Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
válasz mike1334 #3597 üzenetére
Agorát még nem próbáltam, majd most megkapom karira, ha addig befut.
A Pantheonnál 6 istent lehet ellőni, ezeknek elég komoly hatásuk van a játékra. Simán meg is fordíthatják az állást, vagy azonnali győzelemre vezethetnek. Szóval számszerűleg kevés, de viszonylag nagy behatás éri a játékmenetet. Általában az emberek ezt preferálják.
Az Agora elvileg sziszifuszibb. Több mikromanagementtel, apróbb építkezésekkel operál, cserébe kisebb nagyobb előnyöket kapsz. Nekem egyébként látatlanban ez szimpatikusabb.
Illetve a Pantheonnál a pénz szerepe fontosabb, hiszen mindig kell kéznél legyen extra arany az istenekre. Az Agoránál pedig a sokszor mellőzött kék kártyák értékelődnek fel. Érdemes lesz már akár az első korban is építeni párat. Szóval nem lesz annyira egyszerű a döntés, hogy akkor most a bányát vedd fel, vagy a kék kártyát.
Elvileg lehet egyszerre is játszani mind a 2 kieggel, de a legtöbb ember szerint a kettő együtt már picit sok.
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
válasz DrDobos #3589 üzenetére
7 csoda párbajhoz megvannak a kiegek? Az Agora pár héten belül érkezik magyarul, ha ez érdekes lehet.
Mi is leginkább a 7 csoda párbajt toljuk ketten, ebben általában én nyerek. Ha pedig valami könnyebbet, gyorsabbat akarunk, akkor a Splendor. Abban meg általában asszonypajtás nyer, szóval mindenki örül. Szerintem jól működik nagyon 2 játékos módban.
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
DrDobos
őstag
válasz mike1334 #3594 üzenetére
Köszönöm nektek a plusz tippeket! Néztem kb egy éve a Kartográfusokról egy videót, de nem tetszett..lehet nekifutok mégegyszer. A Five tribes-t is néztem már, jónak tűnik
Picit más téma, kicsit kapcsolódik az előbbihez: Pandemicről mik a vélemények?
Samsung Galaxy A55 5G
-
mike1334
veterán
+1 a Jaipurra, nagyon szeretjük ketten (csak ketten játszunk, csak olyat veszünk, ami két fős vagy ketten is jó)
A szép új világgal én várnék/várok, jövőre jön a kifejezetten két főre tervezett verzió.Személyes kedvenceink a 7 csoda párbajon és a Jaipuron kívül:
Schotten Totten (főleg az 1)
Watergate
Lost Cities
Five tribes (több játékossal is lehet játszani)Most vettük még nem próbáltuk ki, de ajánlások alapján jó:
Hanamikoji
Pandemic alapKorábban vettük, de még csak belekukkantottunk, mert hosszú és kicsit bonyolultabb:
Castles of BurgundyNagyon nem ajánlom:
Harry Potter: Sötét varázslatok kivédéseHa már Harry Potter...a Roxforti csata milyen ketten? Télen elég sokat leszünk szabin karácsony körül, lehet jó lenne egy "kampány" játék, ami napi 1-2 óra és nem túl agyégető...esetleg a Plüssmesék? Vagy valami más ajánlás?
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
DavidQ
tag
válasz DrDobos #3589 üzenetére
Nagyon egyezik az ízlésünk, mi is ezekkel szoktunk játszani! Nekünk mostanság a Kartográfusok tetszett meg (de nagyon)! Nagy előnye hogy ketten is tökre élvezetes, de igazából bármennyi emberrel játszható! Most vettük a Tescos leárazás idején, de alapból sem túl drága 4-5000Ft.
Amit még elő szoktunk venni: Jaipur (ez fixen 2 fős játék) hasonló árfekvésben;
illetve a The Mind (mondjuk ez ritkán kerül elő, rá kell hangolódni), ez kicsit olcsóbb, és kooperatív.
Illetve beneveztünk egy The Crew-ra, elvileg annak is van 2 játékos módja (bár még nem próbáltuk). Ez is kooperatív.[ Szerkesztve ]
Nem minden kínai szirszar szar!
-
Azie
őstag
wonderful world
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Néznénk a párommal valami jó két fős társast. Nagyon élvezzük a 7 csoda párbajt, olykor ketten Azulozunk is, de a többi játékaink több fővel jók, és ezért kellene 1-2 plusz két fős társas. Főleg a párbaj nehézség lenne a cél, vagy nehezebb akár, és a játékidő is jó lenne ha maradna max 1 óra, de ha nincs ilyen, jöhet hosszabb játék is.. köszi Találtuk a Santorinit, ami élvezetes lehet, bár az egy könnyedebb társas, nem tudom.. Van olyan két fős társas, ami kooperatív? Változatosságnak tökéletes lenne Belenéznénk a Pandemic-ek világába is akár, nem tudom hogy ketten bármelyik jó-e, bár ovlastam róluk hideget-meleget is. Ötletek?[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A55 5G
-
Azie
őstag
fyi deltánál fekete december
-
DemonDani
addikt
Köszi mindenkinek az ajánlásokat, átnyálazom mindet!
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
TrollBalint
addikt
válasz DemonDani #3574 üzenetére
Italozáshoz abszolút passzol a Piszkos Fred a kapitány. Full egyszerű (a játék), akár 10-en is lehet játszani. (2-3-an azért nem a legjobb). Viszont a pont számítás illetve, hogy mikor ki mit kap, az már nehézkes lehet az italozás mértékétől függően
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Dr.NX
addikt
Titkos szerepesből ajánlott még sok főre az Aranyásók (kártyákból építetek labirintust), a Bang kockajáték, az Időzített bomba (szuperkönnyű), és a Fake artist goes to New York (szuperkönnyű, rajzolgatós). Ez utóbbi megfelelő társasággal asztal alatt röhögős bír lenni. A Detektív Klub pedig ennek és a Dixitnek az ötvözete.
Könnyű kis koopból a "Csak egy" szokott beválni, ezt kb. kisiskolástól 70+ nyugdíjasig mindenki tudja játszani.
Meg még két klasszikus: Vigyáz(z)6! és Micsoda pech.Elfogadom a sütiket.
-
Azie
őstag
esetleg hidden role-os játékok közül a burke's gambit, illetve citadella, love letter és variációi
-
Nunder
őstag
Elsőre nekem az ilyen beszélgetős party játékok ugranak be: TOP 10, Wavelength, valamelyik Werewolf játék adaptációja, Dixit, Mind, Fedőnevek, Cash n' Guns, stb.
A teljesség igénye nélkül a BGG legjobb party játékok rangsora
Emellett az ivósabb, esetleg obszcénabb vonalon a CAH (Cards Against Humanity), Villamos Dilemma, Exploding Kittens, Secret Hitler, Unstable Unicorns és társaik, de ezek eléggé megosztóak.
Vannak tematikusan leittasodáshoz (Dinking), humoros estéhez, mozgolódáshoz játékok (Action / Dexterity) amik mind játszhatóak kisebb-nagyobb társasággal és kisebb-nagyobb alkohol bevitellel. Nagy általánosságban ezek nem nehezek, úgyhogy amelyik témája megfog azzal nem jársz rosszul.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Dr.NX
addikt
Több (bár nem feltétlen jobb) tippet kaphatsz a Mit játsszunk? FB csoportjában.
Fontos lenne tudni, hogy hány főre keresel játékot.
Más működik jól 6-8 fővel, mint ami 3-4-gyel.Itt érdemes utánaolvasgatni a játékoknak:
https://tarsasjatekok.com
https://boardgamegeek.com/Elfogadom a sütiket.
-
Azie
őstag
QE
-
DemonDani
addikt
Sziasztok!
Eléggé vakon vagyok társasokban. Tudnátok olyan címeket mondani, amik szórakoztatóak, társasági beszélgetés mellett űzhetőek? Elsősorban gazdasági vonal vagy aktivitást igénylő dolog érdekelne.
Fontos, hogy tényleg faék legyen, hogy minimális italozás mellett is könnyen megértse mindenki, az is, aki először látja. Az nem gond, ha eléggé a véletlenen múlik a vége, nem vérre menő partikhoz kellene, csak haverokkal/rokonokkal összeülések esetére. Extra körítésnek a karácsonyi bejglikóma mellé. A létra kígyónál lehet bonyolultabb, de ne sokkal.
Köszi a tippeket előre is!
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Mexbacsi
tag
Nekem a 2. jött be leginkább, azaz a kelet csodái. meg volt mind a 3, de úgy adtam el őket, hogy a 3-kat még ki sem bontottam. Sokat játszottunk az elsővel, amikor még új volt, aztán jött a második. Második utána már nem jött be az első. Ez persze egyéni ízlés kérdése.
Ha akciós vedd meg mindkettőt és legalább tudod őket kombinálni -
knoxhu
senior tag
válasz MZsoltee #3565 üzenetére
Véleményem szerint ahogy halad előre a széria, úgy romlik a játékok élvezhetősége/minősége. Én kizárólag a Fűszerutat tudnám ajánlani, azon belül is nézd meg a Golem Editiont. Különbségek kapcsán érdemes lenne megnézni róluk egy egy videót, maga a Fűszerút a legegyszerűbb a 3 játék közül.
-
MZsoltee
veterán
A century társasjátékok közül melyiket ajánlanátok? Mi a különbség köztük?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
stellaz
veterán
válasz Mortein #3559 üzenetére
Megvettem a Tescoban, de a szabály leírása nekem kicsit kusza, valami videót keresek majd hozzá.
Mostanában vettem pár játékot, le is állok egy darabig: sushi go, Zombie Kids evolúció, Kalandozoo - Marci az állatkertben, deluxe rummy-o, Dr microba meg a Kingdomino. Még korábban a gépregényt, az nagyon jó. -
Mortein
tag
Nem tudom, hogy ti találtatok-e valami, de ez a netes társasjáték BF elég gyenge eresztés. Amik közül néztem volna 1-et magamnak:
Nemesis
Gloomhaven Jaws of the lion
Star wars: peremvidék v. Lázadás
Gyűrűk ura War of the Ring v. Utazás Középföldén -
Mexbacsi
tag
Én nagyon tudom ajánlani a nova lunat is. Bár nem tudom, hogy akciós e most valahol.
[ Szerkesztve ]
-
Mandi99
csendes tag
Equinox őt zsák is van = +5ezer.
Játékok árképzése mindig is érdekes, ha nem megy így egy év múlva olcsóbb lesz. Aki gyüjtő, elbűvőlte grafika, szomszédnak is ilyen van, reklámba ezt látta... úgy is megveszi. Ha meg játszik is vele akkor meg megérte.Equinox árképzésében biztos név is dobott. Idén egyenlőre kihagyom, Télapó így is túlzásba esett. Lesz elég játék fa alatt. Remélem tudunk sokat játszani is.
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Egy-két hete megvettem az alap sushi go játékot és nagyon tetszik, kisfiammal szoktuk játszani.
Ehhez képest és főleg figyelembe véve, hogy már megvan az alap, szerintetek megéri megvenni a party kivitelt?
Köszi
-
Mexbacsi
tag
Equinox kérdés : mi a fene kerül ebben a játékban több mint 10k? Van benne néhány kártya meg pár műanyag kő plusz egy zsák. Vagy lemaradtam vmirol?
[ Szerkesztve ]
-
Mandi99
csendes tag
Passz. Piatnikos kép alapján nem derül ki.
Galaxyjátéknál pont így néz ki és ott magyar a hátoldal.
https://www.galaxyjatekaruhaz.hu/tarsasjatekok/61320-copenhagen-epito-tarsasjatek-piatnik.html
Ha meg más nyelvű szoktak hozzá csatolni magyar leírást, de ez tényleg nyelfüggetlen.
(Müllerben néztem társast, osztrák Piatnik kiadóval hátához volt csatolva magyar leírás.)Nagyszülökkel különben Keltist, Ticket to Ride-t szoktunk játszani általában. Mind a kettő német.
Equinoxot is néztem, de arról még kevesebb az infóm. Az itteni Tescoban meg csak a zöld dobozos volt szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
elistvan
őstag
A Piatnikboltban a Coppenhagen 12900 helyett 5500Ft a Rummikub Twist 7690 helyett 4500Ft illetve az Ubongo 9790Ft helyett 5499Ft ha épp valakit valamelyik érdekel.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
NyxNyxNyx
addikt
Oké ez elég gyászos...
szerk.: Vagy ez még nem az? Hol vannak a csomag ajánlatok?
[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
Mexbacsi
tag
-
Mortein
tag
Én csak 1 The Crew-t vettem a Tescoban. Sikerült megállni, hogy az utolsó Unmatched-et ne vegyem meg, de nagyon hívogatott. Kíváncsi vagyok Reflexshopban milyen felhozatal lesz.
-
Mexbacsi
tag
Hatvanban a tescoban van pár játék. Unmatched, szkitia, unmatched kieg. Meg elég szép volt a készlet is.
-
Nunder
őstag
válasz jansky1 #3526 üzenetére
Azokat az Auchanban keresd, ott van az összes. (Legalábbis Szegeden itt vannak) Nem tudom, hogy ott még tart-e a 20%-os akció.
Tesco-ból én ma hoztam el egy Splendor: Marvel-t 9k-ért, más nem ragadta meg a figyelmem.
Ha már akciók, holnaptól a Reflexshop is akciózik, BF lesz
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
knoxhu
senior tag
Én csak annyit tennék hozzá zárójelben, hogy vidéki tescoban a választék nagy volt, viszont azokból kevés készlet. Itt pl. csak 2 darab Mars volt.
-
Mexbacsi
tag
Ha holnap sikerül megcsípnem őket írok :)
[ Szerkesztve ]
-
Mortein
tag
válasz Mexbacsi #3521 üzenetére
Legendák ligája már meg lenne, ha az asszonyt valahogy rá tudnám venni az ilyen közvetlen konfrontatív játékra, mert nagyon bejön (haverokat még csak most próbálom behúzni a társas világba) nem gondoltam volna, hogy így 40 éves fejjel kezdek újra társasozni.
Szkítáról is jókat hallottam. Ha van kedved majd írj róluk, hogy milyen.[ Szerkesztve ]
-
Mortein
tag
Én most olvastam 2 teljesen más kritikát a BGG-n, az egyik nem érti miért kapott ilyen jó pontozást, a másiknak meg nagyon tetszik. Ez alapján kicsit elbizonytalanodtam. Elvileg a reflexshop BF-et tart hétvégén, ha véletlenül lenne pár ezerrel olcsóbban...akkor a bizonytalanságom lenyelném és venném is meg Asszony kinyír ha még veszek vagy 5 társast, lassan saját bútor kell majd nekik.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Ja, izé, Splendor Marvel is lett hirtelen tegnapra itt vidéken. Én nem tudom, az ilyen komolyabbak direkt beszedték, vagy ennyire mainstream lett a társas, és még műértők is vannak itt Sárváron? Mondjuk Monopoly is fogyott, úgyhogy nem hinném. Mars terraformálásából meg kb utolsó nap is volt. Érdekes. Kíváncsi leszek holnap.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Mortein
tag
Gloomhaven Jaws of the lionnal játszott már valaki? Nagyon nézegetem, hogy karácsonyra meglepjem magam vele.
-
Mexbacsi
tag
Köszönöm, hiányzik még két társas és pont kapható ott.
-
Dr.NX
addikt
válasz Mexbacsi #3513 üzenetére
Mindig csütörtöktől él az új katalógus, most 25-től 28-ig.
A kedvezmény a kasszánál kerül levonásra.Elfogadom a sütiket.
-
Azie
őstag
tesco bf kapcsán -25% lesz társasokra
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
A Kalandozoo - Marci az állatkertben társast néztem ki, a Mit játszunk blog videója alapján jónak tűnik.
Valaki esetleg játszott már vele? Ha igen, akkor mi a véleménye róla? 7 éves fiamnak lenne.
-
Azie
őstag
elcsábultam egy everdellre, de a magyar pandemic S2-t nem vettem meg, tartok tőle, hogy az angolt nem tudnám eladni :S
-
Nunder
őstag
válasz DrDobos #3503 üzenetére
Auchanban -20% van minden társasra. (Szegeden pl. Nemesis, Mars, Macskák Szigete, stb. ami jó árban volt kb.) Társasjátékok.com gyűjtögetni kezdte az akciókat, de én speciel nem láttam semmi kiugrót.
-
DrDobos
őstag
Tudtok jo akciót mara? Nyugati kiralysagokat neznem.. de vacilalok azon is mi legyen :D valami csaladi tarsas kellene, imadjuk a TTR-t, Azult, Fedoneveket, 7 csodat, de olykor megy a Mars terraformalasa is..
Samsung Galaxy A55 5G
-
DJGABI
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Schwalbe Wicked Will Super Race 29x2.4 (62-622) mtb külső gumi
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Akvárium tisztító berendezés új 6hó jótállás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest