogy milyen módon utalj az adott lapra? ez a nagy újítás dixithez képest? skipp
-
Pápán még van egy Scrabble
-
Azie
őstag
válasz
MittuDomain_ #2144 üzenetére
a dobble alapvetően egy kurvajó játék, ami kecskepásztor edisönben is jó lenne - a monopoly meg egy fos, amin a tematika sem segít
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Bugarov #2143 üzenetére
Alapmű, itt azért tényleg a tematika viszi el a show-t, a SW Dobble is vicces szvsz.
Szerk:
úgy meg pláne, hogy a dobble-t nálunk mindig egy csaj nyeri meg (nagyon durván alázósan), aki hiába szereti a filmeket, nem jutnak eszébe a dolgok, és a fagyott han solo neki táblacsoki, a lézerkard csavar, stb-stb -
Bugarov
aktív tag
válasz
MittuDomain_ #2141 üzenetére
😊
Én arra a részre gondoltam h rá vagy gyógyulva a Monopolyra. Eddigi tapasztalataim alapjan ugyanis társasos körökben a Monopoly csak negativ kontextusban szokott megjelenni. -
MittuDomain_
őstag
válasz
MittuDomain_ #2141 üzenetére
Bevásároltunk.
A Kökin még 1db sw maradt, 3580-ba fájt csak asszem. -
Bugarov
aktív tag
válasz
MittuDomain_ #2139 üzenetére
És ezt nem szégyelled felvállalni !
Nekem a scrabble tetszik nagyon, kár, hogy már kettő is van - így nem nagyon tudnám megindokolni a beszerzését
Sebaj, legalább nem kell utánajárnom meg idegeskednem, hogy itt sincs meg ott sincs.
-
MittuDomain_
őstag
Megjártam ma este az Újbuda Center Pepco-t.
Nincs semmilyen felnőtt társasjátékuk és soha nem is volt.Remélem sikerül valahol szerezni, eléggé rá vagyok gyógyulva a féláras SW Monopolyra.
-
DJGABI
addikt
válasz
MittuDomain_ #2133 üzenetére
Asszem pesti a srác, aki az akciót linkelte, de itt vidéken ennyi az áruk. Szerintem országos
-
Azie
őstag
válasz
MittuDomain_ #2133 üzenetére
hát kiváncsi vagyok erzsébeten lesz-e
-
DJGABI
addikt
Találtam egy "nem is igazán játék" játékot: Bring your own book. PNP-ként a honlapjukon fenn van [link], ferdítgettem ezt is: [link] Ketten nem az igazi, szabályok kb feleslegesek, csak a címke alapján elindultunk, aztán pörgettük a könyvet. Az az egy perc rohadtul kevés... Érdemesebb minél abszurdabb könyvekkel játszani.
Másik "PNP" ez a Fake Artist Goes to New York [link] is olyasmi mint a korábbi nyomozós: egy valaki szót választ, mindenki ismeri a szót, egy ember kivételével. Csak itt rajzolni kell. Szabályok ismeretében elég egy letörölhető tábla meg pár filc.
Valamint ismét egy n+1 Dixit: Muse / Múzsa [link] bár ennek a menetét nem igazán értem, gondolom az "inspirational card"-okban van a nyitja, ki kell találni egy szót, ami csatolja a szöveget a képhez. Ez is jön magyarul is: [link]
más: ja, megjött tegnap a kínai Dixit (Sayit), teljesen oké ennyiért. Jó minőségűek a lapok, a doboz picit meg volt nyomva, pedig ilyen levegős zacsiban jött. Ja meg a nyomkodós alkatrészek picit olyan ázottnak tűntek, majd kirakom száradni őket.
#partijátékok
-
DJGABI
addikt
igen, az lesz az. van ilyen tematikus segítséges thread is.
(#2126) Tristis az a Csak egy pedig egy kellemes kis partijátéknak tűnik. Teszkóban jó hogy vettem az óccó Activity irkafirkát, szerintem annak a kártyái is tökéletesek szókártyáknak, meg valóban pár laminált kártya, aztán kész. kár hogy ritkán jövünk össze 4-en, lehet a kínai dixitet is csak porfogónak rendeltem be
-
Tristis
őstag
Köszönöm a tippet, ki fogjuk próbálni. Egy csomó játékot ki lehet próbálni valami mással.
Nálam ez inkább tudományos érdeklődés, mint sem kalózkodás. Igazából egyik se hatott meg nagyon (a Mysterium meg megvan kieggel).Két hete Just One-t próbáltuk laminált névjegykártyákkal, filcekkel, Concept lapokkal.
