Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
Új hozzászólás Aktív témák
-
solena
tag
válasz
user12
üzenetére
Szerintem erre a részre gondolt:
"Az új üzemeltetési modell mögött Magyarország legnagyobb IT nagykereskedelmének új leányvállalata áll" - ami ismerve a nagykereket (főként a dotcompot), önmagában nettó marketing bs, valószínűleg valamelyik nagy felkarolta őket némi tőkeinjekcióval és menedzsmentváltással.🤔Vagy pedig az SMA összekapta magát.
-
solena
tag
válasz
PROTRON
üzenetére
Nyilván van tartalék belekalkulálva, de túl sokat nem lehet, mert ha átlépi a lélektani határt, akkor megrendeli online, olcsóbban. Mert "de a zöldgecinél olcsóbb". És akkor jönne a zsigeri válasz: "akkor rendeld onnan, bazdmeg" helyet kapja: "nem tudunk és nem is akarunk a netes árakkal versenyezni. Viszont, ha tőlünk rendeli, az esetleges gariintézés is a mi dogunk, meg átadás előtt is mi külzdünk a selejttel, nem neki kell, stb." És ez megy minden nyomorult alkalommal. És majd a szomszéd Pistike összerakja, úgyis tanulták informatika órán. Aztán meg nálunk köt ki, hogy hozzuk helyre, de ízibe, mert a Holdról is látszik, hogy Pistike informatika órán is inkább az orrát túrta odafigyelés helyett, de tesiórán legalább odateszi magát, mert erős
Habib[HUN]: igen, a pályázat az külön állatfaj
és az hagyján, hogy olyan árat kell kalkulálni, ami fél év múlva is érvényes, de a cucc is beszerezhető legyen, néha az a truváj
-
solena
tag
válasz
koby11h
üzenetére
Már van. A RAM mellett elég frankón megindultak most az ssd-árak is ahol van, ahol nincs, meg készlethiány, főleg a magasabb kapacitásúak. Videókártya dettó.
Ahhoz képest, hogy pár éve még tudtam 5-7 napra árajanlatot kiadni, mostanában meg 3 napot tudtam tartani, kedd reggel közölte a főnök, hogy gépösszerakásra stb. napiáras. Aznap kell eldöntenie a vevőnek, hogy kéri-e a párszázezres gépet, vagy sem, mert akkora ugrások vannak, és elolvad a haszon (és utólag kurvára nincs pofám azt mondani a megrendelőnek, hogy bocsi, még ennyivel több lesz, mint amiben megegyeztünk). És ez gáz, mert nem szeretem sürgetni az ügyfelet, mert ha utólag megbánja, akkor persze, hogy rajtunk csattan, mert azt mondja, hogy belehajszoltuk a döntésbe

Oké, pár év, és konszolidálódik, de inkább "konszolidálódik". Mert nem fog visszaesni a régi árra, mert úgyis lesz olyan állat, aki megveszi drágán, akkor minek adják olcsóbban? Küső HDD-n nagyon látszik, legalább két éve nem éri meg polcon tartani, mert csak húzzák a szájukat, hogy milyen drága. Akinek meg kell, az meg megvárja azt az 1-3 napot, amíg megjön.
-
solena
tag
válasz
Armagedown
üzenetére
Ezért nem hiszünk ezeknek az "AI"-oknak. Nem tartom többre, mint egy okos nyelvi algoritmusokkal megspékelt kereső, de mint látszik, ehhez is balf.sz
Ötletelgetni jók ezek, meg bullshit-generátornak, mikor nincs kedvem oldalakat rizsázni, de valódi kreatív tevékenységre és tényadatokra ezek a nyelvi modellek alkalmatlanok (már ami az ingyenesen elérhető funkciókat érinti, a fizetőst nem tudom, nem hozta meg a kedvem hozzá)
-
solena
tag
válasz
azbest
üzenetére
Nem is akkora baromság, mint amilyennek elsőre hangzik, csak nem foglalkoznék a csiricsáréval, inkább átültetném egy normális rgb házba (már ha fontos a karácsonyfa-effekt), ha nem egyedi tápos az egész, akkor egy nagyobb táp és értelmezhető videokártya... Oh wait, most még erre sincs kereslet

-
solena
tag
válasz
cbmfan
üzenetére
Annyi munka van, hogy este általában örülök, ha nem látok gépet
Nem hogy még sztorizzak is
De azért hozok egyet, ami kicsapta a biztosítékot. Ahhoz már hozzá vagyok szokva, hogy amikor bejönnek, akkor kapásból a főnököt akarják megtalálni akkor is, ha éppen elfoglalt, vagy szimplán mint a páromra hivatkoznak - "a múltkor beszéltem a gépről a pároddal..." - ilyenkor állítom le, hogy a férjemmel maximum gáztervekről, műszaki rajzrol beszélgethettek, mert a főnököm, akivel beszéltek

Tag bejön, és mondja, hogy használt dvd-író-olvasót keres. És végig az orrában turkált könyékig, miközben beszélt. Zsigerből vágtam rá, hogy most éppen nincs. Főnök igaz, kérdőre vont, miután elment, mert jelen volt, csak éppen elfoglalt volt a rendeléssel, úgyhogy nem nézett fel a monitorról - aztán mutattam neki, hogy miért
Vállat vont, és közölte velem, hogy finnyás vagyok
Egyébként elég fos a forgalom, az embereknek nem nagyon van pénzük, az ezeréves régi szarjaikat akarják javíttatni, ami oké lenne, de tényleg csodát várnak lófasz pénzért
Tavaly ugyanilyenkor már túl voltam a harmadik karácsonyi zsírúj gép építésén, most még semmi, csak néhány "kötelező" csere, mert kipusztult a húszezeréves gép
-
solena
tag
válasz
solti_imre
üzenetére
Targoncáról nem kérsz?
Egyébként pl.: a Taski swingo ráállós gépek (ott nincs is értelme a pedálnak, mert a fellépő, amin állsz, alapvetően egy biztonsági kapcsoló). Ott a kormányon adagolod a kraftot. Dolgoztam ilyen géppel (jópár évvel ezelőtt).
-
solena
tag
válasz
solti_imre
üzenetére
Van olyan takarítógép, ahol a sebességet a kormánnyal szabályzod
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
solena
tag
Az alapfelállás az, hogy a konfigján szeretne bővíteni, felújítani. Annak úgyis az a vége, hogy behozza, hogy ez van neki, adott keretösszegből mit tudunk kihozni
Lehet úgy csavarni a dolgokat, hogy az ügyfél nem érzi magát átb*szva (nemtom, máshol mi a vevőhöz a hozzáállás, nálunk tényleg alapelv, hogy nem húzzuk le a vevőt) és mi is ki legyünk fizetve. Szinte már fárasztó módon tudok a legapróbb részletekbe is belekérdezni, viszont, a vevő azt kapja, amire vágyik a meghatározott keretösszegből (mostanában azért az újak is levágják a második-harmadik kérdésem után, hogy nem a két szép szememért vagyok a szervizben, onnantól kezelhetőek
)Szóval, kerüljük azt a helyzetet, hogy az ügyfél visszakozhasson. Semmi sem kényszer. Bár a múltkor lerendeltettek velünk egy gps-t, már a futárnál volt, mikor telefonált, hogy bocsi, mégsem kéri... Anyáztunk egyet, kikerült a polcra, és hétre rá elvitte más (addig hallgattam főnit, hogy nem akarok-e venni gps-t
) -
solena
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
"Mert én olyan bolttal nem találkoztam ,ahova be lehetett vinni a vasat és belepróbálni a kinézett cuccokat pár kör 3DMARK/Furmark erejéig, hogy tényleg megy-e stabilan vele a rendszer..."
Gyere le vásárhelyre, és látsz
Igaz, nálunk csak rendelésre van új alkatrész (jó, periféria, meg némi kiegészítőt, meg pár apróságot folyamatosan tartunk polcon, de komolyabb összegű holmit nem), a használtnak az árát meg úgy állapítjuk meg, hogy beletartozik a tesztelés, hogy az ügyfél gépébe belemegy-e, rendben működik-e. Ragaszkodunk hozzá, mert akkor tuti nincs hiszti abból, hogy jó-e a cucc, vagy sem. -
solena
tag
válasz
DeFranco
üzenetére
"szerintem a pénzügyes tudjon queryt írni legalább alaphaladó szinten"
Ne kérj lehetetlent, mikor olyasmiért is képesek nagy szemekkel rádnézni, mikor mondod, hogy a windows-jelszó nem azonos a levelezési jelszóval
Meg, amikor kiakad azon, hogy a jelszavakat időszakonként meg kell változtatni
(#43466) _Karesz_: Azt elhiszem
Pedig a NISZ-es környezet egyáltalán nem bonyolult, egy kicsit jobb poweruser is meg tudja oldani a dolgokat, amíg a hatásköre (NISZ-userként csak user jogok...) engedi
-
solena
tag
válasz
_Karesz_
üzenetére
ECDL nekem sincs, csak egy nyomi OKJ-s Hálózatépítő- és üzemeltető, de legalább nem gyorstalpaló volt. Meg pár év masszív IT érdeklődés

Egyébként, az állami szférás fizu elég gyatra (és finom voltam és nőies), és nem is szeretik megfizetni, még ha a hivatal vezetője el is térhet a bértáblától. Szóval, oda az megy, aki marhajól kamuzik vagy pályakezdő. iskolai rg-nek (szerintem, mert ismerek jónéhány igen kiemelkedőt is) meg ezen felül az, aki elhivatott. De ha jól emlékszem, a kormányhivatalokat egyébként a NISZ látja el, legfeljebb némi lokális supportra van szükség, hogy ne kelljen kihívni a NISZ fieldet vagy üsz-t minden apró f*szság miatt.
-
solena
tag
Sztori (nem nagy durranás, csak nekem a "slusszpoénja" kicsit kiakasztott):
Behoztak egy lapost, hogy folyton kikapcsol, meg hangos a ventilátor, meg esetleg, ha úgy adódik, nézzünk már bővítési lehetőséget.
Gép bekapcs, tényleg üvölt, a w10 a HDD-ről még be sem bírt tölteni, máris ki. Hát, ez tényleg melegedésgyanú, a levegő ki sem nagyon áramlik. Valamennyire kifújtam, fél kiló por meg macska/nyúl/hörcsög szőr ki (túltengett a piheszőr is, így nem merném biztosra mondani a csak macskát), így már bekapcsol, még AIDA is indítható rajta, konstansan, idle állapotban 85-90 fok, cpu throtling 30-40%. Tesztet már nem is indítok, felesleges
HDD állapot kukaérett, örül, hogy létezik.Elkezdem szétkapni, már az alaplapot venném ki, alányúlok, és valami krémesbe sikerül. Egy pillanatra kiakadok, hogy "miaf?", de megfordítva csak ez fogadott:

Valami nagyon ügyes ezt is pasztázta... Mert természetesen, a szilikon-padot is lekente, meg mindenhova is jutott, csak a proci tetejére nem
(arról már nem volt ingerenciám képet lőni)Slusszpoén: az ügyféltől megtudtuk, hogy egy iskolai "rendszergazda" követte el. Ilyenkor kicsit szégyenkezem, voltam olyan is. Tudom, hogy a rg nem szükségszerűen ért ilyen szinten a hardverhez, és nem tartom kizártnak, hogy van olyan tudás a birtokában, amivel engem megenne reggelire, de azért na... (meg az sem kizárt, hogy ismerem az illetőt, de nem mertem rákérdezni, hogy melyik suli
)De ha csak szerintem gáz ez a mutatvány, akkor javítsatok ki nyugodtan.
-
solena
tag
válasz
Beba Snake
üzenetére
Nem tudom, hogy tartja a gépet, de valami rém gusztustalan, lerakódott, zsíros-nikotinos szutyok, minden négyzetmilliméteren. Ha belehányok, legalább a gyomorsav megdolgozza

-
solena
tag
válasz
Top cat
üzenetére
Hát, a háját még eladhatná
Az árat nem én szabom, meg ha a "kedves ügyfél" nem kéri, akkor inkább nem ganézom ki, szerintem a munkaidőm fele elmenne vele. Egyébként alaplapcserés, mert minden más alkatrész működik (érdekes, hogy a procit nem nyírta ki az elégtelen hűtés). Ha főni még nem beszélt vele, akkor odasúgom neki, hogy ha kell takarítást, annak az árát duplázza már meg![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kép nincs
Nincs a kezemhez nőve a telefon, és munka közben a képkészítés az utolsó utáni dolog, ami eszembe jut
-
solena
tag
Behoztak szerelésre egy asztali gépet, nem indul felkiáltással, nézzük már meg.
Mikor vittem volna be a szervizbe hátra, emeléskor megcsapott a nikotinszag. Oké, ez is a gép mellett bagózik. De a szaga igazán akkor csapott meg, amikor leemeltem az oldallapot - majdnem belehánytam. Teljesen barna, ragadós-zsíros por, szerintem sosem volt még szétkapva takarításhoz, legfeljebb amikor bővítette ssd-vel. A lapátok szó szerint ragadtak, legszívesebben alkoholos magasnyomású mosóval esnék neki (ha lenne ilyen). De szerintem napi szinten találkoztok ilyesmivel, nem is ez dobta le az ékszíjat.
A konfig egész jó cuccokat tartalmaz, jó minőségű táp, 60ezres kategóriájú asus alaplap, asus 1060 6GB, bordás ram, terás ssd, i5-4670k proci... És amiért visítva nyerítettem hátul: gyári intel hűtő. Ekkor még nem tudtam, hogy milyen proci, de valahogy gyanítottam, hogy ilyen drága lapba nem sima fog kerülni, hanem egy K verzió. Paszta természetesen csontra száradva
Nem értem az ilyen felhasználót. Megveszi a lehető legdrágábbat, amihez hozzáfér, erre pont a processzorhűtésen spórol? És b*szik karbantartani? A dohányzást már nem is említve, de ez abszolút egyéni igényesség.
-
solena
tag
válasz
Top cat
üzenetére
Ezen hangosan felröhögtem
Van olyan zseniális mint a Mercedes-Jaguar reklámpárharc
-
solena
tag
válasz
Speed®
üzenetére
De attól még "elfárad". A gagyihűtős nem tudom, milyen konfigban volt (nem én szervizeltem), de a 6700k-s az pl., egy asus z170a lapban volt, egész korrekt táppal (jobbat is el tudtam volna képzelni oda). Meg, olyan ROG lapos is volt a kezeim közül, hogy a gazdája el nem tudta képzelni, hogy miért fagy a gépe, ha az IGP nincs letiltva. Az szó szerint megsült, égési sérülések voltak a lapkán (külön kabaré volt "levakarni" róla a rásült paszta maradványait). Tudom, hogy a throttling elvileg megvédené, de mégsem sikerült (szétolvadt hővezető gumi, vagy mi a fenének hívják, meg szintén megért egy misét), szerencsére csak a többi részt nem érintette az égés.
-
solena
tag
Az a bizonyos 6700k még csak nem is throttingolt, csak szimplán random kitalálta, hogy összeomlik (azon volt rendes hűtés, viszont a paszta csontszáraz volt, mikor szétkaptam), szerintem az elmúlt pár évben a takony is kiszáradhatott a kupak alatt. De eleve, a 6. generációval valami nemszázas. Volt megpusztult i3 is a mancsomban (gyárilag döglött volt), és főni is mondta, hogy ennyi intelt, mint a 6.genesek, nem garanciáztatott összesen.
Az AMD most nagyon jó. Nem véletlenül ketyeg otthon is a gépekben. De a főni valamiért nem szereti őket
Szerinte szar szerelni meg hisztis (oké, az tud lenni
), de szerintem meg csak jól kell összeválogatni hozzá a dolgokat. -
solena
tag
Tegnap főni humoros volt. Pontosabban, inkább felelősségteljes, kábé azon az állásponton van, hogy nem adunk el szaunát a hóembernek.
Behoztak egy gépet, hogy nem megy. Gyerek x éve napi tizeniksz órát játszik vele. Főni kibontja, nagyon úgy néz ki, megsült a processzor (ez a 6. generációs Intel amúgy is egy érdekes jószág, a héten már volt egy 6700k-s gép is javításon, ott is meg volt purcanva a proci, csak ott random fagyásokat meg újraindulásokat produkált, ezért sokáig eltartott, mire egyáltalán gyanakodtunk rá...), ami nem is csoda, mert az intel gyári(!) hangyaf*snyi hűtő volt rajta. Főni beszél velük, hogy akkor ez új processzor ÉS új hűtő. De nekik nem kell hűtő. Közölte velük, hogy akkor nála nem vesznek processzort, mert ennyi játék esetén esélyes a mielőbbi újraelhalálozás. Vettek új hűtőt
-
solena
tag
válasz
dingdongkng
üzenetére
80-é' újonnan? Szinte semmilyent, ami használható
Jó, most poénból összepakoltam egy nagyon alap, de azért épkézláb gépet az x-eseknél, nettó 96-ra jött ki (ÁFÁval ~121e), hogy nincs benne BIOS friss meg gépösszerakás
(a lista röviden:
- aio bohemian II ház
- Chieftec Smart 400W táp
- AMD Rizsa 3 1200 (AF változat)
- B450M
- 2x4 GB RAM, 2400MHz
- RX 550, 2GB. Képet adjon, meg régi játékra elég, meg netezni.
- 240GB SSD)
Jó, lehetne, hogy akkor már valamelyik G-szériás kerül bele, és abban az esetben nem kell videókártya (főleg Vega 8-nál), de akkor 3200-as RAMok kellenek, és 12e-rel drágább a proci is, és az egészen nettó tízest lehet fogni - de azért a különálló kártya lehet, mégis gyorsabb, és nem eszi el a RAMot a többi elől.Szóval, azért nincs 150, de ez inkább a fosch forint árfolyamnak és világbajnok ÁFÁnak köszönhető

-
solena
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jaja, főni morog is miatta, hogy nem nagyon van cucc a nagykerekben.
-
solena
tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Asszem, elültettem a bogarat a füledben. Bocsi, nem akartam neked programot csinálni

-
solena
tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
A ladánál külön kulcs? Ezt eddig nem tudtam, hogy nem ugyanaz (csak azt, hogy a legutolsó hülye is fel bírja törni, a zuramnak évekkel ezelőtt a ladájából így szívták le a benzint, mikor az akkori csajánál aludt
)qnadam: Nem a tanksapkán, hanem az ajtónyíláson szokott zár lenni, legalábbis a Suzuki Carryn, amit rendszeresen hajtok és tankolok, ott az ajtón van
(és ugyanazzal a kulccsal indítom a kocsit, és nyitom az összes ajtót
)Pötyi: "akasztott ember házában nem illik kötélről beszélni".
-=RelakS=-: lehet, elkopott a zár, bár nem tudom, mennyi idős. Ha annyira nem fontos, akkor nem gáz

-
solena
tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Jogos, az újabb autókban már csak gombok vannak

Hozzá vagyok szokva a 2000 előtti vasakhoz

Nem lehet kicseréltetni a tanksapkát?
-
solena
tag
Csak sért az általánosítás. És igen, magamra veszem, pedig jól vezetek.
Ha csak annyit írsz, hogy
"Ez kábé ugyanaz, mint amikor a forgalomban az elötted közlekedő kocsinál látod, hogy a sofőr elfelejtette kivenni a töltőcsonkot a tanknyílásból és kitépte a kútoszlopból...", meg sem nyikkantam volna, hanem jót röhögök.Maradjunk annyiban, hogy férfi és nő egyaránt lehet hülye, ez nem nemfüggő.
-
solena
tag
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Az gáz. Főleg, hogy még ki sem fizette, gondolom.
Bár nekem magas, hogyan lehet bennefelejteni a töltőcsonkot, mert azért (szerintem) épeszű ember alapvetően zárva tartja az üzemanyagtöltő-nyílást. És én meg nem találkoztam olyan olyan autóval, ahol külön kulcs az indítókulcs és az ajtókulcsok.

-
solena
tag
válasz
SityiSXT
üzenetére
Aztak, hogy sikerült letépniük?
Mert a másik fele szerintem valahol ott lesz, ahonnan kihúzták
Ami szintén felvet egy-két érdekes kérdést, mert a hdmi nem egy különösebben ragaszkodós fajta
(más: egy héten belül már háromszor hivatkoztak úgy a főnökömre, mint a férjemre. Igaz, hogy férjnél vagyok, ott a gyűrű az ujjamon, de miért kell azt hinni, hogy ő az?
Ilyenkor kúsznék legszívesebben hátra a szervizrészbe, hogy valami kacatba belerúgjak, de nem lehet, mert velem általában csak akkor találkozik a vevő, ha a főnök nincs bent valamiért, így nem hagyhatom ott) -
solena
tag
válasz
Silεncε
üzenetére
Japp: Nők, nőügyek, ráadásul a Társadalom, közélet szekcióban, ahol ez a topik is van

-
solena
tag
Az elmúlt x hsz a nőügyes topikban az ingatlan vásárlás és -kiadás, mint befektetés, a számtechboltos topikban csajokról van szól - miaf, csak nem lettek átnevezve a topikok?

-
solena
tag
wolfman, macilaci78:
Nem álltam bele a kérdésbe, de annyira komolyan kérdezte a vevő, hogy nem üthettem el poénnal. És nem hajtottam el a p*csába, mert a "kedves vevőt" nem veszítjük el. Egyébként, tényleg csak kíváncsi volt, fel sem merült benne, hogy mekkora szexista kijelentést tett.
De ha beleállás azt érted, hogy még azzal is sokkoltam, hogy mondtam neki, hogy hálózattechnikus vagyok, az pont arra jó, hogy ne vigye túlzásba a kérdezősködést.Pötyi:
valóban, kitaláltak dolgokról anno, hogy férfia vagy nőies szakma, de ez ma már végképp nem mérvadó. Láttam dokumentumfilmet egy északi bányászati munkáról, és egy női bányász beszélt a dolgokról. Mert már minden fizikai részt gépek csinálnak, a többihez nem kell fizikum. Az emberek többsége sajnos nem képes ezen túllépni
Mercutio_:
sormunkások.Oda se mennék dolgozni, bár egyáltalán, szalag mellé
Nem bírom a szalagmunkát, belehülyülök.Syl:
Szinte fogadni mernék, hogy nem a technológiai megoldásai érdekelnek elsősorban![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
solena
tag
Tegnap majdnem elhajtottam a halál "nemesebbik" részére egy vásárlót.
Be van adva egy telefonja szervizre, és addig egy másikra át kellett tenni a szinkronizációt. Mondja a fazon, hogy üljek neki nyugodtan, mire mondtam, hogy nem, mert hátul a szervizben is van dolgom, haladok. Mivel elég jól belátni a szervizrész egy részébe, ott éppen három laptop leledzett a szervizelés különböző fázisaiban. Kiül arcára a totális döbbenet, és én már tudtam, hogy na, "apa, kezdődik".
"Nő létére ért a számítógépekhez?"
(nem, pasztmek, biodísznek vagyok itt)
"Persze. És még hálózattechnikus is vagyok."
"De ez nagyon ritka."(pont az ilyen hozzáállások miatt)
"Annyira szerintem nem, vagyunk egypáran."Nem volt egyszerű fapofát vágni...
-
solena
tag
válasz
ViZion
üzenetére
Az engem is mellbevágott, bár én nem csak epoxis dolgokban gondolkodtam, mikor a "felsőmarót akarok" dolog beütött, meg nem ekkora mennyiségű (10 litert használt fel a fazon a videóban) epoxi-igénnyel. Aztán rájöttem, hogy egy dekormaró is tudja, amit szeretnék, csak kicsiben, az meg van itthon kettő is

-
-
solena
tag
válasz
wolfman
üzenetére
Amit linkeltem, az ~12 literes kiszerelésben van. Az kábé egyharmadig megtölthet egy átlag ATX gépházat (az enyémet vettem alapul, az a tökátlagnak tűnő kiterjedéseivel ~33 literes), illetve, ha csak az alaplapi részeket töltjük fel vele, akkor félig. És árat nem mertek odaírni, nem akarom tudni, hogy mennyibe fáj egy ilyenXD
Bucsi13, ViZion, Sethdobaloah: A némettel meg vagyok lőve, néhány káromkodáson és magyarosodáson átment szón kívül egy büdös mukkot nem beszélekXD A Novec folyadékok közül a 72DE-nek láttam még definiált forráspontot, 41 celsius (illetve, a 7300-as, de az 91, ami már magasabb, mint kéne). Viszont, a 7100-nál van megadva, hogy mi van benne (kíváncsiságból felrajzoltam egy képletet (nem szükségszerűen pontos, azért nem definiálták ennyire jól az összetételt a termékleírásban, szóval, simán lehetnek még izomerek), megnyugodtam, hogy tényleg felpimpelt alkohol lehet, mert a hidroxil résznél a hidrogén helyett van egy plusz szén, meg a többi, amikhez a fluorok kapcsolódnak, és az oxigén így láncon belülre kerül, ami azért még engem is megkavart. Bár azt nem vizsgáltam, hogy aromás-e a fluoros rész, vagy csak sima lánc), és gyanítom, hogy a többi is ilyen valami hasonló cucc lehet.
-
solena
tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Valóban, de pl., az étolaj buborékjai olyan 180 Celsius környékén kezdenek "vízszerűen" viselkedni, az meg nem éppen az a hőfok, amit szívesen látnék egy hőmérőn

Egyébként most kicsit utánajártam. A 3M már az ötvenes évek óta foglalkozik ilyen folyadékokkal, legfeljebb más célból. Találtam náluk egy pdf-et, ami ezzel foglalkozik, és a második oldalon hoz egy példát, hogy mit is használnak: 3M™ Novec™ 7100 Engineered Fluid boils at 61°C (142°F). Ez a cucc magyar oldalon is fellelhető: 3M™ Novec™ 7100 Elektronikai Folyadék. Itt megnézve az anyagot (metoxi-9-fluoro-bután (C4F9OCH3)), ez alapvetően halogenizált alkohol (ha jól értelmezem kissé megkopott kémiai tudásommal).
Szóval, nem olaj, hanem megbolondított alkohol
(ha nem lőttem nagyon mellé) -
solena
tag
Én is csak olajjal láttam ilyet. Csak a buborékok viselkedése nem olyan volt, mint olaj esetén (olajban a buborékok látványa olyan "smooth"-élmény, a vizes vizes jellegű folyadékokban a bubik kissé "szögletesebbek"), ez tette gyanússá a folyadékot, és lestem utána

Persze nem kizárt, hogy valami olajféle, ennyire azért nem néztem utána, csak az megmaradt a videóból, hogy a narrátor külön kiemeli, hogy ez nem (ásványi) olaj
(vagy baromira félrehallottam
) -
solena
tag
Ez nem ásványi olaj, hanem a 3M cucca: Immersion Cooling with 3M(TM) Novec(TM) Engineered Fluids Ha jól értettem, valami vízféle (hallás utáni angolból nem vagyok túl jó). A 9gag linken a táblán egy pillanatra látszik a felirat, hogy a 3M folyadékát használják.
-
solena
tag
Közben eszembe jutott még valami. Annyira evidens, hogy először nem is gondoltam rá...
"percekkel OS telepítés után" - hülye kérdés: tiszta win7-et használtok telepítésre, vagy olyat, amibe beemeltétek a drivereket? ezen is elhasalhat.
Szerk.: akkor már tárgytalan, ha megszokta. Csak elgondolkodtam a problémán

-
solena
tag
"Nyilván egyikünk sem hülye a géphez" - tiszta sor, ezt nem is vitatom

Win7 nem adott stop-kódot kékhalálkor? Mert ha annyit sem tudott adni, akkor a vas hisztis. Általában akkor nem tud a win naplózni, ha hw-hiba miatt döglik meg.
Tisztán elméleti feltételezés: ha jól tudom, a win10 egy csomó feladatot átvesz a biostól, amit a win7 még meghagy a lapnak. És azért műkszik win10 alatt, mert a hibás működésre való cuccot elfedi a win10 saját megoldása.
De majd ki leszek javítva, ha hülyeséget pofázok

-
solena
tag
válasz
üzenetére
Hát, a 12.04 támogatása idén megszűnt. Lubuntun nem gondolkodtál? Elég igénytelen, ami a vasat illeti, és kerítésdeszka
(egy 2008as Asus Eee PC-men azt használok, egész jól viselik egymást)(#39351) DJGABI: ja, hogy bünti
Aki szarul dolgozik, az szar gépet kap
(#39350) SunyaMacs: Ott azért lehetnek más gondok is, mint a HDD önmagában. Persze, egy vacak 5400rpm-es szutyok igencsak be tudja tenni a kaput már win7-en is

némi on: ma reggel szépen néztek rám, hogy mondjam meg, mitől lassú a gép, és megéri-e megvenni. egy Asus x553M, n2840-es celeronnal, 4 giga rammal és 500gigás, 5400rpm-es vinyóval. kollegináékhoz vágták kipróbálásra, hogy ha ízlik nekik, akkor megvehetik. Mivel kollegina csak az avastról hallott, és azt nem találta rajta, ezért felnyomta. mint utólag kiderült, az előtelepítőben lévő mcaffee mellé. Utána kurvára nem akart indulni
Kifagyott, lehalt, mindent csinált, csak működni nem volt hajlandó. Néztem egy bővített smart tesztet, ott kiderült, hogy amikor a kezeim közé kaparintottam a gépet, akkor a lemez összesen 50 órát ment. Másfél óra alatt végzett az önteszttel, és láttam, hogy megvan még az eredeti recovery partíció. Megkérdeztem, hogy van-e vmi fontos rajta, aztán visszaállítottam. Nem lett sokkal gyorsabb, de legalább nem volt hiszti. Végén megkérdezte kollegina, hogy megéri-e megvenni. Attól függ, mennyiért. én 30at sem adnék érte, mert kiidegelne a csigatempójával, ennél még a netbookom is gyorsabban reagál, de lelkük rajta, hogy nekik mennyit ér. -
solena
tag
válasz
DJGABI
üzenetére
Tudod mit? Utállak
Melóhelyen p4... Hát, ha van lemezképed, és nem kell adatot menteni, akkor tényleg lehet(!) gyorsabb, mint víruskergetni meg defragmentálni.
De ha már p4, akkor gondolom egyik alkatrész sem mai darab, Ott azért lehetnek ám hardveres gondok is, nem csak szoftveres. Mire jó az még? Gyártósoron elemeket vezérelni? Utoljára olyan helyen láttam hasonló kaliberű cuccot. Vagy kölyköknek iskolába mutogatni, hogy ilyen is volt...
A w10 legjobb tudomásom szerint (mások tapasztalata, nekem személyes tudomásom nincs róla) ugyanannyira erőforrásigényes, mint a w7. csak hisztisebb a vas korára, amire ráteszik (utasításkészletek).
Ha nem felejtem el, hogy mit használok H. Irénkén, összeírom, csak hozzam haza a lemezt
(legalább akkor nyomok róla egy biztonsági mentést, mert ezen a verzión vannak olyan fincsiségek, amik a későbbi verziókból állítólag kikerültek) -
solena
tag
válasz
DJGABI
üzenetére
a takarítás amúgy is jó ötlet volt. mi fut a gépen? Win7től fölfele (hacsak nincs lekapcsolva vagy nagyon tele van tolva adattal/szeméttel) a rendszer amúgy is be szokott magának ütemezni töredezettségmentesítést, de azért ránézhetsz (már ha engedi a policy). Ártani nem használ
(Btw, mekkora a fordulatszáma? 5400-asnál természetes, hogy lassú. Meg, folyamatoknál az összes folyamatot nézted, vagy csak a felhasználóit? Milyen rendszerről megy a használat? Win10? Nem tölt a háttérben valami frissítést? Nem adtál túl sok infót, hogy merre kéne elindulni
)Nálunk, vinyóra gyanakodás esetén munkahelyen a bevett metódus, hogy lementjük az adatokat, és a rendelkezésre erőforrásokkal átvizsgáljuk a vasat (megsúgom, kevés a jogköröm, mert nem tartozom az üzembentartó gárdához; de szólok H. Irénke munkatársnőnek, akit ez nem nagyon izgat
), majd nyekergünk egy sort az üzembentartó cégnek, hogy oldják meg."Házilag" meg nálam úgy működik vinyógyanú esetén, hogy H. Irénkét megkérem, indítson egy Parted Magicet (linuxos mentőrendszer), azzal adatok lemásol, majd nézetek vele teszteket (van benne egy szép, hosszú tesztsor^^).
SP4C3-nek egyébként igaza van azzal a folyamatábrával
Attól, hogy egy rendszer baromira lassú, nem csak HDD probléma lehet. -
solena
tag
válasz
bucihost
üzenetére
A vinyód ezek szerint egy SATA2-es green... mennyi idős? (gondolom, nem mai darab) Mindenesetre, mivel megjelent egy szektorhiba, ez csak gyarapodni fog. Már ne tarts rajta semmi lényegeset, használd, amíg tudod.
A Super Flower melyik fajta? (ebben a méretben van nekik egypár darab, szám szerint 7 fül van nálam megnyitva, ami 550w-os tápjaik vannak). Ha a tápkábel, amin a wd van, cserélgetős, akkor ellenőrizd a csatlakozást, hogy rendben érintkezik-e, esetleg tedd másikra (és ne legyen más arra a kábelre rákötve).
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- PlayStation 5
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Kés topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 3 2025 - rendelhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Oneplus Nord 2 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Fehér -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tavaly ugyanilyenkor már túl voltam a harmadik karácsonyi zsírúj gép építésén, most még semmi, csak néhány "kötelező" csere, mert kipusztult a húszezeréves gép

Igaz, nálunk csak rendelésre van új alkatrész (jó, periféria, meg némi kiegészítőt, meg pár apróságot folyamatosan tartunk polcon, de komolyabb összegű holmit nem), a használtnak az árát meg úgy állapítjuk meg, hogy beletartozik a tesztelés, hogy az ügyfél gépébe belemegy-e, rendben működik-e. Ragaszkodunk hozzá, mert akkor tuti nincs hiszti abból, hogy jó-e a cucc, vagy sem.

Mert a másik fele szerintem valahol ott lesz, ahonnan kihúzták
Ilyenkor kúsznék legszívesebben hátra a szervizrészbe, hogy valami kacatba belerúgjak, de nem lehet, mert velem általában csak akkor találkozik a vevő, ha a főnök nincs bent valamiért, így nem hagyhatom ott)