Én nem estem hanyatt tőle, de egyszer aranyos volt kipróbálni. Kb. ennyi is van benne...Na de megyek is, mert épp Skull King kártyával nekilátunk az első Fox in the Forest partinak és már nagyon kíváncsi vagyok. Egy újabb ágyban hasalva fekvős játék lehet
-
DJGABI
addikt
ilyenre helyzetre gondolsz? [kép] többiek szerintem nem szerezték be/nem is tervezik, gyere az eredetileg linkelt csoportba.
más: pont fb-n írtak Mysterium mellé más játékot is, ami játszható Dixit kártyákkal. Ez a Detective Club, hamarosan jön magyarul is Detektív Klub névvel [link]. Addig is próbáltam leferdíteni, talán hamarosan elfogadják BGG-n, [link] itt lesz majd. Sok minden nem kell hozzá Dixit mellé: pár érme meg szavazatjelölő, a magyar cikkben meg írják hogy van companion app is, de pár fecni is elég, meg egy toll...
-
doc
nagyúr
meglett a Mezvadaszat, Ajkan vegre talaltam, koszi mindenkinek
a jatek igazabol nem is rossz, de azt pl nem talaltam a jatekszabalyban (bar lehet csak figyelmetlen voltam) hogy mi van ha ugy rakom le a darabkat, hogy egyszerre ket hatszoget lehetne korbekeriteni? vagy kotelezo 'rendesen' lerakni? -
Bugarov
aktív tag
válasz
Tristis #2109 üzenetére
Merchants and Marauders. Pirates! C64 forever - kár, hogy egy éve nem tudtam játszani vele.
Klank! Szinte érezni a kazamaták áporodott, dohos levegőjét
Arkham Horror LCG. Sajnos csak egyszer vittük végig (ráadásul bukta lett), de a kilátástalanság tapintható volt végig.
Zombicide! A tesóm szabályosan pánikrohamot kapott, amikor a nagy tohonya szörny megindult felé, és rájött, hogy nem tudja a fegyvereivel megsebezni. Ja, és a gyerekem, aki figyelte a játékot, azóta is fél a zombiktól.
Ja, és a Mars Terraformálása. Amikor az aszteroidákat becsapatom a másik bozótosába -
Tristis
őstag
Jók ezek a tematikus próbálkozások, hogy létrehozzanak valami jó játékot. Mostanában kicsit több a tematika, mint maga a játék, amit meg is értek egyébként. Kitűnni sokkal könnyebb témával, mint jó mechanikával. Mechanikát kitalálni ahhoz zsenialitás kell...
Most már azért túl vagyok jó 500 játék szabályán, de úgy néz ki hosszú távon sosem a szép játékok az igaziak.
Ehhez kapcsolódóan nektek mi a kedvenc 5-10 játékotok, aminek nagyon erős a témája?Lehet bármit adni válasznak az Azul-tól kezdve a Nemesis-ig. Kíváncsi vagyok.
-
Bugarov
aktív tag
Én most ezt várom:
Hopp, ahogy linkeltem látom, hogy meg is érkezett!
Végre egy társas, amire az asszony nem mondhatja, hogy távol áll tőle a tematika.
-
DJGABI
addikt
ezzel a Beyond Baker Street - Sherlock Holmes árnyékában [link] játékkal találkozott valaki? kb egy továbbgondolt Hanabi. De azt írják ez egyszerűbb. Mondjuk legalább itt van valami komolyabb kerettörténet.
-
DJGABI
addikt
Captain Carcass nekem nagyon gyerekesnek tűnt, rá se kerestem. De ez a Elveszett kincsek tengere a bemutató videó alapján nagyon megtetszett. [link] 3k, jó áron van
ilyen push your luck játékot még nem próbáltunk, de ez a gonoszkodós meg hogy mögötte azért mégis van taktika elsőre így bejön. Elvileg két fővel pont tökéletes, jöhet. Dead Man's Draw az eredeti címe
-
maross
nagyúr
válasz
Tristis #2099 üzenetére
preorderes 20% akcio nem szokott rossz lenni, kb annyi az ára utan a legolcsobb helyeken. en a vegso oran filozom, de jobb lenne elotte utanaolvasni hogy ez mennyire arkham horror es mennyire elder sign
-
Predator2
addikt
Helló
Munchkin-hoz melyik kiegészítőt/kiegészítőket ajánljátok?
Illetve szerintetek hol tudnék a legolcsóbban a Firkaland nevű játékhoz (magyar nyelvű változat) hozzájutni?Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest